161
  • sandor8206
    "...lehet hogy csak én vagyok úgy vele hogy ha nem tetszik egy film\sorozat azt nem nézem tovább azt kész .." nem nem csak te vagy úgy, még rajtad kívül 1,4 millió Syfy néző döntött így és így kasza
    az általad említett vérPistikék nem azért fröcsögnek mert az SGU szar volt, hanem azért mert SG sorozat volt és szar volt
  • Lucy in the Sky
    Az SGUt nem tudtam megkedvelni, most meg nem mondom, nagyjából az első 10 epizódot volt szerencsém végigszenvedni. Messze elmaradt az elődök mögött, mind a casting, mind történet, mind hagyomány vonalon - a Mallozzi vezette kamikazeosztag célja pont az volt hogy tiszta lappal induljanak, ez sikerült, szvsz. kár volt a kaput akárhogy belekeverni a dologba, ha nem lett volna fontos SG címkét ragasztani rá, futhatott volna akár Űrkalózok néven is :)

Az SG1 anno egy military sci-fi volt, még az SGA is, ilyennek szerettük, a military része (nameg O'Neill vagy McKay mókás karaktere) rettentően hiányzott ebből az SGU dologból, a helyette beiktatott borongós szappanopera nagyon stílusidegen, nem igazán jött be, úgy látszik nem csak nekem.. Nagyon érdekes (?) mentálhigiéniai kérdéseket boncolgattak, ami biztosan tök jó dolog, de az SG nézőbázisa a gyerek, meg a gyermeklelkű felnőtt volt, aki álmodozni akart, meg jókat röhögni, nem lelkizni - itt a szórakoztatás elmaradt, a népszerűség is elmaradt. Nekem nem fog hiányozni.
  • Mat666
    Azt az egyet nem értem hogy a sok Pistike mit örül annak hogy vége hihetetlen lehet hogy csak én vagyok úgy vele hogy ha nem tetszik egy film\sorozat azt nem nézem tovább azt kész írom ezt úgy hogy nálam a sorozat egy 5 skálán 2 pontot ér el.
    Felesleges a fröcsögést nem értem.
  • Justil
    -azonban
  • Justil
    jah, csak továbbra is érdekes azonban, hogy 1160 ember 71%-a ugy gondolja, érdemes lett volna folytatni.
  • JerryLee
    Örülök, hogy vége és egyben sajnálom, mert ebből többet is ki lehetett volna hozni. Az a vicces, hogy a legtöbb rajongó ezt már az első néhány rész után fel tudta mérni, nem értem mi a fenéért nem voltak képesek erre a készítők is.
    Nevetséges elképzelés, hogy pusztán egy csapat könny áztatta színész nulla történettel és forgatókönyvel - események nélkül; el tud adni 45 percet.
    "A franchise lábbal tiprása" meg történt. Caprica-t én személy szerint sajnálom a gazdag mitológiája és környezete miatt, bár az is eléggé lassú, gyermeteg lábakon állt....
    Valaki írta, hogy a "jó SCI-FI nek józan alapokra kell épülnie; remélem a Universe intő példává válik minden jövőbeni rendezőnek és írónak.
    //Blood & Chrome: várjuk ;) kicsi átkötés... A Universe részeiben mindig egy erős vezetőre, vagy abszolút megbízható alakra vártam, akit fixen letudnak tenni az asztalra: Sajnos ilyet nem igazán adtak a nézőnek, legutoljára a S2,E8: Malice résznél tetszett Rush akciója. De hát ez van, nem lehet minden hajón egy Adama :DDDD
  • Justil
    hagyjuk, a fröcsögést meghagyom neked inkább.
  • tom36
    reméllem azér kitalálnak valamit, hogy fojtatni tudják mer igy elég gyér lesz főleg az 1. évad-al
    a 2. már jó volt mer nem volt itt annyi szapppanopera meg itt már elkezdett beindulni csak sajna már késő (de remélem révedek)
  • TreDoR
    Mi volt gyenge bazdmeg? Te kérdezted, hogy "naés"? De leírom ide a választ, ha még az sem megy, hogy elolvasd a címet: annyi a Stargate Universe-nek.
  • Justil
    ez gyenge volt...
  • boond
    Amúgy Richard Woolsey lesz a másik.
  • boond
    Zpm el csak 4 nap. (A dedalus esetében) Egy Ős csatahajónak mint pl az Auróra, lehet még ennyi idő sem kell. Nem tudni. Ahogy a városról sem. kivéve a féregmeghajtást, arról tudni, hogy szinte azonnali.
  • boond
    Jah nekem is ők a kedvenceim többek között :D
  • boond
    Itt már olyan távolságokról van szó amihez egy zpm is kevés.
    Sokkal reálisabb lenne a féregjárat meghajtás, ami Atlantiszon van, viszont a gond ezzel az, hogy nincs egy zpm-ük se. És bár ezzel gyorsan eljutnának oda, nem 3 db kellene belőle hanem sokkal több...

Így csak a hazatárcsázás maradna kb reális, ha találnak vhol megfelelő erőforrást.
  • TreDoR
    Címet elolvas, értelmez
  • JTBM
    A Scy-fy majd lehoz egy újabb scify komédiát, mint pl. az Eureka.
    Vagy egy újabb superman szart.

2010-ben az egyetlen nézhető scify sorozat az SGU volt, 2011-ben nem lesz egy sem. (Illetve az SGU tavaszi epizódjai.)

Nem nagy baj, még kevesebb időt töltök a TV előtt. ;-)))
  • Molnibalage
    A sorozatjunkie-n most volt szavazás arról, hogy ki mit néze még akár 10 évig. Az SG fölényesen győzőtt. Legalábbis a bátyus ezt mondta.
  • Justil
    sztem rush bőven van olyan jó. a gáz inkább az, h a közte és a többiek közt sokkal nagyobb a szakadék, mint a másik két sorozatban, sajnos. már színvonalban, úgy értem.
  • szlmcl
    Ha azt nézzük, hogy egy ZPM félig lemerült, amikor átmentek egy másik galaxisba az SGA-ban, akkor kérdés, hogy mit érnének vele a Végzeten, ami az univerzum másik felén van? Valamint ha hiperhajtóművel 2 hét volt a pegazus galaxis, akkor fénysebességnél valamivel gyorsabban mennyi lenne a Végzetnek hazamenni?
    Szerintem a stardrive az csillaghajtómű, bár nekem mindegy hogy nevezzük. McKay meg lesz a 2. évad 2. felében, meg még valaki is, aszem Daniel.
    Szerintem az lett volna a legjobb forgatókönyv, ha az Atlantis utánuk megy, így tulajdonképpen folytathatták volna valamilyen formában, a korábban elkaszált sorozatot. Mekkora ötlet lett volna. :)
    wraithLord: Szerinted, ha egy ZPM-el ez megoldható, akkor azt a módszert választották volna az odakerüléshez, ami az első részben volt? Meg hiába köti rá, ha max. fény feletti sebességgel tud menni, a Végzeten nincs hiperhajtómű, de ha lenne, akkor is kevés lenne.
    Csak a kapu jöhet szóba, az idegen segítség, vagy az Atlantis hajtóműve szerintem.
  • VvD
    Ott a pont. Hihetetlen módon hiányolok egy MyKay vagy Sheppard szintű figurát, akik életet visznek az egész sorozatba.
  • visnait
    Kapu ide vagy oda a Borg úgyis asszimilál minket. Csak az amerikaiakat nem, mert nincs mit átvenni és tanulni tőlük.
  • PetiX87
    Ja, McKay nagy arc. :D
  • wraithLord
    Jah, nem tud vinni, mert az a kő csak egy comm eszköz...(bocs, már kicsit "este" van...) Vissza az egész...

Mckay Rush testében kitalálja, hogy lehet a Destiny-ről tárcsázni az SGC-t, átjön egy csapat egy ZPM-mel (amit mondjuk a wraithektől szereztek, vagy egy ősreplikátor hajóról, ami megmaradt, vagy akárhonnan, ez soha nem volt lényeg :)), Mckay ráköti a hajó rendszerére - és a további forgatókönyv már ugyanaz.
    Olyan nincs, hogy elhúznak, a hajót pedig otthagyják. :)
  • wraithLord
    Annyi baj legyen. :) Visz magával egy zero point module-t, kitalálja, hogyan lehet ráköti a hajó rendszerére (vagy már kitalálta az SGC-ben), ez felturbózza a hajót, és máris hamarabb hazaérnek. Addig pedig sakkoznak (mondjuk ezzel az idillel ér véget a rész). :)

Vagy kimegy szkafanderben és megtolja... :D
  • PetiX87
    Az SGU valóban teljesen más, mint az SG1 vagy SGA, de nekem bejött ez is. Ennyi, kár érte a részemről.
  • boond
    Pedig volt :P
  • boond
    SŐt az SG-1 és az Atlantis 1 évadjában sok ugyan akkor, és hasonlóan történik. (évadban részben)
  • boond
    ill még Atlantisszal is elé mehetnének, ha végre megtalálnák az a részleget ahol elő lehet állítani(többek között) az zpm-et... Mert ilyen biztos van.
  • boond
    Az SG:A-ban ennek a megoldása annyi lett volna, hogy pl. azzal az Alteran kommunikációs kővel testet cserél Rush és Rodney. Rodney ért az Ős technológiához, simán meghackeli a laptopjával a rendszert, és hazaviszi a hajót (max. 1 db SG:A részre való probléma).

azért nem egészen, a hajó teljesítményéből adódóan. Az nagyon-nagyon hosszú út lett volna... (szal vissza biztos nem vitte volna.) max rájön, hogy tudna tárcsázni a földre...)
  • boond
    Ad 1. Nekem aggályaim vannak az Atlantisz "befejező részével" és esetleges folytatás elképzelésével is, már megint a túl dramatizálás miatt (is)...

A SG-1 lezárófilmjéről meg inkább ne is beszéljünk...

Amúgy nem csillaghajtóműve van hanem féreg(járat?)meghajtás.
  • Justil
    mondod te. naés?
  • Zsoltika 007
    " hogy valami más stílusban is lehet jó" De pont ez az!! Ez semmiben se jó!
  • waterman
    szerintem teljesen jó volt az sgu. nem volt olyan, mint az előd sorozatok az biztos, de Rush karakterére simán lehetett építkezni. az atlantist már azért nem néztem a végén mert ahogy lentebb is írták, jövünk mi és megmentjük már nem csak a földet, hanem az egész galaxist, meg a szomszédossat is meg meg.. még o'neill sem volt benne.
  • m minnifield
    "Azoknak pedig, akiknek egyáltalán nem tetszik miért örülnek annak, hogy leállítják és még ennek hangot is adnak? Számukra semmilyen változás nem történt, ha eddig se nézték és ha őket hidegen hagyja ez a sorozat, akkor meg ne foglalkozzanak vele. Én sem foglalkozok a dr. házakkal, meg az ilyen klinika-olyan klinikákkal, meg az így CIS úgy CIS sorozatokkal, mert totálisan hidegen hagynak a nevetséges dolgaikkal"

"Éppen azért van annyi baja az SG fanokban az SGU-val, mert a korábbiakhoz vannak szokva. Mint írtam én is így voltam, csak nekem volt türelmem végignézni és elfogadni azt, hogy valami más stílusban is lehet jó."

némi zavart érzek az erőben...szinte meg is válaszoltad a kérdést, aki szerette a régi sg sorozatokat azok nem egy ilyen sorozatot vártak, aki meg a dr. house meg nemtom miféle drámákat szeretik, nem szeretnék ha egyszercsak greg doki földönkívülieket meg jediket kezdene gyógyítani meg dimenziót ugrana. nem?
  • Justil
    meg azért itt is érdekesen alakul a szavazás, khm.
  • Justil
    naja, mert a korábbi két sorozat epizódjai nem egyszerű sémára épültek, mi? lol.
  • szlmcl
    torreadorz: Nem a filmet kellett volna erőltetni, hanem a stílust és akkor már a film is jobban tetszett volna, én vagyok rá a példa. :) Erőltetni meg sok mindent kell, főleg ha megéri, mert én egyáltalán nem bántam meg.

"20 részen keresztül" Nem tudom ti mit képzeltek, shandix hozzászólása pont ideillik. Nyílván először élelem kell, víz, stb. utána megismerni a hajót, ezután jöhetnek a csaták, de azok is csak úgy, hogy egyetlen hajó van, amit nem lőhet szét az ellenség, mert megjavítani se tudják. Így nem lehet már az első évadban szétlövetni a hajót!

Nem kellett 20 részt várni, mert már a 11-ben elkezdődtek az érdekes szálak, pl. a kék idegenek, a lucian szöv. föld elleni támadása, Chloe átalakulása, majd folytatódott: újabb idegenek, Végzet irányítása, ott az a különös zaj is stb. Lett volna itt bőven érdekes fejlemény. Meg még nem ment le két évad és egyértelműen eseménydúsabb a 2., mint az első (sőt már az első évad második fele is javulást mutatott ilyen téren), tehát most kezdett volna a régi SG fanoknak is tetszeni, ahogy többen írták pl. a 2/10-es részben. Eddig kellett volna kitartani...
  • wraithLord
    Szerintem ez a sorozat nagyon kilógott a többi közül.
    Ha azt nézzük, hogy itt egyetlen hajóval szerencsétlenkednek hónapokig/évekig (...hogy még meddig folytatódott volna a szerencsétlenkedés, az úgy nézki, nem fog kiderülni...), miközben pl. az SG:Atlantisban Rodney pár óra alatt rájött, hogyan működik egy Aurora osztályú Alteran csatahajó (ami mellesleg párszáz évvel fejlettebb, mint a Destiny...és akkor lehet, hogy keveset is mondtam, nem tudom...). Ugyanez a wraith technológiára is igaz, a hive-okkal is össze-vissza furikáztak a Pegasusban.
    Az SG-1 és Carter instant csodatételeiről már ne is beszéljünk...

Az SG:A-ban ennek a megoldása annyi lett volna, hogy pl. azzal az Alteran kommunikációs kővel testet cserél Rush és Rodney. Rodney ért az Ős technológiához, simán meghackeli a laptopjával a rendszert, és hazaviszi a hajót (max. 1 db SG:A részre való probléma).
    Az SG:SG-1-ben a meg Carter kitalálja, hogy lehet bekapuzni a hajóba, bemegy az SG-1, szintén laptop, Carter hackel, esetleg kicsit tovább tart, mindenki mehet haza. (ez is 1 db részre való téma.) Vagy O'Neil egyedül is megoldja, mert elmegy egy Alteran terminálhoz, és megint letölti az agyába az Ősök össze tudását. Vagy szintén a köves megoldás...
    Az előző két sorozatból merítve ezerféleképpen meg lehetett volna oldani a Destiny problémáját egyetlen rész alatt. Vagy egy évadokat elválasztó duplarésszel max... :D

Nem azt mondom, hogy ez rossz dolog. Sőt, nekem nagyon is tetszett, hogy sokkal kisebb léptékű, komolyabb és "realisztikusabb" lett a Stargate (mondhatnám azt is, hogy a Stargate kezdett felnőtté válni...). Csak túl nagy a kontraszt a Universe és a másik két sorozat között, és talán ez az, amit sokak nem tudnak megemészteni.

Én csak a sci-fi gyilkoló drámázással nem tudtam mit kezdeni, abból kicsit visszavehettek volna /visszavehetnének.
    És, ha egy picit kevésbé keményfejű, ignoráns barmoknak állítanák be a katonákat, annak is örültem volna...
  • sandor8206
    annyira józanul gondolkodtak, hogy menekülés közben mindenki egyen tornacuccot és hozzáillő lángszórót pakolt be
  • torreadorz
    "De ha a te példádnál maradok, lehet, hogyha kétszer magadba erőlteted a parajfőzeléket, akkor harmadikra megszereted (mint sok esetben elő is fordul)."

Erre elég csekély az esély. Ráadásul ez egy film, ha egy filmben valamit már erőltetni kell hogy megszeresse az ember, akkor az már rég rossz.

"Ebben a sorozatban rengeteg potenciál volt és még az Atlantissal is össze lehetett volna kapcsolni és szerintem össze is kapcsolták volna, mert az Atlantis a csillaghajtóművel a Végzet után tudott volna menni, de ezt már lehet sosem tudjuk me"

Igen, erre várt mindenki 20 részen keresztül. És nem történt semmi sem.

"Mindez azért, mert a nézők nem bírták kivárni, amíg rendesen felpörögnek az események. Most meg majd nézhetjük a falat kb."

Nézd ha egy sorozatban két évadon és 20 részen keresztül nem történik meg a főcselekmény, akkor nem tudom mire vártak volna még a nézők? A legtöbb hasonló sorozat maximum 4-5 évadot ér meg úgy hogy már az első évad izgalmas. Akkor itt mire kellet volna várni? Hogy talán majd 3 év múlva lesz benne valami izgalmas csak győzzük kivárni?