161
  • kuzco007
    reméljük fellendül majd a második évad második felének a nézettsége és újra műsorra tűzik, lesz harmadik évad, tudni akarom hogy jutnak haza:D
  • unisol1
    Kár! A felsoroltak feléről nem is hallottam, és szinte soha nem hagyok ott sorozatot, de az Eureka első évadát is alig bírtam átszenvedni (azért tettem, mert azt hittem, nem lesz több), és annyiba is hagytam! Persze 2,5 milla ma az Isten, 1,09 meg kuka! Hányinger ez a gépezet!Én se tegyek semmit, amiért nem kapok pénzt?! A SyFy-nak kéne cancel! Oké, leggyengégg Stargate szerintem is, de attól még szeretem!
  • kissssss
    igen
  • Justil
    ja, hadíja.
  • kissssss
    hadíjad olyan mintha a falnak beszélnél, úgysem fogja megérteni hogy a széllel szembe pisál.
  • Justil
    hogy hogy beszélek? hát nemtom, kicsit felzaklatott talán az a tény, hogy egyesek lábbal tiporják az általam kedvelt franchise-t azzal, hogy az egyetlen sorozat végét - ami jelenleg fut alatta - éltetik!
    ha nem tetszik, ne nézd vazze, olvass SG könyveket, nézd újra a két előző sorozatot háromszor, de trollkodni felesleges. nekem pl. az Atlantis nem tetszett annyira, sokkal kevésbé mint az SG-1 vagy az SGU, de legalább volt valami SG, amit lehetett nézni, és nem éljeneztem amikor lefújták. meg nem szaroztam, csak mert nem volt annyira a kedvemre való.
    no, mind1.
  • Justil
    hol láttam én be ilyesmit?
    láthatóan nem tudsz szöveget értelmezni...
  • adampierson
    Nah, nem volt könnyű, de végre beláttad, hogy az volna a legjobb ha az SG-1et folytatnák. A Köcsögöt most elnézem tekintettel a két ünnep közelségére (az egyik még alig múlt el, a másik mindjárt jön). Viszont azért magadba nézhetnél kicsit, hogy beszélsz.
  • Justil
    nemtom, én most felbuzdulva a topicon elkezdtem újra nézni az SG-1-et, most értem az első évad végére.

azt kell, hogy mondjam: még mindig kurvajó, és el tud szórakoztatni, bár így utólag sok év távlatában már látom a hibákat, következetlenségeket is benne. de nem baj, úgy jó ahogy van.

de, hogy jobb lenne, mint az SGU? nem hinném. csak más. nagyon más, de szvsz az SG épp azért franchise, mert megfér a világában ilyen is, olyan is.

ahogy pl, ha készült volna épkézláb SG játék is, ott is lehetett volna gondolkodós stratégia, pörgős fps, mmorpg vagy akár kalandjáték.

ettől szép egy jól kidolgozott világ, még ha nincs is annyira részletes, mint egy Star Wars, vagy LoTR.

úgyhogy, ezúton is üzenem a "franchise lábbal tiprása" jeligével trollkodó öknek: kapjátok be! ha rajtatok múlna, nézhetnénk még 10 évadnyi SG1-et...csak azt nemtom minek, mikor arra ott van a meglévő SG1 sorozat, és tökéletesen betölti ezt a szerepet.
  • szlmcl
    http://www.escapistmagazine.com/news/view/106439-Stargate-Universe-Producers-Not-Giving-Up-on-Show
  • szlmcl
    Minek akarod kimondani, maradj inkább a ctrl+c ctrl+v nél, az menni fog! "Az SG-1ben mondhatnak akármit, mivel az, az első sorozat." Ez aztán az indoklás.. Az tény, hogy az SG-1-et RDA miatt nézték sokan, de elsősorban az előélete miatt (MacGyver) és nem a humora miatt, hiszen nem lehetett előre tudni, hogy milyen karaktert fog alakítani. A humora maximum megtartotta a nézőket. Sheppard is jó volt, nem tudom neked mi bajod van vele.. RDA-nak is voltak azért hibái: a 7.8. évad végére már túl laza lett, főleg amikor az ellenséggel került szembe, mintha Daniellel beszélgetne zsebre tett kézzel...

Tredor: a Paula és Paulinába nem hiszem, hogy voltak olyan részek, amikor kígyó féle lények másztak volna ki a nők hátán...

kuzco007: tudtommal ezeket a részeket még leadják.
  • kuzco007
    mivel befejezték a második évad forgatását és az 20 részből áll, a maradék 10 rész megvan a készítőknél csak addig nem láthatjuk amíg egy tv társaság meg nem veszi, aminek egy bukott sorozatnál nem nagy a valószínűsége. Szóval vagy leadják a második évad részeit tavasszal vagy valaki előbb utóbb feltölti a maradék részeket a netre. szerintem.
  • adampierson
    Egyet értek Justillal, David Hewlett volt az egyetlen színész, aki jellemet tudott adni a karakterének, a többi megmaradt klisének. A Mitchellt illeti, itt nem értenék egyet. Tény, hogy nem egy O'neill, és nem kis elvárásoknak kellett megfelelnie. Richard Dean Anderson távoztával, hatalmas humor adag távozott, ami lényeges alkotóelme volt az SG-1nek. Olyannyira, hogy az Atlantisban is próbálták megragadni a szálat de Sheppard inkább csak kötekedik, mintsem humorosan élcelődne. Mitchell azért egyénibb lett, mint Shapperd. Az SG-1 utolsó két évadának enyhe teljesítményét sem Mitchellnek tudom be. Szerintem a sztori kezdett sok lenni a nézőknek. Elég belegondolni: SG-1 Goa'uldok, magasan fejlettebb, gonosz, az emberiséget rabszolgának használó faj. SG-A: Lidércek, magasan fejlettebb, gonosz, akik az emberiséget tekintik fő táplálékuknak. Ezután az SG-1 ben megint csináltak egy sokkal fejlettebb ellenséget, az Orit. Lehet, hogy ez már kicsit sok volt, a nálunk mindig mindenki gonoszabb, és erősebb hatalolmból. Persze ez csak az én véleményem. XD

És végül Kívánok mindannyiótoknak, olyan ünnepeket amilyet szeretnétek magatoknak! :D
  • birdo #148
    Nekem az elején Atlantisztól égnek állt a hajam...első ebizódok után ahol már el kezdték húzni-vonni az egészet...nem voltam hajlandó megismerni a szereplőket...nem tetszett semmi.....
    Ahhoz képest be voltam sértődve, hogy leálltak az ötödik évadnál....
    Mert bele-belenéztem....aztán végignéztem az évadokat ))
    Az SGU eleve jól kezdődött.... voltak új dolgok.... nem foglalkoztam az elején a nem szimpi szereplőkkel....és megint be leszek sértődve, hogy ha abbahagyják (((
  • Justil
    naja, de akkor az SG-1 utolsó pár évadja is vicc, mert Mitchell még Shepard-nél is gázabb...Shepard egyébként nem volt vészes sztem, főleg hogy mellette McKay kb vitte a hátán az egészet :)
  • adampierson
    + be XD
  • adampierson
    Szalmacula! Bocsi, az szlmcl-t nem esik jól, kimondani. Az SG-1ben mondhatnak akármit, mivel az, az első sorozat. O'neill (amúgy három "l"-el)kötöszködő humora az, ami miatt nagyon sokan nézték a sorozatot. Sheppard, mint első ember egyszerűen nevetséges volt. Megpróbálták, nem jött vége is lett. :P
  • TreDoR
    Egyszerű a képlet. Ha csinálnak egy új SG sorozatot, ami hajaz az első két SG-re (vagy folytatják az Atlantist) az SG fanok örülnek, a többiek meg akiknek tetszett az SGU, néznek Paula és Paulinát elsötétített képernyővel. Mindenki jól jár.
  • winnie
    "Az IMDB-n mit irnak az nem jelent semmit..." az írások nem is.. "

ha valami valamit jelent, akkor az az írás. mert az egy vélemény. mint a tied is.

de aki azt hiszi, hogy bármit is jelent egy sorozat pontszáma az imdb-n, az el van tévedve. egyrészt ami 8.5 alatt van, az mondhatni rossz, másrészt azért, mert sorozatot nem lehet pontozni. mikor pontozol? minden rész után változtatsz a pontszámodon? az emberek a pilot után szoktak leginkább pontozni (aki nem nézi tovább az, mondjuk behúz ott egy 1-est), de az meg nem a teljes sorozatra vonatkozik.

azon nem érdemes rugózni, hogy szerinted teljesen jó volt, ha a kezdés után a nézők 50%-a abbahagyta a nézését. valakinet tetszett, mésnak meg nem.

"Arra nincs esély, hogy megvegye majd egy másik tv csatorna? "

nem sok logika lenne egy olyan sorozat átvételében, ami megbukott. főleg nem egy scifi esetében, ami a scifi csatornán bukott meg.
  • szlmcl
    Justil: szerintem is.

Arra nincs esély, hogy megvegye majd egy másik tv csatorna? Én bízok benne, hogy majd újra fog indulni, reménykedni lehet. Majd ha a sok sgufan rájön a hiány miatt, hogy mégis jobb SGU-t nézni, mint a falat, akkor talán lehet valami. "

Az IMDB-n mit irnak az nem jelent semmit..." az írások nem is..

"Ez a sorozat csak szenvedett az előző (Atlantis) gyenge árnyékában, amely csak az őt megelőző halovány árnyéka volt." Hát ez vicces. :D Mind a három nagyon jó volt, az Atlantis is! Ha meg nem tetszik a pocsolya, akkor az SG-1-es "nyílás"-on hogyan tetted túl magad?

• sandor8206
    ok, köszi
  • Justil
    inkább megírom nekik, hogy a magyar SG.hu fórumból sandor8206 felettébb örül a döntésnek, és küld nekik 1 üveg pezsgőt amiért olyan jó fejek voltak h levették ezt a fost a képernyőről...
  • sandor8206
    ja értem.....sztem gyorsan írjál a Syfy-nak, hogy az SG fórum szavazói még néznék a sorozatot, mit számít az a - 1,4 millió USA néző
  • adampierson
    Nem akarok kárörvendő lenni, de igenis jó hogy levették. Ez a sorozat csak szenvedett az előző (Atlantis) gyenge árnyékában, amely csak az őt megelőző halovány árnyéka volt. Tény: a Csillagkapu első sorozata, az ami hozott egy olyan színvonalat amit se az Atlantisz, se a Universe nem tudott megfogni. Ennyi. Annak aki ebben kételkedik, csak annyit mondok, hogy a világ minden pontján, minden egyes pontján a pénz az ÚR. Pláne a filmgyártásban. Tehát az Atlantis sem áll le olyan bénán az 5. évadnál ha nyereséges...A franchise lábbal tiprása pedig már az Atlantisnál elkezdődött, amikor a főszereplő le pocsolyázta az eseményhorizontot. Nem volt ám vicces. :S
  • bmw
    Az IMDB-n mit irnak az nem jelent semmit...
    Ott sem mindenki szavaz.
    Hiaba az IMBD ertekeles ha a nezettsege mindent elmond, beka segge alatt....
    Megneztem minden Sg sorozatot de szerintem ez a leggyengebb.
    Az Sg "hangulatot" kellett volna tovabb vinniuk es nem egy BSG klont csinalni...
    Probaltak sotet hangulatura alakitani de sajna abbol csak egy konfliktus kezeleses vmi lett.
    Vagy legalabbis ezt nem Sg neven kellett volna kiadni.
    De ez csak az En velemenyem...
  • Justil
    ezt értem, de azért sokszor a töltelékrészekben is történik olyasmi, ami később még fontos lehet. na mind1, én alapvetően örülnék ha lenne SGU film, csak ne kúrják el :) ha legalább olyan jó lenne, mint a sorozat, az már fasza!
  • szlmcl
    Elég sok a töltelékrész, a fő cselekmény beleférne 1, max 2 filmbe szerintem.
  • Justil
    nagyjából egyetértünk (meg a korábbiakban is), de abban nem vagyok biztos, hogy jó ötlet lenne 3 tervezett évadot egy dvdfilmbe sűríteni. kicsit zagyva lenne, nem?
  • szlmcl
    mondod te
  • szlmcl
    Szerintem ez a sorozat így volt jó, ahogy volt, és hiába szarozzátok a hozzászólásokban, a nézők 72%-a nézte volna! IMDB 7.7/10 az sem rossz. Egyedül azoknak nem tetszik, akik vagy nem nézték korábban az SG-t és nem értik, vagy túlságosan sokat nézték, és hozzá vannak szokva az előző 2 stílusához.
    Én szinte biztos vagyok benne, hogy lesz egy záró dvd film, ha a tervezett 5 évad fő cselekményét összesűrítik egy filmbe, akkor nagyon jó befejezés alakulhat ki belőle. Remélem nem az lesz az utolsó rész, hogy rájönnek mindenre félig, aztán megeszi az embert az ideg majd, hogy mi miért hogyan lett volna.
  • moto666
    Várj elmagyarázom, te az almát szereted én a barackot, néha te is megeszel egy barackot és én is egy almát de te inkább az almát én meg a barackot preferáljuk! És ez jól is van így! Ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni... :-))
  • Justil
    hát, ha nem érted, akkor nem érted...ezzel nincs mit tenni.
  • Mat666
    Istenem te meg tanuld meg értelmezni az el olvasott szöveget mint írtam nálam a sorozat egy 5 skálán 2 pontot ér el egyszerűben kifejezve nekem se tetszett igazán olvasva a Hsz-ket sok negatív véleménnyel egyet is értek ettől függetlenül nem járok öröm táncot mint egy 5 éves gyerek remélem így már te is fel bírtad fogni.
  • Mat666
    Szerintem lezáró filmre ne is számíts általában egy el kaszált sorozatra már a Tv adók nem hajlandók többet költeni de lehet hogy tévedek.
  • Merces
    ..azt mesélje már el valamelyik fan hogy mi a rákot evett az atlantiszon, valami rémessen gagyi volt az egész, az SGU t meg már nem is néztem....
  • kuzco007
    szerintem egy lezáró film nem ártana, ha már a sorozat galyra ment, mert így elég gáz, hogy sokan vártak valamire és nem kapták meg...
  • winnie
    én sem szoktam érteni, de logika van abban, hogy így hamarabb lehet talán új SG és a syfy kapott egy üres slotot, hogy készítsen egy esetlegesen jobb sorozatot.
  • moto666
    Egyetértek mindazokkal akik nem szappanoperát és lelki zűröket akartak itt nézni, hanem egy kellemes humoros ötletes sci-fit csillagkapukkal űrhajókkal, humoros karakterekkel, akcióval meg szerethető karakterekkel! Pont mint a Star Trek és társai. Aki drámát akar nézzen szappanoperát! Ezt az egész darkos dolgot a BSG kezdte el az még úgy ahogy tartotta magát, a Capricával már ott is befürödtek! Sztem a készítők hibája pont az volt hogy a BSG-ből loptak stílust. Hát ennyi most egy ideig nincs SG ez van nézünk mást! De azért csak ****** meg! Ennyi!
  • kissssss
    hadíjad nem ér annyit ezekről az emberekről (Justil,Mat666,waterman,stb) mindenféle normális hangnemben íródott érvelés lepereg csak nyomatják a saját szövegüket hogy itt mindenki csak bőgni tud és trollkodni aki nem szereti az sgu-t.
  • sandor8206
    és mi ebben az érdekes?