Annyi a Stargate Universe-nek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pont az a jó benne, hogy más mint az elõzõ kettõ. gondolom neked akkor nem volt elég 15 évadnyi "mindenre van megoldásunk hisz mi vagyunk a ládsó legények" flash, megkajálnál még vagy 5 évadot simán belõle, mi? 😊

Teljesen egyetértek, azon kívül hogy van egy szobában valahogy egy csillagkapu (ami elõfordul, hogy színre se kerül) semmi köze az egészhez.
"sokan az SG-franchise lábbal tiprásáról beszéltek" - teljesen a szívembõl szólt. Szégyen, inkább a játékot fejezték volna be ebbõl a pénzbõl ...

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

Ne forgasd ki a szavaimat. Te hány nem amerikai sorozatot nézel? (magyar most ne számítson) Kíváncsi lennék... Hiába nézném azt amit akarok, ha csak azt a franchise-t forgatják le, ami x nézõt a TV elé vonz.

"hát ki más döntsön arról, hogy egy amerikai sorozatnak mi legyen a sorsa, ha nem az amerikaiak? " - Nem tudom hány országban adják a sorozatot, de vegyük bármely másik sikeres sorozatot. A TV csatorna fizet érte, hogy leadhassa ergo õ egy vásárló. A valamit is magára adó szolgáltató oda figyel a vásárlóira. Akkor miért is csak az amerikaiak döntsenek? Valahol igazad van döntsenek õk, mi választunk mit veszünk meg illetve nézünk meg. Csak ott a baj, ha egy szûk "látókörû" választékból kell választani.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

Nem Depi sorozatot kellett volna készíteni. Azok a részek jók voltak, mikor tényleg volt benne Sci-fi. Pedig annyi lehetõség lenne ebben a sorozatban. Persze meglehet érteni, hogy 4 kartondíszlet olcsóbb, mint akárcsak 1 robbanás egy ûrcsatában. 😛
hát ki más döntsön arról, hogy egy amerikai sorozatnak mi legyen a sorsa, ha nem az amerikaiak? a magyar sorozatokról a magyar közönség dönt elsõsorban, a litvánokról a litvánok.

(remélem azért nem merült fel benned, hogy a stargate universe itthon vagy máshol kirobbanó siker lenne.)

"Azt nézzük, amit õk akarnak és nem fordítva "

te lehet, hogy azt nézed, de a többség azt nézi, amit õ akar. maximum azt nem fogja, amit a többség amerikában nem akar.
Most mondja valaki, hogy nem befolyásol minket az USA. Az ottani nézõk döntik el mi szerintük fasza és kérünk még belõle. Lehet sikeres lenne máshol ugyanaz a koncepció, csak elássák az amcsik. Azt nézzük, amit õk akarnak és nem fordítva (és most nem a magyar sorozatokra értem).

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

Az Atlantis jó volt. Ez borzalmas!! 4 részt szenvedtem végig. Az is sok volt. A válaszom: "Nagyon. Borzalmas volt."

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

"Ráadásul külön undorító hogy a universe sokkal nagyobb pénzt kapott a részekre. "

ez mit jelent? nem ismerem a pontos adatokat, de ezen sorozatok költségvetése szerintem nem olyan, hogy értelmezni lehessen azt, hogy sokkal több.
En sem banom, hogy vege. Mert ennek semmi koze nem volt az SG-hez.
Azt meg nem is ertem, hogy vkinek az tetszik ha dramaznak egy scifiben (plane ha az SG) tobb reszen keresztul. Az eltevesztette a csatornat.
Joforman csak konfliktus kezelesrol szoltak a reszek...
Az Sg1 kicsit unalmas volt mar de az Atlantisba meg szerintem lehetett volna otletet vinni. Ehelyett megprobaltak csinalni egy BSG klont ami eleg szarra sikeredett, bar a BSG is csak felig meddig jott be. De ez csak az En velemenyem....
Zsoltika 007
Ráadásul külön undorító hogy a universe sokkal nagyobb pénzt kapott a részekre. Magasan jobb sg1 vagy atlantis részek készülhettek volna ekkora ráfordításból. Látszott is hogy kellettek olcsóbb töltelék részek atlantisból. És majd mindíg az évad eleje közepe meg a vége volt pörgõsebb.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Zsoltika 007
Mármint az sg1-est.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Zsoltika 007
Azt nem tudom. Az fix hogy a kapu termet le dózerolták a destiny miatt. 😞

De az Atlantisz díszletek megvannak? Mert ha igen akk elég lenne azt folytatni😄
Zsoltika 007
Sg1 díszleteket lebontották a universe miatt. Fck yeah! <#vomit>

Simán lenne értelme. Ebben a sorozatban is lenne lehetõség csak nem élnek vele a készítõk. De ha ezt nem is folytatják akár az Atlantiszt akár az SG-1et mert mindkettõbe simán lehetne továbbvinni a történetet.
DrRadon
Semmi baj, forgassanak helyette Firefly epizódokat.

egyébként meg nincs olyan érzésetek, hogy ebbõl a franchisebõl már nem nagyon lehet többet/mást kihozni? pont a misztikum - amirõl pár hsz-el alább beszéltünk - az, amit már nem igazán lehet visszatolni bele, így meg nem sok értelme van. persze én is örülnék még 1-2 atlantisz dvd filmnek (vagy akár sg-1 is jöhet), de volna értelme újabb sorozatnak?

Kár a sorozatért, de a következõ sg évadig (már ha lesz) olvassátok el az idõkép.hu ezen cikkét, kb 3/4 óra de megéri! Aki kicsit is sci-fi rajongó értékelni fogja! Egy hete jelent meg és nagyon gondolatébresztõ a dolog.
http://www.idokep.hu/hirek/quantum-radar-delayed-choice-eraser
Mardel
Azthsizem le sem töltöm akkor a többi részt (2. évad 10. résznél vagyok).
Kb azért néztem mert nem volt jobb de ahogy nézem ez a No Ordinary Family lesz helyette nekem.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Mardel
"Save the Cheerleader!"

"Timeo Danaos et dona ferentes."

illetve, ahogy valaki írta elõttem: teljesen más azért gyerek fejjel nézni vmit, meg felnõttként. én (is) az SG-1-en nõttem fel kb, és akkor és úgy az tök jó volt, de mostmár kevés lenne, asszem.

jó most érted, nem szószerint kell venni.

azt hiszem mindenki érti azért, hogy mirõl beszélek, vagy mások, amikor ezzel a savetheworld szöveggel jövünk. arról van szó, hogy a korábbi két sorozat egy alapvetõen jó, de X rész után rettentõ unalmas sémára épült. jómagam is végignéztem 15 évadot, szép volt, jó volt, de picit elég volt már a végére.
függetlenül attól, hogy épp egy embert, egy csapatot, egy bolygót, vagy egy galaxist mentettek meg...

cylonflatus
Kellene még egy szavazógomb, hogy például: "Dehogy örülök, de borzalmas volt", vagy "Borzalmas volt, de néztem volna még"

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Zsoltika 007
De helybõl eszembe jut egy csomó rész ahol csak a csk1 volt veszélyben más nem.

Zsoltika 007
Max a földet/atlantiszt de nem minden részben a világot. :/

Nem volt ez a sori annyira rossz nekem igazából csak egy bajom volt vele az hogy iszonyú lassú volt a történet vezetése túl sok olyan rész volt ahol nem történt semmi érdekes izgalmas csak úgy elmentek részek a nagy semmibe.
Az elsõ évadot még darálva néztem és úgy annyira nem tûnt fel viszont a 2.-nál
hétrõl hétre követni nagyon unalmas érdektelen volt.
Pegazus galaxis lidérc megszállás alatt.

Alteran galaxis káoszban (ori központi irányítás nélkül káosz van ott).

saját galaxisunk többnyire lucian szövetség uralkodik.

Zsoltika nem hiába írta hogy ezt elbuktad.

de még hogyha konkrétan a Föld meg mentését vesszük figyelembe e téren is elégé necces azt szajkózni hogy minden rész világmegmentésrõl szólt. <#ejnye1>

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

NEXUS6
Az SG SG-A a felfedezésrõl szólt, voltak krízisek, meg minden de az egész fílingje optimista volt. Itt meg a depis amerikaiak nyûglõdtek, max néha szekszeltek és ennyi. Igazából az egész tök súlytalan volt, mert a karakterek is olyanok voltak, hogy a nagykomolyságukban egy vicc ki nem esett a szájukon szinte. Olyan karakterek akivel ha a kocsmában összefutsz inkább leráznád magadról, mint hogy fizetsz neki még egy sört, hogy meséljen még 1-2 sztorit.

Én a V köv évadját várom most januártól, ott valahogy mûködnek ezek a komoly karakterek. Van rejtély, meg világmegmentés, meg kavarás, de valahogy van értelme is. Az ilyen inváziós filmeknek jövõre amúgy is szezonja lesz.😄

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

hál istenek kasza lett, inkább SG-franchise tetszhalál jó pár évig mint ebbõl a szarból + egy évad
az meg, hogy inteligensebb lett volna az SGU mint a többi SG, nevetséges sokkal butább volt és pont azért, mert a régi SG mesék voltak és ezekben van hülyeség
az SGU meg felnõtesebb és ebben van hülyeség akkor melyik a nagyobb baromság?
Nakvadagenerátort összekötni a piros zöld kék kristállyal és féregjáratot csinálni a kapuból? Vagy az idõutazásos részt egy állítólagos überokos többdiplomás doktor Einstein relativitás elméletével magyarázza, vagy az utolsó részben a komputer pár roncsból leszimulálja, hogy azok dronok és azok ott vártnak addig amíg valami nem jön (mi a hajó távollátó?), nem volt okosabb csak annak akart látszani egy ostoba sorozat volt, amivel nincs baj (pl: SG1) ha annak készül, de ez meg tök komolyan vette magát, hiszen tök természetes, ha férjem hazajön egy másik faszi testében, akkor simán kurok vele. Ez a sorozat mint inteligenciájában, mint emberi természetbõl egy nagy 0 lett
ami meg misztikus volt (es mellesleg kurvajo), az a legelso SG mozi. ott meg utott ez az egesz feeling, meg talan az SG-1 elso evad elejen 😊

onnantol kezdve, bar szorakoztato volt, nem volt kulonosebben semmi misztikus benne. ill, ahogy valaki mar leirta, az SG sosem volt igazan sci-fi. inkabb urben jatszodo fantasy...

en lattam mind a 15 evadnyi SG:U elotti SG-t, es sztem semmivel se volt misztikusabb, es jah, minden reszben (1-2-t kiveve) megmentettek a vilagot, szoval ezt buktad...

Zsoltika 007
Ez történik akkor ha szappanoperát csinálnak egy többnyire akció scifibõl. Egy rész nem volt amin röhögtem volna egy jót. Semmi poén, béna akciók, csak a folyamatos agonizálás. Mégis mit vártak? A misztikum is oda lett. Annyira leszartam hogy most milyen õs technológiák vannak körülöttük.
Régebbi sg sorozatokban legalább folyamatosan fedezték fel a dolgokat jöttek be újítások és ezt izgalmasan is oldották meg. Az összes régebbi sg-ben az õs technika mindíg cool volt. Itt meg mint egy harmadosztályú fröccsöntött vacak minden. És lehet mondani hogy régebbi õs technológia, de attól még nem kell hogy ratyi legyen. Star Warsban is megoldották hogy a régi repülõk eszközök stb se tûntek ótvarnak.
Aki meg azt mondja hogy minden részben megmentették a világot az se sokat látott..
Lehet hogy a történet kicsit bugyutább volt ezektõl de az tény hogy 1000x szórakoztatóbb. Aki meg mindenben a realitást keresi az ne sci-fit nézzen!

Darth Sith
ami szar, az szar. mondom úgy, hogy az sg1 és sga összes évadát minimum 3xor megnéztem...

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Ilyen egyszerû, ehhez nem is kell mást hozzáfûzni teljesen eggyetértek.

Nothing Ever Changes

djstefi
ezt a szivast ... peddig a 2. szezonra rendesen ossze kaptak magukat (legalabbis az elsohoz kepest)

Take care to get what you like - or you will be forced to like what you get!

legközelebb lesz eszük az iroknak és a szinészeknek, vagy leforgatják egyben az 5 évadot vagy amennyit terveznek, vagy nem adják el a csatornának azt elmehet a francba

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

A Terminátor sorozathoz tudnám hasonlítani, voltak olyan részek, amikor egyszerûen nem történt semmi. Azonban voltak nagyon jó részek is és mostanában kezdett beindulni. Azért annyira nem fogom sajnálni, csak az az idegesítõ, hogy tutira cliffhanger lesz a vége. :S
wraithLord
Mmint a karakterek, nem a szereplõk pofija... 😊
wraithLord
Szerintem sok szempontból jobb volt az SGU, mint a többi SG sorozat. Összefoglalva: fényévekkel profibb volt. És volt benne valami kis science is, nem csak egy rakat bõdületes, égbekiáltó marhaság, amit kb. csak gyerekek tudnak értékelni/élvezni (...mint ahogy gyerekként az SG-1 nagyon bejött, felnõttként újranézve viszont már nem...)

Viszont volt benne egy pár húzás, ami megölte a science-fiction-t. Röviden: a sci-fi gyakran csupán a dráma eszköze volt. Sok rész inkább hasonlított egy Grey's Anatomy-ra, mint egy sci-fi-sorozatra...
Ezen kellett volna változtatni, és akkor jó sorozat lett volna.

Ja, meg a szereplõk... egyik tenyérbemászóbb, mint a másik. Egyedül Rush volt szimpatikus.
A készítõket sajnálom azért. Vajon mit gondolhatnak most? "Na ezt jól elbasztuk gyerekek!"
Aki azt mondja hogy az SGU jó dráma volt, az még nyilvánvalóan nem látott jó drámát. Illetve a dráma nem arról szól, hogy más hogyan szenved, ez csak egy kategória. 😊
Ez a sorozat sajnos minden szempontból bukta volt.

Egyébként hogy kötekedjek még jobban, a stargate eleve "csak" scifi fantasy volt (álá star wars), nem pedig scifi.

Ja és jöhetnek az Atlantis filmek. Joe "Sheppard" meg Jason "Dex" már hiányzik. 😄 Na meg Rodneyrõl már ne is beszéljek. 😄

Bexter
Ez volt az egyetlen SG sorozat amit megtudtam nézni. A többi nekem túl nyálas és gyerekes volt. Ez realisztikusabb volt. Haltak a karakterek nem ujraéledtek mint bobi jujing...

http://bexter.hu Szép Fényeket!

en sem szeretek allandoan dramat nezni, de neha az is jo, a sok akcio meg sitcom meg tudomisen mi utan. az, hogy az sgu jo volt -e dramanak, tok mas kerdes.

nekem inkabb a szereplokkel volt bajom amugy, carlyle-on kivul a tobbi engem nem igazan gyozott meg a szineszi kepessegeirol...

nem lehet ilyen szeles reteget lefedni egy sorozattal mint amit ebbe megprobaltak. en szemely szerint a dráma mufajt nagyon utalom nezni a teveben. Mer nezzem en szorakozas keppen azt hogy mas hogyan szenved? Latok eleg szenvedest ha korulnezek kicsit nem akarom hogy a tevebol is ez folyon. Szemely szerint nagyon orulok hogy megbukott es maskor meggondoljak hogy osszekeverjek e a sci-fi t egy brazil szappanoperaval.
Szerintem is mehetett volna még, tényleg voltak lassú részek, de egy harmadik évadba igazán belepakolhatták volna még a végét... Kár érte. Atlantis rulz.

\"Don\'t worry, I bring someone back. I promise.\" - Dr. Lawrence Gordon @ Saw

Egyébként lehet, hogy a hagyományos SG vonal jobban mûködött volna, de abból már nekem elég volt, unalmas. Warehouse 13 egyik részébe belenéztem, gyerekes. Bár az egyik lány helyes benne. ^^

Errõl jut eszembe, hogy az SGU-ban jó bigék voltak, yo! :Ð

https://twitter.com/foodlfg

Minek nézzek reklámokat, minek fizessek egy sorozatért, ha úgyis csak odaböfögik elém félig kipörgetve a történetet, megszüntetve a sorozatot...

Jó, tudom, hogy én vagyok kisebbségben, mert engem még érdekelt volna, de az sehol sem csapódik le jól bennem, hogy bizalmat szavazok egy sorozatnak és akkor félúton lelövik, meg sem próbálják befejezni.

Ezt csinálták a Firefly-al, most a Capricával.

Miután lefosták a fejem (többször is), hogy várják el, hogy megbízzak bennük és esetleg pénzzel is értékeljem a sorozataikat. Nem fogom.
(persze ettõl függetlenül más problémáim is vannak még, nem csak ezért nem fogom...)

https://twitter.com/foodlfg

hát az igazi az volna, ha 1xre két sorozat is menne, egy ilyen mentsük meg a világot a csúnya gonosztól minden epizódban, meg egy ilyen sgu-s. akkor aztán nézhetné mindenki a kedvére valót, esetleg mindkettõt, netán egyiket se.

Nem tudom mások hogyan vannak vele, de én a SG és a SG-A mellett ezt a sorozatot is imádtam. Kár érte. Engem egyáltalán nem zavart, hogy teljesen más felfogásban készítik és teljesen más hangulatot áraszt, mint az elõdök.
Maga Joe Flannigan is azt nyilatkozta, hogy a színészek szívesen részt vettek volna az Atlantis további forgatásain..... szerinte 5 további szezont gond nélkül csinálhattak volna.
Atlantist nem fejeztésk be, elvileg egy film jött volna....
Volt róla szó - hogy folytatják talán az Atlantist....... mivel az stargate egy nagyon jó irány a scifi vonalon, valószínü hogy tovább viszik.... ekkora volumenû témát nyílván nem meszelnek el teljesen.

Az Universe a forgó kapujával és az egyéb nem oda illõ dolgaival sok sg fant megbotránkoztatott.
Már akkor is azt mondta mindenki, hogy az Atlantis-t kell tovább vinni...

Hátha..... 1-2 év és lesz valami. Az atlantis film sok részletét már leforgatták.
Fritz Von...
Azt hiszem, hogy meg kell néznem az eredeti sorozatot ismét... Az jó volt.
Egyébként mi a helyzet az SGA végsõ filmjével?

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar