161
  • szlmcl
    De sokan úgy is gondolkodhatták, hogy ha 12 éve Linuxot használok, akkor nem térek át Windowsra (meg sem próbálok), pedig lehet, hogy végül jobb lenne (csak mondtam valamit). De ha a te példádnál maradok, lehet, hogyha kétszer magadba erőlteted a parajfőzeléket, akkor harmadikra megszereted (mint sok esetben elő is fordul).
    Ebben a sorozatban rengeteg potenciál volt és még az Atlantissal is össze lehetett volna kapcsolni és szerintem össze is kapcsolták volna, mert az Atlantis a csillaghajtóművel a Végzet után tudott volna menni, de ezt már lehet sosem tudjuk meg, ahogy azt sem, hogy mi az a Végzet tényleges küldetése, mert az oké, hogy van valami jel, de mi az? Mindez azért, mert a nézők nem bírták kivárni, amíg rendesen felpörögnek az események. Most meg majd nézhetjük a falat kb.
  • torreadorz
    "Éppen azért van annyi baja az SG fanokban az SGU-val, mert a korábbiakhoz vannak szokva. Mint írtam én is így voltam, csak nekem volt türelmem végignézni és elfogadni azt, hogy valami más stílusban is lehet jó."

Ez tévedés. Az SG fanok azért nézték az SG-t mert az a tipusú scifi jött be nekik. Az SGU viszont egy teljesen más fajta "scifi", innentől kezdve várható volt hogy akiknek az előző fajta tetszett az új nem fog. Ezzel még nem is lett volna baj, ha egyébként megszaporodtak volna azok akik ezt az új fajta drámát kedvelik. De nem ez történt.

Magyarra forditva:
    ha én a palacsintát szeretem akkor a parajfőzeléket nem nagyon eszem meg,intelligenciától és türelemtől függetlenül sem.
  • Reg5
    Azt hiszem ezek után nincs kérdésem.
  • szlmcl
    cateran: Egy csomó sorozattal úgy van, hogy megél 1-2 évadot aztán törlik. Az nem pénzkidobás? Mire megszeretnék az emberek már vége is, most nem pont az SGUról beszélek, hanem általánosságban. Az összes díszlet meg viz. effekt amiket eddig használtak, megy a kukába, az nem pénzkidobás? Innentől gyakorlatilag féláron mehetne az SGU, a napba repülő űrhajót egyszer kellett lemodellezni, utána megmutatják más szögből és kész, az idegeneket, hajókat egyszer kellett lemodellezni, utána máshogy mozgatják őket és kész, így meg minden megy a kukába. A legdrágább az amikor elindul a sorozat, amikor már minden eszköz adott, sokkal kevesebbe kerül 1-1 epizód és amikor elérik ezt a szintet, akkor meg leállítják. Ilyenkor pedig a felszabadult összegeket lehetne új sorozatokra fordítani, a mostani mellet és így mindkettő megmaradhatna. A wc-s sztorival meg arra mertem utalni, hogy ha nem nézi valaki 100% odafigyeléssel, akkor elveszik a történetben.

boond: Éppen azért van annyi baja az SG fanokban az SGU-val, mert a korábbiakhoz vannak szokva. Mint írtam én is így voltam, csak nekem volt türelmem végignézni és elfogadni azt, hogy valami más stílusban is lehet jó. Azért az SGU-ban egyáltalán nem ilyen jellegű drámák vannak, nézd meg pl. a Light részt néhányszor, abban igazi dráma van, ami "élvezhető" a nagyon találó háttérzenével együtt. Engem az a rész magával ragad (Pedig elsőre annyira nem volt ez jellemző.)
    A felsorolt sorozatok esetében meg nem is akartam kapcsolatot találni, meg nem is amiatt írtam, ahogy te értelmezted. Az csak arra vonatkozott hogy én egyiket sem szeretem, mégsem ujjongok, ha esetleg elkaszálják őket, mert valamennyire sajnálom azokat akik meg szerették és szívesen nézték (főleg úgy, hogy tudom milyen érzés).
    Reg5: De igen, láttam: SG-1, SGA, SGU! Ez az egyetlen széria, ami igényesen meg van csinálva minden szinten! (történet, szereplők, effektek stb..) De ha tudsz ajánlani jobbat, amit szerinted érdemes megnézni, boldogan fogadom és majd leírom a véleményem róla.
  • xido
    Abban az idézetben,hogy akinek nem tetszik,nem nézte,miért ad hangot örömének,hogy elkaszálták...szerintem benne van egy reménykedés..hogy kis fejtágítás lesz az MGM-nél és majd nekiugranak megint valahogy nem veszni hagyni a húzócímet...csak kitalálnak valami..csillagkapusabbat...
  • shandix
    Ezt barátom úgy hívják hogy az alapok mert valamire építeni kell tudod, mért minek kellet volna történnie? Milyen világába élsz te, ha egy lakatlan ismeretlen szigetre kerülsz nem az az első dolog hogy vizet kaját és biztonságot találj? Szerintem a jó scifi-nek pont a józan gondolkodás lenne a lényege. Ajánlom néz bele a 2. évad -ba és meglátod hogy az már sokkal ütösebb.
  • sedward
    Én megnéztem az SGU első évadjának vagy 8 részét régebben, és ez alapján örülök, hogy nem rontják tovább a Startgate filmek hírnevét. Unalmas, fantáziátlan, sötét, sötét, sötét. Ha jól emlékszem nagyon egyszerű sémákra épültek fel az epizódok, egyik lényege, hogy nincs levegő, aztán nincs víz, aztán nincs mit enni, majd támad a betegség, támad az idegen lény. Közben a szereplők egymást fúrják és lelki drámáznak, játszódhatna az egész egy szovjet uránbányában elveszett úttörőcsapattal vagy egy titkos földalatti kubai börtönben a felkelőkkel, nem lenne sok különbség, annyira nem erőltették meg magukat az írók és a díszlettervezők sem. Semmi fantázia, semmi technika, semmi csattanó, semmi humor, a csillagkapu és az űrhajó csak egy díszlet, nincs szerepe.
  • Reg5
    Te még nem láttál jó scifi sorozatot.
  • boond
    "Nem tetszik sokaknak a dráma? Mégis ők hogy éreznék magukat, ha kicsit is beleképzelik

magukat a történtekbe? Én inkább azt mondom, hogy már az volt unalmas, amikor pl. az "
  • boond
    Kedves szlmcl
    Kérlek üsd már be a böngészőbe a csillagkapu.hu-t és olvasgass kicsit a fórumon, nem fog tetszeni amit látsz mert a többség szerint SZAR ISMÉTLEM SZAR az sgu.
    SŐT jó pár ember szerint bele se kellett volna kezdeni ÍGY NEM.

Nem tetszik sokaknak a dráma? Mégis ők hogy éreznék magukat, ha kicsit is beleképzelik

magukat a történtekbe? Én inkább azt mondom, hogy már az volt unalmas, amikor pl. az

IDÉZET:
    "SGA-ban egyáltalán nem volt dráma. Ha valakire ráfogtak egy fegyvert, vagy megjelent egy lidérc a szemük se rebbent meg a vége felé."

Nekem a hajam égnek áll amikor az SG:A-ban drámázni kezdenek az írok, mondok egy példát, az 5 évad 1 részében. MI A SZARÉRT KELLETT LEENGEDNI A PAJZSOT? Amikor eddig minden alkalommal ÉRDEKES MÓDON simán tudtak dokkolni, sőt sugározni is, embereket a hajóra. Nem 1 nem is 2 hanem sok alkalommal tűz alatt voltak és nem kellett kikapcsolni a pajzsot, hogy ezt megtehessék.
    Szóval ha ez a drámázás - már pedig ezt jó pár alkalommal ilyen módon valósították meg, akkor köszönjük de nem kérünk belőle mert ez képes egy sorozatot teljesen tönkre vágni az ABSZURD helyzeteivel.

IDÉZET:
    "Azoknak pedig, akiknek egyáltalán nem tetszik miért örülnek annak, hogy leállítják és még ennek hangot is adnak? Számukra semmilyen változás nem történt, ha eddig se nézték és ha őket hidegen hagyja ez a sorozat, akkor meg ne foglalkozzanak vele. Én sem foglalkozok a dr. házakkal, meg az ilyen klinika-olyan klinikákkal, meg az így CIS úgy CIS sorozatokkal, mert totálisan hidegen hagynak a nevetséges dolgaikkal, de nem is írok sehova rosszat ezekről, meg nem ujjongok, ha majd leállítják őket"

Ha annyira intelligensnek tartod magad, könnyen rájöhettél volna milyen nagy baromságot írsz. Ezek között nincs kapcsolat. Viszont az SG:U És az SG:1 SG:A között van. VAJON MI LEHET AZ?
    Elárulok, többek között közös a pénz forrás, közös a történet közös az univerzum és még a sorozatok között is van átjárás.

Azért megnézném, ahogy a fentebb említett sorozatok ilyen kapcsolatrendszerben.
    MAX a csi lehet, de nem a többivel hanem csak a testvér sorozataival vazzeg!
  • cateran
    " Ha valakire ráfogtak egy fegyvert, vagy megjelent egy lidérc a szemük se rebbent meg a vége felé"

Jajj..alkalmazkodasrol hallottal mar? Vagy mit gondolsz, haborus helyzetben aki honapok-evek ota van esetleg frontvonalban,osszeszarja magat,ha megint bombazni kezdenek vagy agyuznak a kornyezeteben? Az elejen talan...de kesobb...

" Azoknak pedig, akiknek egyáltalán nem tetszik miért örülnek annak, hogy leállítják és még ennek hangot is adnak?"

Mert a penz, amit erre forditottak,megy mas -remelhetoleg elvezetesebb- projectbe! Az ember azt gondolna, hogy ez magatol ertetodo...

" Aki valamit is ért az SG-hez az tudja, hogy a részek szorosan kapcsolódnak egymáshoz, és egy részen belül sem lehet még wc-re sem kimenni, mert olyan részletekről marad le az ember, ami után nem biztos, hogy mindent megért. "

Ez meg ugy ahogy van baromsag...(pause gombrol hallottal mar?:P)

• szlmcl
    Egyáltalán nem lett szar, csak úgy nem lehet megérteni egy sorozatot, hogy megnézi az első 2 rész valaki. Ha meg ez alapján még véleményt is alkotnak, akkor az a legnagyobb szánalom ebben a kategóriában. Aki valamit is ért az SG-hez az tudja, hogy a részek szorosan kapcsolódnak egymáshoz, és egy részen belül sem lehet még wc-re sem kimenni, mert olyan részletekről marad le az ember, ami után nem biztos, hogy mindent megért.

Nem kell keresnem az okokat, mert gondolkodás nélkül mondom:
    - A készítők túl nagy intelligenciát tételeztek fel a nézőkből, ami sok esetben (pl. az amerikaiakra) egyáltalán nem jellemző dolog:
    ~ egyrészt azok a nézők, akik most léptek be az SG világába, egyszerűen nem értenek meg olyan dolgokat, amik az SG-1 meg SGA alatt lettek "elmagyarázva", emiatt azt sem tudják, hogy mi van! (pl. a kövek, szék, látomások...)
    ~ olykor még sok fan sem tudja, hogy mi van, pl. a "Time" rész esetén, ami tökéletesen kiderül a részhez kapcsolódó fórum hozzászólásokból.
    Emiatt, ahelyett, hogy kicsit gondolkodnának vagy utánanéznének a dolgoknak, netán újra megnéznék a részt, rávágják, hogy szar.
    - Második dolog a kritikusok, akikre én tovább egy szót nem pazarolnék, mert annyit nem ér a munkájuk, hogy időt fordítsak a véleményezésre (a legtöbb néző vesztés meg ennek köszönhető, mert ha valaki érdeklődik, akkor beírja neten, hogy SGU, bejön 5 negatív kritika olyan kritikusoktól, akik az általad leírt módszerekkel """dolgoznak""" és már el sem kezdi nézni!).

Én már másodszor néztem végig a sorozatot, és másodszor is volt rá kedvem! Elismerem, hogy volt néhány unalmas rész, de összességében a történet nagyon jó és nagyon sok lehetőség van benne! Az, hogy a "4 emberrel megyek és kinyírok mindenkit" fanok nem tudják kapásból elfogadni az új helyzetet, az csak megszokás kérdése, mert először nekem is furcsa volt, de amikor másodszor néztem, észrevettem olyan részleteket, amiket elsőre nem, valamint akkor már a szereplőket is ismertem, így tulajdonképpen magával ragadott a hangulat, amit nagyon jól megcsináltak az írók! (félreértés ne essék, a korábbi Sg-1 és SGA is tetszett, de teljesen más stílus és mindkét típus nagyon jó volt a maga nemében!)

Nem tetszik sokaknak a dráma? Mégis ők hogy éreznék magukat, ha kicsit is beleképzelik magukat a történtekbe? Én inkább azt mondom, hogy már az volt unalmas, amikor pl. az SGA-ban egyáltalán nem volt dráma. Ha valakire ráfogtak egy fegyvert, vagy megjelent egy lidérc a szemük se rebbent meg a vége felé.

Azoknak pedig, akiknek egyáltalán nem tetszik miért örülnek annak, hogy leállítják és még ennek hangot is adnak? Számukra semmilyen változás nem történt, ha eddig se nézték és ha őket hidegen hagyja ez a sorozat, akkor meg ne foglalkozzanak vele. Én sem foglalkozok a dr. házakkal, meg az ilyen klinika-olyan klinikákkal, meg az így CIS úgy CIS sorozatokkal, mert totálisan hidegen hagynak a nevetséges dolgaikkal, de nem is írok sehova rosszat ezekről, meg nem ujjongok, ha majd leállítják őket.

Ez egy nagyon jó sorozat, csak egyrészt végig kell nézni, másrészt meg kell érteni! Én remélem, hogy folytatni fogják bármilyen formában!
  • kalapos01
    Az nem a kritikusok hibája, hogy ekkora nagy szar lett a sorozat. A kritikusok egyébként is írnak az első részekről, aztán magasan szarnak a sorozatra, van nekik mit nézniük, nem fognak egy szarból több részt.

Az a baj, hogy te valami röhejes okból bűnbakot keresel, de elárulom, hogy hol kéne. A nézőkben. Akik nézték a sorozatot, akarták szeretni, de egy idő után megunták. Mert annyira rossz volt.
  • szlmcl
    A sok hülye kritikus gyönyörűen elérte, hogy elkaszáljanak egy nagyon jó sorozatot, végre beindulna az egész, egy csomó mindenre választ kaphatna a néző, erre tessék. Sikerült elérniük, hogy a negatív leírásaik elolvasása után a kételkedő néző ne nézze meg, aminek ez lett az eredménye. Gratulálok hülyék (és ezt minden negatív kritikus magára veheti)! Most majd nézhetjük a jó nagy semmit, hála nektek! Hányingerem volt mindig is a kritikusoktól, de ez most tovább fokozódik! Az esetek 90%-ában muszáj negatív dolgokat írniuk, hogy egyáltalán elolvassák a szánalmas cikkeiket, sok néző meg sajnos komolyan veszi.
    Gyönyörűen mutatja, hogy mennyire igazam van, a neten található pozitív/negatív kritikák aránya, nekik minden szar, hogy legyen mit írniuk! Csak tudnám sok embernél miért jobb a semmi, mint egy (számára!) szar sorozat! Részemről az SGU ugyanolyan jó volt, mint az eddigiek a maga stílusában! Ha olyan lett, volna mint a korábbiak, akkor meg az lett volna a baj, hogy megint ugyanaz! Ha meg újat csinálnak akkor az a baj. Remélem később folytatni fogják bármilyen formában és LE A KRITIKUSOKKAL!
  • winnie
    "Ne forgasd ki a szavaimat."

mit forgattam ki? csak azt írom, hogy egy amerikaiaknak gyártott amerikai sorozat sorsáról ne döbbenj meg, ha az amerikaiak döntenek. a cobra 11-ről a németek döntenek és akkor is vége lesz, ha neked tetszik. ha egy amerikai film nem sikeres amerikában, de világszerte igen (ld. arany iránytű 70M vs 300M), akkor az nem fog folytatódni nagy valószínűséggel.

" Te hány nem amerikai sorozatot nézel?" Kíváncsi lennék..."

??? ez meg kit érdekel? jelenleg 29-et. mármint annyival vagyok nagyjából szintben, de természetesen vannak, amiket néznék, csak nincs időm. de nem hiszem, hogy ez számítana valamit.

"Akkor miért is csak az amerikaiak döntsenek?"

??? ki döntsön? kivárnak 2012-ig, amíg mondjuk 30 országban lemegy a sorozat 2. szezonja, aztán kiderül, hogy azokból 13 országban siker és akkor eldöntik, hogy lesz 3. évad? és közben a színészek malmoznak, az írók dettó, várják, hogy a litván és grúz premier sikert hozzzon. igaz, hogy nem keresnek, mert addig nem sorozatozhatnak, stb.

értem, hogy mi a gondod, de nem értem - nem hiszem, hogy ez csak nekem logikus. ha a Syfy gyárt magának egy sorozatot, akkor azt azért teszi, hogy nézettséget produkáljon. ha nem produkál, akkor a syfy nem fogja megtartani ballasztnak és tovább sugározni, hogy az összes versenytársa leverje őt abban az időpontban-

" Valahol igazad van döntsenek ők, mi választunk mit veszünk meg illetve nézünk meg. Csak ott a baj, ha egy szűk "látókörű" választékból kell választani."

ha már ennyire az amerikai sorozatokon pörögsz, akkor 1. nem értem, miért itt, amikor itt is sokan lehordják az sgu-t, valószínűleg nem egy "hú, de!" sorozatról van szó. (én csak az 1x08-at láttam, ami frankó rész volt). 2. addig jó, míg az amerikai ízlés számít, mert olyan nincs, hogy mindenki 100%-osan meg legyen elégedve vele, de a sorozatkultúra miatt jobban lehet bízni benne. sok jó sorozat megszűnik, de azt nem hiszem, hogy tagadná valaki is, hogy rengeteg nagyon jó marad. elég változatos a paletta. nem a legnézettebb sorozatok között, természetesen, de lejjebb.
  • ZSOOLT2
  • Mardel
    SGU sztori letudva
  • Rotyoka
    hát igen, már jópár éve be kelett volna fejezni, a csúcson
  • sandor8206
    + nem hinném, hogy annyira olcsó volt az is, hogy mozikban reklámozzanak egy sorozatot (előzetest nyomaták)
    szóval nagy volt itt az elvárás, meg beképzeltség csak koppantak főleg Mallozi hál istennek
  • Zsoltika 007
    Az elején ha jól rémlik 1.5 vagy 1.05 milla volt /rész (dollár). Legalább is ezt olvastam mikor be harangozták.
  • Justil
    pont az a jó benne, hogy más mint az előző kettő. gondolom neked akkor nem volt elég 15 évadnyi "mindenre van megoldásunk hisz mi vagyunk a ládsó legények" flash, megkajálnál még vagy 5 évadot simán belőle, mi? :)
  • bunny
    Teljesen egyetértek, azon kívül hogy van egy szobában valahogy egy csillagkapu (ami előfordul, hogy színre se kerül) semmi köze az egészhez.
    "sokan az SG-franchise lábbal tiprásáról beszéltek" - teljesen a szívemből szólt. Szégyen, inkább a játékot fejezték volna be ebből a pénzből ...
  • zserrbo
    Ne forgasd ki a szavaimat. Te hány nem amerikai sorozatot nézel? (magyar most ne számítson) Kíváncsi lennék... Hiába nézném azt amit akarok, ha csak azt a franchise-t forgatják le, ami x nézőt a TV elé vonz.

"hát ki más döntsön arról, hogy egy amerikai sorozatnak mi legyen a sorsa, ha nem az amerikaiak? " - Nem tudom hány országban adják a sorozatot, de vegyük bármely másik sikeres sorozatot. A TV csatorna fizet érte, hogy leadhassa ergo ő egy vásárló. A valamit is magára adó szolgáltató oda figyel a vásárlóira. Akkor miért is csak az amerikaiak döntsenek? Valahol igazad van döntsenek ők, mi választunk mit veszünk meg illetve nézünk meg. Csak ott a baj, ha egy szűk "látókörű" választékból kell választani.
  • Lokids
    Nem Depi sorozatot kellett volna készíteni. Azok a részek jók voltak, mikor tényleg volt benne Sci-fi. Pedig annyi lehetőség lenne ebben a sorozatban. Persze meglehet érteni, hogy 4 kartondíszlet olcsóbb, mint akárcsak 1 robbanás egy űrcsatában. :P
  • winnie
    hát ki más döntsön arról, hogy egy amerikai sorozatnak mi legyen a sorsa, ha nem az amerikaiak? a magyar sorozatokról a magyar közönség dönt elsősorban, a litvánokról a litvánok.

(remélem azért nem merült fel benned, hogy a stargate universe itthon vagy máshol kirobbanó siker lenne.)

"Azt nézzük, amit ők akarnak és nem fordítva "

te lehet, hogy azt nézed, de a többség azt nézi, amit ő akar. maximum azt nem fogja, amit a többség amerikában nem akar.
  • zserrbo
    Most mondja valaki, hogy nem befolyásol minket az USA. Az ottani nézők döntik el mi szerintük fasza és kérünk még belőle. Lehet sikeres lenne máshol ugyanaz a koncepció, csak elássák az amcsik. Azt nézzük, amit ők akarnak és nem fordítva (és most nem a magyar sorozatokra értem).
  • Hoz_Hun
    Az Atlantis jó volt. Ez borzalmas!! 4 részt szenvedtem végig. Az is sok volt. A válaszom: "Nagyon. Borzalmas volt."
  • winnie
    "Ráadásul külön undorító hogy a universe sokkal nagyobb pénzt kapott a részekre. "

ez mit jelent? nem ismerem a pontos adatokat, de ezen sorozatok költségvetése szerintem nem olyan, hogy értelmezni lehessen azt, hogy sokkal több.
  • bmw
    En sem banom, hogy vege. Mert ennek semmi koze nem volt az SG-hez.
    Azt meg nem is ertem, hogy vkinek az tetszik ha dramaznak egy scifiben (plane ha az SG) tobb reszen keresztul. Az eltevesztette a csatornat.
    Joforman csak konfliktus kezelesrol szoltak a reszek...
    Az Sg1 kicsit unalmas volt mar de az Atlantisba meg szerintem lehetett volna otletet vinni. Ehelyett megprobaltak csinalni egy BSG klont ami eleg szarra sikeredett, bar a BSG is csak felig meddig jott be. De ez csak az En velemenyem....
  • Zsoltika 007
    Ráadásul külön undorító hogy a universe sokkal nagyobb pénzt kapott a részekre. Magasan jobb sg1 vagy atlantis részek készülhettek volna ekkora ráfordításból. Látszott is hogy kellettek olcsóbb töltelék részek atlantisból. És majd mindíg az évad eleje közepe meg a vége volt pörgősebb.
  • Zsoltika 007
    Mármint az sg1-est.
  • Zsoltika 007
    Azt nem tudom. Az fix hogy a kapu termet le dózerolták a destiny miatt. :(
  • Nailyenugysincs
    De az Atlantisz díszletek megvannak? Mert ha igen akk elég lenne azt folytatni:D
  • Zsoltika 007
    Sg1 díszleteket lebontották a universe miatt. Fck yeah!
  • Nailyenugysincs
    Simán lenne értelme. Ebben a sorozatban is lenne lehetőség csak nem élnek vele a készítők. De ha ezt nem is folytatják akár az Atlantiszt akár az SG-1et mert mindkettőbe simán lehetne továbbvinni a történetet.
  • DrRadon
    Semmi baj, forgassanak helyette Firefly epizódokat.
  • Justil
    egyébként meg nincs olyan érzésetek, hogy ebből a franchiseből már nem nagyon lehet többet/mást kihozni? pont a misztikum - amiről pár hsz-el alább beszéltünk - az, amit már nem igazán lehet visszatolni bele, így meg nem sok értelme van. persze én is örülnék még 1-2 atlantisz dvd filmnek (vagy akár sg-1 is jöhet), de volna értelme újabb sorozatnak?
  • DrNicolasRush
    Kár a sorozatért, de a következő sg évadig (már ha lesz) olvassátok el az időkép.hu ezen cikkét, kb 3/4 óra de megéri! Aki kicsit is sci-fi rajongó értékelni fogja! Egy hete jelent meg és nagyon gondolatébresztő a dolog.
    http://www.idokep.hu/hirek/quantum-radar-delayed-choice-eraser
  • Mardel
    Azthsizem le sem töltöm akkor a többi részt (2. évad 10. résznél vagyok).
    Kb azért néztem mert nem volt jobb de ahogy nézem ez a No Ordinary Family lesz helyette nekem.
  • Mardel
    "Save the Cheerleader!"