775
-
#535 1. Titkosszolgálatok tevékenysége, vagy annak hiánya - ős ok, a mai napig nem lehet tudni szinte semmit a szerepükről, azt hogy mit tettek, vagy nem tettek meg. Az erről készült jelentés max odáig megy, hogy nem volt összehangolt a tevékenységük.
Ha én most 6 haverommel eldönteném, hogy merényletet tervezek valahol a titkosszolgálat miből jönne rá? Abból, hogy papírvágó késeket vett 6 ember a sarki boltban? Mert ugyebár ezzel operáltak állítólag odadent...
Nagyon túlértékelik a titkosszolgálatok képességeit. Csodákra nem képesek.
2. Ha ez az épület így lett megtervezve, és arról senki nem tudott, hogy így összedőlhet, az akkor nagyon gáz. Szerintem.
Melyik részét nem érted annak, hogy nem volt követelmény, hogy kibírja az ilyen gépekkel való ütközést? A mechanikai igénybevételt ennek ellenére elviselte és jóval nagyobb tűznek ellenállt kombinálva az előzővel még vagy fél-egy órát. A cucc jóval többet tudott, mint amit elvártak tőle.
Miért nem erre tervezték? Mert terroristákkal nem számoltak és mert már akkoriban sem tudtak elképzelni akkora navigációs hibát egy ekkora géptől egy olyan reptér közelében, ami a világ élvonalát képviseli műszerezettség terén.
Mondom, nem az a gond, hogy egy ilyen balesetre senki nem készülhetett - bár azért mondogatták, hogy kibírja ez az utasszállító becsapódását -, hanem, hogy valami hasonló eddig is megtörténhetett volna.
Hány felhőkarcolóba szállt bele nagy utssszálító gép 50 év alatt? Egy sem. Pedig a navigáció az utóbbi 20 évben fejlődött ugrásszerűen a civil GPS elterjedésével. Addig földi jeladók alapján ment a navigáció + internontinentális járatokon tehetetlenségi navigációval.
3. A "mentés"-re jobban illik a totális káosz kifejezés. Nem csoda mondjuk, nagy volt a kihívás, de ha nem a terroristák csinálják, akkor hasonló lett volna?
Kérlek vázold fel, hogy hogyan mentenél egy felhőkarcolót ahol nem jártak a liftek és ami minden idők legsúlyosabb tűz- és mechanikai károsodását szenvedte el. Az épület eleve halálra volt ítélve, csak azt akkor képtelen volt bárki is felmérni.
Azt kéred számon, hogy egy lehetetlen helyzetet oldjanak meg amire ki sem voltak képezve és felszerelés sem volt hozzá. Ennyi erővel kérhetném, hogy 1 hónap múlva építsenek fel egy Piramist a Parlament helyén. Kb. ennyire lenne reális. Van egy bizonyos pont amire csak úgy lehet tervezni egy épületet, hogy eredeti funkcióját ne lássa el. Lehetne olyan felhőkarcolót építeni, ami kibírt egy ilyen gép ütközést, csak azon nem nagyon lesz ablak és nem ekkroa hasznos alapterület lesz és nem ennyibe kerülne.
Arcbőröd az a van...
Ugye a fenti dologból következik egy csomó minden, hogy senki nem gondolta, hogy az épület összedőlhet. Aztán a becsapódás fölötti szintekről nem igazán próbálták kihozni az embereket. Sőt utasították őket, hogy maradjanak a helyükön.
A tűz miatt lejönni nem tudtak. Szegények lényegében halálra voltak ítélve. Ez van. Igen szomorú, de az is, hogy vannak rákos menthetetlen gyerekek... Egyikkel sem lehet tenni egy bizonyos ponton túl semmit.
A mentést irányító emberkéknek is inkább a helytállását mint a hibáit hangsúlyozzák. Pedig mégegyszer: ha minél gyorsabban mindenkit kihoznak és aztán elhúznak a környékről kb 1/10 nagyságú áldozattal meglehetett volna úszni.
Az áldozatok túlnyomó része a fent rekedt emberek és az ütközés pillanatában meghalt emberek voltak. A ütközés alatti szintekről leért az emberek nagy része.
Most komolyan, két toronyban és környékén kb. 3000 ember halt meg. Ha egy ilyen eset előtt megkérdik és legalább 4-5-szörösét modntam volna látatlanban. -
remark #534 Nem, mert napokig nem voltam fórum közelében. Most keresem a konkrétumokat, amiről lehetne beszélgetni. Pl. hogy mi bizonyítja, hogy az acél úgy meggyengült, hogy okozhatta az összeomlást. De csak elméleteket látok. -
#533 De. Ennen a modellnek az eredményéről beszéltem, meg saját véleményről is. Az, hogy egybe esnek nem véletlen.
A nem műszaki emberek számára próáltam analóg modellekkel szolgálni. -
#532 Neked ez föl sem tűnt?
-
remark #531 Ezzel most azt akarod mondani, hogy a 6 oldalnyi vita során eddig konkrétumokról nem esett szó? -
#530 Én is láttam anno különféle modelleket. Az egyik totálisan verifikálta azt, ami mi mondtunk. Véges elem szimuláció volt a gép becsapodására és komplex termodinamika model a tűzre és az acéltartók kilágyulására. -
Rotyoka #529 Amúgy azt vágjátok nem, hogy az összedőlés után még jópár nappal olyan hőmérsékletet mértek a romok alatt, ami sokkal magasabb mint a kerozin égése ?
Pontosabban olyan hőmérsékleten, csak a robbanóanyagok képesek égni, semmi műanyag és egyéb hülyeség. -
Rotyoka #528 Kara, oké tegyük fel hogy a WTC-t valami jedi terroristák csinálták, akik gondolattal képesek ölni.
És ahhoz mit szólsz amikor a kedves usa a közelkeleten fosba lőtt egy esküvői menetet? Vagy amikor szétbombázott egy konzervgyárat ?
Erre annyit reagáltak: 1. Téves információt kaptak
2. Azt hitték lőszergyár
Na akkor a "terro[CIA]risták" meg azt hitték ott lakik a gonosz. Szia. -
remark #527 A hivatalos verzió be nem bizonyított apró részletekre épül. Az egész egy nagy elmélet, egy egyfajta "akár így is történhetett volna" mese. Bár utoljára 2007-ben foglalkoztam a kérdéssel, de akkor még ez volt a helyzet.
(Ez nem konkrétan neked szól, de) nem a pontatlan konteókra kell kocentrálni. Találkoztam teljesen jó, nagy részletességgel kidolgozott, a Pentagon-os teóriát cáfoló kutatási anyaggal is. Olyan állítások hangzanak el benne, melyek nem cáfolhatóak. És mivel nem cáfolhatóak, így nem is áll neki senki sem cáfolni őket, se hivatalosan, se az anti-konspirációs szervezetek részéről. (2007-ben legalábbis ezt így láttam.)
Ez (hogy figyelmen kívül hagyják a hivatalos teóriába be nem illeszthető tényeket) egyébként egy propagandatechnika: a megnyerhetetlen vitát mindenáron el kell kerülni, nem szabad hagyni, hogy a vitát figyelemmel követő harmadik fél a vita során olyan tényekkel ismerkedjen meg, melyek a hivatalos verzióba nem illenek bele. -
remark #526 "A 7-es épület. Mondták már. A Pince közös, ezzel részben az alapozás is. Egy hasonlat. Mi történik veled, ha ráállítalak egy sámlire, de megrázom alattad, inbt állat? Hát leesel. Az éplet meg összedőlt."
Erről szintén szeretnék valami komolyan bizonyítást. Van valami anyagod, ami ezt részletesen leírja, hogy miként dőlhetett össze a WTC 7 azért mert "megrázták az alapját"? Főleg az érdekelne, hogy mi a reláció a földrengések és az ikertornyok összedőlése között. (Mert gondolom ez fejtette ki azt az erőt, ami megrázta a WTC 7-et az alapjainál fogva.) -
remark #525 Nem olvastam végig mind a 6 oldalnyi hozzászólást, de arra mutass már rá, hogy hol mutattatok fel arra vonatkozó bizonyítékot, hogy az acél annyira meglágyult volna, hogy mindaz bekövetkezett, amit itt bizonygatsz. -
#524 Monnyuk akkor is az a gondom az egésszel, hogy ezexerint simán keletkezhetett volna eddig is akkora tűz, hogy 1-2 emelet leszakadjon.
És akkor mi lett volna, akkor is összedől az egész?
Csak ezért mondom, hogy konteó ide, konteó oda, az hogy ennyi és nem tizedennyi áldozat volt, abban az amerikaiak is benne voltak.
A konteó azt mondja mindez szándékosan történt, mert véletlenül így elbaxni valamit nem lehet.
Na most itt egyesek előadták a hős amerikairól szóló mítoszt, hogy minden a legnagyobb rendben volt, csak azok a geci terroristák.
Én 3 olyan dolgot látok, ami miatt konteó nélkül is megtízszereződött az áldozatok száma:
1. Titkosszolgálatok tevékenysége, vagy annak hiánya - ős ok, a mai napig nem lehet tudni szinte semmit a szerepükről, azt hogy mit tettek, vagy nem tettek meg. Az erről készült jelentés max odáig megy, hogy nem volt összehangolt a tevékenységük.
2. Ha ez az épület így lett megtervezve, és arról senki nem tudott, hogy így összedőlhet, az akkor nagyon gáz. Szerintem.
Mondom, nem az a gond, hogy egy ilyen balesetre senki nem készülhetett - bár azért mondogatták, hogy kibírja ez az utasszállító becsapódását -, hanem, hogy valami hasonló eddig is megtörténhetett volna. És akkor ott is mint a dominó, egymásra szakadnak az emeletek?
A főépítész egyszer azt nyilatkozta, hogy az amcsik alapvetően az európai kultúrából származtatják magukat, ahol a nagy és robusztus, erős összetartozó fogalmak. Ő japán származású volt, és a felhőkarcolónál sem a hagyományos építési módot követte.
3. A "mentés"-re jobban illik a totális káosz kifejezés. Nem csoda mondjuk, nagy volt a kihívás, de ha nem a terroristák csinálják, akkor hasonló lett volna? Ugye a fenti dologból következik egy csomó minden, hogy senki nem gondolta, hogy az épület összedőlhet. Aztán a becsapódás fölötti szintekről nem igazán próbálták kihozni az embereket. Sőt utasították őket, hogy maradjanak a helyükön.
Egy konteó hívőnek viszont mindig az baxsza a csőrét, hogy 3000 ember halála nem történik meg oknélkül, de nem lehet mindent a "terroristákra" kenni. Ennek ellenére a titkosszolgálatok vezetőit nem mentették fől, az építész felelősségét nem firtatták, pláne, hogy régen meghalt. Azonban a WTC7 is hasonló szerkezettel bírt, a főépítész ugyan az aki a WTC ikertornyokba is besegített.
A mentést irányító emberkéknek is inkább a helytállását mint a hibáit hangsúlyozzák. Pedig mégegyszer: ha minél gyorsabban mindenkit kihoznak és aztán elhúznak a környékről kb 1/10 nagyságú áldozattal meglehetett volna úszni.
A többi csak rizsa. -
antistatic #523 sziasztok!
http://pontpark.eu/b_regisztracio/32dfb522598372f746d1d0d76717b70e
ez egy jó kis oldal
pontokat kell gyűjteni jó cuccokért (ingyen)
nézzétek meg és reggeljetek be
thx -
remark #522 Nem valami kártyaváras példa szintjén kell elmagyarázni a dolgokat, hanem konkrétumokat kell kitárgyalni. Ahogy azt anno megtettük más topikokban. -
csimmasz #521 Még százszor is elmagyarázhatod,aki nem akarja az nem fogja megérteni!
Én kicsit másképp közeliteném meg.
Tegyük fel hogy igazuk van és igy lett eltervezve!
Tehát a robbanószereket előre elhelyezték ugy hogy senkinek sem tűnt föl.
A gépeltéritéseket megszervezték a becsapódásnak mondjuk 5 emeleten belül kellett történnie hogy ne bukjon ki a dolog!
A tűzben a detonátorok valamint a tölteteknek nem szabad volt megsérülnie egynek sem,mert ez olyan precizios robbantás amit csak pár ember tud megcsinálni.
A legkissebb hiba is katasztrófális a környező épületekre.
Semmi sem szivároghat ki még ellenséges hirszerzéshez sem!
Több ezer ember halála betervezve elfogadva a legmagasabb körökben.
Az arab terroristák sem lázadnak hogy nem ők voltak,pedig ezzel elintézhetnék amerika vezetését!
Stb,stb.
Minnél jobban belegondolok annál nagyobb szamárság!
Nem azt mondom hogy biztos nem volt valami tré,de én inkább valami olyasmire gondoltam hogy az infó megvolt a merélnylet tervéről csak nem gondolták hogy ez lessz a vége igy arra gondoltak még jól is jöhet ha láta a világ kicsit füstölni a tornyokat.
Bár még lehet ez is hülyeség. -
remark #520 "Akkor meg jöttök ti a tenoristákat védő dumátokkal..."
Védte volna valaki az USA-t? Ki? Mikor? Azonnal nekimegyek!
Ja, most jut eszembe, hogy te voltál az! Na akkor birokra! -
#519 Nem vágod. Amikor az acél kilágyult annyira, hogy nem volt képes a teher elviselére, akkor lényegében azonnal elindult lefele az egész. Amikor egy nyomott hurkapálca kihajlik és eltrök, akkor utána nulla ellenállása van. 1 szintet zuhan felső rész. Annyi idő alatt annyi mozgási energiát szedett össze, hogy ledarálta az egész alatta levő részt.
Egy másik példa. Fogpiszkálóból tudsz olyan rácsszerkezetett építeni ragasztóval vagy cérnával, hogy elbír egy téglát a tetején és még plusz lassan felépülő statikus terhet. Akkor emeld meg a téglát és ejtsd rá úgy, hogy a normál terhelés - amire tervezted - mondjuk 5-szörösét kapja. A tégla lényegében ledarálja az egészet. Ezt láttad nagyban.
Akarsz még példát? Kevésbé analóg lesz. Lógsz egy kötélen, de a kötél elszakad. Hogayn zuhansz? Szabadesés - légellenállás. Onnantól fogva az épületnek, mikor a felső rész elundult lefele kb. annyi ellenállása volt, hogy akár púrhab is lehetett volna a felső szitnek alatt. A látványon változtatott volna az effektív zuhanáson nem.
Az, hogy mindhárom épület nagyjából egyformán roskadt össze az nem az összeesküvés jelem hanem azén, hogya fizika tudja a dolgát...
Nem értem, hogy természettudományos analfabéták miért nem tanulnak konteók gyártása helyet...
A 7-es épület. Mondták már. A Pince közös, ezzel részben az alapozás is. Egy hasonlat. Mi történik veled, ha ráállítalak egy sámlire, de megrázom alattad, inbt állat? Hát leesel. Az éplet meg összedőlt. -
#518 sosem fogjuk megtudni, ellenben ahogy elnézem, egyesek összeesküvés elméletekben nagyon otthon vannak -
#517 dinamikus terhelés , ja , de azt írod hogy
"Számold ki, hogy a lényegében szabadon eső test mennyi gyorsul ..."
szabadon esik? az egész szint ha lángokban állt, akkor is, egyszerre folyósodott( és akkor még mindig nem szabadon esik..) az összes támasz aztán pedig már semmi nem állt ellen? elpárolgott alóla az anyag?
Én elhiszem hogy hatalmas mákkal sikerülhetett valami hasonlónak végbemennie egy toronyban, de hogy három épület összedőlt az alapjaiba roskadva..kemények ezek az arabok akkor el kell ismerni.
mert mi történt a hetes épülettel? Kapott egy adagot törmelékből a déli homlokzatába aztán detto összeroskadt az egész mint a két torony...
szerintem Yoda volt. -
Rotyoka #516 Igen :) Már amúgy 2 napja kinn van szóval elég későn reagált -
#515 Kicsit OFF
Most frissítette magát az Opera Böngészőm 11-es verzióra.
Kiba jó lett!:) -
Papichulo #514 Aprosag, de a CBG es CVBG helyett, mar a CSG (Carrier Strike Group) kifejezest hasznalja a USN. -
#513 A haditechnikai topikban bátran lehet kérdezni.
Itt. -
#512 Ha nincs könnyűszerkezetes vagy megerősített hangár, akkor a szabad ég alatt minél jobban széttelepíve vagy minél jobban összevonva, ha a reptérnek van egy olyan sarka ami közelébe sem tudnak menni. (Pl. mert a nagy üres sivatagon kívül nincs ott semmi, a másik oldalán meg mondjuk egy város van.)
Amennyire lehet álcázzák őket vagy homokzsákokkal veszik körbe, hogy megfogja a repeszek egy részét, hogy telibe kelljen kapni őket.
Egyébként a repterek környékét nem véletlenül őrzük úgy, ahogy. -
#511 Azért 5 év múlva bőven a második legerősebb flotta lesz a kínai várhatóan.
Erre nagyon nem vennék mérget. Se minőségileg se számszerűleg. Ausztrália igen keményen odaléppet a gázpedálra és az oroszok még ilyen leharcolt állapotban is számszerűleg jóval erősebbek, csak éppen két óceánon vannak jelen.
Kína még nagyon sokáig nem lesz olyan ütőerőnek birtokában ami olyan erőkivetítést bírna adni, mint csak egy CBG. Attól meg, hogy van vas, üzemeltetési és alkalmazási tapasztalat nem lesz. Ha most idetolnának magyar földre egy wing F-22-őt semmire se mennék vele. 5 év múlva talán ha lesz egy tucatnyi hordozós gép.
A japán flottát megnézted már? Sokan nem tudják, hogy milyen brutkók.
A helis AWACS A "szegény ember vízzel..." katgóriája. Több a semminél, de egy igazi géphez képest 0. -
#510 Jelenleg.
5 év múlva meg nemtom mi lesz.
A kínaiak nemrég fejezték be a Nimitz osztályú hajók építésére is alkalmas nagyságú dokkjukat, ha minden igaz tervek is vannak a birtokukban.
Azért 5 év múlva bőven a második legerősebb flotta lesz a kínai várhatóan. És lévén hogy nem akarnak még világszintű jelenlétet, helyi szinten ez akár nagyobb erő is lehet, mint az amcsi.
Az AWACS képességet olyat hallottam, hogy helikopterről akarják biztosítani. -
kisemlős #509 Talán tudnál segíteni. Mindig is érdekelt, a heliket, hogyan tárolják a katonai reptereken?
A híradásokban gyakran hallani, hogy a terroristák/ellenállók/szabadságharcosok AVG támadást intéztek a laktanya ellen. Gondolom a legfőbb célpont a helik. Hogy tárolják őket, hogy nem esnek áldozatul?
-
#508 http://lemil.blog.hu/2010/04/12/a_magyar_kolteszet_napja_lemilesen
Megfelel humornak? -
#507 Nekem nem viccnek tűnt, de utólag persze lehet tagadni...
Egyébként leírtam, hogy mekkora betonfelületról van szó. Annak fűtése egy kisebbfajta város energiaigénye lenne.
A másik fele, hogy a gépek jégtelenítése is gond egy idő után amit felszállás előtt kell megtenni. A gépeket ki is kell szolgálni. Hiába tud mozogni a gép, ha a poggyásszállítót megfogja a szél, a hó vagy a jég.
Nem igatz, hogy egyesek ilyen korlátoltak. Az utsszállítás nem cska attól függ, hogy ott egy gép megy egy kifutó a placcon. Egy komplex rendszerről van szó. -
#506 Ja, és a sertés, az nem sértés. Kikérik maguknak!
Néha kedves állatok tudnak lenni, okosok (a szarvasgombát ők szagolják ki a legjobban), és ok nélkül nem malackodnak. Nagy különbség! -
#505 A NATO semmit nem fog tenni, ha Kína Szibériába menne. Oroszország nem NATO tag. Mellesleg Kína és Oroszország is atomhatalom. Felmérted, hogy ez mit jelent? -
#504 Annyira sajnálom.:-( Felidegesített ez a disznó, már megint. Ez rosszabb, mint a samebadi, de még a kitiltást is bevállalom, hogy odamondjak neki, Karácsonykor úgysem akarok fórumozni. -
#503 Nem alles zusammen arabok támadták meg. Elvetemült egyének egy csoportja, akik Afganisztánban kellő bázisra és támogatásra találtak, mert a központi hatalmat szintén elvetemült barmok birtokolták. Bin Ladent hazájában is nemkívánatos személy volt már akkor is... -
#502 Mikor a hírt megkapta, akkor asszem még csak az első gép ment neki. Téged még soha nem taglózott le egyetlen hír sem? -
#501 A kínai rephordozó flotta még fényévekre van. Jelenleg azon izzadnak, hogy a jenki hordozókhoz képest nevetséges STOBAR hordozót felújítsanak amit már felépítettek kb. 80%-ban az oroszok, csak hagytak szétrohadni. Ez tart vagy 5 éve...
Apró gond, hogy repcsi az nincs hozzá. A Szu-33-at nem gyártja az orosz, mert a saját hajóján belátta, hogy STOBAR szolgálatra alkalmatlan a gép és túl nagy. MiG-29K gyártókapacitás indiának van lekövte és nem is biztos, hogy eladnák az oroszok nekik. J-15 néven épült valami kínai másolat ukrán segítséggel - Szu-33 proto gépek maradtak náluk asszem 20 éve - de abból hadrafogható gép egyhamar nem lesz és pont ugyanazokkal a hiányosággokal bír majd, mint a Szu-33. Komoly csapásmérő fegyverzettel nem tud felszállni és egy sima jenii CATOBAR hordozó kb. 4-szer annyi gépet vissze el és van AWACS support is hozzá. STOBAR AWACS perpillanat még tervezőasztalon sincs...
Még valami? -
kisemlős #500 Romlik a helyesírásod! Ez olyan szomorú! :-( -
kisemlős #499 Én is ezt tenném a helyedben, amikor tükörbe nézel... ;-) -
#498 Menj már a kurva anyádba te idióta, barom disznó!
A repülőtér kifutópályájáról beszéltem, de görcsös seggfej, amely 3,7 km.
A többi vicc volt.
te ilyen kibaszott savanyú köcsög maradsz egész életedben, soha nem érted meg, hogy a humor és az emberség különböztet meg minket az állatoktól, de robotkutya.
Na elegem van a hozzád hasonló malacokból.
Sertés!
-
#497 Igen. De nem Bp méretben te méretes faszfej... -
Rotyoka #496 sírnom kell sírnom kell :D