775
  • _Atti_
    és kinek jön össze könnyebben ? arab terroristáknak akik flightsimulatorral tanultak repülni, vagy évtizedes tapasztalatokkal rendelkező robbantási szakembereknek és mérnököknek akik újrakábelezési címen szabad kezet kapnak arra hogy mindent előre eltervezzenek, és előkészítsenek.
  • csimmasz
    Ezeket mintha lángvágóval vágták el!
    Csak azt kellene tudni mikor,omlás előtt vagy omlás utánn.
  • Rotyoka
    Már hogy lett volna ugyanaz te barom...

Az egyik "KATONAI" létesítmény míg a másik nem.
    És ott a biztosítási csalás is, ami csak akkor fizet kurvasokat ha minden megsemmisül, ami meg is történt. Nomeg az áldozati szám, ami alapból VICC kategóriába tartozik a 3000 emberrel... Mi volt ez a 3000 ember? A takarító személyzet?
  • _Atti_
    Azt mondják aki ilyet állít hogy nem a repülőktől történt az azt is mondhatná hogy lapos a föld. Én azt mondom aki ezt mondja az igazából azt mondja hogy a föld kerek, és a világ semmit nem változott azóta hogy ezért égettek.
  • csimmasz
    Már egyszer felvetettem de senki nem gondolkodott el rajta.
    Olyan hogy egy terv 100% ig összejön,főleg egy ekkora volumenü arra az esély szinte semmi.
    Kisseb hibák előre nem látható dolgok mindig vannak.
    Az hogy utólag rátudunk húzni magyarázatokat ami által egy tökéletes terv látszik kirajzolódni,az a saját magunk becsapása!
    Én sem hiszek el miondent amit hallok de amiket a 9/11 el kapcsolatban olvasni!?
  • remark #570
    Igen, a szabályosan átlósan elvágott tartóoszlopokat már én is kérdezni akartam, csak nem akartam szétforgácsolni a beszélgetést.
  • remark #569
    Nem mondtam, hogy a WTC 7-re vonatkozott, csak mutatsz egy példát, hogy na, így dől össze egy felrobbantott épület. Én meg mondom, mintegy mellékesen, hogy igen, ilyet már láttunk a WTC esetében is.

Azt állítom, hogy nem kellett tudniuk emeletre pontosan, és azt állítom, hogy lehetséges a mozgásban lévő felső épületrész előtt pár emelettel meggyengíteni a tartóoszlopokat annyira, hogy az épület végeredményben valóban úgy dőljön össze, mintha robbantották volna.

Nem értem, hogy mindez miért kizárt. Mert az más kérdés, hogy te vajon így csinálnád-e, vagy hogy ilyet láttál-e már életedben, vagy hogy ez így mennyire meredek elmélet, ez mind más kérdés. Engem csak az érdekel, hogy mi az ami kizárt, és mi az ami nem kizárt. Ami nem kizárt, az lehetséges.
  • kukacos
    Ha pusztán egyetlen repülőgép megy bele a Pentagonba szeptember 11-én és semmi más nem történik, önmagában bőven elég lett volna, hogy Bush pontosan ugyanezeket a dolgokat meglépje.

Ha a WTC kiégett váza, oldalában két hatalmas lyukkal évekig áll még New York-ban, a pszichés hatás akár nagyobb is lehetett volna.

Ehelyett az összeesküvők valami vélelmezett hatásnövelés kedvéért vállaltak egy rendkívül kockázatos műveletet, ami olyan rosszul sikerült, hogy pár hónap múlva a legutolsó tökkelütött is azt fújja a legeldugottabb magyar fórumon is, hogy robbantás történt...

Bocs, de ez oltári nagy badarság.
  • _Atti_
    ez a kép hamis?
  • _Atti_
    Arról nem beszélve hogy az omlás már sokkal több áldozatot nem követelt mint maga a becsapódás, az épületen pedig ott ült a biztosítás. Nem gondolnád de van olyan mocsok aki ezt végignézi.
  • _Atti_
    Számtalan a terrorcselekmény hisz még wtcbe is robbant már bomba, egy több ezer áldozatos katasztrófa lett volna ha csak becsapódnak a gépek, de egy ikon milliók előtti televizión közvetített epikus megsemmisülése az olyan valami ami egy világ emlékezetébe vési magát örökre.
  • remark #564
    Igen, ezt állítom. Kigondolták, hogy mi az az esemény ami felpuhítja annyira az emberek ellenállását, hogy képesek legyenek határidőre keresztülvinni azokat a változásokat, melyeket keresztülvittek.

De a hsz-ed alapján úgy érzem, hogy nem értetted meg amit írtam. Az USA lakosságát kellett elsősorban sokkolni, másodsorban a világ közvéleményét. Nem hazudni kellett nekik, nem átverni, nem becsapni, hanem sokkolni. Írtam, hogy a kulcs az emberi psziché. Az embert (embereket) mindig sokkolni kell akkor, mikor gyorsan akarsz változásokat elérni.
  • kukacos
    A WTC7 nem repülőgépek miatt omlott össze, a kérdés nem erre vonatkozott.

Tehát azt állítod, hogy a konspirátorok előre tudták emeletre pontosan, hova fog becsapódni a repülőgép?

Vagy valami távirányításos technikával robbantották fel, ahol az operátor beütötte, hogy 77-től felfelé bumm?
  • remark #562
    Igen, ez így megy: WTC 7.

Ha már ott tartunk a vitában, hogy csak az a kérdés, hogy ha tényleg robbantottak, akkor miért így, akkor én meg azt kérdezném, hogy 1) miért olyan nehéz egy adott emeletnél elkezdeni a robbantások sorozatát 2) miért ne lehetne a show kedvéért most az egyszer kicsit máshogy robbantani?
  • Rotyoka
    feladom.
  • kukacos
    Igen, pontosan ezt kérdezem. Tehát azt állítod, hogy a WTC-be és a Pentagonba vezetett három gép és lezuhant negyedik, az addig minimum 5-600 halálos áldozat nem lett volna elég ahhoz, hogy az USA pontosan ugyanezeket a politikai-katonai lépéseket eszközölje?

Nem lett volna War on Terror, az USA vállat von és továbbmegy - elvégre csak le kell bontani a WTC-t, és nem dőlt össze, és nem haltak meg olyan nagyon sokan, csak pár százan.

Ezért az összeesküvők vállalták a lebukás kockázatát (ami láthatóan be is következett), robbanószerekkel rakták tele a WTC-t, és precízen úgy robbantották fel, hogy úgy tűnjön, mintha a repülőktől lett volna.

Ugye ezt mondod?
  • kukacos
    Tessék itt egy kib* torony robbantás:

http://www.youtube.com/watch?v=79sJ1bMR6VQ

Az egész épület *egyszerre* indul el lefelé. A WTC-nél meg csak a repülőgép becsapódása feletti rész. Vajon miért?

Honnan tudták a robbantók, hogy melyik emelettől kell robbantani?

A fakockás példád kiválóan példázza, hogy mennyire sötét vagy a fizikához. Ha földhöz vágod a játékautód, visszapattan. Ha leejtesz egy gépkocsi ötven méter magasból, sok mindent csinál, de nem fog pattogni. Házi feladatod kifejteni a relációk hasonlóságát és különbségét egy játékautó és egy gépkocsi, valamint fakockák és egy kétszázezer tonnás felhőkarcoló között.
  • remark #558
    Egyébként én semmit se tárgyaltam ki senkivel, én eddig csak kérdeztem.
    Legutoljára 2007-ben beszélgettem itt a WTC-ről. Érdemes beleolvasni, hogy milyen kérdések merültek fel annak idején.
  • remark #557
    Remélem jól értem a kérdésedet. Azt akarod tudni, hogy ha mondjuk az egész balhét azért csinálták (az irányítók) hogy rá tudják fogni a terrorizmus elleni háborút, akkor miért nem volt elég a becsapódást "megrendezniük", miért kellett a tornyokat is összedönteni. Igaz?

A válasz az emberi természetben keresendő. A sokkhatásnak kellően erősnek kellett lennie ahhoz, hogy mindazon változásokat, melyek 2001 után bekövetkeztek, az USA és a világ komolyabb ellenállás nélkül lenyelje.

Nem pitiáner összeesküdgetésekről van szó, azaz valami nagy volumenű mutyizásról, hanem a világtörténelem alakításáról. Nem érzik és/vagy látják át sokan azt, hogy miről is van itt szó valójában.
  • Rotyoka
    Csupán csak az a gebasz, hogy mindkét épület forgatókönyv szerűen dől össze, és ha megnézel egy kibaszott torony robbantást mindig a tetején robbantják be elősször hogy befelé roskadjon az épület.

Jaaa bocs hogy itt mindhárom alkalommal TELJESEN VÉLETLENÜL alakult ez így.

Amúgy építst fakockákból egy tornyot, vegyél ki az eggyik oldalából pár fakockát és nézd meg hogyan dől össze, NEM NEM lefelé hanem OLDALRA.
  • kukacos
    A tetőantenna bedőlése hogyan cáfolja azt a tényt, hogy *csak* a repülőgépek becsapódása feletti épületrész indul el az összeomláskor? Megfigyelésem szerint a tetőantennák az épület tetején vannak, de javíts ki, ha tévednék.
  • NEXUS6
    "Arcbőröd az a van..."
    Mondták már hogy gáz vagy kicsit!?
    Ja igen, akkor nem mondom mégegyszer.
    :D

Figyuszka, én szerintem egy viszonylag elfogadható álláspontot vázoltam föl és olyan kérdéseket tettem föl, amit mindenki feltett volna, ha nem valami nagy terrorakció hősies és haláltmegvető elhárításáról lenne szó.

Erre te megint jössz a hős ámerikai titkosszolgálatok, a hős ámerikai építészekkel/kivitelezőkkel, és a hős, bár a helyzettel abszolúte tisztában nem levő ámerikai tűzoltó/mentő/rendőr vezetőkkel karöltve milyen professzionális hősiességgel megoldották azt az általad is felvázolt szitut, hogy pár kókler késekkel és evőeszközökkel felfegyverkezve megsemmisített nemtom hány mrd értékű vagyont, ja és mellesleg megölt 3000 embert. És ez így van jól.

Asszem téged olvasva már értem, hogy miért kezdenek az emberek hinni a konteókban!

1. Télleg azt hiszed hogy most hogy beírtad ezt ide, nem csöngött valahol egy vészcsengő, és nem gyulladt föl egy kis piros lámpa?
    Ha jól akarsz aludni hidd csak ezt, de a valóság nem ez! Csak szólok.

2. Érteni értem, de ha ezt most te is ilyen kiválóan tudod, akkor miért nem hívtad folyamatosan 2001. 09. 11-én a NY-i tűzoltókat, hogy ámberök vigyázzatok! Mint azt tudjátok, igaz hogy kúrvafaxa az épület és le a kalappal az azt tervező Minoru Yamasaki elött, de ugye le fog omlani nemsokára, szóval fusson ki merre lát!
    A tűzoltóparancsnokok ugyanis nem szokták beküldeni hősiességből az embereiket olyan helyre ami le fog omlani, még ha emberek is vannak bennt. Értem?

"Az épület eleve halálra volt ítélve, csak azt akkor képtelen volt bárki is felmérni." Vagy is valakik valakivel alapvető információkat nem közöltek, ha jól fordítom a szavaidat. De azt ugye nem vizsgálták utána, hogy mik voltak ezek az információk és ki tudott róluk és kinek kellett volna tudni.
    És ez megint csak felveti a kérdést, hogy mi a fax is van akkor ezekkel a hasonló konstrukciójú könnyűszerkezetes felhőkarcolókkal? Mert lehet olyan forgatókönyv is, hogy a felhőkarcoló a becsapódás után azonnal összeomlik?
    Hűha! Bizony!

"A tűz miatt lejönni nem tudtak. Szegények lényegében halálra voltak ítélve. Ez van. Igen szomorú, de az is, hogy vannak rákos menthetetlen gyerekek... Egyikkel sem lehet tenni egy bizonyos ponton túl semmit."
    Az ne zavarjon, amit már kb 5X leírtam, hogy az egyik toronyban legalább 1 lépcsőház épen maradt. És az a 10-20 ember aki vállalkozott, hogy lejön, az megmenekült, annak ellenére hogy a hangosba bemondták, hogy meglehet nyugodni, AZ ÉPÜLET BIZTONSÁGOS!
    (3 pontos jessz!!! Béna védő. Mindegy, a pont az pont)

"Most komolyan, két toronyban és környékén kb. 3000 ember halt meg. Ha egy ilyen eset előtt megkérdik és legalább 4-5-szörösét modntam volna látatlanban."

Ez kész! Ja igen ám kiskomám, és 1/10-del simán meg lehetett volna úszni! Feltéve, ha a felsoroltak rendesen végzik a munkájukat.
    De egy vagy baxki!
    Emberi hibákon múlott az hogy ilyen "sok" lett a halott (érted? SOK! 1 ember fölösleges halála is SOK), te meg viháncolsz, hogy nem is olyan rossz, vazze!

Te figyusz, most már egyre kíváncsibb vagyok, miket tudsz még összehozni!
  • Rotyoka
    Ja biztos ezért dőlt be a tető antenna mindkét épületnél :D:D:D

De te még mindig nem tudsz olvasni
  • Papichulo
    "És arra tudsz példát mondani hogy egy állítólagos repülőgép becsapódás után az öltönyös diplomatás szépen szedték össze a roncsokat mielőtt a helyszinelők oda értek volna?"

Szeretnem latni azokat a kepeket, mert neked nem igazan hiszek, koszonom.

Amugy az elkepzelhetetlen szamodra, hogy esetleg tuleloket kerestek? Vagy ugy erzed, hogy a tipikus Men in Black CIA ugynokok probaltak igy eltuntetni valami bizonyitekot, aminek a megletere elore nem gondoltak, vagy mi?
  • kukacos
    A te válaszod már tudjuk: a szenátor bunkerét akarták lerombolni a WTC7-ben. Ja, NEXUS6-nak volt "gyors lebontás" elmélete, amit az cáfol, hogy pont ugyanúgy le kellett volna bontani összeomlás nélkül is, a "biztosítási díj" elméletet meg - azon kívül, hogy aprópénzes csalás nevetségesen komplikált változatát tételezi fel - az a szimpla tény cáfolja, hogy egy ilyen eseményen bukni szokás.

Ezeken a szórakoztató verziókon kívül nem érkezett értékelhető válasz, épp ezért kérdezem remark véleményét.

Apropó, arra se volt senkinek válasza, hogy miért csak a repülőgépek becsapódása feletti épületrész kezdett összeomlani - ez minden videón kiválóan látható -, és hogyan voltak képesek a konspirátorok előre tudni, melyik emelettől kezdve kell robbantani.
  • Papichulo
    "De te tudsz arra példát mondani, hogy 3 épület "balesetben" szabályosan dőljön össze?"

Te teljesen el vagy tevedve@ En nem allitottam semmit, ergo nekem nem kell semmit bizonyitanom. Neked kene tudnod azt bizonyitani, hogy az acelszerkezetes felhokarcolok, repulogeppecsapodas utani tuzben is statikailag epek tudnak maradni. Erre en semmilyen bizonyitekot/linket nem lattam a reszedrol.
  • Rotyoka
    és akkor miért nem oldalra dőlt le az a kurva torony?... Hmm ? Na ezt mond meg... Mert ha lecsúsztak az emeletek a magnak ott kelett volna maradnia.
  • Molnibalage
    Tűz és tűz között is van különbség. Ezt egy általános iskolás is tudja.

A WTC a tűz egy gigantikus ütközés után volt.

Másegyéb?
  • Rotyoka
    már volt rá válasz csak fogyatékos vagy és nem tudsz olvasni
  • kukacos
    Kitárgyaltátok szépen az épületstatikát, de 400 hozzászólás óta senki sem adott egy épkézláb magyarázatot arra, hogy a repülőgépek becsapódása után egy órával miért kellett volna még fel is robbantani az épületeket valakiknek.

Neked mi az elképzelésed erről?
  • remark #545
    Egyébként pedig pont erről szeretnék valami anyagot, hogy milyen bizonyíték van arra, hogy mekkora hőmérséklet alakult ki a WTC 1/2-ben. Nem kötözködök, nem vádolok, nem szólok be, csak csendesen megjegyzem, hogy ha van valakinek ilyen anyaga, akkor azt örömmel venném. Ennyit csak le szabad írni?
  • Rotyoka
    És arra tudsz példát mondani hogy egy állítólagos repülőgép becsapódás után az öltönyös diplomatás szépen szedték össze a roncsokat mielőtt a helyszinelők oda értek volna?

Szerintem nem, mert a Pentagonnál ez történt amiről van nem 1 kép.
  • remark #543
    Én a WTC 7-esre adott elméletedről kérdeztelek, teljesen normális hangnemben. Kérdezni csak szabad, vagy nem?

Helyre kellene magadban tenned először, hogy a konteósnak lenni, és cáfolni a hivatalos elméletet, az nem egy és ugyanaz. Nem kell mindig mindenkire ugrani, aki vissza mer kérdezni, hogy amit állítasz, az vajon honnan jön?

Amíg mindenen kiakadsz ("mit szólsz be"), addig te is csak egy "konteós" szintjén vagy a szememben.
  • Rotyoka
    Az pontosan annyival rendelkezik hogy az épület oldalra dől el (ha eldől) és semmiléppen sem függőlegesen lefelé.

-És hasonló méretű repülőt nem tudok mondani.

De te tudsz arra példát mondani, hogy 3 épület "balesetben" szabályosan dőljön össze?
  • Papichulo
    "ACÉL SZERKEZETES ÉPÜLET SEM A WTC ELŐTT SEM A WTC UTÁN NEM DŐLT MÉG ÖSSZE A TŰZ MIATT."

Gondolom itt az is belejatszott, hogy az epulet egy reszet elkaszalta a repulo. Nem vagyok statikus, de gondolom ha 100-150 tonna becsapodik valahova 600-800 km/h sebesseggel, az azert rendelkezik annyi kinetikai energiaval is, hogy megrogyik az a szerkezet...
    Vagy tudsz olyan peldat is, hogy valamibe becsapodott egy hasonlo meretu repulo, majd az orakon at egett es ma mar ujra az irodistak rohangalnak benne?
  • Papichulo
    "Egy elnök, aki ilyenkor nem tud semmiről az egyből feláll kimegy és elviszik valami atomszuper csúcsmodern óvóhejre"

Ezt a secret service kezikonyvedbol tudod ilyen biztosan?

hint: Ha olyan sulyos a tamadas, akkor nem odalep valaki es a fulebe sug valamit (tudod egyaltalan mit mondtak neki?), hanem feltetelezesem szerint berohannak a fegyveres ugynokok es kirangatjak onna.

Amugy miert nem a szenator buvohelyere vittek inkabb? Ja, mert az elkaszalta a CIA. :)
  • Rotyoka
    És akkor ha ilyen hülyeséget mersz írni, ahhoz mit szólsz hogy

ACÉL SZERKEZETES ÉPÜLET SEM A WTC ELŐTT SEM A WTC UTÁN NEM DŐLT MÉG ÖSSZE A TŰZ MIATT.

És a WTC nél égett vagy 4 szint 1 órát míg nem is olyan rég előtte egy másik épület tizenakárhány órát égett folyamatosan, úgy hogy az összes emelete lángokban állt, és mégsem dőlt össze.
  • Rotyoka
    Amúgy én azt nem értem, hogy amikor Bush bácsihoz odaléptek és annyit mondtak neki "Megtámadtak"

Miért bólintott és folytatta nyugodtan tovább a mesekönyv olvasást? Jaa, persze mert biztosan egyből tudta, hogy semmi több nem lesz csak a repcsik belemennek az épületbe és utánna sebészi pontosággal összedől mindhárom.

Egy elnök, aki ilyenkor nem tud semmiről az egyből feláll kimegy és elviszik valami atomszuper csúcsmodern óvóhejre, mert nem tudhatják hogy ellene is terveznek-e valamit
  • kisemlős
    köszönöm!
  • Molnibalage
    A konetósok mire is adtak konkrét forrást?

Mindenféle égés bőven 300 fok felett van, még a szar égés is. Ez a levegő szépen lassan felmelegítette az oszlopokat. Mivel elég tekintélyes mennyiségú anyagról van szó és a levegő - fém felület elég rossz k értékkel (hőtábocsátási tényező) bír, ezért tartot sokáig, amíg a szerkezet átvette a hőt.

Ha acél kilágyulási diagram keresése nem megy magadtól, akkor meg mit szólsz be?