775
  • Rotyoka
    Turbulencia. Csak ennyit mondok semmi mást.
  • Kara kán
    Egyébként sok ember fehér lepedővel integetett az ablakban. Őket helikkel ki lehetett volna menteni. Akár úgy is, hogy a heli az épület FELETT - ÉRTED? FELETT - lebeg.
  • Kara kán
    Kérdés: milyen messzire lövell a tűzoltó vízfecskendő?
  • Asperot
    Felsorolnád hány marad állva, amibe egy Boeing csapódott?
    /tudom hogy szar de ekkora ziccer / :)
  • Rotyoka
    Helikopterrel próbálj már meg egy épület pár méteres közeleébe menni te okos gyerek... De tudom, te ehhez is értesz.
  • Rotyoka
    Kit érdekel az hogy te élőben láttad? 12 milliomodik alkalomma lvisszajátszva már nem lesz ugyanaz vagy mi?...
  • Kara kán
    Okoska!
    A tüzet szimulálják égetőkamrákban.
    Égetőkamrában még nem voltam, de pár ilyen éghetőségi teszt jegyzőkönyvét elolvastam már.
  • Kara kán
    Kanadában erdőtüzeket oltanak helikopterekkel.
    Persze más a tech, mert van egy nagy tartály, aminek kinyitják a fedelét, oszt zutty lefelé. Itt fecskendős, szivattyús cuccra lenne szükség - amely ugya vízszintesen lövell, ami nem tesz jót a heli stabilitásának. Nem is láttam még ilyen bevetést, de szerintem lehetséges lenne.

Egyes bentrekedtek mentése helikkel mindenképp lehetséges lett volna.
    Ha nem más, hát ejtőernyőket kellett volna bedobálni, oszt aki tudja használni, jó, aki nem, az meg ott vész el.

Az amcsik azonban légtérzárlatot rendeltek el, így minden gépen le kellett szállnia a hadsereg és a rendőrség kivételével.
  • halgatyó
    Azzal meg ne dicsekedj, hogy az építőiparban dolgoztál. Tudod, jópár építkezésen túl vagyok, és tapasztaltam, hogy mekkora okosok a mesterek.
    És mitől ÉRTESZ hozzá? Felgyújtottad talán az állványzatot és nézted, hogy dől össze? Vagy mitől?
  • halgatyó
    Pár szóban felsorolhatnád, hogy hány vasvázas épület dőlt össze tűz miatt.
  • halgatyó
    Helikopterekről? Tüzet?
    Hol láttál te olyat?

Az embereket viszont menthették volna, ez igaz. De valamiért nem tették.
  • Kara kán
    Hülye vagy fiam, ülj le!

Képzeld, építőiparban dolgoztam sok évet, voltam kőműves, ács stb. és ehhez tényleg értek. Azt is tudom mivel jár egy ilyen tűz, amely fát, de vasat, sőt betont is ki tud iktatni.
  • halgatyó
    Pares, 202:

Köszi! Ez a két kép olyan tisztán beszél, hogy az összes hozzászólást elhalványítja. Csak az nem figyel rá, aki NEM HAJLANDÓ.
  • Kara kán
    Konteósok!

Hányan láttátok közületek az eseményeket élő Tv-közvetítésben????
    Mert én, miután a Kossuth bemondta a hírt, azonnal bekapcsoltam a TV-t, és a CNN-en néztem az egészet.
    Teljesen világos volt minden, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy jómagam értek az épületstatikához (is).

Mondjuk, az baromira idegesített, hogy szerencsétlen tűzoltókat küldtek oda lépcsőzni, ahelyett, hogy helikopterekről próbálták volna oltani a tüzet.
  • halgatyó
    Az is gond, hogy ezek a mai rendszerben sikeres emberek ELMÉLETI emberek, akik íróasztal mellől figyelik a világot.
    Volna egy javaslatom. Tisztelt sikeres emberek, fogjatok meg egy VASBÓL készült edényt (NEEM, ne műanyagból mert akkor szét fog folyni a benzin!)
    öntsenek bele néhány liter benzint a kertben (ez az a hely, ahol a bejárónőtök gereblyézni szokott) lehetőleg a szalonnasütőbe tegyétek bele
    Aztán szerezzetek a 20 mm átmérőjű betonacélt vagy egy legalább 1 collos VAS vízvezetékcsövet, vagy valami hasonlót. Legalább másfél méter hosszú legyen, de inkább kettő, mert meleg lesz a vége.
    A benzint gyújtsátok meg (egy kis papírdarabbal ez biztonságosabb) és tartsátok fölé a vasrúd vagy cső végét. (Azért jó a szalonnasütő, mert ott rá lehet helyezni a vasat a kő szélére, ugyanis fárasztó lesz sokáig tartani)

TAPASZTALJATOK! Mikor fog felizzani és meglágyulni az a vascső a benzin lángjában?
  • RiSeForMuSiC
    Engem inkább a WTC-nél az zavart, hogy mindkét épület szépen, szinte önmagába roskadt össze. Az ilyet a robbantómesterek gondosan előre megtervezik kiöregedett épületeknél. Ráadásul a repülők oldalról csapódtak bele az épületbe, tehát az erőhatás, és az égő üzemanyag terjedése sem lehetett annyira szimmetrikus... mindenesetre a hadiipari ágazatnak nagyon jól jött az iraki háború, ha jól emlékszem a cirkáló rakéták 80-90 százalékát ellőtték, a többiről nem is beszélve. No és persze világszerte szigorítani lehetett a bevándorlást, jobban meg lehetett figyelni a lakosságot, le lehetett nyomni az emberek torkán a személyiségi/magánélethez/magánjellegű adatok védelméhez fűző jogok egyre erősebb csorbítását.
  • Rotyoka
    +2
  • halgatyó
    Fúú. Nem volt könnyű végigolvasni ennyi agyhalott nyomorult, a gondolkodó embereket durván sértegető hozzászólást.

A titkosszolgálatok seggében bujkáló ökörhugyozás emberek egyfolytában a "konteó!" "konteó!" ordításokat hallatják mint a hülye szamár ha szarba lép.

Van egy csomó TÉNY és TAPASZTALAT az emberek birtokában. Ezeket részben a SAJÁT BŐRÜKÖN szerezték, részben pedig valahonnan jövő információk, amelyek a SAJÁT TAPASZTALATAIK rendszerébe beilleszkednek.
    Ezek a tapasztalatok NEM POZITÍVOK az emberek többségénél.

Vannak a világon jelenségek, amelyek a NORMÁLIS ÉSSZEL belátható lehetséges lefolyással ellentétes módon zajlanak le. (pl. a bevándorlók kezelése a "fejlett" országokban, a középosztály lassú pusztulása, a balliberNYálas söpredéksajtó ordítozása, a tisztességes politikusok gyanús halála, az hogy gyakorlatilag csak zsarolható "politikusok" kerülnek pozicióba, vagy meg lehet nézni a sajtó munkatársait... stb..stb...)
    Egy sor jelenség egymástól távoli országokban is hasolóan megy végbe. Minden józan ésszel ellentétes módon. És nemcsak a térbeli távolság, hanem az idő sem számít: több választási cikluson, egymással LÁTSZÓLAG ellentétes politikai csoportokon keresztül is egy csomó dolog egyformán történik.

Ezt bizony észre lehet venni. És sokan észre is veszik. És szóvá is teszik.
    Aki nem teljesen vak és hülye, az LÁTJA hogy van egy hatalom, amely -- nem abszolút erősségű, nem tud mindent megcsinálni -- de amit meg tud, azt megteszi.
    Ez a hatalom HOSZZÚ TÁVLATBAN gondolkodik és cselekszik, és cselekedeteinek többsége a mi számunkra rossz, cselekedeteinek összessége pedig hosszú távon a számunkra tragikus.

Visszatérve a WTC ügyhöz: sok infót összeszedtünk, és sok filmet megnéztünk.
    A legtöbb ember -- magam sem -- először NEM egy kész, határozott véleménnyel (=előitélet) kezdi az informálódást.
    Ez alól PONT AZOK a kivételek, akik a "konteó!" felkiáltásokkal próbálják dehonesztálni, hülyének nyilvánítani a nyitott szemmel járó és gondolkodó embereket. Ők azok, akik a legdurvább és legdühödtebb előitéletek vastag máza alól semmit sem HAJLANDÓK észrevenni.

A WTC tornyok összedőlése önmagáért beszél! Aki teljesen hülye és vak, az letagadja azt, amit a saját szemével lát, és dühödten reagál arra, aki nem hajlandó ugyanúgy letagadni!
    Ilyen szabályosan még megrongálódott épület MAGÁTÓL nem dőlt le soha!
    A romok vizsgálatát állítólag megakadályozták.
    Azt is megakadályozták (sokáig), hogy erről tudomást szerezzünk. A sajtó, amelynek az egyoldalúsága a saját bőrünkön érzékelhető tapasztalat, nos erről a sajtóról elhiszem, hogy igen, egykézben van... elhiszem, bár ez már nem a saját tapasztalatom.
    A WTC összeomlásáról készített filmet hadd ne ismételjem el. Nagyon tárgyszerűen és részletesen megindokolja amit állít. Ezzel szemben néhány elvakult, öntelt ember, akik ebben a rendszerben sikeresek, ezért véleményük erősen irányult, nos ezek leginkább a "konteó!" felordításokkal "érvelnek".

A Pentagonnál hasonló a helyzet. Egy olyan repülőgép repülhetett bele, amelynek a terroristák menetközben lefűrészelték a szárnyait... idióták.
    És ott is rengeteg a gyanús momentum. És sok, egy irányba mutató gyanú, megtetézve azzal, hogy a másik fél nagy potenciálú a bizonyítékok eltüntetésében (is), ez már több mint gyanú!
    Ennyi.
  • Doktor Kotász
    "Nem véletlenül NEM dőlt még össze egyetlen acélszerkezetes épület sem a tűzben, pláne nem ilyen pár emeletnyi picsában, mivel a repülő az épület 1/4-ét roncsolta csak (keresztbe) ami azt jelenti a MAG részt NEM érintette a repülő."

Nézz már utána legalább, hogy milyen szerkezete volt a WTC-nek. Gyakorlatilag nem voltak benne oszlopok. Volt a mag, ami pár lépcsőház, és tartóelemként a külső fal. A belseje egy nagy áthrium volt. Lukas, mint egy cső. A kölsó fal, és a lépcsőházak, szervízaknák közé volt kifeszítve az önhordó padozat. Ezek függüleges gerendákkal voltak összekötve. Az metszetileg egy hullámkartonra hasonlított. Amikor elnyíródott az önhordó elemek felfüggesztési pontja berogyasztották a magként funkcionáló oszlopokat, és összedőlt az egész.
  • Doktor Kotász
    Nem kell ötletelni az üzemanyaggal kapcsolatban. 80 ezer liter volt a gépekben, ugyanis közeli repterekről szálltak fel, és még keveset fogyasztottak el belőle.

Mellesleg ha egy ikyen épület ég, akkor a húmérséklettől függetlenül fekete füst fog felszállni.
  • Asperot
    A füstöt nem értem. Jó hülye tűzoltó lehetett aki ennyit vett észre. De ugye nem csak az acél égett.
    Ha kitárgyaltátok a kerozin sima égését. Vessétek össze ha a kerozin robbanás általi hőleadásával.
  • Papichulo
    Nem haragudj, de sem a wiki, sem pedig egy masik lunatic siteja, nem megbizhato forras. Ilyeneket barki csinalhat, en is es "Rotyoka" szintu emberek is szazszamra.
    Azonkivul van itt is egy hatalmas logikai bukfenc. A "Boston Properties and Brookfield Properties with Vornado Realty" a licitnel raigert a Silverstein-re. Namost, vagy nem volt ez megsem olyan nagyon rossz befektetes vagy pedig ok is tudtak a tamadasrol. Bar mar elore tudom, hogy a tamogatok hogyan vagja at ezt a gordiuszi csomot is. Egy masik konspiracios elmelettel, nevezetesen, hogy ez a masik ceg is a New York-Tel Aviv tengely ellenorzese alatt volt es csak azert hoztak letre, hogy eltereljek magukrol a gyanut. De szerencsere az sg.hu es a 911blogger.com Sherlock Holmes-jai atlattak ezen a trukkon is. :)
  • NEXUS6
    Hát ja. Olyan hőmérsékleten ég, amilyennek a környezeti viszonyok. A fekete füst azt jelenti gondolom, hogy a wtc-nél ez a párszáz fokos gyulladási hőmérséklet is alig volt meg.
    Ettől függetlenül beljebb lehetett akár 5-600 fok is az épületben. De még ez sem biztos, mert az épület úgy volt megkonstruálva, hogy elkerüljék a kémény effektust és a tűz folyamatosan jusson friss oxigénhez.
    De valahol láttam, hogy a gépeken olyan 30t üza volt, aminek viszont 70-80%-a a becsapódáskór az épületen kívül égett el. Persze 5-10 t keró sem kevés.

Amit Rotyoka írt az max egy repgép hajtóműben levő hőmérséklet lehet.
  • NEXUS6
    Itt viszonylag részletesen leírják.

De a wikin is ott van nagyvonalakban.
  • Kara kán
    Ban = Segítség!
  • Papichulo
    Te honnan veszed az adataidat? Eddig meg szinte semmit sem tippeltel (tudtal???) meg helyesen...

http://en.wikipedia.org/wiki/Jet_fuel
  • Kara kán
    Segítség! WTC-s konteós tenoristák kaparintották kezükbe a témát!
  • Papichulo
    Errol tudnal kuldeni valami megbizhato forrasbol szarmazo linket? Nem vonom ketsegbe, csak erdekelne a tortenet reszletesen. Koszonom!
  • Rotyoka
    ~900 Celsius fok (laboratóriumi körülmények közt [NEM fekete füsttel]). Az acél szerkezet ~1500. Ugyebár a WTC nek ERŐSÍTETT acél szerkezete volt nem sima, szóval erre az értékbe számolj jócskán rá.

Nem véletlenül NEM dőlt még össze egyetlen acélszerkezetes épület sem a tűzben, pláne nem ilyen pár emeletnyi picsában, mivel a repülő az épület 1/4-ét roncsolta csak (keresztbe) ami azt jelenti a MAG részt NEM érintette a repülő.
  • NEXUS6
    Lehet, hogy ez csak neked újdonság itt, de valóban ez a helyzet. A korábbi tulaj pénzeket veszített rendesen, mert nem sikerült kiadni a tornyokban az irodákat. Aztán az is felmerült, hogy a tornyokba beépítet azbeszt miatt az egészet le kell bontani, vagy felújítani de gondolhatod, hogy pont emiatt ez a végül megvalósított bontási mód, nem igazán jöhetett szóba. A tulaj évekig nyüglődött az eladással, mert nem volt olyan hülye, aki egy veszteséges lebonthatatlan épületet megvegyen.
    Aztán egyszercsak 2001. nyarán a tornyokat 99 évre bérbeadták egy bizonyos Silverstein nevű emberke cégének. Aki kb 14 milkó dollárt adott az saját pénzéből az üzletbe, ami amúgy 3.2 mrd ról szólt.
    A támadás után azonban már be is nyújtotta a biztosítási kifizetési igényét és 4.6 mrd-t meg is ítéltek neki, de őneki természetesen további igényei voltak a biztosítókkal szemben.

Röviden.
    Ez az üzlet önmagában bűn, ennél csak egy nagyobb bűn van, kimaradni belőle!
  • kisemlős
    Hány fokon is ég a kerozin? :-)
  • NEXUS6
    Plusz ez is
  • Merces
    ...lol erröl a moszad cápa jut eszembe

http://www.youtube.com/watch?v=OTwCRuwJc34&feature=related <= de ha ebből igaz valami akkor kicsit gyanus, hogy nem jöttek rosszkor a tenoristák
  • paraszgyerek
    Már azon is érdemes elgondolkodni ahogy a WTC7 kérdése van kezelve az egész fórumon.
    Pedig ez már önmagában hiteltelenné teszi az egész további "hivatalos" verziót.

Persze lehet hogy csak a kávéfőző miatti irodatűz volt, irány a falvédő, asszem megyek és jól beoltatom magam...
  • Papichulo
    Bizonyitek, hogy 2004-ben az USA adta el a legtobb fegyvert?
  • Rotyoka
    Jaj akkor elnézésedet kérem anyu, hogy én egy 2004 es adatot mondtam be.
  • csimmasz
    Mégvalamit,egy ilyen tett akárki követi el ha kiderül hamar elbukja a "barátait"
    Senki nem áll majd mellé,ki kockáztatná meg hogy multimilliomos nagyhatalmu ember létére belekeveredjen ilyesmibe?
  • csimmasz
    A vitába nem szállnék be,az információk ismerete nélkül,de!
    Mivel tudjuk hogy egy terv sem szokott 100% ig összejönni ezért minél tökéletesebb egy elmélet annál valószinütlenebb.
    Egy terv minnél nagyobb minnél több ember tud róla annál valószinübb a kudarc.
    Ha egy ekkora megalomán tervet a titkosszolgálatok összehoztak,ráadásul a vezetők tudtával,akkor ott nem pitiáner okoknak kell lenniük!
    Ha kitudódik,hihetetlen hatalommal rendelkező emberek is bukhatnak mindent!
    Én kicsit elgondolkodnék ezeken!
  • Asperot
    Olvass vissza picit, ide most nem jó ez a válasz.
  • Papichulo
    Raadasul meg ebben is tevedsz, mivel Oroszorszag tobb fegyvert ad el.
    Veled szemben viszont en nem a segglyukambol beszelek, hanem bizonyitani is tudok:
    http://www.nationmaster.com/graph/mil_con_arm_exp-military-conventional-arms-exports