775
  • NEXUS6
    Nyiss nekünk egy topicot ha nemteccik.
    OFF

Amúgy meg mondjuk azért nem off, mert akkor milyen épületbe meneküljünk be atom esetén, ha ettől is összeomlanak 1-2 órán belül?
  • NEXUS6
    Ahaaa

Na várjál már!
    Lehet, hogy visszajátszott kép, de a csaj akkor is ott dumált a helyszínen, hogy a WTC7 összeomlott, és mutogatott maga mögé ki az ablakon, miközben a WTC7 ott állt!
    Na ezt magyarázd meg!
  • Kornan
    Szal azt mondod, hogy a nő ilyen kék képernyő előtt áll és a hátteret bevágták korábbról? Vagy a hangot nyomták rá később, mert mittomén gyorsan történtek a dolgok és spórolni akartak a munkával. Lehetséges.

De itt elvileg élő adásban adták le és ez az épület összedőlése előtt volt állításuk szerint. Mondjuk valszeg nem egyszerű leellenőrizni, hogy igaz-e az állított idő. Aki felvette videóra valamilyen időbélyeggel az tudná hitelesíteni. Én nem vettem fel, gondolom itt senki sem. Teljesen idegeneknél meg mindig ott a gyanú, hogy nem mondanak igazat, szal ez akkor eldöntetlen marad, de mi van a többivel?
  • nonicks
    nagyon izgalmas olvasgatni az offolást...nem lehetne hogy ezt privátba beszélnétek meg?
  • NEXUS6
    Az a jó a mostani világban, hogy mindenki olyanban él, amilyet elképzel. Mindenkinek jogában áll hülyének lenni.
    Természetesen ezt magamra értettem!
  • NEXUS6
    Olyan eszeveszet hőmérséklet nem volt a becsapódás fölötti szinteken, és legalább is az egyik toronyból lépcsőn is lejöhettek volna. Csak éppen senki nem mondta nekik, hogy menjenek le, 10-20 ember lejutott ők megmenekültek. A vonalak leterheltségére fogták.
    Újabb hiba, újabb felelősség.
    Szélirányból valszeg megközelíthető lett volna a tető, csak ugye oda nem tudtak kijutni az emberek, mert az ajtók zárva voltak.

Itt is elhangzott, hogy az épület tervezője is megpróbált betelefonálni, hogy összeomolhat az épület. Na ez vagy így volt, vagy nem.
    Azonban kérdem milyen épület az, ami totálisan és másodpercek alatt összeomlik, ha 1-2 emelet leszakad?
  • NEXUS6
    Mellesleg megpróbáltak a tetőről menteni, azonban a tető ajtókat nem tudták kinyitni.
    Újabb felelősség kérdését veti fel.

Én sem mondanám 100%-ra továbbra sem, hogy az amcsik csinálták szándékosan. Azonban az elkerülhető események miatti felelősség önmagában megközelíti az un terroristákét.
    Azonban ilyen okból felelősségre vonások nem történtek!
  • kukacos
    Ja értem, tehát csak megfelelően képzeljem hozzá a hiányzó részeket, és máris kerek egész lesz a kép ;)

Hát igen, ez a konteók általános elve: bevallottan fantáziákról van szó, és jóindulatú értelmezés kell hozzájuk. Persze az üres helyekre sárkányokat és mesehősöket kell képzelni.

Akármennyibe is került volna a bontás, a biztosító fizette volna, innentől a tulajnak nem fáj semmibe.
  • Molnibalage
    Mert az élő adásba beadott kép sokszor nem élő, csak ezt nem kötik az orrodra. Az élő adás alatt is vannak visszajátszások, hogy lássál többet is. Mikor replay van a fociban akkor sem veszik le az élő adást. Éppen más felvételt mutattak. Az épület már dőlt, csak a kép volt szar.

Őszintén, te milyen higgadtsággal kezelnéd a techniát, amikor országodat addig példátlan mértékű valami súlytja? Kolontránál is biztos első dolgod lett volna mobilért núylni és videózni, mikor örülsz hogy élsz ugye?
  • Molnibalage
    Csak az nem ég...
  • Molnibalage
    Helikopterrel te berepülénl egy olyan épület fölé, amiből forró gázok szállnak felfele? Egy nagyon képzett pilóta esetleg képes lett volna rá. Ha viszont túl meleg levegőt szív be a hajtómű, akkor teljesítény bye-bye, a gép lezuhan. A füst is elég nagy volt. Hol szállt volna le? Az emberek hogyan jutnak fel a gépre?

Stb.

Honnan jött volna és milyen heli?
  • NEXUS6
    Nem, csak a politikusokból.
    A politikus azt hiszi, hogy ha elég pénzt adnak egy pasinak, akkor szülni fog, egy tudósnak, akkor megszűnik a gravitáció, ha egy mérnöknek, akkor a folyók visszafelé fognak folyni, és ha egy katonának, akkor bármilyen ellenséget legyőz.
    Keleten ráadásul azt hiszik, hogy ehhez még pénz sem kell.
  • Molnibalage
    Nem vagyok biztos benne, hogy van tűzoltó helikopter. Még, ha van is, azok reakcióideje nem olyan, hogy ripsz ropsz ott van. Egy-kettő ami gyorsan odaért volna - ha létezik egyáltalán ilyen - semmit sem tudott volna tenni olyan rövid idő alatt és kis oltókapacitással.

A bambi bucket-es oltás során a picivel a cél felett kell engedni a vizet. Hogyan oltotta volna az épület belsejében tomboló tüzet egy heli vagy egy repcsi?
  • Kornan
    WTC-s vitához.

Én korábban nem hittem el, hogy szándékosan az amerikai kormány vagy azon belül egyes elemek robbantatták fel az épületeket. Most sem hiszem el, de már nem vagyok benne biztos mi az igazság. Mert túl sok a gyanús jel.

Mi arra a hivatalos cáfolat, hogy állítólag a TV-ben előbb mondták be a WTC7 összedőlését, mint ahogy összedőlt és még ott van a riporter mögött. De pár perccel a tényleges összedőlése előtt elmegy az adás. :/

WTC7 BBC

Meg tényleg ennek az összedőlése is pont olyan szabályos mint egy irányított robbantás. Állítólag a lehulló törmelék okozta tűztől dőlt össze... Nem csapódott bele repülő. Terroristák már biztos felgyújtottak volna egy csomó épületet, ha így összedőlnek tőle mint a kártyavár....

dán tudós termitet talált

Igazság vagy hazugság?

Sry, ha valaki már linkelte a videókat, amiket én, nem olvastam el az összes hsz-t.
  • Molnibalage
    Ismét csalódtam benned.
  • Molnibalage
    Baromságot ír. Rephajótművekben - messze nem laborkörülmény - a turbina lapát előtti hőmérséklet 1300-1400 fok is lehet. A Rafale és F-22 hajtóművei különösen forrók. Az égéskamrában a nagy nyomású keró és levegő keveréke ennél pár száz fokkal még melegebb is lehet.

Ha csak simán kiöntöd a kerót és hagyod égni - mellesleg maga az épület is tele van piszok jól égő anyagokkal - akkor a környezeti levegő hőmérséklete simán lehet 150-200 fok. Becsüljön valaki időállandót és tároló és arányos taggal becsülje meg azt az időt, amíg felmelegíti ez annyira az acélszerkezetet, hogy kilágyuljon az egyébként is sérült szerkezet.

Mellesleg a fekete füst nem csak azért lehet, mert szar a keró éségi körülménye - akkor sem így ég szerintem - hanem azért, mert az épületben iszonyatosan sok műanyag és műszálas dolog van. Kárpit, minden szirszar. Azok égnek ilyen füsttel.
  • NEXUS6
    Hozzam a pezsgőt?
  • NEXUS6
    De gondolom nem a két kezével építi fel azokat a xaros tornyokat. Tudod vannak olyanok, hogy bankok. Az eredeti tornyok is egy nagyívű városrendezési projekt keretében épültek, szal a város is beszáll, meg gondolom a kormányzat is valamilyen formában, ez egy presztízs vállalkozás. Amilyen pénzekről itt amúgy szó van az a WTC tornyok valós értékének töredékét sem teszik ki.
    Hidd el, hogy jó üzlet ez neki!:)

A bontással az a gond, ami azóta is felmerült újra és újra, csak már kész tények előtt áll a világ: az azbeszt. A tornyokat nem lehetett volna robbantani, csak szintről szintre visszabontani, az előírások miatt. Na az mennyibe került volna!?
    Most meg ott kering azóta is az azbeszt NY levegőjében.
  • Molnibalage
    Milyen 1500? Nézegessél már vas-szép állapotábrát. Ezen az acél több összetétel melled is már folyékony.

Keress lágyulási diagramokat. A WTC emlékeim szerint elég ótvar acélból készült, mert éppen gazdasági recesszió közepén épült, Vietnám után. Azok az acélok már 150 fok táján az eredeti szilárdság jó, ha felével bírnak.

Másegyéb?
  • Molnibalage
    Amen. Miért van az, hogy a konetó hívő szerint olyan hülyék az összeesküvők, mint egy általános iskolás gyerek? Magukból indulnak ki?
  • Molnibalage
    Ritka pillanat, egyet értek veled!
  • kukacos
    Ezt honnan tudod? A wiki azt írja, ma is évente 102 millió dollárt kell fizetnie bérleti díj címén, épület és így bevétel meg nincs. Az öt évig elhúzódó pereskedés sem olcsó egy ekkora horderejű ügyben.

Még ha feltesszük, hogy igaz is, vacak másfél milliárd dollárja még Csányinak is van, nem hogy egy drogbárónak... a Goldman Sachs nagyjából ennyit fizet ki bónuszként évente az alkalmazottainak.

Egyébként meg ehhez se kellett volna felrobbantani a WTC-t. Ha valamilyen csoda folytán állva maradnak az épületek, ekkora lyukkal az oldalukban pont ugyanúgy le kellett volna bontani őket, és a kár és így a térítés is pontosan ugyanakkora. Százemeletes felhőkarcolókat nem szokás stoppolni.
  • NEXUS6
    A tulaj 14 milkót vitt az üzletbe. A többiek kifizetése után maradt neki kb MÁSFÉLMILLIÁRD $-ja a bizti pénzből! Ennyit még drogból sem lehetne összehozni.
  • NEXUS6
    Te beteg vagy!
  • WoodrowWilson
  • Kara kán
    ..ja és két l-lel írják..
  • Kara kán
    Bocs, biztos nem fogod ezt érteni, ezért beírom

A „casus beli” egy latin kifejezés, magyarul azt jelenti, hogy „ok a háborúra”.
  • kukacos
    Beszélni magyar? Azt nem lehet felfogni, hogy ezért miért kellett *felrobbantani* a tornyokat.

Ha csak simán beleszáll két repülő allahozó terroristákkal, de nem dől össze, akkor nem lehetett volna háborút indítani? Van valami etikai kódexe a vezérkarnak, hogy csak összedőlő épületek esetén indíthat támadást vagy mifene?

De többet már nem mondom el. Legfeljebb elbábozom, akkor talán sikerül a te szinteden elmagyarázni.
  • Papichulo
    Na de akkor miert kellett a szenator buvohelyet is elkaszalni??? :)
  • Kara kán
    Idióta!

A háborúhoz elég lett volna a Pentagon megtámadása, ami meg is történt.
    Az már elég casus beli volt. A WTC-re semmi szükség nem lett volna.
    Melyik ország akkora barom, mint te, hogy feláldozza >3000 polgára életét egy háború kirobbantásához.

Amerika, ha akarja úgy is megtámad országokat, hogy egyetlen amerikai állampolgár sem halt meg. Szerbitá is szarrá bombázták a szaros muzulmán albánokért, egyetlen amcsi áldozatra aem volt szükség.

Ide figyelj! ( te és kollágáid)

Kulcsold össze a két kezed, és borulj térdre, hogy én, és még pár értelmes ember itt még szóba áll veled, és próbálja a sötétséget kiűzni a fejetekből, mert a való világban valszeg szóba sem állnánk veletek.
    Én legalábbis 10 ezer ft óradíjat kérnék.

Kapiskó?
  • kukacos
    Szegények azt se igazán értik, hogy a biztosítások a károdat térítik meg, így általában nem gazdagon jössz ki belőle. Ebben a konkrét esetben a tulaj évekig pereskedett, hogy ez most két eseménynek számít-e, avagy egynek. Nem úgy tűnik, mintha betegre kereste volna magát a bizniszen.
  • Rotyoka
    Bazdmeg kiégtem.

Azért kellet azt a szart lerobbantani hogy legyen jópár áldozat akik miatt el lehet indítani egy kibaszott háborút.

Azért kelett még ledönteni azt a kurva tornyot hogy az a szájbabaszott biztosító telelje a milliárdokat.

Mi a kurva isten faszát nem lehet ezen felfogni?!
  • Kara kán
    Tujbujencia. Hát persze.

Ehhez képest hogy mást ne mondjak - Várszegi Fotex-vezér minden munkanap leszállt a helijével az irodaháza tetejére.
  • WoodrowWilson
    Most komolyan, 5 milliárd dollár biztosítási összeg miatt kellett ledönteni két felhőkarcolót? Nem lett volna egyszerűbb átcsúsztatni kormányzati pénzekből?
  • Kara kán
    Tudjátok mit?

Jól kibacnék veletek.
    Legközelebb, ha bármilyen orvosi ellátásra van szükségetek, semmihez sem értő, kontteókkal szórakozó sarlatán egészségügyi személyzet kezére bíználak titeket.
    Akkor majd megismernétek a magyarok Istenét, meg tudnátok ti, hogy mit jelent az, amikor dilettáns, teljesen a témán kívül lévő, csak hablatyoló emberek vájkálnak egy szikével a testetekben, fogalmuk sincs az orvostudományról, elfelejtenek ezt is azt is, nem tartanak be logikai szabályokat, és úgy operálnak mint egy hentes. ja, és az ollót bent felejtik, a sebet meg zsákvarró tűvel fércelik össze, ha egyáltalán.

• kukacos
    Már miért is? Én csak értelmezem az ide beírt rettenetes okosságokat. Most is leírtad, hogy a több áldozat nagyobb biztosítási díjjal járt, amit ugye az áldozatok hozzátartozói kaptak, tehát ők is benne voltak. Teljesen világos.
  • Rotyoka
    Te neked komolyan csőlátásod van ?
  • kukacos
    Értem, tehát az áldozatok családtagjai is benne voltak. Cirka tízezer ember, akik hajlandóak voltak a saját apjukat-fiukat megöletni a biztosító pénzéért.

Tényleg elképesztő, meddig érnek az összeesküvés csápjai... ;)

De igazából nem téged kérdeztelek, te már kifejtetted, hogy a szenátor bunkerét akarták lerombolni.
  • Rotyoka
    több áldozat, nagyobb biztosítás. De ezt már kitárgyaltuk.
  • kukacos
    No, egy új beszálló... tőled is megkérdezném, szerinted miért robbantották fel az épületeket?

Tehát a kérdés nem az, hogy miért történt az összeesküvés, hanem hogy a repülők után miért kellett még fel is robbantani azokat.