Motorola Defy

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Azt olvastam, hogy a Defy procija 1Ghz-es csak le van korlátozva... :S

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Az a gáz, hogy ezt mind szerintem simán meg lehetne oldani egy update-el, erre inkább kiadnak egy telefont, ami minden csavarban ugyan az (szerintem még a proci is 800 mhz-es alapból a +-ban is, csak gyárilag felhúzták 😄). Mondjuk nekem per pill nincs vele gondom, de olvastam, hogy CM7 látványos javulást hozott, egy hivatalos 2.3 pedig talán még jobb is lehetne. De nem, inkább vegyél új telefont. Aha.

Narxis
Talán majd a Defy+ Gingerbreadja megoldja, de én is azt mondom ezek után, hogy ne vegyél motorolát, fulladjanak meg és menjenek csõdbe...azt érdemelnék.

[HUN]FaTaL
Letettem a defyrõl az ilyen anomáliákhoz nincs sok kedvem. Utoljára még a hõskorban volt motorola telefonom, v550, nagyon utáltam azt is, annak is a szoftvere volt egy rakás szar.

Viszont ez az új mini SE nagyon bejön.

Még várok a sima Xperia Prora hátha kapható lesz nálunk, illetve, hogy mennyiért. De látszólag itt sem, meg a Ph-n sem tud róla senki semmit, mert nem válaszolt egyik helyen se senki. 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Narxis
Passz, ezt a Motorola mérnökeinek kellene tudni. Annyit tudok tenni, hogy megpróbálom kicseréltetni ahol vettem, ha rendesek akkor kicserélik.

Ezért volt a FUCK U MOTOROLA! kifakadásom. 😊)

Amúgy az a legbiztosabb Defy-nél ha Sandisk márkájú class4-est vesz valaki, azt sokan dicsérték.

[HUN]FaTaL
Azért ez elég szánalmas. Miért nem kezel class 6-os kártyát? Mert az gyorsabban ír? És akkor mi van?😄 Nem értem a mögötte lévõ szoftvert, hogy mi okozhat ilyet.

http://goo.gl/gd6Zi5

Narxis
Igen, max. class 4-es, de abból akár 32GB-os is.

Na factory reseteltem. És van, amit letörölt a kártyáról, és van amit nem.
Pedig ki is akartam venni a kártyát a biztonság kedvéért, de akkor jutott eszembe megint amikor már megnyomtam a factory reset-et :S

http://www.flickr.com/photos/chilisos93

Szóval csak a class 4-es kártyák mûködnek jól a defy-n, a nagyobb sebességûek nem?

Narxis
Errõl beszéltem.

Nem is kell több magyarázat, utána írt egy másik srác akinek szintén class 6-os kártyákkal volt baja, class 4-re cserélte és azóta semmi baja. Ejj de utálom a Motorolát, még direkt megkérdeztem fórumokon, hogy ez a silicon power class 6-os kártya jó lesz-e. Emlékszem mindenki dicsérte, hogy nagyon jó lesz vegyem csak meg....

Narxis
Nem értem, hogy ez miért segítene mikor már formáztam is, sõt sfb flasheléstõl kezdve újracsináltam az egészet. Nordic helyett CEE Froyot tettem fel és arra ment CM7-BOOT aztán a nightly-k.

Am. eltûntek a zenéim. Maradt pár fájl de az meg sérült. Most vagy a kártya szar vagy megártott a sok aksi ki-berakás amikor lefagyott.

hzsolt
Igen, csak a data és cache partíciókat törli.

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

hzsolt
Elsõ körben próbááld ki, hogy letölröd ról a képeket és zenéket és futtatsz egy média szkennert.
Nálam ettõl megjavult a kártya.

Mototola k1-et vettem használtan!Az elözõ tulaj az üzeneteket felhasználo koddal látta el,igy nem tudok belépni!Tud valaki segíteni hogy be tudja lépni?
A factory reset csak a telefonról töröl mindent, memóriakártyáról ugye nem?

Narxis
Úristen miket olvasok errõl a cordon eletrics-rõl me rájuk kerestem Google-al, rengeteg a panasz...

whiskeyman te szervizben dolgozol, nem? Szerinted érdemes emiatt beküldeni? Vagy elhajtanak a francba?

Narxis
Ja megvan, PH! Defy topik elsõ hozzászólásában, zsír. Elküldöm nekik és csinálják meg, vagy cseréljék vagy akármi.

Narxis
Fagy a teló a CL6-os 16GB-os Silicon Power SD kártyával. Már CM7 nightly-zok és itt kevés fagyás van, fõleg azután jönnek, hogy felteszem az új nightly-t de aztán nem nagyon van, viszont gyári Froyo-n sokszor volt, azt olvastam kernelhiba és nem lehet javítani, legalábbis csak a Motorola tudná, azt írták több helyen, hogy cl4-esre kell cserélni a kártyát de én nem fogom cserélni, beküldöm szervizbe. Persze elõtte beszélnék velük telefonon, nem tudod a számuk?

hzsolt
mirefel ez a kifakadás? 😊

Narxis
FUCK U MOTOROLA!

Narxis
lol, használj power amp-ot.

Miért van az, hogy elindítom a zenelejátszot, beteszem készenlétbe a telót, és 2 perc után kikapcsolja a zenét? 😮

Narxis
Mindegyik hazai szolgáltatónál.

Ja, még egy: a T-nél is kártyafüggetlen a készülék?
Akkor errõl most lemondunk. 😞 Ez a másik nagy hiba a Moto részérõl, az egyik meg a szoftvertámogatás hiánya. Mindkettõért kár, számomra ez lenne a best buy. És nem vagyok annyira Nokia-fan 😊 a Moto-ban pedig eddig megbíztam.
Majd legközelebb írok, ha már Defy-tulaj vagyok. 😉
Narxis
+ban se lesz sajnos. Megoldást nem tudok rá, max. azt, hogy másik telefont nézel ki magadnak. 😞

Sziasztok! Nekem ez a telefon "kell". Egyértelmûen, mert szép, mert sajnos nem tudok vigyázni a telefonjaimra. 😊 De sajnos nincs benne egy valami, amit nagyon hiányolok: az elõlapi kamera... A +-ban pedig szintén nem lesz, ugye? Vagy nincs valami eszeveszett app, amivel pótolható? 😄 Mert barátnõmnek N97-e lesz, amin ugye van, és jó lenne kihasználni a videofonálás adta lehetõségeket (Skype).
dunga

Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!

Felmész a G-Mail fiókodba (abba amelyik a telefonon is bevan állítva), beírod a jegyékbe, és ez atkerül a telefonba

Sziasztok! Tegnap vettem egy Defy-t 😊
abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan lehet a telefonkönyvét feltölteni pc-rõl, mert hiába simeri fel a win7em a telt, fájlokat tudok cseérlni, meg kiirja hogy smsem jött, hivtak stb.. DE egyáltlaán nincs telefonkönyv funkció a gépemen..mint pl a samsungnak v a nokiának van olyan pc-s programja, amivel a pcmen fel tudom vinni az adatokat majd átküldnei telora...

ötlet?

a Moto Phone Portal felhasználo nevet meg jelszót kér... de regelni nem lehet rá.. miylen felhasználo nevet kell megadni és milyen jelszót?
CD-t persze nem adtak a Defymhez..Vodánál vettem😊

segítségeteket köszönöm elõre is.

VO101Tom
Köszi, de az egy emberes widgetet megtaláltam már.

www.pumaszallas.hu

Van olyan widget alapból a telóban, hogy egy bizonyos kontaktot ki tudsz tenni, asszem Motorola widgetek közt találod. Bár egy egész csoportot szerintem nem lehet, de nálam vannak okosabbak is a telóval kapcsolatban 😄

VO101Tom
Sziasztok.
Én egy újdonsült Defy felhasználó vagyok, új vagyok ezen a fórumon is. Egy kérdésem lenne a telóval kapcsolatban, remélem tudtok segíteni (illetve kérdés, hogy egyáltalán meg lehet-e oldani ezt):
Van lehetõség arra, hogy olyan widget-et rakjak ki a fõoldalra, amiben olyan címlista nyílik meg, ami szûrve van? A legtöbbet használt számokra kevés a hely, viszont ha tudnék olyan Contacts ikont kitenni ami mondjuk csak az egyik cég alkalmazottait, a másik pedig a családot nyitja meg (például a gmailból importált címlista kategóriái alapján), az már teljesen frankó lenne.

Van erre valami megoldás? <#kerdes><#whatever>

www.pumaszallas.hu

Ez volt a megoldás.Köszi szépen.Megmentetted a faltól a telót.😊
Narxis
Motorola Software Updater progival tudod csak.

Ok. Akkor ez lehetett a gond. Mert szerintem Divix-es volt a video. A másik meg lehet HD-s, és emiatt szaggatott.
Hol tudom letölteni a 2.2-es frissítést? Tudtok mondani nekem 1db normális divix-es lejátszót a market-rõl, ami ingyenes.

UI: Még egyszer köszi a segítséget!
Nem mindegy, milyen videó formátumat szeretnél lejátszani. DivX-es AVI-khoz pl. kell külön lejátszó, market tele van ingyenesekkel. HD-t meg szerintem ne próbálj meg lejátszani, ahhoz nem elég erõs azért. 😊

Am valaki tudna küldeni egy leírást iGO vagy Motonav telepítéshez, magyar térképpel? Esetleg egy linket is mellé? 😄😄

Narxis
Annál már van újabb, 2.2, frissítsd, megéri mert jobb lesz, gyorsabb lesz a Defy. 😊

Köszi a választ, megpróbálom majd úgy is.
Azt hiszem az alap 2.1-es android van hozzá, amit a telefonhoz alapban kaptam.
Narxis
Szia! Milyen android verzió van a telefonon? A rádió problémából arra következtetek, hogy nem a legfrissebb, töltsd le a Motorola Software Updatert, telepítsd és frissítsd a Defy-d szoftverét.

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémámmal. Nem vagyok egy telefonguru így lehet, hogy itt találok olyat, aki tud nekem segíteni. Vásároltam egy Motorola defy-t, amit nagyon imádok. Sajnos abba a problémába ütközök, hogy nem játssza le a memóriakártyán lévõ video-kat. Ha meg-Edit-álom(Edit-Advanced editing),, akkor elindítja a video-t, igaz szaggatva. Amit a saját kamerájával vettem fel, azt simán elindítja. Már próbáltam több lejátszót letölteni hozzá, de azokkal sem mûködik. Tegnap csináltam egy gyári beállítások visszaállítását, de így sem mentem sokra. KB 1 hónapos lehet a telefon, és mikor megvettem, akkor kipróbáltam ezt a funkciót, ami mûködött is. ez azért bosszantó, mert úgy vigyáztam a készülékre mint egy hímes tojásra.
Ezenkívül van még egy olyan problémája, hogy nem kapcsolja ki a rádio-t.
Ezt kb akkor csinálja, mikor már halgatom vagy fél órája. Nyomhatok bármit, de csak a kikapcsoló gombra reagál. Ez a kisebbik gondom, de ha erre is tudok mondani nekem valami megoltást, azt megköszönöm!

Segítségeteket elõre is köszönöm!
Köcce SMV .Kipróbálom.
Motonav progit szedjétek le, akinek IGO kell. Én ugy tudom ez egy igo amit a motorola megvett. Elég lassan talál müholdat, de ha megtalálja onnantol megy rendesen. Erre a GPS problémára egyébkén olvastam vhol h a MAPS update kavar be neki.

TDU: toweliee juiced: sn(O_o)p

smv
Azzal nincs is baj, tiltottal nálam is. Meg ha megszûnik a mobilnet elõfizu utána egy pár napig még jó. De ha huzamosabb ideig nincs mobilnet elöfizu egyaltalan akkor elfelejti h a müholdak ott vannak a fejem felett 😊 Gondoltam rá h nem-e a netröl tölt le valamit de a wifi nem eleg neki olyankor. Nemtom mi ez. Lehet egyedi. Mind1 annyira igy nem is lenyeges, a fontos h most megy és a cardiotréner szerint tunya vagyok... 😄

Starcraft + Diablo III - esemve

dunga
Nekem a próbálkozások óta semmi bajom vele. Tiltott mobil nettel is pár mp alatt csatlakozik több holdhoz.

Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!

Narxis
Láttam egy status bar appot amivel bármit berakhatsz oda, de most nem találom... :S

smv
Amúgy nem tudjátok, hogy root nélkül megoldható-e valami progival, hogy a power widget ne widget legyen hanem a status bart lehúzva legyen ott (mint a samsungoknál)?

Starcraft + Diablo III - esemve

morcosqtya
Szívesen!

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Köszi szépen!
morcosqtya
- Telefonkönyv
- bal oldali virtuális "beállítások" gomb (négyzetek)
- more
- share name cards
- kiválasztod a névjegyet és zöld pipa
- done (1 selected)
- pipát raksz a számhoz, a töbi elõl kiveszed
- send
- messaging
- címzett kiválasztása, majd send.

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.