Motorola Defy

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SimaSuna
nem. felesleges. 😊

gmail mindent megjegyez 😊
redbull0304
Köszi! Vannak olyan tanácsok, beállítások a telefonnal kapcsolatban amit tudsz ajánlani, amit érdemes a megvásárlás után beállítani?

Például nekem még nem világos ez a My accounts funkció ez érdemes beállítani?

[HUN]FaTaL
Sokat fogyaszt, érdemes kikapcsolni, ha nem kell.

http://goo.gl/gd6Zi5

redbull0304
Köszi a tanácsokat, le is vettem a töltõrõl, egy éjszakán át töltöttem de akkor elég is lesz... A GPS-t érdemes állandóan bekapcsolni, vagy sokat fogyaszt és hamar lemeríti az aksit?

hzsolt
Nem szabad kisütni, és nem kell 16 órát tölteni. Ahogy megvetted, úgy használd.

Annyi tanács van esetleg, hogy érdemes hagyni a telefont lemerülni 20% alá, és csak úgy elkezdeni a töltést. De van aki sokat használja, és minden este töltõre dugja, hogy másnap full aksival induljon.

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

[HUN]FaTaL
Ezeket az aksikat már nem kell 16 órát tölteni.

SimaSuna
2.2 esetén kb 10perc. és ebben benne van a hozzávalók beszerzése 😊
Lehet nekem se ártana feltenni végre... Mennyire bonyolult mûvelet egyébként?

SimaSuna
éééés 2.3.5 24órája a telón.

100%ról 60ra esett vissza. ez csúcs! 😊
Nekem is csak azt mondták, hogy töltsem kb. 15 órát, amint hazaértem vele feltettem és rajta volt vagy 20 óráig.

Egyébként Microsoft akciózik a Motorola ellen. <#idiota>

Tigristank
Nekem annyit mondtak, hogy töltsem kb. 14-15 órát.

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

redbull0304
Sziasztok! A mai naptól Defy tulajdonos vagyok én is! 😊 Akkumulátort ki kell "sütni"? Vagy hagyjam hogy lemerüljön és kikapcsolt állapotba töltsem egy éjszakán keresztül?

Her Laca
Urak. Amióta feltettem a magyarosított 2.2 õt azóta két problémába ütköztem. Egyik,hogy a fényerõ automatán igencsak halovány, a másik ,hogy a 2.1 el csodálatosan éles fényképeket készítettem,evvel meg nem annyira csodálatosak😊 Netán belefutott más is ezekbe? És van e rá megoldás?
Elõre is köszi.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

SimaSuna
PH!-n is megkérdezted 😊

amúgy 1óra sztem simál elég 😊
Üdv! meddig érdemes futtatni a tesztprogit a cpu Vsel változtatása után? 2 óra elég? 5 óra? (természetesen még HD játékokokkal is tesztelnék ezenfelül!)

smv
Na még nem akarok elhamarkodott következtetéseket levonni de kb az összes akadás megszûnt a telón és tényleg érezhetõen gyorsabb lett. A gyári progik egesz faszak, a kikapcs animacio az rohadt jo (tudom h ez android fícsör de eddig nem volt), stb😄 További vélemények késõbb

Starcraft + Diablo III - esemve

Narxis
Zsír, látod milyen egyszerû volt, nem tégláztad a telód. 😛

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

smv
Na felraktam a CM7et😊 Játszok vele aztán írok véleményt

smv
Nah ezen tuljutottam... 😄 Folyt köv

smv
Már a rootolásnál megakadok, nem jut tovább a "Getting mount path..." résznél 😞

SimaSuna
RSD Lite-al igen 😊
smv
Ja még annyit akartam, hogy ha nem tetszene vagy valami gond lenne vele akkor vissza tudom valahogy rakni a gyári romot?

smv
Igazabol csak tartok töle mert rontottam mar el iPhone -t jailbreak közben (mentségemre legyen szólva, hogy alaplaphibás volt és azért nem pedig elbaszas miatt), és az eleg szarul esett... 😄

Narxis
Igen, 2. ponttól. 😊

Itt a fõoldala

Ha leszeded az RC1v2-t akkor láthatod, hogy majd mit javítanak az RC2-ben. Nagyrészt a kamerát érintik a változások, szerintem amúgy mindenben jobb a CM7 a gyárinál. Gyorsabb, ehhez még mérni se kell, észre fogod venni azonnal. A stabilitás már más kérdés, szerintem az RC-k stabilak, nekem azért volt 1-2 fagyás ami valószínûleg a memóriakártya miatt volt mert a class 6 és annál gyorsabb kártyákat nem szereti. GPS elég faja, fél-1 perc alatt talál mûholdat.

Hibák mindig vannak benne, de az van a gyáriban is, csak míg ezt folyamatosan fejlesztik, javítják, a gyárit kiadták és le se szarják a motorola fejlesztõi, pedig van benne bug bõven, sokan a GPS-re panaszkodnak a Google Mas update óta.

smv
http://androidunderground.info/telefonok/motorola/defy/788-motorola-defy-felkeszueles-a-cyanogenmod-7-cm7-illetve-a-miui-rom-telepitesere-kezdknek

Jól érzem, hogy ezen a leíráson végighaladva akkor a 2. ponttól kell kezdenem?😊

A CM7 jó amúgy? Vannak perpill hibák benne? Régen mintha a kamerával vagy a gps-el gond lett volna. Gyorsabb? Stabilabb?

smv
Valami linket tudsz adni? Miért nem nehéz ha 2.2-n vagyok?

SimaSuna
Mobilarénán keress vkit 😊
Narxis
xD

pedig nem nehéz ha már 2.2-n vagy.

smv
Van olyan szervíz debrecenben ahol felrakják nekem a cm7-et? Nem merem magamnak csinálni... 😊

Her Laca
Ugyan nem éreztem szükségét a magyarításnak ,de csak nem hagyott nyugodni a kisördög😊
Ha már van ,és éppen rá is értem akkor kipróbálom gondoltam.
Nos köszönet joe30 kollgának ,tökéletesen mûködik,és egyszerû volt megcsinálni .
Amúgy jó kis telefon ez kb 4 napja hordom melóba ,van por bõven ,de pl semmi karc rajta,pedig a kezem is koszos amikor használom. Hazaérve beteszem csap alá ,lemosom és csillog ,villog.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

[HUN]FaTaL
Szerintem belefutottál az általános hangszóró hibába. Gariztasd.

SimaSuna
nekem nem. akkor go szervíz...
rendesen megy de hosszabb telefonálás után elnémul
a tied is csinálja ezt
SimaSuna
azért nyöszörög mert ilyenkor összenyomod a telefonba a hangszórót a hátlappal...
ha nem a válladnál van akkor rendesen szól?
ha nem akkor szervíz..

pl Tiszavasváriban úsztam a telefonnal, amint kijöttem, rögtön telefonáltam, viszont csak kihangosítva volt jó...eltelt fél óra és már rendesen mûködött...
Sziasztok!

Vettem én is egy defy-t, de a gondom az, hogy elég gyakran telefonálok úgy, hogy a vállamra rakom a telefont és a fejemmel fogom a telefont, de ilyenkor recseg a hangszóró meg el is megy a hangja :-(. Más is tapasztalja ezt vagy ez valami széria hiba? Mi a teendõ szerintetek?
Narxis
Azért ne éljük bele magunkat, bizakodni lehet. Amúgy meg ott lesz a félhivatalos Defy+ Gingerbread. 😊

SimaSuna
vagy felteszed a Cm7-et vagy a Miui / Wiui-t 😊
A Google megvásárolta a Motorolát. Reméljük õk kihozzák rá a Gingerbreadet a Defy-ra. 😄

Her Laca
És ezt hol találom?😊) Hülye vagyok hozzá ,mint Gyõzike az atomfizikához😊
Meg van😊

Tigristank
Manage SIM card és azon belül Import SIM card.

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Her Laca
Uraim. vettem egy ilyen kütyüt. Na most ,hogy lehet a kártyámon lévõ telefon számokhoz hozzáférnem ,mint elsõdleges felhasználási dologhoz😊
Köszi elõre is.

[HUN]FaTaL
Narxis
30/300 46/600 58/1000 van beállítva, most néztem, nem tudom, hogy azért-e mert az alap sbf már nem Nordic nálam hanem az aktuális CEE... ott voltak ilyen értékek mikor setVsel-el megnéztem, az utolsót leszámítva, mert az ugye 58/800 volt.

Szóval kíváncsi vagyok, tegnap tettem fel 0-ról újrakezdve, reméljük a Nordic-nál frissebb CEE sbf megoldja ezt a problémát, nem volt még fagyás és jó pár appot telepítettem.

Örülnék ha nem kéne már többet buzerálnom és annak meg fõleg ha nem kéne SD kártyát cserélnem... szeretném már használni ezt a k.rva telefont. Persze örülök, hogy kipróbáltam a gyári Froyo-t mert van egy fix pont ahova visszatérhetek ha muszáj lesz. Ott nem volt semmi gond, de a wifi jelérzékenységét kicsit rosszabbnak éreztem CM7-nél.

Narxis
Jaaaa, az zsír, viszont gyári Froyo-val jól ment úgyhogy szerintem nem hardveres hiba, csak az a baj, hogy ez a CM7 sokkal jobb mert sokkal gyorsabb az egész teló, gyorsabban indul, Gingerbread-es stb. Egyedül a Moto widgetek hiányoznak, azok tetszettek és valahogy tisztábbnak, élesebbnek láttam a képernyõt, bár lehet csak azért mert már rég láttam a gyári ROM-ot és ott kellemes ez a zöld-kék színek keveredése a launcheren és a widgeteken + a gyári ikonok, ha sokáig használnám valószínûleg megszoknám.

Viszont találtam megoldást, ugye CM7-ben húzva van a proci és olyan feszültség értékek vannak megadva ami a kiszivárgott Gingerbread ROM-ban van ami valószínûleg a Defy+ ROM-ja. Leírták mennyire érdemes emelni ha SD kártya probléma van, úgyhogy ha lesz ilyen probléma akkor beírom azokat az értékeket. Magamtól nem akartam kísérletezni mert ha túl nagyra emelem akkor nagyon merül az aksi és így is jó ha 2 napot bír egy töltéssel.

Am. itt van ha kell valakinek a leírás: Link

Korábban is olvastam, hogy ezzel lehet összefüggésben, de senki nem írt pontos értékeket, hogy mire emeljük a feszültséget.

whiskeyman
én ott dolgozom...
a fagyást okozhatja a mem.kártya is, meg a csomó feltelepített program.
elhajtani nem fognak, egy próbát megérhet beküldeni

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

Narxis
Én visszamásolni nem szoktam, ha valami sérül akkor azokból a zenékbõl másolok amik mindig a gépemen voltak. Fényképek nincsenek. :s

hzsolt
Azért segíthet, mert ez a hiba valahog a média szkennerrel van összefüggésben.
Én is próbáltam a full formatot, és elõszür jó volt, de amint visszamásoltam a korábbi fényképeket és zenéket, azonnal fagyott. Ekkor töröltem õket, és azóta nics a hiba.

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

Narxis
Ja és lehet a Google appokat, widgeteket(pl. news widget) magyarra állítani a MoreLocal 2 app-al, root se kell hozzá és a használata után végre honfitársaink kommentjeit olvashatjuk a marketen is. 😊

Narxis
Elkezdtem játszadozni egy kicsit a gyári Froyo-val, kínomban.. de most nem tervezem 3 nap után leváltani, addig biztos nem míg nincs CM7 RC2 mert nincs kedvem nightly-zni. Szóval most rootoltam(múltkor nem volt kedvem), beállítottam SetVsel-el a 800 helyett az 1Ghz-et viszont a feszûltség értékeket nem vettem lejjebb, azt is írták mint SD kártya-fagyás hiba elõidézésében közremûködõ okot, SD speed increase-t is beállítottam. Szóval meglátjuk. Nem olyan rossz így, még így gyorsabb CM7 de ez már így tweakelve közelít hozzá. Meglepõ amúgy az akkufogyasztás, mintha kicsit jobb lenne vagy fene tudja...

[HUN]FaTaL
Azt hiszem a Defy+-ban más modell is lesz, nem csak az órajele fog különbözni.

De az induló ára biztosan nem 60 ezer lesz.