Öt éven belül kiléphet a Naprendszerből a Voyager 1

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
<#eljen>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Matek: Nap-Fold atlagos tavolsag: 150 millio Km. 17 milliard az nem 11x, hanem 113x tavolsag.
Ó voyager, gyere majd vissza, mert a bálnákat kipusztítjuk. Mindenesetre egy nagy thumbs up a voyagereknek! Meg a készítõinek.

okoska!
v1-nek abszolút nem az a feladata, hogy ember számára lakható helyeket kutasson.
az sem célja, hogy idegen csillagrendszereket térképezzen fel.
33 éve ez a technika állt rendelkezésre, ahhoz képest rohadt nagy tett, hogy még mindig becsülettel szolgálja az emberiséget. a ma gyártott eszközeink nem bírnak tizedennyit sem.
te mit vársz? és azért mit teszel? ezeket a kérdéseket feltehetnéd magadnak, mielõtt fikázol.

mindenesetre szép volt voyager...!
Molnibalage
Az 70 km/s az szerintem az a sebeesség, amit a Föld közelében kell elérni ehhez. Az út során ez csökken le.

A Cassini idõ - sebesség profilja.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/80/Cassini%27s_speed_related_to_Sun.png

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A naprendszer szökési sebessége 70 km/s ... Mit akar ezzel a "lomha" 17 km/s eredménnyel a Voyager-1? hogy fog így egyáltalán kilépni belõle?

A másik meg hogy 17,4 milliárd kilóméterre van tõlünk... ez alig 11x nagyobb táv mint a Nap-Föld táv... Ehhez képest még a legközelebbi csillagrendszer is 3000szer odébb van, viszont az Alfa-Kentauri az egy kettõs (hármas) csillagrendszer, valószínûleg tökéletesen alkalmatlan hely ember lakta de egyáltalán bármilyen égitest számára is. A legközelebbi hasonló csillagrendszer 10.5 fényévre (100 billió kilóméterre) lévõ Epszilon-Eridani, pedig a Naprendszerünk szökési sebességével haladva is 45ezer év alatt lehet odajutni, amit sajna már valószínûleg nem fogunk megélni.
PetruZ
A New Horizons lehetett az. 2006-ban indult el, rá egy évre már a Jupiternél járt, 2008-ban a Szaturnusznál és most a Pluto felé tart, amit várhatóan 2015-ben ér el, és utána megy tovább kifelé. Viszont akármennyire is tempósnak tûnik, nem fogja beérni a Voyager 1-et, mert olyan távolságban már lassabb lesz nála (a V1-et "kilõtték" a Szaturnusz gravitációját használva).

#3: Van még kettõ, a Voyager-eknél korábban indított Pioneer 10 és 11, bár helyesebb lenne a múlt idõ, mert már vagy 10 éve elhallgattak, nem tudni, mi van velük...
Zocsi
hülyeséget írtam...

Zocsi
tehát még 5-6 évig elég az üzemanyag?

Nightwish006
Sokkal több szondának kellene ilyen célokkal útra indulnia...

Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu

Csirke4
Mintha pár éve olvastam volna arrol hogy egy szonda lehagyta (vagy le fogja hagyni ?) a Voyagert. Sajnos konkrétumokra nem emlékszem. Ezek szerint az kacsa volt ?
← ElőzőOldal 2 / 2