Öt éven belül kiléphet a Naprendszerből a Voyager 1

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Voyagerhez hasonló szonda nem tudom mennyibe került/kerül/kerülne de ki lõhettek volna még vagy 10-et 20-at

NEXUS6
Ok!
Én is átszoktam neki, de mindig megharagszik.
😊

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Kara kán
Annak a kedves ismerõsödnek - feltéve, hogy nem én vagyok, másik néven - add át szolidaritásom és bátorításom szívélyes kifejezését. :-)

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

NEXUS6
Jaj ne!
Van már egy ilyen hittérítõ ismerõsöm az egyik fórumon, az a mániája, hogy õ hozza a világosságot az emberök fejébe.
Ez néhány embernek nem jön be, fõleg a lekezelõ stílusa miatt.

Neked monnyuk még sokat kell fejlõdni hozzá.
<#nyes>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Kara kán
Igen! Szeretem kimosni a mocskot az emberek agyából.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Akkor biztos mosópor vagy😊
NEXUS6
Azért nem, mert a galaxismagjában levõ feketelikban dekkolnak a hicsik.

Kara kán
Maradj már magadnak!

Más:
Én csak aztat nem értem, hogy mér a búbánatba a Tejút közepét vette célba a V1, miért nem megy itt szépen a kertek alatt, ahun van a lakható zóna, és dekkolnak a kis zöld manók?

NEXUS6
Vazze mennyit fog ez akkor érni!?

Stoppolom!
<#nevetes1>

"Azért még, ha több tízezer év is mire eljut egy értelmes lények álltal lakott bolygó közelébe és megtalálják, gondoljatok bele mekkora felfedezés lesz az számukra."

Szerintem mi az emberek elõbb fogjuk megtalálni, mint fontos ûrrégészeti leletet.

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Kara kán
Igen.

Miért? Te intelligens vagy?
Kara kán
Mindenki beszéljen csak a saját nevében.

Azért keressük máshol az intelligenciát, mert itt nincsen!
Ez már sajnos bebizonyosodott.
A SETI, mint komolyan felvetett tudományos kérdés, Giuseppe Cocconi és Philip Morrison 1959-es Nature-ben megjelent cikkétõl létezik (az elsõ komolyabb kísérletet 1960-ban folytatták), a SETI mint programnév 1979-tõl létezik. Egyébként valóban állami ismétlem állami támogatást megvonták, de magánadományokból illetve egyébb forráskból mindig volt valamekkora pénzügyi keret. Egyébként nem feltétlenül pénz kérdése, a SETI alkalmazta elõször azt - a mára más csillagászati kutatásokban is bevált módszert - hogy a más kutatások mûszeridejét kihasználva a háttérbõl elemzik a rádiójeleket. Ehhez meg leginkább lelkesedés kell mint pénz, igaz megvannak ennek is maga hátrányai pl.: hogy nem fordíthatják oda a tányért ahova szeretnék... Ezért építették meg magánadományokból egy kifejezetten SETI kutatásokat célzó rádióteleszkóp együttest.

10 millió fényév távolságból sehogy sem kommunikálhatnák, vagyis csak egyoldalúan információ küldés lenne lehetséges, minthogy a válaszra 20 millió évet kellene várni! Viszont 100 fényév távolságon belül kialakulhatna egy kétoldalú kommunikáció...

Kara kán
Jogos!
<#falbav>

Tisztelt Kara kán úr!
Az ötven éve folyó asztrobiológiai kutatások alapján nem lehetetlen a Földön kívüli intelligencia, de a valószínûsége aszimptotikus jellegel konvergál a nullához. No és ha létezne is, mondjuk tíz millió fényév távolságban, hogyan kommunikálnánk velük? És mirõl? És vajon barátságosak lennének? Sok tudós, például E. Fermi vagy S. Hawking erõsen kétségesnek tartják, hogy egy ilyen találkozó üdvözítõ kimenetelû lenne az emberiség jövõjét illetõen.

Szeretnénk azt hinni, hogy nem vagyunk egyedül a kozmoszban. A NASA 1992-ben indította a SETI (Seach for Extraterrestrial Intelligence)programot, majd egy évre rá megszüntették a támogatását. Amikor Carl Sagan már éppen meggyõzte a kongresszust, felszólalt Proxmire szenátor, ekként: "Elnök úr! Elõször itt a Földön kellene megtalálnunk sz intelligenciát."

Üdvözlettel,
Sótonyi József

De szerintem le fognak cseszni, hogy miért nem elsõbbségivel adtuk fel! xD
NEXUS6
És ez mér is jó?
😊

Omega
de ennek a valószínûsége minimális

Kara kán
Azt ugye nem kell hangsúlyoznom, hogy:

EZ AZ ÖTLET KOPIRÁJT!

Kara kán
...mert ugye az üzengetés fénysebességgel menne, a szonda meg cammoghat.

Kara kán
Tyû, mekkora ötlet jutott eszembe:

Ha 10-20-100-1000 év múlva felfedezünk egy földönkívüli civilizációt, amely épp valamelyik ûrszondánk haladási irányának közelébe esik, akkor üzenhetünk nekik, hogy „Hé, megy felétek a szondánk!”. Õk el tudnák kapni, és pár emberöltõ múlva vissza tudnák igazolni a küldemény átvételét. Baró!<#alien2>

Kara kán
De ha visszatér 100 ezer év múlva, akkor már valszeg igen.
Ez nem vicc!

NEXUS6
Az biztos, hogy mi a jelenlegi fejlettségi szintünkkel nem tudnánk.

Kara kán
A szó, amit kerestek: palackposta.

Petka
Az még nem zárja ki azt, hogy egy lakott bolygó mellett haladjon el. Meg aztán kitudja, hogy az ottani fejlettségi szinttel milyen objektumokat tudnak detektálni és milyen módszerekkel.

NEXUS6
Szerintem sose nem találják meg.
20 év múlva már semmi energiája nem lesz. És ha nincs energia, már nem fog jeleket sem sugározni.

Attól kezdve még mi sem fogjuk megtalálni.

NEXUS6
Nem gyorsabbak, azonban van bennük fedélzeti számítógép, tempomat, ABS, elektromos ablakemelõ, klíma és napfénytetõ!
És természetesen kevesebbet fogyasztanak.
<#hehe>

Petka
Azért még, ha több tízezer év is mire eljut egy értelmes lények álltal lakott bolygó közelébe és megtalálják, gondoljatok bele mekkora felfedezés lesz az számukra. Persze a mostani emberi civilizációból kiindulva mondom ezt. Nekünk is durva felfedezés lenne, ha találnánk egy másik rendszerbõl küldött szondát még akkoris, ha azt cirka 50000 évvel ezelõtt indították.

Szóval a Voyagert ne csak egy ûrszondának tekintsétek, hanem egy hírvivõnek is, amit, ha egyszer idegenek megtalálnak, tudatni fogja velük, hogy valaha élt (vagy él még) rajtuk kívül még egy civilizáció is messze tõlük.

Big respect Voyagers!

Wooow!
Kora reggel m/s ? meg szökési sebesség meg szorzók???
Csajjal nem megy fiúk? 😮

Win7 unltimate, M4A89GTD PRO/USB3, AMD X4, ATI Rad HD 5770 CuCore, 4GB DDR3,HDD Samsung 1000 GB :)

Az feltétlen, meg rádiója is hozzá.
De hidd el, vannak ilyen amatõrök is! Csak pénz kérdése, és az csak nekünk nincs!

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

JethroHUN
És van hozzá ház méretõ antennája 😊

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Bárki, aki ismeri milyen frekvencián sugároz!

Azt hittem az ujabb muholdak gyorsabbak...
Persze lehet, hogy ez is kamu, mint a holdra szallas. <#nevetes1><#eplus2>
Ugyan ki tudna ellenorizni ?
Nem semmi hogy mar 33 eve mukodik, ebben a pilanatban is ott van, es megy. Vajon meddig tud menni, mert elobb utobb biztos utkozik valamivel, akar milyen nagy is az ur.
Kara kán
Naphoz viszonyított sebességek (km/s)
Pioneer 10: 12,066
Pioneer 11: 11,421
Voyager 2: 15,470
Voyager 1: 17,066
New Horizons: 15,985

Kara kán
V1=Voyager 1
V2 = Voyager 2
P10 = 10-es Úttörõ
P11 = 11-es Úttörõ
NH = Új Horizontok

Kara kán
„A harmadik kozmikus sebesség az a sebesség, mellyel egy ûrhajót vagy más testet adott pontról indítva az éppen elhagyja a Naprendszert. A Földrõl indított ûrhajó esetében ez a sebesség 16,6 km/s.”

A Voyager 1 jelenleg a Földtõl 17,07 km/s sebességgel (61.452 km/h) távolodik. Vagyis évente a Föld-Nap távolság 3,6-szeresét teszi meg. A Voyager 2 ehhez képest 10%-kal lassabban halad.

Egy szót se halljak!

Kara kán
Kellene egy olyan ábra, amelyen a Voyagerek mellet a pioneerek is fel vannak tüntetve, sõt a New Horizons is.

A szökési sebesség relatív dolog... minden égitestnek van, ha éppen eléri a szökési sebességet az útja során végig csökkenni fog, a határt akár 1m/s-el is elérheti, már nem fog visszamenni.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Molnibalage
http://cydonia.blog.hu/2010/12/10/elvetette_a_venuszt_az_akatsuki#comment-form

Kommentek. Nem szégyen kérdezni. És is azt tettem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A szökési sebesség nem azonos a távolodás sebességével.
Ezért értetlenkednek azok akik ezt nem tudják.
Példa hogy megértsék: Ha egy körpályán lévõ testet gyorsítunk akkor távolodni fog az égitesttõl ami körül kering, de a távolodás sebessége egy ideig mindenképp alatta van a keringési sebességének.

"Mondjuk nem értem, mert a Jupiter szökési sebessége 59 km/sec,"

Semmi köze nincs a Jupiter szökési sebességéhez.
A Jupiter szökészi sebessége azt jelenti, hogy a Jupiterrõl egy ágyúval kilõtt testnek mekkora sebességet kell elérnie, hogy ne potyogjon vissza a Jupiterre.
Na de a Voyager nem a JUpiterrõl indult, hanem csak elrepült mellette.
Fogalmakat azért ne keverjünk!

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Legalább, egy-két értelmes papucsállatkát, vagy óriásamõbát pakoltak volna rájuk, ha becsapódik valahova ahol nincs élet, de Földhöz hasonló viszonyok vannak és kialakulhatna. Akkor pár millió év múlva legyen ott ember. Feltéve, hogy az evolúció ugyanúgy játszódik le mint a Földön, ami elvileg lehetetlen. Darwin szerint az evolúció sosem ismétli önmagát.
Mondjuk nem értem, mert a Jupiter szökési sebessége 59 km/sec, a Földé "mindösze" 7, és egyes naprendszeren belüli vagy kívüli meteorok is 30-40 km/sec sebességgel haladnak még a Földbe csapódás elõtti pillanatokban is, ezen kívül a Föld pl. a Nap menti pályáján szintúgy megtesz másodpercenként 30 km-t.

Ez a 16.6 már ne is haragudjatok, de elég gyérnek tûnik nekem (nem fikázásból mondom, csak hihetetlenül "kevés")

Amúgy majd a robotoknak lesz rá bõven idejük hogy felderítsék és benépesítsék a galaxist, akár velünk, akár nélkülünk.
A 70km/s semmilyen összevetésben nem jó.
Kb 16,6 km/s kell a Földrõl indulva:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Harmadik_kozmikus_sebess%C3%A9g

JimKirk
Vyger!😊 Azt hiszem Admiral/Captain Kirk-nek lesz megint dolga rendesen.
NEXUS6

Oldal 1 / 2Következő →