30713
TES
  • Malakai
    Ez is olyan, amit minden hónapban berak valaki. :D
    Azért kíváncsi lennék, valaki tényleg skyrim fan-e ott, vagy ami valószínűbb, csak a skyrim jútyúb népszerűséget akarták meglovagolni. :)
  • a.carkey
  • PsyhoApu
    Na ezt megjegyzem magamnak. Sokat dob a realitáson. Viszont az vicces, hogy valamelyik mod kicsit meghülyítette a játékot. Bizonyos szögekből világít az emberkém szeme. Olyan mint Raiden nagyúr.
  • MrStokes
    Ezek szerint a kezdetek ota gyenge destruction magian mindmaig semmit nem erositettek a fejlesztok??

Anno ez miatt nem kezdtem magus karaktert.Most ujra elovettem a jatekot. Miutan kicsit jatszottam a modokkal, terveztem egy magus inditasat, de most kicsit elbizonytalanodtam...
  • PiszkosFred
    Na, ez mar jo kiindulasnak, koszonom.
  • bega82
    Igen, valószínűleg a laptop miatt lehet. A laptopok videokártyái messze nem azt jelentik teljesítményben, mint az asztali gépek ugyanolyan kártyái. Tehát a tied sem tud annyit, mint egy GT 520.
    Nekem Radeon 6650M van a laptopomban, és nekem is csak ilyen 30 fps körül megy medium-high beállításokkal, úgyhogy az utóbbi oldalakon előszeretettel taglalt grafikai modokat nekem eszembe se jut felpakolni. :D
  • Malakai
    Footprints hozzáad picike részecske effektet a hóban, de kétlem, hogy ilyen picire gondoltál. :)
  • PiszkosFred
    Ah k :) Nem lett volna pelda nelkuli, hogy egy jatekban megtalalhato egy kidolgozott feature, de a premier elott nem szedik ki belole, csak letiltjak, mert vagy bugos, vagy teljesitmenyt rontja, stb.

Sok esetben (csapdak, sarkanyok, falomlas, stb) van scriptelt "por", biztam benne, hogy esetleg megoldhato mindez konstant vizualis effektkent lovaglas soran.

Keszulne egy Machinima, ezzel kapcsolatban kellett volna egy "por felverodes/porfelho" effekt, megsporolt volna jo par oranyi utomunkat, szerkesztest.
  • Malakai
    Ismerem Frostfallt, játszottam is már vele, említttem is (fagy alatt arra gondoltam), csak a realism/needs modokat nem soroltam fel, ahogy a többi pár tucatot se, de azért kösz, hogy ennyit írtál. :D

És igen, utánanéztem ezeknek, többsége kompatibilis, vagy azzá tehető.
  • Nos
    Azort ennek jól nézz utána, hogy mi mivel mennyire kompatibilis, mert szerintem ugyanazokba a dolgokba is belenyulnak, és a load order fogja meghatározni, hogy ki lesz az erősebb. Az unleashed-et nem próbáltam, de ajánlanám a Frostfallt + Wet and Cold modokat, ezek a Skyre-val teljesen compatibilisek. Én nem a leghardcorabb beállításokkal játszok (engedem a gyorsutazást, nem hagyom, hogy teljesen elhomályosítson az eső, vafy hóvihar, meg egy két dolgot kikapcsolatam). A lényeg: mindig idegesített, hogy a leglengébb öltözetben is simán mászkálhatsz a hóviharban, úszkálhatsz a jeges vízben. Na itt nem. A ruházat (többek között) meghatározza a védettségedet az elemekkel szemben, és ettől függően lehetsz warm, normal, chilly, cold, very cold, freezing és dead állapotban. Az utolsó szívás. A warm még bónuszt is ad pár dologra, a normal nyílván normál, de a többi negatívan befolyásolja a tulajdonságaidat, és még a mozgási sebességed is csökken. Ezen kívül lehetsz száraz, nyírkos, nedves, és átázott. Minél vizesebb vagy a hidegben, annál gyorsabban hűlsz. Számításba veszi a kihülésnél a vizességedet, a hőmérsékletet, a szelet, az időjárást, és a napszakot is. Melegebb területen persze visszaállsz a normál közeli értékekre. Tűz mellett pedig gyorsan megszáradsz, és felmelegedsz. Tudsz vinni sátrat, és rakhatsz tábortüzet is. Az északi jeges vízben kb egy perc alatt meghalsz, de pl a riften melletti tóban frissítőnek érzed az úszást. Az is benne van, hogy hidegben, hóviharban behúzódnak az emberek, ha esik, köpenyt hordanak stb . . . Csak ajánlani tudom.
  • Nos
    Ne haragudj, viccnek szántam, csak lehagytam a szmájlikat. Tényleg nem akartalak félrevezetni, bocsánat. Szóval nincs benne ilyen effekt, vagy legalábbis én nem tudok róla.
  • Malakai
    Én köv karakterrel most lehet egy Skyrim Unleashed + SkyRe (perkek) + ASIS + DUEL mixet fogok kipróbálni, another life + CCO kezdéssel, plussz pár realism moddal (éhség, fáradtság, fagy, stb), meg pár szokásos dolog, graf, fegyver/páncél modok. Valszeg valami ranger típusú karakterrel (cco-ban scout, csak wayfarer valamelyik másik major skill helyett).

Skyrim Unleashedel itt van már tapasztalat valakinek? :)
  • Although
    Kis kieg. tegnap esti haladás alapján.
    -Nem emlékszem mi volt régen az az rpg ami leprogramozta a rettenetet mint effektet. A medvék ordítása és ütése lv10 körüli kezdő karakterekben ezt váltja ki, érdekes ez a vizuális megvalósítása a régi rpgnek és a morrowind keveréke. Itt vizuálisan érzékelhetően jelenik meg lelassulsz, és szinte lépni se tudsz a félelemtől. Ezt a morrowind se tudta. A pók méreg hatást már írtam, spriggan is érdekes.
    - A dungeonok amikben jártam szintén hasonlítanak a régi játékokhoz, az urnákban csak hamvak vannak, a potionok ritkaságok, tehát itt tényleg egy jó választás az alchemist.
    - A mana töltése lassú, breton(~200,95,100) kicsit szintén régi élmény, el kell futni valahova kicsit távolabb"letáborozni" már csak a töltő képernyő hiányzik :) De lehet csinálni amit én is hasonló szintű ellenfeleknél de a medvénél is működik ha van pl víz közelbe, kicsit ide oda mozogva az éppen visszatöltődő manát használni.
    - Persze ott van egy option amire azt írta full old version, személy szerint az alap ajánlást használom.
    - A Vámpírok húzósak. egyik barlanga ahol belépéskor egy bandita az eredetibe épp leütött egy vérfarkast, itt most betévedtem és ez volt az egyik ahol visszatöltés volt a Vérfarkas mindenkivel végzet spec elfutni nem lehetet már. Nyilván egy offline rpgnél és mivel nincs kiírva mibe mi van érhetik meglepik az embert :)
    Mindent összevetve érthető gamebanshee miért ezt a modot említette meg. Skyre nagy kedvenc már az eleje óta, a TES rendszer legtökéletesebb megvalósítása, de anno a megjelenés előtt volt egy olyan véleményem ezzel az útal amit a bethesda választott az a gond többségében már nem rp játékosok lesznek és zömüket nem is érdekli ez a lore, sajnos T3ndo is ilyen.
    Szóval ez a mód már szerintem tökéletes lesz Molinbalagenak és minden régi rpg rajongónak akik nem szeretik a TES rendszert. :)
    Egész elképesztő ránéztem erre a csodabogárra aki ezt csinálta elvileg 19 éves német gyerek akinek a Planescape Tourment az egyik kedvence :) Erre szokták mondani vannak még csodák :)
  • Szaruman
    A legújabb verzióban viszont vannak érdekes bugok.
  • PiszkosFred
    Jo, akkor ha benne van, hogy hozom elo az effektet?
  • Nos
    A gyors felistenne valas ellen a skyre modot javaslom. Szerintem a legtobben ezt hasznaljak. Ezzel nem leszel brutalketkezesosonosenchanterkovacsvarazslo. Erdemes, tenyleg.
  • Nos
    Ez a mod eleve benne van a jatekban, de mivel sokat esik, ezert mindig nyirkos a talaj, es nincs porzas.
  • lightjack
    Hali!

A segítségetek szeretném kérni. Felraktam a Skyrim-ot és játszanék is vele, de az fps szinte mindig 30 alatt van, pedig minden a textura mediumon, minden más lowon van. A gépem adatai (laptop):
    - Intel(R) Core(TM) i3-2330M CPU @ 2.20GHz
    - 4,00 GB RAM
    - NVIDIA GeForce GT 520M
    - Windows 7 64 bit

Olvastam a gépigényt, de megvan, de még ha lowra teszem akkor sincsen konstans 45-50 fps-em ami kb kéne hogy normálisan játszani tudjak. Lehetséges hogy mivel laptop, nem elég ez a konfig?

Válaszotokat előre is köszönöm!
  • Szaruman
    Btw, a knockout perk hogy működik (skyre)? Célpont mögé megyek, írja, h KO az 'E'-vel, de azzal az inventoryba nyúl bele.
  • PiszkosFred
    Kerdes. Hatha... :) Talalkozott e mar valaki olyan moddal, esetleg WIP statuszban levovel, amely miatt "porzik" a lovaglo karakter mogott az ut. Nem nagy porfelhokre gondolok, mint a klasszikus westernekben, hanem csak egy kis vizualis effektre, vagy apro megoldasra, egy kis porfelhocske a pata(k) utan... ?
  • Whysper
    Master fokozatnál ,hogy lehet erősebbet beállítani mert ezzel a heal vissza jön a stamina témával olyan erős a harcosom meg a 30% magic resivel ,hogy akár mi vicc kategória! már ököllel verem a sárkányokat! 8)
  • Skyrim
    Nem a játék elindításánál dob ki,hanem játszok olyan 10 percet kb,és egyszerüen kidob.Amikor újrakezdtem akkor,meg amikor a szekér bekanyarodik,és mutatja mejik gombal lehet lepausolni a játékot.
  • Szaruman
    Ha csak vmi patkánytól nem kaptam el, akkor nem. Ugyanis vámpírral még nem találkoztam. Full elf armor volt rajtam, egy thalmor nyomréktól szedtem el (ő támadott meg), illetve halted steam camp (vagy mi) mellett megöltem egy stormcloak couriert. Szemtanú nem volt, bounty nincs rajtam.
  • Skyrim
    Nincsen olyan.Felhoz egy kis ablakot a modok neveivel,és kilehet őket pipálni.mindegyik kivan pipálva,rámegyek hogy ok.Elkezdi ellenörizni,és amikor bevejezi bal oltalon felvannak sorolva,a modok,és jobb oldalt alul a legalsó szőveg az hogy Finished.
  • Although
    Jobb oldalon alul ahogy megáll az utolsó sorokban lesz egy missing felirat a hiányzó dolog nevével
  • PiszkosFred
    Nem vagy vampir veletlenul, negyedik stadiumban? :)
  • Skyrim
    Szóval ha azt mondja minden tiszta akkor nem szabadna kilépnie ? És ha hibát talál azt hol látom,hogy mit kell vele csinálni ?
  • Although
    De lehet egyszerűbb ha bemész a mod ablakba és egyesével végigmész az espken oldalt írni fogja mit igényel. Ha találsz olyat ami nincs telepítve az a bibi.
  • Although
    TES5
    Bemásolod és elindítod nem bonyolult a hibakereső rész használata. Annyi elég is itt az esetedbe. A kilépés 99%-ban azt jelenti hiányzik egy fájl a listából amit valami meghív. Ez megtalálja nem kell neked keresned ha nem tudod hogy kell. Utána azt az esp vagy modot telepítened kell vagy törlöd aminek kell, ennyi.
  • Skyrim
    Ez a TES editiont megtalálom a nexusba,vagy külön oltalról kell letőlteni ?
  • Szaruman
    Érdekes bugba futottam. Whiterunnál a város előtt megtámadtak az őrök, majd amikor távolabb mentem, és vissza, elfelejtették az egészet. Aztán amikor fölmentem dragonsreachbe, megint megtámadott mindenki (itt kellemetlenebb, npc-k fele essential). Bounty nincs, armor set által kapott faction nem kellene, h legyen (ahhoz asszem vmi perk kell, az nincs kirakva), se a paycrimegold, se a setrelationshiprank konzolparancsok nem értek szart se. A killall parancs után szóba állnak velem, de amint befejezik a mondókát, megint támadnak. Találkozott már vki ilyen buggal?
  • Although
    Ez nem ennyire egyszerű, legegyszerűbb ha felteszed a TESedit nevű modot és lefuttatod. Mindig meg fog állni amíg problémát talál ezt manuálisan is tudnád ellenőrizni, de ezzel egyszerűbb lesz elolvasod mi hiányzik és pótolod ha végigfut, utána lehet nem lép ki.
  • Skyrim
    A Wrye Bash mod,ami a modokat nézi,hogy mik ütik egymást,ami piros az üti egymást.Én mindent kitörőltem ami pirosak voltak,de még igy is kilép.Mit lehet ilyenkor tenni ?
  • Although
    *egyébként ezt a módszert utoljára a morrowindben használtam :) Meg néha Arthmoor módjában az oblival.
  • Although
    Egy kis kieg. még Mágussal vagyok és ezt olvastam az oldalon jelentős különbség van a heavy és az cloth páncél között de ez a skyre-re is igaz. Nem tudom megvan e a módban a skyrimbe alapba bennlévő hárító spell de azt nem használom. Máshogy próbálok boldogulni az alap réges-régen bevált conjur módon, idézek egy lényt és megtámadom és fejlesztek pár képességet módjával persze, ezzel tudok haladni. Szóval ötletelős egy bosshoz már benéztem még közöm nincs hozzá. Azt láttom a vámpírok vérfarkasok lv20 30-as szint meg a dreugh se piskóta. Tehát el kell jutnom arra a szintre lehetőleg úgy hogy a megfelelő spellekhez is hozzájutok és akkor majd okosabb leszek most lv12 két nap alatt ez se rossz. Kicsit beszippantott tök jó hogy nem kell fél órát ütni egy ellenfelet körözve. 4-5 lehalás és tudom nem tudok kitalálni olyat amivel nyerhetek adott szinten sokkal egyszerűbb :) Bár nekem mind a TES rendszer mind ez a old school tetszik de ha lehet az utóbbira szavazok :)
  • Although
    "After many hours of playing I just got to level 10 and this mod keeps amazing me at every turn. It even brought my girlfriend (who is an avid old-school RPG player) back to Skyrim after she was terribly disappointed by the over-simplified gameplay of vanilla."
    Ez volt az amire gondoltam kipróbálom. De ha megnézed a letöltési arányokat az is mutatja összevetve a skyrevel aminek 600e felett van ennek van 40e És ha beleolvasol a láthatod rengeteg értetlen leírás van. Modok egy példát pl a fajok is visszakapták az obliban még létező eltérő heal stamina, mana rendszer más a bretonnak más az imperiálnak más az orknak. A skillek 5,10-ről indulnak és satöbbi. És sok kis apróság van még.
  • Although
    Nem az amiről Fred beszél az a Skyre maga módján az is egy csodás mód. A Requiemben teljesen fölösleges össze vissza szaladgálnod mert nem segít.
    Egyébként rengeteg féle option fájl van amivel személyre szabhatod, van olyan ami fullosan hagyományos rpg-t csinál belőle, van olyan ami kiveszi ezt a fajta nehezítést és még sokminden. Vagy nem jutsz át az adott szinten mert nincs meg hozzá valami vagy ki tudsz ötletelni valamit fentebb írtam egy példát. De nehéz általánosat írni mert nagyon option fájl van benne. Ha figyeltél a fentebbi beírásban írtam ebbe a módban teljesen felesleges le fel szaladgálni az a Skyre az inkább ügyességi játékosoknak van ez meg nem.
    Elég sokféle játékot használt fel BG, Morrowind stb ehhez. Kicist Fallout NV lett a dolog mivel egyszerre jelen van minden nehézségi szint és nincs gyengébb bandita erősebb még erősebb mondjuk 6 és 10 között mozognak. És így tovább. Persze így a játékélmény is inkább vegasos lesz hisz ha a végére értél már nem lesz folyamatosan fejlődő ellenfél. Arra ott a Skyre. De elég sokmindne benne van mint írtam ellenfelek egy része már ölhető meg mindenféle módon mint az alapba hanem csak egyféleképpen vagy kettő, mondjuk.
  • MaRee
    Fejléc.
  • Madi92
    OKéj, majd rászánok egyszer egy napot! :P

Amúgy ismertek ilyen mod leírásos oldalt magyarul? Goggléval lehet találni párat, és nem is rosszak, de hátha ti már találtatok másokat is!

Pl egy ini. buherás jól jönne! Régen Oblivionhoz is találtam egyet, az elég részletes volt. És sokat dobott a dolgokon!
  • PiszkosFred
    Texture packbol rakd fel a 2K Lite verziot, az mar eleve sokat jelent. ENB presetek kozott van, ami csak minimalis 2-5 fps csokkenessel jar. Ki kell oket probalgatni, nagyon gep fuggo a dolog. 1-2 orat raszanva meg lehet talalni a megfelelot, ha mas nem, az .ini-kben ki lehet kapcsolni par dolgot, amivel ujabb fps nyerheto.