30713
TES
  • Malakai
    Valószinüleg bug, bár azt hittem ezt javították. Ha az és korábbi mentés nem jön szóba, akkor kövess el valami kissebb bűntényt, valami kisértékű dolgot ellopsz, vagy ilyesmi. Fizesd ki a büntit és elméletileg helyreáll.
  • Conqvistador
    Tudna nekem valaki segíteni?

Fél évet kihagytam Skyrim ügyileg. Azóta rengeteg mod kijött a játékhoz fel is dobáltam cirka 60at.
    Amikor úgy éreztem minden jó kezdtem egy új karaktert.
    A whiterunos Jarl küldetés után elmentem Winterholdba questelgetni hogy tudjak venni varázs spelleket stb.
    Vissza mentem Whiterunba azon belül Dragonsreach be valami farangarral kellene beszélnem és ahogy belépek nekemesnek mint ellenség.
    Pedig direkt figyeltem semmilyen csoportba nem léptem be tudtommal vámpír se lettem egyetlen emebrt nem öltem a környéken. Mi lehet a hiba?
    Valami mod okozza? Vagy mit rontottam el? Ez a farengaros főküldetés szál emlékeim szerint így nem tudok tovább menni.
    Van ötletetek rá? köszi
  • MrStokes
    A destruction magiaval kapcsolatban szeretnem kerdezni, hogy a kiadas ota erositettek-e rajta valamit vagy meg tovabbra sem igazan eri meg vele maguskent fo magia iskolakent hasznalni?
  • Fantusz
    Fűrészmalomból kell venned fát, ezen kívül rengeteg vasra lesz szükséged, amit vagy bányászol, vagy megveszed, és kovácsolsz belőle szükséges kiegészítőket.
    Tégla, kő lesz a házad közelében elegendő, kereskedőkhöz a belső berendezéshez szükséges "apróságok" után szaladgálhatsz.
    Üveg, szalma beszerzése nem gond, néhány jelentéktelen dolog, ami után esetleg kutakodni kell (nekem pl. a kecskeszarv, szarvas agancs, macska fog összegyűjtése tartott a legtovább, leszámítva a különböző amuleteket)
  • genndy
    Kezdd el az egyik házat, szépen végigvezet mindenen.
    Fűrésztelepről kell fa, oda el kell gyalogolni, agyagot meg palát (az az, végre eszembe jutott, az kell a járólapokhoz) tudsz a ház közelében bányászni végtelen mennyiségben. De ha elkezded, mondja meg mutatja.
    Vasrudakból tárazz be iszonyatosan. (De tényleg komolyan. Kb. 500 db/ház kelleni fog).
  • JethroHUN
    Szóval az alapanyagokat venni kell npc-től? Vagy pl kell hozzá firewood, vagy ércek, fémrudak?
  • genndy
    Nekem nagyon tetszett az építékezés, az alapanyagokért való rohangászást jól össze tudtam kötni a küldikkel, és nekem tetszenek a házak (pont Lakeview Manort csináltam meg teraszosra, és nagyon szép a kilátás a folyóra).
    Minden ilyen ott lesz egy helyen, meg tudod csinálni a házon kívül is, a házon belül pedig a pincében. Érces árus nem lesz, azt továbbra is a városi kereskedőktől kell beszerezned. A házhoz vehetsz a stewardodtól hozzávalókat, ha már a kis épületrész megvan (gerenda, járólap, agyag).
  • JethroHUN
    heartfire dlc van értelme felrakni? Az épített háznál lesz minden? Kohó, enchat oltár, alchemy asztal, árus akitől vehetek pl ércet.
  • lightjack
    Na már benne is vagyok a játékban, még 2 kérdésem lenne. Egyik, tudtok esetleg valami modot vagy .ini beállítást amivel a tűzet lehetne valahogy leegyszerűsíteni? Vagy magát a fényhatásokat barlangban? Mert a csillogások a köveken meg minden ilyesmi még lowon is erős, és viszi az fpst. Ha kinn vagyok a szabadban, ott nincs ilyen, de a barlangokban, tűzrakóhelyeknél elég jelentős. Magát az effektet nem akarom megszüntetni mivel az a tűzmágiára is kihat, és annyira leviszi annak is az effektjét, hogy nagyon csúnya. Valami a 2 között kellene, hogy ne csillogjon ennyire, de ne is tánjön el maga az effekt. A másik hogy hogy lehet Favorite-be betenni spelleket? Hiába nyomom az F-et, nem reagál semmit sem, és így nagoyn idegesítő hogy mindig a menübe kell menni váltogatni.
  • Fantusz
    Mindezeket már megtapasztaltam, s ezért is alakult ki az a véleményem, hogy hangulatosabb egy városi házikóban nevelni a gyerkőcö(ke)t.
    Harcos én mágus karaklterrel is felépítettem a Lakeview Manor-t, s az építkezés még tetszett is (van különbség az épületekben: mágusnál könyvtár-tornyok, harcosnál a próbababákkal teli fegyverszoba dominál), de a kész házikót a gyerkőcök miatt nem éreztem otthonosnak.
    Ez persze az én hülyeségem, de bosszant, amikor hazatérve az ajtó előtt banditákkal, gianttal, vadállatokkal, vámpírokkal kell hadakozni (wiki szerint el is rabolhatják a családot).
    A whiteruni vityilló nem egy kiállító terem, s éjszakánként a városba is jöhetnek rosszarcúak, de nappal legalább el tudnak vegyülni a kölykök a gyerekseregben
  • genndy
    Válassz fajt apachii nélkül, mentsd el, aztán tedd föl az apachiit és folytasd. Nekem nem volt ilyen amúgy amikor kipróbáltam az apachiit.
    Konzolparancs: showracemenu
  • a.carkey
    Egy kérdés: mitől van az, hogy ha új karit kezdek, és fent van az apachii hair összes, akkor karakter generálás alatt race v. sex váltásra ctd? Nem értem mi okozza? Apaciiék írták, hogy a spec menu, és ezt és azt kell tenni (más menu, ne szabadban kreálj, stb.), de ha nincs fent a haj, akkor nem csinálja. És semelyik más hajszettnél nem csinálja. Tehát, az apachii az oka. Más miként lépett túl ezen a problémán? Vagy nem is jelentkezett senkinél?
  • Zozo0122 #22378
    Html dokumentumként mentettem le mindet:D Mikor megnyitom olyan mintha még élne az oldal:D Még a linkek is ott vannak pl a jó kis karakterlap...mennyi különböző karakter volt ott jó volt nézegetni. Aztán hátha így még szerkeszteni sem kell majd:) Ha kész lesz a gépem küldöm mindet:)
  • PiszkosFred
    Johet, kaptam mar mastol is reszeket vagy egeszeket a regi cikkekbol (txtkent megvan nekem is valahol egy nagy resze), csak rohadt maceras ujra megszerkeszteni mindent.. :)
  • PiszkosFred
    Az akaviri invazio, az eddigiekkel ellentetben forditott lenne, vagyis Tamriel nepei szallnak meg a masik kontinenst, es nem forditva. Pont ezert, mert igy szinte teljesen szabad kezet kapna a Bethesda, es amig a TES Online tovabbra is lekoti a Tamriel kedveloket, addig a TES VI uj vilagot nyitna.

Miutan a TES Online-ban bekovetkezik az, amire az elmult 15 evben vagyott az egyszeri jatekos (ergo, bejarhatja - ujra - egesz Tamrielt, minden tartomanyat), a TES VI elveszti az "uj terulet" varazsat. A sandbox gameplay mellett fontos, hogy akard latni es erdekeljen a terulet, ahol jatszol (sosem latott egyedi Morrowindi latvanyvilag, regi klasszikus highfantasy-s Cyrodiil, manapsag reneszanszat elo Viking/barbar Skyrim), de a TES Online kalandjai utan 2-3 evvel a TES VI. helyszine mar "lattam" effektet hozhat, meg akkor is, ha cirka 2000-2500 ev telt el azota. Ez is az alapja az egesz "uj kontinens" teorianak, amely aztan vagy, vagy...
  • Zozo0122 #22375
    PiszkosFred!

Találtam itthon vmit 1 régi CD-n még több évvel ezelőttről. Mikor még nem voltam túl jó angolból akkor néha belenézegettem az oldaladon a végigjátszásokba...és mivel nem volt akkoriban még netem le is mentettem jó részét:) Ha gondolod elküldöm majd (ha jó lesz a gépem mert ez nagyon lassú de tényleg...:SSS) :) Megvan a fősztori, a máguscéh, a harcoscéh és a tolvajcéh, a tribunal templom , a bloodmoon főküldetések és az East Empire Company teljes végigjátszása:) Láttam, hogy most nincs fenn még az oldalon Morrowind végigjátszás úgyhogy gondoltam 1 jó részével azért szolgálhatok.Mert vmi olyasmire emlékszem, hogy anno elszállt a szerver az összes cuccossal...
  • Zozo0122 #22374
    Hát ezt nem hiszem el.A gépem szétszállt alaplap mehet a kukába...most se Skyrim se jó gép amin most írok az...áhhhh. Azonkívül netem sem volt úgyhogy csak most látom miket írtatok. Mind1 a lényeg a vinyóm rendben van tehát túlélte a 390 órás karim:D

Na írok mostmár a játékról is. Ezek a TES6 pletykák érdekesek ezeknek mindig örülök:) tehát Black Marsh vagy Akavir. Pár napja nézegettem még Tamriel térképet és kitaláltam vmit. A Vörös Hegy kitörése után ha jól tudom az argóniaiak lerohanták Morrowind szárazföldi részeit és elfoglalták tehát Blackmarsh területe így hatalmasra nőtt. Gondoljatok bele ez mekkora terület lenne a TES6ba:) És ezt megtámadhatná egy akaviri invázió megis van a fősztori. És jöhet új játszható fajnak a Tsaesci. Na jelentkezek is story írónak a Bethesdához:DDD
  • lightjack
    Köszönöm mindenkinek a segítséget, sikerült játszhatóvá tenni, most olyan 32-33 fpsem van ott ahol eddig 22-24 volt, így már azért elmegy. Az erdőkben olyan átlag 35-40. Bemásoltam a .dll fájlt amit Calver küldött, köszönöm azt is, dobott rajta pár fps-t. Habár sajna nem sikerült elérni az átlag 45 öt, de szerintem nem is lehet ezzel a konfiggal, vagy lehet hogy még modolni kellene kicsit, na majd próbálkozok. Kösz mindent mindenkinek még egyszer!
  • morzsi555
    F10-zel ki és be tudod kapcsolni a hialgot, nézd meg úgy és SHIFT+HOME, SHIFT+PGUP, SHIFT+PGDN, SHIFT+END kombinációkkal tudod állítgatni.
  • Calver
    fáziskésés ftw, de: dxtory.
  • Calver
    leszeded amit #22357-ben linkeltem, és menni fog rendesen.
    ugyanez volt a hiba nálam is (meg még itt többeknél), ez oldotta meg.
  • lightjack
    Érdekes az eredmény, megfigyeltem fraps-ssal az fps-t és amikor a hialgoboostot bekacspoltam 4-5 fps-el csökkent (???) a játék teljesítménye. Miután felraktam a patchet, levettem az összes árnyékot shadow removerrel, utána sem lett több fps-em, kinn az erdőben 25-30 körül van, bennt meg van hogy lemegy 20 ra ha tűz is van a közelben. Nem értem miért ilyen nehézkes a játék futtatása, például a Mass Effect 3 mediumon teljesen szaggatásmentesen futott, az egéren lehetett érezni hogy folyamatos. A Skyrimban meg az Oblivionban sem tudok kihozni medium minőségen teljesen akadásmentes játékot kihozni. Vagy a játlk motorjával van valami nagyon elkonfiguárlva (cskúgy mint az oblivionban) vagy a gépem gyenge. Hiába a sok patch meg .ini változtatgatások még mindig nem sikerült jelentős fps növekedést elérnem. :/
  • lightjack
    Köszio. én is most találtam meg ezt a patchet már töltöm is, ahogy olvastam rengeteg sok grafikai patchet tartalmaz, remélem dob rajta pár fps-t!
  • morzsi555
    Legújabb patchet rakd fel (Update 11).
  • lightjack
    Feltettem a HiAlgoBoost-ot, de nem tudja elindítani mert a következő error-t írja: "Unsupported Skyrim(r) version. HiAlgoBoost is disabled. " Nem telepítettem fel semmiféle patchet, modot se (a játékot torrentről töltöttem, lehet már eredetileg patchelve volt). Esetleg valami ötlet hogy miért nem működik?
  • PiszkosFred
    Hearthfire a hazon kivul ad lehetoseg kolykoket adoptalni, majd azokat bekoltoztetni a regi (vagy az uj) hazakba, egyuttal uj felszerelest is lehet venni a regi hazakba (child's room - vagy vmi ilyesmi, Whiterunban pl az Alchemy lab helyere), es utana a kolykoddel lehet kulonfele egyeb tamagotchi/sims szeru dolgokat muvelni, jatszani veluk, oktatni, lakast rendberakatni, stb. Mindezek utan pedig, ha gyerek is van a hazban, es sajat agyban alszol, meg specko buff is jar. (mint a feleseg eseteben)

(vampirkent nem enged enni beloluk, bar lehet csak en vagyok annyira perverz, hogy elsonek ezt probaltam ki :D)
  • Fantusz
    Szerves egészet alkotnak-e az alapjátékkal a DLC-k, vagy sem, ebbe nem mennék bele, de a DLC-k adta plusz lehetőségek az egész játékra kihatnak, amíg a DLC aktív.
    Nem a Dragon Age DLC rendszere, ahol a "különálló életutak" minitörténeteinek szinte semmi köze nem volt az alapjátékhoz, itt az alapjátékban el is kell érni bizonyos szintet, vagy teljesíteni néhány küldetést, hogy a kiegészítők feladatai, lehetőségei elérhetőek legyenek.
    Legkevesebb pluszt a Hearthfire adja a játékhoz, egy vadon közepén álló házat lehet barkácsolni, ami csöppet sem lesz otthonos, bármelyik városi ház felveszi a versenyt a Manorral, vámpír karakterek meg igazi lordként tengődhetnek a kastélyukban.
  • Kályha
    Köszönöm a válaszokat!
  • genndy
    A DLC-k külön küldetésként működnek, a Dragonborn egy teljesen külön területen is, Solstheim szigetén. Legjobban talán a Hearthfire épül be a játékba, a házak és a család miatt.
    Ami az alapjátékhoz ad pluszt:
    Dawnguard: sárkánycsont fegyverek, lovas harc, számszeríjak.
    Hearthfire: új alapanyagok (de úgyis csak a DLC házainál számítanak), pár új növénymag-alchemy alapanyag, örökbefogadható gyerekek.
    Dragonborn: szerintem alapjátékhoz semmit, de ezzel még nem játszottam, nem tudom.
    Tehát nem alkotnak szerves egészet.
  • morzsi555
    Dragonborn: ez kiegészítő csomag (expansion pack) szintű cucc, nem is nevezném DLC-nek. Ez a legjobb, új területen játszódik, Solstheim szigetén. Egy bizonyos pontig el kell jutni a főküldetésben aztán megkapod a dragonborn questet és utána bármikor átmehetsz a szigetre és vissza Skyrimba.

Hearthfire DLC: ez egy mini dlc, Sims szerű. Vehetsz magadnak telket aztán építhetsz házat.

Dawnguard DLC: Ez Skyrimhoz add hozzá új helyeket és egy vámpírokkal kapcsolatos küldetés sorozatot.

Bővebben itt: http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Official_Plug-ins
  • Kályha
    Sziasztok!

Lenne egy nagyon amatőr kérdésem. Még annak idején hetekig elvoltam az alap Skyrimmel. Azóta viszont rengeteg dlc jött ki, így újra kedvet kaptam. De ezek pontosan hogy néznek ki? Külön-külön egy-egy játék az alapon belül, vagy szerves egészet alkotnak?

• Calver
    ja igen, kiegészítés: bedobod a játék főkönyvtárába (asszem), és örülsz. indításkor kérni fogja, h újra lődd be a beállításokat, és lehet nem pont azt fogja kijelezni, amilyen kártyád van, ezzel semmi gond.
  • morzsi555
    HIALGOBOOST GPU UPGRADE, ha gyenge géped van.
  • Calver
    Skyrim nálam kiadáskor őskorból származó 8800gt-n ment medium-highon stabil 30 fps-el (arra limitáltam konkrétan, mint jójozott a szemem a nonstop ugrálástól), egy kis trükkel: d3d9.dll csere, mert valamiért szinte az összes bethesda játéknál ezzel gáz van.

próbáld ki ezt (elvileg ati kártyához van), vagy frissen ropogósan feldobva amit FNV-hez használtam, mert ez valahogy eltűnt a zinternetről.
  • JethroHUN
    Laptop gpuval és 2 magos procival nem nagyon. De ITT nézz szét. Szerintem a látótávolságokat kellene lejjebb venni.
  • lightjack
    Tudnátok valami modot mutatni ami felviszi low-mediumon az fps-t 40-50 körülire? Próbáltam a Shadow Removert, az valamicskét javított, meg .ini ben is változtatgattam de még mindig nem elég.
  • JethroHUN
    kép

• JethroHUN
    Napi vicces jelenet
  • bega82
    OFF: Ez már csak ilyen, volt szerencsém egyszer-kétszer Judy-val utazni autóban, amikor fellépésre ment... ott nálam volt minden, csodálat, döbbenet, tisztelet, félélem! :D És persze behugyoztunk a röhögéstől többnyire, bár az a csaj nagyon lökött, úgyhogy nem csoda! :)
  • PiszkosFred
    Erdemes Lindsey mas muveit meghallgatni (esetleg a most megjelent debutalo albumat is, vagy a youtube-s videonaploit). Halali a csaj, siman csinalnek vele egy dokureality roadmoviet, ahogy vonul a bandaval egyutt koncertrol a masikra, az neha fergeteges.

A Skyrim feldolgozas csak egy fejezet a sok jo ertelemben vett "hulysegebol", inkabb Peter Hollens otlete volt, de mindketten mai napig fellepnek eloben a Skyrim betetdalaval koncertjeiken.