The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PTW
jaértem.

akkor viszont ez kell neked: Bat Ingredients

A bat parancs azért nem mûködik neked, mert kell hozzá egy txt file. Ezt megtalálod a videó leírásában

* 50-es kaliberû, azaz ami 50et ad mindenbõl
Szeretem kitölteni az idõt, pepecselni a játékkal. nincs ez máshogy a potizással sem, szóval nem egyszerûen konzolparanccsal szeretném 50esre túrni az alchemyt! Konkrétan az ingredientek kellenének, szóval erre szeretnék egy parancsot, ha lehet határozottan olyat ami nem is egyszerre ezret ad, de nem is egyesével kell bepötyögni ami kell. Ez az 50-es kaliberû jó lenne, ha valaki tudná. Azért köszi a gyors választ 😊
PTW
advskill alchemy 50

Sziasztok! Ezer éve... 😊 Na kicsit fel lett turbózva a gép, és újra elkezdtük tolni a játékot. Így hirtelen egy olyan kérdésem lenne, hogy mi is volt az a konzolparancs, amivel ingredienteket adok hozzá a játékhoz? Mert láttam egy olyat, hogy "bat ingredients" ami mindenbõl 10-et ad, de ez nekem nem mûködik. És emléxek h volt egy olyan is, ami mindenbõl egyszerre 50-et adott. Na ezt sehol sem találom valamiért, mindenhol ugyanazt a pár szart találom hogy isten mód, stb... én csak olyan 50ig fel akarom tolni az alchemyt gyorsan, h kicsit erõsebb potikat csináljak. Valaki help pls. Jah annyi h legújabb update-ig fel van patchelve, nem tudom az akadály e. Köszi a segítséget elõre is! 😊
Én a Fallout 3-at mondanám mint utolsó ütõs storyval rendelkezõ Bethesda játék. A Fallout NV az Obsidian ízig-vérig Obsidian. És nekik is azt mondanám kevés van az utóbbi években ami az FNV színvonalán készült el. Reméljük az Eternity szintén ütõs cucc lesz. A skyrimé se lenne rossz, talán nem is az, de tényleg lehetne nagyon jó ha nem az lett volna a célja a Bethesdának hogy 12 évestõl 80 évesig mindenkinek jó legyen, és nem az akció játékosok lettek volna fõ célcsoport. Mert így igazán ütõs dolgot, így nem lehet csinálni. Max jót. Bár azért kicsit élõbbé tehetnék volna a karaktereket, meg a questeket. Talán még nagyobb probléma volt, bár persze ez nem probléma igazából, nagyon érezni rengeteg idõt öltek a bug mentesítésbe. És ez bizony pár helyen meglátszik a játék színvonalán, pl pár hete másodszor játszva a mágus céh, questjeit, visszajöve a pincébõl, a magnus staff keresése elõtt, beszélsz a fõmágussal, aki nagyon szkeptikus volt a pincébe élõ eltûnt mágussal kapcsolatban viszont a párbeszédben két mondaton belül homlokegyenes ellenkezõ modon beszél, valamint elküld egyedül egy kezdõ kis mágsut megkeresni a staffot. Ezek így azért baromi zavaró dolgok tudnak lenni. Persze anno az Oblivionba is voltak ilyenek azzal együtt ott astory kicsit jobb volt, nem te voltál fõhõs, meg életszerûbb volt, kevésbé voltak benne a célcsoportba a 12 évesek. De ez van. Összeségében van elõrelépés az oblivionhoz képest csak sajna pont nem a történet az. Úgy látszik a Bethesda véglegesen letette a voksát az oblivion féle "light" rpg vonalon story és questek szempontjából. Na majd a DA3 az igazán átütõ lesz 😊

ezzel még nyomja vki ?

http://devnull.sweetdanger.net/convergence.html

túl szép is lett volna hogy igaz legyen...

Fehercsoki
Teszteltem kicsit, ugyanazt a mentést betöltve kamerát kicsit sem mozgatva ugyanott ablakban futtatva 28 fps, teljes képernyõn 29 fps. De biztos csak az én gépemen van ez az anomália hogy nem lesz +50% fps ha ablakban futtatom:S

azt hiszem úgy van, hogy ha két mod ugyanazt módosítaná, akkor az utóbb betöltött lesz érvényes. de talán úgy van, hogy ha egy mod több mindent módosít, és az utána következõ meg csak egy részét, akkor csak az a rész lesz módosított, az elõbb lévõ modból a többi rész változatlanul érvényes

Molnibalage
Ezek szerint akkor még az alkalmazás sorrendje sem mindegy? Remek... Te milyen sorrendben alkamazod?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Kerub
Egyik mod se gyúr arra hogy a fõszál érdektelenebb legyen. A fõszál sajnos sose volt a Bethesda érõséggé, így az valahogy mostanában mindig lényegtelenre sikerül (kivétel a Fallout New Vegas).
A modok a játék minden porcikáját képesek megváltoztatni. Én olyanokat válogattam össze amik hûek az alapkoncepcióhoz, de kijavítják a hibákat (pl a buta ellenségek).
Az hogy milyen sorrendben telepíted õket, az teljesen lényegtelen, mert végül az fog dominálni amelyik alacsonyabb helyen van a loadorderben. Ezt manuálisan alakíthatod (lehetõleg a Nexus Mod Manageren belül és ne a Launcher/Data ablakban), de nagy segítség a BOSS(nexusról tölthetõ) ami beállítja neked, hogy ne ütközzenek a modok.

A sárkány késleltetésre nem ismerke kifejezetten modot, de pl ha használod a SkyRealism - Time Scale-t akkor lelassul az idõ és realisztikusabban fog telni (egy nap nem 30-40perc alatt telik el, hanem kb 3 óra alatt). Ennek következtében sárkányok is ritkábban fognak megjelenni.

A sárkányokat meg ezzel a moddal erõsítheted: Deadly Dragons
Nagyon népszerû mod és ezzel a sárkányos harcok tényleg olyan heroikusak lesznek, ahogy annak alapból lennie kellett volna<#vigyor2>

Azokat a modokat használom amiket itt leírtam, plusz amit ennek a cikknek a végén. Ezenfelül még van egy kettõ, de azok már tényleg csak ilyen apró javítások amik engem zavartak. Bátran kisérletezz és keresgél a Nexus oldalon plusz ajánlom Ghopers videoit ami minden héten bemutat 3-5 ötletes modot.

Szerintem.

Kerub
Majd otthon kiírom a konfigot, de fejbõl nem tudnám pontosan. Hülyeséget meg nem akarok írni.

Egyébként a videóban Ghoper elmondja, hogy nem mindenkinél tapasztalható ekkora javulás, konfigonként változó. Én frapsel lemértem, szóval nem hasraütésszerûen írtam.
Ha Nexuson olvasgatod a kommenteket a modnál, abból lejön, hogy a játékosok 80%-nál azért mûködik a dolog.

Szerintem.

Molnibalage
Szerintem az összes ingame zene elérhetõ a neten.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

vki leírná hogy milyen lehetõségek vannak a zenék átkonvertálására ?
a vlc player vmiért nekem nem ismeri fel, a DXSDK pedig nem települ fel.

neten ezek voltak javasolva . vmi más ?

én örülnék ha így lenne, ki fogom próbálni. mindenesetre elég hihetetlen látatlanban...

PiszkosFred
Egy konfigot irhatnal, amin tesztelted ezeket, tampontkent.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Kerub
Ha nem is 50%, de átlagosan egy 30-40% növekedés borítékolható.

Döbbenetes hogy mindenki azt hiszi, hogy a felbontás csökken, pedig ha végignéznétek a videót, akkor ott látható, hogy erre külön figyel a modot bemutató faszi és full felbontáson használja windowed modot.

Nekem 30-35fpsel futott a játék ultra beállításokkal. Felraktam az összes létezõ HD patchet és egy ENB-t Gondolom mondanom se kell, hogy mennyire leesett az fps-em. De a windowed modnak köszönhetõen most is 30-35fpsel tudok játszani (sõt, beltéren néha 40-50).

Szerintem.

Molnibalage
Azt leírnád, hogy te mit használsz és milyen sorrendben tetted fel? Ha jól értem a felsorolt MOD-ok elég nagy része alapvetõen arra gyúr, hogy igazából a fõszál még lényegtelenebb lesz és a környezet változásával ne legyen annyira statikus a környezet és a nehezítés által is nyújtják a játékidõt. (Az igazi az lenne, ha a sárkányok megjelenése nagyon késleltetve lenne és nem ilyen lepkefing erõsségûek lennének. Asszem a tápolásra van MOD, de a késleltetés csak önmegtartózatással megy...)

A csaták a terepen a városok elfogalásával gondolom nem járhatnak, csak kint a terepen "nyomulhatnak" elõre.

Fehercsoki
Teszteltem, semmivel sem lett gyorsabb a játék, szerintem aki ezt írta azzal hogy windowed modeba rakta a felbontást is átállította ezért lett neki gyorsabb a játék.

Fehercsoki
Próbáld ki, de nem hiszem hogy 50%al növelné az fps-t bármi is...(ugyanolyan grafikai beállítások mellett)

ez mennyire lehet valós info ?

http://gamekapocs.hu/tag/kerub/blog/3298/skyrim_modolas_elso_lepesek

rengetegnek tûnik a javulás. ezek szerint szándékosan csökkenne a teljesítmény ha a vindóz szerint játékot indítunk ?

Na most, a telepítés végén kiderül, hogy ahhoz hogy a SKSE-i fusson a háttérben, neked az SKSE Launcherrel kell indítanod a játékot. De mi nem fogjuk ezt tenni, mert mi egy másik Launcher-t használunk (SKSE ezzel is müködni fog wink.gif ). Ez a Simple Borderless Window.
Azt tudni kell, hogy ha egy játékot windowed modban játszól, akkor valamilyen oknál fogva könnyebben futatja a géped mintha fullscreen modban játszanád.Ez a legtöbb játékra igaz, így a Skyrimra is. Na de a windowed mod hátránya az a hülye keret amit mi nem szeretnénk. Erre van ez a mod. Elhiteti a géppel hogy windowed modban játszol, közben persze végig fullscreen modban leszel. Ez a trükk is igényli hogy az õ saját Launcherüket használd, DE! ez felismeri ha fel van rakva az SKSE és így automatiksan azt is használni fogja. Szóval, ezzel fogjuk indítani a játékot. Nálam közel 40-50%-os performance javulást hozott(!) ez a kis trükköcske ohmy.gif
A windowed mod telepítése (lépésrõl-lépésre) erre található.

Kerub
Minden ott van, csak nem általam hanem a belinkelt tartalmak végigvezetnek a folyamaton.
Mindig olvasd el a modok leírást.

Nem is volt célom hogy részletes tutorialt írjak (ezt meg is említem a cikk elején). Inkább az hogy az akit érdekel a téma, az kapjon pár kapaszkodót, hogy merre induljon el. Ezért a sok link és ezért tömör. Ha valaki nem tud modolni, akkor a linkek alapján minden információja megvan hozzá és elég csak elmentenie ezt a cikket forrásként.

A tanácsokat köszön. Valóban nem fektettem túl nagy súlyt a tagolásra (belátom ennek fontosságát).
A DG kieg nélkül is mûködik a legtöbb mod, ahol meg nem ott mindig nagy betûvel fel is hívják rá a figyelmet.

A nyelvtan az olyan amilyen. Sosem volt erõsségem (ha akartam volna akkor lenn róla papírom is... de inkább nem).

@Although Azt értem, hogy a szerepjáték érzés nagyon erõs. Magyarán, segít abba hogy beleéld magad.

Szerintem.

Molnibalage
És a legfontosabb. Nem derül ki, hogy mihez kell a DG kieg és mihez nem.

Molnibalage
Közben elolvastam a másik írást is. Sajnos így sem tisztul a kép. Nem trollkodás képpen, hanem tényleg segítõ szándékkal írom az alábbiakat, és mert van tapaszzalatom hasnoló térn. Írtam már több száz oldalas kézikönyvet repszimhez és írtem ilyen hosszúságú cikket is.

Jobban kellene tagolni az írást vagy az ömlesztett szöget után tematikusan listázni a linkeket. Dícséretes a sok videó link, csak a tapasztalatom az, hogy a készítõk fél óra alatt mondják el azt, ami szövegesen fél-egy oldal. Ha te ismered a módszert, akkor sokkal egyszerûbb és hasznosabb leírni azt, hogy mit milyen sorredben. A cikkeid alapján azt sem tudom eldönteni, hogy melyik videó linket nézzem meg és milyen sorredben.

Mit értesz az alatt hogy az rpg faktor igen magas? 😊 Itt megálltam a cikk olvasásában 😊 De tényleg érdekel.

Molnibalage
Szép, szép. Csak az nem derül ki, hogy ezeket hogy a rákba kell alkalmazni és melyik mod melyikkel kompatibilis. Mert enélkül én totál elveszve érzem magam.

Nyelvtannáci sem vagyok, viszont igen durva helyesítási hibákkal és elgépelésekkel van tele az egyik írás. (Még csak a realizmus gyûjteményt olvastam el.)

Kerub
Írtam két cikket Skyrim modolásról, szerintem érdekesek lettek. Erre tudjátok olvasni:
- Skyrim Modolás: Elsõ lépések
- Skyrim realizmus mod gyûjtemény

Szerintem.

Mûködik!!!
és az alt+tab is mûködik már, nem tudom milyen (véletlen?) összefüggés van benne
találtam egy nagyon hasonló (talál ugyanaz) problémás videót
nála is ez van: ha árnyékos helyen van (pl várfal alatt/tövében), akkor ilyen sötét 'üveg' kerül a képre
kipróbálom az általa ajánlott fájlokkal
nem enged képet készíteni, skyrim.ini fájlom elég kevés adatot tartalmaz, emlékszem régebben több minden volt, kicseréltem egy másikra, bAllowScreenshot=1 megvan,
f12 nem csinál semmit, printscreen-nél egy picit megakad a mozgás, mintha képet készítene, paintbe nem tudom beilleszteni (nincs mit),
alt-tabnál nem tok visszalépni játékba csak ablakkeret és fekete kép
PTW
C:\Users\usered\Documents\My Games\Skyrim skyrim.ini-ben:

bAllowScreenshot=0-át átírod 1-re

Calver
emlékeim szerint ini-ben kell valamit piszkálni screenshothoz, guglizd ki - vagy, lustább alternatíva: fraps.

"The trees move. Do you not see it?"

se printscreen, se f12 nem csinál semmit,
egy másik mostani észrevétel: nem enged alt+tab-ozni
Molnibalage
Mintha egy kis grafika bug lenne, azonban az alapvetõ fény-árnyék hatásnál szerintem megpróbálták modellezni az emberi szem tulajdonságait. Emiatt látod részben azt, amit.

Egyébként egy screenshot mindennél beszédesebb lenne...

hali,
most tettem fel újra, és azt vettem észre hogy ha árnyékba megyek, kicsit sötétebb lesz a kép, ha fa alatt megyek akkor csíkokban, foltokban sötét, világos, mintha a képen jelennének meg az árnyékok, nem pedig a tárgyakon, talajon
vkinek ötlete, hogy mitõl lehet ez? hogy lehet helyreállítani?
PiszkosFred
En ertem, de ne felejtsuk el, hogy nem jar neked ugyannyi es ugyanolyan jog, mint mas orszagokban elok szamara. Van ami szamodra elonyos, szamodra hatranyos, vagy eppen akar nem is letezik/nem elerheto szamodra. A vilag ilyen, eppen ezert kell annak orulni, hogy "brutalis kesessel" bar, de megoldodott a dolog.

A legtobb online bolt eveken at tiltotta a magyar bankkartyakkal valo fizetest, es meg most sem lehet csak par tucattal pl. Ahogy vannak olyan tartalmak egyes orszagokban, amelyeket csak az ottani polgarok/elvtarsak/egyeb emberek elvezhetnek. Tul pici a balkani piac ahhoz, hogy barkit is erdekelje mi megy itt 😊

Ez van. Lesz ez meg rosszabb is.

Molnibalage
Vagy ahogy a fogyasztóvédelem mondaná, ugyanazért a pénzért nem ugynazt a szolgáltatást kapod ugyanazon termék esetén. Az igen...

Szaruman
Na erre mondom azt, h kurvaanyjukat. Ez a vásárló olyan szintû leszarása, ami hihetetlen (illetve itt már nem csak simán leszarnak, hanem pofán).

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

PiszkosFred
De, errol szolt a regiokorlatozas "bekezdes".

Molnibalage
PC-s változat már kapható egy ideje más országokban és területen. Vagy nem?

PiszkosFred
Akkor meg nem ertem a kirohanast. Minden DLC, minimum egy honapig xbox exclusive, ezt mar a Skyrim megjelenese elott is tudtuk. Az MS kemeny dollart fizetett ezert, es mint tudjuk, "van az a penz mindig, amiert korpas az ember haja" (P.D.) Minden kieg es tartalom tehat "brutalis kesessel" fog erkezni hozzank. De aki a balkanon el, az nem csodalkozik ezen, ami nalunk kaphato, az mar "odaat" kifutott termek. Van aki ebben nott fel, es megszokta es leszarja, van akinek uj a dolog, ok majd megszokjak (vagy elkoltoznek).

Mivel a regiokenti korlatozast nem akarjak feloldani, muszaj volt egy koztes megoldast talalni. Minimalis gyartasi koltseggel (dvdtok, muanyag kamaros kartya, borito) megvehetsz egy olyan serialt/keyt, amelyet hozza tudsz rendelni a Steames fiokodhoz, es igy penzforgalom nelkul (mert ez a lenyege a steam korlatnak) elerhetove valik a jatek, toltheted a 2 gigat. Ezert is mukodott ajandekkent, giftkent eddig, mert a jatek arat olyan ember fizette, aki nem magyar volt.

Egyszoval van legalabb elorelepes, es legalisan, steam account tiltasanak veszelye nelkul lehet mar jatszani a kieggel. Ez a lenyeg. Annak kell orulni ami van, nem amiatt sopankodni, ami nincs 😊

Molnibalage
Nos, mivel már nem warezolok semmit igenics kiaszottul zavar, hogy én miért is késõbb jutok hozzá. Ha még a végén drágábban is, az már tényleg bõszítõ.

A dobozos vásárlásról a Civ kiegje után elmente a kedvem. Laza 1,5-2 hetes késéssel jött. Inkább megvettem Steamen.

PiszkosFred
Szokj hozza, mert sajnos ez a jovo. Ahelyett, hogy orulnel, vegre megveheted legalisan is a DLC-t, ahelyett megint bosszankodsz. De ha ettol neked jobb, hat ne fogd vissza magad 😊

Molnibalage
Tehát, ha jól értem. Brutális késéssel mégiscsak Steames veziót kapunk. Gratulálok a forgalmazónak...

PiszkosFred

Molnibalage
While creating the world, we're giving as much attention to detail as we can. In Enderal, there won't be as many empty locations as they are in Nehrim in order to intensify the experience the player gets.

Ez nagyon jó hír. Remélem a történet olyan lesz, hogy több markánsan eltérõ bejfejzés is elképzelhetõ vagy legalább nagyon különbözõ "bandával".

Molnibalage
Egyetérek. Ma mindenbõl a modderek hozzák ki azt, amit lehet. Õket nem kötik meg a buzi kiadók...

Egyébként itthon mikor lehet majd végre kapni a kieget...?

Hrisskar
Felkerült a Cenega honlapjára a dobozos Dawnguard, 9. 21.-et ír megjelenésre.

PTW
SkyUI Ezt szinte KÖTELEZÕ használni. Rengeteget javít az UI-n, de hát ugye "szarból várat....."