1390
Utat mutatna, vagy csak időpazarlás?
  • TDantes
    Ha nem tanítják meg, akkor nem tanítják meg. Ő bajuk. Majd rájönnek maguktól. Nem a seregben kell ezeket a dolgokat megtanulni.
  • Mor3llo
    Csak sokaknak nem tanítják meg korábban. Ott még lehet egy lehetőség...
  • TDantes
    Aha. Én meg katonásdi nélkül is marha jól összetartozom. Ismét csak nem értem.

Neked, azokat a dolgokat amik számomra természetesek, a katonaságnál kellet megtanulni? De fura alak lehetsz.
  • banok
    Ja vagy úgy. Én viszont kurvára nem szeretném hogy egy nagy pofájú tizedes "szopasson". 25 évesen elértem egy nyugis, kiszámítható életet és nem vágyom arra, hogy huszad magammal egy teremben aludjak egy emeletes ágy tetjén. Kényelmes vagyok? Lehet. Nincs bennem hazafiság? Nem ezen múlik. Nem tanultam meg a bajtársiasságot? Majdnem 3 évig voltam intézetis. Kösz elég volt.
  • Fürtös
    Nagyon jól látod,pont ez az összetartozás a lényeg.
    Az összetartás hiánya a legnagyobb baj ebben az országban.
    Sok országban jártam,nem turistaként,hanem ott éltem.
    Így hirtelen nem tudnék olyan országot mondani európában ahol ne lenne olcsóbb vagy ugyanannyi az ára az élelmiszernek,ruhaneműnek,tartós fogyasztási cikkeknek,és ne keresnének az emberek sokkal többet mint itt.

Ez az igazi probléma,hogy itt ahelyett hogy az emberek összetartanának csak azt nézik hogyan tudnak hasznot húzni a mások nyomorából...
  • TDantes
    De mi nem kérünk a kiképzésből! Mit nem lehet ezen felfogni?

Nem fogod fel, hogy nem kell senkit sem megnevelni? Van én nekem apám anyám, azok megneveltek. Ne akarjál már te is nevelni. Én belepofázok a te életedbe? Nem.

Akkor te mi jogon pofázol bele az enyémbe? Miből gondolod azt, hogy neked jogod van megszabni azt, hogy mit akarjak meg mit gondoljak, meg hogyan viselkedjek?
    Mi?

Komolyan, áruld már el.
  • TDantes
    Ha meg rajtad múlna, akkor én nem élnék ebben az országban.
  • Fürtös
    Ne forgasd ki a szavaimat kérlek,hidd el voltak olyanok akik ott tanulták meg...
  • Mr_no_NaMe
    Ne haragudj, de ezt megmosolyogtam. Kicsit ilyen "bejött a nagy bölcs és megmondta" feeling :D

A kiképzés a lényeg, és a hozzá tartozó szopatások, és az összekovácsolódás. Ezt az országot úgy sem védeni kellene, felesleges lenne harcba küldeni az amúgy is lázadó sorkatonákat. Nevelésnek viszont tökéletes.
  • banok
    ahhoz, hogy ezeket valaki megtanulja nem kell sorkatonaság. Ha valaki ezeket csak a honvédségnél tudná megtanulni annak már reszeltek.
  • banok
    Ahogy nézem itt néhány ember szinte ég a vágytól, hogy fegyvert foghasson a kezébe és háborúzhasson.
    Pedig a háborúnál nincs borzalmasabb...
  • Fürtös
    Az össze írásodból süt a gyűlölet és érezteted ,hogy te szebb jobb okosabb vagy nálam.
    Nem fogok ilyen nívóval társalogni veled,az érveinket nem gondolod át nem nézel utána csak hangoztatod a magad igazát.
    Én mégsem sajnállak le mert nem ismerlek személyesen és így nincs jogom ítélkezni feletted.
    De!
    Szerintem!
    Pont te vagy az az ember akinek nagyon is szüksége volna arra a 3 hónapra...
  • Mor3llo
    Na azért mit fogsz kapni az ok-okozati összefüggések királyától:D
  • Mr_no_NaMe
    Amúgy ha lenne sorkatonaság, ki akarna téged meggyőzni? Magasról le lenne tojva, hogy mit szeretnél. Kit érdekelnek az egyéni szociális problémáid? Jó jó csak kussoljál szinten elvisznek, és csinálod amit mondanak...ha nem teszed akkor pedig szopjál. Ha rajtam múlna, akkor a testi fenyítést is bevezetném, de azt is csak olyan szinten mint a légióba. Senki nem halna bele, és lenne egy edzett hasfala, és rájönne, hogy nincs porcelánból.
  • TDantes
    Nem igazán érdekel, hogy mi volt. Nem izgatnak a katona kalandok sem. Az sem igaz, hogy mit segítettetek egymáson.

Tudod, én nem voltak katona, mégis kérés nélkül szoktam másoknak segíteni. Neked, ehhez katonának kellet menned, hogy megtanuld.

Ezért sajnállak le.
  • TDantes
    Én meg kurvára nem élvezném, és szerintem nem látsz bele senki fejébe. Vagy belelátsz?

És nem nem kérek se a putris cigányból, se az úri gyerekből, és tudok magamtól is alkalmazkodni, annyira amennyire kell.

Mozgatni meg mozgatom magam, ha épp jól esik.

Továbbra se sikerült meggyőzni, hogy márpedig akarjak katona lenni. Mert ez, továbbra is csak süket duma. Semmi több. Csak épp ezt a süket dumát ti el hiszitek mert hát...belétek verték.
  • Fürtös
    Itt ezt senki nem hangoztatta,mint legelőször írtam én utáltam és nagyon nem akartam.
    Nagyon sok hasznos dolgot kaptam és tanultan a fegyver kezelésén és az önvédelmen kívül is.
    Megtanultam,hogy bőrszintöl,iskolai végzettségtől,vagyoni helyzettől függetlenül is lehet valaki jó ember.
    Attól függetlenül,hogy volt e katona.
    Én alapból úgy viszonyultam hozzád,hogy normális ember vagy erre te lesajnálsz...
    Hát én kérek elnézést!
    Mi elég ritkán mehettünk haza,megesett ,hogy az eltávot kapott társunk a kapuból telefonált fel,hogy vegyük ki a csomagját a szekrényéből és fogyasszuk egészséggel.
    Ez csak egy példa,százat mesélhetnék még emberségről, összetartásról,barátságról,mikor a 25.kilométernél már majdnem összeesel és a társaid leveszik a válladról a felszerelést,hogy neked könnyebb legyen.Mert együtt kell végigcsinálni.
    Bár lehet,hogy nekem volt szerencsém ,hogy ilyen helyre kerültem:D
  • Mor3llo
    Ezt a véleményt most végítéletként éltem meg...jaj nekem:((((((
  • Mr_no_NaMe
    Régen is ez volt az alapreakció, de talán máshogy gondolkodtak akkor. Még is bementek, leszolgálták cigány, putri körülmények között az idejüket, látva, hogy ez a katonaság SEMMIT nem fog megvédeni mert teljes mértékben ALKALMATLAN a harcra. Ez arra volt jó, hogy a fiatal srácokat megmozgassa, és a borsodi putris cigányt, aki még villanyt se látott odarakják egy úri gyerek mellé, és éljenek együtt. És együtt éltek, mert nem volt más megoldás. A cigány gyerek meg haza se akart menni, mert rájött arra, hogy neki ott jobb a sora.
    Az emberek megtanulták, hogy ha alkalmazkodni kell egymáshoz, akkor azt kell tenni.
    Nem a haza védelme volt itt a lényeg, hanem egy pici nevelés az élettől. Kulcsolom a kezeimet, hogy azokat vigyék el először, akik a legjobban sírnak, hogy nem akarnak menni...fogadok ők élveznék a legjobban 4 hónap szolgálat után....
  • TDantes
    Igen. Pontosan. Te pedig, buta vagy, és gyűlölködő. Nem tudom miért jobb neked, butaságban és gyűlölködésben élni, de ha neked jobb így, hát jobb így.
  • Mor3llo
    Ó, már értem. Mivel te elfogadod a ratyikat, így te vagy az igazán bölcs, és gondolkodó ember. Világos!
  • Mor3llo
    És tényleg...ez valóban fura:D
  • TDantes
    De. Ez a természetes reakció. Természetes reakció a gondolkodó emberektől, akik túl léptek azon a hülyeségen miszerint : ,,de akkor is minden férfi legyen má' katona, mer' csak akkó' férfi a férfi"
  • Mr_no_NaMe
    Bocs, ilyen problémáim nincsenek xD

Amúgy viccen kívül, elég fura, hogy ha a katonaságot meghallja 1-2 gyerek, akkor sikítva, ordítva, hisztizve kifakad, hogy hogyképzelik? Azért ez nem túl természetes reakció...itt van 1-2 ember aki így reagált, és nem értem miért. Nem is az, hogy hááát talán még sem lenne olyan jó, hanem szabályosan kifakadtak. De miért? Most lázadó korszak van? Vagy mi a fasz?
  • IXEMGabeo
  • TDantes
    Ja, hogy te szellemi párbajt vívtál? A fene, én meg azt hittem már csak szimplán egy butácska nethuszár vagy.
  • Fürtös
    Ok fegyvertelenekkel nem vívok szellemi párbajt...
    Te győztél én vagyok a tajgetosz szökevény
  • TDantes
    Képzeljetek ide egy facepalm-os képet.
  • Fürtös
    Izraeli tank üldözi a palesztin "terroristát:
    A palesztin menekül,cikázik és folyamatosan lövöldöz az AK-val a tankra.
    Egyszer csak kifogy a lőszer.
    Emberünk megáll földhözbassza a kalasnyikovot és széttárt karokkal, minden reményt feladva kiáll a tank elé.
    A Tank megáll,feszült csend támad,egyszer csak nyílik a torony teteje és kinéz az irányzó.
    Azt kérdezi:
    Mi van?
    Emberünk: Elfogyott a lőszerem bammeg...
    Ismét feszült csend egy darabig majd az irányzó megszólal:
    Veszel?
  • TDantes
    Egyik sem helyes, és mindkét fél elítélendő. De nem így volt-e ez minden háborúban? De így volt. A normális ember mindkét fél részéről elítéli a vérengzést, és magát a háborút is. A nem normális meg, kiáll az egyik mellet, mert az ,,szabadságharcos".
  • Mike
    na mi van, fáradsz? :D
    különben én is :)
    hm.. mi sem fiatalodtunk az elmúlt 5 évebn
  • TDantes
    Nem. Én inni szeretek. Műveletlen falusi suttyó vagyok. A könyvet csak arra használom, hogy ne billegjen a zongora. A zongorát meg arra, hogy azon tartom a hurkatöltőmet.
  • Mike
    én veled ellentétben merem vállalni amit mondok, és nem kell feltételes módban beszélnem
  • TDantes
    Ha elmennék Gázába, és derék jóra való palesztin szabadságharcos lazán felrobbantana, utána azért mondhatnám, hogy rohadjon meg összes terrorista? Vagy még mindig félre lennék tájékoztatva?
  • Fürtös
    De voltak,volt idő mikor nagy tettnek számított,ha kiirtottad a szomszéd törzset:D
    Változnak az értékrendek.
    Mostanában rossz irányba:D

Had tippeljek még egyet: Ugye nem szeretsz könyveket olvasni?
    A műveltség nem a főiskolánál/egyetemnél kezdődik.
    Mondom én aki 22 évesen érettségizett...szín ötösre...Mondjuk az meg sajnálatos,hogy a magyar oktatásban nem volt olyan műszaki irányzat aminek láttam volna értelmét elkezdeni...
  • Balumann
    Van egy olyan előérzetem, hogy az egész konfliktus nem úgy kezdődött, hogy a palesztinok gyerekekkel teli buszokat robbantottak fel. Szeretnék elzavarni onnan a zsidókat, vagy legalábbis egy számukra is kedvező egyezményt létrehozni.
    Egy példa; Jeruzsálemmel kapcsolatban
    ÉS nem, nem helyes hogy felrobbantottak egy buszt teli gyerekekkel, ahogy más merényletek sem. Ahogy az sem, hogy Izrael minél inkább terjeszkedni szeretne az ő területükön is, hogy szétbombáznak mindent, még kórházakat és iskolákat is (persze tudom, ott rejtőztek el a legnagyobb terroristák, ez triviális, vajon igaz is... gondolom szerint megkérdőjelezhetetlenül igen), a szervkereskedelem, nameg ők is csináltak szép dolgokat, pl. kisgyerek kutyával megetetése élve, családra rárobbantott lakások, stb...

Persze azt te is nyilván el tudod így egyértelműen dönteni, hogy ki kezdte az egészet, úgy kezdődött hogy Izrael visszatámadott.
  • Fürtös
    Szeretném ha minden embernek meglennének az anyagi lehetőségei,hogy oda menjenek a világban ahová akarnak,akkor te is elmehetnél egy hétre mondjuk például Gázába,utána szívesen megkérdezném újra a véleményed:D

Mint mondtam mindenki jó valamiben,te a szájkaratéban mutatsz fel múlhatatlan eredményeket.
    Én most 30 éves vagyok 14 éves korom óta dolgozom,és 22 évesen érettségiztem le,nagyon valószínű ,hogy a te oktatásodra fordított állami vagyonban erősen benne van az én általam befizetett adó is...
    Rosszul érzem,hogy kidobott pénz volt?
  • TDantes
    Nem elmúltak. Sosem voltak!
  • Mor3llo
    Neked is ajánlom a #460-os tett megjegyzésemet...
    Hozzászólásod első részével egyetértek teljes mértékben!
  • Fürtös
    Egy háborúban senki nem a becsületért vagy a hazáért harcol,azok az idők elmúltak.
    A mai kor embere már sokkal okosabb annál mintsem különböző eszmék alatt harcba lehessen küldeni.
    A mai háborúkban mindenki érdekből harcol.
    Ha eljön az idő mikor a családodat fogják veszélyeztetni,akkor majd te is harcolni fogsz.
    A háborúk örök törvénye: Te ölsz vagy téged ölnek meg...