Kell-e sorkatonaság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
akkor tudod mit kéne: tömegsportot támogatni
meg sportpályákat építeni, amit ingyen lehet használni, és nem csak a élsportolókra gondolni

nálunk nincs semmi

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Büdös Bohóc
persze, akkor kezdõdött, az volt az elsõ felvonás

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Mike
nézzenek
én is õket 😊

91-ben már volt délszláv válság/háború? nekem nem rémlett csak 95-96

de az is lehet, mert én nem mentem emiatt sehová
emlékszem a Reuters híreit olvasgattam, de az még késõbb volt, talán 97-ben

A sorkatonaságra olyan formában ahogy az létezett nálunk. Semmi szükség nincsen.
Viszont 2-3 hónapos normális sorkatonai szolgálatot el tudnék képzelni. Akár a Nõk részére is.
Sok mai fiatalra bõven rá is férne egy kis mozgás a szabad levegõn.

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

Büdös Bohóc
igen, de látod, hogy azért estél pár hibába és az úgy nem megy, hogy közben meg ugatsz mindenfelé, mert hülyének néznek és kész.

Mike
én ugyan nem akarok uralni semmit
max leugatni a sok katonabuzit

Büdös Bohóc
mike azért kicsit visszavehetsz te is, mert látom nem vagy mindennel tisztában és ilyen esetben nem kéne azt tenni, mintha uralni szeretnéd a topikot. 91-95-ig tartó délszláv háborúra ne mondd már, hogy nem emlékszel (mi meg ebbõl jöttünk el annak idején).

Büdös Bohóc
és mi a rákért kellett volna kiterjeszteni a háborút? Azért, amit mondtam elõbb, hogy értelmetlenül elküldjünk pár ezer katonát, hogy megmutassuk, hogy ez nem járja? Óje!

Mike
ti vagytok kevesebben
sokak szerint az idõpocsékolás volt

Mike
na ez az

Mike
látom megint nem sikerült felfogni azt, mi a tömeg

Mike
nagyon helyes
akkor az vagyok
remélem szereztem neked ezzel egy kis örömet 😄

Mike
akkor röhögj

"A gyakorlati együttmûködés a NATO 1994 januári csúcstalálkozóján meghirdetett Békepartnerség (PfP) programjának beindulását követõen a korábbiaknál magasabb szintre emelkedett. Magyarország a PfP-keretdokumentum aláírásával az elsõk között, 1994 februárjában csatlakozott a programhoz, amelyben hangsúlyos szerepet kaptak a katonai együttmûködési programok, és amelyek figyelembe vették az egyes partnerországok egyéni érdekeit is. A kapcsolatok fejlõdésének fontos állomását jelentette, hogy 1995. januárjában nagyköveti vezetéssel létrejött a Szövetség központja területén mûködõ, NATO melletti önálló magyar összekötõ iroda.

A magyar-NATO kapcsolatok történetében mérföldkövet képezett hazánk és a Szövetség együttmûködése Bosznia-Hercegovina stabilizálásában. Az IFOR/SFOR-mûvelet 1995. decemberi beindításától 2004 végi lezárásáig Magyarország befogadó támogatást nyújtott a mûveletben szolgáló NATO- és partnerországi kontingenseknek, és saját kontingenssel is vett részt az IFOR/SFOR küldetésben. Sokoldalú részvételünk jelentõs szerepet játszott abban, hogy 1997-ben a madridi csúcs meghívta Magyarországot a csatlakozási tárgyalások megkezdésére. Magyarország az IFOR/SFOR-mûvelet lezárását követõen is részt vesz a NATO szarajevói parancsnokságának munkájában."

forrás: Külügyminisztérium

Mike
ugyanakkor 5 évvel fiatalabbakat fikázni, röhejes
de látom a nagy okos fejeddel ezt neked sem sikerült ám felfognod

Mike
mondjuk én se bíznék rád semmit
ismerlek már egy ideje

JohnnySmith
Voltam sorkatona, (MH25 KGYKLDD 2003 DMÁ) a véleményem hogy sokat lendítene a fiatalok jellemén...A kiképzés az semmi nem az a lényeg.
A egymásrautaltság, a bajtársiasság ez a lényeg.
Aki volt, az büszke lehet hogy végigcsinálta.

Az hogy kell-e ilyen formában jó kérdés. Meg kell reformálni az biztos...

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Foleg ugye hogy az volt az Angol mandatum terulete😊 Es az akkori Angol vezetes nem kicsit volt antiszemita😄

Na off vege....

Sorkatonasag egy baromsag😊 hasznalhatatlan barmire... ebben az orszagban mert nincs ra penz.... egesz mas Izrael peldaja.. ott komolyan veszik es ott par 10 evvel ezelott tenyleg az orszag volt a tet... kicsit mas ugy am😊

De lehet ott is kezdeni hogy kik akartak oda rakni Izraelt😊 lehet vitatkozni hogy jár nem jár😊 csak amikor kijeloltek mar akkor tudtak hogy egy puskaporos hordo az egesz😊

úgy úgy😄DDDD

Boconadi
bal lábbal keltél? <#idiota>
Végre kezd izgi lenni a topik, fajgyûlölet, konteók, van itt minden!

Hoztam egy kis popcornt, kér valaki?
[HUN]Crassus
egyik sem vagyok,söt még fajgyülõlõ sem én csak egy reálisan gondolkozó ember vagyok aki rohadtul rühelli az igazságtalanságokat amiket Izrael állam bûntetlenül követ el mások ellen....

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Tinman
<#eljen>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Molnibalage
NWO és konteó hívõkkel nem állok le beszélgetni. Felesleges.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[HUN]Crassus
kezdheted pl. Benjamin H. Friedman 1961-es Washingtoni beszédével....

[HUN]Crassus
szerintem a történelmet nektek kéne megnéznetek.....

Danny1987
"igen de nem gyalogsági harc fogja eldönteni,elég egy jól kiképzett kommandós csapat "

Ember túl sokat játszottál pc-vel. Kommandósok vazze.
Legközelebb mit találsz ki , jedi templom?
5 jedi elég megszállni bármilyen országot ugye? Fénykard helyett meg jó lesz nekik a láng hegesztõ is.

Live for nothing or die for something.

Molnibalage
Esetleg nézd már meg a történelmet, hogy mi vezetett oda. idióta...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[HUN]Crassus
r142-es? én azon voltam állomásparancsnok😛 tartalékos õrmester vagyok😛

Molnibalage
Baszod, itt kapok rögögõgörcsöt...

96-ra gondolsz?
nagyon szomorú, hogy nem messze innen, gyerekeket lõttek az árokba
de akkor már NATO tagok voltunk

1999 márciusában lettünk tagok. Csak 3 évet tévedsz te nagyokos.

Nem azt kellene sorolni, hogy hogy volt szar. Azt kellene mondani, hogy hogyan jó. A sajnálatos tény, hogy ma a kerítésen kívüliek sokszor jobban tudják, hogy mit kellene csinálni, csak a hozzád hasonló idóták miatt a kormány leszarja a honvédelmet, mert az átlagbirka szavazó szerint 0 Ft kellene honvédelemre.

Danny1987
"magyarországon nincs meg a kultúra hozzá..."

Ez már milyen hülye duma.

Ha elzársz valamit valaki elöl akkor hogyan lenne meg rá a kultúra?

Ha pl. te 18 éves korodig nem tanulsz meg olvasni mert nem taníttatnak és de benyögöd hogy meg akarsz tanulni akkor én mondhatom hogy neked nincs meg a kultúrád az olvasásra?

Live for nothing or die for something.

Molnibalage
Konkértan voltak elképzelések a háború kiterjesztésére. A magyar légteret rendszeresen megsértették a szerb gépek. Barcs nem rémlik? Ma napig ködös, hogy miért történt.

A topik kiválóan mutatja azt, amit mindig is tudtam. Az áltagmagyarnak fogalma nincs se a fegyveres erõkrõl, se a honvédelemrõl, de inkább úgy semmirõl...

Molnibalage
A kor állapot és nem érdem. Túl sok olyan nálam idõsebbel találkoztam már, akire egy üveg tejet sem bíznék...

Velemenyem szerint kb 20 fos zsoldos sereg + minimum ugyan ennyi tartalekos.

Aki itt bagatelizalja a Jugo haborut, annak mondom hogy en pont akkor voltam katona😊 elso lepcsos laktanyaban.. igenis tobbszor volt hogy na megyunk le a feli hatarhoz😊 es voltak akik mentek is..

Soralomanyi katonasag nevelo celzattal? na ez egy vicc semmi nem neveltek meg bennem az tuti, inni es kummantani viszont teljesen jol megtanultam😄
Radios ezredben voltam , annyira voltunk utokepesek hogy amikor gyakorlaton kecskemettel akartak kapcsolatot teremteni a remek 30 eves orosz cuccal😊 akkor telefonon beszelgettek hogy most mi van mit kapcsolgassak hogy legyen kommunikacio😄

[HUN]Crassus
szerintem meg szétdózerolni egy országot és foszforral lõni a lakosságot elzárni az ivóvizüket és betonfallal GETTÓBA zárni õket az a FAIL!

Molnibalage
A tömeghadseregek ideje nem járt le, csak a "tömeg" nagysága lett más. Azért egy 10 milliós országban 20 ezer fegyverforgató ember az egyáltalán nem utópia. Jelenleg szitne papíron van hadrafogható fegyveres erõnk.

Tinman
Fail.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

[HUN]Crassus
"A sorkatonaságnak ott látom értelmét, ahol a veszélyeztetettség nagy, például Izrael"

ha nem haragszol inkább javítsuk ki arra,hogy ÕK VESZÉLYEZTETNEK KÚÚÚÚÚRVASOK embert!!!!!!.....

"ilyen lazahely lenne, de megtanítanák, hogy mi a felelõsség"

A fogalmazással semmi gond. A többi netto hülyeség.

Bocsi most keltem és hirtelen nem tudok olyan kurva jól fogalmazni. 😄

Én szerintem a régi szovjet stílusú modellre semmi szükség...Piás tiszt, lopkodó tiszt/tábornok/katona...A-a semmi szükség erre.

Inkább egy olyan rendszerre lenne szükség ami inkább ilyen laza hely lenne, de megtanítanák, hogy mi a felelõsség, bajtársiasság és becsületesség. Szerintem ilyen 3 hónapos(nyári) állam által finanszírozott katonaság féleség lenne. De persze nem kell azzal se átesni a ló tulsó oldalára...Az lenne a lényege, hogy lenne kialakulva ilyen összeszokott társaság meg megtanulnák a legalapvetõbb fegyverhasználatot. Persze hétvégi kimenõk is lennének. 😄 Meg, ha szülõ írna, hogy a gyereket kivennék a kiképzõbõl, mert nyaralni mennek vagy pedig családi dolog van akkor nyugodtan elmehet a gyerek. Szerintem lehetne úgy sorkatonaság, ha ilyen 3 hónapos lenne a cucc, de csak azoknak szólna ez a projekt akik 16-18 év köztiek.

Sadist
Most komolyan ez a problémád és minden frusztrációd forrása, hogy hiába jelentkeztél keménytökû katonának, a csajok mégis a "buzoid kis fasszopókra (sic!)" buknak?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

lolSL
mi a szart kéne itt megvédeni? hulladék emberek (lásd kommentek), hulladák vezetõk (lásd tv) hulladék idõjárás (lásd ablak) hulladék jövõ (lásd orbán, vagy gyurcsány ha visszatér megint) 😄
ha vmi bohóckodás indulna erdélyért vagy budapestért a másik oldalrol 😄D
akkor tuti fognám a családot, kocsiba be és irány vmi értelmes helyre, kisházra ott is van pénz, nyelvtudást kell polírozni hogy be tudjunk illeszkedni és ennyi

Ne viccelj... ezért már csak nem haragszom... 😄

Én csupán azt mondom, valahol el kéne kezdeni minél elõbb, hogy minél kisebb legyen az az idõ rés, amit szó szerint védtelenül töltünk. Most kegyes a sors, de ki tudja meddig...

Ha holnap nekiállnának egy normális modellnek, akkor is kéne vagy 10-15 év mire látható lenne a változás. Ez sok idõ... de minél késõbb kezdjük...

www.smart-bus.hu

Én semmi realitását nem látom, hogy ma - vagy a belátható jövõben - a hátvédség képes lenne olyan tartalommal megtölteni egy rövid idõt is amiért érdemes lenne bárkinek idõt szánnia rá.
Bocs, de nekem nem jön össze a rózsaszín felhõ...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Sorkatonaság alatt ne azt értsd ami volt. Én szerintem egy normális és folyamatos iskolai testnevelésre épülõ, rövid, intenzív sorkatonai szolgálat nem lenne rossz ötlet.

Én nem kötelezném rá a fiatalokat, hanem ösztönözném. Mondjuk TB és adó járulék engedményekkel, stb...

A mostani sereg meg valóban vicc sajnos.

www.smart-bus.hu

Onnan tudom, hogy internetes közösségben vagyok, hogy valaki a fejemhez vágja, hogy tévedésben élek.

Azt kõllene elsõ nekifutásra megérteni, hogy akkoriban a sorállomány, tehát a hozzám hasonló golyófogók voltak hivatottak védeni az országot. Az, hogy én el tudok-e sütni normálisan egy fegyvert vagy sem, totál lényegtelen, mert, ha igen, ha nem, akkor is a hozzám hasonlókra ( is ) volt bízva az ország védelme. És, ha el tudtuk volna sütni, ha nem, akkor is mi döglöttünk volna meg azért, hogy a te puhos hátsódat védjük. Hogy eredményesen, vagy sem, az jelen vitának nem a tárgya.

Izraelnek annyiban más a helyzete, hogy képes önmagát megvédeni az õt érõ esetleges fenyegetésektõl. Egy kis ország, amelytõl katonai szempontból igencsak lehetne tanulni... ( önvédelmet, felépítést, kiképzést )

Annyira nem jutott eszükbe, hogy rendszeresek voltak az átlövöldözések, az átszivárgások, a légtérsértések, stb. Ha nem lettek volna ott a golyófogók, szerinted a határ menti települések, falvak lakói mennyire lettek volna biztonságban? Vagy az nem számít mi... az nem Budapest...

Persze, hogy nem én tartottam vissza õket... nem is állítottam ilyet, nem vagyok Chuck Norris. Az adópazarló golyófogók voltak ott... és a lebecsült kiképzésük ellenére, tették a dolgukat.

www.smart-bus.hu

vegicsek
Ja hogy nem buknak rád az emópicsák, innen fúj a szél. A sajnos pont lekéstem szöveggel együtt nyilvánvaló és nevetséges, hogy elvek mögé bújtatod a kicsinyességedet

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

Mor3llo
Na igen, kedves bátyámmal is kerestettek szakadó hóban szekrénykulcsot éjszaka...

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú