22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Kopiati
    Uhhh nagyon jó:) Fogalmam sincs ki az a Jessica Chobot, nem is nagyon érdekel, de elég komoly, hogy a videó részletek a játékból, kb. a játék első 2-3 órája lehet, elég mozgalmas 2-3 óra lesz:D
  • Prince23
    Jessica Chobot (IGN) szinkronizál? wtf?

• Kopiati
    A hibák egy része rajongói "sz*rf*szúság", amit az okoz, hogy más írói nézőpontot kap a történet, a másik fele tényleg arra utal, hogy artworkok, és storyboard alapján írta a regényt, tehát feltehetőleg nem olvasta a 3 korábbi regényt, amit kb. 3 nap alatt letudott volna:) A játékok nem ismeretét megértem, biztos öreg az író:D de ez van, mutyiztak egy 4. regényt:)
  • Hoz_Hun
    Ez kemény. Én még csak a könyv elején járok, nekem nem tüntek fel ilyen dolgok, pedig párba már belefutottam. Illetve volt amin csodálkoztam, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget. De így összegyűjtve, durva.
    Amúgy én is sajáltam, hogy nem Karpyshyn írta már ezt a regényt. Ezek után meg főleg.
  • Kindred Blades
    A Deceptiont olvastam angolul, pénzkidobás. Önmagában el lehet vele lenni, bár nem egy nagy szám, ME regényként viszont kifejezetten nevetséges, tele van olyan hibákkal, amiket a mezei játékos is kiszúr.
    Valaki össze is állított egy listát. https://docs.google.com/document/d/1XBpMF3ONlI308D9IGG8KICBHfWKU0sXh0ntukv-_cmo/preview?pli=1&sle=true

Írókám legalább arra vehette volna a fáradtságot, hogy egy alkalommal végigjátssza a játékot.
  • Kopiati
    A deception elméletileg februárban várható magyarul, az első negyedévben biztosan. (magyarul Felismerés-Felemelkedés-Megtorlás a sorrend, nem lepődnék meg ha a 4. Megtévesztés lenne)
  • Hoz_Hun
    A Revelation azaz ME1 előtt játszódik (kb 18 évvel). Az Ascension az ME1 és ME2 között. A Retribution és Deception pedig az ME2 és ME3 között, ebben a sorrendben. A Deception pont ott folytatódik ahol a Retribution befejeződött.
  • Hoz_Hun
    Öh, úgy emlékszem a katonai tisztségéről nem mond le, csak a tanácsadói tisztségéről. A negyedik regény elején mindenesetre még admirális.
  • nyirog
    huhh, időrendi sorrendben hogy jönnek a regények, meg tudnád mondani? :)
  • Kopiati
    Nekem ott az nem volt egyértelmű a nagy lemondósdiban, hogy a katonai tisztségéről is lemond-e, mert nekem ott az jött le:D
  • Hoz_Hun
    Ja, értem, csak mondom, hogy már a harmadik regényben lemondott. Az amugy is az ME2 és ME3 között játszódik.
  • Pares
    Szerintem egyértelmű, hogy csak azzal fog működni, amit importáltál. Szóval igen, importáld újra, játszd végig, aztán azt importáld a hármasba, akkor működni fog.
  • Atilorn
    Van biztonsági másolat. Úgy működik, hogy újra importálom. Csak azért kérdeztem, hogy az eredetileg változtatott mentéssel működni fog-e vagy importáljak játsszam újra és majd azt importáljam?
  • Kopiati
    Szóval bár a játék végén meghal a tanács, de új vegyes tanács alakul, így értettem, hogy életben vannak, a bioware verzió az a köztes megoldásokat alkalmazza általában.
  • Kopiati
    Az emberi vezetésű vegyes tanács miatt szövegelnek, ugyan az a bajuk, ha csak emberekből van, vagy csak tagok lettünk.
  • BalMat
    Az asaris küldetésben akkor is beszólnak, ha él a Tanács. A hatalomátvételes beszólás ugyanis a C-Secre vonatkozik.
  • Tails
    Igen ez végül is lehetséges, abban biztos vagyok hogy az 1. rész végén fel lehet állítani egy emberei tanácsot, de hogyha importálás nélkül csinálok egy karaktert akkor is úgy beszélnek róla mintha emberi tanács lenne. Legalábbis számomra nem derül ki egyértelműen, nem tudom mert én angolul játszom mind a 2 résszel. De például ott van az elején miranda mondja TIM-nek hogy "leaving the council to die" és aztán TIM : "Humans may control the coucil ". Aztán felmegyek andersonhoz, ott nem akarnak találkozni velem, tehát konkrétan nem látom őket. A végefelé van még egy mellék-küldi ahol az Asariknak lehet segíteni hogy elhagyják a Citadellt, ott beszólnak neked hogy amióta átvették az emberek az irányítást csak a baj van velük.
  • Pares
    Húha. Én nem kísérleteznék így a mentéseimmel. De legalábbis biztonsági mentésed van?

Különben szerintem a 2-esben csak akkor veszed észre a változást, ha újra importálod a játék elején a módosított mentést. Ha így se megy, akkor kötve hiszem, hogy a hármasban meg működne.
  • Atilorn
    Lenne egy kérdésem. Az első részben veszni hagytam a tanácsot. Vlégül úgy döntöttem, hogy a 3-dik részt már úgy játszanám, hogy életben maradtak. Ezért a save editorral a mentésemnél megváltoztattam az előzménynél a szászlócskát, de a játékban továbbra is úgy számolja, hogy meghaltak. Szerintetek, ha így importálom a mentést akkor hogy fogja számítani? A zászló arra van állítva, hogy megmenekültek.
  • Pares
    Attól függ. Ha nem mented meg a Destiny Ascensiont, és Renegade vagy, akkor felállíthatnak egy csak emberekből álló Tanácsot. Ha meg megmented a Destiny Ascensiont, akkor meg a régi tagok maradnak, plusz csatlakozik egy ember. De van olyan kombináció is, hogy nem mented meg a Destiny Ascensiont, viszont ugyan úgy egy asari, turian, salari + egy emberből fog állni a Tanács.

Javítsatok ki, ha tévedek, régen játszottam már a játékkal.
  • Tails
    Nem akarok akadékoskodni, de ennek nem épp az ellenkezője igaz ?
  • Kopiati
    Úgy értettem:), technikailag a 3. rész előtt van:) aztán elindul elfogni Shep bácsit, meg Vegát felszedni az Omegáról.
  • Hoz_Hun
    Már a harmadik regényben lemond. :(
  • Kopiati
    Én kíváncsi voltam a "hivatalos" történet folyására, ezért megnéztem milyen a bioware verziója.

Egyébként, ha Anderson a tanácstag, ő még a 3. rész előtt lemond a tisztségéről, ezért lesz a Földön velünk. Bioware nem bonyolítja túl ezt a szálat:)
  • Hoz_Hun
    Mondjuk én mindig Andersont választottam tanácstagnak, mert nem bírtam a köcsög Udinát. Aztán hivatalosan Udina lett a tanácstag. De ME2-ben panaszkodik is Anderson a döntésem miatt (nincs ínyére a tanácstagság). Mondjuk ez a döntés pont nem importálódik, hanem az elején Mirandával való dumálásnál csekkolja be a játék (mivel az import mentés ez előtt a döntés előtt készül).
    Épp újrajátszom az ME2 (megint, ME2 végigjátszása is jóval tíz felett van már). De lehet hogy csak-e miatt megint újra végig viszem. :)

Ami még kimaradt nálam a variációkból az Fist. Nálam mindig megmakkant. Paragonként Wrex nyomja tele a shotival. Renegádként Shepard. Így aztán vele még nem találkoztam az ME2-ben. Mindenki mással igen. Ehhez meg az ME1-et kéne újrajátszanom. Lehet ezt is megteszem, amúgy is az Ashles románcos mentésem már nincs meg. ME3 meg persze arra is szeretnék egy variációt.
  • Hoz_Hun
    Hehe, na ebből látszik, mennyi simán indított ME2 karaktert indítottam. Az ME1-et több mint 15x végigvittem, volt honnan importálnom. :D
  • broman191
    Renegát-e vagy?
  • Prof William
    Pedig milyen jó érzés volt a sok köcsögöskédük után a támadás közepén "nem tudomásul" venni a segélykérésüket egy hatalmas Trollface kíséretében. :)
  • Kopiati
    Elárulom, ha a ME2-ben beállítás, vagy import nélkül indítasz bioware karaktert, akkor is életben vannak:)
  • Hoz_Hun
    Yeah, királyak voltak az Amazonnál. Ma meg is jött a regény.
    Rögtön az elején végre kiderül, hogy a tanács hivatalosan is életben maradt. Továbbra is egy asari, egy salarian, egy turian és (mint tudjuk) most már helyet kapott egy ember is, így négyen vannak a tanácsban.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Épp egy Quarian küldöt kuncsorog, hogy végre újra nyithassák a nagykövetségüket a Citadellán. Az asari és a turian ellenzi, az ember és a salarian tanácstag támogatja. Végül az Asari javaslatára konzulátust engedélyeznek nekik, de nagykövetséget még nem.
  • ZSOOLT2
    [URL=http://www.oxm.co.uk/38275/mass-effect-3s-insanity-mode-harsher-deeper-but-fairer/]Cikk az ME3 "insanity" nehézségi fokozatáról[/URL]

Taktikusabban kell játszani a legnehezebb fokozaton, előre kell tervezni, és használni kell majd a képesség-kombinációkat (PL Singularity + Carnage)
  • Pares
    Na, nem mind.
  • Prof William
    50 ezer éve már létezett Homo Sapiens ami közel 99%-ban olyan volt mint mi. Szóval mi sem változtunk olyan sokat ennyi idő alatt csak rászoktunk a tisztálkodásra és leszoktunk az állatbőr viseléséről.
  • Kopiati
    Hát eddigi életem során jó néhány állat értelmesebbnek bizonyult, mint pár fajtársam:) Értelmes lény:) haha nézz meg egy híradót egy "értelmes" lény nem csinál olyan dolgokat, tehát ha én a céltalan agresszió mennyisége alapján, vagy a bolygóban okozott károkat nézném, az ember nem minősülne értelmesnek, míg az összes többi állat igen. De ha az értelmet abban mérem, hogy ki tud programozni, akkor már én sem tartozom az értelmes lények közé, ha azt nézem ki tud szép térképet rajzolni MapInfo-ban szerintem lesznek sokan akik kiesnek az értelem köréből. Ha az értelem valaminek a felfogását jelenti, szintén rossz irányba megyünk, mert már magát az értelem szót sem tudjuk értelmezni:) Az "értelem" szó túlmutat az emberi értelmen, nagyon helyesen.

Az értelem nem lehet viszony kérdése, ember vs. állat. Összemérhetetlen a 2 dolog, mert egyik sem érti a másikat. A reaperek értelmesebbek, mint a többi faj? Nem összemérhető, egyszerűen más a 2 dolog. Emberi szemmel akkor lenne értelmes a reaper, ha belátná, hogy túl sok szenvedést okoznak. A reaper szemében egy szerves akkor értelmes, ha elfogadja a reaperek "segítségét".

Lehet a macskád/kutyád téged tart alantas lénynek, ki etet kit?:)
  • JethroHUN
    Ez hülyeség, nem tehetsz fel ilyen kérdést h az ember v állat az okosabb. Nincs értelme, az állat az ösztön lény, nem is tekinthető az emberhez mérve értelmes lénynek, teszi ami a genetikai kódjában van, eszik mert éhes és azt eszi amit a fajtája ezer évek óta.
  • Kopiati
    "De ha az alapján ítélnek meg egy halat, hogy hogyan tud fára mászni, az a hal egész életében idiótának fogja hinni magát." - a kék bána a nagy agyra jobb példa lett volna:), de gondolj bele a legnagyobb agyú állat békésen el van a vízben, az ember kisebb aggyal meg épp a világot és magát pusztítja... melyik is az okosabb?
  • Kopiati
    ott a látomásban a protiánok végzetére utal a felvillanó kép, és a végzetük az a collectorrá válás volt.
  • Kopiati
    Mert a protiánok 50ezer éven át tartó klónozása-indoktrinálásának eredménye, plusz génmódosítás, a klónozás során fellépő degenerációk mesterséges kiegyensúlyozásának eredménye a kinézetük. Épp ezért a faj leglejjegzetesebb vonásai maradtak csak meg, az állításod fordítva igaz, a collector hasonlít egy protiánra, nem a protián a collectorra:)
  • Hoz_Hun
    Mondjuk elfogadom. Akkor már csak az zavar hogy Shepard viziójában (ME2) az épp kihaló proteán (akit ugye akkor még nem modosítottak) miért fest úgy mint egy collector.
  • Hoz_Hun
    Ahhoz képest, hogy nincs szájuk szépen üvöltöznek mikor eltalálom őket. :)