Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SZilaJMaGGoT
Gondolom a télapónak is próbáltál levelet írni... 😄

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

OFF:
Több mint 15 éve semmi mással nem foglalkozom csak ezzel az átkozott számítógéppel😊)
A Fallout -hoz is van egy pár modom (NV-hez is) ha érdekel keresd meg a falloutnexuson.
Sajnos a saját játékomat félbehagytam idõhiány miatt pedig az engine már majdnem kész. De modellezni, textúrázni és programozni egyedül, munka mellett nagyon idõrabló.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Mike mennyi mindenhez értesz?Ahogy látom nagyon ott vagy mindenben ps, 3ds max, most meg doom 3 mod?
Nem gondolkodtál azon hogy csatlakozol egy mod készítõ csapathoz?
Szoktam nézelõdni a moddb.com-on de sajnos me mod nincs a 2-höz még úgy ahogy de az egyhez sajnos semmi sincs.

ha nem is próbáljuk meg akkor nem ér semmit. Megéri megpróbálni.

Legrosszabb esetben lefordítjuk mi😊 Gyorsak leszünk.

Hát a remény hal meg utóljára nem igaz?Sok minden történhet még 1 év alatt ha meg nem is lesz magyarítás valaki úgy is csinál majd hozzá valaki vagy valakik csak idõ kérdése.De jobb lenne ha kiadnák vagy legalább megbíznák pl a cdprojektet hogy fordítsák le úgy ahogy anno az elsõ rész esetében.

SZilaJMaGGoT
A linkedet könnyen kidobhatja egy keresõ és nyílván jól mutat egy warez oldalon. De végül is mind1 úgy se lesz ebbõl semmi... 😄

nem értem mi a gondod most azzal hogy aláírják azzal nem derül ki az hogy warezosok vagy nem.Az a lényeg hogy minél többen aláírják, miért szerinted aki eddig aláírta az a 882 személy az meg is vette?

SZilaJMaGGoT
Majd pont a warezosok miatt lokalizálnak...

Kicsit más téma de mégis összefügg az ME-vel. Annyira bejönnek mostanában a tps sci-fi játékok, hogy csináltam egy tps modot a régi doom 3 játékhoz.
Itt egy kis video, ha valakit érdekel, letölthetõvé teszem.

Dom 3 TPS

Van benne egy kis nextgen grafika update is (hdr, dof), ha az ME3 így fog kinézni nem fogok panaszkodni, nem vicc.

Kiraktam a peticiót annak a torrentnek az oldalára ahonnan nagyon sokan leszedték kb 8500-an remélem csak lesz pár aláíró😊

SZilaJMaGGoT
Én sem tudom, de az is lehet rosszul értelmezem...

pxxl
nah részemrõl ME1 megint kész 😊 jó ötlet volt ez a beszivárgó, tényleg elég kemény kaszt 😛

All hail the double x!

nekem is ezt tetszett hogy amit döntöttem az kihatással van mindenre.

Glutamin
Nem tudom, hogy ez miért lenne hátrány egy trilógiában. Nekem pont ez tetszett benne, hogy az elsõ rész cselekedetei mégha csak periférikus dolgokban is de kihatottak a második részre.

Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT

Én hál istennek ismerem az elsõ részt is most tolom ki teljesen a 60-as szintet legnehezebb fokozaton és kb 65h-nál járok.Persze ez nem 1 végigjátszás csak ugyanazt a karaktert vittem tovább, ez kb a 3.ik mert 2 végigjátszás alatt nem lehet megcsinálni.Elsõre csak 50ig enged, másodszorra meg csak 59ig lehet eljutni,mert 59-rõl 60-ra lépéshez 300.000 xp kell ami kb 1 totál végigjátszás alatt szedhetõ össze.
Most végigtolom és elkezdem a 2-t elölrõl.
Amúgy most elkezdtem fallout 3-ni nem rossz kis játék de már így a 70h-nyi játékidõ után kezd monoton unalmas lenni, az a baj hogy nincs meg benne az ami a me2-ben a társak, össze-lehet õket ugyan szedni de a kommunikáció kimerül abban hogy megkérdem honnan jött és ennyi utána se lehet mást kérdezni tõle, egyedül már kezd unalmas mászkává fajulni a dolog.

gerey
Ezt cáfolom, mert sok ismerõsöm úgy játszott, vele, hogy az elsõ részt nem ismerte, mégis imádták. Mondjuk utána éppen ezért kivitték azt is 😄

SZilaJMaGGoT
Gondolom ezalatt arra gondolnak, hogy nagyon kell vágni hozzá az elsõ rész történéseit, de javítsatok ki ha tévedek...

SZilaJMaGGoT
Túlzottan hivatkozásos vagy valami ilyesmi.

Muttley
Mit jelent az, amit IGN írt mínuszként az ME2-rõl
"overly referential"?

Just do it :)

Doom 4
Hát igen, mert már a másik topikba is linkelte valaki. Amúgy ahányszor nézegettem az Art Bookot soha nem tûnt fel ez az oldalsó ábra, csak mikor már linkelte valaki. xD

Ja igen és amúgy látszik is, hogy nem a reaperek építették a reléket meg a fellegvárat, mert míg a fellegvárban és relékben van hasonlóság, a reaperek eltérnek, az elõbb említett dolgoktól.

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

Ehh, úgy látszik többet felejtettem a sztoriból mint gondoltam, ideje bepótolni 😊

Ugyanezt a képet linkeltem én is xD.

Na elõször is a repaer hajó amit a proteánok építettek totál nem volt kész még hiányzott róla a hajótest..stb itt egy kép:
http://i50.tinypic.com/wcb6ug.png
Ha jól veszem ki akkor lehet látni hogy a reaper hajó hátulján van maga az az alak ami a mellette lévõ képen van és a keze az pedig a karmok ha jól látom akkor mikor meg a hajó elõre akkor tulajdonképpen menetiránynak háttal áll az az emberi forma, de lehet én tévedek.A 2. hogy a protheanokat nagyrészt kiirtották nem voltak jók alapanyagnak de egy részét átalakították pont azért hogy szolgálják õket.
A relé rendszer meg valószínû hogy csak a mi galaxisunkban van arról nem volt szó a játékban hogy az egész világegyetemben õk az urak.Valószínû magyarázat az hogy akik építették a repaereket(igaz nem tudni milyen okból), azok ellen fordultak, ugyanúgy mint a quarian-geth háborúban hogy a teremtmények az alkotók ellen fordultak, és nem hiszem hogy a reaperek építették a reléket meg a fellegvárat valószínû inkább hogy azok akik teremtették õket, és gyanítom hogy a fellegvár gondozói az a faj aki építette a reapereket és a fellegvárat is.Maguk a reaperek nem tudják irányítani a fellegvárat szükségük van a gondozókra hogy elvégezzék helyettük de mivel a protheanok keresztbetettek és még üzenetet is hagytak amit shepard megtalált ebbõl indul az egész játék.

Viszont azt nem értem hogy miután shep meghal senki nem folytatja a reaperek elleni harcot senki nem vette át a helyét se egy csapattárs meg senki ha a cerberus nem találta volna meg annyi lett volna a galaxisnak. Anderssonak is elég nagy hatalma van már nem igaz hogy nem tudott volna titokban összeszedni egy csapatot hogy folytassák azt amit shep elkezdett, és ez eléggé gáz õ se különb nagyon a tanácsnál.

Doom 4
Ez a kép a CE-hez adott Art Bookbol van. Bal oldalt látható, hogy nézett volna ki ha kész lett volna...

A második témádra meg már milliónyi találgatás volt az ME2 topikban. De ahogy ott is leírtam, az ME2 záró képén, látsz egy "pár" reapert, és a fellegvár blokkolása miatt szépen be kell lebegniük a galaxisunkba, (itt teszem, hozzá hogy azt mondták, számunk beborítja az összes létezõ világ egét...) és látszik a képen, hogy amikor az elsõ kaszást hátulról mutatják, elõtte meg ott a galaxis, hogy eléggé messze vannak mert egy kaszás abból a szögbõl kb. akkor volt mint az 1/3 galaxis, szóval még bõven kint vannak.
"de a galaxisban 200 milliárd csillag van, ekkora területet még a reaperek sem tudnak megfigyelés alatt tartani" Nincs is szükség rá, mert bolygóról bolygóra járnak van ahol kiirtják a népességet valahol meg tovább mennek.

Remélem nem lett túl zavaros amit írtam, és túl agresszív.xD

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

Már nem emlékszem a sztorira szóval fenntartom a jogot hogy totál hülyeségeket írok (most játszom újra mindkét részt, még ennyi év után is über az elsõ rész is) de ez a reaper szaporodós megoldás nekem kicsit sántít, mármint a ME2-ben az ember-reaper eléggé emberszerûnek tûnt viszont az ÖSSZES reaper ilyen tintahal formájú izé ami még köszönõ viszonyban sincs a proteanok kinézetével, õket csak kiirtották de nem lett belõlük bébitáp?

Valahol érthetõ a ME2 ember-reaper megjelenése, Sovereignt egy ember picsázta el, a reaperek adaptálódnak de miért zúzták be a proteanokat, asszem a ME1-ben valahol mondták hogy fölösleges az okot keresni a tetteik mögött mert a reaperek annyira idegenek hogy a motivációjukat képtelenség felfogni, nekem ez a verzió sokkal jobban tetszik.

Más: Oké hogy relé-rendszer meg minden de a galaxisban 200 milliárd csillag van, ekkora területet még a reaperek sem tudnak megfigyelés alatt tartani (ha képesek lennének rá akkor esélye sem lenne egy 50k ciklus alatt kifejlõdött civilizációnak lenyomni õket így a ME3 alapból buktával végzõdne a részünkrõl ami ugye eléggé szar lenne a trilógia befejezésének 😊 szóval több ezer terjeszkedõ civilizáció is lehet a ME univerzumban ami már alapból fejlettebb mint a reaperek, pl Jartaron a "Leviathan of Dis", egy full organikus ûrhajó "holtteste" ami 1 milliárd éves volt szóval nem a reaperek a technológiai piramis csúcsa, vagy ott vannak a rachnik akik már alapból minden relé-technológia nélkül olyan erõsek voltak hogy a council a kroganok nélkül vesztett volna ellenük és még a "kiírtásuk" után is tele van velük a galaxis, õk pl már ismerik a relé-rendszert de kvázi immunisak a reaperekkel szemben mert nem függenek a reléktõl, szabadon fejlõdhetnek, a ciklus nem érinti õket.
Na szóval amit ki akartam ebbõl hozni az az, hogy a reaper kiirtósdi csak pár ciklusra visszamenõ történet lehet mert minél jobban visszamegyünk az idõben annál valószínûbb hogy a reaperek már rég belefutottak volna egy náluknál fejlettebb civbe ami csak miheztartás végett is kinyírta volna õket, én valami olyasmire számítok hogy a ME3-ban lenyomjuk a reapereket ÉS közelebb kerülünk a teljes képhez, kiderül vmi a reaperek eredeti céljáról és készítõirõl -> új fõgenyók a következõ trilógiához vagy vmi ilyesmi.

Megint más: baromira remélem hogy nem fog megjelenni valami õsi buzeráns világmegmentõ ûr-elf faj, a reapereket az emberiségnek kell lenyomnia, a proteanok elbuktak, nekik már annyi.

Glutamin
OFF:
Hehe én is pont 32 vagyok😄 De látom vannak itt idõsebbek is. Érdekes, hogy míg régebben rengeteget játszottam, aztán pár évre elmaradt, mostanában megint rákaptam. De ma mostanság már kevesebb játékkal, de azokkal alaposabban.

Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT

Sir Quno Jedi
Akkor több mint egy évtizeddel vagy lemaradva pl. tõlem... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Híjj tényleg öregszel😊
Na jó csak vicc volt én se vagyok sokkal kevesebb már 25 vagyok😊

32 :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

miért hány éves vagy?Hogy öregnek érzed magad.

nekem ezek már csak szép emlékek (versenyen mesélni CP-t, saját világ, stb) sóhaj, de rohadt öregnek érzem magamat :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Sir Quno Jedi
Azonban a németek egész biztosak lehettek abban, hogy az amcsik+oroszok nem turmixolják be õket maradéktalanul bébitápnak! Ha biztosak lettek volna az ellenkezõjében (rossz tapasztalat), akkor talán õk is lelkesebben harcoltak volna a végsõkig és a hozzátartozóik is önként bevették volna a cián-kapszulákat... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

na ja, ez már a D&D-be is alapkõ volt (sok mesélõ mégis beleesett a hibába): ne mesélj be félisten-isten fõenemyt, mert ezek, nem a legyõzhetõ kategória. Remélem megtalálják az egyensúlyt, és csak kellõen túlmiszticizált ûbertápos, de legyõzhetõ lények lesznek

azért én élek a gyanúperrel, hogy modern Indiana Jonesként elküldik Shepardot megkeresni a vorpal +5-ös ultimate reaper slayer artifactet :-(

Sir Quno Jedi
Annyira azért nem jó az a sorozat, az is több sebbõl vérzik, de legalább üdítõen egyedi és tetszik az angol realistább látásmód. Persze abban is sok faxság van, dehát csak egy sorozat. Globálisan nézve viszont igen jó a sztori. Ha az ember maga is átgondolja és továbbgondolja...

Mondjuk nekem könnyû dolgom van és szinte sf kulbban nõttem fel, valamint negyed évszázada vagyok szerepjátékos (pl. Traveller-ben tök hasonló témát dolgoztunk fel 1x-2x).

Sir Quno Jedi
Én magam pont ettõl tartok kissé, hogy a tipikus amcsifilmes hibába esnek. Kitalálnak egy abszolúte "legyõzhetetlen" ellenfelet (tomisén az õsi nagy öregeket), majd egész végig azon fáradoznak, hogy megállítsák azt a rituálét, aminek során azok idedugnák az orrukat, mert ha már idedugják, akkor végképp sanya. Ezekután, mikor jól kiizgultuk magunkat, akkor elcseszik az egészet és a "legyõzhetetlen" ellenfél a maga teljes valójában megérkezik, ojvé! Namost itt jön a butaamcsi megoldás, a "legyõzhetetlen" ellenfelet csípõbõl "legyõzik" valami ordenáré, tökéletesen légbõlkapott, balfasz módon (pl. erõbõl). WTF?! Na itt van a kutya elásva kéremszépen...

Reménykedem benne erõsen, hogy a BW írója kicsit megerõlteti magát és nem így végzõdik (jelenleg még) egyik kedvenc sorozatom.

az ami filmek patriótizmusa most már bájos, régen nem is értettem, hogy hogyyan képesek ilyen logikátlan szart összedobni, aztán rájöttem, hogy az ami filmek olyanok mint a nõk, szeretni kell õket, nem megérteni :-)

félre ne érts, én csak a pszicho részét boncolgattam (semmiképpen nem sértésnek, vagy személyeskedésnek szántam), mert ahogy írsz róla az az árulkodó, de én is meg akarom nézni, felkeltetted az érdeklõdésemet és ha én is elkezdek áradozni róla, akkor átgondolom az életem 😉

valóban nem, az régebben volt amikor a franciák még tudtak harcolni, én mindösszesen a felperzselt föld taktikára gondoltam (a fõváros felgyújtása elmaradt a II. VH-ban)

az infrastruktúra megsemmisítése, és ezáltan a német nép fejlõdésének visszavetése pár évtizeddel, csak egy daccos büntetés, nem önmegsemmisítés. A katonaságot valóban halálra ítélte (és ezzel elveszítette a háborút) a last man standing utasítással, de ez is csak egy ütõsebb baci halálozási arányával bírt.

Sir Quno Jedi
Namost ez csak egy film a sok közül, amit voltam szíves ajánlani a témával kapcsolatban (pont ide vág ugyanis), szóval ha volnál olyan kedves és nem mennél el a személyeskedés felé, azt megköszönnénk.

Elhiszem, hogy az Independence Day féle "odasózunk az idegeneknek kámpjútõrvírussal vaze" patrióta melldöngetõs stílus sokakhoz közelebb áll, ámde a helyzet ennél picinyt azért árnyaltabb és súlyosabb az ME-ben.

Sir Quno Jedi
Nem Sztálin gyújtotta fel Moszkvát szvsz. 😄

Amúgy Hitler hitt a totális önmegsemmisítésben, csak az emberei nem voltak hülyék eléggé, hogy kövessék. Azt hitték van esélyük, majd kidumálják magukat (és részben igaz is volt).

A Reaperekkel nem lehet egyezkedni, az máris bukta.

a kérdés mindösszesen az, az okfejtésed kapcsán, hogy milyen magánéleti esemény miatt tudott ekkora hatást gyakorolni rád egy olyan film, amelynek a mondanivalója túlmutat az orvosi pszichopátia racionalizmusán?

tudomásom szerint, még soha nem választotta senki a totális önmegsemmisítést, abban az esetben sem, ha õrül volt (értsd: a saját fantáziája szerint Reaper szintû ellenséggel harcolt) akkor sem.
Amit Sztálin csinált az csak sima orosz taktika (mint a róka aki csapdába esik), csak egy részét pusztítja el az országnk, vagy amit Hitler próbált, az is csak részleges (infrastruktúra megsemmisítése)
De elmehetünk Néróig is, ott is csak a megújulás volt a cél.

Sir Quno Jedi
Mondom, Invasion Earth, tanulságos és üdítõ kis mini sf filmsorozat. Az angolok nem szaróznak. Harcolj egy ellenséggel aki az ötödik dimenzióban él, itt csak az "árnyékuk", avagy a betüremekdésük látszik max., már évtizedek óta háborúban állnak velünk, úgy hogy nem is tudunk róla, figyelmeztetett pedig minket egy másik értelmes faj, akiket már elpusztítottak, befarmolnak minket, beleavatkoznak a genetikánkba, organikus alapú technológiájuk milliárdszor elõrébb jár stb.-stb.

Alaphelyzet kb. annyira durván vesztett állás, mint a Reaperes móka.

Angolok megoldják vaze! 😄DD

hát kitárgyaltuk a témát azt hiszem😊

Sir Quno Jedi
Jelzem a tisztek is gyakran lelõtték végsõ esetben saját feleségüket és gyerekeiket, csak ne jussanak ellenséges kézre (saját érdekükben). Régen nem volt kegyelem, csak az erõszak, a kínzás és a kínhalál. Ez a helyzet a reaperekkel is, nem kegyelmeznek. Épeszû ember inkább választaná, hogy saját szerettei körében haljon meg önszántából, mint a reaperek bázisán dolgozzák be hústurmixnak...

Sir Quno Jedi
EZ tévedés. Az átlag ember gyáva és hiszékeny, ergó próbál menekülni, egyezkedni, alakoskodni, menteni az irháját, lehetõleg elvtelen módon. ÁMDE szerencsére vannak olykor megfelelõ posztokon megfelelõ emberek, akik képesek meghozni a szükséges döntéseket.

Ne feledjük a legõsibb harcmodor felégetni az erõforrásokat magunk mögött visszavonulás közben. Így az ellenségnek nem lesz utánpótlása és csak egy kietlen, lakhatatlan tájat nyer tõlünk. Nem ritka, hogy leölik a saját állataikat, szolgáikat, felgyújtják az erdõket, a termõföldeket és a termést, amit nem tudnak magukkal vinni, megmérgezik a kutakat, SÕT akár felgyújtják a saját fõvárosukat (lásd. Moszkva).

Elfogadott hadi taktikák ezek. Olykor saját civileket kell lemészárolni olajbombákkal, olykor zárótüzet kell elrendelni a saját állásainkra stb. Biztos lehetsz benne, hogy lesz egy katonai vezetõ/csoport aki meg fogja hozni a szükséges "kényelmetlen" döntéseket. Maximum ha marad még valami utána, akkor demokráciákban lemond majd, vagy hadbíróság elé állítják, de a döntéseket akkor is MEG KELL hozni ott és akkor.

Hadianyag, ellátmány, munkára fogható rabok, vagy rabszolgák nem eshetnek ellenséges kézbe. Itt viszont az élõ organikus lények az "ellátmány".

veled mi van? :-)

még szerencse, hogy egy normál mûködésû emberi agy képtelen ilyen döntést meghozni

Sir Quno Jedi
Nodehamégsenem, akkor ne szaporítsuk legalább õket. 😄DD

ugyan mar, shepeard parancsnok es kis csapata kemenyen el fogja picsazni a reapereket
nem tudom mirol beszelunk

anti hero