Mass Effect 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
Több mint 15 éve semmi mással nem foglalkozom csak ezzel az átkozott számítógéppel😊)
A Fallout -hoz is van egy pár modom (NV-hez is) ha érdekel keresd meg a falloutnexuson.
Sajnos a saját játékomat félbehagytam idõhiány miatt pedig az engine már majdnem kész. De modellezni, textúrázni és programozni egyedül, munka mellett nagyon idõrabló.
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Nem gondolkodtál azon hogy csatlakozol egy mod készítõ csapathoz?
Szoktam nézelõdni a moddb.com-on de sajnos me mod nincs a 2-höz még úgy ahogy de az egyhez sajnos semmi sincs.
Itt egy kis video, ha valakit érdekel, letölthetõvé teszem.
Dom 3 TPS
Van benne egy kis nextgen grafika update is (hdr, dof), ha az ME3 így fog kinézni nem fogok panaszkodni, nem vicc.
All hail the double x!
Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT
Most végigtolom és elkezdem a 2-t elölrõl.
Amúgy most elkezdtem fallout 3-ni nem rossz kis játék de már így a 70h-nyi játékidõ után kezd monoton unalmas lenni, az a baj hogy nincs meg benne az ami a me2-ben a társak, össze-lehet õket ugyan szedni de a kommunikáció kimerül abban hogy megkérdem honnan jött és ennyi utána se lehet mást kérdezni tõle, egyedül már kezd unalmas mászkává fajulni a dolog.
Ja igen és amúgy látszik is, hogy nem a reaperek építették a reléket meg a fellegvárat, mert míg a fellegvárban és relékben van hasonlóság, a reaperek eltérnek, az elõbb említett dolgoktól.
"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."
http://i50.tinypic.com/wcb6ug.png
Ha jól veszem ki akkor lehet látni hogy a reaper hajó hátulján van maga az az alak ami a mellette lévõ képen van és a keze az pedig a karmok ha jól látom akkor mikor meg a hajó elõre akkor tulajdonképpen menetiránynak háttal áll az az emberi forma, de lehet én tévedek.A 2. hogy a protheanokat nagyrészt kiirtották nem voltak jók alapanyagnak de egy részét átalakították pont azért hogy szolgálják õket.
A relé rendszer meg valószínû hogy csak a mi galaxisunkban van arról nem volt szó a játékban hogy az egész világegyetemben õk az urak.Valószínû magyarázat az hogy akik építették a repaereket(igaz nem tudni milyen okból), azok ellen fordultak, ugyanúgy mint a quarian-geth háborúban hogy a teremtmények az alkotók ellen fordultak, és nem hiszem hogy a reaperek építették a reléket meg a fellegvárat valószínû inkább hogy azok akik teremtették õket, és gyanítom hogy a fellegvár gondozói az a faj aki építette a reapereket és a fellegvárat is.Maguk a reaperek nem tudják irányítani a fellegvárat szükségük van a gondozókra hogy elvégezzék helyettük de mivel a protheanok keresztbetettek és még üzenetet is hagytak amit shepard megtalált ebbõl indul az egész játék.
Viszont azt nem értem hogy miután shep meghal senki nem folytatja a reaperek elleni harcot senki nem vette át a helyét se egy csapattárs meg senki ha a cerberus nem találta volna meg annyi lett volna a galaxisnak. Anderssonak is elég nagy hatalma van már nem igaz hogy nem tudott volna titokban összeszedni egy csapatot hogy folytassák azt amit shep elkezdett, és ez eléggé gáz õ se különb nagyon a tanácsnál.
A második témádra meg már milliónyi találgatás volt az ME2 topikban. De ahogy ott is leírtam, az ME2 záró képén, látsz egy "pár" reapert, és a fellegvár blokkolása miatt szépen be kell lebegniük a galaxisunkba, (itt teszem, hozzá hogy azt mondták, számunk beborítja az összes létezõ világ egét...) és látszik a képen, hogy amikor az elsõ kaszást hátulról mutatják, elõtte meg ott a galaxis, hogy eléggé messze vannak mert egy kaszás abból a szögbõl kb. akkor volt mint az 1/3 galaxis, szóval még bõven kint vannak.
"de a galaxisban 200 milliárd csillag van, ekkora területet még a reaperek sem tudnak megfigyelés alatt tartani" Nincs is szükség rá, mert bolygóról bolygóra járnak van ahol kiirtják a népességet valahol meg tovább mennek.
Remélem nem lett túl zavaros amit írtam, és túl agresszív.xD
"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."
Valahol érthetõ a ME2 ember-reaper megjelenése, Sovereignt egy ember picsázta el, a reaperek adaptálódnak de miért zúzták be a proteanokat, asszem a ME1-ben valahol mondták hogy fölösleges az okot keresni a tetteik mögött mert a reaperek annyira idegenek hogy a motivációjukat képtelenség felfogni, nekem ez a verzió sokkal jobban tetszik.
Más: Oké hogy relé-rendszer meg minden de a galaxisban 200 milliárd csillag van, ekkora területet még a reaperek sem tudnak megfigyelés alatt tartani (ha képesek lennének rá akkor esélye sem lenne egy 50k ciklus alatt kifejlõdött civilizációnak lenyomni õket így a ME3 alapból buktával végzõdne a részünkrõl ami ugye eléggé szar lenne a trilógia befejezésének 😊 szóval több ezer terjeszkedõ civilizáció is lehet a ME univerzumban ami már alapból fejlettebb mint a reaperek, pl Jartaron a "Leviathan of Dis", egy full organikus ûrhajó "holtteste" ami 1 milliárd éves volt szóval nem a reaperek a technológiai piramis csúcsa, vagy ott vannak a rachnik akik már alapból minden relé-technológia nélkül olyan erõsek voltak hogy a council a kroganok nélkül vesztett volna ellenük és még a "kiírtásuk" után is tele van velük a galaxis, õk pl már ismerik a relé-rendszert de kvázi immunisak a reaperekkel szemben mert nem függenek a reléktõl, szabadon fejlõdhetnek, a ciklus nem érinti õket.
Na szóval amit ki akartam ebbõl hozni az az, hogy a reaper kiirtósdi csak pár ciklusra visszamenõ történet lehet mert minél jobban visszamegyünk az idõben annál valószínûbb hogy a reaperek már rég belefutottak volna egy náluknál fejlettebb civbe ami csak miheztartás végett is kinyírta volna õket, én valami olyasmire számítok hogy a ME3-ban lenyomjuk a reapereket ÉS közelebb kerülünk a teljes képhez, kiderül vmi a reaperek eredeti céljáról és készítõirõl -> új fõgenyók a következõ trilógiához vagy vmi ilyesmi.
Megint más: baromira remélem hogy nem fog megjelenni valami õsi buzeráns világmegmentõ ûr-elf faj, a reapereket az emberiségnek kell lenyomnia, a proteanok elbuktak, nekik már annyi.
Hehe én is pont 32 vagyok😄 De látom vannak itt idõsebbek is. Érdekes, hogy míg régebben rengeteget játszottam, aztán pár évre elmaradt, mostanában megint rákaptam. De ma mostanság már kevesebb játékkal, de azokkal alaposabban.
Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Na jó csak vicc volt én se vagyok sokkal kevesebb már 25 vagyok😊
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
azért én élek a gyanúperrel, hogy modern Indiana Jonesként elküldik Shepardot megkeresni a vorpal +5-ös ultimate reaper slayer artifactet :-(
Mondjuk nekem könnyû dolgom van és szinte sf kulbban nõttem fel, valamint negyed évszázada vagyok szerepjátékos (pl. Traveller-ben tök hasonló témát dolgoztunk fel 1x-2x).
Reménykedem benne erõsen, hogy a BW írója kicsit megerõlteti magát és nem így végzõdik (jelenleg még) egyik kedvenc sorozatom.
az infrastruktúra megsemmisítése, és ezáltan a német nép fejlõdésének visszavetése pár évtizeddel, csak egy daccos büntetés, nem önmegsemmisítés. A katonaságot valóban halálra ítélte (és ezzel elveszítette a háborút) a last man standing utasítással, de ez is csak egy ütõsebb baci halálozási arányával bírt.
Elhiszem, hogy az Independence Day féle "odasózunk az idegeneknek kámpjútõrvírussal vaze" patrióta melldöngetõs stílus sokakhoz közelebb áll, ámde a helyzet ennél picinyt azért árnyaltabb és súlyosabb az ME-ben.
Amúgy Hitler hitt a totális önmegsemmisítésben, csak az emberei nem voltak hülyék eléggé, hogy kövessék. Azt hitték van esélyük, majd kidumálják magukat (és részben igaz is volt).
A Reaperekkel nem lehet egyezkedni, az máris bukta.
Amit Sztálin csinált az csak sima orosz taktika (mint a róka aki csapdába esik), csak egy részét pusztítja el az országnk, vagy amit Hitler próbált, az is csak részleges (infrastruktúra megsemmisítése)
De elmehetünk Néróig is, ott is csak a megújulás volt a cél.
Alaphelyzet kb. annyira durván vesztett állás, mint a Reaperes móka.
Angolok megoldják vaze! 😄DD
Ne feledjük a legõsibb harcmodor felégetni az erõforrásokat magunk mögött visszavonulás közben. Így az ellenségnek nem lesz utánpótlása és csak egy kietlen, lakhatatlan tájat nyer tõlünk. Nem ritka, hogy leölik a saját állataikat, szolgáikat, felgyújtják az erdõket, a termõföldeket és a termést, amit nem tudnak magukkal vinni, megmérgezik a kutakat, SÕT akár felgyújtják a saját fõvárosukat (lásd. Moszkva).
Elfogadott hadi taktikák ezek. Olykor saját civileket kell lemészárolni olajbombákkal, olykor zárótüzet kell elrendelni a saját állásainkra stb. Biztos lehetsz benne, hogy lesz egy katonai vezetõ/csoport aki meg fogja hozni a szükséges "kényelmetlen" döntéseket. Maximum ha marad még valami utána, akkor demokráciákban lemond majd, vagy hadbíróság elé állítják, de a döntéseket akkor is MEG KELL hozni ott és akkor.
Hadianyag, ellátmány, munkára fogható rabok, vagy rabszolgák nem eshetnek ellenséges kézbe. Itt viszont az élõ organikus lények az "ellátmány".
még szerencse, hogy egy normál mûködésû emberi agy képtelen ilyen döntést meghozni
nem tudom mirol beszelunk
anti hero