22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
A cryo töltet szedi a pajzsot meg az armor, főleg ha shotgun és közelről. :D -
Ha már nehéz fegyverről van szó. Valami nagyon bosszantott az egész játékban. A kék és lila pajzsok és a sárga páncél. Shepardnek és csapatának csak pajzsa van, ha az le esik már halottak is. Az ellenfelek míg rajtuk van ez a védelem op übert tankok, se biotika se semmi nem hat rajtuk, sőt még a blackstrom se sebzi őket. -
A sok fegyverre a multi a magyarázat, mert csak akkor tartós az élmény, ha van mit unlockolni. Lesz még sokkal több fegyver, de azt még ők sem tudják mi lesz:) -
A Ravenant okos fegyver, ésszel kell használni attól, hogy 80 as "tár"-ja van, az nem azt jelenti hogy kiékeled a bal egérgombot és WIN:) Adrenalin löket, rövid, célzott sorozatok:)
Nehézfegyverek közül, mostanság leghasznosabbnak a Cerberus Villámszórót véltem:), mert 1-2 lövés leszedi a mech pajzsát, a kis robotokon meg ívben átmegy, a maradék meg piskóta:) néha a Villámszórózás után atomrobbanással tűnik el a nehézmech:) igazán látványos, mindig látni valami újat ebben a játékban:) -
...mármint a könyvet :P -
hát, sajnos vagy nem sajnos, de a nagyobb fanok közé tartozom, ami azt jelenti, hogy eddigi életem első számú játéka minden tekintetben, a játékból is a gyűjtői az esélyes a megvételre, de ha mégsem, a sima kiadás megvétele teljes mértékben evidenciát élvez!! így se vegyem meg?? -
"If you see a bughole: nuke it!"
Én többnyire pisztollyal meg heavy pisztollyal és shotgunnal toltam végig. A többi fegyver ...egyszerűen ezeket szeretem, így nagyobb kihívás. Meg a pisztoly pontosabb is. -
Hasznájjá "núkot!"
-
Atilorn #5233 Nem szeretem a Revenant-ot, mert mindent el lehet vele találni csak az ellenséget nem. A Mattock a király. Ahogy a bétába belenéztem, az avenger végre nem sorozatlövő csúzli lesz. Remélem, a nehézfegyverek is erősebbek lesznek,nem igaz hogy tízszer kell belelőni egy nehéz mechbe egy gránátvetővel. -
Pares #5232 Hülyeségeket beszélsz, és nem, nem már semmilyen korlátozás, ami azt jelenti, hogy a csapattársak is használhatják pl.: a Revenant-ot is. -
Nem veszem be hogy 59 fegyverből csak 8 lesz DLCs, fordítva lesz az szerintem, meggondolja magát az EA, hehe
Minden küldire más fegyóval lehet majd menni.
Vajon lesz korlátozás h csak Shepard, pl a Revenant a 2ben. -
Ulthane #5230 A teljes fegyverlista és az összes fejlesztés -
-
Hoz_Hun #5228 Ezt jól látod.
Sovereign egy minimális kockázatot vállalt Eden Prime-on. Eden Prime-nak volt helyőrsége és katonai védelme. Feltételezem Sovereign ezért avatkozott közbe, hogy minél gyorsan elsöpörjék az ellenállást és megszerezzék a beacon-t. Aztán eltüntessék a nyomokat több bombával.
Feros-on merőben más volt a helyzet. Sarennek tárgyalnia kellett a Thoriannal és meggyőzni, hogy segítsen neki. Ezt nem tehette volna meg ha erőszakkal megtámadja. Miután megkapta, amit akart elárulta a Thoriant és utasította getheket a Thorian elpusztítására. -
Ulthane #5227 Érdekes gondolatok a befejezésről -
Rendben, meggyőzél vagy inkább megvilágítottál. :)
Ámde Sovereign támadása Eden Prime-on nem volt veszélyes? Nem egyen láthatták őt és hogy mit tesz. Ugyanez egy elhagyatott kis kolóniával nem lett volna olyan feltűnő. Úgy értem Saren Eden Prime-on mindent le akart gyalulni, míg Feroson ehhez képest felületes volt. -
Hoz_Hun #5225 Én elkezdtem, az elején járok.
Ha nem vagy Mass Effect fanatikus gyűjtő, rajongó, akkor NE vedd meg. Egy vasat se áldozz rá. Eszméletlen idegesítő hibákkal van tele, tehát nem pontatlanságokkal, hanem hibákkal! Ez nem ugyan azaz író, aki a korábbi regényeket írta.
Amúgy, igen a Mass Effect 3 előtt játszódik. -
Ha valaki nem bír már magával a ME 3 kapcsán, az látogassa meg a CVG oldalt, mert ott írnak részletesen az első két óráról. Első benyomás meg ilyenek. -
A negyedik mass effect regényt olvasta már valaki? érdemes megvenni?? még ez is a mass effext 3 előtt játszódik?? -
Szerintem a Fejedelem alapvetően, olyan, mint egy pszihopata, nem megmondja mit tegyél, hanem megpróbálja elérni, hogy magadtól megtedd. Ahogy Graysont irányítják a reaperek, ott is gyakran a saját gondolatait, ferdítik a kedvük szerint, ritkán próbálják meg nagyon megtörni, Saren hasonló eset lehet. -
ratgab #5221 Akkor Sovereing nem gondolta, ez már az okfejtés szempontjából lényegtelen. -
Cef #5220 Doom 4 jól mondja.
Fokozatosan vette át felette az irányítást. Saren először csak többet akart megtudni a reaperekről, és a tervükről, hogy megállíthassa őket. Aztán ahogy Sovereign befolyása alá került egyre inkább azt hitte, hogy semmi esélyük nincs, és csak úgy maradhatnak életben ha együttműködnek a reaperekkel. De soha sem lett teljesen agyatlan báb, csak majdnem. Az ME 1 végén még rá is ébreszthetjük az igazságra és inkább öngyilkos lesz. -
Nono. A Virmir-en amikor találkozunk vele, olyat mond (már nem emlékszem pontosan miért) , hogy "ez a biztosítékom, hogy ne legyek én is báb" vagy valami ilyesmi, szóval ő (azt hiszi, de egy darabig tényleg) csak részlegesen irányítja. -
Hoz_Hun #5218 Uh... :)
Először is Saren célja nem a tanácstagok meggyilkolása volt. Ráadásul a tanácskozás nem személyesen zajlik. Külön-külön talán végezhetett volna velük, de valószínüleg az elő tanácstag után bebukik. Az ő célja az volt, hogy az irányítást átadja Sovereignek. Ezt nem tudta volna egyedül megtenni Spectre ide Spectre oda, főleg az után nem hogy lebukott. A Conduit azért kellett neki, mert azzal katonai egységeket tudott átjuttatni közvetlenül a Citadellára és elfoglalni. Így is el kellet küzdenie magát a konzolig, ahol az irányítást átadhatta volna Sovereignek.
A Citadellai Relay egy prototípus volt, aminek még nem volt megoldott az ugrása. Ezt kutatták az Ilosi tudósok. A Reaper kataklizma után fejezték be a prototipus másik elemét az Iloson, de az pont-e miatt csak egy irányba működött.
A Thorian mélyen a föld alatt volt. Saren fölöslegesnek ítélte az elpusztításába erőt, vagy időt fecsérelni. Legalább is személyesen (Getheket hátrahagyott, de a Thorian védekezett a maga módján). A Thorian csak a protheán üzenet megértéséhez szükséges tudást tartalmazta, am teljesen használhatatlan azoknak, akik nem léptek kapcsolatba a beaconnel (ahogy Shepard és Saren). Ráadásul ahhoz kellet az Asari is, akiről nem tudta, hogy életben van. Ráadásul tudta, hogy a Thorian a történtek után senkinek sem fog segíteni (amiben igaza is volt). -
Saren onalloan is dontott valamikor? Nem vegig a Sovereign iranyitotta minden cselekedetet, "taviranyitott" babkent, amiota "osszefutottak" valamikor a sztori elejen? -
ratgab #5216 Nem gondolta Saren, hogy szükség lenne a nyomai eltűntetésére. Lehet, hogy Zhu's Hope csak zavarta valamiért, vagy Geth-ekkel akarta őriztetni a Thorian-t, azonban Shep túl hamar rájött a dolgokra és odaért.
Amúgy Zhu's Hope-nál érkezésünkkor már igencsak a válságos határát súrolja a túlélők helyzete.
Sovereign meg semmiképp nem akarta lelőni idő előtt az álcáját! Ha készültek volna rá, nem lett volna ilyen könnyű dolga. Azért egy orbitális pályáról szétbombázott bolygó feltűnő lett volna valakinek. -
ratgab #5215 Demóig számolja! -
Cef #5214 "Spectre-ként bármikor bemehetet volna és fejbe lőhette volna a 3 Tanács tagot minden gyanú nélkül."
Ez igaz, de a biztonságiak perceken belül leszedték volna. Spectre ide vagy oda, akkora túlerővel szemben egymaga nem sokáig húzta volna. Nem biztos, hogy elég ideje lett volna a nagy tűzharc közepette aktiválni a Citadella reléjét.
A többi szerintem is hülyeség, de ennyi erővel az eddigi videókban látott reaper invázió is az. Orbitális pályáról kényelmesen szétlőhetnék bármelyik bolygót pár óra alatt, ráérnének utána leszállni, hogy indoktrinálják a túlélőket, vagy begyűjtsék őket genetikai alapanyagnak. De még a megszállással is ráérnének a reaperek, mert a túlélők még évtizedekig nem jelentenének semmilyen veszélyt, hiszen még az életbennmaradás is komoly kihívásokat jelentene ekkora kataklizma után, nem hogy a civilizáció újjáépítése. A vezetők meghaltak, az infrastruktúra elpusztult, űrhajókat nem tudnak építeni, az összes szociális ellátás és az oktatás megszűnt létezni stb. Kb ugyan az, mint amit Vegil mesélt, hogy mi történt a proteánok elleni támadás után, csak kicsiben, egy bolygóra szabva. -
Nos, ha érdekel és mást is, kifejtem. Lehet én nem értem a dolgokat, de majd más korrigál. Engem Saren terve zavar, ugye a Conduitot keresi, aminek a lényege, hogy átvisz kapásból a Presidiumra. De miért is? Spectre-ként bármikor bemehetet volna és fejbe lőhette volna a 3 Tanács tagot minden gyanú nélkül. A másik mini relay a Citadellán számomra nem egyértelmű. Az ilosit a Prothean tudósok építették, de előtte volt egy a Citadellán vagy ők építették miután odamentek - elvileg ott semmi sem maradt. Aztán küldetés szinten zavar a Thorian esete. Ugye fölötte ott volt a kolónia, megtépázva ugyan de áll és védve a Thoriant, ahol már járt Saren, az egész Geth bandája meg a feláldozott assari. Miután megtudta, amit akart mégis kislicolt anélkül, hogy bombát hagyott volna hátra vagy porig rombolta volna az egész Zhu's Hope kócerájt. Ehelyett hátra hagyott pár Gethet, akik ugyan fenyegetést jelentettek, de konkrétan nem tudták elpusztítani a kolóniát. Persze Sovereign simán lezúzhatta volna az egész épületsort is. -
Még adj hozzá 23at... -
Hoz_Hun #5211 Amúgy az ME1-et (ahogy a három előző regényt és a ME2 nagyrészét) Drew Karpyshyn írta. Főleg a világ összetettségét tekintve, szerintem szuper jól kitalálta, és elvétve van benne logikátlanság. Nem tudom miért mondod, hogy tele van vele. -
Hoz_Hun #5210 De hát miért irtanának ki bennünket sec perc alatt? Majd ME3-ban kiderül, mennyire vagyunk ellenállóak vagy sem. Amúgy alaposan szétspricceltünk a galaxisban. Ha nincs Shepard akkor alapból a Citadellán keresztül jönnek és az emberek csak egy kiirtandó faj lenne a sok közül. Most meg célfaj vagyunk, THX to Shepard.
A proteánokkal meg azért sem érdemes összehasonlítani bennünket, mert ők azidőtájt az egyetlen domináns faj volt a galaxisban. -
Cef #5209 Persze hogy nem csak a Földön, azért is írtam, hogy az össz emberi népesség nagy részét irtják ki. 11 milliárd ember csak 11 milliárd ember, ha ennek csak a fele odavész az is nagy szó. Az emberiség nem kalandozgat elég régóta az űrben, hogy óriási embertömegek éljenek szerte-széjjel a galaxisban. Ha megnézzük sok kolónia csak egy kisváros egy lakatlan bolygón. Szerintem az emberiség 90%-a Földön él, de ez csak saját elképzelés, ha jól tudom hivatalos adat nincs. -
ratgab #5208 Azért egy egész világot megtervezni és részletekbe menően kidolgozni nem kis meló. Főleg, ha feszített tempóban kell készíteni, ilyenkor adódhatnak logikátlanságok. -
Mindegy. Az elméletem akkor is érdekes. A Protheanokat évszázadokig vadászták, míg kiirtották. Érdekes. Pedig hozzáfértek minden adathoz és mindent tudtak róluk. rólunk nem sokat, mégis secc-perc kiirtanának, ha nincs Shepard. Az Me1 története is annyi sebből vérzik, hogy csodálom bele nem fulladtak az írók. -
ratgab #5206 Irónia volt. Arra írtam, hogy az emberiséget kiirtják. Nyilván nem egy bolygón lesz az egész népesség egy ilyen jövőben játszódó játékban. -
Hát nem, de sok kolóniát megsemmisítettek a Collectorok, Eden Prime-ot a Gethek vágták haza...
Egyébként az ME1-ben a VI mondja, hogy egy egész faj kiirtása hosszú folyamat, évtizedek, évszázadok teltek el. De ha egy Reaper letarolta a Citadell-t védő flottát, ha 100 Reaper rombolja a Földet... Valahogy nem kóser, valaki hazudott vagy elcseszte a forgatókönyvet. Ilyen erővvel, amivel a Reaperek rendelkeznek semeddig se tart egy bolygó megsemmisítése. A játékidő nem számít, bármeddig bámulhatod az Assarian táncost az Afterlife-ba, amíg nem aktiválod a főküldetés sorozatot nem lesz hatása, ahogy az előzőekben se volt. -
ratgab #5204 Gondolod, hogy az ME-ben csak a Földön élnek emberek? -
Prof William #5203 Remélhetőleg nem csak a földet fogják cseszegetni hanem a többi fajt is így törvényszerűen aki jobb pozícióban lesz a végén az lesz a domináns faj.
Biztos lesz olyan lehetőség hogy hagyjuk kissé leamortizálódni a többi fajt hogy az emberek még feljebb törhessenek. -
Az csak London, és arra a lakosságszámra azok nagyon nagy számok:) Gondolom ez a csattanó, hogy mentsd meg a világot, de nem marad meg a szülőbolygód:)