22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• RamsayBolton
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Gondolom lesz. Bár a demo eleje alapján, én azt várom, hogy Hackett okos módon elmenekült a flották jó részével (mikor leesett, hogy nem nyerhetnek), "live to fight another day" alapon.
  • Szthomas
    A gethek jól tolják, bár az még nem teljesen világos, hogy a gethekből mennyi áll az oldalunkra, ha egyáltalán áll. Az átprogramozásnál elég lazán fogalmaztak a lehetséges hatásokról.
  • Szthomas
    Én is örülnék egy komoly űrcsatának. Az első rész vége óta nem volt igazi csata, mármint masszív, több 10-100 hajó egymás ellen.
  • SZEG007
    fegyver külseje alapján valmi geth technologia lehet
  • Szthomas
    Bocs amiért én reagáltam. Amúgy tényleg jó kis stukker. Gondolom majd a hajókon is valami hasonló köszön vissza.
  • cataflam02
    Remélem láthatjuk majd akcióban a rombolókat :D
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mondjuk van egy olyan érzésem, ha lesz ilyen nagy űrcsata akkor valami olyasmi lesz, mint a függetlenség napjába hogy legyengülnek a kaszás hajók és szépen porrá lőjük őket :D
  • Szthomas
    Megsasolom.
  • SZEG007
    femshep trailer végét nézd, ott valami kézi fegyverel osztja a mini reapert shepardunk.
  • Szthomas
    Nem hazudtolod meg magad Pares :D Amúgy jó újra látni téged.
  • Szthomas
    Az sem vált be, mivel rákoncentrálva a tűzerőt nem sokáig bírta a gyűrődést. Csak nagy távolságokból való tüzelésnél jók ezek a batár hajók.
  • Pares
    Olyan tévhitek miatt rettegnek itt egyesek, hogy az már megmosolyogtat. De rettegjetek csak, én nem spoilerezek semmit.
  • RamsayBolton
    Turian dreadnought-ot remélem majd látunk harc közben. Az még akár okozhat is karcolást 1-1 kisebb Reaperen.
  • Sir Quno Jedi
    Namost ezek ellen a dögök ellen óriási fegyók kellenek, az meg nem megy rá kis hajókra. Nemdenem?! :D
  • RamsayBolton
    Egyet lehetett látni, az első részben a Destiny Ascension-t, ami asari.
  • Szthomas
    Ha nem voltak a földi szektorokban akkor lehet hogy megúszták, amúgy szerintem esélytelen. Mellesleg a nagyobb hajó könnyebb célpont. Szerintem fregattok és cirkálók kellenének ellenük, de sok.
  • Szthomas
    Egy invázió jól mutatna a Citadel ellen :D Mondjuk a C-Sec nem sokáig tartana ki egy gyors, rajtaütéses behatolás ellen. Mire az erősítés megérkezne addigra simán át lehetne venni az irányítást.
  • cataflam02
    Ha már földi flotta, az embereknek elvileg nyolc romboló osztályú hajója van, plusz egy építés alatt. A kérdésem csak annyi lenne hogy, Sovereign ellen se rombolókkal harcolnak ? Egyáltalán a játékban, látható valamelyik faj romboló osztályú hajója ?
  • RamsayBolton
    Ha jól emlékszem a Citadel irányítását manuálisan belülről módosították a proteánok, majd Saren, majd vissza Shep. Tehát be kell oda menni (ami szőrszál hasogatóknak eleve logikátlan, hisz egy felfoghatatlanul mindenek feletti Reaper távirányítással csak meg tudná hackelni.) Mindenesetre a Citadel-t lőni nem fogják, mert épségben kell nekik. Csak invázió jöhet szóba.
  • Szthomas
    Eredetileg igen, de amennyiben a reaperek újra bütykölnének a kapukkal akkor mindegyikhez kellene. Mondjuk ez a teória már részben cáfolva is lett Sir Quno Jedi által, teljesen logikus módon.
  • Szthomas
    Ha abból indulok ki, hogy földi szövetség összes szektorát pár óra leforgása alatt megsemmisítették a reaperek, akkor talán igen. Mármint a földi flotta volt az egyik legerősebb, erről elég sok bejegyzés volt a kódexben.
  • orichalcos
    Az IFF tudtommal csak az Omega 4 Relay-en való áthaladáshoz kell, semmi máshoz.
  • RamsayBolton
    Bár az eddigi felvezetésből úgy logikus, hogy a Reaperek győznek. Minden más abszurd.
  • Szthomas
    Vad :D
  • Sir Quno Jedi
    Namost ha én vagyok Seph, akkor már réges-régen aláaknáztam volna a Citadellát és ha a reaperek odatolják a pofájukat, simán a képükbe robbantom az összes lakójával együtt. Kb. leszarom hány ártatlan áldozat elsz, de a reaperek nem jutnak kapuvezérléshez az tutker. A győzelemnek ára van, a túlélésnek meg a többszöröse.
  • Szthomas
    Amúgy egyetértek az érveléseddel. Teljesen logikus.
  • RamsayBolton
    Ha már szóba kerültek az intergalaktikus szexuális kapcsolatok:

• Szthomas
    Na ja. Ettől félek én is. Mármint a Reaperek nem lehetnek ennyire hülyék, hogy a teljes haderőt csak a Földre összpontosítják. Ha mégis akkor a sztori máris bicegős...
  • RamsayBolton
    A relék feletti irányítást elvileg a Citadellán keresztül oldották volna meg, ha a maroknyi proteánok túlélő nem módosítja a Keeper-eket, illetve Shep nem állítja meg Sovereign-t.

Persze úgy logikus, hogy Reaper-ek rárepülnek a Citadellára és átveszik az irányítást újból (ami Sovereign-nek nem sikerült). Kíváncsi leszek, hogy oldják meg a játékban. Remélem nem basszák el, hogy a Földet megtámadja 10 ezer Reaper, a Citadellát meg semmi.
  • Sir Quno Jedi
    Namost a kapukat emlékeim szerint a reaperek maguk csinálták(tatták), ahogy a Citadelt is. A Citadellás dolgot bukták a keeperekkel, nem úgy sült el hála a proteánoknak, ahogy tervezték. Könnyen meglehet, hogy a kapurendszert sem tudják csak úgy pikk-pakk vezérelgetni akárhonnan. Bár nyilván ez az ésszerű.

Arról nem beszélve, hogy az adott IFF device-t is simán ki lehet tiltani a kapuk adatbázisából és máris nem fogunk vele macsózni sehol.
  • Szthomas
    Vagy egyszerűen csak a szőnyeg alá söpri a témát a BioWare és úgy tesz, mintha erről szó sem lett volna.
  • Szthomas
    Jaja. Én is ezen gondolkoztam. Mármint hogy az nem igazán másolható, de akkor a többi flotta alapból meg van "lőve".
  • Sir Quno Jedi
    Te mostan az IFF-ről beszélsz??? AZt kissé nehéz lehet "másolgatni". Az egy spéci gépezet, amit egy halott reaperről bugáztunk, ergó 1x sem tutifix, hogy tudjuk csak úgy reprodukálni.
  • Szthomas
    Még valami eszembe jutott. Az első részben ha jól emlékszem az derült ki, hogy a reaperek átvették a kapuk feletti irányítást és úgy szeparálták el a proteánokat, rendszerről rendszerre haladva. Azt értem, hogy a Normandy-nak van olyan azonosítója, ami kell a reaperek által felügyelt kapukhoz is (második rész óta), na de a többi flotta többi hajójával mi van? Majd mi sokszorosítjuk nekik az azonosítót? Vagy lehet hogy erről a tényről a BioWare-os srácok már meg is feledkeztek és szimplán ide-oda járkálunk a galaxisban? Ha ez így lesz, akkor az elég nagy baklövés a reaperektől...
  • Szthomas
    Kíváncsi leszek Ashley visszatérésére. Remélem nem cseszik el a karakterét azzal, hogy valami teljesen más jellemet adnak neki az első részhez képest.
  • Szthomas
    Könnyen előfordulhat hogy így lesz.
  • Sir Quno Jedi
    Bírom, mikor az ember órákat görcsöl egy misszióval, meg a döntéssel, majd egy rész múlva kap egy EMAILT!!!! Érted?!?!?
  • Kmarha
    nem is lőttem volna el a 2. részben a rachnikat :D
  • Kmarha
    És szinte biztos vagyok benne, hogy a végső csatába óriásit fog számítani, hogy a rachnikat élve hagytuk-e, a geth bázist elpusztítottuk-e és hogy mit műveltünk a kaszások bázisával. De max annyi, hogy kapunk 3-4 féle befejezést :)
  • Szthomas
    A második rész végig ilyen volt. A fontosabb döntéseket is elintézték egy-két utalással (például a rachnik "követe").
  • Kmarha
    Nem megduplázná, hanem meg ezerszerezné az elkészülését egy olyan műnek, ami a mi vágyaink szerint veszi figyelembe a korábbi részek döntését :)

A fővonal, az fővonal, bőven nehéz egyet megcsinálni belőle. Szerintem már az is szép teljesítmény, hogy a részletei változnak.