91
  • Tsol
    #91
    Én most néztem meg. Hát igen, nem a mély mondanivaló volt a lényeg, de szerintem nagyon király volt. Igaz lehetett volna kicsit több akció, meg kiforrottabb sztori. A vérrel mondjuk nem finomkodtak :D

    10/8.5
  • unrealnoise
    #90
    amennyire vártam ezt a filmet, annyira szar lett... év csalódása, itt majdnem minden szar. "kamuakciók", pocsék forgatókönyv, motiváció, a rendezés is szar, abszolút semmi kiemelkedő.. katasztrofális.
  • Bhalage
    #89
    AA-12 beadta, sztem a film egyszer nézhetős kaszabolás, de amit tudnia kell az tudja :D
    volt pár rész amikor hangosan kacagott az egész nézőtér
    az egyik amikor az emlitett autoshotival tortenik a daralas a folyoson, a masik meg amikor az egyik rosszfiu fejet lerugjak hatrafele oszt kitorik a nyaka.

    mit ne mondjak en is a hasamat fogtam annyira lol volt.

    statisztak tenyleg hullottak mint a legyek

  • makpadi
    #88
    Nah még egy átlagos akció film :S a legtöbb ilyen film annyira száraz, nincs bennük elég fantázia...lehet, h telel van híres színészekkel, de csak ez az egyetlen pozitív benne
  • Bergkamp10
    #87
    Slyyy :)
  • szabod
    #86
    Haverom megnézte a filmet és ennyit mondott:
    B+, ebben még a sminkeseket, meg az stábot is kinyírják XD
  • pokolfiu
    #85
  • xen
    #84
    Bazmeg..
    Ahogy hallgatom a Kossuth rádióban a filmről szóló műsort. Pont arra gondoltam, hogy szerencsére ide nem ér el viktor keze.
    Erre: Halgassuk Szekeres Viktor filmkrtikus beszámolóját...
    Hova jut a világ..
  • bippo
    #83
    Ahogy az ilyen módon tálalt vélemény is... :))
  • Wittgen
    #82
    Nekem bejött a film. Nem tudom mit nyavajognak egyes cikkírók Lundgren és Roberts karakterein, ezeknek a színészeknek ezek a szerepek oltári jól álltak. Lundgren már a tökéletes katonában is jól hozta a zakkant szerepet, itt is ott volt a szeren (már a "Leadok egy figyelmeztető lövést!" film eleji mondat elhangzásakor vigyorogtam), Roberts meg végre kiélhette magát egy mozifilmben, ahol szabadon brillírozhatott a főgonosz szerepében. Nekem bejött, függetlenül attól, hogy egyikük sem A-kategóriás színész.

    Azért volt történet is, meg mesélnivaló (hiszen megtudhattuk, hogy mindegyik ex-katona kiégett öreg veterán, se család, se gyerek, már csak a bandának élnek és annak, hogy néha valami jót is letegyenek az asztalra...), stb.

    Az akciók meg korrektek voltak, a mai modern akciófilmnek nevezett izékben feleennyit nem tesznek bele.

    A másik kedvencem meg Terry Crews volt és a szövege, amit kapott. Jókat vidultam azokon is.

    A csaj is megfelelő volt, hiszen latino kellett a szerepre, vagy errefelé mindenkinek a klisé botox-plasztik cicák kellenek a vászonra? Ha ilyeneket akartok látni, nézzetek pornót vagy olyan filmet, amibe se az író se a rendező nem szólhat bele.
  • napimester
    #81
    Nekem tetszett...
  • Cumshot
    #80
    Zsák fing volt ez a film.
  • pokolfiu
    #79
    én kortársától (aki szintén szertornász volt) tudom, hoyg gyűrűn lógott... de utána valóban volt pár évig műugró...
  • trogi
    #78
    Kollégákkal beszélgettünk, hogy ki mindenki kellett volna még bele: :)
    Például bemennek egy vasraktárba, ahol Jackie Chan és Sammo Hung bűvöli a vasrudakat és létrákat, Chuck Norris az erdészeti jelenetben szerepelhetne, vagy akár egy VW furgonból oszthatná az igét.
    Lehetne börtönjelenet is, ahol Nicolas Cage, Wesley Snipes, mellett lenne egy Alien és egy Predátor is. :))) Keanu Reeves lehetne a csapat informatikusa.
    A repülőgép-hangáros jelenetben Bruce Payne felrúgna egy hagymásbab serpenyőt, amire Bud Spencer rosszul reagálna... stb., stb. :-DDDDDD
  • Szefmester
    #77
    OFF: Az IMDB szerint Statham műugró volt, és -a legjobbja- 12.helyezett a 1992es világbajnokságon.
  • Szefmester
    #76
    Igazad lehet.. csak nem ennél a filmnél.. Én és a párom az Avatar-on ásítoztunk a felénél, és legszívesebben inkább elmentünk volna valahova kajálni, mert a filmen csak röhögni tudtunk hogy mekkora hulladék. Ez viszont furcsa módon még 2 héttel a megnézése után is úgy van a gépen hogy ha jönnek haverok akkor majd megint megnézzük és röhögünk jót a Dolph Lundgren és Jet Li féle poénokon. :) Ha a 80as években jelent volna meg ez a film, akkor máig klasszikusként tekintenénk rá. Így viszont csak 20 év múlva fogjuk ezt tenni. :)
  • pokolfiu
    #75
    statham nem popcorn árus volt hanem szertornász (gyűrű) olimpikon... csakhogy a tényeknél maradjunk... :D
  • leeloodallas
    #74
    Opeca írta: "Majd te is rájössz pár hét után, hogy ráültettek a faszra..."
    Na ezt sem egy opera-bérletes írta... Büszke lehetsz magadra.
  • leeloodallas
    #73
    Nem Stathamről írtam, hogy korszakos sztár, hanem általában. Ő még a karrier elején van, bár nem látom, hogy felérhetne a többiek szintjére. Valószínűleg ez a film karrierje csúcsa, többször nem pózolhat ilyen gárdával a vásznon.
  • opeca
    #72
    Téged is hadd kérdezzelek meg, Statham mitől korszakos sztár??? Hol volt Statham akkor, amikor ezen színészek a toppon voltak? Valami pop-corn árus bódéban?
  • opeca
    #71
    Nem, szerintem az volt a gond, hogy olyan hype-ja volt, hogy te már a film megnézése előtt eldöntöttétek, hogy ez csak jó lehet.

    Ebbe a hibába már egyszer épn is sajnos beleestem, az Avatar-al kapcsolatosan. A megnézése után még napoikig benne volt a fejembe, hogy jó film volt, csak aztán kristályosodott ki, hogy tkp. egy nagyon gyenge, vziális élménymoziról volt szó.

    Majd te is rájössz pár hét után, hogy ráültettek a faszra, de mint mondtam, ebbe a hibába nagy ritkán bele eshet az ember fia.
  • leeloodallas
    #70
    Mondjuk a sztori az szerintem is C-kategóriás. A női "fő"-szereplő sem egy sztár alkat. Viszont sosem láttam olyan filmet, amiben ennyi korszakos sztár szerepelt volna. Nagyon jó volt újra látni gyerekkorom hőseit, kiegészítve Bruce Willis-szel (akinek szinte nincs olyan filmje, ami ne lenne minimum jó), Stathemmel, Jet Li-vel, meg az agyatlan, de erre a célra tökéletes Couture-ral. Nagyon sok maradt a sztoriban, ami most nem jó, de nagy esélyt ad a folytatásnak. Remélem megérik még az öregek:D 10/9 (a szereplők miatt)!!!
  • opeca
    #69
    "...ez szándékosan "agyatlan" akciófilm lesz, amely minden jelenetében önirónikus módon a dzs kategóriát akarja idézni."

    Bizonyára:)

    De azért erről kérdezd meg Sly-t is, nehogy a végén pofára ess:)
  • baddeni
    #68
    Ez milyen egy gyík kritika!!! Aki írta gondolja át mikor mit ír és nézzen több 80-as évekbeli akciófilmet.

    "A kérdés, hogy vajon lehet-e az "újakkal" régimódi akciófilmet készíteni. Biztos, lehet, de Stallonénak nem nagyon sikerült."

    Jason Statham új a többi régi akciófilmes figura és igenis baromi jó filmet hozott össze Sly! 10/10-es film.
  • atysgame
    #67
    Nekem is tetszett a film és nem éreztem azt,hogy rosszul sikerült volna,sőt teli volt akcióval az egész film,nem tudom mondja valaki,hogy nem volt.Szerintem már a színészek miatt érdemes megnézni,akik néha jópofa poénokat sütnek el.Az egyetlen negatívum amit magam is elvártam volna,hogy keveset szerepelt benne Bruce Willis és Schwarzenegger.
    Szerencsére a dús akció ezt a negatívumot is elfelejtette.

    Végeredményben egy nagyon jó film sikerült az egészből.Csak ajánlani tudom!
    Saját vélemény.Nekem 10/10.
  • tntmax
    #66
    Jó film.
  • pokolfiu
    #65
    jackie chan, bruce willis, belmondo (bár már nem forgat), chuck norris, seagal, kurt russel, sho kosugi, és nagyon ritkán használt stallone, swarci is pl... sőt kormányzó még kitüntetést is kapott többször a kaszkadőr egyesülettől vagy mitől...

    de egyetértek veled, s sokunkkal, a film határozottan jó, felüdülés a mai akciófilmekhez képest...
  • Szefmester
    #64
    Ez szar lenne? Fura, nekem tetszett. Barátnőm pedig nem szereti az akciófilmeket, pláne a történet nélkülieket, ellenben ezen mind a ketten jól szórakoztunk. Lehet az volt a "gond" a mi felfogásunkkal hogy nem egy epikus történetű drámát vártunk hanem csak egy kellemes kikapcsolódást nyújtó akciófilmet.

    Kaszkadőrök meg zöld háttér.. most komolyan az a bajod hogy a nyudíjközeli akciósztárok megcsináljanak mindent? Mondj nekem 5 olyan akciószínészt aki a mai napig forgat, 50 feletti és eddig soha nem használt kaszkadőrt. Kíváncsian várom.
  • Dynamic
    #63
    Végül is az imdb 50.000 szavazójából 10.000 kapásból 10/10-et nyomott rá, úgyhogy hülyeséget ne nagyon írogass.

    Milyen röhej már, hogy a sok élhetetlen szerencsétlen most elkerekedett szemmel csodálkozik, mert a töménytelen mennyiségű előzetestől és kritikák után sem jött át, hogy ez szándékosan "agyatlan" akciófilm lesz, amely minden jelenetében önirónikus módon a dzs kategóriát akarja idézni.
  • msgreg
    #62
    Őszintén mit vártok?
    Love story-t???
    Ez egy vérbeli akció film volt...
    Megnéztem egyedül tetszett,látványos,kaszabolós...
    Aztán csajokkal,haverokkal.A csajok unták,keresték a történetet,meg a film értelmét...nincs értelme,történet sem nagyon van.Ez egy vérbeli kaszabolós akció film.A legjobb,ha csak valami délutáni kikapcsolódásra vágyik az ember egy fárasztó unalmas nap után.Szerintem jó volt,nem vártam tőle bonyolult több szálon futó történetet,csak egy jó lövöldözéses akciót és azt szerintem megadta.
  • roliika
    #61
    10/7-től egy icipicit messzevan.
    Bár fenetudja, ha neked bejön, hogy a film 80%-ban csak lőnek és fröcsög a vér meg röpködnek a végtagok, akkor lehet, hogy 10/7 a kaszálós műfajban.
  • roliika
    #60
    Iszonyat unalmas volt a film, 0 sztorival.
    Az 5ezredik robbanás és 80 milliomodik töltényhüvely kiesése után majdnem lefordultam a székből olyan izgalmas volt.

    Biztos van akinek ez kell (USA közönség), de nekem nem.

    Stallone papát azért jó volt látni, meg Swarci papát, de ennyi.
  • Gery13 #59
    szerintem szar volt.
    ennyit tudok mondani.
    a fa poénok elmentek.
    akkora gigászi küzdelem nem volt.
    meg az hogy ott vannak 2-en, és 50 000-en mennek ellenük, és a szokásos téma
    válik be mindig...
    szerintem elfolyt a film(vagy elfolytott:()
    de bevalloom, csak a sztárok miatt néztem meg.
  • Tower Guard
    #58
    Lehet hogy nem 10/10, de ne mondják már azt rá hogy ennyire szar film volt, és Viktor szerint 10/0...
    Ez a film megvan 10/7 az biztos.
  • SubZero911
    #57
    Na ezzel a véleményeddel egyedül vagy azt hiszem..... a Földön, vagy inkább a világegyetemben. 10/10 banyek, milyen filmeket nézhetsz te. Könyvet olvastál már?
  • Griphons
    #56
    Ahogy olvasgattam ezt a fos szubjektív kritikát párszor fel kellett tekintenem a címre, hogy "winnie, télleg ugyanarról a filmről van szó?"
    Amúgy a magyar szinkron jó volt, csak a fordítás volt botrányos. A film meg 10/10.
  • l300d
    #55
    en tobbet vartam ettol a filmtol. Az osszes nagyagyunak aki szerepel a filmbe minimum van 3 olyan filmje amire azt mondom hogy na ez film. ez a film valahogy nem jott ossze sajons eleg unalmas volt. De ettol fuggetlenul Viktor te hulye vagy:)
  • Tower Guard
    #54
    Nabazzeg, nemtudom miéert ezt szúrta be
    Na ezaz
  • Tower Guard
    #53
  • psw
    #52
    A cikk jól sikerült, tetszik. A helyén van. Csakazértis belenézek a többi írásodba is. ;-)