91
  • who am I 7
    Nekem tetszett a film...el szórakoztatott, amit a mostanában kiadott filmekről nem nagyon tudok elmondani..akinek meg történet kell, olvasson shakespearet.
  • Permissive
    hali. hál' Istennek, hamarabb láttam a filmet mint ahogy eme "cikket" olvastam.
    írókám nem kicsit mellé trafált:)
    szerintem jó a film, bár Arni és Bruce is mutathatott volna többet is magából - talán majd a folytatásban -. "kiöregedett akció sztárok", hmm, akkor akinek ez a véleménye, vajh mért néz ilyen filmet? nincs sztori?: löjjé - hentelj, akciófilmben ezt várják. számítógépes cuccok?: ki tud visszaemlékezni olyan filmre ahol még nem volt zöld vászon, és stb?
    kaszkadőrök?: 60 évesen mi az esztékába fogunk járni, nem pedig filmet készítünk:)
    összességében: szerintem, nagyon ott van a film
    pápá
  • Atyuska
    Viktornak néhány dologban igaza van ez kétségtelen, de ettől még ez a film élvezhető és sikeres produkció. Jelen pillanatban az IMDB-n is 7.0 az értéke 49 és fél ezer ember szavazatával, s ez azért jelent valamit!
    Vitathatatlan, hogy a film hozza amit elvárunk tőle, s az idősebb - nem vén - akció színészek is bebizonyították, hogy erre a szerepre tökéletesen alkalmasak, s ha érzelmi játékokat nem is tudnak teljesen hitelesen eljátszani, de az akció jelenetek korrektek és látványosak. Nem a sérthetetlen elit csapatról van szó, akik soha nem sérülnek meg, s nem kerülnek alul egyes csatákban, hanem egy hihetőbb szerep a részük, amitől emberibb az egész.
    Persze ebben a filmben is vannak számítógépes trükkök meg kaszkadőrök is, de ez nem vesz el a film értékéből. A modern idők akciófilmjeihez képest jelentősen kevesebb áll robbantás van a filmben, s helyette tényleges piromán tevékenységek, melyek szintén növelik a hitelesség érzetét.
    Azonban vannak kevésbé jól sikerült dolgok is a filmben, hisz valahol minden rajongó elvárta volna, hogy mind a 9-en akciózzanak. Rourke-től is többet lehetett volna kihozni, de itt leginkább a forgatókönyv, s nem a színész akin mullott. Az is igaz, hogy néhol a film leült egy kicsit, de épp csak annyira, hogy mire ráeszmélnénk, már tovább pörögjön gőzerővel.
    Én nem gondolom, hogy Sly 80-as fillinget szeretett volna a filmjében visszahozni, inkább csak azokat az akcióhősöket, akik leginkább ide sorolhatók.
    A kamera rángatás ízlés és divat dolga, engem zavar, de még mindig jobb, mint Greengrass féle rázkódás.
    A feláldozhatók tényleg egy jó film a maga kategóriájában, s remek élvezet nyújt azoknak, akik értékelik ezen műfajt. Nem is érdemes túl bonyolult történeti szálat várni a filmtől, hisz első sorban nem ez az erőssége, de ez egy olyan film, amit érdemes többször is megnézni!
  • Batistuta007
    egyetértek a véleményeddel,kellene sokkal több ilyen.de ettől még olyan amilyen.én komolyabb filmet vártam tőle sokkal.egy pár drámai jelenettel egy kicsit komolyabb storyval és egy brutális végső jelenettel.ezek elmaradtak.nálam idén inkább a szupercsapat nyert.végén röhögtem magam.igaz hogy teli van hülyeséggel de az egy poénfilm és abban el is fér bőven.ettől a filmtől mást vártam nem azt kaptam.persze ízlések és pofonok.de jöhet a folytatás bruce-ra kíváncsi vagyok mint gonosz:)
  • Narxis
    Nem lett nagy durranás, de hiánypótló... amolyan zs kategóriás akciófilm kiöregedett akciósztárokkal. Nekem tetszett, bár a humor nem lett az erőssége, sőt néhol kifejezetten erőltetett volt. A sztori se nagy durranás, tele van közhelyekkel de valahogy mégis megnéztem és tetszett. Vérbeli akciófilm.
  • Batistuta007
    nem tudom miért nem lehetne bevallani hogy nem lett nagy durranás.én is megnéztem és inkább ilyen filmet nézek ezret mint az Avatar féléket,de ettől még egy nem nagy durranás.én az öregtől nem szoktam meg hogy ennyi számítógépes effektel dolgozzon.plusz az összes verekedés agyon vagdalva ami szintén meglepett.az utolsó 10 perc pedig szinte értékelhetetlen.jó volt látni így együtt őket ,volt egy két jó poén,meg azért egy pár jó jelenet de összességében max 10/6 a film.tényleg jó volt látni valamit a régi időkből de ettől még tény hogy nem nagy durranás.nem értem miért nem lehet ezt bevallani és miért kell nekiesni mindenkinek aki ezt látja.arról nem is beszélve hogy szinte mindenhol ilyen kritikákat kapott itthon és külföldön is.
  • 5c0rp330n
    koszi viktor, majd legkozelebb. leulhetsz, egyes.
    és a Winnie még hozzá sem szólt a témához...
  • kalapos01
    Elolvastad ezt és az előző kommentedet? Szerintem kimeríted a gép előtt ülő fikázógép fogalmát.
  • csikebogyo
    Ebben igazad van,alá is írom.
    De szerintem ezeka katonák jobban voltak képezve mint a mi honvédeink:D:D
  • torreadorz
    Nekem speciel nem tetszett a film, pedig nagy Stallone fan vagyok.
    A legnagyobb problémám az volt, hogy a "jó" oldalon felsorakoztak olyan emberek, akik korábban egymaguk elbirtak egy teljes hadsereggel (ahogy valahol valaki irta: "egy ember, egy háború"), a "rossz" oldalon meg gyakorlatilag nem volt ellenfél, vagy maximum egy tucat közkatona akik akár a magyar "hadseregből" is jöhettek volna, akikről azt sem hinném el hogy nyerni tudnak egy csapat huligán ellen, nemhogy egy képzett rambókból álló különitmény ellen...
  • DaemoonHunter
    A végén a gagyi égő ember jelenetét is érinthetted volna...pfejj
  • csikebogyo
    Opeca te is olyan kockának tűnsz, aki a gép előtt ülve fikáz mindent és mindenkit.
    Értelmes véleményt csak nagyon kevesen tudnak már alkotni?
  • Aldo Moro
    "mozifilmben a Tökéletes katona óta nem szerepelt Dolph Lundgrent" A Tökéletes katona 1992-es, a Dzsungelháború 1994-es és én azt moziban láttam. Csak a pontositás végett. Persze tudom, hogy nem lesz kijavitva, de legalább az olvasók legyenek képben.
  • opeca
    Statham meg ráadásul nem is illet a képbe... Mit keresett it? 98-ban volt az első filmje, a ravasz, az agy...

Azelőtt sehol sem volt...

Utána is elég volt mardandó alkotása, és jóformán Stallone mellett ő volt a másik főszereplő...
  • opeca
    Hát ha már felhoztad, a Face/Off-ban ezerszer több sztori volt mint ebben.

Szikla, ezt is említetted, hát az is szászor jobb sztori volt és még mondanivalója is volt, úgy mint pl. az első Rambo-nak...

Indiana Jones filmek..., nos azt hiszem itt nem is kell a sztorit ragoznom....

És még sorolhatnám, ha egy kicsit kitágítjuk az akció kategóriát, ami még meg is engedett, akkor meg aztán Mátrix, Terminátor, Dunát lehetne rekeszteni velük...

De mint írtam, még ha el is nézzük a sztori gyengeségeit, legalbáb az akciójelentekkel lehetett volna erősen kompenzálni, de az sem történt meg. Most komolyan az volt a frankó, amikor mondjuk az elején, semmi más nem csináltak csak egy galériából hentelték a rosszfiúkat?
    Ugyan, semmi dinamizmus, semmi ötlet, aki még tudott volna, annak sem használták ki a képességeit, pl. Jet Li....

• sandor8206
    amúgy cikkíró hülye! D.Lundgren volt a legkirályabb
  • sandor8206
    legtöbb akció-film története gagyi, ha nem tűnt volna fel nagyokos, a színészek és karakterek adták el őket
    ha jó sztorijú akciófilmet akartak csinálni akkor már keverni kellett a sci-fi műfajjal (Emlékmás, Terminátor, Mátrix stb.)
    nagyon kellene erőlködnöm, hogy jó sztorijú sima akciófilmet keressek, esetleg Face/off de az se nagyon, inkább Cage/Travolta játéka és Woo rendezése, Szikla? tök egyszerű sztori! Régi nagyágyukról ne is beszéljek, Die Hard? Faék (talán a 3. rész) Lethal Weapon, tegya szívére mindenki a kezét Gibson/Glover viszi a filmet, többi töltelék. Lehetne sorolni dögivel az ilyen példákat, de sztem 1 kéznyi jó sztorjú akciófilmet nem tudnál te felsorolni.
  • opeca
    Szerintem ez a film kifejezetten gagyi. Még ha a kategóriát vesszük csak alapul, akkor is gyenge alkotás.

Aki szerint ez jó film az nem normális.
    Persze nyugtatgathatják magukat azzal, hogy jaj, ezt vártam, meg nem is kellett több, de szerintem mindenki érzi, hogy ez egy nagyon limonádé film amiből nem kéne második rész.

Mind történet, mind akció terén rettenetesen gyenge lett. Csak a nevekkel próbálta Sly eladni a filmet, ami persze sikerült is, de nem kel ezt erőltetni, kuriózumnak megfelelt, de ebből második részt csinálni hiba lenne.

• csikebogyo
    Nevetséges vagy cikkíró.
    Ha tényleg ilyennek kell lenned,hogy fikázol mindent, akkor tökéletesen végzed a munkádat.
    De az utóbbi idők egyik legjobb akció filmjét miért fikázod?
    A film, kb annyit adott, amennyit vártunk tőle.Egy jó hentelős akciót filmet, néhány lágyabb résszel.
    Fogadd el hogy nem tudsz kritizálni.
  • DaemoonHunter
    "hiszen a nagyon gyenge történetet az olykor pazar"
    A cikkíró tudásáról ez nem mondható el. Ezt mutatja az is, hogy ez a film közel sem a világmegváltó történetről szól, amit pedig egy valamire való kritikusnak észre kellene vennie. Ez a film nem akar több lenni ami.
  • JohnR
    Ez a cikk egy baromság. Szekeres Viktor pedig egy idióta.
    A felálsozhatók véleményem szerinte egy tökéletes akciófilm, melyeg a kor egyik (a háromból) legnagyobb akciófilmes ikonja írt, rendezett és főszereplőként is jelen volt. Ebben a filmben minden megtalálható ami Stallonéra jellemző. Az ilyen lehúzó kritikák (és úgy általában Szekeres Viktor cikkei) csak arra jók, hogy ha az ember nem sajnálja a tintát meg a papírt, akkor kinyomtassa és kitörölje vele a seggét. Szekeres egy pöcs.
  • Fresh Duke
    Legutóbb a szamáremberes kritikát olvastam, asszem azt is ez a szerencsétlen viki írta...
    Ezentúl megnézem ki írta a cikket, és ha ez a szánalom, akkor be is zárom az ablakot.
  • Daell Drow
    Nekem is nagyon tetszett a film.
    Azt kaptam amit vartam: akcio, rengeteg felmondatos poenok, regi sztarok.
    Szal nekem bejott, johet a masodik resz.
    Viktorhoz meg mar nem is irok semmit.
  • willcox
    Fáj is, hogy szellemileg visszamaradi vagy?
  • willcox
    Én is használom, sőt, még mellette pár mást is. De az autentikálás akkor is megtörténik, vagyis a nézettség nő --> a reklámozóknak meg ez a lényeg.
  • Balintos
    Engem az döbbentett meg, hogy akinek a jócsajnak kellett volna lennie nem igazán volt jó csaj, ilyen hibát...
  • Darth Sith
    MomParkban eredeti hanggal megy, feliratosan ;)
  • Darth Sith
    valóban van igazság abban amit mondasz, de aki az sg-re jár, sztem annak a 90%-ka tudja mi az az AdBlock és használja is... én részemről évek óta nem láttam egy darab reklámot se, se itt se máshol.. :)
  • kalapos01
    Nem tudom, mennyire lesz sikeres itthon, de moziban tényleg jól néz ki. A szinkron, ööö, izé, de a kép fasza.
  • Nos
    mármint a film volt teljesen ok :)
  • kalapos01
    Na, itt egy isten barma. Mert 50 vagy 100 komment annyit számít. Vagy akár 500. Meg egy látogató többszöri megjelenése. (Arról nem is beszélve, hogy mikor volt itt olyan kritika, amivel nem értett egyet a többség. Eleve, mikor volt utoljára kritika.)
  • Darth Sith
    A cikk szar és lehúzós, viszont a film szerintem hozta amit vártunk tőle, nekem tetszett. Aki tesztoszteronos, régitípusú akciófilmet akar, annak csak ajánlani tudom.
    És igen, megnéztem moziban, nem csak gépen.
  • Nos
    na rólad egy másik akciófilm jut az eszembe, abban Mel Gibson játszott és biztos mindenki ismeri, jó film volt

Annyira azért nem húzta le, de eleve más úgy nézni egy filmet, hogy abból kritikát akarsz írni, mint egyszerűen csak nézni és nem is gondolni semmiféle firkálásra.

Ha az első mondatnál befejezi, akkor sokan egyetértenek vele, de akkor nincs cikk. És bárkinek lehet valamilyen témában az átlagostól eltérő véleménye, attól még nem hülye.

Részemről teljesen ok volt. És pont.
  • willcox
    Nem veszitek észre, hogy miért születnek olyan cikkek (ez nem csak a filmes részre igaz), amikkel a többség nem ért egyet? Elárulom: ha nem értesz egyet, akkor hozzászólsz (+1 oldalletöltés), sőt, ha többször is hozzászólsz, akkor többszörös oldalletöltés, és ugyanennyiszer a reklámok is megjelennek. Ha csak simán elolvasod a cikket, és nincs eltérő véleményed, akkor nem szólsz hozzá, de akkor nincs annyi oldalletöltés, meg a reklám sem jelenik meg annyiszor. Hát ezért. Sima üzleti felfogás, nem más.
    A cikkíró magánvéleménye a megírt cikktől akár teljesen eltérő is lehet, de azt nem köti az orrunkra.
  • FL Zoli
    de ezen kívül nagyon tetszett, én is ilyeneken nőttem fel
  • FL Zoli
    A néző pedig eközben azon sajnálkozik, hogy mekkora élmény lenne, ha a plakáton szereplő Kilencek mindegyike fegyvert ragadna és vállvetve küzdene egymás mellett.

Ez sajnos igaz, Willis 0, rourke 0, az egyik meg gonosz csatlós, még Dolph a legjobb a mellék-hősök közül
  • barcames
    jó film lett:) 10/8
  • FNorberto
    Ez egy kibaszott jó film volt. Ha a 2. részre Willis beszáll mint főgonosz és valahogy Van Damme-ot is hozzácsapják a csapathoz akkor tökéletes film kerekedhet belőle.
    A cikkről meg annyit hogy SZAR!!!!!
    Keress más pályát mert ezen keresnivalód nincsen!!!
  • ddt500
    Ja és a film nekem nagyon bejött! Mikor Stallone megrúgatta a kocsiját majdnem beszartam a gyönyörűségtől.Szerintem minden a helyén volt.