271
-
#231 Szia!
Ezt is feltétlen olvasd el, mert izgalmas. Megjegyzem, izgalmas 4 évnek nézünk elébe, nem fogjuk magunkat unni.
Én egyébként sem Csányit, sem Matolcsyt, sem Simicskát nem tartom észkombájnnak. Az ilyen emberek nem fogják Magyarországot meredek fejlődési pályára állítani. Fellegi számomra teljesen ismeretlen. -
#230 Mégicsak rendes ember ez a Soros bácsi. A kispekulált pénzből valamicskét visszaad. -
#229 Itt is, nem arról szól a cikk, hogy Malos csákók mindenkinek nyaltak, hanem, hogy a jobboldali kormányoknak is.
A megfogalmazás mondhatni árnyalatnyi, mégis tetten érni a szándékot.
-
#228 Én is megfigyeltem, hogy ismeretlen témákkal kapcsolatban az ilyen semleges cikkek valóban zavaróak. Amiben viszont van kialakult véleményem ott kifejezetten jók, nem húzom fel magam, hogy a cikkíró próbál terelgetni valamilyen irányba.
Persze teljesen kiegyensúlyozott cikk nincs, és amúgy aranyos ahogy az Indexen tetten éri az ember, az apróbb kis lökdödődéseket, terelgetéseket.
:D -
Sárkányölő 88 #227 Általad gazdagabb lettem ezzel a hernyós micsodával:) -
#226 Persze, hogy nem tiszta, hanem vörös.
De van egy jó hírem, amely nem kapcsolódik Kolontárhoz, viszont a Ricsi és az űrliftesek lecsapnak rá. -
Sárkányölő 88 #225 Pont most olvastam a linket vallami nem tiszta. -
Sárkányölő 88 #224 Nekem már a szabotás is megfordult a fejemben. -
#223 Micsoda izgalmak!
http://index.hu/bulvar/2010/10/07/ket_gep_sertette_meg_a_magyar_legteret/ -
#222 Megjelent az MTA állásfoglalása is.
Korrektnek tűnik, bár én a visszaköltözést azokba a házakba semmiképp nem javasolnám, sőt, eddig sem szabadott volna olyan helyen lakni, ahol fennáll a vörösiszappal való elárasztás veszélye.
De amint korábban leírtam én EZEKNEK A TÁROZÓKNAK A MEGÉPÍTÉSÉT CSAK ÚGY ENGEDÉLYEZNÉM, HOGY A MAXIMÁLIS VÍZÁLLÁSUK IS KB. FÉL MÉTERREL-MÉTERREL ALACSONYABB, MINT A TEREPSZINT. Így nem áll fenn a kiömlés veszélye sem földrengés, sem alámosás, sem terrortámadás, sem semmi esetén.
Természetesen, ezeknek a tározóknak a kiépítése valamivel többe kerülne, mint a megemelt létesítményeké, de ha minden (a mostani esemény utáni kármentesítés költségét is) figyelembe veszünk, akkor olcsóbbak.
Ha lehet normális halastavakat építeni (nem tudok olyan halastóról, amelyik terepszint felett lenne), ahol a bevétel nem egy nagy vaszizdasz, akkor lehessen zagytározókat is terepszint alá építeni, mert ezeknek az ipari konszerneknek annyi pénzük van, mint égen a csillag.
-
#221 Olvastam a cikket már délelőtt.
Jó kis összefoglaló. speciel ezért szeretem az Indexet, mert profik, bár ők csak elénk öntik az infókat, értékítéleteket nem fogalmaznak meg. Tudom, ezt követeli a BBC-kódex is, de én nem értek ezzel egyet, az olvasót terelni kell kicsit a jó irányba. Egyébként, politikai témákban vastagon terel is az Index, úgyhogy nem lehet kifogásuk.
Volt egy kísérlet, amelyről régebben olvastam, és természetesen amerikaiak vagy britek végezték, azt vizsgálva, hogy milyen hatással vannak az emberekre az információk.
Volt egy negatív jelenség (pl. a kábítószerfogyasztás, de itthon lehetne a cigánybűnözés is), amelyet 3-féleképpen mutattak be:
1. Kihangsúlyozták a jelenség negatívumait
2. Ellenérveket sorakoztattak fel, amelyekkel megpróbálták menteni a menthetetlent
3. kínosan ügyeltek a kiegyensúlyozottságra, és ugyanannyi pro és kontra érvet hoztak fel.
Nos,
- az első esetben a tesztalanyok könnyedén tudtak dönteni,
- a második esetben is a többség azért rájött, hogy a bűnt nem szabad elfogadni, még akkor sem, ha millió mentséget és magyarázatot kitalálnak a jogvédők,
- a harmadik esetben azonban sikerült összezavarni az embereket, sőt, - mivel kiöltek mindenféle érzelmet az információkból - közömbössé váltak a témával kapcsolatban.
-
#220 A "régi rendszerben" felépített egész alumínium ipart a rendszerváltáskor lenyúlta kb 3-4 emberke.
Kis zsindeksz összefoglaló.
Láthatólag a jobb és a baloldalnak is kedves szakemberekről van szó, akik az "előző rendszerben" kerültek pozícióba, de a rendszerváltás után azért mindkét oldali, így akár a jobboldali kormányokba is besegítettek.
Szal?
-
#219 Kúl!
Hogy stilszerű legyek.
-
#218 bocs, hogy mindig ilyen "hülye" linkeket szúrok be. -
#217 Lehet, hogy a maják annyira nem voltak hülyék? -
#216 Mindig az előzőre.
:-) -
#215 Melyik régi rendre gondolsz pontosan, mert van belőle néhány!?
-
#214 Ja, és biztos ezt is az ufók csinálták. -
#213 Csak szemléltetni szeretném, hogy milyen az, amikor rosszul építenek meg egy felhajtó rámpát mozgáskorlátozottaknak. Lehetett volna oldalt, rövidebb (két lejtővel), ehelyett hosszú lett és drágább (a rövidebb, olcsóbbért kevesebbet tudtak volna kiszámlázni). -
#212 ha nem hiszed, számold meg.
Nexus:
ez még a régi rend mocska. -
#211 Ja, a vörös iszap elárasztja az országot!
Bár bizonyos megvilágításban ez inkább olyan narancsos színű, nem is tudom...
-
#210 20-40 milliárd lakható bolygó! Hát ezt se hiszem el, ezt mégis mire alapozza? Tudósok is csak találgatnak állandóan... Szerintem ez csak ezért van, hogy itt is vegyenek földet az emberek, hogy ha a Föld elpusztul legyen hova menniük... -
#209 Én már unom ezt a sok szerencsétlent.
Ezek semmire sem számítanak, semmit nem látnak előre. -
#208 Mindenesetre, én még a kaméleon eszemmel is annyit tudok, hogy veszélyes trutymót nem tárolok földfelszín felett, hanem ások egy nagy gödröt, ahonnan nem tud kiönteni, és ott tárolom a veszélyes löttyöt. De ehhez még kaméleonész sem kell, csak józan magyar paraszti ész. -
#207 Jól van, na!
De mi ketten kiegészítjük egymást. -
pjke #206 Vagymi?
"Mondtam már, hogy valszeg nincs" tudomány, evolúció stb.? "Nem? Akkor most mondom.
Tessék bebizonyítani." Tudományos, evolúciónista könyvek, iratok, elméletek "nem ér, mert ilyen-olyan hamisított, ember által írt könyv semmit nem ér.
Az hogy meg valaminek nagyon-nagyon pici az esélye, az nem egyenlő a lehetetlennel. Vili?
Bizonyítsd!"
-
pjke #205 őőőő vagy nem?
"Mert legyen igazad," evolúció hozott "létre minket. (Bár ezt semmi sem bizonyítja, csak te mondod! Viszont az Evolúciós Elméletet annál több bizonyíték támasztja alá!) De, az" evolúciónak "is létre kellett jönnie valahogy! És ne mond, hogy saját magát hozta létre, mert az logikai paradoxon." -
#204 kara kán az új frayer?
amúgy kedves hogy így aggódtok a mozgássérültek jogain, de előbb próbáljunk meg egészséges embert eljuttatni a gliese-re. aztán jöhetnek a rámpák... -
kukacos #203 Kár izzadni a tereléssel. #193-ban még egy szót se ejtettél tolvajokról, csak a mozgáskorlátozottak maffiájáról, akik "irreális módon terhelik" a társadalmat. Vállald csak fel büszkén, te írtad.
(Van ám egy pont a kaméleonszerű csacsogásban, ahol az ember saját magát veszti el. Majd nézd meg Zanussitól a Védőszíneket, ha még nem láttad:
http://www.youtube.com/watch?v=2j4dBWp-cY0
) -
#202 Te még mindig nem érted.
A mozgáskorlátozottakat sem a te nagy eszméid érdeklik igazából. Mert hiába akadálymentesített minden köztér és -épület, ha mindenütt ott lesnek rád a rablók, zsebesek és tolvajok. Ez az alap, a közbiztonság, mindenről csak ez után lehet beszélni. Hiába vannak díszes, csicsás közlekedő rámpáid, ha a mozgáskorlátozottak nem is merik használni őket.
-
kukacos #201 Akkor meg miért beszélsz a mozgáskorlátozott maffiáról? Nem inkább az idióta városvezetéssel kéne vitatkoznod, akik megint olcsójános megoldásokkal akarnak nyugati színvonalat hazudni? Meg hogy van képed párhuzamba állítani a saját rövidlátásoddal? -
#200 Kb. 6 éve törött lábbal kerültem a Baleseti Sebészetre, úgyhogy sok mindent megértettem akkor.
Nekem nem kell magyaráznod. Emlékszem, a kontroll után, már bicegve, úgy döntöttem, hogy nem hívok taxit, elballagok a villamosig, majd át a Keleti aluljáróján a buszig.
Nem azzal volt a baj, hogy húztam a lábam. Korántsem!
Azzal volt a gond, hogy az aluljáróban a cigányok már lesték a zsebeim, hogy mit lehetne tőlem ellopni. -
#199 Te miről beszélsz?
Én egyetértek az akadálymentesítéssel, de pl. a Blahán miért nem lehet rámpát levinni az aluljáróba?
Majd felvinni?
Miért kell oda felszíni zebra?
Sőt!
Szerintem a HÉV peronját már rég meg kellett volna emelni, meg úgy általában a vasúti peronokét.
Nevetséges, hogy pl. Romániában sok helyen a vasúti peronokat megemelték.
Egyetértek azzal, hogy tegyük akadálymentessé a közintézményeket stb. de nem ész nélkül.
Épp vasárnap, amikor mentem szavazni, láttam egy társasháznál szépen, ráadásul olcsón kialakított rámpákat. Mondtam is magamban: lám lehet ezt olcsón, anyagpazarlás nélkül is megoldani. -
kukacos #198 Művelődjetek már, mit jelent a "liberális" kifejezés, pontosabban mit jelentett, mielőtt Magyarországon bizonyos körök aljas politikai indokokból szitokszóvá alakították (talán ez Torgyán doktor egyetlen megmaradó műve). Mert nem ezt. Legfeljebb úgy, hogy egy nő is lehet katona, ha akar.
Mo. ugyan a lakosság túlnyomó többsége csontig liberális alapon él, de a csodás magyar elitnek sikerült elérnie, hogy itt is kéknek mondjuk a pirosat. Nem baj, a delírium lassan olyan szinten áll, hogy ez a napi hazugság már fel se tűnik.
Persze lehet, hogy te nem vagy az. Lehet, hogy neked egy olyan világ tetszene, ahol mindenki egyforma fogaskerék a gépezetben, aki meg kilóg, azt lereszeljük vagy megsemmisítjük. Mert ugye ezt jelentené a "konfliktus megoldása" nem liberális módon, a különbségeket eltüntetjük, együtt menetelünk, egyfelé. Muszliméknál ez van, talán át kéne venni a rendszert, ha már a legutóbbi európai kísérletek most épp nem szalonképesek.
Mindegy. Népszerű a fiatalság csúcsán az erősek hatalmát hirdetni. Csak később, amikor elesett és függő az ember, vagy rájön, hogy különbözik, na akkor kezd hirtelen együtt érezni. Mindig lesz, aki nem sokat fogott fel az emberiség utolsó háromszáz évéből. Sajnos néha többségbe is kerülnek, aztán újra megismétlik az összes hibát. -
kukacos #197 B+ irreális? Mit csináljon a tolószékes, tegyen fel lábat magának, vagy növesszen új agyat?
Most mondhatnám, hogy kerülj tolószékbe mihamarább, de neked se kívánom. Majd fogsz még, ha 70+ leszel és megéred.
Tudod te, hány embernek van igénye akadálymentesítésre? És hányan nem indulnak el, mert nincs? Nyugaton a rozzant öregemberek is kis elektromos autókkal közlekednek, így nem fognak le egy ápolónőt meg a családjukat. Ezeknek az embereknek az életet jelenti az, hogy el tud menni bevásárolni, meg így addig sem otthon veszik igénybe mások idejét. De valószínű gyereked sincs, és babakocsival se próbáltál még szerencsétlenkedni Budapesten, meg mondjuk egy rendes európai nagyvárosban, összehasonlítás kedvéért. -
#196 Igen, ezzel egyetértek.
Ez a "Vegyítsünk össze mindent mindennel!" tendencia elképesztő károkat tud okozni.
Az erőszak jegyében felnevelkedett prolikölyköt dugd ugyanabba az iskolába, mint a vallásos, értelmiségi környezetben felnőtt könyvmolyt. Mert - na, persze! - a lumpen majd tanulni fog a könyvmolytól jó modort. Ahogy Móricka elképzelte. -
kukacos #195 Mit értesz visszafejtés alatt? A fehérjére képző kódot ismerjük, magát a DNS-t meg a human genome project óta megveheted DVD-n. Most akkor itt van már a Kánaán, csak én nem veszem észre? -
#194 "a mozgáskorlátozott maffia", höhöhö, ez jó!
Ez az egész azért mutatja, a liberális gondolkodás csapdáit, nem megoldani akarják a konfliktusokat, hanem állandósítani, sőt fokozni az egyenjogúság nevében: házasságot, gyereket a homiknak, nőket a seregbe, és a bányába, pénzembereket a karitatív, non-profit szervezetekbe, lábat a kígyónak, szárnyat a gilisztának.
És ha azt mered mondani, hogy kígyó, hiszen neked nincs is lábad! akkor akár börtönbe is kerülhetsz, mert szemét irredenta, kirekesztő állat vagy.
-
#193 Rossz tendenciák alakultak ki Budapesten az utóbbi időben.
A dugók egyik oka az, hogy bár fontos csomópontokban aluljárók vannak, mindenütt felül is gyalogátkelőket alakítottak ki. Gondolok elsősorban a Blaha Lujza térre, a Nyugati térre, és ez megy most a Keleti pu. (Baross téren) is.
Igazából, a mozgáskorlátozott maffia olyan befolyásra tett szert, ami már károkozásba ment át. Az egész világot saját igényeikre akarják formálni.
Én pl. rövidlátó vagyok, de nem várom el, hogy az üzletek cégtábláira két méteres betűkkel írjanak, hanem szemüveget teszek fel stb.
Mindenkinek van valamilyen fogyatékossága, de ezzel nem lehet irreális módon terhelni az államot és a társadalmat.
De mondhatnám a kerékpárosokat meg még sok mindent is. Persze, az is érvényes, hogy az autósok meg a saját igényeik szerint alakítanának mindent, de alapvetően mindenki "autós", vagyis utazik. -
#192 Hát ja, de ha építesz egy hidat a parlament elé, akkor minden hobbitelepjárós plázacica arra menne és megint csak ülnek az emberek a dugóban.
Amúgy a Margit híd közepén lesz egy szép zebra lámpával, az is adni fog a forgalomnak rendesen.