147
  • levente68
    Ja, és ráadásként semmiféle mobil adat előfizetésre nem vagyunk rákényszerítve, éééééérrteeeeeeeeddd???????????????????
    Hogy ne terheljelek túl, elmondom: 5.220,- magyar forint a 180-as díjcsomag havi díja és teljesen lebeszélhető, vááááágooooddd?????
    Annyit kértek cserébe, hogy 24 hó hűség és 12 hó tarifatípus hűség aláírásra kerüljön. Ez szerintem korrekt kis ajánlat, sokkal több embernek elfogadható, mint az a tarifacsomag, amiben te vagy és állításod szerint amúgy is elfogyasztanál.

Mikor fogod fel, hogy nem mindenki TE? Hál'Istennek...

Újra elmondom tehát, mert szerintem ezek után se fogod fel:
    Az iPhone4 még mindig DRÁGA, ahhoz képest, amit tud.

Főleg az SGS-hez viszonyítva!

Miben jobb az Android az iOS-hez képest?
    Nem mondom el századszor, mert én nem vagyok a kisegítő iskolás tanárod, ezer helyen sokezerszer leírták, hogy mik az iOS hiányosságai, na azokban jobb!
  • levente68
    Akkor magyarázd már el, miért ferdíted állandóan a dolgokat, komám?
    Mondd el, mennyi egy független iPhone4 és mennyi egy független SGS, ok?
    De nem egyik az egyik országban, másik a másikban, mert ha angliai árról beszélsz, akkor SGS-re is kinti árat nézz talán.
    De senkit nem érdekel, mi a szar van angliában, itt mennyibe fáj az egyik és mennyibe a másik, erőlködnöd kellene, akkor talán korrektebb tudnál lenni...

Arról ugattam, csak megint hiába, hogy nem egyéni megoldások érdekelnek, mert ahogy te ferdítesz, ferdítek akkor én is. Akkor pedig nekem 14 pénzbe van az SGS. Tehát semmiféle baromságot nem mondtam.
    Asszony lófasz pénzt fizet havidíjként és régi előfizető, mutasd, milyen módon vetekszik evvel iPhone-os ajánlat, gyerünk! Nehéz lesz, mert busás haszon beszedése mellett kapod csak a djágaszágodat "olcsón"!!!!!

De még az sem érdekel, iPhone-hoz mindig drágábban jutsz hozzá és még mindig egy szarkupac, ez a lényeg, akárhogy csűröd-csavarod, b+!!!!!!
  • narumon
    "Jobb telefont, kevesebbért véve és semmit fizetve havonta érte, szerintem én nyertem!!!"

Azért érzed, hogy most nagy baromságot mondtál? Attól, hogy nem te fizeted a havi díjat attól még van csak asszony fizeti.
    Jah és képzeld én is postán kapom az iphonet és ingyen kihozzák. Jé mik vannak, de tudod mit te nyertél...
  • narumon
    "A 161 ezer forint plusz kiutazás kevesebb a 120 ezernél?!?!

Valaki fel van itt mentve matekból...."

Húha látom valaki meg magyarból volt felmentve mert az értelmezés nem nagyon megy. Ezt a 300e forintos hülyére írtam. És nem nem kevesebb a 120e forintnál, viszont nem is muszály angliában venned telefont, sőt a 120e az mindenképpen kevesebb mint az iphone4 ára, de nem a negyede sőt nem is a fele, hanem éppen hogy olcsóbb.
  • narumon
    "Az Android már most jobb, mint az iOS, ebben bátran megállapodhatunk, valamint a fejlődési ütemének dinamikusságáról szintén."

Továbbra sem értem miben jobb? Mi az amit az android tud és az iOS nem?

"Na, amint erre képes lesz az iPhone, akkor lehet kételkedni az Android fejlettebségében!!! Ja, meg a továbbra is fennmaradt hiányosságok kiküszöbölése után!"

Szerintem erre most is képes csak máshogy hívják az alkalmazásokat. Szóval nem értem miről beszélsz :o
  • levente68
    Ha valaki meg olyan hülye, hogy egy rakás havidíjat a nyakába véve megveszi az iPhone bármelyiket és még állítja is, hogy az olcsóbb, sőt esetleg órákat gubbaszt idióták közt kretén megnyitóra várva, velem szemben, aki 14 pénzért kaptam az SGS-t és házhoz hozták, bár csajom aláírt további két évet, a 180 perces csomagban egy évet kell maradjon, 10 éve ott van, nem tervez szolgáltatót váltani. Ő használja a saját telóját tovább, én meg Djuice csomagban, ha nem telefonálok rajta egyet sem, akkor NULLA forintért használom az SGS-t....
    Nincs mobilinternet függés, nincs tízenikszezres havidíj, hadd hülyézzek inkább én, ok?!
    Jobb telefont, kevesebbért véve és semmit fizetve havonta érte, szerintem én nyertem!!!
  • levente68
    A 161 ezer forint plusz kiutazás kevesebb a 120 ezernél?!?!

Valaki fel van itt mentve matekból....
  • levente68
    Az Android már most jobb, mint az iOS, ebben bátran megállapodhatunk, valamint a fejlődési ütemének dinamikusságáról szintén.
    Ugyanis, amit az iPhone az első termékével felmutatott, az a stabilitás és könnyű használat volt, de azóta vajmi keveset fejlődött és a kívánatos szintet az iPhone4 közelíti végre meg, további hiányosságokat hordozva.
    Mindezt horrorisztikus áron.
    Az Android hiányosságai közül meg nem is jut eszembe egy sem...
    De, a Google függés, de megoldom...

Ma terheltem meg az SGS-t kissé:
    Ezek mind egyszerre, gördülékenyen futottak, igen, KETTŐ nav egyszerre navigált és mondta, merre menjek!!!

Sygic Mobile Maps 10
    iGO 8.3
    A Online Radio
    dxTop Pro alternatív Home screen, nem kevés memo-t eszik...
    Compass
    Sensor Ball 4 szint, jó sok golyó
    Slovoed szótár beszéltetve
    számológép
    Celeste bolygók térképe
    Weather pro
    Weather bug elite
    közben hívás is jött, gond nélkül beszéltem

futó service-k a gyáriakon felül:
    Nudge
    TooDoo
    antivirus
    CPU monitor
    System info widget
    Fring
    PhoneWeaver profilváltó
    Phone usage
    Advanced Task Manager

Na, amint erre képes lesz az iPhone, akkor lehet kételkedni az Android fejlettebségében!!! Ja, meg a továbbra is fennmaradt hiányosságok kiküszöbölése után!

Aztán akkor egy jobb hasonlat: Pentatlon versenyzőként megnyerek egy számot fölényesen, egyet épphogy, egyet mondjuk harmadikként, valamint két versenyszámban nem tudok indulni, mert nincs puskám, meg sílécem.
    Reménykedhettem-e egyáltalán az összesített győzelemben? Kétlem!

Nos, tehát Android most csúnyán rulez! Ha egy olcsó telóval kevésbé, az a hardware hibája ám, nem az oprendszeré!!!!
  • narumon
    "2) az Androiddal szemben ugyan milyen fenntartásaid vannak? Mert hogy van 1 rakás androidos teló, ami gyengébb, mint az iPhone, az nem csak a véleményem, hanem tény is."

Így van. Az én fenntartásom (már ha lehet ezt annak nevezni) az pont ebbből adódik. Előbb utóbb meg kell szabni a határt, hogy milyen szoftver min fut, és ez nekem már nagyon PC like ami egyelőre nem tűnik szimpatikusnak.
    Ez alatt azt értem, hogy akár egyidőben egyszerre lehet majd olyan telefont venni ami mindent nagyon szépen és jól futtat a marketből (játékok, számításigényes progik), meg olyat amit az egyszeri user 50e forintért megvesz mert mindenkitől azt hallotta, hogy az android jó, de amikor bármit fel akar tenni meg elindítani, az nem indul, elszáll, vagy élvezhetetlenül lassú. A másik amit ez még magával mondhat, hogy mindig a csúcskészülékre fejlesztik a játékot és akinek nem az van az vagy cserél vagy lemarad, kimarad. Szóval ez nekem egyelőre teljesen PC-nek tűnik, de meglátjuk majd hogy alakul.

"Szerintem teljesen egyértelmű, hogy több és jobb az iOS-nél, minden tekintetben."

Ezt ma én még nem mondanám, persze biztos van benne egy jó adag megszokás, de én egy androidos telefon előtt csak pislogok, hogy akkor ezt most mért így és miért nem amúgy. Nem állítom, hogy rossz rendszer, de hogy több vagy jobb mint az iOS azt sem merném igy kijelenteni. Ez kicsit ilyen Win vs Linux egyik sem jobb a másiknál.

"A jövő pedig engem fog igazolni, az Android szép lassan megeszi az iOS-t és ezzel az ájfont reggelire."

Ez alatt nem tudom mit értesz, de ezt nem hinném. Az iOS is fejlődik ahogy az Android is, az hogy megeszi reggelire az nekem nagy baromságnak tűnik. Ha viszont az eladásokra gondolsz akkor egyértelmű, hogy sokkal több androidos telefont adnak el mint iOS-el rendelkezőt, lévén az egyiket 70 cég használja a másikat meg 1. Ez viszont az ég világon semmit nem jelent sem felhasználói szempontból (symbianból adnak el legtöbbet mégis keresni kéne, hogy ki szerint az a legjobb), sem cég szempontból; az applet nem nagyon fogja érdekelni, hogy mennyi androidos telefon fogy amíg az iphone jobban fogy mint a legtöbb telefongyártó készüléke (Mint ahogy apple computerből is sokkal kevesebb fogy mint windowsosból, viszont sokkal több mint néhány GYÁRTÓ terméke). A HTC és a Samsung sem attól lesz boldog ha 50 másik céggel együtt 40x annyi telefont adnak el mint az apple, Ők akkor lennének boldogok, ha személy szerint annyi telefont adnának el mint az apple, sőt így ők egymásnak közvetlen konkurenciái lesznek (mind a 80-an).
  • narumon
    "Független iPhone4-ről tudok, amit 300 pénzért vettek, haverék "

Hát ha valaki olyan hülye, hogy 300e forintot adjon egy telefonért akkor azt mondom meg is érdemli. Ebbe belefér még az is, hogy kimegy angliába egy kicsit nyaralni szétnézni, és közben vesz egy iphone4-et az appleshopban függetlenül 499fontért ami 161e forint.

"Akkor tehát, ha én csak eljutni szeretnék A-ból B-be, akkor a Trabant a jobb, mert abban nincs tamponkiszedő és mert nekem csak az számít, ami az én szempontom? Objektivitás, bitte!!!"

Hát ez most rossz példa. Helyesen; az egyik autó kombi - tehát tudja azt a funkciót, hogy sokat lehet bele pakolni - mivel nekem erre nincs szükségem így egyik autóm sem kombi, mert egyébként szerintem elrontja az autó formáját. Tehát egy olyan funkciót amire nincs szükségem a háttérbe helyeztem azzal szemben amire van (forma).
  • Justil
    1) handras

2) az Androiddal szemben ugyan milyen fenntartásaid vannak? Mert hogy van 1 rakás androidos teló, ami gyengébb, mint az iPhone, az nem csak a véleményem, hanem tény is. Hogy van olyan androidos készülék, ami meg jobb, az úgyszintén. De ha magát az OS-t nézzük, ugyan mi bajod van vele? Szerintem teljesen egyértelmű, hogy több és jobb az iOS-nél, minden tekintetben. Ami nem jelenti azt, hogy tökéletes, de már most jobb. A jövő pedig engem fog igazolni, az Android szép lassan megeszi az iOS-t és ezzel az ájfont reggelire.

• levente68
    Dióhéjban én is:
    független SGS: 8 GB kb 120 pénz, 16 GB kb 145 pénz egy gyors guglizásból

Független iPhone4-ről tudok, amit 300 pénzért vettek, haverék szervizébe került, mert leejtették szőnyegpadlóra és kakukk a törhetetlen kijelzőnek...

Gyorssopban 270 a 16 GB. Kicsi különbség mintha lenne...

Akkor tehát, ha én csak eljutni szeretnék A-ból B-be, akkor a Trabant a jobb, mert abban nincs tamponkiszedő és mert nekem csak az számít, ami az én szempontom? Objektivitás, bitte!!!

Lényeg: hála Apple-nek, mert ha nem kavarnak bele az állóvízbe, ma nekem nincs SGS-em, ez tény, az iPhone túlárazottságával együtt.
  • narumon
    Előszőr nem akartam válaszolni, de aztán mégis de tényleg csak dióhéjban és néhány dologra. A korrektség az mindkét oldalról az kellene, hogy legyen (és ezt most nem rád értem). Minden ilyen hírnél feljön valami valótlan állítás iphoneról amit százszor leírtunk már, hogy nem úgy van de a százegyedik valaki is benyögi ugyanazt. Másrészről olyan dolgokat is belekevertek ami szubjektív (pl kezelhetőség). A másik az előfizetés kérdése; nekem csak az számít így nem értem miért kéne más szemszögből néznem. Példának megemlítettem a HTC-t is. Amikor "megvettem" a 3GS telefont akkor megnéztem a HTC kínálatát, hivatalosan a Pannonnál volt majd 200e forintért. Ha megveszem ez mellé fizettem volna még az előfizetési díjat, az iphonet meg elhoztam 29-ért és mellé ugyanazt az előfizetési díjat fizettem. Egyszerűen nem értem, hogy hol lett volna nekem ebben üzlet megvenni a HTC-t (ami egyébként nem is tetszett annyira mint a 3GS több szempontból sem). Erre írtam, hogy lehet vas árat nézni, de amikor az egyik 170e forinttal több akkor hiába nézem, hogy sima vas mennyibe kerül.
    A Samsung Galaxy S esetében ez úgy néz ki, hogy ugyanannyiba kerül mint az iphone4. A két telefon ugyanaz a kategória, nagyjából ugyanazzal a tudással ami nekem itt nem tetszett az csak a Market gyerekbetegsége. Persze szépen fejlődik de még mindig nagyon sok a gagyi béna program. Az én döntésemben (hogy most iphone lesz megint) ráadásul az is közrejátszott, hogy iphonera már van jópár játékom és IGOm is megvéve, ezeket újra be kéne szerezni. Ez nekem most megint iphone felé billenti a mérleget. Nem lesz ez mindig igy, biztos lesz olyan telefon amire lecserélem, mint ahogy anno a Nokiákat szerettem nagyon, de nem tudtak lépést tartani a fejlődéssel és szerintem nagyon lemaradtak. Most ez a döntés azt hiszem jól meg is indokoltam.

"Azért, mert valakinek amúgy is magas az előfizetése és a forgalma és ezért olcsón kapja, attól még piszkosul nem jobb az iPhone4."

Fogalmazzunk úgy akkor hogy nem is rosszabb mint a most kapható telefonok nagy része. Az SGS az mondjuk egy szint de én nem éreztem hogy jobb lenne mint az iphone az építés minősége meg láthatóan rosszab. (SZERINTEM)

"Ráadásul, ha elmondom, én hogyan és mennyiért jutottam az SGS-hez, akkor az alapján eleve az a jobb.. ;o)"

Látod, én ezzel a megközelítéssel értek egyet, ha jó áron hozzájutottál és még tetszik is akkor mi a gond? Szerintem ez a lényeg és nem az hogy hivatalosan mennyi. Sokszor leírtam már, hogy én pl nem vennék újonnan Szuzukit amikor annyiért egész jó használt BMW-t lehet venni, és ez utóbbi még több évesen is bármikor bármiben jobb autó mint a Szuzuki. Mégis sok ember megveszi, ő döntésük és még boldogok is lehetnek vele.

"De nem így nézem, hanem a vasat vassal hasonlítom, majd a független árát is összevetem."

Lehet így is nézni, de engem pl ez nem érdekel, soha nem volt független telefonom és lehet hogy soha nem is lesz. Nem tudom úgy használni ugyanis.

"Amit nem értek: ha nincs benne valami (rádió, SD, szabadság, teljes BT, stb…, hadd ne soroljam), attól jogos, hogy drágább?"

Nem jogos de lehet. Egy highend erősítőben pl semmi nincs csak egy bekapcsoló meg egy hangerő gomb, de amit tud azt nagyon jól tudja ez miatt sokkalta drágább mint egy millió gombos sony vagy xy erősítő. Tudom rá lehet mondani hogy sántít a példa, de nem az miatt lesz valami jó vagy rossz készülék hogy mennyi mindent tud.

"Ha másikban ezek benne vannak, akkor az szarabb?"

Nem, az miatt semiképpen nem lesz szarabb. Viszont van olyan telefon ami mindezeket tudja mégis sokkal szarabb mint az iphone vagy akor Samsung Galaxy szimplán azért mert szar a telefon (Nokia N97 pl amivel én a készitőjét büntetném)

"Ha valakinek nincs valamire szüksége, az a készülék megítélésén miért változtat?"

Saját szempontból? Mindent!

"Tehát, amíg az SGS feleannyiba kerül függetlenül (sőt kevesebbe) és többet tud, valamint tudja mindazt, amit az iPhone, addig nem tudom megérteni azt, aki szerint az alma jobb."

SGS alatt a Samsung Galaxy S-t érted? Hol kerül ez feleannyiba akár függetlenül is? (Azt meg már fent leírtam, hogy én miért nem értem miért kell ezt függetlenül nézni)

"Kijelző ügyben egy érdekesség, amit kihagy mindenki a tesztjéből: nagyítóval nézve valóban jobb az iPhone4 felbontása, sőt, mivel roppant jó a szemem, hál’Istennek, jó közelről és direkt vizslatva kitűnően "

Szerintem meg ha fogod mindkettőt akkor rögtön lehet látni, hogy élességben és szinben is jobb az iphone4 kijelzője. Napon meg főleg, ott a Samsung elég nehezen látható.

"Mellesleg, ugye, applefanék mindig arra hivatkoznak, hogy a modernebb megoldás a jobb, hát az Amoled modernebb, a Super Amoled még modernebb!!! Ráadásul kevesebbet fogyaszt…
    De ezt nem említjük, mi?! Mert tárgyilagosak vagyunk, ehhe…"

ELőbb utóbb az AMOLED is eljut arra a szintre, hogy az lesz a jobb ezt senki nem vonja kétségbe, de addig még fejlesztgetni kell egy kicsit. Ez rengeteg dologgal van így az LCDvel is igy volt pl amikor kijött akkor a vékonyságán kívül semmi nem szólt mellette egy CRT technika megette reggelire, de szépen fejlesztgették most meg sokkal jobb.

"No, de nézzük: kb. egy hónapja gyűröm az SGS-t, széttelepítettem, le-fel, jól-kevésbé jól működő progikkal, amit nálam kap, az nem átlagos felhasználás, minden műxik, mindenre találtam alkalmazást, értelmes és hülye progik is felkerültek, nem lassul, nincs hiba, ilyenkor mi van? "

Én soha nem állítottam, hogy ez ne lenne igy, ez szerintem ma a minimum elvárt kategória egy telefontól, ami nem ilyen az nálam már ki is esett!

"Itt mondom el, a WinMo még mindig nagyobb dolog a szememben a hibáival együtt,"

Na ebben én nagyon nem értek egyet. Volt WinMO telefonom azt SOHA TÖBBET. A Win7-et teljesen újraírták az lehet hogy kap majd esélyt de a régiek azok nálam örökre elásták magukat, innentől felőlem annyi feature lehet benne amennyit akarnak akkor sem érdekel.

"egyik PDA-mat se adnám oda egy iPhone-ért, csakis egy iPhone áráért."

Én meg a PDA-mat be sem kapcsoltam mióta van Iphoneom. Sőt a PSPmet is most adtam el mert Iphone óta az is a polcon pihent csak.

"Tehát: Android rulez, de ha nem kell a jó értelmes áron, venni kell iPhone-t, háháhá."

Eddig a Samsung Galaxyról beszéltél és nem az Androidról általánosságban! Az Androiddal nekem már van egy pár fenttartásom ami pl egy SGS-re nem érvényes, de ez egy másik történet.

"Mellesleg: narumon, te nem handrás vagy? Lélekben tuti…"

Nem vagyok handrás, de azt sem tudom ki ő legalábbis itt a forumban nem láttam még írni. Ez a nick neve?
  • Justil
    nem, ő még a normálisabbja.
  • levente68
    Kéne ám a korrektség az összehasonlításhoz ám.....
    Azért, mert valakinek amúgy is magas az előfizetése és a forgalma és ezért olcsón kapja, attól még piszkosul nem jobb az iPhone4.
    Ráadásul, ha elmondom, én hogyan és mennyiért jutottam az SGS-hez, akkor az alapján eleve az a jobb.. ;o)
    De nem így nézem, hanem a vasat vassal hasonlítom, majd a független árát is összevetem.
    Az iPhone4 processzora van az SGS-ben is, lehet, hogy az órajelen emeltek az Apple-nél, de kérdés, hogy minek…
    SGS erősebb VGA-ban…
    Amit nem értek: ha nincs benne valami (rádió, SD, szabadság, teljes BT, stb…, hadd ne soroljam), attól jogos, hogy drágább?
    Ha másikban ezek benne vannak, akkor az szarabb?
    Ha valakinek nincs valamire szüksége, az a készülék megítélésén miért változtat?
    Nekem nem kell rá az alma logo, kérem értelmes áron!!! Nem kapom…
    Én anno (szifon2 idején) megmondtam, hogy lesz ebben még multitask és egyebek és azt is megjósoltam, hogy az iPhone-t a saját fícsöreivel fogják legyőzni, így is lett, mindez nem engem minősít, hisz egyszerű logika, tehát nem én vagyok zseni, hanem Apple-ékkel van gond.
    Tehát, amíg az SGS feleannyiba kerül függetlenül (sőt kevesebbe) és többet tud, valamint tudja mindazt, amit az iPhone, addig nem tudom megérteni azt, aki szerint az alma jobb.
    Kijelző ügyben egy érdekesség, amit kihagy mindenki a tesztjéből: nagyítóval nézve valóban jobb az iPhone4 felbontása, sőt, mivel roppant jó a szemem, hál’Istennek, jó közelről és direkt vizslatva kitűnően látom a különbséget, csak kérdem én, mennyire életszerű az arasznyiról nézett kijelző?
    Mellesleg, ugye, applefanék mindig arra hivatkoznak, hogy a modernebb megoldás a jobb, hát az Amoled modernebb, a Super Amoled még modernebb!!! Ráadásul kevesebbet fogyaszt…
    De ezt nem említjük, mi?! Mert tárgyilagosak vagyunk, ehhe…

No, de nézzük: kb. egy hónapja gyűröm az SGS-t, széttelepítettem, le-fel, jól-kevésbé jól működő progikkal, amit nálam kap, az nem átlagos felhasználás, minden műxik, mindenre találtam alkalmazást, értelmes és hülye progik is felkerültek, nem lassul, nincs hiba, ilyenkor mi van? Nekem kiadtak egy másikat, ami jó? Nem hiszem…
    Mindig ugattam, a vas teszi lehetővé a szoftverek futását, tehát nem jobb az iPhone, csak voltak gyengén szereplő szoft-ok, oprendszerek, mára ez megoldódni látszik.
    Amikor iPhone jobb volt, akkor is csak néhány dologban volt jobb, sok mindent pedig nem tudott, úgy könnyű ám stabilnak lenni, ha buta!!!!!
    Itt mondom el, a WinMo még mindig nagyobb dolog a szememben a hibáival együtt, egyik PDA-mat se adnám oda egy iPhone-ért, csakis egy iPhone áráért.
    A program ellátottságról meg csak annyit, hogy cirka 150 progi fent van most, de már egyre kevésbé találok olyat, ami valóban értelmes és szükséges lenne, de engedjük meg, hogy még tízszer ennyi van, akkor se értem a többszázezres számokkal dobálózást, és fenntartom, hogy WinMo-ra valszeg még mindig több van. Attól nem jobb, másért az!
    Ja, és a legfontosabb: a feltelepített progik közül egy sem cenzúrázott, szakértett (lol) forrásból került fel, mindegyik roppant egyszerű módon: vagy a saját böngészőn vagy PC-n keresztül, BT-n vagy WiFi-n keresztül, tesztelve azt a nagy-nagy veszélyt, melyet oly szeretettel emlegetve rémisztgetnek egyesek néhol…

Tehát: Android rulez, de ha nem kell a jó értelmes áron, venni kell iPhone-t, háháhá.
    Mellesleg: narumon, te nem handrás vagy? Lélekben tuti…
  • Madve
    A commodore, amiga, 286, 386, 486 Pentium 1, Pentium 2 és 3 is számítógép volt, és még azon a szinten sem voltak, mint a mostani okostelefonok...
  • narumon
    majd én is kipróbálok egyet miután megjelent. Soha nem lehet tudni :)
  • passatgt
    nálam a számítógép nem arm:)
  • Justil
    nah, latom megy a szokasos apple trollkodas.

"mindenre van kifogas".
  • Madve
    Előrendelni. Eredetileg szeptember 25-re ígérték a postázást, de most egy hete küldtek egy mailt, hogy egy kicsit késni fog, de októberben megkapom. Én is hezitáltam, de annak ellenére, hogy hivatalosan még nem jelent meg elég sok nyúzópróba, és nem hivatalos bemutató van a youtube-on a prototípusokkal, és gyakorlatilag mindent megtaláltam róla több videón is, amit én is kipróbáltam volna. Gyakorlatilag csak a tapintása, meg súlya az amit nem tudtam tapasztalni. Szerintem jó lesz ez, és a Nokia most tényleg bizonyítani akar, szóval ahogy látom tényleg azon dolgozik, hogy ne beégjen, hanem visszatérjen a vezető okostelefon (mobilszámítógép ahogy a honlapjukon áll)gyártók közé, gondolom ezért is tolták kijjebb immáron másodjára a kiadás dátumát. Az egyetlen dolog ami nem tetszik, hogy nem cserélhető az akkuja(pontosabban igen, csak csavarhúzó kell hozzá, és garanciavesztéssel jár), ugyanakkor elég jó akkuidőket írnak róla. Előrendelésben 429 font, szerintem lesz kb. 500 kiadás után, szóval ha nem jönne be, akkor még mindig el tudom adni annyiért, amennyiért vettem, tehát mit veszthetek?
  • narumon
    "Csak azt felejtitek el, hogy az nem hasonló kategóriás, max hasonló árú. És ezek a hasonló árúak többet tudnak, mondjuk flash, bővíthető memória, fm rádió, stb..."

Pár dologban meg kevesebbet; kezelhetőség, elérhető szoftverek, sebesség. Ezek nekem pl fontosabbak mint a flash ami még soha nem hiányzott, a bővíthető memória ami még soha nem hiányzott és az fm rádió ami még soha nem hiányzott.

"Na meg megy az ügyeskedés az előfizetési díjas marhaságokkal is. A tiszta rabszolgaság nélküli árakat kell összehasonlítani, nem azt hogy előfizetéssel mennyi, mert bizony 24 vagy 36 hónap között lehet különbség, és a díjcsomagok milyensége között is ;)"

Ez ott sántít, hogy előfizetés (vagy szolgáltatás) nélkül nem tudod használni a telefonodat. Ergo nekem nem az számít, hogy mennyi a vas ára, hanem, hogy mennyiért kapom meg úgy, hogy tudjam használni. Mivel ez nálam csak előfizetés lehet így ennek az ára érdekel. Ráadásul mint törzs Tmobile user most kaptam meg a rám vonatkozó iphone4 tarifákat és hát mit ne mondjak, lefosom a lábszáram olyan jó ár. Egyszerűen nincs min gondolkodnom, holnap szépen meg is rendelem (az más kérdés, hogy mikor kapom meg mert nincs raktáron :()
    HTC-t néztem még legutóbb de az nincs T-nél csak Pannonnál és egy butább HTC-ért kért a Pannon annyi pénzt amennyi az iphone. Akkor meg hol érdekel engem, hogy csingacsukban olcsóbb a HTC.
  • narumon
    "Szerintem jobb, és akad több telefon is, ami jobb, csak annyi a titka, hogy ne az apple.com-on keresd..."

A mondatod első felében ott a kulcs; SZERINTED.
    Egyébként az N8-at még nem próbáltam (tényleg lehet már kapni?), viszont a Nokia előző telefonjai siralmasak voltak, így N8-at látatlanban tesztelés nélkül nem merném megvenni az tuti.
  • sanyicks
    "Az lenne, ha nem mindig az elvakult antiapple user kezdené a fikázást, és leginkább a pénzre kihegyezve, holott már számtalanszor bebizonyítottuk, hogy a konkurencia hasonló kategóriás telefonjai sem olcsóbbak."

Csak azt felejtitek el, hogy az nem hasonló kategóriás, max hasonló árú. És ezek a hasonló árúak többet tudnak, mondjuk flash, bővíthető memória, fm rádió, stb...
    Na meg megy az ügyeskedés az előfizetési díjas marhaságokkal is. A tiszta rabszolgaság nélküli árakat kell összehasonlítani, nem azt hogy előfizetéssel mennyi, mert bizony 24 vagy 36 hónap között lehet különbség, és a díjcsomagok milyensége között is ;)
  • sanyicks
    jó persze értem hogy iphone-nál a definició: "An iphone is a programmable machine that receives selective input(what steve jobs want), stores and manipulates data//information (as steve jobs want), and provides output in a useful format(if steve jobs want, and it's not flash)." :D
  • sanyicks
    Amióta programok futnak rajta, és nagyjából jó esetben arra képes mint egy számítógép csak kisebb méretben és kisebb teljesítményben? Miért szerinted mi az okostelefon? krumpli?

Definició "A computer is a programmable machine that receives input, stores and manipulates data//information, and provides output in a useful format."

Melyiket nem tudja egy okostelefon?
  • Madve
    Szerintem jobb, és akad több telefon is, ami jobb, csak annyi a titka, hogy ne az apple.com-on keresd...
  • Madve
    Nem számítógép? Ez itt egy multitouchos oled kijelzős netbook... Ez is egy használható funkciónak tűnik: http://www.youtube.com/watch?v=AlUHjlXPj40 És az fm rádió mellett még ez is belefért: http://www.youtube.com/watch?v=y0rkdJPUZIs
    Minden mást tud, amit az összes eddigi iphone, meg már azt is tudja, amit a következő tefonok, ez a 3 videó csak néhány plusz funkciót mutat. Én ahelyett, hogy sorba álltam volna a tefon 4-ért inkább előrendeltem ezt. Véleményem szerint jobb.
  • Dynamic
    Persze, nyilván én vagyok a hülye, ha nem tudsz érhetően fogalmazni és a felhasználók szónál - kapaszkodj meg - a felhasználókra(globálisan) asszociálok nem pedig a munkatársaidra... Jéé, lehet, hogy ezt a szót kellett volna használnod?
  • narumon
    "Egy kicsit nezzetek mar magatokba, marmint ti, az elvakultabb fajtabol valo almauserek, mert ez a "csoro vagy, irigy vagy" erveles ... hat eleg karcsu. "

Az lenne, ha nem mindig az elvakult antiapple user kezdené a fikázást, és leginkább a pénzre kihegyezve, holott már számtalanszor bebizonyítottuk, hogy a konkurencia hasonló kategóriás telefonjai sem olcsóbbak.

"Felvilagositalak: vannak emberek, akiknek van ra penzuk, sot, tovabbmegyek, nincs bennuk egy csepp irigyseg sem. Egyszeruen csak a hatranyai miatt nem vesznek almatermekeket. Meglepo, nem igaz?"

Nem meglepő, és ez egy korrekt hozzászólás. Ha mindenki így állna hozzá akkor nem is lenne itt ilyen flame. A probléma azzal van amikor ezt fikázva a másik embert hülyének beállítva adják elő az antiapple fanok, holott vannak emberek akiknek van rá pénzük, bármelyik másik telefont is megvehetnék, csak kipróbáltak egy csomót és az iphone-t ítélték meg a legjobb választásnak. Ennyi. Nekem sajnos nem tudsz mutatni olyan telefont jelenleg a piacon amire lecserélném és nem hinnám hogy sznobság, csak egyszerűen szeretem használni, mert mindent tud ami nekem kell és azt a legjobban tudja! Ennyi. Meglepő? Nem hinném.
  • cateran
    Fantorpikus...helikopterrel nem tudok olyan magasra emelkedni,mint urhajoval,tehat az urhajo jobb...csak hat nem errol volt szo...(imadom az autos peldakat,sajna sosem passzolnak...autokbol ugyanis tobbfele feladatcentrikus peldany letezik pl,sport,terep,csaladi, de ezek kozt joval nagyobb a szakadek,mint a sima es okostelefon kozt:)a luxusautonak es a terepjaronak nem ugyanaz a celja,de meg az alapkoncepcioja sem..)

Dynamic 49. komment: En elhiszem hogy teljesen elhulyultel mar az Iphone hasznalat kozben,de azert probalj meg meg 1x nekifutni a mondatomnak (latom nem jott le,hogy a munkahelyemrol es a munkahelyi felhasznalokrol volt,szo,hiaba irtam le...melyik resze nem volt ertheto?)

Mas: laptoppal nem lehet telefonalni? Ajjaj gyerekek..fel kellene noni mar..dehogynem lehet,alkalmazas kerdese..(meg netkapcsolate:D Pl Skype-rol hallotatok mar?) Hogy nem praktikus laptopot hordani telefon helyett az nem kerdes:D De nem lehetetlen,csak roppant kenyelmetlen es buta dolog:P

"telefon nem szamitogep"

Egesz pontosan a szamitogep melyik resze nem talalhato ma meg 1 teloban? Proci,memoria,hattertar(ertelemszeruen nem hdd,de attol meg van..),de meg billentyuzet is...Op. rendszert futtat es alkalmazasokat is kepes...hogy a teljesitmenye kisebb,az csak 1 dolog..
  • GregSB
    Egyébként Galaxy S sokkal gagyibb anyagokból van. Iszonyat gagyi műanyag a hátlapja, meg az egész telefont a kezedben tartva sokkal olcsóbbnak hat, mint a szifon 4.

Hogy megér -e csak ezért + 60-at? Valakinek igen, mint látható elég sokan veszik. Nekem tuti nem, de most el vagyok a 3GS-emmel, majd veszek 4-est ha olcsóbb lesz.
  • GregSB
    SAMOLED vs IPS TFT.

Nem egyértelmű egyábként. A feketék sokkal mélyebbek az SAMOLED-en, a színek viszont sokkal jobbak az IPS TFT-n. Összességében nálam az iPhone 4 kijelzője nyert, de ez ízlés kérdése. Mindkettő jó.
  • Carbine
    "mellesleg egy telefon mióta számítógép?"

Na ezt olvasva azért jókat lehet nevetni :D
  • fergusonpapa
    hülye..hagyd rá.
  • passatgt
    én meg élelmiszert élelmiszerrel

mellesleg egy telefon mióta számítógép?
  • sanyicks
    nem, én számítógépet és számítógépet hasonlítottam össze...
  • fergusonpapa
    hát én sem adnék érte annyit nyugodt lhetsz de számomra ez most a legjobb.ezis vélemény.galaxy s is nagyon bejön.ha 1honappal hamarabb láttom leht azt veszem nem 3gstde,nem tudok havonta ennyi pénzt kicsengetni meg pazarlás..
  • passatgt
    mert te nem?
  • Magiszter
    Nekem eddig iPhone-om volt. Most vettem egy Galaxy S-t és oda meg vissza vagyok a telefontol annyira tetszik. Cégnél van iPhone 4-es ember, de még ő is rácsodálkozott. Nekem is tetszett a szifon, de úgy voltam vele hogy inkább bepróbálok valami mást.
    Azonban az tagadhatatlan hogy az Android nyújtotta szabadságot most már nem cserélném le az iOS kedvéért.
  • sanyicks
    igen lehet... maccel nem? :)

rossz a hasonlatod, 2 különböző dolgot hasonlítasz össze...