147
-
cousin333 #67 A "jobb telefon" kifejezéssel szerintem bőven lehet vitatkozni:
4" vs. 3.5"
SAMOLED vs. TFT
Android vs. iOS :P (ez nem eredményhirdetés, az eredmény szerintem összességében döntetlen lenne)
órajelet nem tudom, miért említetted... :)
A memória valóban nagyobb, de a Samsung meg bővíthető...
De abban egyetérthetünk, ahogy az iPhone 4 egy nagyon jól sikerült készülék, ami mögött igen erős szoftveres támogatás van. Megér-e ennyit? Úgy látszik igen, mert ennyiért árulják... :) -
#66 pedig igen az alkalmazások.és nem 30at nem is kevesebbet hazsnálok alkalmazás buzi vagyok.
ammeg
480*800 vs 640*960
Memoria
órajel
Külsö
abban igazad van h ez nem ér meg +60ezret.de jobb telefon.
-
csimmasz #65 Ez olyan mint a vallás az almások azért istenitik mert...!?
Én nekem nagyon tetszett mielőtt kijött,venni akartam is egyet de nekem a lélektani határ fölött van az ára!
A fuggetlen 3gs volt 700 euró,ez nem tudom mennyi lessz függetlenül!
Nem azért mert nem tehetem meg,csak valahogy nem érezném jól elköltött pénznek.
Aztán wave lett belőlle,ennek is sok hiányossága van de nagyon tetszik. -
z3d #64 Hmm...en nem mondtam olyat, hogy az emberek nagy resze, azt mondtam VANNAK OLYAN EMBEREK. Pont. Nem mondtam semmi olyat, hogy a kijelentesem az embere 99%ara vonatkozik, sot, nem mondtam semmifele statisztikai adatot.
Az Iphone4 a legjobb telo kijelentest szinten kicsit tulzasnak erzem, ha mar emlitetted a galaxy S-t, aruld mar el, hogy vajon mitol eri meg a 4es iphone a +60k-t a samsunghoz kepest, ennyi kulonbseg van a 16Gigas modell es a Galaxy S kozott Domino csomagban a T-nel. Es kerlek, konkertumokat mondj (mondjuk ilyet, hogy nagyobb felbontasu a kepernyo pl.). Az applestore alkalmazasok szama pedig szinten nem erv, ha nem haragszol, mivel gondolom Te is, mint almauser, hasznalsz kb. 30at, mar ami hasznos, es ha jol sejtem, ezek nagy resze az android marketen is fellelheto. -
#63 ismerös a t-mobile egy fos..eezért vagyok én most is djuice-os.félévig voltam t-s..köszönöm nem kérem. -
#62 laptoppal lehet telefonálni?
teljesen más a kettő, ez kb olyan, mitnha elmennék a boltba venni egy liter tejet, ami 200ft, de faszt, inkább veszek 20 zacskó ropit és az csak 180 ft -
Nopso #61 4 hónapja vagyok T-Mobile-os, tegnap bementem a Westend T-Pontjába, hogy veszek egy iPhone-t, erre a szolgáltatón belül nem tudják átvinni a számomat egy másik előfizetésre és csak akkor tudnék telót vásárolni, ha még egy előfizut kötök. Ott voltam, h kiadok 170e a telefonért és ennyire rugalmatlanok :oS - megköszöntem és eljöttem... -
sanyicks #60 úgy hogy a laptop hasonló képességű eszköz de ugyanannyiért, 40x annyit tud?
Mosógéppel, lehet netezni, programokat futtani, tv-vel?
Nem is tudtam hogy a mosógép egyfajta számítógép... kösz hogy szoltál meg is próbálom beledugni a lankábelt, hátha meg tudom vele nézni az apple.com-ot :)) -
Grab0 #59 Azért ezt se feledjük el !
-
Grab0 #58 Hú vazz ezen a hozzászóláson fetrengek egy órája görcsösen a rötyögéstől .. ember köszönöm , sikerült színt vinned ebbe a borongós , őszi napba ! -
#57 nem tudnak mit mondani...
gondolom ezek az emebrek azt is mondják ha látnak 1 ferarrit h de szar...ennyit nem adnék érte ha pénzem is lenne rá..inkább veszek 5000trabit..ugyanazt tudja..JA és ferarriban hiányoság h csak 2 ülés van blabla duma :D -
#56 180-ért jó laptop? Hűha! Komoly? Bár állítólag 180-ért jó tv-t, sőt nagyon jó mosógépet lehet venni. De most ez, hogy is jön ide? -
#55 nem mondtam h irigy és csoró vagy ez kb hidegen hagy.csak ne állits oylan dolgokat amik a te véleményeden alapulnak de ugy adod elő mintha ha közvélemény kutatásból szürted volna le.jelenleg az iphone 4 a legjobb telo még a 3gs is veri a teelfonok 99%át.technikaliag.ez sztem tény.amire azt mondom h elfogadnám az a samsung galaxy vagy htc hd2...és bevalom andorid jön felfele és mostmár a többi gyártó egyre erősebb telokat készit...DE mint irta itt valaki
"Fél-1 év múlva az ilyen kaliberű telcsiket android oprendszerrel 30-40 ezerért vágják majd az emberhez."
én lennék legboldogabb ember...de ez biztos nem igy lesz.hasonló kaliberü telefonok is hasonló árban vannak mint a 3gs ami tudasban egyezik velük...a 4 meg zászlós hajó...
a lényeg az a mondokámnak h a többi cég is hasonlóan fogja-vagy már áraza telefonjait ha hasonló képeségekkel bir.sőt mint sok nokia szar még tulis van árazva..persze hardwareeresen értem mert az android soft nekm is tetszik.
ugyhogy bárhogy lehet köpködni jelenleg az almások vannak az élen.ha ez változik??leszarom akor mást veszek vagy másra mondom jó.nem vagyok alma buzi.. -
who am I 7 #54 Ja, egyébként nagyon szép ez a négyes szifon, ezzel nincs is gond.Tudásra se a leghülyéb már, mint anno az 1-es volt.Viszont ennyit szvsz NEM ér.Bár nyilván a kereslet alapján szépen beárazzák, amíg ennyiért is veszik, addig marad az ár.Munkák istván érti a buzinesszt -
who am I 7 #53 "2010-ben tartón lőném aki flash only honlapot csinál"
Elég durva és nagy portálok is vannak flash only mód-ban.Én azt lőném tarkón, aki 2010-ben nem rakja bele az mobil os-be... -
Major #52 Legalább aki Nokiát vesz, azt támogatja a magyar ipart. Nagy %-ban a magyar piacra a magyarországi Nokia gyárból kerülnek ki a telefonok. A céltudatos vásárló gondol a hazájára is De, akár vegyen mindenki kettő Nokiát és bővítsék ki a gyárat még 1500 dolgozóval :) Kenyeret a népnek és cirkuszt (iphone). -
z3d #51 Hmm....vegigolvastam a hozzaszolasom, es nem lattam benne olyat, hogy "tobbseg" szo. Mintha az irtam volna, hogy .. azert a biztonsag kedveert meg egyszer megnezem ... "vannak emberek", akik nem azert nem vesznek almat, mert csorok, vagy mert irigyek. De nyilvan nem is ezt irtam alapvetoen, csak este modositotta az almaellenes titkos szovetseg, aki azon dolgozik, hogy bemocskolja az almatermekeket.
Megprobalom meg egyszer. Az emberek egy reszenek van ra penze, es nem is irigy sem az iphonera, sem a tobbi alma termekre. Egyszeruen azert nem vesznek, mert nem ez a legjobb szerintuk, es ennek hangot is adnak. A hangadas oka is egyszeru: az almasok el vannak telve a dolgaikkal, hogy bizony az a legjobb, es ez szeretik hangoztatni is. Jo termekek. Szepen ossze vannak rakva. Bizonyos dolgokban uttoroek. De vannak hianyossagok, amik felett egyes emberek szemet hunynak (nincs ra szukseguk, vagy egyszeruen csak szemellenzo, mindenki dontse el maga), masok meg nem.
Igen, en is tudnek iphonet venni, es nem, nem fogok venni, foleg nem 16 oras sorbannallas utan. (tudom-tudom, tulajdonkeppen csoro es irigy vagyok).
Probalj ervelni technikai parameterekkel, tudassal, vagy akarmi massal. Csak ne a csorosaggal, mert pont ezek miatt sznoboznak le benneteket. -
Dömsödi #50 12 hónapos hűséggel 133.000 Domino csomgban 185.000
Ha ha ha
Az se normális aki megveszi.
Ennyiért profi laptopot lehet venni.
Bár hülye gyerekek gazdag apucival mindig lesznek. :)
Fél-1 év múlva az ilyen kaliberű telcsiket android oprendszerrel 30-40 ezerért vágják majd az emberhez.
-
#49 Gondolom hiteles kutatáson alapul a megállapításod, miszerint a telefonnal csak telefonálnak a felhasználók, pláne az iPhone-osok. -
#48 Jól sejtettem. Ha iPhone cikk, akkor biztos, hogy nagyokosok nyomják a ciki közhely parádét az iPhonet vásárló sznob, buta emberekről. Sok millió sznob, hozzá nem értő ember. Hát igen, teljesen reális:/ -
G_ArchAngel #47 Ferrarival nem tudom felvinni a telekre a kapalogepet, Megane Grandtour-ral igen. -
#46 ez olyan h a cigók fuxra kocsira adnak vizre samponra nem...más példa..van akik ruhára költik miden pénzük más uyganazt a pénzt piára vagy mekibe...ésleszarja h öltözik.midenki más.de ne jelentsünk kiolyat mint párhozzá szolással lejjebb volt..h ő vélemnye az helyes tbbségre igaz.. -
#45 lenne ra penzem, meg az itthoni horribilis aron is, szoval nem nyert. a gond ott van h nekem feleannyit sem er, mint amennyiert adjak jelen pillanatban, pedig egeszen biztos vagyok benne h tobbmindenre tudnam hasznalni, mint az erte sorbaallok 90%-a. -
#44 aham..végeztél közvélemény kutatást???mutasd már meg..imádom mikor levegőbe beszélnek.mert én iphone ha nem lenne max samsung galaxy s-t vennék..és azis 130e.. -
#43 és java nem = javascripttel -
#42 nem arra gondolok(akinek írtam, az sem arra gondolt), hanem arra a java-ra, ami a böngészőkhöz feltelepíthető, mint a flash például -
z3d #41 Egy kicsit nezzetek mar magatokba, marmint ti, az elvakultabb fajtabol valo almauserek, mert ez a "csoro vagy, irigy vagy" erveles ... hat eleg karcsu.
Felvilagositalak: vannak emberek, akiknek van ra penzuk, sot, tovabbmegyek, nincs bennuk egy csepp irigyseg sem. Egyszeruen csak a hatranyai miatt nem vesznek almatermekeket. Meglepo, nem igaz? -
#40 Autópályát, parkolást tudsz fizetni a SIM menüben. Built in fícsör :) -
tz19 #39 Telefonálni lehet már vele? Vagy még mindig csak gumibugyival fogva van elég térerő? -
slickboy #38 Nem támogatja a Java-t? És akkor ha Izishop alkalmazást szeretnék rá telepíteni, hogy bérletet vehessek Pécsen a telefonomra, vagy autópályamatricát, vagy parkolást fizetni, stb, akkor nem tudnék vele. És még FM rádió se fért bele. Twice as amazing... -
vasziszdasz #37 LOL! -
cateran #36 Leginkabb az osszes tobbi....nem igazan ertem a kerdesed...az osszes jatek,bongeszo(opera mini),blizz mobil authenticator java a mobilomon.... -
#35 meg mi...fa..nak...mikor a gépenen is sokszor rosszalkodik ...FELESLEGES -
#34 mert a java-t melyik mobil platform támogatja?:) -
cateran #33 Ezen rengeteg vita volt mar...es igazat kell adnom azoknak akik azt mondjak,hogy ne legyenek hianyosaggok..Ha adott 1 10k huf-os telefon es adott 1 150k hufos,akkor ne legyen SEMMI, amiben a 10k hufos jobb..SEMMI!
Se design,se sofware,se hardware...es lehet,hogy a 4. generacios Iphone mar minden tekintetben jobb mint 1 belepo szintu mobiltelefon,de az 1. generacios tuti nem volt az es mar az is vilagmegvaltokent volt hirdetve..
(bar ha nincs benne Java..ehh..akkor meg ez is szar..edit: utananeztem,tenyleg nem tamogatja a java-t..ennyi..)
Lattam,probaltam (volt melohelyemen Iphonerol hallgattuk a zenet..nem rossz telefon,gyors bar a felhasznalok valoban nem hasznalnak Tinman altal felsorolt dolgoknal tobbet....lezerkardhang szimulalo, meg kis csumesz a kepernyon,ha nyomogatod meltatlankodik,meg ha mondasz neki vmit visszamondja..ilyesmi..awesome) -
#32 Ki tudod kötni TV-re, van hozzá kábel (és nem csak méregdrága Apple kábel, ebayről megveszed az utángyártottat pár dollárért szállítással együtt).
Net böngészés... 1 év alatt összesen 1x hiányzott a flash, amikor egy étterem telefonszámát akartam megtudni, aminek volt olyan okos a webfejlesztője, hogy flash only honlapot csinált neki (2010-ben tartón lőném aki flash only honlapot csinál, de ez más téma). 1 perc alatt megoldottam a gúglival a problémát.
A backlit-szenzoros fényképezője nagyon jó képeket és videót csinál. Lehet nem jobbat mint az N8, de nem lehet ez a telefon se mindenben a legjobb. Nincs olyan telefon ami mindenben a legjobb (Az N8 sem az, az meg sok más téren van elmadarva az iphonetól)
Akárhogyis nézem, azok a hiányosságok amiket felsoroltál nagyon sok embernek nem kritikus tényezők. Teljesen normális hogy valakinek jó választás az iPhone.
Én egyébként ott voltam az Arénában a nyitáson, és szerintem egy profin megszervezett és levezényelt média / marketing esemény volt. Az mondjuk kicsit gáz hogy egy telefon miatt volt ez az egész, ezzel már nem értek egyet. De valahol ezért iPhone az iPhone, semelyik másik okostelefon miatt nem rendeztek volna ilyet. Valahol hogy ennyi pénzt fektetnek a marketingbe egy ilyen sokadrangú országban is mint Mo. jelzi, hogy mekkora céggé is nőtte ki magát az Apple. -
bigjoe #31 Egyetértek!!!
Persze a listához még:
- Navigáció
- Játék
Jó az Iphone, de buta (sms státuszt még mindig nem tud).
Vannak igazán zseniális vonásai, pl az átlagnál szélesebb kijelző, némító pöcök.
Szóval a kevésbé sznob, de igényes vásárló egyre inkább az android felé kacsingat.
-
#30 Java támogatás hiányát kihagytam... pedig ibankom is only azzal megy, egy csomó más dologról nem is beszélve.
Mindegy, fő, hogy lehet kapni :-D -
#29 Na...
"Korábban hírt adtunk az iPhone 4 hibáiról, most az Apple is megerősítette, hogy gondok vannak a készülékkel. Továbbá egyelőre pletykálják, hogy már dolgoznak a hibán és hamarosan jön a frissítés, mely megoldja az antenna problémáit. A gyártó a készülék megfelelő tartását javasolja megoldás gyanánt." -
#28 Mit használ egy okostelefon user !!!!ÉVEKIG!!!! a telefonján:
- telefonál
- ébresztőóra
- sms-t ír, vezetés közben is... ezen mondjuk vakon lehetetlen.
- netet böngész, email... flasht ezen mondjuk nem.
- fényképez... a 12 MP N8 árnyékában ez elég felejtős még mindig, főleg szaros led vakuval. Hint: Xenon, Carl-Zeiss.
- videot rögzít, kár hogy alapból nincs benne képstabilizátor, ráadásul Dolby Digital Plus se, nem úgy mint a konkurensnél
- nyaraláskor ráköti a TV-re filmet nézni... vagy nem, mert nincs HDMI, se tv-out se semmi, nézd a kis szar kijelzőn, ha akarod
- FM rádió az nincs, mert már gáz ugye? Nem, nem az, nem mindenhol van ám Wi-fi, meg 3G.
Tévedés ne essék! Zseniális a készülék, mind küllemre, mind a belbecs tekintetében, de egyszerűen bicskanyitogató, hogy ennyiért MÉG MINDIG vannak hiányosságai. A legnagyobb, probléma pedig az vele, hogy hiába van negyvennyolcezer-hatszáztizenkettő fantasztikus applikáció, ha ezeket HOSSZÚ TÁVON, a napi használat során nem használja a user.
Lassan elfut rajta az Oblivion, de alap dolgokban hiányosságokkal küzd. Talán majd az 5.
Ez egy 140-150 ezret érő telefon... max!