78
  • Penge4
    #78
    1: Az ilyen oldalakon IS kb 10% alatt marad az RSS-t használók száma.
    2: RSS-ben is lehet hirdetéseket elhelyezni.
  • ADAMEX9
    #77
    Ha RSS-ben mindent behozna és nem kellene mindig az oldalra jönnöd akkor szerinted miből lenne a cégnek bevétele? (Most ne nézzük a reklám-blokkolókat)
  • Penge4
    #76
    Nekem is meg vannak jegyezve, ráadásul nekem még a belépés gombra sem kell kattintanom, mert automatikusan mouse gesture flipforwarddal lépek be, de akkor is idegesít. Plusz a többin nem segít, hogy követhetetlenebb, ha beömlik egy óra alatt 50 hozzászólás, mint RSS-ben, ahol 1-et elolvasol, törlöd, majd elmész a géptől, vagy lerendezel egy fontos IM beszélgetést, majd megint olvasod tovább.

    Amúgy ami neked zavaró lenne azt a kliens kezeli, beállíthatod az Operában is az accounts.ini-ben, hogy hány sor jöjjön le.
  • redfish
    #75

    Hát hallod, te még az anyósomon is túlteszel!...
    Neki még a sz.ar sem volt elég görbe...

    Nekem semmiből nem áll az oldalra kattintani, sőt a böngészőmmel is meg tudom jegyeztetni a belépési adataimat (külön saját gépem van, külön felhasználói fiókkal, ahová csak én tudok belépni).

    Az, hogy egy-egy RSS-hírcsatorna hogyan jelenjen meg, az az adott oldal RSS-programjába van beleírva...
    Az én webshopjaimnál pl. a termékek kisméretű fotói is megjelennek a 3-4 soros termékleírás felett, és a termék ára is ki van írva...

    Hát, én meg nem örülnék, ha a hírolvasómban a teljes cikkek vagy a fórumok teljes hozzászólásai megjelennének, szerintem ez fölösleges és idegesítő lenne.

    De hát nem vagyunk egyformák...
  • Penge4
    #74
    FF-nél van hozzá addon, Operában alapból fullos. De nyilván a FeedReader tud olyat, amit ez sem, mert hát célszoftver.

    A tárgysorban nem követhető túl jól. A dátumnak a dátum sorban kéne lennie (a hozzászólás dátumának, nem a feed letöltésének dátumának), a tárgynak kéne a topic címének lenni a From mezőben pedig a hozzászóló neve. Ettől még a blog.hu-s feedek is jobbak.

    Azért kell az egész hozzászólás, mert nem fogok minden hozzászólásért az oldalra ugrani, ami hosszabb mint 3 sor.

    A blog.hu-n például lejön a teljes hozzászólás HTML formázásokkal. A My Opera fórumán szintén. És még sok helyen van így. Ezt jobban szeretem, ha lehetne válaszolni RSS-ből a kis Quick Reply mezőből (ami a levelezőhöz tartozik), akkor sokszor még az oldalra se mennék fel.

    Plusz gyorsabb a hozzászólásokat olvasgatva nyomogatni a Del billentyűt, mint feljönni az SG-re, újra bejelentkezni, mivel köcsög módon nem lehet bejelentkezve maradni dinamikus IP-vel még opcionálisan sem, majd ha hozzáadtad a kedvencekhez (minek adtál volna hozzá több száz topic-ot, amik hetek múlva úgyis kihalnak) a piros vonalat követni. Plusz ha nincs éppen annyi időd, hogy átrágd magad több hozzászóláson, akkor már piros vonal sem lesz.
  • redfish
    #73
    1.) Kipróbáltam az IE hírcsatornáját, a FireFox-ét, a Google Readert, az Owl-t és a FeedReadert... Nekem a Google Reader elég "fapados", nehézkesen kezelhető... Az IE-hírcsatornán sincs sok beállítási lehetőség, de még mindig jobb, mint a FireFox megoldása...
    (Lehet, hogy a FireFox-nál kellene valamilyen bővítmény hozzá?)
    Na, ezek után döntöttem a FeedReader mellett.

    2.) A FeedReader-nél az SG-cikkek hozzászólásainak dátuma és a hozzászóló neve a tárgysorban szerepel, tehát nagyon jól követhető!
    Miért kellene az egész hozzászólásnak ott megjelennie?!... Elég 2-3 sor, ha érdekes, akkor rákattintok és az oldalra ugrom!...
    A hírcsatornákra mindenütt az a jellemző, hogy az adott cikkből csak 2-3-4 sort közölnek: ha érdekel, kattints az oldalra!
    Szerintem meg teljesen jó az SG hozzászólások RSS csatornája!
  • Penge4
    #72
    "Léteznek kifejezetten olyan programok, amelyek az RSS-híreket kezelik (ezek nem böngészők)!"

    Mondom: Igen, vannak standalone szoftverek, de ezeket kevesen használják. Legalábbis kevesebben, mint a böngészőkbe épített megoldásokat.

    Ellenben például az asztali levelezőklienseket is folyton temetik, mégis többen használnak olyanokat, mint Outlook, mint a böngészőkbe (Opera, SeaMonkey) épített megoldások.

    "Amúgy az Explorer beépített hírolvasója is teljesen jól működik, van olyan jó, mint a Google Reader!!!"

    Miért? Lejön benne egy egész post, képekkel, beágyazott tartalmakkal, nem csak a cím? Mert mikor utoljára láttam még úgy működött, mint a Firefox-os Live Bookmarks.

    "Nekem a FeedReader-ben tökéletesen megjelennek ennek a cikknek a hozzászólásai névvel és számmal együtt!"

    Dátumozás nincs, a dátum az lesz, amikor letöltöd, ugyanaz mind az 50 feednek, ráadásul minden a tárgy sorban van, a hozzászólás valódi dátuma, a hozzászóló neve és a hozzászólás címe.

    Nem jön le a teljes hozzászólás, csak kb 3 sor és nincsenek formázások, plain/text-ként jön az egész, ha valaki egy szövegrészt linkesít még azt sem mutatja, hogy az linkesítve van.

    Elég igénytelen az SG hozzászólások RSS csatornája.
  • Penge4
    #71
    A Twitternél maga az alapötlet nem hülyeség, csak a hülyék vannak túlnyomó többségben.

    Mivel nem tudsz több ezer, akár külföldi hírportált követni, arra nagyon jó, hogy tematikusan egy központi helyre tudnak emberek linkelni, már ha nem trollkodnak.

    Például #HTML5-öt írva a hozzászólásba meg tudsz osztani egy általad jobbnak vélt írást.

    Vagy ha egy oldalnak befosik a szervere (pl torrentoldal) meg tudja osztani a pillanatnyi infót, minthogy: "Az oldal helyreállt, a DNS frissítés még eltarthat egy ideig."

    Aminek ha blogja van is nonszensz lenne egy külön bejegyzés.
  • redfish
    #70
    Nekem a FeedReader-ben tökéletesen megjelennek ennek a cikknek a hozzászólásai névvel és számmal együtt!

    Sőt, az IE böngésző hírcsatornájában is!

  • redfish
    #69
    "...Milyen olvasókat? Az Opera az egyetlen böngésző, ami tisztességes RSS kezelési lehetőséget nyújt.
    Webes szolgáltatásban pedig a Google Reader, csak az meg 2-3 órás fáziskésésben van..."
    =========================
    Léteznek kifejezetten olyan programok, amelyek az RSS-híreket kezelik (ezek nem böngészők)!

    Én pl. a FEEDREADER programot használom : FeedReader

    A "beállításokban" meghatározhatom, hogy mennyi időnként frissítse a híreket, magyar nyelvű, többféle komfortos beállítási módja van, szerintem sokkal jobb a Google Reader-nél (azt is kipróbáltam ez előtt).

    Amúgy az Explorer beépített hírolvasója is teljesen jól működik, van olyan jó, mint a Google Reader!!!

    Sajnos, a FireFox-ba beépített hírolvasó (szerintem) elég fapados...

    Különben én több webáruházat működtetek és a Vevőknek (látogatóknak, nézelődőknek) a hírlevél helyett az RSS-híreinket ajánlgatom!
    Észrevettem, hogy a hírlevelekre egyre kevesebben iratkoznak fel (én magam is utálom, ha naponta emailekkel zaklatnak)...

    Kitettem a termékek mellé a közösségi megosztás ikonjait is, ha valaki szeretné az ismerőseinek valamelyik terméket ajánlani, tehát ez is egy lehetőség...

  • Kádár István
    #68
    Én sem akarom a szerzőt megbántani,de szerintem is sületlenségeket ír! Az RRS nagyon is fénykorát éli. A 2007 office outlook levelező program már kiválóan kezeli az RSS hírforrásokat. Nekem legalább 30 oldal RSS hírei vannak belinkelve az outlook-ba, állandóan fut a program, így rögtön értesülök minden új hírről.
    Remélem a továbbiakban is egyre több web oldalon megtalálható lesz az RSS link lehetőség!
    Az RSS él, és élni fog...
  • FoodLFG
    #67
    Néha azt sem tudom, hogy milyen nevű oldalakat olvasok, egyszerűen csak bedobom a google readerbe azt had szóljon.
  • Rotcsa
    #66
    Feltettem az rss owit és azt veszem észre, hogy az sg-nek a cikkeinél nem írja ki, hogy "utolsó kommentek", csak a cikkek nevét dobja ki. Ez miért van? Kommentelőket sem látom a főablakban, úgy mint más oldak figyelésekor.
  • Vanek úr
    #65
    Köszönöm ezt a cikket. Egészen felvidította a napomat. :)
    Na nem azért, mert annyira örülnék az rss 'halálának'; hanem mert egy akkora poén ez az egész írás. :D
    Ha ez egy hozzászólás lenne, akkor azt mondanám, hogy valaki trollkodik; de így csak annyit tudok mondani, hogy teljesen össze nem egyeztethető (esetleg konkrét) infók alapján levont messzemenően 'köze sincs hozzá' következtetés lett. Nem tudom, mi volt az írás kiváltó oka; de hogy jobban tette volna a szerző, ha alszik még egyet és ezt elfelejti, az biztos. :D
  • rivalcomp
    #64
    A Google Reader is az RSS-en alapul, úgyhogy ez csak egy a millió indok közül, ami miatt nem fog kihalni. Én csak így, RSS-en szerzem a híreket, az SG-re is mindig így jutok.

    Az a kijelentés sem állja meg a helyét, hogy 2005-ben kezdődött az RSS. Lehet, hogy ekkor kezdték tömegesen használni, de már a Windows 95 OSR2 is (pontosabban az Internet Explorer 4) rendelkezett egy Active Channel nevű szolgáltatással, amivel az Active Desktopon lehetett megjeleníteni real time hírfolyamokat. Hozzá kell tenni, hogy ha nem is RSS alapú volt, az annak elődjének tekintendő, szintén XML alapú CDF alapjain működött. Annak idején alapértelmezetten az Internetto és az Adam Studio került bele (legalábbis ezekre emlékszem :).

    Szóval az RSS hasznos dolog. Még nem is olyan régen (talán 2-3 éve) én is egyenként látogattam a honlapokat. Rá kellett jönnöm azonban, hogy így sokkal több infóhoz jutok, ráadásul sokkal több forrásból (pl. magyar tech híreket 15 forrásból kapom a Google Readerben).
  • jézusom
    #63
    Amíg nem volt netbookom, folyamatosan ment az rss a SE telefonomon.Főképernyőn ugyebár, nem külön programban.És sorban mutatta az útinfót, devizaárakat, vicceket stb... Ennyit arról hogy szar dolog.
  • zsabi
    #62
    Akkor, hogy rontsam kicsit az összképet: az RSS jó ötlet, de számomra használhatatlan. Többször is nekifutottam, nekem nem jön be.
    Ez a cikk kis részét tölti csak le funkció kifejezetten idegesít. Vagy csak a címe érdekel, vagy legyen már ott az egész cikk. Mobilon használnám ha ez választható lenne.

    Viszont a fészbúk, tvitter és további idióta társait sosem fogom használni. Felháborító, hogy ilyenek léteznek. Tudom, erre van igény. Csak nem értem ki a fene kíváncsi a másik 140 karakterben leírt közleményére. Mit lehet ilyen kevésből írni? Mondjuk: "ülök a wc-n, de szorulásom van. közben blikket olvasok." Na köszönöm, de nincs az az ember, akinek érdekelne az ilyen vagy ehhez hasonló közleménye.

    Összegezve: nekem pont megfelel, hogy a kedvencek közt ott az SG.hu és más oldalak. Mikor van időm megnézem őket. Megszoktam az elmúlt 16 évben, mióta rendszeresen használom a netet.
  • Vorpal
    #61
    Illetve ha az RSS ikonra rákattintasz, kijelölheted a felső részben mihez adja hozzá és akkor másolgatni sem kell, megnyitja az Owlt és be is másolja.

    Az RSS egyetlen hátránya nálam, hogy ha nem vagyok gépnél, bizony lemaradok a hírről, erre lehet megoldás a Google Reader, ami gyűjtögeti szorgosan, aztán átadja mondjuk az Owlnak.
  • fkomment
    #60
    Én is RSSOwl-t használok.
    Használat: Én (Firefoxban) látok fent a címsorban egy 3 rádióhullámot ábrázoló kockát (a cimsor jobb szélén). Rákattintok. Bejön egy új oldal, ahol az RSS híreket láthatod. Kimásolod ennek az oldalnak a címét a címsorból. (kijelölés, CTRL+Insert vagy jobb click másolás)(ez az amit másolsz: http://www.sg.hu/plain/rss.xml)
    Megnyitod az RSSOwl-t, rákattintasz a new ikonra, és mivel a vágolapról automatikusan odakerül az rss cím ezért a megjelenő ablakban már csak a finish-re kell kattintanod. Onnantól kezdve akármikor kiváncsi vagy az új hírekre csak rákattintasz az UpdateALL ikonra. Ha egy könyvtárba pakolod az azonos témájú cimeket (Feed), akkor érdemes használni a jobb gomb, Aggregate News szolgáltatást, így a mappa összes feedjenek hírét egyszerre olvashatod.

    Ha engem nem értettél meg akkor www.google.hu "RSS használata", vagy wikipedia.org . Hasonlóan tégy akkor is ha a jövőben valamit meg szeretnél tanulni használni.
  • evilroy
    #59
    Penge4 köszi, sok hasznos infót adtál! Szívem meg boldog, hogy minden hozzászóló akarja és szereti az rss-t! :)
  • duke
    #58
    Hat errol az RSS-izerol jo lemaradtam. Eddig nem is tudtam, hogy van ilyen, es most se igazan ertem, hogy mire jo az egesz. Ahogy eddig lattam, ez az adott tema rovid osszefoglaloja, de nem tudtam, hogy ez valami szolgaltatas. :)
  • Vorpal
    #57
    Élni nem tudnék RSS nélkül - 60 szakmai blogra vagyok feliratkozva,
    egész napom elmenne ezek rendezésével rss nélkül.

    Mindenkinek aki nem ismeri, csak ajánlani tudom az RSSOwl nevű olvasót.
    Itt találja: http://www.rssowl.org/
  • Rotcsa
    #56
    Na oké, de akkor mit is kell tennem?
    És hogy használjam? Már csak kipróbálom, mielőtt "kihal" :D:D :P
  • Magnificat
    #55
    Én még nyáron is nagyon sokat használtam, mivel adatforgalom-korlátos netem volt, és így elég volt csak a címszavakat megkapnom, el tudtam dönteni, mi érdekel és mi nem. Illetve sokszor elég volt a hírről az a 2-3 mondat is, amit mellékeltek... Szóval én szerettem...
  • Penge4
    #54
    "de ha megfigyeled, a normális oldalak gyakorlatilag szinte ugyanarra használják, mint amire az rss való. Funkcionálisan tudja helyettesíteni."

    Ne sarkítsunk... Az oldalaknak a látogatottság a lényeg, tehát minden létező oldalon, ahol legálisan és etikusan "spamelhetnek" ott ott vannak.

    Másrészt ha befosik a szerverük nincs RSS. Ilyenkor technikai információkat közzé tudnak tenni például twitteren vagy egy blogon vagy egy Faccsé csoportban (előbbi kettőt pedig szintén RSS-ben szoktam olvasni).

    bakagaijin: A duplikátumokat a kliensnek kéne szűrni. Ha úgy van konfigurálva a szerver, hogy módosításkor újraküldje a feedet, akkor ha javítanak az adott bejegyzésben 1-2 elgépelést akkor is újraküldi.

    Rotcsa: Igen, az RSS erre is jó. De sajnos az igénytelen oldalak ellen, ahol se RSS, se e-mail értesítő, se semmi, ott csak a userJS és az automatikus frissítés funkció segít.
  • Penge4
    #53
    "mert ha valaki tobb ezer ember egy soros blog bejegyzeseit akarna rss-el kovetni, az tenyleg kaotikussa valhatna, a szerverterhelesrol nem is beszelve."

    1: Az RSS szerverterhelése minimális ahhoz képest, hogy valakinél beömlik 50 script meg kép 1-1 oldalletöltés esetén.

    2: Azért vannak tematikus RSS-ek. Sőt, kulcsszavas RSS is van keresőkifejezésekre. Lásd például az opensubtitles.org-ot. Na ott kezdődik, hogy korrekt módon van megoldva az RSS.
  • Penge4
    #52
    "operát használnék szívem szerint, de ott meg nem tud lejönni csini kis menüben az rss csatorna tartalma, csak külön oldalon"

    Viszont annál hasznosabb, hogy például egy blogon, vagy oldalon látod a kommenteket, nem csak a linkjét és csak akkor mész oda, ha neked válaszolnak, vagy olyat írnak, amire válaszolni akarsz.

    Amúgy van hozzá sajátgomb, meg most átdolgozták az egész RSS kezelést 10.70-ben, szóval már beállított (akár létező, akár csak fake az RSS miatt) e-mail fiók nélkül is működik.

    De ha mindenképpen csak sima linkes RSS kell, akkor: http://portal.opera.com/

    "Aki pedig nem képes felfogni az "élő könyvjelző" fogalmát..."

    Nem ilyen egyszerű azért. RSS nélkül én is meghalnék, de az élő könyvjelzős megoldást sem szeretem, mert nem ugyanaz. Az RSS specifikáció sokkal többre képes, egy teljes oldal lejöhet XML-ben, HTML formázásokkal, képekkel, beágyazott videókkal, mindennel. A kliensből olvashatod az egész cikket/postot anélkül, hogy felmennél az oldalra. Ráadásul archiválni is jobban tudsz, mert megszűnik a blog x év múlva, vagy törlődnek adatbázis takarítás következtében az x évvel ezelőtti cikkek, RSS-ből pedig (például ha Operát használsz) fogod és berántod az IMAP kapcsolatos Gmail fiókod egyik mappájába/nézetébe és ott marad. Ha csak könyvjelzőzöl akkor előfordul, hogy később már nem fogod elérni az oldalt.
  • willcox
    #51
    A tévémen az index-es widget RSS-szerűen jeleníti meg a híreket. Nagyon praktikus és jó.
  • Penge4
    #50
    "egyszerűen túl bonyolult, nehezen megérthető volt az átlag internetező számára - azt most nem érdemes kifejtenünk, hogy ez önmagában mekkora szégyen."

    A pofám leszakad. Tényleg nagy ész kell hozzá, hogy a "3 fehér vonalas narancssárga gombra", ami egy rádióhullámot ábrázol rákattintson Gizike a böngészője címsorának jobboldali sarkában.

    "A többség soha nem is használta, valószínűleg nem is vette a fáradtságot, hogy kipróbálja."

    Talán az is közrejátszott, hogy az oldalak gadgetektől kezdve minden szart kínálnak, amivel magukhoz láncolják a usert, de az RSS-re maximum a böngésző címsorában lévő kis ikon utal. Más nem.

    "azon egyszerű megfigyelésre alapozva, hogy egyre kevesebben veszik igénybe az olvasókat"

    Milyen olvasókat? Az Opera az egyetlen böngésző, ami tisztességes RSS kezelési lehetőséget nyújt.

    Webes szolgáltatásban pedig a Google Reader, csak az meg 2-3 órás fáziskésésben van.

    Meg vannak még standalone szoftverek, azokat tényleg kevesen használják.

    Inkább az authenticated RSS az, ami haldoklik. Pedig mennyivel jobb lenne itt az SG-n is, ha felhasználói fiók alapján a feliratkozott topicok HSZ-ei RSS-ben jönnének le és nem kéne 50 különböző topicra feliratkozni egyenként. Meg az oldalnak se lenne mindegy a terhelés.

    A másik: Az itteni RSS plain/text-ben jön igénytelen módon és csak 3 sor jelenik meg, a többi ki van pontozva.

    Mintha
    1: Nem lehetne RSS-ben is reklámokat alkalmazni.
    2: Nem blokkolnám amúgy is őket minden eszközzel.

    "A rövid összefoglalókat és ismertetőket kiszorították a barátok és ismerősök által egymásnak elküldött szövegrészletek, videólinkek és egyéb hivatkozások"

    Valószínűleg így van, azért van a Twitteren is RSS és a különböző aggregátor oldalakon is, mint ittahelye, propeller és társai. Sőt, még a Like gombok mellett lévő kis megosztós oldalaknál, például Digg is van RSS.

    "nem beszélve a hagyományos, levélben továbbított ajánlókról, reklámokról, stb."

    Na meg az is egy hasznos dolog volt, hogy mindenhol a tetves hírleveleket ajánlgatták. Bár RSS-ben nehéz lenne spam címeket gyűjteni.
  • fkomment
    #49
    Az RSS kell. Ezt azoknak mondom akik azt mondják hogy inkább fel mennek egyesével az oldalakra. Én azt nem tudom megcsinálni. Egyszerűen elfelejtem az oldalak nevét, vagy lusta vagyok megnézni. Az RSS olyan a weboldalaknak, mint az Outlook az e-mailoknak. (Ami akkor hasznos ha több e-mail címed van.) Nem kell vele gondolkozni keresgélni, szenvedni. És mindkettő csökkenti a netfüggőséget is. Mert e-mailnél mondjuk az emberben benne van hogy percenként megnézze hogy vajon most jött-e valami. És a függőség kialakulásában szerepet játszik az a több perces monoton folyamat amíg felmész mondjuk a freemailra és begépeled a jelszavad. Outlookkal ez 2 másodperc, tehát elveszik a berögződés és meg is feledkezel róla. (RSS mondjuk lehet hogy ellentétetes hatású kicsit.) De segít a tájokozódásban annak aki lusta megjegyezni az oldalakat és egyesével felkeresni, böngészgetni hogy hol maradt le...
  • totya4
    #48
    Szokott lenni olyan beállítás hogy automatikusan küldjön értesítést olyan témáról amibe írtál, anélkül hogy feliratkoztál volna rá. Az sg-s fórumokra pedig ott az rss :)
  • Rotcsa
    #47
    Engem olyas valami érdekelne, hogy jelezzen, ha adott oldal adott fórumára írtam valamit. Néha elfelejtem, hogy mely témához szóltam hozzá és csak jóval később jövök rá, mondjuk amikor már senki nem ír a témába :D

    Valami ilyen cucc nincs? Azért mégsem jelölök minden oldalon minden topicot kedvencnek, amibe beleírok...
  • Etinger
    #46
    Neked. A többség nem tud róla, és nem is igazán érdekli. Ergo bár jó az ötlet, de nem elég népszerű.
  • hellfire001
    #45
    Ez a cikk tényleg gáz.
    Soha nem használták hasnonlókra mint a facebookot vagy twittert. Ha elindítom a gépem nekem is első hogy lenyitom az rss feedeket és megnézem történt e valami érdekes.Ha nem be sem teszem a lábam az oldalra,így az emberek nagy részének elég sok időt megtakarít. Ergo igazán soha sem fog kihalni...
  • bakagaijin
    #44
    RSS olvasókból amit hiányolok az a duplikátumok kezelése. eBay-en és tsain ha ugyanazt a terméket többször is feldobják és illeszkedik a keresőkombinációimra akkor megjelenik a feedben is sokszor... nagyon sokszor. Jelenleg úgy oldom meg, hogy a feed-et átvezetem egy saját filteren (ugyanazt a képet szokták alkalmazni ugyanahhoz a tárgyhoz így viszonylag egyszerűen szűrhető), de nyilván jobb lenne ha magába az olvasóba lenne beépítve.

    A másik dolog, hogy nem mindenhez van feed, gyakori példa a fórumokon thread figyelés, vagy másik példa a ritkán változó weboldalak figyelése, de ide tartozik még pl. értesítések egyéb eseményekről (árfigyelő: ha egy adott termék ára egy előre beállított érték alá csökken). Ezeket általában vagy mail-notification oldják meg, vagy sehogy és saját script-tel kell. Mindenesetre dolgozom rajta :).
  • psw
    #43
    Ezt a cikket vezető cikknek ?
    Gyorsan be kellene olvasztani a többi közé, és felejtsük el.
    Ugyan már.
  • bippo
    #42
    #5 primo, #7 Laslow, #40 redfish : Oké, hogy a facebook meg a twitter tök másra való, de ha megfigyeled, a normális oldalak gyakorlatilag szinte ugyanarra használják, mint amire az rss való. Funkcionálisan tudja helyettesíteni.
    Persze az rss jobb, okosabb, kényelmesebb, átláthatóbb, több információt hordoz, de alapjaiban a twitter meg a fb is használható arra, hogy a friss hírek címeivel teleszórd (+mögötte van az egész social network, hozzászólások, stb.). És legtöbbször erre használják. (hogy a sok agyatlan user mire használja, az most nem téma, az a lényeg, hogy a számunkra fontos weboldalak mire használják).

    Amúgy én is inkább az RSS pártján vagyok, a twitter olvashatatlan, a facebook meg egy átláthatatlan káosz.
    Bonyolultság: bármily egyszerű, mégis bonyolultnak tűnik. Én is csomó ideig ódzkodtam tőle, azt hittem valami macerás dolog, nem láttam át, amíg egyszer össze nem kaptam magam és utánaolvastam egy fél órát hogy mi ez, hogy van stb. :). (Ahogyan a torrenttől is sokáig, aztán kiderült, hogy egyszerűbb, mint gondolnám.)
  • Griphons
    #41
    "Az RSS halálát már tavaly megjósolták..."
    Aha, és a kommentezők már azt a cikket is kifütyülték, sőt egyszerűen baromságnak titulálták. Akkor a tiwtterrel hasonlítgatták össze.
    Ha valaki nem tudja mi az az RSS, és nincs tisztában vele mire képes, akkor nem kéne baromságokat írnia arról, hogy kihalóban van. Bizonyára a "kedves" cikkíró is igénybe vesz RSS szolgáltatást, méghozzá úgy, hogy észre sem veszi.
    Én több weboldalon is ágyaztam már be hasznos RSS információkat, amiről a látogatók nem is tudják, hogy RSS, de ha nem lenne bizony hiányozna nekik. Pl.: időjárás adatok, devizaárfolyamok, hír szemelvényekről nem is beszélve.
  • redfish
    #40
    Hogy ez a cikk mekkora ökörség!...
    Hogyan lehet összehasonlítani az RSS-t a Facebookkal?!...
    Annyira teljesen más a kettő, hogy nem is vesztegetek szót a leírására!!!
    Én évek óta használom az RSS-hírolvasót, kevés ennél praktikusabb találmány létezik a neten.
    Én reggel, mikor bekapcsolom a gépem, először az RSS-hírolvasómat olvasom ki, ha érdekes cikket találok, akkor az adott oldalra kattintok.
    És nem csak a legfrissebb híreket lehet begyűjteni az RSS-hírolvasóval, hanem az aktuális időjárást, boltok friss termékeit, blogok legújabb írásait, stb...

    Pl. a Vaterán (vagy TeszVesz-en) a kedvenc eladóim termékeit tudom naprakészen nyomonkövetni, ami a weboldalon elég nehézkes lenne!

    Alig van már weboldal, ahol nincs RSS szolgáltatás!!!
    Aki egyszer kipróbálta, az utána mindig használni fogja.

    Amúgy én nem a kicsit körülményes Google RSS-olvasóját használom, hanem a jóval komfortosabb Feedreader programot (ingyenes).

  • speedyx86
    #39
    Lehet nézni a statisztikát:
    http://googlereader.blogspot.com/2010/09/welcome-and-look-back.html

    Akkor megbeszéltük ugye, hogy mennyi a valóságalapja a cikknek...