• Penge4
    #50
    "egyszerűen túl bonyolult, nehezen megérthető volt az átlag internetező számára - azt most nem érdemes kifejtenünk, hogy ez önmagában mekkora szégyen."

    A pofám leszakad. Tényleg nagy ész kell hozzá, hogy a "3 fehér vonalas narancssárga gombra", ami egy rádióhullámot ábrázol rákattintson Gizike a böngészője címsorának jobboldali sarkában.

    "A többség soha nem is használta, valószínűleg nem is vette a fáradtságot, hogy kipróbálja."

    Talán az is közrejátszott, hogy az oldalak gadgetektől kezdve minden szart kínálnak, amivel magukhoz láncolják a usert, de az RSS-re maximum a böngésző címsorában lévő kis ikon utal. Más nem.

    "azon egyszerű megfigyelésre alapozva, hogy egyre kevesebben veszik igénybe az olvasókat"

    Milyen olvasókat? Az Opera az egyetlen böngésző, ami tisztességes RSS kezelési lehetőséget nyújt.

    Webes szolgáltatásban pedig a Google Reader, csak az meg 2-3 órás fáziskésésben van.

    Meg vannak még standalone szoftverek, azokat tényleg kevesen használják.

    Inkább az authenticated RSS az, ami haldoklik. Pedig mennyivel jobb lenne itt az SG-n is, ha felhasználói fiók alapján a feliratkozott topicok HSZ-ei RSS-ben jönnének le és nem kéne 50 különböző topicra feliratkozni egyenként. Meg az oldalnak se lenne mindegy a terhelés.

    A másik: Az itteni RSS plain/text-ben jön igénytelen módon és csak 3 sor jelenik meg, a többi ki van pontozva.

    Mintha
    1: Nem lehetne RSS-ben is reklámokat alkalmazni.
    2: Nem blokkolnám amúgy is őket minden eszközzel.

    "A rövid összefoglalókat és ismertetőket kiszorították a barátok és ismerősök által egymásnak elküldött szövegrészletek, videólinkek és egyéb hivatkozások"

    Valószínűleg így van, azért van a Twitteren is RSS és a különböző aggregátor oldalakon is, mint ittahelye, propeller és társai. Sőt, még a Like gombok mellett lévő kis megosztós oldalaknál, például Digg is van RSS.

    "nem beszélve a hagyományos, levélben továbbított ajánlókról, reklámokról, stb."

    Na meg az is egy hasznos dolog volt, hogy mindenhol a tetves hírleveleket ajánlgatták. Bár RSS-ben nehéz lenne spam címeket gyűjteni.