78
-
speedyx86 #38 Nagyon sajnálom, hogy nem találom azt a cikket, ami pár nappal ezelőtt pont erről szólt. Ott ugyanis megemlítették, hogy nyilatkozott egy google-vezető, és megmondta a tutit, hogy a Google Reader forgalma nem csökken, hanem nő. Nem is kicsit. -
#37 én csak mobilon használom az RSS-t, de ott AKAROM -
#36 Mai napig nem tudtam, hogy mi az az RSS. A bátyus most magyarázta el... -
kvp #35 Az RSS eredetileg nem a felhasznaloknak lett kitalalva, hanem a szerver-szerver kommunikaciohoz. Az, hogy egy jo klienssel akar kenyelmes hirgyujtonek is jo, mar csak mellekhatas. Viszont a legtobb ember tenyleg nem tudja vagy nem akarja hasznalni, nekik egy oldal kell, ahova belepnek, ott elejuk toljak azt az egy dolgot ami erdekelni fogja oket, barmi is legyen az es kesz. Az rss csak a szemelyes blog-ok eseten szorul vissza, mert ha valaki tobb ezer ember egy soros blog bejegyzeseit akarna rss-el kovetni, az tenyleg kaotikussa valhatna, a szerverterhelesrol nem is beszelve. Erre tenyleg jobb ha egy kozponti oldal gyujti es szortirozza az adatokat, mint a facebook es a twitter eseten. A nagy cegek nagy hiroldalait meg nem a facebook oldalukon vagy a tweet-jukon kereszul olvassak az emberek. Ez ket eltero technologia... -
#34 eddig én még sose használtam rss-t de most hogy elolvastam ezeket a hozzászólásokat kedvet kaptam hozzá:) -
evilroy #33 Tényleg, idézek a cikkből: "Ezzel egy időben azonban továbbra is jelen volt az RSS talán legnagyobb problémája, hogy működési elve és annak megvalósítása egyszerűen túl bonyolult, nehezen megérthető volt az átlag internetező számára - azt most nem érdemes kifejtenünk, hogy ez önmagában mekkora szégyen. "
TÚL BONYOLULT? Ezt már taglaltam, de az ivivfészbúk bandának nem is kell rss. Nem az az érdekes kérdés, hogy MILYEN LOGGOLHATÓ metódussal jut célba az aktuális látogató? Ez már technikai kérdés, és sajnos nem is értek hozzá jelen pillanatban, de ez az egész cikk arról szól, hogy folyamatosan csökken az rss felhasználók száma. Egy jófajta Apache log ezt nyilván megmutatja, de nem arról van szó, hogy sokkal egyszerűbb statisztikát készíteni URL átirányításból, mint RSS feedből való meghívásból? egyszóval kíváncsi lennék a reprezentatív statisztikára, mert a direkt link az mérhető, de ki honnan tudja, hogy erre a cikkre is csak a kedvenc tűzrókám "élő könyvjelző" funkciója hívta fel a figyelmemet? -
evilroy #32 Ferrer, átlag lúzer azért nem foglalkozik vele, mert neki annyi kell, hogy belépjen az ivivre meg a fészbúkra. Aki pedig nem képes felfogni az "élő könyvjelző" fogalmát... Ráklikkelek a tűzrókában, azt felajánlja, hogy ide vagy ide teszem... nem akarok kötözködni, de ettől egyszerűbb és jobb nincs, meg nem is vagyok nagy fórumozó de felhúztam magam ezen a "végleg kihalóban az rss" poszton. -
ADAMEX9 #31 Mi a bonyolult abban, h beregel egy iGoogle-t, aztán a kedvenc híroldalain rányom az RSS gombra ami beteszi az olvasóba?
Szerintem tökegyszerű.
De igazad van, sajnos az átlagjúzer nem foglalkozik semmi olyannal, amihez egy picit is gondolkodni kell. -
Ferrer #30 Én is nagyon szeretek telefonon RSS-t olvasni, de rendes gépen szerintem picit bonyolult a beállítása. Átlag lúzer nem foglalkozik vele. -
evilroy #29 Valamint hozzászólnék a "közösségi platformokhoz". Igen, valóban fontos, ezt tökéletesen tapasztalom. Amiért valamit kurva sokan látogatnak a neten, az nem biztos, hogy technológia újítás miatt van... a közösségi portálok pontosan azt adják meg a sok agynélküli zombinak, amit a pszichomókusok "interperszonális szükségletek interpretációja" maszlaggal írnak le. Csak poénból sniffeltem az irodaházunk "managerének" (kb. 30-as cicababa) tcp forgalmát... 8 órás munkaidőből 7 óra iwiw és facebook, ebből a legfontosabb a feltöltött fotóinak rendezgetése... én úgy vagyok vele, ha valamit meg akarok osztani valakivel, akkor ELMEGYEK hozzá, és pár sör mellett MEGBESZÉLJÜK / MEGNÉZZÜK.
Le lehet tolni, hogy pár ezer kilométerrel odébb ez nem megy, ez így van. De az említett "manager" ismerőseinek 75%-a budapesti, 1-2 kerülettel odébb :D :D :D -
ADAMEX9 #28 Csak iGoogle-ből olvasok híreket. Ide is onnan jutottam.
Ha én azt a 13 weblapot mindig megnyitogatnám, ami ki van téve olvasóba...
Facebook meg Twitter nem számít hírforrásnak szerintem. -
evilroy #27 Hát tényleg nemtom, lehet, hogy csak begyepesedett it kocka vagyok, de rss és firefox nélkül meghalnék. Kb. 35-40 rss csatorna van a firefoxomban, és nagyon szeretem az rss megjelenítését (operát használnék szívem szerint, de ott meg nem tud lejönni csini kis menüben az rss csatorna tartalma, csak külön oldalon).
Az egyik legjobb találmány a weben, írták is előttem. Most komolyan, mi lehet ettől egyszerűbb? Elindítom a böngészőmet, és mindenféle bárhová való bejelentkezés nélkül, egyetlen weboldal megnyitása nélkül végiggörgök az egérrel a firefoxos rss sávomon... ettől értelmesebb nincsen! -
#26 "Én közvetlenül a weboldalról csak Indexet olvasok, ezeket leszámítva minden (egyéb oldalak, portálok, blogok) RSS-ből mennek."
Tökéletesen passzol az én használatom is :D Mobilról mindig RSS-t olvasok. -
lamer the true #25 Attól, hogy a többség nem használ valamit, az a valami még jó lehet.
Pl. én belehalnék a sok utazásba "Távoli asztal" nélkül,de kötve hiszem, hogy anyian használják, mint a faceb-t, vagy hogy csökkent vagy nőtt volna a távoli asztalt használók száma :) .
Ahogy a cikk is mondja az egyszerű tudatlanság az oka. Vagy egész egyszerűen nem érdekli az embereket a hír, hanem egymás hülyeségeire kíváncsiak. Remélem a facebook meg a társai hamarosan kinyiffannak. Gusztustalan, amikor a fiatalok befüggenek egy ilyen baromságra.
Az RSS-ről még nem sosem hallottam volna, hogy káros, vagy függőséget okoz :) -
#24 Én is hasonlóan vagyok vele, kipróbáltam 1-2 módján, hosszabb ideig (kb. 2-3 hét) a yahoowidget engine rss olvasóját használtam, de aztán elég hamar le is tettem róla. -
#23 A cikk valóban "érdekesre" sikeredett de igaz. Én próbáltam az RSS-t nem igazán fogott meg. Megvannak napi szinten azok a weblapok amiket meglátogatok és kész. Számomra sokkal kellemesebb ugy olvasgatni hireket hogy tudom hol melyik oldalon járok éppen és nem csak egy ömlenyből kattintok rá arra ami éppen érdekelhet. -
Lowosan #22 Én épp most szeretném megtanulni az RSS használatának és beüzemelésének miképpjeit
Mindegyis , engem nem ijesztenek vissza ennyivel -
Zoliz #21 A legjobb RSS ha rákattintasz az index pont hu-ra vagy sg pont hu-ra és látsz mindent egyszerre és nem csak 2 sorban. Pusztuljon csak ki az RSS nyugodtan! -
#20 Én is RSS-ből jöttem ide. SG-n néha van pár cikk ami ki se kerül a főoldalra, csak így értesülök róla :D
És ez friss, azonnal olvashatom az új cikkeket.
Szal nekem bejön! -
#19 szerintem is ez a lényeg. és sokan felveszik facebookon a kívánt oldalt, és akkor ott kapják a linket. de akinek sok ismerőse van, az sztem behal ha a home fülön át kell futnia, mindenki postolt még valami hülyeséget az is ott lesz. az rss meg áttekinthető gyors, én is használom, és nekem sem tudná kiváltani se facebook se twitter. -
Etinger #18 Szerintem a többség azt se tudja mi az, és nem is ír ide :) Ti használjátok, tudjátok, de a többség (és ez szó szerint értendő) nem használja ezt a szolgáltatást. Ez nem olyan mint a FB vagy az iWiW, ami majd' mindenkinek van már manapság, de akinek nincs, az is tudja mi az :):) -
fkomment #17 Ha nem lenne RSS akkor most nem lennék itt. Nem vagyok közösségi oldalon, és nem is leszek... Nem hal meg az RSS, ha mégis akkor feltámasztom! :D -
#16 Netvibes a kezdőoldalam ... ez mindent elmond.
Direktbe blikk, meg index főoldalára évek óta nem mentem be ... és az sg-re sem.
-
miszterjoe #15 Én reggel kávé mellé RSS-t olvasok. 86 darab weboldalt azért reggelente végig böngészni, van e új cikk, nem kellemes élmény. De ha már csak ezt a nagyszámot nézem kb esélytelen, hogy az engem érdeklő cikkek az FB feed-en bukkanjanak fel. Az ott általában ki is merül, hogy ismerős leposztol 1-2 videót és más képét lájkolja.
De ez nagyon nem logikus összehasonlítás.
"[..] egyre kevesebben veszik igénybe az olvasókat, miközben a közösségi platformok soha nem látott szárnyalásba kezdtek." - Kíváncsi lennék mi az összehasonlítási pont.
@12: Hogy ez milyen igaz. -
drzen #14 Kizárólag RSS címről jövök ide (is). Az RSS egyszerű, gyors, és hatékony módja az információ keresésének, szelektálásnak. Nem fog meghalni. -
totya4 #13 Ugyan miért halna ki? Egyszerű, értelmes és logikus. Ellentétben némely cikkel ;) -
Boncmester #12 Szerintem is ez egy mérhetetlen baromság, amit itt írkálnak... Ha az értelmes hírek helyett a hülye ismerősök fb linkjeiből kéne tájékozódnom a világról, asszem főbe is lőném magam... -
kicsibicska #11 "Elmosolyodtam kicsit amikor megláttam ezt a cikket az RSS olvasómban."
Én is :) -
Artus58 #10 Elmosolyodtam kicsit amikor megláttam ezt a cikket az RSS olvasómban. Még egy ilyen hülyeséget nem hallottam. Mi köze a közösségi oldalakon postolt hordó fosnak a normális hírforrásokhoz? Egy újságíró vagy bróker majd a közösségi oldalakról fogja szerezni az információt? Meg is őrülnék ha egyesével végig kéne böngészni azt a 30-40 oldalt amit rendszeresen használok, nem úgy mint most az RSS-t előre beállított szűrőkkel, hogy csak a fontos dolgok kerüljenek elém. Minden értelmes oldalnak van valamilyen feed-je. Évek óta nem láttam az sg.hu főoldalát, valószínűleg addig fogok ide járni amíg él az itteni RSS feed. A Google readernek azóta esett vissza a forgalma hogy volt az a pár botrány az adatvédelemmel.. én is azóta nem használom, ismerőseim szintén. -
dzsagon #9 aztsetudmon mi volt ez. -
#8 én is szeretem az rss-t. -
Laslow #7 Én közvetlenül a weboldalról csak Indexet és Origot olvasok, ezeket leszámítva minden (egyéb oldalak, portálok, blogok) RSS-ből mennek. Nagyon nem érzem, hogy haldoklana az RSS. Az meg hülyeség, hogy pl. a Facebook lépne az RSS helyébe. A FB egy kaotikus oldal, ami szerintem lassan elkezd majd hanyatlani, az RSS-ben viszont kategorizálva minden ott van, ami érdekel, bármit pillanatok alatt átlátok és megtalálok. -
#6 csak igy olvasok hireket... hiroldalak, gamer oldalak, tech oldalak rss-eit be google reader-be és ami erdekel azt meglatogatom.. másképp nem is menne, végigfrissitgetni csomo oldalt... -
primo #5 Én már azt sem tudom, hogy az általam rendszeresen látogatott weboldalak címoldalát mikor nyitottam meg utoljára. Mindig RSS-ből kattintok az engem érdeklő hírekre, cikkekre. Nem is értem ezeket az összehasonlításokat a facebookkal meg a twitterrel. Semmi közük egymáshoz, mindegyik másra való. -
straw #4 ilyenbe már én is bele futottam... van hol csak ki van rakva a kis ikon de nem működik, ez az oldal hibája nem az rss-é -
#3 Akkor eddig 2:1, de én nem nagyon használok RSS-t, ahol meg próbáltam, úgysem működött (egy együttes koncertdátumai frissültek volna ott, de már vagy 20 új dátum került fel a honlapra úgy, hogy azt RSS-en nem láttam.)
De nekem végülis közönbös. -
straw #2 Hát igen, én pl sosem olvasom az SG-t magamtól, csak ha rss-ben olyan címet látok ami érdekel.
De ki kéne próbálni, mondjuk ha itt leállítanák az RSS-t 1-2 napra mennyivel esne vissza a látogatottság. Szerintem kb 30%-al. -
#1 Hát ez a cikk egy baromság, az RSS-nél nagyobb okosság nem sok van az internetben.
Oké, hogy a facebookon sok érdekes dolgot megosztanak az ismerősök, de ha engem konkrét téma érdekel, jobban szeretek a bejáratott forrásokra hagyatkozni.
Az RSS halálát már tavaly megjósolták, mégpedig azon egyszerű megfigyelésre alapozva, hogy egyre kevesebben veszik igénybe az olvasókat
RSS olvasót külön nem használok, az tény, de a Firefoxomba rengeteg RSS feed van befűzve.