19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
M2 #16756 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"hülyeség rugózni itt a harci taktikákon, meg a valóélethez hasonlítani. Ez egy fikció, nem kell sok valós harci taktikát belelátni.."
Kár, hogy az egész széria pont arról szólt és azért volt szerethető, mert nagyon közel állt a valósághoz. Ez a rész meg ilyen téren egy Disney/Marvel film szintjét hozta.
-
Jaqen #16755 Oszt akkor mi van, ha fikció? Ugyan úgy kell harcolni itt is, ugyan azokkal a taktikákkal, elvégre a szabályok ugyan azok. Ne idegesíts már fel. Ekkora baromságot egy tizenéves mond csak... -
#16754 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
mi van, ha Arya tényleg nem az Azor Ahai ? mi van, ha a tényleg félre értelmezték a legendákat, csak épp nem a legendás hős szemszögéből .. ha a legyőzendő sötétség igazából nem az éjkirály és serege , hanem valaki, valami más (akár mondjuk Cersei..)
amúgy nekem kábé az jutott eszembe a végéről, hogy beszélgetnek az írok "de most igazán, ki tudná megölni az éjkirályt ? senki.. " majd elgondolkozva összenéznek, és egyszerre fordulnak a közelben a jelenetére készülő Maisie Williams fele... :D
-
M2 #16753 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ez a 3. rész borzalmasan rossz volt. A nézői igények teljes felszopása, logikai baromságokkal és időhúzó jelenetekkel. Végig unatkoztam.
Volt bárkinek bármi, amin egy kicsit is meglepődött, jó értelemben?
Mert a sok bénázáson mondjuk percenként meglepődtem.
-
#16752 Mirk
Spoler tag. Tényleg olyan nehéz? Köszi. -
mindero #16751 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen, csak volt előtte egy 10 perces rejtőzködés 10 zombi előtt ami nem is sikerült. Még ha az a jelenet nem lett volna meg tudom érteni. Vagy látjuk ahogy hullává változik. De legalább a 4. rész youtube trailer kommenteken jót lehetett röhögni. Volt pár elmés :D -
#16749 Egy kommentet töröltem a spoiler tag kihagyása miatt. Irgumburgum. -
#16748 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Legalább tényleg a fán bújt volna el, de ő a holt gyűrűn átteleportálva támad, sokan erőltetik már, hogy igazából átvette egy más formáját azért vágják be hogy belekap a hajába a szél stb és azért van ott, de igazából ez erőltetett mert támadásnál nem szoktak visszaváltozni, meg nem is volt neki minta mert csak egy sima holt asszonyt ölt meg és nem a fontosabb tábornokok közül valakit. -
#16747 hát ő biztos nem mert nem illik rá a prófécia:
"...akiről a jóslat szól, megalkotja Fényhozó nevű kardját, amivel szembe száll az ellenséggel. Ennek az elkészítése viszont csak harmadszorra jön össze, akkor is 100 napon és 100 éjszakán kell kovácsolnia, majd át kellett szúrnia szerelme, Nissa Nissa szívét, hogy a lelke egyesüljön vele. ..." -
lonvard #16745 Akármi is a véleményem, keményen hatása alá kerültem az epizódnak így 15 perccel a megtekintése után. Meg ennek a zenének. -
Renegade #16744 3. rész vicces spoiler, ne nyisd ki, ha még nem láttad! pár óra és tele lesz a net ilyen képekkel
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
lonvard #16743 Jó zene nagyon.
Este kibeszélőzünk! :D -
Renegade #16742 amúgy ilyen komoly teleportálásokat legutóbb a tavalyi Predatorban lehetett látni :) -
gsanya21 #16741 Semmi spoiler, zene: Game of Thrones S8 - The Night King - Ramin Djawadi
-
Renegade #16740 amúgy azokkal értek egyet, akik szerint ez a rész, legnagyobb jóindulattal is a meh szint, kár volt erre elkölteni dollár milliókat -
Renegade #16739 hát erről ennyit, a névelők stimmeltek -
gsanya21 #16738 Nekem tetszett az epizód. ;) :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bár erőteljesen érezni rajta, hogy ez már nem Martin, hanem sajna tömény Hollywood. :P Őszintén megmondom, hogy nem teljesen ezeket a nagy halálokat vártam, de kettő azért bejött.
Kritika
Lyanna Mormontnak eredetileg egyetlen jelenete lett volna a sorozatban, de aztán találkoztunk Bella Ramsey-vel, és rájöttünk, hogy hibát követnénk el, ha nem szerepelne többet. Tisztában voltunk azzal is, hogy nem halhat mindenki látványos halált ebben a csatában, mert az azért már túlzás lett volna. Ugyanakkor méltatlan lett volna nem kihangsúlyozni Lyanna távozását...
Eddig úgy volt a teóriák szintjénn, hogy Jon vagy Jon és Daenerys együtt az Azor Ahai!?! Erre jön Melisandre aki a mostani tetteivel és halálával kvázi bűnbocsánatot nyert, beszélget egy nem vártat Aryával; és a monológ utána Arya elindul a célpontja felé a vadászatra, mint egy igazi Arcnélküli bérgyilkos. Mintha erre képezték volna ki végig Bravosban, és egy Vörös papnő vagy pap szavaira mint egy elmeprogramozott gyilkológép bekattan a "program", és véghez viszi a Fény Urának igazi küldetését?! Nekem most totál úgy jött le, mintha Arya lenne hirtelenjében egyfajta Azor Ahai, vagy mi...!?!
Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.04.29. 11:26:57 -
argo001 #16737 Nekem összességében tetszett ez a rész, bár a fanyalgókat is abszolút mértékben meg tudom érteni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az első óriási megdöbbenésemen túl Dondarion és a Véreb szerepében is láttam rációt, úgy tűnik, hogy Arya Azor Ahai. Mindenre gondoltam volna, csak erre nem. -
mindero #16736 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Végül is az utcsó könyv a Promise of spring szóval lehet hogy a következőben lezáródik a NK-es törénet, Bár hogy hogyan azt nem tudom... -
#16735 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
szerintem ez simán Martin papa "öröksége".. belőle kinézem, hogy a nagy, végső összecsapást, amit mindenki a legvégére vár, a fináléra, azt idő előtt lezárja, hogy "jabocs, nem ez a főszál"
-
#16734 Nekem tetszett a rész.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Másrészről elég láma dolog volt a másokat nem a végső fináléra hagyni, kb az egész sorozat alfája és omegája volt ez és mégsem ez a finálé, bár nyilván nem lett volna költségvetés még egy ilyen részre ezért le kellett zárniuk itt őket. -
#16733 felbontás -
#16732 Azt hiszem most az ellentábort fogom erősíteni
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem jó kis rész volt, kellően akciódús, de ahol kell drámai. Lehetett rajta izgulni, meg érdekelt végig mi lesz, ha Bran és az Éjkirály találkoznak. Na akkor viszont puffantam. Vártam valamit, hogy megszólal talán, vagy valahogy megtudjuk mégis mit akar. Értem én, hogy a világ pusztulását, de valahogy kifejthette volna. Ez a része kicsit csalódás, de a többi szerintem rendben volt, kellően epikusra sikerült. Ja, és én úgy gondolom, hogy hülyeség rugózni itt a harci taktikákon, meg a valóélethez hasonlítani. Ez egy fikció, nem kell sok valós harci taktikát belelátni... ezen rugózni nettó baromság, én csak élvezem a hentet..
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2019.04.29. 10:57:41 -
#16731 Örülök, hogy másoknak is ezek estek le mint nekem és azt hittem már magamról hogy ilyen fanyalgó semmise jó neki alak lettem, de igazából nem, alig vártam már ezt a részt, direkt idejében lefeküdtem hogy kipihenten felkeljek és nézzem és annyira jól akartam szórakozni, de nem sikerült, tényleg az a meh. Jójó, egynek elmegy, de nem igazán jó.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.04.29. 10:49:38 -
hawkie22 #16730 Hát gyerekek,
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ez olyan meh rész volt.
- az elején kb. olyan érzésem volt, mint amikor WoW-ban felbuffolunk minden karit a raidben, majd az elsö próba során az elsö 2 perc alatt elhullunk a bosson. Ez mi volt a Dothrakiakkal? Azért ennél többet érdemeltek volna.
- mint említették elöttem is, a karóknak semmi szerepük, illetve nagyon kis szerepük volt amiatt, hogy a teljes sereg a karók ELÖTT sorakozott fel. Ez milyen barom lépés már?
- kurva sötét van, faszt se látni a film 80%-ban. Azt vágom, hogy a sztori szerint éjszaka van, de akkor is, hogy egész idö alatt mereszteni kell a szemem, az nem járja
- a felgyújtott ároknak se volt nagy szerepe. Megölt pár zombit, de a többi meg megállt elötte, azt kivárta, míg elhal a tüz, illetve megvárták, míg pár zombi a saját testéböl hidat emel "ura" parancsára
- a várban nem volt olaj, kátrány vagy ilyesmi? Amit esetleg a falakról a mászó zombikra lehetett volna önteni? Azt is meg lehetne gyújtani.
- a kis Arya nagyon kemény kis harcos csajszi lett :), ez mondjuk tetszett. Nagyon meglepett az Istenerdöben, erre nem számítottam.
- a kis Lady Mormont-ot sajnáltam, belevaló kis csaj volt
- most az Éjkirály is Targaryen vagy mi?
- Bran az kit vargolt?
- megszületett az újabb nagy szerelem? Tyrion és Sansa?
- Theon önfeláldozása mire volt jó? Miböl gondolta, hogy egy ilyen átlátszó rohammal majd legyözi az ÉK-t? Jorahnak ez a szerep adatott, Dany-t megvédeni, jó búcsú volt
- Melisandre-tól is elbúcsúztunk
- a Mások seregét legyözték, nekik viszont alig maradt valaki a két sárkányon kívül. Vagy tán csak egy sárkány maradt? A végén csak Dany sárkányát mutatták. Így hogy akarják legyözni a GC-t meg Cercei-t? -
#16729 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!fuhh nagyon furcsa rész volt, de jónak nem mondanám.
na meg persze ennyit a leakről ami itt volt pár napja. bár tényleg ott lehettek a GK tagjai, csak más szerepben statisztaként :D utána meg valamelyik trollkodni akart és írt valamit a netre -
#16728 Milyen minőségi paramétere rossz? -
Nyiri #16727 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha Melisandre-nek ez volt a szerepe, akkor mit bénázott és szórakozott Stannisel? -
#16726 Én már megszoktam hogy minden sorozatot vlc-ben hatások&szűrők alatt ki kell balanceoljam, egyrészt mert eléggé alulról nézem a monitort mert ülésnél van szem magasságban és lefekszek mikor nézem, másrészt mert tényleg sötét sok sorozat.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nem tudom nekem a csata eleje... Melissandre, hogy meg buffolta a fegyvereket kurva jól nézett ki, de aztán a Dothrakiak halála.... Ha jól emlékszem azt mondtátok 40 ezer volt belőlük, de teljesen mindegy látszott rohadt sok volt és úgy hullottak el mint a semmi. Szerintem még egy modern géppuskatüzet is kicsit tovább túléltek volna. Egyszerűen annyira értelmetlen és súlytalanra sikerült :( Azért mégis csak itt voltak velünk az első részek óta és egyszerűen így bedobni őket, látványosabb véget érdemeltek volna. Katapult tényleg vicc ezért kár volt felállítani :D
Aztán az is tiszta jó volt hogy megvédték a kihegyezett karókat, nem ám úgy helyezték el hogy mögötte álltak volna fel és az lelassította volna a zombikat, inkább elé álltak, hogy biztonságban legyenek azok a karók. Amiket utána alig tudtak felgyújtani, nem mintha nem lett volna idő olajjal vagy valami éghetővel fellocsolni hogy tényleg pár nyíl meggyújtsa.
Danyt fél percig égeti a sárkányjég vagy mi a fene ami pillanatok alatt lerombolta a falat, de hát Dany szívósabb, mert az még oké hogy a sárkány nem krepált bele, de hát, hogy az utasa se... Aztán ugyanazok a holtak akik halomra ölték futva az embereket még az előbb, százan sem tudnak mit csinálni egy körbevett Jon-al és igen csak lelassultak már.
Arya jelenete meg én nem tudom, még ha a fáról ugrott volna le jól van, de valahogy átjutott a holtakon mikor azok arról körbevették az éjkirályt de ő a semmiből rárepült.
De már eleve nem értem hogy voltak a zombik ennyire op-k, mintha alig harcoltak volna egyszerűen elfutottak aztán dőlt mindenki jobbra balra. Azt ígérték hogy a leglátványosabb csata lesz, de szerintem nem volt az a fattyak csatája sokkal jobb volt bár ott is kicsit túltolták ezt a közeli össze vissza vágások, de azzal bemutatták a csata káoszát, de itt már végképp sok volt belőle pláne a tök sötétben. Lehet velem van a baj és hogy nagyon felhypoltam magam erre a részre de kicsit csalódás volt.
-
#16725 Na, nagyon jó ez a HBOGO, hogy csak undorító mocskos szar minőségben lehet nézni rajta a filmeket. -
Nyiri #16724 Érdekes rész volt de inkább unalmas.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lehet sokan ezt várták, de engem ez a 50 perc masszív hent untatott. Okés megölnek mindenkit. Aztán felkelti az éjkirály és és megy tovább.
A legfontosabb kérdés: MI VOLT AZ ÉJKIRÁLY CÉLJA? Azt hittem legalább mond valamit Brannek. De a lófaszt. Semmi.
És akkor most jön Cercei és megnyeri a bulit.
Hab a tortán hogy a túlélők meghalnak pestisben :D
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2019.04.29. 08:43:58 -
Kissssss0 #16723 már mondtam... válassz egyet. -
mindero #16722 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem érted. Ha valahol sokáig tudtak volna kitartani az pont a várfal volt. Ez a várak értelme. Erre azon hamarabb átjutottak mint a facövekeken. Ott lehetett volna valami reménytelen helyzetet bemutatni. Milyen sokáig harcolnak, hogy fáradnak, szép lassan egyenként elhullanak a fontos szereplők.... Nem a könyvtárban való bújócskázással húzni az időt. Meg ha a falon nem bírták 1 percig se, majd bent a várudvarban, körbevéve zombikkal sikerül. Röhej. Kb senki se halt meg a főszereplők közül. Így fokozhatták volna a feszültséget a végig. Erre a legizgibb jelenet az első 2 percben volt, ahogy kihúnynak a fények. Ami utána jött..... gagyi -
Kissssss0 #16720 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem rohanták le első pillanatban a várat felbasz mindenkit... két perccel később ellentéte történik... ez is felbassza az emberek agyát, pick one. -
mindero #16719 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Na végignéztem. Szerintem ez így nagyon béna volt. Kíváncsi vagyok volt-e akinek tetszett... -
BlackWolf #16718 Ja és 75 perc introval meg creditsel nagyon nem 82 perc :DD -
BlackWolf #16717 Most , hogy lement a rész remélem Martin papa kidobja a könyveket még mielőtt feldobja a pacskert mert szerintem a regény rajongói nagyon nem ezt a végkifejletet várták .... -
mindero #16716 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mondjuk fél perccel később el is esett, nem szóltam. De gyíkság az egész.... -
Konyigery #16715 Na ennyit a teóriákról :D -
mindero #16714 spoiler 3 rész
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Még nem néztem végig, de teljesen felidegesített. Az egy dolog hogy nem látszódik semmi. Elfogadom, este van. Az eleje még jó is volt. De hogy ott vannak azok a tetves katapultok az első sorban és lőnek velük egyet. Hogy berohant 3000 ember védőnek, erre van elszórva 1-1 főhős a falon, hogy a statisztákat meg levágják egyből a pártázaton első zombik. Abba a pillanatban el kéne essen az egész vár, ha az első zombi átmászik a falon, beözönlik utána asz összes. ÁÁÁÁÁÁ nem bírom. Készültem egy drámai részre, de ezek a gyíkságok annyira felidegesítettek.