Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83
Szerintem ez biztosan nem igaz, de majd csekkolom. Nem rémlik, hogy o. mikor Cat-tel sátorban volt, akkor lett volna, vagy 4x03-ban a vízen menekülskor vagy a bordélyban.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

basszus, most mondta egy cimbi, hogy Kisujj minden jelenetében volt varjúkárogás a háttérben (lehet csak az utolsó évadban, de akkor is) o0
ez mennyire jó már? 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Jön a Golden Company és a vezetőjéről kiderül, hogy Targaryen, minden jóslat illik rá és mindenki más mehet a levesbe.

U.i.: a goldencompany.biz domain még szabad 😊
Redditen valaki kiszámolta, hogy Jon és Daenerys genetikailag sokkal közelebb állnak egymáshoz, mint unokaöcs és nagynéni, a generációkig visszamenő brutális Targaryen belterjesség miatt szinte testvéreknek számítanak... Rhaegar és Daenerys meg szinte ikrek...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.30. 11:17:51

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Tudom, hogy logikátlan faszság, de jót nevettem rajta 😄

Malakai
Dany még közelebbi rokon is. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

DonnieBrasco
Majdnem jó, csak kár hogy Arya "csak" unokatesója 😉

DB

A ti kung-futok nem erős!

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

<#nevetes1>

Ez így van.
molnibalage83
Hogyne tudnánk, Brienne kimondta, hogy mit tett vele...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

BoneDragon
Vagy Stannis sétál be, akivel még mindig nem tudjuk mi történt... Lehet valamelyik barlangban bujkál és csak arra vár, hogy kinyírják egymást!

+1
Az emberek és a mások kölcsönösen kicsinálják egymást. Majd amikor már mindenki meghal és Királyvár is felrobban, akkor majd láthatjuk a behavazott tróntermet, mint ahogy Danny látomásában is.

Ekkor hirtelen kitárul az ajtó és belép rajta az alaposan megtépett de mégis élő Hodor. Ráérősen odasétál trónhoz, majd leül rá. Majd a kamerába néz és csak ennyit mond... Hodor!

The End. 😊
Egy elég jó rajongói videó, magyar felirattal a korábbi évadok utalásaiból, hogy ki is Havas Jon, azaz
Aegon Targaryen
.

Jon Snow | The Targaryen Wolf
Szerintem szándékosan van egy ilyen íve a sorozatnak. Pont az az egésznek a mondanivalója, hogy ha jön egy eddig csak mesének hitt globális fenyegetés, akkor félre kell tenni a politikát és össze kell fogni. Egyébként én úgy gondolom, hogy senki nem fog a trónra ülni 😊

molnibalage83
Hát azért annyira nem volt fantasztikusan kiszámíthatatlan mindig. Pl. a 2. évad végén már tudni lehetett, hogy Aryaból mi lesz, de elhúzták az 5. évad legvégéig. Vagy az már a 6. volt?

Körülbelül ez. Szép volt és j volt de Martin bácsi már kissé túlzásba vitte a halálokat. Olyan volt már lassan mint a lost ami megoldás helyett egysre újabb és újabb rejtélyeket kínált, míg ki nem pukkant az egész mert már a rendezők sem tudták, hogyan fejezzék be.

Itt is hasonló volt/van. Csavar, csavar hátátn, hirtelen sokkoló halálok és szanaszéjjel tartó történetszálak után eljutottunk, volna hogy most már lassan le kellene zárni. Ha minden normális szereplőt kiírnak, akkor ki maradt volna az utolsó évadra?

John "halálán" is azért morcultam fel egy kicsit, mert rájöttem, hogy ha ez így megy tovább akkor végén egyszerűen nem lesz kinek befejezni a sztorit. Vagy néztük volna, azt hogy Sam meg néhány harmadrangú szereplő mit idétlenkedik maradék évadokban?

Ideje volt befejezni a karakterek ritkítását, és végjátékra koncentrálni, különben nem marad senki a végére aki normálisan be tudja fejezni.

Martin elkapatott minket ezzel kiszámíthatatlansággal, de a végére azért kell némi kiszámíthatóság. 😊
kastil
Érdekes. Szinte mindenki a politika, ármánykodás, erős karakterek és párbeszédek miatt szerette a sorozatot... Most, hogy lassan már csak a "szeretjük, mert tudjuk, hogy jó, és főszereplő" figurák vannak, mindenki pattog, ha valaki pl védi Little Fingert, hogy mennyire szarul, erőltetetten lett kiírva. Varys is le volt szarva egész évadban, annó meg merevedés volt, amikor az a 2 ember megszólalt. Látom elég, amit kaptok, örüljetek neki védjétek.
Ezt nevezik ám fanboyságnak
Én nem a sárkány meg Jon+Dany dugása miatt szerettem a sorozatot, hanem mert tele volt patkány emberekkel, csavarokkal. Miért lenne jó, hogy Jon, Dany, vagy bármelyik "jó" karakter ülne a trónra, és zárnák le a sorozatot? Epic volt eddig is, ne legyen már egy klisé a vége... Tyriont még elviselném, vagy Varyst, Ők legalább tudnak gecik is lenni, csak a szándékaik tiszták a nagy egészet tekintve. (persze ez még nincs kizárva, de ahogy halad a dolog....)

Aha, unom, hogy mindig győz a jóságos szőke herceg, túl sokszor, úgy értem TÚL sokszor láttam már ugyan azt a kilsés happy endet. Befostunk akkor is, amikor Ned fejét levágták vagy kiírtották a fél családját, és? imádtuk a sorozatot és alig vártuk a következő évadot. Ez tette naggyá. Szeretném, ha az egész lezárása után is úgy beszélhetnék róla, hogy "pfupazmek" nem pedig hogy ja, ellovagoltak a naplementébe.

Master91
Sorozat? Nem valami film lesz Robert lázadásáról ?
A HBO tervez még GoT univerzumban játszódó sorozatot, kitudja, akár még Essosban is játszódhat...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Mondom én, hogy egész Essos kakukktojás. Ki kellett volna hagyni, mert negyedannyira sincs kidolgozva, mint Westeros. (nem a sorozatból, hanem Martinnak eleve a könyvből, vagy jelentősen lecsökkenteni a méreteit)
A korábbi évadokban az összes jelentősebb szereplő halálának nagy és hosszútávú hatása volt a történet alakulására, a történet előrevitelét szolgálta, Ned Stark, Red Wedding, Drogo, Mance Ryder, Joffrey, Oberyn, Lysa, Tywin, és még sorolhatnám... De a történet ilyen késői fázisában most már kinek a halála tudna hasonló hatást elérni? A haláloknak már nem a történet előrevitelét, hanem a karakter történetének megfelelő lezárását kell szolgálnia. Már nem lehet pótolni a megölt karaktereket, nincs idő újakat behozni a történetbe. Talán egyedül Tormund és Beric volt az, akik meghalhattak volna a szigeten úgy, hogy nem lett volna antiklimatikus haláluk. De ha most elkezdik megölni azt a kevés érdekes karaktert is, aki még életben maradt, pont amikor végre találkozhatnak, akkor ki és mi marad az utolsó évadra?

Tenyleg az lett vna a jo ha sansa vilaguralomra tor brannel, nem lett vna karakter idegen, ahhh
Noname senkik random haltak meg jah, lol
Ennyi baromsagot egy kommentben

Sztem jamiet is nyugodtan elegethette vna a sarkany, most paran kussolnanak, nameg vmi b toltelek karakter nyugodtan mehetett vna a masok elleni harcban,, ennyi halal kb eleg is lett vna igy maradtak vna meg karakterek a kov evadra

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Ebben hol van a sweet? Ez szimplan csak egy bitter, egyertelmuen negativ befejezes. Ahhoz hogy barmifele sweet legyen benne, Cerceinek meg kell halnia, vagy Danyek, vagy a masok altal.

Epp ez utobbin gondolkoztam minap. Essos fenntartja oket, fenntartotta a makulatlanokat, meg meg ki tudja kiket ugy, hogy igazabol haborukrol nem nagyon hallottunk arrafele. Varosok kozti esetenkenti csetepatekbol nem hiszem hogy tartosan lehet oket penzelni.

Ez az egesz Essos egy ilyen jollyjoker helyszinnek tunik, egy fekete doboz. Barmire van szukseg a tortenet szempontjabol, aminek nincsen logikus helye Westeroson, az Essosban van. Vagy Essos joval tobb annal mint amennyit latunk belole, csak mivel a szereplok szemen keresztul ismerjuk a dolgokat, ok pedig nem ismerik Essost, meg nem is erdekli oket, csak ennyit tudunk meg.

molnibalage83
Az ugye megvan, hogy a sorozatban már többen is mondták, hogy lassan tanultak? Hát tanultak., Kisujj meg kurvára elszámította magát. Az is leírtam, hogy miért. Mert Bran-re senki nem készülhetett fel. Kisujj nem számolt azzal, hogy mágia is lesz újra a világban. Azt is leírtam, hogy soha nem volt barátja egy sem, a végén már minden erőforrását felhasználta és végletesen elszámította magát. Az eredmény ismert. Semmiféle Disney vonal nincs benne... Ha belegondolsz, hogy hányan haltak bele addig LF ármánykodásába...

Az igaz, abban a küldetésben páran meghalhattak volna még.

De miért lett voléna jó ha Sansa megöleti a testvérét., vagy fordítva? Azért hogy a kegyetlen gátlástalan gyilkos Kissujj örüljön? Te a filmekben is a sorozatgyilkosnak drukkolsz, hogy mindenkit öljön meg, sose kapják el?

Ez Disney meg Hollywoodi szemét jól hangzik, csak épp ostobaság. A végletekben való gondolkodás mindig ostobaság. Attól hogy jók győznek az nem diseny, és attól hogy Hollywoodból jön valami még nem minden szemét.

Egyébként, képzeld, az élet sem egy folyamatos szívás. Nem mindig csak a jók halnak meg. Nem mindig azok veszítik el a háborút, akik a pozitívabb szereplők.
Te az egri csillagokban is töröknek drukkoltál?

Abban egyetértek, hogy nem kell mindig minden történetben happy end. De ez már beteges, hogy mindenki dögöljön meg, mindenki szívja meg, legyen a lehető legrosszabb. Ennyire nem lehet valaki negatív.
Mondjuk elvártam volna az öngyilkos misszió során hogy egy ismertebb név is áldozatul essen pl Tormund, ehelyett noname senkik random haltak meg, csak azért bizonxítsák hogy hu de jaj életveszélyes a misszió miközben óriási plot armorban volt mindenki. Nevetséges.

Jobb lett volna ha Sansa megöleti Aryat, és pl John ellen fordul, hatalom után vágyakozva sőt tovább megyek meg is nyerik magát a játékot viszont mikorra a mások megérkeznek tragikus véget érnek hiába a trón, de persze alternativaként az is megfelelt volna Arya elintézi Sansát és Kisujjt abban a hitben hogy John ellen terveltek vmi coupot.
Nem ehelyett fan service részt kaptunk, ahol a Stark szupercsapat, a mindent látó kölyök , a szuper kemény félisten bérgyilkos csitri és a politikai mesterjátékos másik csitri "túljár" Kisujj eszén

Pl mondjuk jó bittersweet befejezés:
John és Danny megmentik a világot a pusztulástól , de hadseregük szinte teljesen megsemmisül a sárkányokat is beleértve, Cersei kihasználva ezt elfogatja a párost és nyilvános megalázatások közepette kivégezteti őket

De mondom Disney lesz egy a sok közül, a Hollywood szeméthegyen
molnibalage83
Jól legyengítik egymást, az AK átjön és új házat alapít, lenyonmva a túlélőket. Mekkora lenne... 😊

Halkan kérdem meg, hogy mi a fenéből él 20k zsoldos, akit éppen senki nem alkalmaz...?
Miért mennének bele egy öngyilkos melóba....?

Hat meg egyaltalan nem dolt el. Az eroviszonyokat tekintve ez meg abszolut 3 eselyes. Nem vagyunk meg a sztori utan hogy "visszatekinthessunk" ra.
En nem vagyok iro, de en is fel tudok sorolni egy rakas otletet meglepo fordulatokhoz, de mar 1000 felet hallottunk a rajongoi tabor felol. Ezzel szemben az irok a legtrivialisabb utat valasztottak.

Amugy nem kell a vegtelensegig fenntartani, mert mar csak 1 szezon van hatra.

Azert ha a jok nyernek altalaban a legtobben orulni szoktak. En szerintem GRRM epp azert szivatta a nepet eddig, hogy elkezdjunk valoban ketelkedni, igy a vegen ha a jok nyernek meg jobban orulunk, mert volt tetje.

De szerintem szinte biztos, hogy valamilyen keseredes befejezese lesz. A jok nyernek de...
A ... utani resz sok minden lehet. A jok sem olyan jok, vagy nem lesz mar elo ember aki folott uralkodhatnak...

molnibalage83
Kb. Egyeseknél már ez "színvoal". Meg ma divat fikázni mindent...

molnibalage83
Nem igaz, hogy benne és másban fel sem merül, hogy ez nem tartható a végtelenségig... Ez olyan, mintha a II. vh-ban visszanézve azon elmélkedél, hogy hogyan milyen meglepetés lehet még. Nem lehet, addigra eldőlt, csak le kellett játszani. Szerinted ez egy történetnél miért nincs máskép...?<#fejvakaras>

Malakai
Mert nincs hivatalos, jövő nyár, vagy később.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Most jobb lett volna ha a stark lányok kicsinálják megymást? Ha Jon meghal a jégmezőn, Danyt lenyilazzák a sárkányáról?

Mi lenne a nem disney-s befejezés? Ha ceresi mindenkit halálra kínoz?
Ha az egész világot kiírtják a zombik? Ez valami perverzió?
Most akkor 1, 1.5, 2 év a következő évad? Sok helyen láttam 2 év valahol 1.5 írtak, aki biztos benne az leírhatná 😊
+1
Kisujj nélkül majdnem teljesen nem érdekel továbbiakban az egész
A jók mindig nyernek plot armoros szar. A következő évadban is hasonlókra számítok, a bittersweet az lesz hogy Disneys befejezés csak egy a nagy nevek közül elhulik. Unalmas kiszámítható tucat Hollywood sorozat
Ez jók nyernek nem jók nyernek dolog olyan: ha jók nyernek akkor a nézők fele dühös lesz mert happy end Ha a rosszak nyernek: a nézők másik fele lesz dühös mert miért nem happy end.

Egyébként véleményem szerint az oké hogy ha nincs mindig happy end. Az is ha jók ,pozitív szereplők meghalnak néha. De ezt már martin valami perverz túlzásba vitte. Mindenki szívjon mindenki szenvedjen, ha történik valami akkor a lehető legrosszabb történjen meg.
Most már ebből is kezdtek valamennyit visszavenni a sorozat készítői.

Mert igen, az elején kiszámíthatatlan volt, hogy egy pozitív szereplő meghal-e, vagy megszívja-e. De pl: a Vörös Nász után már nem semmi nem lepett meg. Úgyis szívás lesz a vége.
Naigen, de ezt inkabb az utolso szezonra vartam. Evadokon keresztul epitettek fel azt, hogy minden szereploert izguljunk mert barki meghalhat, illetve hogy barmi tortenhet. Ez megalapozta azt, hogy egy akar egy tundermese-fele befejezes is izgalmas legyen, mert egy Disney filmmel ellentetben abszolut nem voltunk biztosak benne, hogy a jok nyernek.
Lathatolag most mar nagyban aratjak azt amit az elso evadokban elvetettek. De leginkabb az az erzesem, hogy az iroknak megparancsoltak, zarjak le a sztorit amilyen gyorsan csak lehet.
Ettol meg jo volt nagyon, de ha ilyen stilusu lett volna az egesz sorozat, sosem lett volna ilyen hires...

UUUU
Csak ne ugy, hogy Cersei gyereket felajanljak a Nightkingnek 😊))

A váratlan húzások ideje lejárt. Most már be kell fejezni a sorozatot. A történetnek végére kell érni.
Nincs-e? Van két ellenfele akik kicsinálják egymást. Ha Dany-ék nyernek csak nagyon nagy veszteségekkel. Míg Cersei seregének jelentős része meg van. A flotta megvan. És vesz egy raklap zsoldost.

Ha az éjkirály nyer, persze tökmindegy.
Jim Morrison
got mémek

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

AI által összedobott Game of Thrones könyv első 5 fejezete:
https://github.com/zackthoutt/got-book-6/tree/master/generated-book-v1

kastil
Azt azért kiemelném, hogy a TV, Mozi, Dvd részlegen vagy. Ne menjünk bele a kell e a könyv a sorozathoz vitába, mindannyian tudjuk, hogy nem.
Utoljára szerkesztette: kastil, 2017.08.29. 18:47:57

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

de mondjuk azon is el lehetne vitatkozni hogy a Stark vagy a Lannister sereg mennyire tekinthető állandó hadseregnek, háborúba összerángatnak minden parasztot és +20-50k békeidőben meg konvergál a 0-hoz, ezt nem mondanám állandó hadseregnek egyik félről sem.