19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Terawatt
    Inside the episode is fent van már youtube-on, hivatalos GoT csatornán.
  • Terawatt
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Megvan az MVP-nk:)
  • Ainz
    Kép a részből
  • Ainz
    Megint kiszivárgott a rész!!!
    Nem lett igaz a leak.. Csak 1-2 dolog belőle..
    De geci sokan ki fognak akadni, hogy mi lesz benne XD
  • gsanya21
    A HBO -n, és a HBO HD -n 3:00 -kor megy le az S08E03. ;) Ez a 4:00 környéke a HBO GO előfizetőket érinti.

De szerintem ez a biztonsági intézkedés csak egy ürügy..., mert mindkettő eddigi epizód premierje alatt a HBO GO szerverei lefagytak a megnőtt terheléstől, jobban mondva a HBO GO sem böngészőből, sem applikációból nem működött megfelelően. Az első epizódnál 20-30 percig, a másodiknál 5-15 percig.

Személy szerint arra tippelnék, hogy időben szétteríthetik régiónként a HBO GO -s GOT S08E03 premier időpontját, így nem fog lefagyni a szolgáltatás a jelentősen megugró adatforgalom miatt. De ez csak egy logikus tipp részemről.
  • Jim Morrison
    szerintem minket is :)
  • Ainz
    Itthon 1 órával később lehet majd nézni az epizódot :))
    Hála az első 2 rész kiszivárgásának, ami az USA és Németországnak köszönhető, minket magyarokat büntetnek meg. : ))

Utoljára szerkesztette: Ainz, 2019.04.28. 14:45:27
  • suba53
    Ez azért is lenne gáz, mert ezzel az összes esélye elveszne az élőknek a túlélésre. Az északiak maradéka a frissen besorozott húszezer zombival már biztosan nem boldogulna, és vége a dalnak. Remélem nem az lesz a vége, hogy az éjkirály vigyorogva helyet foglal a vastrónuson.
  • suba53
  • RatBaG #16704
  • gsanya21
    Jenny Ódonkőről, aktualizált változat:

Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.04.27. 16:42:29
  • gsanya21
    Az S08E03 előtt álljon itt 3 cikk. ;)

Cikk 1

Cikk 2

Cikk 3

Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.04.27. 15:43:28
  • gsanya21
  • Prof William
    Egy fantasynak logikusnak kell lennie, de azt azért nem szabad elfelejtetni hogy Cersei azért nem éppen a logikus gondolkodás mintaképe . A stratégiai tehetsége pedig kb semennyire sem ér fel az apjához. Ha Twynn még élne már rég véget ért volna az egész csetepaté. :)

Szóval egy ilyen lépést -csak hogy kárörvendhessen egy jót- én simán kinézek belőle.
  • DantesHUN
    Nem is érted miről beszélek az a baj. Szarok rá ,hogy mit spoilker-eztél el vagy igazad lesz-e vagy sem. Nem is erről beszéltem.

Hanem arról ,hogy az baromi nagy hülyeség, hogy hát ez csak fantasy, nem kell logikusnak lenni. Ez egy faszság! Ugyanúgy mint amikor egy akciófilmnél, azt mondják, áh, nem is baj ,hogy szar a történet, bénák a szereplők, ennél nem kell gondolkodni, ez nem arra való film!

Ezzel csak az elégszik meg, aki olyan ostoba mint egy faék. Aki ennyire igénytelen, az valóvilágot lesse, az való a hülye fejének.
  • Prof William
    Úgy tűnik. Legkésőbb holnapután úgyis kiderül, addig meg minek pörögni rajta?
  • Caliph
    és még össze is vesznek rajta :)
  • Tikal #16696
    Most tényleg azon pörögtök hogy megosztott egy lehetséges forgatókönyvet a harmadik részre? :)
  • RatBaG #16695
  • Ainz
    Neked logikátlan maximum..
    És te keresel logikát fantasy sorozatokban..
    Ez a te bajod..
    Attól hogy vergődsz hogy neked ez nem tetszik, még nem fog változni semmi.
    Másik meg.. senki nem kérte hogy kattints a spoilerre.. van aki értelmesen tud reagálni, te nem tartozol közéjük.
    És tisztában vagyok vele hogy ez egy GOT fórum, de vegyél már vissza az arcodból oké?
    Buta az inkább te vagy, hogy logikát keresel egy szaros szórakoztató fantasyban, ami másról sem szól csak fanserviceről.
    Ha már annyira GOT és a logika, ha logikus akarna lenni az egész, akkor NED soha nem mondta volna el Cerseinek, hogy tudja amit tud, de tudom ezt is meg tudod magyarázni, hogy ő egy őszinte ember blabla.
    BTW én részemről lezártam a veled folytatott vitát, ettől kezdve ignorállak.
    Utoljára szerkesztette: Ainz, 2019.04.26. 20:49:31
  • DantesHUN
    Szerintem telibe trafáltam elsőre hogy mi vagy.

Na most ez nem Gyűrűk Ura hanem Trónok harca fórum, és egyébként de ökörséget mondtál. Hatalmas nagy ökörséget, puzséri mélységű faszságot.

Ja, és újra elmondom: a fantasy nem azt jelenti ,hogy nem logikusan felépített a cselekmény. Az egy dolog, hogy te buta vagy és igénytelen és szart is megeszed.
    De ettől még a fantasy vagy bármely műfaj, teljesen mindegy, milyen műfaj, ugyanúgy akkor jó ha a cselekmény logikusan épül fel, egyik dolog következik észszerűen a másikból, a történetben felépített világ szabályai szerint működik, a karakter fejlődés érthető követhető, stb.
    Ezektől jó egy megírt történet.

Most olyan kurva nagyon érdekes dolgot mondtam el neked? Ezt a redditen nem írták meg? Mert akkor azt is tudnád.

Az hogy a harmadik részben mii lesz: nem lát senki a jövőbe. Vagy úgy lesz, vagy nem, és ha mégis pont ez a kikerült ,,verzió" valós akkor mi van?
    Igazad lesz...? És akkor mi van? Akkor örülni fogsz hogy totál logikátlan marhaság lett? Hipp-hipp hurrá! De tök jó.
  • Ainz
    Persze ökörség XD
    Sauron szeme 5 méterről nem látta őket, de biztos a sasokat igen..
    Még ha látta volna is, sokkal több sas volt, mint Nazgul, ráadásul a Nazgulokat el lehetett volna csalni más hobbitokkal..
    De akkor is mehettek volna, mikor Minas Tirithben repkedtek etc etc
    Persze lehet itt védeni, hogy Sauron látta volna blabla
    Olvastam én is sok magyarázatot, hogy a sasok nem taxik stb..
    Kifogásnak jó, de ez akkor is egy plot hole..
    Nem mintha ez az egy lenne.
    Utoljára szerkesztette: Ainz, 2019.04.26. 20:00:12
  • Renegade
    kár ezen pörögni,, pár nap és kiderül, addig előre pont ugyanolyan hülyeség oltogatni, mint trolkodni, szóval meglátjuk

a 100-nak is kint van már az első két része hetek óta, sheet happenes
  • tigeroo
    GTFO innét :D
  • molnibalage83
    Képes voltál a legtipikusabb ökörséget leírni...

• Ainz
    Elmondom azt is, hogy miért gondolom, hogy az aki a 3. részről leakelt az nem kamuzik.

GIGA SPOILER A 3. RÉSZ LEÍRÁSÁVAL (NEM TELJES)
    Ez a teljes leak EP 3 LEÍRÁSA
    Miért gondolom úgy hogy igaz?
    1. Már azelőtt elmondta, hogy nem lesz ott az NK, csak nagyon sok commanderje, mielőtt a 2. rész végén láthattuk volna.
    2. Mindenki azt hiszi, hogy a kriptában nagy mészárlás lesz, de Friki írta twitteren, hogy nem lesz ott mészárlás, viszont ő nagy fanja a titkos kijáratoknak (A leaker szerint az alagutakban fognak elmenekülni) magyarán a kriptában nem lesz semmi mészárlás, hiába álmodnak róla sokan, vagy ha lesz is nem olyan mint ahogy képzelik.
    3. A trailerben a várfalon harcolnak és látunk vért.. Erre sokan mondják, hogy simán lehet a frissen feltámaszott halottak, de! az NK sose támasztott fel hullákat harc közben.. nem valószínű hogy most fog.. ráadásul a héten megjelent fotók és trailer is azt erősíti, hogy az HBO nagyon titkolja mi lesz.. és azon nincs mit titkolni, hogy Deres VS NK.. viszont hogy a GC ott lesz azon van.
    4. A forgatásokon (az éjszakain) szerepeltek katonák a Kompániából.. Persze sokak szerint 2 csatát forgattak egyben, de erre kevés az esély.
    5. A legnagyobb bizonyíték, hogy a srácnak a posztját maga a REDDIT törölte (Nem a subreddit adminjai) Hanem a reddit fő fő adminja, ha csak fanfic lenne, miért törölnék? Utána néztek az emberek és nem, nem saját maga törölte a posztját.

• Konyigery
    Na mondjuk ez pont nem állja meg a helyét. Elterjedt gondolatmenet, de ha belegondolunk eléggé esélytelen küldetés lett volna. Szauron szeme egyből kiszúrta volna, és a Nasgulok pikk pakk lekapták volna őket. Az az egység ami oda vezetett hogy egy hadsereg elvonta a figyelmét, még sehol nem alakult ki a sztori elején. Nem a cselekményben kell keresni a logikát, hanem ahogy azt felépítik. A rendezésben, forgatókönyvben.
  • Ainz
    Mondok neked egy fasza logikát.
    Frigó meg Gandalf egy sason elrepül a végzet hegyéhez és kész, ennyi volt a film. Ennyit a logikáról.
  • Ainz
    Tessék itt egy példa
    Első rész 1 hónappal ezelőtti teljes leírása
    Remélem elégedett vagy, hidd el a faszi nem csak random tippelget és nem csak ő az aki leakel, több dolgot már 1 éve lehetett tudni.
    Sőt az epizódok is hamarabb fent voltak, mint a premier.. legutóbb a második részt lehetett már nézni, hála a német amazon primenak.
    De csak megsúgom, hogy az Avengers Endgame egész scriptje is már fél éve kb fent van a neten.. sőt egy csomó jelenet 2 hete felkerült a netre..
    De ugyan ez volt az SW TLJ-vel is.. ott is 2 héttel a premier előtt már a fél világ tudta h mi fog benne történni. Persze a fanok ott is gecire ki voltak akadva, hogy Snoke meghal etc és nem hitték el hogy ez lesz, de ez a tényen nem változtat. BTW az nekem se tetszett, de a GOT-os dolog igen.
    Ha valakit érdekelnek a spoilerek, akkor az kb garantál hogy premier előtt tudja mi fog lenni a legtöbb nagy filmben.
    Utoljára szerkesztette: Ainz, 2019.04.26. 17:58:58
  • Konyigery
    Sajnos én kinézem Benioffékból hogy elsiklottak a részletek felett, és lehet hogy Martin így mondta el nekik és ha lesz egyszer könyv ott értelmesen fel lesz építve, de ezt a lépést kb az első részben elő kellett volna készíteni, vagy csak valamivel utalni rá. Oké hogy meglepetést akarnak okozni, de ez kb olyan szintű történetvezetési hiba lenne majd mint a Beyond the Wall-ban, amikor 1 max 2 nap alatt Gendry visszaért a Falhoz, meg Daenerys felért a sárkányokkal. Plusz az egész eddigi taktikájának ellentmondana. Bár lehet a következő rész elején lesz rá utalás, de az már kicsit sántítósan későn lesz.
  • tigeroo
    vitázni a spekuláció wehh...
  • DantesHUN
    Igen képzeld. A fantasy nem azt jelenti ,hogy logikátlan szar. Lehet, hogy ezzel most neked egy teljes új információt mondtam el, de egy jó fantasy-nek meg vannak a maga szabályai, a saját logikája.
    Logika a jól megírt történetekben van.
    A szarokban nincs, épp ezért szarok.
  • DantesHUN
    Kiszivárgott? Hol? Link? Bizonyíték? Hol merre?

Ha kiszivárgott,akkor te a 2. résznél is tudtad előre ,hogy mi lesz? Azt is beírtad előre?

Honnan tudod, hogy ami kiszivárgott az igaz?
  • Caliph
    amúgy sztem is epic fail lenne
    hogy persely elküldi a gct északra....ha buknak az északiak akkor királyvár elég erős lehet egy ostromnál,és elég nagy is hogy elférjenek...sokan mondjátk sasfészket is hogy miért nem oda...az egy vár a sziklán,a dothrakiaknak nem sok haszna lenne és sztem a nightking is easyn lerombolná a sarival.
  • Prof William
    Kíváncsi leszek rá hogy mennyire jön majd be hétfőn. Mindenesetre szerintem jó ötlet lenne.
  • Ainz
    Logikát keresel egy fantasy sorozatban?
  • Ainz
    Onnan, hogy van olyan hogy leak.. az első és a második rész is már hamarabb kint volt, mint a premier.. de a 7. évadból is az első 3-4 rész már a premierek előtt kiszivárgott... sőt a 7. évad teljes scriptje is.. aki akarta már akkor tudta hogy mi lesz benne, mikor még az első részt ki se adták..
    Nem kell elhinni amit írtam, pár nap múlva majd meglátod : D
    Biztos azzal ütöm el az időt, hogy téged megtrollkodlak.
    Attól h neked nem tetszik, hogy ez lesz, még ez lesz és ez van.
    Utoljára szerkesztette: Ainz, 2019.04.25. 23:05:52
  • Prof William
    Lehet hogy ő Bran. Megtanult jövőbe látni és most belevargolt Ainzba.
  • Darthmushroom
    a nagyobb baj az:
    h nincs semmi logika se benne, Cersei minek hajóztatta volna a félvilágon át a GC-t királyvárba ha utána újra hajóra kell szállniuk/menetelniük északra rögtön, akkor inkább alapból oda küldi őket nem?
  • DantesHUN
    Aha. És mégis honnan a tökömből szeded mindezt? Megvan a harmadik rész kalóz változata, esetleg te is a jővőbe látsz mint Bran-jó oké ő csak a múltba lát - , dolgoztál a sorozaton, vagy csak egy noname fasz troll vagy?