19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#4073 Ha belegondolok, ez valahol logikus is, ugyanis a rabszolgakereskedőnek az az érdeke, hogy a vásárló tökéletesen elégedett legyen az áruval, ekkor tudja felsrófolni az árat ugyanis. Egyrészt tehát legyenek jó harcosok, másrészt kövessenek parancsot. Ezért gondolom azt, hogy a makulátlanokból azt is kiverik, hogy a "korbácsot" kövessék, azaz a mindenkori tulajdonos parancsát teljesítsék vonakodás nélkül.
Senki nem venne olyan katonákat, aki az eredeti kiképzőhöz húz, nem a tulajhoz. -
#4072 Az idegen nő volt az új uruk. Rabszolgák, katonák, a parancsteljesítés az életük...Szerinted mennyire érdekelheti őket, hol nőttek fel, mikor az előző részben még a mellbimbóját is hagyta az egyikük levágni?? :) -
HUmanHunter #4071 szerintem azért kérdezett rá külön hogy akkor mostmár ténylegesen az övék e, ezáltal mostmár a tulajdonosuk parancsára irtották ki a várost -
#4070 Pont az a lényeg, hogy aki birtokolja őket, csakis annak engedelmeskednek. Tökéletes ellentétei a sárkányoknak, amik vadállatok. Anno a Targaryenek is erős varázslatokkal (na meg egész életen át tartó tanítással, képzéssel) tudták csak uralni őket. -
#4069 Igaz, igaz! -
#4068 Kicsit nekem sántít ez az üzlet.
A makulátlanok eddig ugyan miért voltak hűségesek a kiképzőikhez,urukhoz?
Gyerek koruk óta ebben a városban lettek nevelve és kiképezve.Majd egyik pillanatról a másikra mészárolják le a várost egy idegen nő utasítására.
Pont úgy kellett volna hűségeseknek maradniuk az urukhoz mint a sárkányoknak Danyhez.
Elég pro sereg lett ez így a három sárkánnyal megtámogatva.
Győzzék csak őket etetni hallal xD -
#4067 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Belkar #4066 Nem csak erről van szó. Nem tud szinte semmit a sárkányokról meg a nevelésükről. -
#4065 Csikóra sem ülsz rá, amíg nem elég nagy :) -
Belkar #4064 Ezt megnézetném Dany-vel vagy tízszer egymás után... ráférne... -
Ragnar360 #4063 ez tisztára ilyen bibliai stílusú kép:D -
#4062 igen -
#4061 Drogon a legnagyobb/legerosebb amugy? -
G_ArchAngel #4060 -
#4059 -
#4058 -
#4057 rohatt élet és tényleg -
MaRee #4056
-
#4055 -
Ragnar360 #4054 Ez jó kép:)
szucsy: szerintem az egyértelmű volt, hogy az egy parancsszó volt és nem a sárkány neve:) -
#4053 all hail the queen -
Evoluti0N #4052 Lol. Most olvasom, hogy betelelni-t írtam :D -
MaRee #4051 Imádom -
Evoluti0N #4050 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nem tudok betelelni ezzel a jelenettel. -
#4049 Nem kedvelte tulzottan, de igy legalabb sarkany lett, mert eleteben nem volt az. Ha jol emlekszem, ezzel magyarazta a nevet a szoszi. -
#4048 Viserys emlekere? Nem utalta mint a szart? -
#4047 Jah, sárkánytűz, my bad :) -
#4046 Azt tudom, de már nem emlékeztem a konkrét nevekre. :D -
#4045 Lol, az egy valyriai szó, azt jelenti, tűzokádás. Ez még a sorozatban is benne volt, hogy tanítgatta nekik. A Drogon név Khal Drogo emlékére, Viserion az Viserys emlékére, Rhaehal pedig Rhaegar emlékére ha jól emlékszem. -
#4044 az felső valyriai nyelven "sárkánytüzet" jelent -
#4043 He? Dracarys? -
#4042 -
#4041 Ez rohadt jó! :DD -
sata75 #4040 overpower, első "képkocka" a legjobb:)) -
#4039 -
kissssss #4038 -
Micsu #4037 akkor segíts magadon
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Evoluti0N #4036 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![/spoiler][/spoiler][spoiler][spoiler]Egy kicsit most feláll. -
#4035 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
MaRee #4034 Ők csak épp felvonultak, mert ők MÁSOK, és mindenkinek meg kellett mutatniuk.