19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• ForzaInter
    a másokkal amugy mi történt? visszafordultak?:D
  • ProGabe #4032
  • Starfarer
    Nem kell neki hajó, addigra megnőnek a sárkányok, azt átszállítanak mindenkit.Még akkor is ha fordulni kell vagy 5xör. :D
  • Tikal #4030
    És befagy a tenger?:)
  • ProGabe #4029
    Mindenki elfelejt itt valamit:

Winter is coming!
  • Daffit
    Aha persze :D
  • a.carkey
    Ja, belőle is milyen karaktert írtak. :)
  • RatBaG #4026
    podrickról meg szó se esett eddig! :DDD
  • a.carkey
    Végül is hosszú útja lesz, most tart ugye Astaporban. :)
  • a.carkey
    :)
  • a.carkey
    Akkor mégse aludtam be közben. Viszont jók az ehhez hasonló okosságok. :)
  • suba53
    Mire a keskeny tengerhez ér, addigra az egész földrész behódolhat neki, és annyi hajója lesz, amennyit csak akar.
  • bega82
    Nagyon kíváncsi leszek, hogy csinálják majd meg (!!!részben könyves spoiler!!!)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Beric Dondarrion és Sandor csatáját, meg ugye a feltámasztást, a "fehér asszony" megjelenését! :)
  • stargatelost
    Nem volt.
  • Zenszkij
    majd a hajókért cserébe "elad" még egy sárkányt
  • a.carkey
    A gond az, hogy át is kell kelnie a tengeren egy ekkora sereggel, persze ha az eredeti terveket akarja követni. Hajója mennyi is van? :D
  • a.carkey
    Nem mostanában olvastam, és lusta vagyok utánanézni: a könyvben is Varysnál volt a varázsló?
  • szucsy89
    Da Vinci? Tudtommal 1 (max. 2) rész jött még ki belőle, az alapján nem hiszem, hogy meg lehetne ítélni milyen lesz, de én is tervezem elkezdeni. A Vikingset nem ismerem. :)
  • Ragnar360
    (maga a film is ebben a témában nagy kedvenc:))
    sorozatbol vannak még ilyesmik? mondjuk a Fringe-t azt tudom, lehet majd elkezdem vmikor:)

Ratgab: szegény orgona elég nehézkesen játsza le, küszködős maga lejátszás is:) valszeg nem erre találták :D
  • G_ArchAngel #4014
    Mondjuk nem kardozós/baszós, kicsit jobban kell figyelni.

Én mindig is szerettem az ilyen rejtélykutatós filmeket, sorozatokat.
  • RatBaG #4013
  • Ragnar360
    jah, mondjuk azt nem hallottam:) bár trailer és most a téma annyira nem győzőtt meg, pedig egyébként érdekes és jó sztori lehet benne.
    de ez mondom olyan, hogy érdekel épp a davinci téma vagy sem...fél év mulva lehet jobban fog, vagy az is lehet hogy megnézem az első két részt még mostanába:) kiszámíthatatlan:)
  • RatBaG #4011
    a davincit én is tervez(t)em, de eléggé lehúzták.
  • Ragnar360
    ez az említett kettő valóban jó?:)
    Vikingset majd tervezem, a másik meg most indult ugye:)
  • Tikal #4009
    lehet azért haltak ki mint a dinoszauruszok

egyébként epic rész volt, ennek így kellett lennie végre beindult a kiscsaj, a sorozat is kezd felnőni látvány terén :D
  • G_ArchAngel #4008
    Nálam is Top3-as a Vikings és DaVinci's Demons mellett, de ugye mindegyik másfajta, így inkább sorrendet nem állítanék fel köztük.
  • [NST]Cifu
    Először is alapvető különbség, hogy a Makulátlanok is csak annyira jók, amennyire a tábornokaik. Márpedig Dany esetében per pillanat ilyenből nem igazán van sok.

A másik alapvető probléma a seregek mérete. A szépreményű Renly Baratheon ugyebár közel 100,000 emberrel rendelkezett ereje teljében - ezért volt Cersei és Tyrion beszarva tőle, mert ekkora sereggel a Lannisterek sem rendelkeztek (akik pedig hozzávetőleg 60,000 katonát tudtak kiállítani), Robb pedig kevesebb, mint 18,000-el.

A Sárkányok terén én egy alapvető problémát látok. A sárkányok egyszer már "kihaltak". Ezek alapján feltehetjük, hogy ha félelmetes harci értékkel is bírna, mégis meg lehet őket ölni valahogy. Csendben megjegyezném, hogy a mágia is erősödik, szóval esélyesen mágiával is lehet harcolni ellenük...
  • szucsy89
    epic rész volt, a vége mindent vitt :D

simán best sorozat jelenleg, legalábbis nálam
  • Ragnar360
    Na igen, épp ez az:) És különösen jól meg is csinálták azt a részt, mert valóban "elhitették" velem hogy ezek tényleg marha kemények:)
  • [SiX] Boci
    Egy makulátlan, ha jól emlékszem a könyvből felér 3-4 sima katonával. Ami azt jelenti, hogy 8k makulátlan+1k tanonc az nagyobb mint Robb vagy a Tywin serege és még ott a 3 sárkány is.
  • Rockynhooo
    Ebben bíztam végig, hogy érti mit pofázik a rabszolgahajcsár :D
  • MaRee
    Elit hadseregnek számít, viszont kicsit olyan ókorias stílusúak, mind vértezetben mind hadviselés terén. Azért megnézném mit kezdenének egy nehezen páncélozott Westeros-i haddal szoknyában fa lándzsákkal :D
  • Micsu
    az a had 8.000 ember, nem hiszem hogy olyan sok lenne az
  • Ragnar360
    hát ilyen haddal meg a sárkányok kb szarrá ver mindenkit...senkinek nem kéne hogy esélye legyen ellene:)
  • MaRee
    Dany for prezident! :D
  • Evoluti0N
    Kimutatta a foga fehérjét. Na, így mégiscsak magyarosabb :D
  • Evoluti0N
    Váv. A végén komolyan mondom, hogy libabőrös lettem. Tudtam, hogy mi fog következni, mivel olvastam a könyvekett és amikor Dany átváltott epic-be (bocs, ezt másképp nem tudom kifejezni), akkor kész voltam :D
  • EnxTheOne
    Egyébként szerintetek lesz valamilyen kapcsolat a vörös haju pyro boszorkány,és az örült ex targaryen király között?
    Mert ugye ö is mindig élve égette az embereket.
  • Narxis
    Ez brutáljó rész volt gyerekek, főleg a vége, az ütött. Kivi vagyok, hogy mikor érnek össze a szálak pár helyen.
  • Darthmushroom
    nem inkább fiatalabb szarvas??? mármint h Renly Bathareon-ra (Stannis öccse) gondolnál, emlékeim szerint őt ölte meg a boszorkány