19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#4033 a másokkal amugy mi történt? visszafordultak?:D -
#4032 -
Starfarer #4031 Nem kell neki hajó, addigra megnőnek a sárkányok, azt átszállítanak mindenkit.Még akkor is ha fordulni kell vagy 5xör. :D -
#4030 És befagy a tenger?:) -
#4029 Mindenki elfelejt itt valamit:
Winter is coming! -
#4028 Aha persze :D
-
#4027 Ja, belőle is milyen karaktert írtak. :) -
#4026 podrickról meg szó se esett eddig! :DDD -
#4025 Végül is hosszú útja lesz, most tart ugye Astaporban. :) -
#4024 :) -
#4023 Akkor mégse aludtam be közben. Viszont jók az ehhez hasonló okosságok. :) -
suba53 #4022 Mire a keskeny tengerhez ér, addigra az egész földrész behódolhat neki, és annyi hajója lesz, amennyit csak akar. -
bega82 #4021 Nagyon kíváncsi leszek, hogy csinálják majd meg (!!!részben könyves spoiler!!!) SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Beric Dondarrion és Sandor csatáját, meg ugye a feltámasztást, a "fehér asszony" megjelenését! :) -
#4020 Nem volt. -
Zenszkij #4019 majd a hajókért cserébe "elad" még egy sárkányt -
#4018 A gond az, hogy át is kell kelnie a tengeren egy ekkora sereggel, persze ha az eredeti terveket akarja követni. Hajója mennyi is van? :D -
#4017 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem mostanában olvastam, és lusta vagyok utánanézni: a könyvben is Varysnál volt a varázsló? -
#4016 Da Vinci? Tudtommal 1 (max. 2) rész jött még ki belőle, az alapján nem hiszem, hogy meg lehetne ítélni milyen lesz, de én is tervezem elkezdeni. A Vikingset nem ismerem. :) -
Ragnar360 #4015 (maga a film is ebben a témában nagy kedvenc:))
sorozatbol vannak még ilyesmik? mondjuk a Fringe-t azt tudom, lehet majd elkezdem vmikor:)
Ratgab: szegény orgona elég nehézkesen játsza le, küszködős maga lejátszás is:) valszeg nem erre találták :D -
G_ArchAngel #4014 Mondjuk nem kardozós/baszós, kicsit jobban kell figyelni.
Én mindig is szerettem az ilyen rejtélykutatós filmeket, sorozatokat. -
#4013 -
Ragnar360 #4012 jah, mondjuk azt nem hallottam:) bár trailer és most a téma annyira nem győzőtt meg, pedig egyébként érdekes és jó sztori lehet benne.
de ez mondom olyan, hogy érdekel épp a davinci téma vagy sem...fél év mulva lehet jobban fog, vagy az is lehet hogy megnézem az első két részt még mostanába:) kiszámíthatatlan:) -
#4011 a davincit én is tervez(t)em, de eléggé lehúzták. -
Ragnar360 #4010 ez az említett kettő valóban jó?:)
Vikingset majd tervezem, a másik meg most indult ugye:) -
#4009 lehet azért haltak ki mint a dinoszauruszok
egyébként epic rész volt, ennek így kellett lennie végre beindult a kiscsaj, a sorozat is kezd felnőni látvány terén :D -
G_ArchAngel #4008 Nálam is Top3-as a Vikings és DaVinci's Demons mellett, de ugye mindegyik másfajta, így inkább sorrendet nem állítanék fel köztük. -
#4007 Először is alapvető különbség, hogy a Makulátlanok is csak annyira jók, amennyire a tábornokaik. Márpedig Dany esetében per pillanat ilyenből nem igazán van sok.
A másik alapvető probléma a seregek mérete. A szépreményű Renly Baratheon ugyebár közel 100,000 emberrel rendelkezett ereje teljében - ezért volt Cersei és Tyrion beszarva tőle, mert ekkora sereggel a Lannisterek sem rendelkeztek (akik pedig hozzávetőleg 60,000 katonát tudtak kiállítani), Robb pedig kevesebb, mint 18,000-el.
A Sárkányok terén én egy alapvető problémát látok. A sárkányok egyszer már "kihaltak". Ezek alapján feltehetjük, hogy ha félelmetes harci értékkel is bírna, mégis meg lehet őket ölni valahogy. Csendben megjegyezném, hogy a mágia is erősödik, szóval esélyesen mágiával is lehet harcolni ellenük... -
#4006 epic rész volt, a vége mindent vitt :D
simán best sorozat jelenleg, legalábbis nálam -
Ragnar360 #4005 Na igen, épp ez az:) És különösen jól meg is csinálták azt a részt, mert valóban "elhitették" velem hogy ezek tényleg marha kemények:) -
[SiX] Boci #4004 Egy makulátlan, ha jól emlékszem a könyvből felér 3-4 sima katonával. Ami azt jelenti, hogy 8k makulátlan+1k tanonc az nagyobb mint Robb vagy a Tywin serege és még ott a 3 sárkány is. -
#4003 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ebben bíztam végig, hogy érti mit pofázik a rabszolgahajcsár :D -
MaRee #4002 Elit hadseregnek számít, viszont kicsit olyan ókorias stílusúak, mind vértezetben mind hadviselés terén. Azért megnézném mit kezdenének egy nehezen páncélozott Westeros-i haddal szoknyában fa lándzsákkal :D -
Micsu #4001 az a had 8.000 ember, nem hiszem hogy olyan sok lenne az -
Ragnar360 #4000 hát ilyen haddal meg a sárkányok kb szarrá ver mindenkit...senkinek nem kéne hogy esélye legyen ellene:) -
MaRee #3999 Dany for prezident! :D -
Evoluti0N #3998 Kimutatta a foga fehérjét. Na, így mégiscsak magyarosabb :D -
Evoluti0N #3997 Váv. A végén komolyan mondom, hogy libabőrös lettem. Tudtam, hogy mi fog következni, mivel olvastam a könyvekett és amikor Dany átváltott epic-be (bocs, ezt másképp nem tudom kifejezni), akkor kész voltam :D -
EnxTheOne #3996 Egyébként szerintetek lesz valamilyen kapcsolat a vörös haju pyro boszorkány,és az örült ex targaryen király között?
Mert ugye ö is mindig élve égette az embereket. -
#3995 Ez brutáljó rész volt gyerekek, főleg a vége, az ütött. Kivi vagyok, hogy mikor érnek össze a szálak pár helyen. -
#3994 nem inkább fiatalabb szarvas??? mármint h Renly Bathareon-ra (Stannis öccse) gondolnál, emlékeim szerint őt ölte meg a boszorkány