19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
TomDantes #7180 Ügye azt tudod, hogy akik nőket erőszakolnak meg, pontosan ugyanerre szoktak hivatkozni? -
#7179 Na de pont ezt nem értem. Sansa él és mégis az áruló gazember lett észak ura. Ha Sansanak gyereke születik, akkor meg szimplán elvesztené...?
Azt is tudni már, hogy a másik két kis kölök él... -
#7178 Nem volt az erőszak. Kicsit rámenősebb volt, de Cersei simán csak hagyta magát a szokásos elhaló női alapeszköztáras "ne, ne, ne" ("ami valójában azt jelenti MÉGMÉGMÉG, DEEEE") jelenettel. Ha valóban azt akarta volna, hogy NE kefélje rojtosra, simán megállítja most is. -
#7177 Már naplemente volt. Ha a vár másik odalára mennek, akkor az már durván árnyékot vethet, ha a nap alacsonyan jár. -
#7176 jó esetben volt tiz perc előnyük.... mindenesetre nem tudom milyen messzire eveztek, hogy akkora köd volt még a hajót se lehetett látni, de suttogni kellett mert meghallják a várban, amit napos időben hagytak el :) -
G_ArchAngel #7175 Előbb leptek le, minthogy Tywin elkezdte kiadni a parancsokat. Mobil és CB nem volt, így az örök max futva adhattak at a hírt egymás posztjai között. -
#7174 Sansa elég gyorsan megmenekült... csónakkal csak ugy ki a tengerre, mintha nem minden őr a tengert meg a menekülés utakat pásztázná, aztán következő vágásnál már köd van :D milyen messzire csónakáztak ezek vagy hány napot? :D -
#7173 mint a 300? mintha az dokumentum filmnek készült volna... az is csak egy képregényfilm értelmetlen felhozni. -
#7172 Most meg jól megerőszakolta a tesóját :D -
#7171 Sansa esete:
Deres örököse, uralkodója halott (Robb)
Jon, fattyú + falra esküdött fel
jönne Bran a sorba, halottnak hiszik
Rickon is
És akkor jönnek a lányok:
Sansa él
Arya eltűnt, halottnak hiszik
Ezért tulajdonképpen Sansáé Deres. Össze házasodott Tyrionnal, el kéne hálni a házasságot hogy a törvények szerint be is teljesedjen, és akkor Tyrion lenne Deres ura.
Sorozatba így, hogy Tyriont letartóztatták és vár a bíróságra nem tudom hogy most kié a Vastrónus szerint Deres.
Régens királynő azért régens királynő, mert még a király nem nagykorú. Add -
#7170 A GoT világában ki lehet cím vagy királyság örököse? Nekem nem tiszta. Sansát elvileg azért vette el Tywin, mert ő az örökös, azt a gyilkosságok után meg simán másnak adták a birtokot. Viszont ő volt az örökös, mikor nőág, de idősebb (?), mint a megmaradt tesók.
Akkor viszont a királynő miért csak régens királynő volt? Nő nem uralkodhat a GoT világában? -
#7169 Mármint a véres nászos epizód óta. -
#7168 Eddigi részekbe nem volt benne az a történet szál. -
#7167 +1 -
Bladzs #7166 Elvileg ki kell derülnie a sorozatban is. -
#7165 Egy kérdés. A véres nász utáni részben megemlítik, hogy a vőlepény sitten töltötte az éjszakát. Vele utána mi történik, ha máshol nem hát a könyv erről mit regél? -
#7164 Egyébként nem értem mi bajotok volt ezzel a résszel.
Szerintem jó volt. -
MaRee #7163 Szerintem jó rész volt, igaz nem történt benne semmi eget rengetően különleges, a buzulást pedig továbbra sem csípem. -
bega82 #7162 Huh, SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a Daario-féle "párbaj" odavert nagyon! -
sata75 #7161 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!...igen jól emlékszel, de azért itt is látszott a "határozott" ellenkezés:) -
#7160 javítsatok ki, ha tévednék, de mintha a könyvben ennél a jelenetnél
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!annyira nem ellenkezett volna a hugica, szval az erőszaktól elég messze volt a dolog... -
G_ArchAngel #7159 Igen, határozottan ellenkezett a hugica. Szerintem csak nem popsiba akarta, azért volt az minimális ellenkezés... -
#7158 Így van. Tisztességes, és gyengéd, ahogy a 3. részből is kiderült.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!érdekes fél karral is sikerült letepernie a tesókáját, Cersei-t. Az lett volna a poén, ha Tywin rájuk nyit :D -
sandor8206 #7157 a lényeg, hogy Jaime egy teljesen normális ember :-) -
#7156 Tipikus felvezető rész volt, bár ahogy elnézem, meg az előző évadokból kiindulva ez is csak a felvezetés felvezetésének felvezetése lesz. Na nem baj, semmiképp sem volt rossz ez így sem.
Egyébként ahogy elnézem a kommenteket sokan abba a hibába esnek hogy más rosszakhoz hasonlítanak karaktereket ezzel kiválasztva a kisebbik rosszat, ami már eleve megnehezíti hogy reálisan lásd a helyzetet, sőt még a cselekményt is. -
#7155 Vagy csak egy baromság az egész és jól lehet belőle celebkedni.
a jó és rossz meg csak attól függ melyik oldalon állsz.
nincs egy nagy közös ami leszögezi hogy a "jó" cselekedet feltétlen jó és a "rossz" meg feltétlen rossz.
Ezt a társadalom különböző csoportjai határozzák meg akik más oldalon,véleményen és világképen állnak. -
#7154 Hát kb. Már a rész elején kb. ki is derül, hogy ki a hunyó, mondjuk nem mintha más szóba jöhetne... Kíváncsi leszek, hogy a szereplők számára is mennyire lesz ostobán megoldva, hogy ne a nyilvánvaló felelőst keressék... -
#7153 Na, ez eddig a leggyengébb rész a 4. évadban. Nem azért, mert nem halt meg semmi kulcsszereplő, csupán azért mert mindenkinek a sztorijából csak egy pár perces jelenetet mutattak, és azok se sokat mozdították előre a történetet... Ez ilyen töltelék rész volt, már vártam mikor lesz ilyen, az első két epic rész után be is következett. -
#7152 Olyan semmilyen volt a rész a legjobbakhoz nézve. -
#7151 Hát ez elég gyenge volt :/ -
#7150 Rendező már az utómunka stádiumban döntött úgy, hogy kéne távolabbi kép is amire meg nem volt elég felvett anyaguk, van ilyen, talán BD-re javítják. :) -
#7149 Ki szúrta ki a kurva gagyi CGI-t a mai részben? :D Már elsőre is látszott, hogy fos odavetítés, de így még gázabb... :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
G_ArchAngel #7148 Igen, az igazán vicces volt, bar többet ért, mint a 300 es az előzmény film.
En ugy nézem ezeket, hogy jól szórakozok. Más úgysincs hasonló, így válogatni sem lehet. Es ugye ajándék lónak nem nézzük a fogsorát. -
sempronius18 #7147 Akkor neked nem jött be van ilyen.
Nekem a Spartacus volt fárasztó a folyamatos pózolásával és történelemalázásával. -
G_ArchAngel #7146 -Nem -
G_ArchAngel #7145 Kiolvastam. Nekem nem továbbra is Harry Potter felnőtteknek -
sempronius18 #7144 Hát azért változnak a karakterek majd, de nem spoilerezek. -
G_ArchAngel #7143 Ned Stark is egy konzervativ idióta volt. Amikor az első részben szerencsétlen crow félőrülten menekült egy olyan látvány miatt, ami egy edzett katonát is menekülésre ösztönöz, nemhogy egy exbunozot, akkor meg csak meg sem vizsgálta, hogy igaz lehet-e, amit mondott, hanem lecsapta a fejét. Tradíció mindenek felett.
A szereplők felének mintha nem lenne agya. Mindent tradíciók alapján próbálnak megoldani. Az a két T. Lannisteren kívül mindenki egyszerű, mint egy gumicsizma. Ez a ket karakter viszi a hatan ez egész történetet. -
#7142 Robb a legjobb.....anyja elengedi a háború legértékesebb foglyát, "ejnye mutter ejnye"
hűséges zászló hordozója lemészárol 2 gyereket (oké, gyerek, értem én. de nem nagyon volt "értékük")
- főnök feje le
- seregünk 1/3 része már megy is haza
Szép volt Robb! -
mely2 #7141 az a baj, hogy abban az időben nem volt még Fécbuk, hogy Jaemi arra kiposztolja , hogy mit miért is hogy tett
--
De egyébként tényleg valahogy úgy kell a dolgokat , házakat nézni hogy nincs jó és rossz szereplő.