19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Master91
    o halott
  • Molnibalage
    Olvasd el a spoilert. Én nem olvastam a könyvet és kb. az derült ki, hogy a Stark mamáról van valami sztori. Az égvilágon semmit sem tudtam meg ezen túl.
  • MaRee
    Senkiről. Majd kiderül a sorozatban.
  • DasIsFuck
    Kiről is van szó tulajdonképpen?:D
  • Shiwo
    Gamestar-ra kitettek egy interaktív térképet, lehet régebben itt is szerepelt.. minden esetre aki még nem látta, és nem olvasta a könyveket, az óvatossan vele, mert csúnya spoiler-eseményekbe belefuthat
  • MaRee
    Kitöröltem inkább G_Archangel, mert csak megnézik és aztán lesz szentségelés
  • Molnibalage
    Én sem. A sorozatban gyak. 0 flasback van. Tehát, ha ezt tartják, akkor egy halott szereplőre nincs szükség...
  • Malakai
    Azért, ha valaki spoiler érzékeny emiatt meg akarná nyitni, inkább ne. :)
  • MaRee
    Addig jó.
  • szucsy89
    csak a sorozatot nézem, elolvastam, szart sem értettem belőle :D:D
  • Shiwo
    én inkább a könyvtopikban válaszolok, nézz be oda..
  • MaRee
    Nem tartom valószínűnek.
  • Piszkos  Fred
    Szintén!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Még tavaly is leforgathatták az oda vonatkozó részeket, hogy aztán ne kelljen visszahívogatni
  • TVelvet
    A burgerkinges tényleg előfordulhat!
  • bega82
    Dettó.
  • Sir Quno Jedi
    Én amúgy jómagam olyan vagyok, nekem egy nő elkezd kicsit is húzódozni, vagy kiejti a száján, hogy neeem, akkor veszem a kalapomat, kisétálok a kocsimhoz és padlógázzal angolosan elporzok. Én aztán senkinek nem fogok könyörögni vaze. Olyan nő még nem született ezen a földön. Öreg vagyok már bohócnak. Ha akar valamit, másszon rám és tegye nyilvánvalóvá. Ha meg nem, akkor nekem is van számtalan (sőt) jobb dolgom is, mint az ő unott, savanyú pofáját bámulni, meg elvtelenül tenni neki a szépet.

Bemegyek a burgerkingbe, kérek egy chilis whoppert dupla sajttal és baconnel... erre közlik velem, hogy mos neeee, na neee... Szerinted?!
  • bega82
    Hát sose lehet tudni...
  • Rony94
    Nyilván el van túlozva az előbbi megszólalás, be ne kajáld már. :'D
  • bega82
    Ez tényleg így van ott?
  • Sir Quno Jedi
    Ha polkorrektek akarunk maradni, akkor Ramsay és a Hegy maximum csak alternatív módon barátkozóknak nevezhetőek manapság ugye...
  • Sir Quno Jedi
    Ott kasztráltatnám magam előre, mert nem szeretnék börtönbe kerülni egy közösen kitervelt együttlét után, mert ahogy írtad, utólag meggondolta magát a "hölgy". Ezvan, nincs más megoldás... a jog kemény dió...
  • Shiwo
    meg hát Westeros nem a föld, nem a földi normákkal és pláne nem a 20. századi normákkal..
    meg Cersei most mit tud kezdeni ? elkezd kiabálni, hogy "jááj, megerőszakol az ikerbátyám, aki amúgy is a gyermekeim atyja!!" ?

az oké, Jaime nem egy jó jellem, de legalább mutat némi hajlamot a jóra is..

ott van például a Kutya, őt sokan bírják, pedig erkölcsileg nem sokban jobb a Lannisternél

de ott van a Hegy vagy Ramsay, a két pszichopata, hozzájuk képest még tán angyalnak is tekinthető a két fentebb említett "úriember"
  • Kongy
    +1
  • Rony94
    A könyvben volt értelme. Asszem ha jól emlékszem, akkor Jaime pont megérkezett Királyvárba, addig járkált a várban, míg meg nem találta Cersei-t (asszem pont gyászolta Joffrey-t) és ott helyben magáévá tette full büdösen meg mocskosan. De ott mintha Cersei nem ellenkezett volna.

Na de azt írta hogy volt értelme, itt azért volt értelme mert már nagyon rég látták egymást és egyszerűen elkapta a hév őket.

(Mindjárt le leszek cseszve hogy megint fölhoztam a könyv témát)
  • sata75
    az az érzésem, hogy sem az író, sem a sorozat készítői nem gondoltak bele ilyen mélységben ebbe a 10 mp-es jelenetbe:)
  • QuippeR
    azért nem tudom mihez kezdenél egy skandináv országban, ahol az is erőszaknak számít, ha utána pár nappal meggondolta a hölgy, hogy valójában ő nem is abban a pózban akarta, hanem misszionáriusban.
  • TomDantes
    Hát ez nem teljesen. A feleséget is meg lehet erőszakolni, az se számít ha előtte tíz ezer alkalommal akarta a nő, sőt ő kedvezményezett. Olyan nincs, hogy kötelező az asszonynak hanyatt vágnia magát. Erőszak akkor van, ha az egyik fél akarata ellenére történik, és igazából mellékes az hogy feleslég vagy férj, mellékes, hogy mi volt korábban, sőt nem csak férfi erőszakolhat meg nőt. Nő nőt, férfi férfit, nő férfit...a lényeg az, hogy ha az egyik fél akarata ellenére történik, és az erőszakolók gyakori védekezése ez, hogy de szerintem akarta. Ja, csak előtte egy fél óráig futott és torka szakadtából kiabált segítségért és könyörögve zokogott hogy ne ne...de lehet akarta azért...

Azzal teljesen egyetértek, hogy a nők egy része szeret ám az erőszakkal dobálózni, sőt. Ezzel a másik felet kapásból tönkre tehetik mert a bíróságok és a társadalom is hajlandó az áldozatnak hinni.

És az egészben az a durva, hogy sokszor a valóban! megerőszakolt áldozat nem mondja el, vagy csak jóval később meri elmondani hogy erőszak áldozata lett, mert szégyelli, hogy az lett.

És emiatt elszomorító, az a hozzáállás, hogy ,,ugyan már, kis kurva biztos akarta" amit ilyen esetekben lehet hallani.

Na mindegy, ez bonyolult dolog, és nem tartozik a sorozat témájához, és nem is érdemes erről vitatkozni, csak azt akartam kihozni az egészből, hogy ez a általános védekezés az erőszaktevők részéről( valójában akarta) és bizonyos emberek is így gondolják, sőt magát a erőszakolást se tartják olyan nagy ügynek, ez kissé középkorias, a nőt másodrendű(asszonyállat)nek tekintő hozzáállás.

De mindegy, nem tartozik ez akkor se a sorozathoz.
  • Sir Quno Jedi
    Felőlem pötsnek is hívhatják, úgyis az. :D
  • Rony94
    Tényleg nem b@szogatás, csak azért mondom hogy mostantól helyesen tudd. :)

Nem JAMIE, hanem JAIME.
  • Count Adyn
    "anyád hátán a ravatalon" :D
  • Master91
    Sansa, a nő hozza a Derest mint hozomány a házasságba. "általában minden (ingó vagy ingatlan) vagyon, amelyet a nő hoz a házasságba a könnyebb megélhetés érdekében. Feudális jogunk szerint csak az az ősi ingó jószág volt hozomány, amelyet a nő a fivéreivel vagy szüleivel való osztozáskor kapott, vagy maga keresett és férjének átadott."

Tyrion és Sansa gyereke pedig örökölné Derest (tehát végül is Lannister kéz alatt lenne, de Stark vérrel)

Bolton ezért vett el egy kövér Freyt, mert a vén kecske őőő asszem "súlyába fizette az ezüstöt" , a hozományt a házassághoz.
  • Sir Quno Jedi
    Ja Jamie hajlandó volt gyereket ölni érte, ez meg húzódozik. Két pofon megoldja, aranykézzel egy is. :D
  • Kongy
    Abszolút nem tekinthető megerőszakolásnak az, ha egy olyan nővel szexelsz, akivel azelőtt már 100x. Annyira nem ellenkezett Cersei csak nyilván nem épp Joffrey ravatalánál akarta... Épp ezért is mondta, hogy "NE ITT". Ebben sok ellenkezés nincsen, csak a helyszín nem tetszett éppen :D Amúgy meg Jaime ennyi agyf@sz után igazán megérdemelt már egy kis numerát :D
  • Sir Quno Jedi
    És van is mikor az ellenkezőjét jelenti. Mégis ki hiszi el a feleségednek, hogy te "megerőszakoltad"?! A feleséged vazze, egy ágyban alszotok, akár közös gyerekeitek is vannak (az meg nem megy szűznemzéssel), házastársi kötelességed, hogy köhmmm (meg neki is)! El is lehet válni azzal az indokkal, hogy valaki NEM teljesíti a házastársi kötelességét (keksz), szal. erőszak ebben a formában azért erős, még jogilag is sántít akkor. Ha már válófélben vagytok, vagy bármi jogi kezdeményezés megindult arra nézvést, hogy NEM lesztek házastársak és így nincsenek kötelességei immár (:D), akkor még talán hagyján.

Szal. ingatag dolog ez a megerőszakolt a szeretőm/férjem/vőlegényem stb. dolog. A nők szeretnek az erőszak szóval dobálózni amúgy is, nem érdekli őket, hogy ezzel egy embert örökre tönkretehetnek.
  • TomDantes
    A sorozat tekintetében igazad van, én csak arra mondtam, hogy az erőszakolók erre szoktak hivatkozni, hogy valójában a nő akarta, a ,,nem nem ne" az épp az ellenkezőjét jelenti, stb, stb.
  • Molnibalage
    Na de még utána is ott van Sansa. Az áruló joga is így bibis.
  • G_ArchAngel #7184
    Én megértem hogy Tony megcsinálta magának azt a szuperpáncélt, mert Starknak lenni nem életbiztosítás...
  • mikromanus
    Csak Boltonék tudják jelenleg hog yélnek a kölkök. Idővel lehet megtudják Királyvárban is, de nem terjednek olyan gyorsan azért a hírek.

A filmekben és sorozatokban mindig hamar esteledik. A történetet a könyvhöz képest picit azért egyszerüsítették. Könyvben picit úgy rémlik nehézkesebb/meredekebb volt a csónakig eljutni. Már szó szerint. nem ilyen lankás kis lépcső vezetett a vízig. A tengeren meg köd volt. Ez ilyen. A víz felett jól terjed a hang. Lehet nincs közel a part annyira azért, de Kisujj nem akart kockáztatni.

Sansa meg azért volt fontos, mert így, hogy a családja férfitagjai (tudtuk szerint) halottak, így ő a legidősebb gyerek és övé elvileg a Starkok területe és birtokai északon. Mivel Tyrion felesége, így a Lannisterek jogot formálhatnak erre is majd később. Csak hát jelen állás szerint ez a terv is befuccsolt. Most épp a Lannisterek vannak soron a szívásban. :)
  • Sir Quno Jedi
    Ugyan, Cerseit számtalanszor meghúzta már és gyerekeik is vannak. Cersei is akarta, csak a saját rövidlátó dühe akadályozta ebben és meg akarta büntetni Jamiet. Kellett már neki ez a békülőszex, lövészárok szerelemmel fűszerezve.

Ha ezt így videón megmutatják nekem és után arra hivatkozik a nő, hogy őtet itten megerőszakolták kérem, akkor körbe röhögöm. Főleg Cersei, aki szemrebbenés nélkül osztogat halálos fenyegetéseket és ölet meg embereket, meg keveri a szart. Ő éppen olyan erős nő, mint bármelyik férfi a főnemesek közül, sőt, még veszélyesebb. Ha ő nem akar valamit, akkor nem nem történik meg. Egyetlen ember van akivel nem bírna, mert fél tőle, az pedig az öreg Lannister. Na az meg is erőszakolhatná kényelmesen, ha akarná. Még szerencse, hogy nem perverz, mint ő meg Jamie.
  • Shiwo
    azt még kevesen tudják, és ha fű alatt eltüntetik őket, akkor nincs gond.. persze ahhoz előbb meg kellene találni a kölköket..