Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ProGabe
Úgy kell lennie, ahogy írtad, vagyis késõbb mutatják meg, mire is képesek õk, hiszen a könyvekben sem tudunk még ezekrõl a 3. részben. Mondjuk pont az elõzõ epizódban mutatták meg, hogy Varysnak nagyon messzire elér a keze.

Ellenben én azt próbáltam kiemelni, hogy szerintem igenis Tywin a legnagyobb játékos, mert õ játszik mind nagyban, mind kicsiben.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Pont errõl írtak itt a többiek az elõbb... hogy a sorozatból tényleg így tûnik, ahogy leírtad. Valahogy nem tudják kellõképpen kihangsúlyozni Varys és Petyr jelentõségét. Vagy majd késõbb kerül erre sor, fene tudja.
ProGabe
Szerintem igenis Tywin a legnagyobb játékos, minden szinten. Varys és Littlefinger csak 1-1 "madárkát" alkalmaz, igaz, azokat nagyon közel a kulcsfigurákhoz. Nem tudom ki emlékszik, hogy Varys bizony elég jó infókkal rendelkezett Danyt illetõen...

Ezekkel szemben Tywin szó szerint egész dinasztiákat tüntet el a Föld színérõl (Rain of Castemere) és emellett még ugyanúgy vannak beépített emberei, ill. neki elég egy varjú, meg egy darab papír is, hogy totál megkeverje a szart. Az õ igazi erõssége abban rejlik, hogy sokan azt hiszik, túl nagy ahhoz, hogy "Pált forduljon". Ebbe bukott bele Aerys is.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

MeoH
NEm DAnnyra gondoltam, es inkabb a badasst eroltettem, mint a leadert. Pl. Kisujj es Varys sokkal nagyobb jatekosok, mint amit mutattnak. Az Ordogfioka sem semmi es a Boltonok sem mennek a szomszedba, a ha tokosnek kell lenni. De teny, hogy Tywin rendelkezik a legnagyobb hatalommal, legalabbis ami latszik

fuck mmo's..i.,

de ez az elõzõ részek miatt volt érthetõ fõként, sose értettem mire fel a sírás 2 rész után hogy xy nem ért dolgokat

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

trident
re: Varys és Kisujj: a sorozatban tényleg lehetne jobban hangsúlyozni. Leginkább csak az jött le, hogy hatalmas kémpotenciáljuk van és a mélyére látnak a dolgoknak, de egyiknek sem emlékszem nagy dobásra. A Pók játéka, bemutatása jóval erõsebb, míg Kisujjról inkább a jól helyezkedni tudó és elvtelen ember jön le nekem.

Mindkettõrõl sejlik, hogy nem "csak" az életben maradásért manõvereznek, de a többit csak találgathatja aki nem olvasta a könyvet.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Végre ez egy olyan rész volt még a hirtelen vágásokkal is , hogy minden földi halandó megérthette mirõl van szó :) Én faterral nézem amolyan apa-fia elfoglaltságként és most elõször nem kérdezett rá senkire az évadban , hogy ki-kicsoda és mit akar mert teljesen érthetõ volt :D Remélem a többi részt is sikerül hasonlóan összeszedetten megoldani.

Pontosan, ez abszolút a sorozat legelején is szóba került, Varys és Kisujj a 2 legjobbabb... mármint szarkavarás szempontjából! :D
PrasCo
Harctéren, hadászati szinten Robb elfogadhatóan tehetséges, épp azért, mert nem vállalja túl magát. A könyvben úgy emlékszem, némileg (értelemszerûen...) több hely van úgy-ahogy elmagyarázni, hogy érti azért a srác, hogy nem olyan nagy az a takaró, ameddig nyújtózkodhat, ebbõl próbálja kihozni a maximumot. Azt hiszem, a sorozat ezen pontjáig Robb minden ütközetét megnyerte.

Tywin pedig valószínûleg a legalkalmasabb egy ház vezetésére az egész rohadt kontinensen - viszont nem õ a legnagyobb játékos. Ha van a sorozattal bármiféle problémám, hát akkor pl. ez az: valahogy nem jön át belõle, hogy itt is van azért olyan bábos, aki, mondjuk úgy nem hadtest-szinten tologatja a bábukat a térképen...
még csak nem is spoiler, mert a sorozatban is elhangzik valahogy úgy, hogy Littlefinger Westeros legveszélyesebb embere, más kérdés, hogy ebbõl a képernyõn túl sok nem sejlik át, pedig...! Az is a levegõben lóg, hogy pl. Varys sem egy közönséges szolgája a koronának.
Daffit
Kire gondolsz badass leaderre? Szerintem nincs Tywintól nagyobb és ennyire kemény.
Ha Dannyre gondolsz, akkor szerintem baromira nem.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Shiwo
a megszerzése lehet.. de a megtartásuk már inkább...

ha például Robert Baratheon lett volna ezen házak egyikének feje, vajon mennyi ideig tartott volna a családi vagyon?

vagy ha netalántán Joffrey megörögkli a Lannister-gazdaságot (és nem jön közbe semmi, mint pl egy teljes zombi-invázió <#idiota>), akkor abból mi lesz? nem hiszem, hogy 10 év elteltével ugyan olyan jó helyzetben lenne az oroszlán-család...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Sir Quno Jedi
Kedvencem, mikor Tyrion ott rinyált neki, hogy dehát õ ottan megsebesült a csatában, meg hõs volt, meg minden és semmi köszönet, semmi dícséret, semmi elismerés, bebaxták egy lukba és meg sem látogatta stb. Õ meg jéghidegen közli vele, hogy ez a feladata, nem várhat érte semmit és õ is ezeszer vérzett és gyõzött a csatában, de sosem várt elismerést, õ meg azt várja, hogy életében elõször viselkedik majdnem úgy ahogy kéne neki és máris ajánározzák stb. Na az kemény volt. Ugyanis murvára igaza volt az öregnek.

ÕKET senki sem ismerheti el és dícséheti meg, mert ÕK a csúcson vannak, csak õk tehetik ezt meg másokkal és nekik el kell végezni a feldatukat/köteleségüket maguktól, meg kell tenniük, amit meg kell tenni és soha nem várhatnak érte köszönetet. Na nem mintha bárki köszönete bármit is számítana nekik! :D Ha Tyrion ezer csatában bizonyít és sokszáz áldozatot hoz a családért, mint ahogy az öreg is megtette, akkor sem biztos, hogy valaha el fogja ismerni. DE kezdetnek nem rossz... :DDD

Jah, meg ha még egy kurvát meglát nála a szobájában, azt kivégezteti! :D

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Pontosan :)

@Shiwo: Ez azért nem az õ érdemük... Sokkal inkább a Westerlands aranybányái meg a Reach termõföldjei na meg az Arbori borok miatt van ;)

Shiwo
nem véletlenül a két leggazdagabb család vezetõi (:

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

trident
Köszönöm!<#worship>

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Fú hát ez szerintem ronda, izlések és pofonok :D

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Szerintem õ ilyen különálló történet. :D Szóval nem a hetekhez tartozik, nem is a régi istenekhez, hanem egyfajta külön vallás istene. Mint ahogy a Keskeny tengeren túl is van ilyen...
Keress ra R'hllor-ra, inkabb nem irok semmit, hatha valakinek spoiler lenne.

http://gaborszantai.co.uk/

trident
Rob és királyvár intrikáinál engem még jobban megfogott az epizód végén a gyermekdal: nem gyengén vetíti elõre, hogy kifordul a világ. Jön a tél az éjszaka meg teli van borzalmakkal.:D

Nagy ellenpontozás lenne még, hogy Mellisandrával szemben (Barateon fattyút már elkaphatja) Ygritte egy régi isten papnõje lenne, csak õ nem egy árnyat szülne.:D

Jut eszembe: a tûz istene régi isten lenne? Vagy egyáltalán isten?

Ez igaz de én pusztán a csatatéren mutatott teljesítményük alapján hasonlítottam össze õket :)

Sir Quno Jedi
De ez a lényeg. Robert Baratheon is nagy és kiváló HADVEZÉR és katona volt, de királynak és vezetõnek ultraszánalmas. Semmit nem érsz pusztán a harci taktikával és stratégiával, mivel ez sokkal magasabb szinten zajló játszma. Egy-egy jó szövetség, aljas húzás, elejtett szó, sötét fondorlat is megfordíthatja a katonailag már veszettnek hitt ügyet. :D Na az öreg Lannister ezé nem hüle. Tudja mi a kötelessége és képes is rá, hogy elvégezze.

Nézzétek meg Margery-t, hogyan nyeri meg magának az embereket (gyakorlatilag üveggyöngyökkel a benszülötteket), sõt még azt az õrült Joffrey-t is... :D

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ez nem volt spoiler, ezerszer el lett mondva, hogy RR Martinnal senki nincs biztonsagban.

Erdekes modon az kozepkor kore epitett sorozatokban (Borgias, DaVinci's Demons, The Pillars of the Earth, Tudors...) a magasabb rangu egyhazi vezetok sokkal nagyobb gennyladak, mint Tywin barmikor is lehetne, csak azok jobban (intelligensebben?) csomagoljak a huzasaikat.

OFF
Amugy furcsa, de az igazi intrikak hianyoznak, eleg kiszamithato volt konyvben is, hogy mi fog kovetkezni. Hianyzik par olyan jellem, ami az okori Roma szenatusait tette igazi oroszrulette :)
Valamiert az olaszok (szamomra) a tortenelem legnagyobb szarkeveroi. Romatol kezdve a kozepkoron keresztul a mai napig mindenhol elegans kaoszt tudtak teremteni, legyen az vallas, politika, penzugy, muveszetek vagy eppen sportvilag.

Hát ja, ebben is van valami. :)
ez lehet elkerülted a figyelmed

"A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintõ) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában tárgyalni. "

Igen gyerek és ezért még nagyobb érdem az hogy több ízben legyõzte a Lannistereket ha kicsit jobb hadvezérei lettek volna meg nem az apjától örökli a becsületességét akkor már rég gyõzött is volna.

Tywin meg egyáltalán nem egy taktikai zseni egy alkalomra nem emlékszem amikor úgy nyert volna csatát hogy nincs kétszer annyi embere mint az ellenfelének. Persze a csatatéren kívül valóban nagy taktikus de ezt nem is tagadtam.

Robb még majdhogynem gyerek. Volt ugyan egy-két okos húzása is, de nem lehet egy lapon említeni Tywin-el.
Hát Robb simán túltaktikázta több alkalommal is szóval annyira nem nagy hadvezér azért :)

MeoH
Talan epp ezert van a spioler tag.... Ne lepodjen meg, aki lenyitja, hogy spoilert tartalmaz.

fuck mmo's..i.,

QuippeR
most minek kell itt spoilerezni? én olvastam a könyveket, tehát nem lepõdöm meg, de ez akkor sem ide való.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Miért? Már az is baj, hogy felcsigázunk? :P Inkább örülnél neki! :D
takarodjatok már ezzal a majd meglátod még mi lesz késõbb meg a végén hozzászólásokkal

Sir Quno Jedi
De ki? Eddig a filmben én nem láttam olyat. Ha késõbb lesz benne, akkor meglehet átnyergelek arra! :D

MeoH
Hat igen, en 2szer olvastam el azt a par oldalt, hogy tenyleg jol ertelmeztem-e, Sztem a konyvek legnagyobb WTFja :) Ezert is akedvnecem a 3.kotet

Az oreg Lannister, pedig tenyleg badass leader, de van nala badassebb :P

fuck mmo's..i.,

Sir Quno Jedi
Én az öreg Tywin Lannistert csipázom. A többiek csak próbálkoznak a nagy vezetõt játszani, valakit, aki egy nagy nemesi házért felel, jéghideg és számító, élet és halál ura, koncepciója kiterjed 32 lépésre elõre és ellenségei félik, alattvalói rettegik. Node Tywin-nak ez csípõbõl megy. Nagyon kemény. Még talán a Tyrell ház nagyasszonya hozzá mérhetõ szintben, de õ ugye nõ, így a harctéren nem lehet jelen sajna, míg Tywin ebben is jeleskedett mindig is.

Tywin level 87 elnyomó despota! :D

Tyûha, várd ki a végét! :) Már ugye a rész végén említi Robb, hogy a kiesõ Karstarkok-at csak egyféleképpen lehet pótolni, olyan haderõvel, akik nem állnak még a Lannisterek oldalán: ezek pedig a Freyek. Na, az az egész sztori egyik leglényegesebb (mondjuk ez így hülyeség egy ilyen szintû történetnél :D ) eleme lesz! Gyanítom, hogy az évad utolsó részének legvégén lesz majd... elég durván WTF fejet vágtam még olvasás közben is! :D
Különben tényleg olvasd majd el a könyvet, szerintem hatalmas élmény! ;)
Hát részben megtudtam ezeket. :)
trident
Akkor én meg stoppolom lédi márdzserit. Bocs. A kis kelt tészta fejével.
A buzulás meg senkit sem érdekel. Bocs.
On és elnézést.:)

A könyvet nem olvastam.
Dinamikailag nagyon jót tesz, hogy évadonként egy-egy nagyobb központi elem-téma bejön.
Nekem az elsõ három rész tényleg csak elõkészületnek tûnt. Most be lett dobva több komoly elem, nem is bántam. Jót tett a Dzsémi drámázás is, Szer Dzsorá meg kezd berittyenteni, hogy nem õ ül Deni jobbján. De lehetne még sorolni kezdve Igrittel, aki most megtudta mitõl döglik a légy, Sándorral és a félszemûvel. Amúgy igen, Szer Lórászos jelenet is jó volt, az is egy jellemrajz. A Sztenisz és neje meg tényleg már erõsen megborult volt.:D Tirion is bekapta a cumit rendesen.:D

Még az is lehet, hogy sok volt így egyszerre, hiszen annyi felé kell folytatni a történetet. Mindenesetre ami engem érdekel az a "varg"-szál Brennél na és persze Daenerys menetelése.

Érdekes, hogy a meleg jelenetet nem említette még senki.
Az elsõ évadban történt jelenet után csomóan ki voltak akadva :D
RatBaG
a lényeg? fogadjunk, hogy azóta is brienne jár a fejedben :DDD

Per Aspera Ad Inferi.

A szemei szépek és szeplõi is. Imádom a szeplõket. A többi azonban nem jön be.
Én is öt irtam :D

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Narxis
Nekem tetszik, le is stoppoltam, bocs.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Nem is neked kell, hogy tetszen.

Nekem nem tetszik. Bocs.
Multkor amikor mindenki a jollakottovodas Danira verte, akkor egyedul en emlitettem meg, hogy nekem pedig o kellene, bar a VIkings-bol Aslaug lenyomta az osszes GoT/Spartacus/akarmi csajt nalam :)

Panzeradler
Misfitsbe kedvenc szereplõ volt, remélem sok sok szerepe lesz itt is.

És a lényeget senki se ejti meg? Ygrette<#szeret>
Nagyon jól eltalálták ezt a Misfits-es csávót Ramsay-nek. Pont olyan beteg feje van, mint amilyen beteg a karakter elméje.
trident
Az elsõ három rész petting volt, de érdemes volt kivárni és a 4. és 5. rész jó felütés volt:)

Hajaj, még semmit nem láttatok abból, hogy RR Martin nem kicsit lehet beteg lelkileg. Lesznek itt még érdekes utolsó jelenetek.

RatBaG
tele volt fasza jelenetekkel ez a rész. elõször akkor röhögtem fel, mikor sanyinak a képébe tolták a lángoló kardot. hitelen beugrott, hogy neki már van egy tapasztalata a tûzzel. lord of light, vagy mi, lángoló kard, nem volt valami rózsás a helyzet. <#idiota>
utána meg a fürdõs jelenet jamievel! végig az járt a fejemben, hogy ez a rész milyen jól lehet megírva a könyvben. ha vége az évadnak, el is kezdem olvasni a regényeket. :)
robb meg jól bekeményített. ezzel a kompromisszummentes vaskalapossággal még a végén úgy jár, mint az apja...

Per Aspera Ad Inferi.