19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Pares #12410 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem egyértelmű, hogy Danny-ért mentek, asszem olvastam is erről egy elméletet. Winterfellről nem igazán beszéltek, szóval szerintem Yara megpróbálja Daeneryst az oldalára állítani, mielőtt Euron tenné. Egyébként az egyik évad előtti előzetesben Yarát mutatták valamilyen essosi bordélyban egy nővel... Érdekes lesz hogy keleten Daeneryst tartják Azor Ahai-nak, nyugaton meg Melisandre meg van róla győződve, hogy Jon az. Igazából mindkettejükre illik a prófécia... Igaz, Jonnal inkább a jeget, hideget, havat vonjuk párhuzamba, Daeneryssel meg a tüzet (A song of ICE and FIRE), de ha Jonról is kiderül, hogy ő is Targaryen...
Nagyon beindultak az események! -
Prof William #12409 Többé már semmi sem lesz ugyanolyan. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#12408 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintetek Theonék Dany felé indultak, vagy segíteni bevenni Winterfellt? -
Pares #12407 EPIC rész volt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szóval végülis igaza volt annak az elméletnek, hogy az erdő gyermekei teremtették a White Walker-eket, és ezek szerint elszabadultak az irányításuk alól. Bran meg ezek szerint képes (???) a múlton változtatni, vagy befolyásolni azt, kérdés, hogy ezt csak a Three-Eyed Raven segítségével tudta, ott a barlangban, vagy attól a helytől függetlenül is tudja használni a képességét, hogy visszamegy a múltba. Mondjuk ebből a kvázi-időutázásdiból inkább úgy tűnik, hogy igazából nem tud változtatni, hanem minden úgy történik, ahogy történnie kell, vagyis ahogy már megtörént. Az előzetesből meg úgy tűnik, hogy nem fognak tudni elmenekülni, és szerintem Meera-tól is elbúcsúzunk... Bran meg lehet hogy belewargol az egyik White Walkerbe? Valami különlegesnek fog kellenie történni, hogy onnan Bran megmeneküljön. -
#12406 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Cicik + Hodoros sztori = 10/10 -
#12405 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Prof William #12404 És akkor szépen valóra is válik az öreg nyanya jóslata.
Ha a "felszabadítók" és a Királyi csapatok egymásnak esnek a város főterén az nagyon komoly presztisveszteség lenne mindkét félnek.. -
homeless #12403 Cersei és Jaime a királyt megkerülve akarják lenyomni a verebeket. Még az is lehet, hogy Tommen a saját anyja ellen fordul. -
#12402 Miért ne lenne nyugodt? Azt már tudjuk, hogy nem félti az életét, hiszen ott állt előtte Jamie, fegyverrel.
Ráadásul a várható következmények megint őt igazolják. Bebizonyította, hogy a nép olyan erő, amelyre figyelni kell, mert durván befolyásolhatja a hatalmon lévők életét. Ha most a király lenyomja a verebeket, mint a bélyeget, azzal a király saját népszerűségén is szép kis csorba esik. -
Prof William #12401 A bemutatóban a főveréb kicsit túlságosan nyugodtnak tűnik ahogy a fél sereg ráfogja a fegyvert. Úgy érzem lesz itt pofára esés rendesen.
Cersei kiengedte a szellemet a palackból és most vért hugyozva próbálják visszazárni, de úgy érzem nem lesz könnyű. -
#12400 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!abban a feliratban amit én szedtem úgy volt megoldva, hogy a hold the door -t "holtodig óvd" -nak fordították... "holtodig ódv - holdóvd - hodó" -
#12399 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!btw Tormund megint elvitte a showt:D -
homeless #12398 Ez nem egy sci-fi, hanem egy fantasy sorozat, ami arra épít, hogy már minden előre meg van írva(sors), tehát nem is kell megmagyarázniuk, hogy mi volt előbb. -
#12397 Nekem ezzel a resszel megint az volt a bajom...hogy mi volt elobb....csak a szokasos kerdes amire sosem kapunk valaszt.... :( -
Flecsy #12396 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!volt a felirat abban a verzióban amit én néztem, (de igazából észre se vettem a felpörgés miatt .....megértem nélküle is) ez még talán hagyján. Amúgy meg nem nézünk szinkronosan semmit minket ne zavarjon.Holtodik óvd
Utoljára szerkesztette: Flecsy, 2016.05.23. 11:04:35 -
#12395 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2016.05.23. 10:51:26 -
homeless #12394 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Aztakurva!!! Szerintem erre senki nem számított. A vége miatt 10/10. Kíváncsi vagyok, hogy Branék hogy menekülnek meg. -
#12393 bom bom bombadil -
sempronius18 #12392 Ja ráadásul Bombadil Toma egy az egyben kimaradt. -
Kewell #12391 Jót tett a történetnek? szerintem gyere gagyibb és értelmetlenebb az egész a Branes menekülés pl ultra kínos volt. A karakterek és a motivációk is egyre szétesettebbek és értelmetlenebbek is. -
Prof William #12390 Igen feliratban könnyű megoldani. Csak kiírják felülre az igazi jelentését.
Viszont a magyar szinkronban Hodornak visszamenőlegesen most már valami ilyesmit kellene mondania, hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tajtót! Tajtót! valamint át kell nevezni Tajtótra. :)
Esetleg szinkronban is lehetne egy felirat ennél résznél de ismerve szinkronizálókat biztos nem ez lesz.
Viszont úgy tűnik jót tett történetnek, hogy most már nem kell Martin bácsi szétfolyó, sehova sem tartó regényeit követni, mert nem kicsit felpörögtek az események.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.05.23. 09:09:42 -
#12389 Felirattal még azt mondom oké, mert a képernyő tetejére commentelik az eredeti jelentést. -
#12388 Spoiler comic kép
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#12387 Ayy tenyleg, a magyar szinkronnal gondban lesznek jol mondod...
Most mar nincs kinek szurkolni :c -
#12386 Ez.engem.szetcseszett ez a resz. 10/10 -
#12385 nekem még nem csúszott, de ezek szerint fog. ez gyakran előforduló probléma. megoldás: VLC player és G meg H gyorsgombok használata. sokszor nagyon jól jön, még a hangsáv is csúszhat, mert J és K-val korrigálható menet közben nem kell feliratot meg hangsávot időzíteni különböző programokban. újra lerenderelni stb.
szerk: hopp már látom más a baj, olyan mintha a youtube automata felirat csinálta volna :D mindegy bent hagyom a fenti sorokat is mert hátha hasznos lesz még másnak.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.05.23. 01:13:19 -
#12384 Sajna nem passzol, most néztem a részt. -
#12383 eddig az ncoreon volt a legjobb :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!tartsd az ajtót... tót...tót.....tót, csak az előző 4-5 évadot kell átszinkronizálni :D -
#12382 Valami baromságot csak kitalálnak... láthattunk már jópár "zseniális" filmcím fordítást, fantáziájuk van a dologhoz. -
gombabácsi #12381 nem irigylem most a fordítókat :D
főleg hogy előre nem tudhatták ügye
-
#12380 Hú mekkora ötlet:) -
#12379 ezt már máshol is kérdezték. csak kényszermegoldások születhetnek. jobb lenne ezt feliratosban hagynák, mert szinkronban csak elrontani lehet
kissssss #12378
tetszik és logikus.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.05.22. 22:49:04 -
kissssss #12378 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!" bár nem értem miért akarja ennyire a mások királya kicsinálni, csak 1 logikus magyarázata van, mégpedig az, hogy Brann képessége kelleni fog majd a mások leverésében. valahogy."
Brann --> vargolás --> sárkány --> olvadt hóember :) -
sempronius18 #12377 Ennek a résznek a vége amúgy vajon a szinkronosban, hogy lesz megoldva? -
#12376 köszi, annyira nem mindegy, mert szerintem még megnézem éjjel egyszer, mert ez tényleg olyan rész lett amit érdemes. -
#12375 Van angol felirat az opensubtitles-en :) (tudom már mind1) -
#12374 na pontosan ezt éreztem én is amit te ezért fogtam magam és megnéztem, pedig nem szeretem angol felirat nélkül, mert kicsit nehéz nekem megérteni, de ha feltolom a hangot jobban kihallom, szóval értem.
nekem legjobban a 2. szereplő középső jelenete tetszett, majd meglátjátok miért az nagyon jó volt. meg az egész rész is, sok mindent megtudunk amit eddig nem egy bizonyos témakörről, a többi meg halad lassan az útján
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szóval szerintem ez a másokról szólt leginkább. bár nagyon idegesítő hogy a ToJ még mindig lóg a levegőben, de reméljük Brann most már magától is vissza tud oda ugrani befejezni. egyébként meg kapja be a kis köcsög miatta mészárolták le több mint fél barlangot... Hodor még hagyján, nem nagyon érdekelt, de a farkast is megölték :( így már csak Joné él? meg Aryáé talán akit elhajtott és azóta nem láttuk, csak mesékben van hogy egy farkasfalka vadászgat egy rémfarkas vezetésével. viszont sokkal több szerepet gondoltam a farkasoknak meg szeretem látni őket szerepelni.
a második legfontosabb pedig Daenerys szála volt, most már megtudtuk, hogyan fog átjönni végre a földrészre, ez kellett mert eddig elég a semmiben volt az egész, főleg mikor felgyújtották a kis flottáját...
nekem a színház tetszett legjobban nagyon vicces volt, a vörös hajú lány meg nem tudom ki lehet, aki Sansát játszotta, de nagyon szép, aztán többet is láthattunk belőle mint elsőre gondoltam :D de addig is jó volt az a jelenet a kis kellékek, a szereplők, meg vicces volt nekem.
hogy az igazi Sansa hogy fog megbarátkozni a Kisujj ötlettel nem tudom, de hogy nem ölte meg az már pozitívum és várható volt, hogy majd lassan belenyugszik, hogy nincs más választása.
Hodor meg szerintem érthető, a jövőből visszament ugye Brann addig és Hodor nem viselte jól a kontrollt és csak annyi maradt meg benne, hogy Hold the door és ez összeolvadva lett amit mindig mondogatott. kb be lett programozva egy fontos jövőbeni eseményre, bármilyen furcsa is ez, de ha nincs ott most már Brann is elveszett volna. bár nem értem miért akarja ennyire a mások királya kicsinálni, csak 1 logikus magyarázata van, mégpedig az, hogy Brann képessége kelleni fog majd a mások leverésében. valahogy. -
gombabácsi #12373 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
ez egy időhurok. a jövőbeli stressz visszahatott a múltra. így jött létre hodor. létrejött, és emiatt tudta megmenteni brannt. ez volt a sorsa.
-
gombabácsi #12372 huh, ez a hodor történet brutálisan zseniális volt...
epikus... -
#12371 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bran visionjai hatással vannak a benne levő szereplőkre is szerintem, és mivel Hodorba vargolt közben, ezért ő érezte mi történik kívül? és ezért egy sokkot kapott vagy nemtudom :D én így értelmeztem