Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

precision
amiről te beszélsz az a klisé, az teljesen más kategória
és nem zavar a gore és a szex, különben nem néznék GoT -t, vagy nem néztem volna pl. Dextert és ilyesmi sorozatokat
a hangsúly itt azon van amikor céltalanul minden részben van valami ilyesmi, mert hogy ez mennyire minőségi...

Bazinga!

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

picket
Azt most nem feszegetném, hogy a könyvből megtudjuk, hogy hány zsák karalábéja van a feka tesóknak, ami lehet, hogy elég részlet...

ಥ_ಥ

picket
Ott volt a példa, úgy szeretné, mint a Gyűrűk Ura első harmadában, ahol megtudjuk többek között, hogy HOGYAN MŰKÖDIK A HOBBITPOSTA A MEGYÉBEN, mert abból megtudjuk, hogy "milyen dolgok mozgatják a világot". <#idiota>

&#3237;_&#3237;

stargatelost
Te miről beszélsz? A GoT könyvekben minden részletesen le van írva. Milyen íróról beszélsz? Meg lejjebb azt írod "Pl. a sárkányokkal egyáltalán nem foglalkozik a regény", de a többi mondatodból azt veszem ki, hogy show only néző vagy. Az a te bajod, ha csak ezt a lecsupaszított, kiherélt sorozatot nézed, és nem merültél el időben ebben a zseniális világban a könyvekkel.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Master91
" Elnézést, de ki nem szar le 15 percnyi walking deadet, amikor ennek az eseménynek se lesz semmi következménye."

Ennél szájba rágósabban kéne megcsinálni hogy de, lesz következménye?
Rita79
Nem a Lotr a lényeg, hanem hogy itt nem tér rá a történet a párhuzamosan zajló eseményekre. Jó oké, ott van Havas Jon esete, meg az előző rész, meg bla bla bla. Elnézést, de ki nem szar le 15 percnyi walking deadet, amikor ennek az eseménynek se lesz semmi következménye. Sztem az író kitalálta, hogy ez most így a sok dögunalom közepette jó lesz, azt berakta, mint izgalmas cselekményt. De pl. számodra van valami inspiráló, ami miatt azt mondanád, hogy de jó lenne megtudni mi van a háttérben, milyen dolgok mozgatják a világot, az erők hogy s mint működnek itt? Szép és dicső dolog megteremteni egy ilyen világot, de azt életben kéne tartani, ha nem is full cselekmény dúsan, de legalább "életszerűen" kidolgozott élettel.

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

molnibalage83
Itt fordulok le a székről. A LotR a kiváló példa arra, hogy az első könyv harmadában szar sem történik. A Bombadil Toma féle szál annyira kurva unalmas volt, hogy 1,5 évig megállított az olvasásban. Aztán újra elővettem, átrágtam magam rajta, de a 2. könyvtől volt csak igazán jó a LotR. A filmben ehhez képest messze az 1. rész volt a legjobb. Ja, hogy abból kivágták ezt a feleslges izért és Mória kirány volt..? 😊
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.06. 20:03:08

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

UUUU
Szerintem precisionnak sok mindenben igaza van. De persze lehet más, másként viszonyul dogokhoz és máshogy lát dolgokat, ez igy rendjén is van. Viszont nem grammarnáciként, de zavar, hogy kétszer leírod, hogy izzadsátszag. Ság-ség. Főnévképző.

Visszatérve az érvelésére, nem biztos hogy egy talmi dolgot bemutatunk az jobb, mintha nem mutatunk semmit és ráhagyjuk a nézőre, hogy filózzon.

UUUU
Nem, úgy hiszem ha ilyen elvek mentén megy a sorozat, akkor nem fog megélni 10 évadot.

Sorry de ezeket az érveket általában azok hozzák fel akiket zavar "a gore és a mzetelenkedés"
Mert ugye hogy erőltetett azt sok mindenre rá lehet mondani:
1,Miért kell majdnem mindenhova egy romantikus szál? Izzadsátszag
2,Miért halhatatlanok a főhősök a legtöbb történetben?Izzadtsátszagú jelenetek és magyarázat hogy hogyan menekült meg a lehetetlen helyzetből
stb

Szóval hibás érvelés.
Én akarom látni a gorét legyen akármilyen olcsón is megcsinálva érdektelen még mindig jobb mint hogy a kamera nem mutat semmit überdedó és gagyi az olyan. Sehol sehová semmi cenzúrát akarom látni a dolgok valóját minden esetben

@rita97
A gyűrűk urában viszont hősök halhatatlanok nem mondom tűrhető mese de elég gagyi hogy semmi hős nem távozik véglegesen az élők sorából.
Master91
"ÉS a szomorú, hogy még halvány reménnyel se kecsegtet a jövőt tekintve, hogy majd lesz valami. "

Ez pozitívum.
Rita79
Hát ha ilyen ütemben fog haladni a sorozat, akkor kb. a 9-10. évadban elérünk addig, hogy történik is valami, illetve hogy a cselekmények már hozzák magukkal az újabb cselekményeket, következményeket. Jelenleg azt látni, hogy egy erőltetett, vonszolt történet rajzolódik ki, az író keresi a fogást, de valahogy nincs meg. A gyűrűk urában kb. az első könyv negyedében több és mozgalmasabb esemény történik, mint itt az elmúlt cirka 50 órában. Sok mindent lehet hiányolni. Pl. a sárkányokkal egyáltalán nem foglalkozik a regény, a legnagyobb példány jelenleg is szabadon kószál a világban, de semmit nem tudunk róla (lehetne néha pár képkocka róla is, hogy mit csinál). Kicsit pörgősebben váltogathatnák a szóba került helyszíneket és egyértelműbb történetet várnék el. Most kb. az van, mintha mindenki töketlenkedne a filmben, senki nem tudja mit és miért is csinál, meg mit lenne érdemes csinálni. A szőke királynő is csak ül a babérjain, meg várja a tanácsokat, meg kettyint az útközben felszedett kardozós manussal. Szeretem a filmet, de kezd fura lenni, hogy semmi, de semmi cselekmény nincs kibontakozóban. ÉS a szomorú, hogy még halvány reménnyel se kecsegtet a jövőt tekintve, hogy majd lesz valami.

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

Master91
ÚÚú mekkora Spoiler....Tyrion besárgul :s
Jim Morrison
Szerintem fake

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Itt az első kép a 9-ik részből...

UUUU
A hatásvadászat dologgal egyetértek, a börtönös jelenet magyarázatoddal viszont nem.
Teszem azt akiket arra képeztek, hogy méreggel öljenek, teljesen tisztában lesznek a hatóidejével, mint ahogy azzal is, hogy a fokozott vérkeringés és izgalmi állapot meggyorsithatja a folyamatot.

szerintem totál felesleges és béna is a meztelenkedés a filmben, azaz céltalan a legtöbbször
pl epic fail volt amikor a kasztrált katona ott a folyós jelenetnél nézi a csajt és nem mutatták hogy kasztrált. ötletes, egyedi és nem céltalan lett volna. ehelyett totál céltalan jelenetekben van meztelenkedés

persze értem én hogy a nézők elég nagy része nem fogja fel a sorozat igényességét, nekik csak ez marad... 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
most akkor a brienne-t kinyírták? olvastam a könyvet, de nem emlészek ott mi vót...

precision
tényleg nem akarok itt offolni 😊 de szerintem ha minden részben kötelezően alkalmaznak ilyen jeleneteket akkor igenis hatásvadász 😊 vegyünk pl a múltkori börtönös jelenetet amikor a kiscsaj villantott 😊 honnan tudta, hogy pont akkor fog hatni a méreg? ugye az egész jelenetnek az volt a lényege hogy az emberünk könyörögjön az életéért és az ellenszerért

még egyszer mondom 😄 semmi bajom hogy villantott a kiscsaj, jó nő volt 😊 de sokszor van az az érzésem hogy kényszerből raknak be pucérkodást és/vagy gore -t... és nagyon sok emberrel találkoztam már meg olvastam netes véleményt akik emiatt tekintenek egy sorozatot "minőséginek" 😄 szóval nem véletlenül alkalmazzák ezeket az elemeket

Bazinga!

Még ha baywatch/playboy-baby-ket mutogatnának benne, akkor én is azt mondanám, hogy hatásvadász elem.
Na de így?! 😉

precision
meg tipikus "minőségi" sorozat akarok lenni mint pl a Spartacusnál is... vér és pucérkodás...
ne értsd félre, nem vagyok prűd 😊 csak sokszor úgy érzem hogy izzadságszagúan alkalmazzák minden részben a dolgot, mert benne kell lennie...

Bazinga!

precision
nyilván túloztam a 80 százalékkal... 😊 csak azt akartam éreztetni hogy nagyon sokszor alkalmazzák mint hatásvadász elem

Bazinga!

dehogynem bejut az... okos gyerek ő majd megoldja.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

desigo
Jont nem fogják beengedni a fal mögé...

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

nee
Master91
RatBaG
hogy ez eddig nem ugrott be...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Per Aspera Ad Inferi.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Ez jó dolog, mert ha Martint holnap elviszi egy heveny szívszédülés -vagy esetleg a egy rajongói összejövetelen felkoncolják az ideges fanok- a sorozat mindenképpen be fog fejeződni és le lesz zárva.

Csak a könyvolvasók kapnak idegösszeomlást...
molnibalage83
Ez a kommentet nem értem..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

picket
1. Olvasd el a könyveket!
2. Írj egy 100 oldalas esszét, hogy miért utálod Sansát!
3. ???
4. Profit.

&#3237;_&#3237;

Master91
Martin a 2 rendezővel végig beszélte az egész mindenséget. Szóval a 2 rendező tudja hogy kb. hogy fog végződni a könyv.
Csak az oda vezető utak/szálak/karakterek fognak eltérni
molnibalage83
Inkább csak sajnálni lehet, tényleg nagyon rárakták a szopórollerre. Most már szó szerint is. Bár most, hogy Ramsey lelép, kis nyugta lehet...

Mert Sansa arról híres, hogy cselekszik?
Annál tutyi-mutyibb csajt még sorozatban nem láttam. Meg szerintem még buta is. Minden tökösség a hugának jutott.
Én sose bírtam a csaj.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Sheltem
Úgy gondolom, hogy ha más nem is a Sansa szálban kell, hogy valami történjen az utolsó 2 részben. Megérzés...

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Remélem Sansa hamarosan mutat valamit... Most mintha legalább mintha már lennének jelei.

Azért szerintem az 5. évad szintjébe és történéseibe az is erősen közrejátszik, hogy Martin-papa igen-igen csak el van csúszva a következő könyvekkel. Egyszerűen nehéz úgy építgetni a sorozatot, hogy a készítők sem tudják mire is fektessék a hangsúlyt (is kire). Ha jól veszem ki, tulajdon képpen majdnem be is hoztuk a könyveket.
Ha így megy a 6. éved mindenkinek WTF lesz... még Martin-papának is.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Sheltem
"a részek 80% -a pedig szex, vér"

Biztos, hogy egy sorozatot nézünk? Milyen szexjelenetek vannak az 5. évadban, hol van benne sok? (Gondolom nem a 2 mellkivillantásról beszélsz a börtönben/jon ölében ugyanis az nem "szexjelenet" pláne nem sok volt közöttük 2-3 rész)
Lehet engem átb*sztak valami erősen cenzúrázott vágott trónok harcát nézek. Vagy hülyeségeket beszélsz.
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.06.04. 08:29:07

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Shiwo
biztos billeg a bolygó tengelye <#idiota>

vagy mágia van a dologban....

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Palinko
az megvan, hogy akit szétszedett az oroszlán dél afrikában az a GoThoz készített vizuális effekteket?
Amúgy ez a Közeleg a Tél...ez a Stark ház jelmondata, ők ezt szajkózzák még nyáron is 😄 Ők ilyenek, a tavasz első jelénél kijelentik, hogy Közeleg a Tél, vessetek és arassatok, várhatóan 10 éven belül újra tél lesz 😄D Úgy kell ezt a gyakorlatban elképzelni, hogy valamilyen okból a nyár/tél ciklus full random. Van, hogy 15 évig nincs tél, van, hogy 3-4 évente váltakozik. De az általában igaz, hogy hosszú nyarat még hosszabb tél követ. Olvastam a könyveket és konkrétan fogalmam nincs, hogy a tél eljövetele itt minek a függvénye. Nagyon remélem, hogy Martinnak erre normális magyarázatai lesznek, mert amúgy hiába zseni az öreg - a legkreténebb és legidegesítőbb írónak tartom jelenleg. Látszik is, hogy az első 3 könyv a legjobb, onnantól kezdve olyan szinten elveszik az állandóan behozott új karaktereiben, hogy előfordul, hogy mondjuk van egy Daenerys fejezet, majd a következő csak 200 oldal múlva jön, mert közben van Bran, Jon, Davos, stb...írásmódban és stílusban egyszerűen pocsék. Karakterfejlesztésben, drámában és főleg párbeszédekben van nagyon ott az öreg, viszont szerintem karakterek kinézetét és tájakat leírni egyáltalán nem tud.(pedig próbálkozik vele, gyakran 3 oldalon keresztül, hogy adott táj hogy néz ki) Olyan szintű káosz van amúgy, meg ellentmondások...szerintem az egész Essosi vonalat nem kellett volna behoznia a történetbe, csak Westerost. Mert így kb mi történhet? Mások általi apokalipszis, és több száz ezer menekült hajózik majd át Essosra. FELESLEG, ugyanígy Asshai, amiről semmit se tudni stb...Valyria romjai elég lett volna, meg néhány kisebb sziget ahol Dany elszórakozik, hadsereg, Khal Drogo stb...így jobb lehetett volna. Ilyeneket csinál, hogy egy 1000 oldalas könyvben behoz egy új szereplőt, aki kap egy db 20 oldalas fejezetet és ENNYI. Vagy kinyírja, vagy később 300 oldal múlva hallasz róla, hogy épp hová megy az a karakter😄
precision
hát... nem azt mondom, hogy ez a csatajelenet kárpótolt az elmúlt évadok hülyeségeiért de azért na, ott volt a szeren 😊 szerencse, hogy az HBO csinálta a sorozatot és nem valami kisebb csatorna, és az effektekkel és a látvánnyal nem volt gond... sőt... 😊

eddig nem nagyon írtam ide, kb. az előző évad felénél kapcsolódtam be, aztán bedaráltam, és azóta nézem folyamatosan... az a véleményem, hogy nagyon vontatott a sorozat... már lassan 6 évada comingol a winter és menetelnek a jégzombik... a részek 80% -a pedig szex, vér, és ahogy emberek mondogatják egymásnak régi és új emberek nevét és titulusát, és helyek neveit (a "kedvencem" a King Slayer és a Casterly Rock 😛 ) aztán körülbelül ennyi... nem azt mondom, hogy szar a sorozat, de nagyon "HBO -s", és alig történik valami ami nem a fent említett három dolog 😛 😊
picit lehetne pörgősebb (persze nem kell minden részbe egy mostani csata), történhetne már valami, és nem kell hatásvadász módon alkalmazni a meztelenkedést és a gore -t

na mind1 😊 azért nem rossz sorozat ez... csak hát lehetne sokkal jobb is

Bazinga!

Tikal
hűséget fogad

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Na ez a tipikusan nesze semmi fogd meg jól tréjler. Ahhoz képest hogy ez lesz az évad ügyeletes hűbazdmegrésze... Kíváncsi vagyok. Valami pro angolos segítsen, mert az istenért se tudom kihallani - mit csinálhat Jamie a halál helyett?

Szemem a pályán, odateszem a vasat, nem szarozok, tudok lőni... Mégis mindig szétbasz az arty...

ToCsEk
köv rész promo

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

picket
Szerintem meg jó.

&#3237;_&#3237;

DasIsFuck
Azért itt jön ki az, hogy sok erős/érdekes karaktert idejekorán kivégez a sorozat/könyv😊

Nálam magasan jon és Tyrion vezet ha a történetszálukat és karakterüket veszem figyelemebe.

Tywin halálával szerintem a Lanister szál teljesen összezuhant.
gyakorlatilag Cersei-n és Jaimin kívül nem igen van olyan karakter aki különösebben számítana vagy éreztetné a lannisterek erejét.
Cersei magában elég vérszegény volt így, hogy már nem voltak körülötte olyan szereplők akikkel nyomhatta volna az intrikáit.
Tyrion meg mindig is magában volt érdekes, nem pedig lannisterként.

Szerintem egyértelmű, hogy Jon szála a legérdekesebb és legfeszültebb így az 5.évadban.
Stannis szál sosem volt jó a sorozatban, most sem az és mindig is kevés játékidőt kapott.
Számomra meg csak amolyan placeholder-nek tűnt mindig is, aki azért ott van a trónkövetelők között és ha minden főbb lannister ellenlábassal elbánnak királyvárba, legalább Stannis még ott lesz😄
Arról nem is beszélve, hogy messze a legunalmasabbak között van.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"