19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#12451 WIkit is hús vér emberek írják [kivéve amikor nem] -
#12450 Wikipedianak is hiszel gondolom! :D
Én itt vagyok hús-vér ember, mondom, hogy leadták -
KaBuTo666 #12449 THX -
#12448 Mondomén hogy a 3. részt adták le. Ncore és a port.hu nem hazudik -
#12447 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!de az viszont érdekes volt h a másik papnőn is nyaklánc :D valszeg az is valami vénség lenne amúgy :D -
#12446 most adta le hbo3 az új részt.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.05.23. 22:09:45 -
#12445 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"Me: I finally figured out why you have a character named “Hodor.”
Martin: Oh?
Me: I was thinking about your comment about wanting to be an elevator operator. It’s clear to me now that “Hodor” is short for “Hold the door.”
Martin: (laughing) You don’t know how close to the truth you are!"
lol
-
#12444 Harmadik részt adták még csak le. -
#12443 leadták, csak pont lemaradtam róla :c -
#12442 nahja :D
komolyabbra fordítva a dolgot..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"Hodor, tartsd az ajtót ! "
"Hodor, tartom az ajtót.. Hodor.. tartom az ajtót.. Hodor.... tartom... az ajtót.... Hodor... tartom.... az... Hodor... ..tartom.... Hodor.... tart... Hodor.. Hodor... Hooodooor...."
ez is van olyan hülye megoldás, mint a többi...
Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2016.05.23. 21:53:31 -
gombabácsi #12441 na, leadták már magyarul? hogy fordították? -
#12440 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Védd a fákat egyé Hód-ort. -
#12439 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
hát, amilyen szinkronok vannak néha mostanában, örüljön a nép, ha nem
"tartsd az ajtót.. tartom.. tartom.. tartom.. hodor.. " lesz belőle..
-
Blacktom #12438 Szerintem SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tartsd az ajtót! Tartom! Fogom! Fogom!...stb -
#12437 Miért? Mi derült ki azon kívül, hogy SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ki teremtette a walkereket? Azt meg rohadul nem tudtuk meg, hogy miért nem engedelmeskednek mestereiknek. Az fás öregről sem tudtunk meg semmit és a hodoros időhurkos rész sem tiszta. Mondom, történtek dolgok, de rohadt kusza és zavaros az egész.
A Vas-szigeteki rész is elég röhejes volt. -
#12436 Nem a szokásos, hanem SEMMIRE nem kaptunk válasz. Csak történtek dolgok, de kurvára nem érteni, hogy miért és mit miért...
A vörös ruhás nő meg
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!pont olyan irritáló, mint az elődje.
Ezért is utálom én is a fanatikus barmokat, pont mint Varys.
Sansa meg
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!majdem olyan irritálóan hülye, mint a Danny
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.05.23. 21:28:39 -
#12435 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Újra végig néztem a jelenetet és egy pillanatra ténylegesen bele wargolt a jelenben. Utána egyből vissza tért a szeme rendesen -
#12434 Olvastam egy eleg erdekes dolgot reddit-en, ami szerintem igaz is:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"He wasn't. Bran was still stuck in the past dream realm thing, which is why everyones so surprised Hodor starts moving when Bran is still in the dream world.
I think he just like, tapped Hodor in the past that he had to help at some point in the future, and then Hodor woke up when he realized it was the right moment and remembered everything, and did that all by himself.
Bran wasn't controlling him, he was freaking out when he was looking at young Hodor seizing like that...and Hodor was there in real life, being a hero on his own while bran was standing there in shock in dream world.
That was all Hodor, don't take that away from him by saying Bran made him do it." -
kissssss #12433 van még egy figura akit eddig nem láttunk és igen csak kétséges hogy be fogják e mutatni egyáltalán a sorozatban.... -
#12432 van de már annyi minden ment más irányba, hogy a fene se tudja a sorozat néző mit fog kapni -
#12431 Én úgy tudom, van. De van pár karakter akiket totál leszarnak a sorozatban. -
#12430 Bár nem olvastam a könyveket, de haver igen és ő említette, hogy egy bazinagy fordulat van még szerinte, egy karakter akit még be se mutattak és az eléggé borítja majd a dolgokat.... Tényleg van ilyen? kb egy igen/nem válasz elég :) -
#12429 a nagy része olyan, de van benne olyan rész, ami cselekménnyel előrébb jár a könyv (igaz, ott időben is korábban történt meg).
plusz elég sok minden van, ami még a könyvből nem jött át, és tartok tőle, már nem is fog .( -
#12428 Külföldi fórumokon olvasom, nem csak a magyar fordítók vannak most szarban :D -
#12427 Először nem tudtam hogy ki a franc az a főveréb VÉR FOG ITT FOLYNI!!! -
Prof William #12426 Nem kizárt hogy a Főveréb intésére a tömeg szétszedi katonákat. De ha ott mégis megölik akkor meg mártír lesz az öreg a nép szemében és akkor is szétszedik őket.
Végül is mit látott eddig a tömeg? A király egy tehetetlen pöcs, aki pár száz útját álló őt gyalázó civitől megfutamodott.
Mind láttak hogy Cersei -akiről már az egész város tudja hogy egy vérfertőző ribanc- egy szál semmiben szégyenmenetezett az utcán. A Főveréb sztem eléggé elvadította a tömeget. Nem kizárt hogy általános lázadás tör ki.
Komoly lenne ha a Királyvárban eluralkodna a káosz és el kellene hagyniuk.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.05.23. 20:15:48 -
#12425 Azt a budos mocskos eletbe, maskor egy evad alatt nem derul ki annyi dolog, mint most egy resz alatt :D
Raadasul ha jol sejtem ezek foleg olyan dolgok mar, amik a konyvben sem derultek meg ki? :) -
#12424 2 hét múlva meglátjuk -
Szerzetes89 #12423 Ezekből valamelyik.
Zene -
Bandicoot #12422 Hát....Marhára kiváncsi vagyok a sokat látott magyar szinkronosok hogyan fogják megoldani ezt a részt.... -
KaBuTo666 #12421 Jogos, kapkodtam, elnézést kérek.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!odbszós volt...tudja valaki a zeneszám címét, ami akkor szólt mikor hodor rohamot kapott?
Utoljára szerkesztette: KaBuTo666, 2016.05.23. 19:30:53 -
#12420 spoiler esetleg? -
Pares #12418 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Essosba fognak menni, ennyi. -
#12417 azt fejtettem ki, hogy mégis miért lehetne jó az elmélet, majd meglátjuk merre mennek végül, ki tudja, bármi elképzelhető már, SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az is lehet, hogy megneszelik a Dornei tevékenységeket valahogy és oda mennek, mert kampány kamunak gondolják a sárkány királynőt, írói fantázia kérdése. -
Pares #12416 Most akkor leírod, hogy nem butaság, aztán kifejted, hogy mégis, és végül ugyan azt leírod, mint én...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Biztos, hogy nem Winterfellbe tartanak, biztos, hogy nem tengerparti városokat indultak kifosztani, biztos, hogy nem fogják megtámadni Királyvárt, és szinte teljesen biztos, hogy Daeneryst mennek meglátogatni... -
#12415 Én nagyon remélem, hogy a következő részben pontot tesznek végre a főverebes sztorira, mert már nagyon felb.sz az is, ha csak meglátom az ájtatos pofáját az öregnek... Esküszöm jobban utálom, mint Ramsay-t, sőt inkább szeretem, hozzá képest!
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.05.23. 17:17:23 -
#12414 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem butaság, hogy Winterfell felé mennének, mert Theon a támogatásért cserébe ilyen jobb kéz szerepet kaphat. és Theon örülne ha segíthetne Jonnak így fátylat téve a múltra. viszont Witerfell bent van az északi rész szívében, tehát a hajókat ki kéne kötni, egy rakás sereget a hajóknál hagyni hogy megőrizzék majd belovagolni (nincsenek is nagyon lovaik) Winterfellig... ez nem áll össze nekem, tengerparti városokat támadnak ezért, Királyvárat előbb támadhatnák meg mert az öbölben fekszik, ott van értelmük, de Deresnél biztosan semmi.
Stannis példájából okulva annyi az egész, hogy nem kell totál elmenni királyvárig az öböl összeszűküléséig, hanem előtte ki kell kötni és kirakni a sereget. megoldható. egyébként brutál nagy tengeri erőt képvisel ez, az újdonsült király dobálózik 1000 hajóval stb, de azokat meg kell építeni stb, úgy számoltam kb 80 hajó volt a képen, de simán lehetett 100 is a bitorolt hajók száma. ez bármikor dicsőségére vált volna a Royal Navynak is kezdeti éveiben :D bár az is igaz, hogy 500 évvel előtte Edgár-nak volt 1000 hajója
szóval szerintem lenyúlják az ötletet és előbb beajánlkoznak Daenerysnél. 2-3 száz embert elvisz egy hajó, kb 20-30 ezer katonát mozgathatnak most meg Greyjoyék -
Pares #12413 Ezt észre se vettem eddig...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Lehet ott pár ezer ember... nem lennék a katonák helyében... -
#12412 azt azért ne felejtsd el h a trailerben a 3 sornyi katona mögött ott egy rakás civil :D -
gombabácsi #12411 még ez a legjobb fordítás amit hallottam, de ez is béna
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Holtodig tartsd!"