19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Kongy
    Én csak egyvalamit nem értek
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Most akkor végül Brann miatt nem tud Hodor beszélni? Vagyis azért mert megmentette őket a jövőben? Vagy hogy is van ez? :D
  • Terawatt
    Több haladás van azóta az biztos :)
  • sempronius18
    Hát azt hiszem ki lehet mondani, hogy jót tett a sorozatnak, hogy lehagyta a könyveket.
  • Terawatt
    Most erre mi a jó reakció? :D

Nem tudjuk mi fog történni vele
  • Jim Morrison
    Most ebbol arra gondolok, hogy

Akkor viszont kabbe a spoilert:/
    ha meg csam trollkodas akkor meg azert kabbe :D
  • szabii98
    Nézhető, de webrip , szóval nem olyan mint szokott
  • Terawatt
    2 giga full hd-s volt amit leszedtem. Volt egy jelenet ahol megnyílt a win10es start menü, egy txt és beírta hogy welcome from the cz team, én meg felpattantam, kihúztam a netkábelt.... Nem viccelek
  • Terawatt
    Amikor -a Neil Patrick Harris wannabe - fiatal Ned-hez szólt akkor is visszafordult a hangjára.
  • Count Adyn
    Jó minőségü amugy?:)
  • szabii98
    Hát szerintem igen, ezért mondta a three-eyed raven, hogy óvatosan a vargolással és a kíváncsiskodással.
    Egyre jobban kezd nőni a mágia a sorozatban...baromira kíváncsi vagyok mi lesz
  • Terawatt
    A múltat változtatta meg?
  • Kongy
    Ez a rész, te atyaég.. Nagyon durva volt, szerintem eddig a legerősebb epizód az évadban.
  • haxoror
    Hodor :(
  • DantesHUN
    Fura. Nem túl szapora családok ezek? Pl: Starkok: hol van Ned testvére? Azt hiszem őt megölték, tehát neki nem lehet gyerek logikus. De Ned apjának testvérei? Vagy nagyfateri szinten?
    Én se lakok egy népes családba, de azért akad jó pár unokatestvér, aki viszi a családnevet rajtam kívül. a középkorban a nemesi családok igyekeztek szaporák lenni

A Lannisterek azok is, belőlük úgy tűnik akad. Starkok nem ilyen szaporák ezek szerint.
  • szabii98
    Nem igazán van. A Baratheonok unokatestvérei meg a Targaryenek, valamilyen rokonságban vannak, szóval érted... :D
  • Stockbauer33 #12355
  • DantesHUN
    Amúgy az hogy van, hogy nincs több Baratheon se Stark? Nincs oldalági rokon, unokatestvér? Lannister-ből van nem csak a főszereplő Lannisterek, ügye, párszor szóba kerülnek ilyen-olyan Lannister kuzinok.
    Nincs egy Stark/baratheon unokatestvér? Vagy a könyvben van, csak a sorozatban nincs?
  • szabii98
    Hát én holnap fogorvoshoz megyek, elvileg nem olyan szar a minősége..meglesem :D
    palinko: elvileg az hbo nordicra idő előtt rakták fel, de gyorsan le is szedték, valaki mégis letudta szedni
  • Jim Morrison
    ennyit már kibírok. meg nincs is ncore om :C
  • Palinko
    na ez már durva azért, ha a tv nézőknek is el lehet spoilerezni :D mert azért mégis főleg azért csinálja a hbo, hogy előfizessenek a csatornájára :D ok biztos, van akkora bevétel, a kapcsolódó termékek is, meg ha eladják stream szolgáltatóknak, de lehet ebből többet kap Martin mint ők.
  • szabii98
    Kiszivárgott az epizód, ncore-on már fentvan
  • Prof William
    Egy érdekes teória arról hogy valójában mi is történt Őpöfecsfejségével Joffrey-val. :)
  • Stockbauer33 #12348
  • Prof William
    A kór elméletileg gyógyíthatatlan, de Shireent is meg sikerült gyógyítani... Szóval ez már csak a forgatókönyvírótól függ.
  • Seten
    "személyesen semmi hatalma nem volt"

Pontosan. Innen indultunk. Esélye nem lett volna megölni, megöletni Ramsey-t.
  • kissssss
    vajon megússza valahogy jorah?
  • Jim Morrison
    Ha mar vicces kepek :c
  • Terawatt
    Rickon tuti fűbe harap. Én mondjuk nem bánnám ha Kisujjé lenne észak. Csak nem herdálná el :)

Szerk.: meglátjuk hogy reagálja majd le Sansával, lásd kövi rész promoja.
    Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.05.21. 12:13:47
  • Bladzs
    Kisujj ugye Harrenhall ura, ezzel ő a folyóvidék ura is. Tehát a Freyek, és Tullyk is alá tartoznak. Tehát tök mindegy a Freyek mit szólnak Walda meggyilkolásához, azt kell tenniük amit Kisujj mond. És ha ehhez tartja magát a sorozat is, akkor Kisujj irányítja a völgyet, folyóvidéket, és ha bevonul északot is. A 7ből 3 királyságot ezzel meg is szerzett. De szerintem a sorozatban efelett el fognak siklani.
  • Pares
    Hát azért ez így nagyon nem igaz. Lehet, hogy személyesen semmi hatalma nem volt, de szerintem mégis csak a Freyek és a Boltonok közti szövetséget képviselte, ami most megszűnt létezni. Mondjuk kétlem, hogy ettől a Freyek átpártolnának Sansáék oldalára, vagy hogy a Starkok megbocsátanának nekik a Vörös mennyegzőért, de ettől függetlenül a Bolton-Frey kapcsolatnak Walda és gyereke halála szerintem nagyon nem tett jót.
  • genndy
    Egyértelműen nem az volt, Bolton a nő súlyának megfelelő ezüstöt (vagy aranyat) kapott a Lannisterektől az árulásért. Ettől még Frey-lány volt, úgyhogy nem csodálnám ha az öreg papa berágna. És az Ramseynek nem jó.
  • Seten
    Nem a Frey-házról volt szó hanem a nőről, annak személyéről. Csak egy eszköz volt, lényegében adták-vették, hogy a Frey-ház (és Boltonék) érdekeit szolgálja. Nem gondolnám, hogy szerelmi házasság volt az övék. :)
  • Count Adyn
    xD
  • Prof William
    Pofás kis kép...

• Terawatt
  • DantesHUN
    És Frey-ék olyan buták, hogy el is hiszik biztos csak mérgezés volt...ugyan. Umber-ék is tudták ,hogy megölte az apját. Ha egy nagy ház tudja Északon, tudja más ház is, és tudják a Frey-ek is.
  • mijki
    Azért Walda Bolton-ra olyat mondani, hogy egy senki volt :D A Frey-ház nem a kicsik közé tartozik.
  • suba53
    Nem hiszem, hogy egy Bolton kaliberű nagyúr egy nagy senkivel kötött volna házasságot.
    Biztos hogy nem egy nincstelen nemes lánya volt, hanem egy rangban hozzá illő család sarja, aki sok kellemetlen percet okozhatna Ramsay-nek, ha hazamegy.
    Így meg elmegy a holló a gyászhírrel, hogy szegény Bolton uraságot és családját a gaz ellenségei megmérgezték.
  • Seten
    Az a nő egy nagy senki volt, nulla befolyással bárkire is.
  • Kongy
    Csinálná a balhét, ha meghallaná, hogy megölte a gyerekét, lehet, hogy megpróbálná megölni/megöletni Ramsay-t. Nemtudom, legyen egy kis fantáziád.