Próbarepülésre készül a dán mikro-űrhajó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
meg aztán a folyadéknak a súlya is nagyobb, még azt is cipelni...egy ûrutazásnál pedig minden gramm számít...
"However, the Swiss company Life Support Systems AG and the German Autoflug GmbH collaborated to design the new Libelle suit for use with the Eurofighter Typhoon aircraft, which reverts to liquid as the medium and improves on performance"
Nyilván nem pusztán a munkaközeg tehetetlenségére alapoznak, de folyadék. Aminek a rendszeresítésén gondolkozik a USAF is, gondolom "nálunk" ojrópában már használják a légierõk. A dánoknak jut belõle egész biztosan 😊
Jogos, de ahogy a szent wp írja: "They first used water-filled bladders around the lower body and legs" - én eddig errõl tudtam, az ember holtig tanul.. 😊
lehet van mér géles is, ki tudja...
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
xen! lesz benne ájfón dokkoló amin az ájszpész program fogja koordinálni a mozgást...
s0nik! a g-ruhában nem folyadék, hanem sûrített levegõ a szabályozó közeg!
teddy! nem feltétlenül csak állva. felszíjazva, vagy egy kis ülésszerû valamin sokat lehet fogni. azonkívül meg valamit valamiért...
Ezek a problémák mondjuk ugyanúgy megvannak az ûrsiklóknál is, meg még egy halom olyan helyzet adódhat és sajnos adódott is ahol élõ, tudatuknál lévõ emberek várták tehetetlenül a véget... Persze más kategória, nagyságrendileg más sebességek, nameg azok a repülések jóval több értelemmel bírnak mint egy ilyen ûr-bungee-jumping, így az elfogadható kockázat is nagyobb - de itt egyéni döntésekrõl van szó, felfoghatjuk az öngyilkossági kísérlet egy jól álcázott mûfajának is a dolgot 😊
Ford:
G-suit a cucc neve, vadászpilóta-viselet - eleve szorosan rádszerelik, benne (a tested körül) folyadék van, a terheléssel arányosan "szorítja el" azokat a végtagokat ahová a vér tolulna. Biztosan nem egészséges dolog, de állítólag mûködik - egy törülközõnél biztosan jobb 😄 Arra mondjuk kíváncsi lennék hogy egy ilyenbe öltöztetett embert hogy fognak abba a csõbe betuszkolni..
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Én kivágatnám a plexit elöl, hogy ki tudjam dugni az ökölbe szorított jobb kezem!
Sperman rulez!
<#vigyor>#vigyor>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nem véletlenül nem terjedtek el a fekvõ helyzetbõl irányított vadászgépek sem, bár az ötvenes években kísérleteztek ezzel...
és ez milyen igaz 😊
,.--.,
1. Õk ezt egy gyorsulási székben fekve élik át, itt a lábadon állva kell túlélni, nem ugyanaz.
2. Mi van üzemzavarnál? Ha nagyobb a terhelés? Belepasszíroz egy szûk tubusba.
Ami a három G-t illeti, ez olyan, mint amikor egy 70 kilós emberre 140 kilót teszünk, és állva meg kell tartania. Nem sokan képesek rá! Arról nem is szólva ha valaki túl van a mázsán...
-ha barmi gond van, az utas nem tud kijutni a jarmubol, sot megmozdulni sem
-hianyzik a mentoraketa, tehat barmi gond van a hajtomuvel, akkor szinte semmit sem lehet tenni
-nincs tartalek rendszer, meg egy ejtoernyot sem kap az utas
Ennyi erovel akar egy urruhaba bujtatott embert is raultethetnenek egy raketa tetejere, egy sima belulrol nyithato atlatszo legterelo burkolattal es egy ejtoernyovel. A palya tetejen pedig egyszeruen leurgana a raketarol. Sokkal biztonsagosabb megoldas, mert barmi gond van, az utas csak leugrik es leszall a hatan levo ernyovel. Arrol nem beszelve, hogy az ur hatarat elerve meg is tudna mozdulni, hiszen nem lenne egy szuk csobe zarva.
ps: A g terheles a cikk szerint 20 masodpercre 3g, ami nem annyira jelentos, hogy egy atlag ember rosszul lehessen tole. Kb. ennyi eri a space ship one rendszeru urrepulok civil utasait is.
stain
tegnap 15:46 | privát | válasz erre | #10
Szerintem zsír. Kár, hogy kb. 5 perc egy ilyen utazás, és ahhoz képest nyilván brutál drága lesz. Bár a temetést biztosan ingyen állja a cég, ha valami nem jön össze menet közben.
PONTOSÍTANÉK: A CÉG A HAMVASZTÁST ÁLLJA INGYEN :-D
Mocisok amúgy szerintem csak ezt választják.
<#ravasz1>#ravasz1>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nem tudom ezért mennyit fognak kérni, de ez az ûrturizmus legfapadosabb változata. Legalábbis ami a szolgáltatások szintjét illeti.
Csak hétfõ van, meg másnap, meg xar az idõ is.
Márpedig már a Bibliában is benne van, hogy: A hétfõ bûn!
De amúgy rendben vagyok!
<#nyes>#nyes>
De azért 3-4g 20 percig az sem kicsi ám!
De lehet, hogy csak öregszem. Bár a Vidámparkban, a T-Rexen lehúztunk a múltkor is 3-4 menetet egymás után, de az nem igazán mérhetõ azért ehhez.
<#awink>#awink>
jellemzõ of korsz.
meg a visszateres lesz erdekes, belebnek es semmi fekezoraketaval nyitnak ejtoernyot v mi?😄
65 centiméternél nagyobb vállal rendelkezõ személyek, emiatt általában nem olyan feladatok köröket látnak el egy társadalomban, ahonnan kellõ "lendületet" vehetnének egy ilyen utazáshoz, úgyhogy emiatt kár aggódni, számításba vették a költséghatékonysági tényezõket és bocs, de sajnos a GTK-ról nem jön ki túl sok, aki az esélyegyenlõségért aggódna!
ez alatt egy erdélyi azt érti, hogy már nem viselhetõ el, megegyezõ formában használják a nem még alakot -- fontos, hogy pontosan ebben a sorrendben és nem fordítva -- mint az angol a "Not yet"-et. Mellesleg a sok khurta okos angol tanárnak üzenném, hogy a magyar is tud folyamatos igeidõben beszélni (nem -gat; -get) például Erdélyben. 😊
Mindenesetre, a szövegkontextus arra utal, hogy éppen fordítva gondolta a cikkíró, úgyhogy kellemetlenül beletenyerelt! <#levele>#levele><#mf1>#mf1>
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
(Naked Gun 3.33)
Amúgy inkább dysgraphia, de azért így is átjön 😄
A járgány viszont nagyon tetszetõs, remélem mûködni fog a gyakorlatban is.
"aki elindul ezzel a lélekvesztõvel, nem akármilyen bátorságról tesz majd tanúbizonyságot" - ahogy a kissé más méretezésû Szojuz, Apollo vagy STS utasai sem piskóták, sõt õk egy sokkal nagyobb bomba tetején ülnek/ültek, amin ugyanúgy égett a gyújtózsinór. Nem értem miért kelt ilyen biztonságérzetet az emberekben, hogy a valami amin utaznak az jó nagy. Vegyük például a Földet.. 😊
akkor kisebb is lehetne
pont tegnap néztem egy videót amiben a légkör határáig ment fel egy kis léggömbbel egy fickó az 50-es években és utána ejtõernyõvel jött vissza