57
-
T0nk #17 Persze, aki egészséges nagyobb eséllyel éli túl... -
okosan gyerekek #16 "hogy ez a típusú terhelés ezen a szinten, ennyi időn át nem még elviselhető a szervezet számára."
ez alatt egy erdélyi azt érti, hogy már nem viselhető el, megegyező formában használják a nem még alakot -- fontos, hogy pontosan ebben a sorrendben és nem fordítva -- mint az angol a "Not yet"-et. Mellesleg a sok khurta okos angol tanárnak üzenném, hogy a magyar is tud folyamatos igeidőben beszélni (nem -gat; -get) például Erdélyben. :)
Mindenesetre, a szövegkontextus arra utal, hogy éppen fordítva gondolta a cikkíró, úgyhogy kellemetlenül beletenyerelt! -
Cat #15 Az ötlet annyiban nem új, hogy hasonló forma minatűr, egyszemélyes tengeralattjárót már sok év óta használnak. Igaz, abban nem áll, hanem a hasán fekszik a pilóta, de ugyanúgy egy szűk hengerben, idegen közegben van. -
#14 A tesztpilótákat lehet is irigyelni, mert oda csak egészséges, fitt embereket vesznek fel. -
#13 A testét vagy mi?! :S -
shandix #12 De irigylem a test pilótát. -
JL666 #11 nem vállalnám be -
stain #10 Szerintem zsír. Kár, hogy kb. 5 perc egy ilyen utazás, és ahhoz képest nyilván brutál drága lesz. Bár a temetést biztosan ingyen állja a cég, ha valami nem jön össze menet közben. -
s0nik #9 Dyslexia for cure found.
(Naked Gun 3.33)
Amúgy inkább dysgraphia, de azért így is átjön :D
A járgány viszont nagyon tetszetős, remélem működni fog a gyakorlatban is.
"aki elindul ezzel a lélekvesztővel, nem akármilyen bátorságról tesz majd tanúbizonyságot" - ahogy a kissé más méretezésű Szojuz, Apollo vagy STS utasai sem piskóták, sőt ők egy sokkal nagyobb bomba tetején ülnek/ültek, amin ugyanúgy égett a gyújtózsinór. Nem értem miért kelt ilyen biztonságérzetet az emberekben, hogy a valami amin utaznak az jó nagy. Vegyük például a Földet.. :) -
gombabácsi #8 na ez pont olyan amit előbb léggöbbel vagy repülővel kéne felvinni, és onnan indítani a rakétát
akkor kisebb is lehetne
pont tegnap néztem egy videót amiben a légkör határáig ment fel egy kis léggömbbel egy fickó az 50-es években és utána ejtőernyővel jött vissza -
Polemius #7 Reméljük, földet éréskor nem üt akkora lyukat, mint a Tycho Brahe kráter a marson. :) -
#6 Én mikróznék! -
#5 Gagyi, de legalább dán.
Ja, és ez nem mikró, hanem mini. -
#4 "hogy ez a típusú terhelés ezen a szinten, ennyi időn át nem még elviselhető a szervezet számára." -
kvp #3 Az otlet nem rossz, de epithettek volna egy picivel szelesebb jarmuvet is, mert van jopar olyan ember akinek a valla szelesebb, tehat bele sem ferne. A masik klasszikus kerdes, hogy a kezek a test mellett, vagy elol legyenek. Az elso rovidebb raketat igenyel, a masodik kenyelmesebb es termeszetesebb testtartas, a gyorsasagi motorosok is ezt hasznaljak. A jarmu egyebkent a kialakitasa miatt mindig orral elore repul, tehat visszatereskor is fejjel elore. Az ejtoernyo felfuggesztese nem tudom hol van benne, ha hatul akkor nagyon kenyelmetlen, ha kozepen, akkor hasalva teszi le a kapszulat, ami jobbnak tunik.
Ha 1 meteres atmerot hasznaltak volna, akkor igaz hogy no a jarmu merete es tomege, de az mar hasznalhato lenne rendes urjarmunek is, tehat nem csak szuborbitalis utazasokhoz. Annyi gond mondjuk lenne, hogy olyan mar van, a pegasus, csak az hivatalosan nem szemelyszallito, viszont kepes palyara allni.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/26/Pegasus_-_GPN-2003-00045.jpg/270px-Pegasus_-_GPN-2003-00045.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0f/Pegasus_XL_IBEX_in_clean_room_01.jpg/250px-Pegasus_XL_IBEX_in_clean_room_01.jpg -
osztmivan #1 csak nehogy légy szálljon az orrára repülés közben
vagy viszkessen a v***a
felfelé állva, na de lefelé meg hogy?