3032
Crusader Kings II

7439670952_0001009b22_b.jpg
  • Although
    A steamnek azért van előnye és mintha a nagyon idegesítő dolgokat javították volna. Régebben volt olyan hogy ha dvd-t megvettem akkor is a felhőből kezdte installálni a dolgot elsőre :) De ami hatalmas előnye az az hogy ha két meghajtóra osztod a merevlemezt akkor nem kell újratelepíteni a játékokat egy op.rendszer újratelepítésnél,mert nem használja a registyt. Személy szerint állandóan offline-ra rakom hacsak nem telepítek vagy frissítek valamit.
  • Kocsmáros
    mostmár 32 nap után megáll...
  • Kocsmáros
    üdv újra kérdésem lenne eddig pöpecül ment a játék de valami oknál fogva mostanában megy 2-3 hónapot és megáll nem csinál semmit megfagy így játszhatatlan ha valakinek volt ilyen problémája és megoldotta ossza meg velem is köszönöm
  • koj
    Értem, köszönöm :)
  • Malac Úr
    Hali,
    Évek óta Paradox rajongó vagyok, megvettem a CK II-t, de a Steam-es megoldást meg az in game értékesítési húzásokat nagyon útálom, benneteket nem idegesít?
  • hollófernyiges
    1. Ha kettőnél több hercegi címed van, akkor a többi már rontja az összes vazallus véleményét, szóval állandóan lázadozni fognak a grófjaid. Érdemesebb inkább kis hercegségeket fenntartani.
    2. Szövetséges lettél a királyokkal (feltételezem nem ugyanahhoz a királyhoz ment feleségül mind, bár az új DLC-vel ez már nem lehetetlen :)
    3. Lásd 2. hadat üzenni meg csak megfelelő indokkal tudsz, ha jogosultságod van egy címére (neked vagy egy vazallusodnak), ki van átkozva, pogány stb.
  • Kopiati
    Lehet fel kéne telepíteni:)
  • koj
    Ja és 4. Az uralkodó szerkesztő nem működik ,mert hiába kattintok a kis ikonra nem történik semmi.
  • koj
    Hogy lehet elvenni az összes hercegi címet ha magamnak akarom? Mert némelyiket el tudom venni, de a többit nem lehet. Azért akarom mert ha nálam vannak a címek akkor csak a grófok lázadnak fel max 1-2 tartományi területen, de a hercegeknél akár fél országrészek is.

Még lenne pár kérdésem: 2. A király összes lányát hozzáadtam egy másik királyhoz, így királynék lettek. Ebből származik valami előny?

3. Hogyan tudok egy másik országgal szövetséget kötni, illetve szinte senkinek nem lehet hadat üzenni. Miért?
  • Smokk
    Akkor a kiralyi cim,csak behazasodassal fog menni??
  • Although
    Grats!!

Nos én is próbálom a espionage and assasins vonalat de tényleg reális lett. Alulról indulva ez szinte állandó lebukás megfelelő tulajdonságok és jellemzők nélkül :)
  • hollófernyiges
    Azért jó, mert ha magas vagy abszolút, akkor nem tudod a szomszéd herceg arcát bezúzni a földjéért, hiába van rá jogos jussod, csak az öröklés játszik.
  • Kocsmáros
    na most lehet hogy én vagyok a hülye sőőőőt biztos de nem tudom felrakni a 1.05 öt 3 helyről tölöttem már le de nem jó ugyan az a hiba valami károsodott és kérdezi h próbálja e betölteni mondom ja és baxik bármit csinálni 1.00 verzióba meg nem tölti be a magyarítást bevallom tört letöltött verzió de eddig angolul nem ngyon fogott meg a játék főlleg mivel fizikai képtelenség(nekem)a történelmi időkön belül magyarországhoz csatolni elfoglalni akármi horvátországot csak a kancellárommal tudok 1-1 provinciát elfoglalni amivel a kislábujjam is tele van kérem segítsetek nem értek ehez a játékhoz bár nem mai motoros vagyok....
  • Smokk
    Akkor mi az ut a kiralyi tronig.Hercegkent csak behazasodassal tudok odajutni?Cselszovesek kozott 1edul ez a korona fennhatosaganak csokkentese van,a szokasos titulusok betoltesenek ambicioja kozott.
  • Kopiati
    Csak rövid távon jó, utána jó lázadni, mert a király kevesebb embert tud behívni, de egyébként meggyengül az ország tőle, és a legalacsonyabb, az már neked is káros, mert nem tudsz tábornokokat kinevezni...
  • Smokk
    A korona fennhatosaganak csokkentese miert jo nekem(hercegkent)?
  • Pluskast
    Nagyon szép ez a Hastins-i csatajelenet! :)
  • Smokk
    Nem igazan sikerult meg rajonnom h mitol allnak a cselszovesekben mellem v ellenem.Hiaba ajandekozok, kedveskedek neha akkor sincs semmi partolom a szarkavarasban. :/
  • Kopiati
    A részleges magyarítás: LETÖLTÉS

Ha hibát láttok, kérlek írjátok be mi volt az!
    Az aláírásomban található www.hungamer.net oldalt kérlek like-oljátok, szerkesztő vagyok azon az oldalon, valószínűleg a végső verzió (egyszer...) innen lesz majd elérhető, sokat jelentene a támogatásotok!
  • Smokk
    Abszolult jo lett,hangulatos!
    A forditas meg mar nagyon varos.
  • Kopiati
    Banner remélem tetszik mindenkinek!:) Holnapra várható a magyarítás legfrissebb verziója. (ismét egyedül fordítok, de kb. 1500-2000 új, magyar sor lesz benne.)
  • Kopiati
    Nem csak morálra, hanem van támadó-defenzív stb bónusz (partaszállás, folymai átkelés, stb-stb....és ez mind le van írva:D
  • avsk
    Észrevettem,hogy csata közben az egyik fél plussz modositokat kap a moráljára a másik negativat.A terepviszonytol függően.A kérdés,hogy mitől függ,hogy én most a negativat,pozitivat esetleg semmit nem kapok?Arra gondoltam,hogy talán akkor kapok pl. plussz morált ha hegyekben vagyok a seregemmel és betámadnak ott.Merthogy az emelkedők mindig is könnyen védhetők.
  • Smokk
    Koszi.
  • Kopiati
    Akkor a te jelölted (az aktuális dinasztikus jelölt) nyer, (ha nem tied a hercegség, és akkor van egál, akkor a gép jelöltje nyer)
  • Smokk
    Akkor mi van ha egalra jon ki a szavazas?
  • Kopiati
    Aztán cselszövéssel visszaszeded, úgyis neked lesz több földed a birtokon belül..., és így szépen feltudod aprózni az ellenségeid...
  • Smokk
    Ertem.
    Igy viszont mindig ott a kockazat h nem valasztanak be.
  • Kopiati
    Hagyd választhatón, amíg nem lesz magas a korona fennhatóság, mert akkor promogenitúrára kell egyből áttolni, a választásos addig a legjobb megoldás, mert a birtoktalan utódok nem pampognak, és a birtokaid nem osztódnak fel.
  • Smokk
    Nagy harcok es meg tobb ver aran sikerult elernem h valaszthato legyen a hercegi rang.Talan meg tobb mocskos tenykedes utan sikerult is vegre benyomnom magam!Na most hogyan tudom visszacsinalni a valaszthatosagot,mert innentol persze mar nem fontos a csaladomnak ez a dolog...? :)
  • Kopiati
    1, Eléred, hogy fellázadjon (sértegetés, kiállítod az összes seregét (romlik a viszony, fogy a pénze)
    2, Cselszövését felderíted és nem end plot, hanem tömlöc (ilyenkor ált fellázad)
    3, stb, ezek már ritkák...
  • avsk
    Azt nemtudja vaslaki,hogy lehet elérni,hogy bebörtönözhessek vkit,indokkal?Mert indok nélkül háát...nem kevés opiniont vesztenék:).Vagy az indokolt bebörtönzést a nemes hibája és mi azt el se érhetjük,hogy legális legyen?
  • Kopiati
    Legegyszerűbb elkerülni, ha elolvasod, mit ír a játék! Lehet nem kéne kivégezni, megölni, börtönbe vetni, birtokaitól megfosztani embereket:) vagy legalábbis ésszel:P
  • Smokk
    Hogy lehet ezt a zsarnoki jelzot elkerulni,mar -80 a kapcsolataimat nezve a tanacsnal! :P
    Lassan kicsinalnak sajat embereim.
  • avsk
    A cselszővést asszem mindig az uralkodó uralkodásának az elején lehet beállitani a többi képességével eggyüt ami az élete során már nem változhat.Én mindig intrikán hagyom,mert sokkal hatékonyab mint az assasin.Csak össze kell gyüjteni a megfelelő menyiségü nemest (%-ot) és már el is van intézve,mig az orgyilkosnál esély van rá-nem is kevés-,hogy lebukik sőt,hogy nem is sikerül.ha nincs meg a kellő mennyiség,pár embert-ha lehet-áthívok az udvaromba:D.
    Ha még egy uralkodó családtagot/rokont hívok meg,akkor még indokot is szerzek az ország/megye megtámadására.
  • Smokk
    A masik amit most nem ertek h az egesz tanacs hirtelen nagyon beragott ram.-40 a megitelesem mert zsarnoknak tartanak,mar az adokat is visszavettem,de meg mindig nem valtozott,mitol lettem zsarnok a szemukben?
    Elnezest ha tul sokat kerdezek,ertetlenkedem.
  • Smokk
    Hat ilyet meg anno en is lattam de mar nincs a listamon.Vmikor ez meg visszajon?Ill. mi lesz akkor ha kivalasztom ezt a cselszovest,keresenem kell cinkosokat?
  • Kopiati
    Minden grófnak van egy cselszövése a hercegi címre...
  • Smokk
    De ott hogyan?Mit?
  • Kopiati
    Cselszövés...