Crusader Kings II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carmang
Jó, de havonta jön annyival több, vagy milyen gyakran?
Tehát pl, ha építek egy Chuch Village-t 50 aranyért, ami +1 tax-ot ad, az mikorra térül meg?

"És nagyon hosszadalmas keresni percegik egy jó képességû embert."

Kb 5 másodperc kell megtalálni az ideális tanácsadót. Van az emberkeresõ (ott ahol a tudományt, hadsereget, vallást stb beállítod a sor jobb szélén. Beállítod hogy nõtlen férfit keresel, az egész világon. Rákattintasz a megfelelõ statra (ha marsallt keresel a military skillre) erre sorba rendezi õket. Kiválasztod a rokonszenveset (olyat akinek nincs birtoka, vagyis sem gróf, sem báró, sem püspök), matrilinear házassággal az udvarodba hívod (ehhez kell egy hajadon lány, ha épp nincs kéznél, az intrigue ablakban tudsz hívni az udvarba), örülsz.
A szövetséges hadba hívó üzenete elvben megállítja a játékot, ha elállítódott akkor vagy defaultbeállítással (ha van ilyen) vagy a message boxban megkeresed az üzenetet és jobb egérgombbal elvben be tudod állítani hogy mi legyen az ilyen fajta üzenetekkel.
Kopiati
A plusz adó az folyamatos.

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Carmang
Helló! A "holdig"-jaim fejlesztésénél azok az épületek, amik plusz adót hoznak, azok milyen gyakran termelik meg ezt a plusz értéket?

akik már eljutottak addig , a mongol bug a teljes verzióban is benne maradt , mely szerint a játékos alá rendeli a mongol hordát?
Törölt felhasználó
szerintem nincs más módja ennek teleki
Nálam enélkül kihalt volna az Angelos dinasztia. Pedig Bizáncban elég meghatározóak voltak a középkorban. Én meg majdnem taccsra tettem õket 1100 elõtt. Csak egy hercegnõ maradt, de õ annyira kimûvelt és határozott nõszemély lett, hogy azt hiszem õt fogják majd a dinasztia igazi alapítójának tartani. Nyomta is kifele a pulyákat, mint Mária Terézia 😊
Sziasztok!

Lenne pár kérdésem. Az egyik, hogy vannak üznetek pl mikor szövetséges hadba hív és ezek az üzenetek csak egy pillanatig jönnek fel ha nem fogadom el akkor prestige minusz. A message beállításnál nem találtam melyik ez az üzenet. Van erre vmi megoldás, hogy lepauzolja pl?
A másik, hogy mitõl függ, hogy egy nemes elfogadja e a meghívásomat z udvarba? Látom a plusz minusz kiiráat, de nem tûnik összefüggõnek nekem a dolog. Hiába vagy egy nagy prestige-û királyom akit egész európa szeret akkor sem jönnek nagyobb eséllyel, mint egy ratyi királynál. És nagyon hosszadalmas keresni percegik egy jó képességû embert.
Pluskast
Mivel a vazallusod lesz ezért onnantól kezdve nem tudod. Ugyon olyan "státuszba" kerül mint bármelyik másik földesurad, akár fel is lázadhat ellened.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Törölt felhasználó
hmm...
ha adok neki birtokot akkor onnantól kezdve nem házasíthatom a gyerekemet?
Pluskast
Ja amúgy problémádra annyit még, hogy a tudományok között van olyan ami csökkenti az idegen nemzetiségekkel szembeni ellenállást azt esetleg érdemes fejleszteni, sõt ajánlom mindenkinek a noble coustom-ot is. Érdemes azt is fejleszteni, mert plusssz opiniont ad a vazallusaidra.

Pluskast
Igen ez elõfordúl. De a helyzet az, hogy gyakorlatilag majd minden új uralkodó esetében komolyabb lázadások vannak uralkodásuk elején. Eleve már csak azért -10 oppinion jár, hogy új uralkodó. Ha meg mondjuk a crown authority mediumon van az is -10 és akkor arról nem is beszélve, hogy van egy limitszám, hogy hány hercegségnek lehetsz a birtokosa. Ha azt túlléped akkor minden egyes plussz hercegség után -10 opinion. Nálam volt olyan, hogy ezért alapból -50-et kaptam.

Pluskast
Igazad van! Látod ebbõl látszik, hogy ezt még nem is próbáltam😊

Pluskast
Hm. Nem lehet, hogy azért mert esetleg adtál neki valami birtokot? Mert abban az esetben nem tudod.

Pluskast
Igen próbáltam de nem igazán ment😊

Törölt felhasználó
Nekem lenne egy olyan problémám, hogy az elsõ szülött fiamat nem tudom házasítani nincs ott a két gyûrû amivel kijelölném a feleségét. Valaki ebben tudna nekem segíteni?
"ha pl a fiadat egy olyan nõhöz adod hozzá akinek uradalma van ne adj isten az apjának õ az örököse akkor azzal csak jól járhatsz"

Ja, én is úgy gondoltam, hogy jó ötlet lesz Salamon elsõszülött fiát kiházasítani a Morvaországot birtokló grófnõvel. Csak éppen az örökösbõl csehet neveltek, -20 népszerûség az országban. Ezenfelül gyenge és kéjvágyó (tiszta Austin Powers)ezek is mínuszok és az már csak hab a tortán hogy Ödönnek hívják (random nevet kapott). Úgyhogy az öröklés után kétségbeesetten próbálom összetartani valahogy az országot. Egy mérgezést eddig már túlélt...

Montanosz
OFF

Panzer campaigns: Budapest '45

ezt a sorozatot tologattad? egyszer sikerült kitörnöm budapestrõl)))

ON

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Ez ugye arra is jo, ha csak lanyorokos van, akkor is tovabbmenjen a csaladnev. Volt erre a valosagban is tobbszor pelda.
Az matrilineal marriage. Azaz "noi orokleses". Ilyen hazassagnal a gyerek az anya dinasztiajat viszi. Nem az apa nevet kapja.
Ja és ha kell segíteni a magyarosításban akkor jelentkeznék rá...
Igaz angolúl nem beszélek valami jól, de ha valami pöcsölõs munka van vagy ilyesmi akkor szívesen segítek... ha más nem hordom a kv-t
Esetleg valami megoldás, vagy modolási lehetõség van e arra, hogy nézzen már ki valahogy az a nagy Magyarország... Ne legyen már olyan mint egy korabeli térlép...
Most találtam rá a játékra... Végre!
Már nagyon várjuk a magyarosítást... a google forditóval kicsit lassan haladok<#falbav>
Pluskast
Nincs mit😊 Ha van még kérdésed vagy másnak csak tegyétek fel bátran igyekszem válaszolni😊

Pluskast
Megszállott paradox stratégiás vagyok, azon kíívûl meg az elsõ részt is rongyosra játszottam és sokminden megmaradt a második részben is😊

Törölt felhasználó
😊
Köszi a választ 😊
Montanosz
le a kalappal elõtted, te aztán kened vágod <#taps>

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Pluskast
Nézd. Egyrészt szerintem itt inkább azt kell nézni, hogy milyen képessgei vannak annak a karakternek akivel el akarod vetetni, vagy akihez hozzá akarod adni, mivel minél nagyobb tudásuak a szülõk (material law, stewardship, intruge stb) annál jobb lesz a gyermekeik képessége is. Ráadásúl pl egy magas képességgel rendelkezõ karakter hasznodra válhat az udvarban. Másrészt azt is figyelmebe lehet venni, hogy az adott házasság jár e szövetséggel. Amikor kihozza a játék a listát, hogy kik a férj vagy felelség jelöltek a képük mellett ott van egy zászló. Ha kék akkor az a házasság egyben szövetséget is jelent. Ha fekete akkor nem. Harmadrészt ha pl a fiadat egy olyan nõhöz adod hozzá akinek uradalma van ne adj isten az apjának õ az örököse akkor azzal csak jól járhatsz, hiszen ha az elsõ szülötted fiú akkor nem csak a te trónodat fogja örökölni, hanem az anyjét is az elsõszülött jogán. Ugyan ez van lány esetében is csak ha pl nálad az van, hogy csak férfi örökölhet és nõ nem és mondjuk a fiad nem a legidõsebb akkor értelemszerûen annak nõvére fogja a trónt örökölni, ugyanis én azt vettem észre, hogy az ai sosem változtatja e témában a dolgot szóval ott férfi is és nõ is lehet egyaránt örökös.

Törölt felhasználó
köszi 😊

tronörököst, meg úgy általában a gyermekeimet érdemes alacsonyabb rangúhoz hozzáadni, ha nincs elég magad rangú? Vagy inkább várjak amíg lesz?
Pluskast
Igen, mást szerintem nagyon nem is jelezhetne😊 Amúgy ha magyarra akarod lefordítani akkor ebben a vonatkozásban viszonyt jelent.

Törölt felhasználó
az oppinion csak a kapcsolat milyeneségét jelzi gondolom
Pluskast
Marrige: Sima házasság
Material marrige: Valamely udvarodban lévõ férfi udvaroncod házasodik valakivel.
Betrothal: Jegyesség, ami két kiskorú eljegyzését jelenti. Ebben az esetben ha elérik nagykorúságot összeházasodhatnak. Nem kötelezõ amúgy vissza is mondhatod amikor nagykorúakká válnak, bár ez diplomáciailag negatív oppiniont jelent.

Törölt felhasználó
a házasításoknál melyik mit jelent?
Pluskast
A törvények miatt van. Be kell vezetned a primogenitúra öröklési rendet, ami annyit tesz, hogy a legidõsebb gyereked örököl minden címet és földet a többiek semmit. Azért javaslom, hogy vezesd be az Agnatic öröklést is ami annyit tesz, hogy csak fiú örökölhet. Bár persze ez szubjektív😊 Ja mégvalami. A primogenitúra bevezetéséhez is minimum magas vagy abszoltút kell, hogy legyen a crown authority.

Miért van az, hogy a király halála után a címeit, földjeit nem az egyedüli örököse kapja, hanem szétosztódik a fiúgyerekek között. Nem vmi nagy demesme-t tartottam, így remek egyensúlyi állapot volt, király meghalt, utána sz*-pás, az új király kevesebb földet örökölt mint a sorban következõ örökös, aki ráadásul el is kezdte a fúrómunkát...
Pluskast
Ha ráviszed az egeret akkor mutatja, hogy mi az ami kell hozzá. Általában mindig 2 dolog hiányzik hozzá. 1. minimum 10 éve uralkodj, 2 az összes vazallusod irántad való hûsége (oppinion) ne legyen mínuszban. Amúgy egy király uralkodása alatt max 2 törvényt tud beiktatni. Szóval ha már 2 megvolt akkor hiába van meg a feltétel az a király már nem fogja tudni megtenni.

Nagyon jó és informatív bemutatót , játékmenetet találtok ezen a linken , angol nyelven. (videó)
Érdemes megnézni , fõleg azoknak akik ismerkednek a sorozattal.
Köszi a válaszod remélem lesz rá idõd.
Kopiati
Meglehet csinálni magyarra (1-2 magyartalanság lesz benne (angol-magyar nyelvtani eltérések okán (toldalékok, névelõk okán).

Hogy mikorra, hát, ha heti 1000 sort fordítanék, akkor 27 hét, de mivel a sorok eltérõ hosszúak, és marha sok ez event, és a tutorial (hosszabb szövegek) ezért annál sztem több, de ki tudja, mit hoz a holnap

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Kopiati
A DLC-k külsõs cég munkái (eu3, hoi 3, vic 2) esetében, ezért a késöbbi patchekkel nem is nagyon kompatibilisek😄 szóval itt ez a 2 dlc, ami a játék része, annyira, hogy még az elsõ szövegfájlban benne is van a neve. Több arc pajzs csomag lesz, mert az számozva is van, nekem ck1 kimaradt az életembõl, úgyhogy nem tudom hasonlítani.

Sajnos a EUIII-nál ezek már erõsen megjelentek. Ki is jött hozzá vagy hat sprite pack DLC.
ezek a letölthetõ kiegészítõk tényleg röhejesek , azt hittem a Paradox többet ad magára ennél.
Ezután jöhetnek a fizetõs patchek.
Nem rossz, de azzal egyetértek, higy az ambition/plot rész lehetne bõvebb.
Ennél többet vártam. Nem érzem, hogy a Crusader Kings elsõ részéhez képest a grafikán kívül nagyot javult volna. Változott, de nem javult. Sõt helyenként sekélyesebbnek érzem. Attól félek, hogy minden ficsõrt DLC-hegyekben akarnak majd kiadni hozzá. Mint a mongol faces és a dinasty shields. a designnal sem vagyok elégedett. Ehhez a korhoz sokkal hangulatosabb interface/design kialakítás nem lett volna egy nagy dolog.

Szóval nem rossz, de a CK I-nél semmivel sem lenne jobb, ha annak is ilyen térképfelülete lenne.
Törölt felhasználó
Az fasza 😊

mi kell ahhoz, hogy azt a sort tudd állítani? Én minden mást tudok, csak azt nem 😞
Pluskast
Az uccsó mondat az nem negyon szeretik akart lenni😊

Pluskast
Igen. A Laws menüpontban (tudod ott baloldalt az a kis kalapács) be kell állítanod a crown authority-t high-ra vagy annál nagyobbra. Ebben az esetben a földesuraidnak engedélyt kell kérniük, hogy háborúzhassanak egy másik nemessel. Azonban high-ra felvinni elég nehéz. Nekem egy királyom uralkodása alatt sikerült az utódjánál kérték a nemesek, hogy állítsam vissza a jogaikat (medium authority-ra). Nemmet mondtam. Szét is hullot a királyságom😊 Szóval azt nagyon szeretik ráadásúl az alapból -50 oppiniont ad. Az minden földesuradnál -50 a like😊

Törölt felhasználó
Mint király meg lehet tiltani valahogy hogy a földesurak egymással háboruzzanak?

Köszi a munkát Kopati
Köszi Kopiati az ismételt honosítást, az lenne még a kérdésem szted meglehet csinálni az egészet magyarra?
Ha igen akkor mikorra?
Élõre is köszi a választ.
Törölt felhasználó
Házasságnál, amikor mint király házasítanám a gyerekeimet, rányomok a két gyûrûre, és elõ ugrik a lista, ha nincs benne megfelelõ rangú akkor inkább hagyjam?
nektek mi a tapasztalatotok?
Kopiati
Újabb verzió (olvass el fájlban vannak részletek, hibákat továbbra is várom !e-mail!-ben a mellékelt címre.
Magyarítás LETÖLTÉS