Crusader Kings II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
@aitoaneer: 1. csak country tud claimet és úgy hogy bemész a tanács ablakba és kancellárnál megnyomod ezt fabricate claim-et és utána a térképen kiválasztod a területet amelyiket claimelni szeretnéd és elég véletlen szerû hogy mennyi idõ van amikor csak 1-2 hónap de akár jó pár évig is elhuzodhat
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
1. A kancellár fabricate claim-el tud calimet duchy-ra vagy kingdom-ra is, vagy csak egyes county-ra? Ha igen, hogyan kell?
2. A fabricate claimal szerzett claim örökölhetõ? Érdemes öreg királlyal claimet fabrikálni, annak reményében, hogy majd az örökös meghódítja?
3. Az elective örökösödési rendszer hogy mûködik? Minden birtokot és címet a választott örököl? A választott örököst meg kell szavazni a vazalusoknak? Ha nem szavazzák meg ki örököl?
4. Ha az örökösöm felesége egy county grófja, akkor az örökösöm megkapja azt a grófságot tronralépéskor? Esetleg a feleség halálakor?
Segítsetek megválaszolni. Köszi.
Birodalmat nem lehet csinálni létrehozni?
"hány saját birtokot hagytok meg?"
Maxot. Általában két teljes hercegséget, esetleg +Velence, ez a királyi hatalom pénzügyi és katonai háttere. Ezért rossz a gavelkind, ott ezt nem lehet megcsinálni (kivéve ha bátor vagy és egy szál fiadon kívül a többit mind megmérgezteted/püspököt csinálsz belõle).
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
Az angol-magyar nyelvtan eltéréseit, ahol tudom igyekszem korrigálni (kerülöm a ragokat, toldalékokat a scriptre illesztve, ezért van szok "randomnév" személyével, mert el tudom kerülni a val-velezeést), van ahol pl a he, his, him szavakat teszi be a script, egyenlõre azokra meg nem mászok rá, mert szeretem látni a játékon belül, hogyan jön elõ, és mi a szerepe a scriptnek.
Szóval azért remélem ennyi nyelvidegenség nem veri ki a biztosítékot.
Ezen belul peldaul a Kiralyi Magyarorszag vagy peldaul a Kiralyi Horvatorszag ertendo ?
Mert forditas szempontjabol a Horvat vagy Magyar kiralysag lenne a helyes. Mindegy ha majd vegeztetek a forditassal, akkor a scripteknel a feliratozast majd atnezhetem, mert ahogy lattam furcsa szokapcsolatokat krealnak a scriptek, koszonhetoen az angol nyelvtan massaganak.
LETÖLTÉS!
Szászokkal meg azt kell csinálni hogy elveszed feleségül a német császár nõvérét, segítségül hívod és láblógatva nézed ahogyan feltörli a padlót a norvég királlyal meg Vilmossal.
Wallentinus
Wallentinus
Elkövettem egyrészt egy olyan hibát, hogy duke-nak adtam plusz területet, meg volt hogy foglalt is magának, és attól kezdve ahhoz a duchy-hoz tartozott azután már az a terület is.
Marhára nem akarnék már ilyen dög nagy hercegséget kiosztani, de nem láttam módot arra, hogy kivonjak alóla, még akkor sem, ha épp nincs kiosztva.
Próbáltam megoldani, hogy játszható legyen a muszlimok, és pogányok. Találtam videót róla, meg lentebb írták is, de valamiért nem nyitja meg a notepadot. Egyszerûen lefagy... Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy virágbolti verzió patchelve, lehet ez a gond, vagy valaki találkozott már ehhez foghatóval?
Mivel egy kis grófsággal szeretném elérni a 100.000 pontot nagyon odafigyelek mikor kit támadok. Lehetõleg mindent minimális erõfeszítéssel kell megoldani. Mindig kell valami tartalék, mert úgy láttam, akkor szívesen legénykednek az otthoniak, ha nincs tartalék.
Legutóbb az Algírok utolsó hercegsége ellen mentem és kb 5000-es mezei sereget tippeltem, kicsit többen voltak, de bõven leverte a 7000-es saját (ennyit vittem a max 20k-ból, amit ki tudnék állítani, kvázi csak Palermo vonult hadba), plusz a 2250 zsoldos. Így amikor Marokko beszállt egy 10000-es meglepetés sereggel azt az otthoniak még mindig csak részleges mozgósításával és egy további 4500as zsoldossereggel lekezeltem. És még mindig volt tartalék a királyságban egy esetleges belsõ villongás felszámolásához.
Most 1180-at írok és 50 arany körüli a bevételem 11 birtokból. Jellemzõen mindig van 500 arany készpénz a váratlan helyzetek miatt. A Német-Rómaiaknak úgy mentem neki, hogy volt majd 3000 aranyam. Ennek köszönhetõen a háború vége felé 2 kivételével az összes zsoldoskompánia (az elsõkbõl mondjuk pár száz ember maradt már) nekem dolgozott.
Wallentinus
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A muszlimok már az elején is nagyon fejlettek, legalábbis katonailag. A tartományaikban jellemzõen nagyon fel vannak fejlesztve a birtokok. Egy-egy tartományból 1000-2000 embert tudnak simán hadba hívni és nagyon magas a toborzási sebességük. Illetve gyakran csatlakoznak egymás háborúihoz így hirtelen meg tud jelenni egy nem várt nagy sereg. Jártam én is így.
Így az írásod alapján Afrikából dobhatta át a seregeket. Nézz meg egy-két tartományt, hogy mik vannak nekik.
Lehet ellenük jobb, ha nem vered le teljesen a seregeiket. Akkor nem mennek haza a vezérek újabbat toborozni.
Wallentinus
Jellemzõen úgy vívom a háborúkat, hogy 1 vagy 2 zsoldossereget felbérelek, majd hadba hívom a nemeseket. A teljes sereg összegyûlik a felvonulási tartományban. Megvívja a döntõ mezei csatát. Ezt azért jellemzõen hosszabb manõverezés elõzi meg. A csata után a nemesi és néha a saját csapatokat is hazaküldöm. Csak a zsoldosok ostromolgatnak. Ha az ellenfél mozgósít, akkor én is, és ismét egy nagy mezei csatát vívok vele. Néha elég csak a fõ tartományból hadba hívni a saját csapatokat. Onnét most max 10k (ami azért néha lefogy 4k körülire) körül tudok mozgósítani. Ráadásul abban a tartományban nagyon szépen gyarapszik a sereg.
Ha az ellenfél erõsebb, akkor beengedem a területemre. Így nekem rövidebb, neki hosszabb lesz az utánpótlási vonala. Sõt így ellátási problémái is neki lesznek.
Mondjuk ezt Itáliában könnyebb megtenni. Hajóval gyorsan lehet a part menti tartományokba szállítani a csapatokat.
Wallentinus
Elvben a másodszülöttet tõr nélkül is félreállíthatod ha free investiture van, a püspökök nem örökölhetnek.