271
-
Reg5 #111 De miért zavarja ha észre se veszi? -
sanyicks #110 az a 10-ből 9 az kb 2 összesen :D
Egyébként ezeket az embereket az is zavarná ha nem lenne benne semmi :D (ha van akkor az a baj, ha nincs akkor az a baj) -
#109 Nekem azért van némi fogalmam mivel beletúrtam..... (nem tudom ezt is mért gondolják az operások hogy más csak innen onnan összeolvas)
A windows más... és igen én személyszerint kihasználom azokat a programjaimat amiket feltettem. -
#108 Elég sok van. Nem nem fogom megnevezni őket nektek fanoknak teljesen felesleges. Főleg Pengének. de milyen érdekes ha az én gépem elé is leül v-ki és operát nyit 1 olyan oldalt ami nem tökéletes tuti talál benne.
Tudom szerinted user error , nem baj ez a,úgy is FF topik ;) ami forever :D -
#107 Nem, de akkor is, egyébként 10 ből 9 ember indoka ez az operával szemben, hogy zavarja azu a rengeteg belezsúfolt dolog. Míg a Chrome meg a FF "meztelen" . -
#106 "a minőséggel van a probléma nem véletlenül van az hogy ha szar egy program akkor a kutyának se kell és ez az isten király opera estében is így van."
-
balee66 #105 Amúgy önmagától a speeddialtól lehet, hogy nem lassul le az FX (valójában igen, de nem biztos, hogy mindenkit annyira zavar, mint engem, talán észre sem veszitek...), de ha már feldobok mellé plusz néhány add-ont, hogy legalább egy alap Opera szintet elérjen, akkor bizony rahedli dög nagy és irgalmatlanul lassú lesz. -
#104 "Operával meg az a bajom hogy túl nagy területet foglal el a képernyőből a GUI."
Láttad te már 9.0 óta egyáltalán? A 10.5x óta meg még kevesebb területet foglal, mint a Chrome, mert ugyanaz az elosztása, de nincs az a lóbaszó URL sáv és ikonsáv.
"Biztosan meg tudnám oldani hogy kis ikonok, vékony könyvjelzősáv legyen benne, de minek szöszöljek"
Ha neked egyetlen kattintás szöszölés...
http://my.opera.com/community/customize/skins/ -
balee66 #103 Miért, a Windowsban is kihasználsz minden lehetőséget, meg az összes többi programban is, amit használsz?
Olyan ez, mint a PhotoShop. Kevesen vannak, akik igazán komolyan hardcore használják, a többség egy szimpla contrast/brightness/saturation állításra is azt használja, pedig ezer és egy másik program van rá.
Ti, akik ezzel érveltek, szerintem fogalmatok sincs arról, mi is van az Operában valójában, esetleg egy-egy leírást olvastok róla, látjátok, hogy M2, Unite, Torrent, IRC, stb., és már ráfogjátok, hogy "idegesítő". -
#102 Ezt igazán kifejthetnéd, melyek azok a rakás oldal, különben a végén még kiderül, hogy ezredforduló előtti forrásokból tájékozódsz. -
#101 Tudod ezzel az a gond hogy addig nem is tudsz egy két dologról hogy van benne míg nem mondják. De onanntól már fúj bloatware. Persze ezek a dolgok smemit nem foglalnak a memóriából, prociból, ha nem hazsnálod őket. Ellenben egy két chroem kiterjesztéstől ami foylamatosan eszi a ramot még akkor is mikor nincs szükség rá. -
sanyicks #100 miért idegesítő? Idegbeteg vagy? -
#99 De idegesítő hogy mindennel tele van amiről a feléről az átlag azt se tudja miaz. Nekem am,úgy nem lassult a speedialtól. -
#98 Akkor mondja meg nekem valaki hogyan tudom a Személyes Sávon egyszerre törölni az összes elemet?
Ez már szőrszálhasogatás és az egyklikkes dolgok az 1 bites usereknek kellenek mert nemtud gondolkozni.
Ha mindent mappákba rendezel akkor csinálsz egy személyes sáv mappát a könyvjelzőkben és minden személyes sávra kirakott könyvjelzőt oda mentesz el. Gondolom azt mondanom sem kell hogy Ctrl+Shift+B és nyomsz egy Del gombot a személyes sáv mappán. -
balee66 #97 FF Speeddial add-on. Miért telepítene bárki is +1 addont, ha default tartalmaz a böngésző egy remekül használható speeddialt?
Az addon +memória, +lassulás, ráadásul tele van olyan ficsőrökkel, amiket az átlagfelhasználó sosem használ, ennek ellenére lassítják a speeddial megnyitását.
Az Operában semelyik, nem használt extra nem foglal memóriát, és nem lassitja le a browsert. -
#96 Köszi. Csak éppen mappákat nem tudok rárakni... :\ Szóval ez a megoldás kiesett.
Azért vicc hogy a "nagyon testre szabható" Operában csupán a könyvjelzőket nem lehet normálisan kezelni.
Akkor mondja meg nekem valaki hogyan tudom a Személyes Sávon egyszerre törölni az összes elemet? -
#95 Operában a könyvjelzőket a bal felső piros menüből tudod elérni. Konkrétan iylen hogy könyvjelző sáv nincsen. Személyes sáv van, és csak azokat a könyvjelzőben lévő címeket teszi ki oda, ahol be van jelölve, hogy mutassa a személyes sávon.
Egyébként ha kezdősávot beállítod, akkor a címsor alá kiteszi a könyvjelzőket mait 1 kattintással le lehet nyitni. A kezdősáv meg csak üres lapon meg ha a címsorba kattintasz akkor látszik.
-
Rotyoka #94 Bekapod? :D -
#93 Menű gomb - megjelenés -eszköztárak -nézetsávhoz pipa - kicsit lejjebb : stílus - itt válaszd a csak gombképek opciót . Majd okézd le . Egyesével távolítsd el ami rajta van ( jobbklikk testreszabás - eltávolításd ) . Most nyisd meg a panelt és a shiftet nyomva tartva azt húzol az új eszköztárra amit akarsz , mappákat , könyvjelzőket jegyzeteket , akármit . -
balee66 #92 ELdorado Explorer :D -
#91 EI ? :) -
balee66 #90 http://magyaropera.blog.hu/2008/11/22/mibol_el_az_opera -
Rotyoka #89 Hmm a te logikád szerint, akkor az EI a best böngésző mert azt használja a legtöbb ember. Aham értem.
Akkor ezek szerint Photoshop is egy szar program mert az emberek 95%-a paint et használ..
értem én! -
Inquisitor #88 Hmmm. Nem tudja valaki, az x64 FF 4-ből nincs magyar?
Csak olyat találtam, ami US English és pre-bétának (4) hívja magát ...
Eddig gányolt, nem original 3.7-es Minefield volt vent x64-ből. -
#87 Mondd meg hogy tudom a könyvjelző sávot a címsora alá tenni és leváltom Operára a FF-ot. Nekem csak ennyi igényem van. Nem ragaszkodom egy böngészőhöz sem, csak azt használom ami nekem kényelmes és vizuálisan is kellemes ránézni, meg tudjon még pár dolgot ha igényem támad rá.
Gyorshívó szép meg jó, csak én mappákba csoportosítom a gyakran látogatott oldalakat, hogy jobban átlássam és nem ömlesztve. A mellett meg vannak még ömlesztett dolgok is, de ez már más kérdés. Egyszerűbb számomra rábökni egy mappára hogy "mindegyik megnyitása" és máris ott van az adott kategóriából az összes lap, nem kell mindegyiket külön-külön megnyitni.
(Azt a képet munkahelyemen lőttem, ott meg tojok az egészre. Itthon másodlagos, kiterjesztett kijelzőn tolom, tehát nincs tálca.) -
#86 "A könyvjelzősávra meg szerintem nem sok szükség van a gyorshívó mellett. 5x5-ös gyorshívómérettel 25 oldalt rakhatsz ki a kezdőlapra, annál többet pedig szerintem kevesen látogatnak napi rendszerességgel."
Na ott a pont! Amiket tudom, hogy gyakran használok, azok speed dialon vannak. Amiket ritkábban használok, mondjuk egy bizonyos alkalomra mentem el, az mind el van mentve Opera session-nek, esetleg valóban könyvjelzőnek _nicknévvel_ ellátva - FF-ban van ilyen? -, aztán amikor kell csak a nicket írom be a böngészősávba. Egyáltalán nincs szükségem a böngészősáv megjelenítésére. -
#85 Mert van hozzá Fast Dial is - így nem tudnak dönteni. -
#84 Alapból fele ekkora az opera fejléce. A könyvjelzősávra meg szerintem nem sok szükség van a gyorshívó mellett. 5x5-ös gyorshívómérettel 25 oldalt rakhatsz ki a kezdőlapra, annál többet pedig szerintem kevesen látogatnak napi rendszerességgel. Az a 25 oldal meg amúgy is teletömné az összes böngésző fejlécét. A többieknek akik meg írták, hogy rakjak fö kieget a firefoxhoz meg a chromehoz, hogy megkapjam ugyanazt amit az opera alapból tud, csak annyit mondok, hogy inkább nem:D -
Reg5 #83 Tudnám az FF-be miért nem építik bele a speed dilat? -
#82 Btw. pixeleken akadsz fenn, erre azt látom az asztalodon, hogy a windows 7 féle tálcát használod. Ennyi erővel igazán átállíthatnád régire - tulajdonságok, soha ne csoportosítsa, aztán kis ikonok -, és mindjárt a felére csökken a tálcád mérete, több helyet hagyva a Firefoxodnak, amit úgyse akarsz lecserélni csak keresed a kifogásokat. -
#81 Ez már csak szőrszálhasogatás ... nem akarásnak nyögés a vége.
Amúgy látom kurvaszépen lecopyzták az operát! xD -
#80 Opera vs. Firefox. Egyéb óhaj-sóhaj, kérdés, panasz, kérvény, beadvány? -
#79 Nah most megnéztem a dolgot: Legújabb Opera vs Legújabb Firefox (4.0 béta3)
FF-ben két klikk az állapotsor kivétele és a könyvjelzők eszköztár betétele. Így ugyanannyi helyet foglal a kettő de van némi különbség az Opera és a FF között esztétikában (Nem tetszik hogy lent van az Operában az eszköztár, de ha felrakom akkor meg így néz ki:)
-
#78 Nekem ennyit foglal el az Opera felülete. - Nem sokallom. -
#77 Sokakat mint engem is kifejezetten idegesít a mindennel telepakolt opera.... FF-be Chrome-be viszont azt teszel bele amit TE AKARSZ. -
#76 Akkor most legyen kint a könyvjelzők eszköztár. Nekem mindig látható minden böngészőmben, és az Operában úgy tapasztaltam hogy az átlagnál vastagabb. De ha mondasz egy módot amivel vékonyíthatom és a címsor alá tehetem (ala Chrome) Isten bizony azt fogom használni továbbra is.
(amúgy meg Win7-et használok, nem XP-t. De mutasd meg nekem Knopix 5-ön is KDE alatt, mert csak akkor hiszem el <gonoszkodás_off>))
#58-59: Csináld meg úgy hogy az Operában is be van kapcsolva a könyvjelző eszköztár. Aztán meg úgy hogy FF4-et használsz. -
#75 FF-be speed dial. Chrome-be meg letűzöd a szöggel a lapot és megtartja nem törli vagy oda is speed dial ha nem elég a gyári hely . -
#74 Hát de most nem nevetséges? Barebone-t hasonlítanak full konfighoz, és azt hajtják hogy a barebone mennyire kurvajó, mert ezt meg azt adsz hozzá és ugyanolyan mint a full konfig, amivel te már alapból rendelkezel. -
#73 Még mindig az addonokat emlegetitek ... nem fogjátok fel, hogy ha valami _integráltan_ tud valamit, azt sokkal többen preferálják, mert nem kell csinálni érte _semmit_, alapból ott van az orrod előtt?! -
Reg5 #72 Miért gondolja az emberek többsége, hogy ami nincs nagyon elterjedve az csak szar lehet? Főleg úgy hogy észrevehetően gőzöd nincs hogy is néz ki az Opera.