Merre tovább Firefox?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én egyedül Pengét szoktam látni itt és a ph!-n, rajta kívül egyetlen nicket tudok mondani, aki szintén ph!-s... ennyi.

bojti
Már megbeszéltük , neked Opera nem való . IE vagy maximum Chrome . A többi neked már túl bonyolult . Mennyé szépen alukálni . Ahogy láttam este ma is rendesen "dolgoztál " itt is és az IT Cafén is . Gratula !

Penge4
"Nem tetszik hogy lent van az Operában az eszköztár, de ha felrakom akkor meg így néz ki"

http://magyaropera.blog.hu/2010/05/29/konyvjelzosav_a_cimsav_alatt

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Szinte mindegyik Firefox-os és Chrome-os add-onra van megfelelõ Opera userjs, szóval fail...

Airbus A380
Azt viszont még mindig nem értem hogy az opera védõk lelkes elit csoportja miért tûnik fel minden fórum minden böngészõs topikjába.... engem nem zavartok de kicsit fura... ha annyira szuperklassz , nem kéne minden egyes helyen hírdetnetek.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Nem csak rólad van szó, hanem azokról a tessék-lássék userekrõl, akik tényleg ki sem próbálták az Operát, csak hablatyolnak róla. Sem a Fx, sem a Chrome, sem a Safari büdös életbe nem fog eljutni arra a szintre, ahol az Opera most áll, attól függetlenül is, hogy szegény Operát már szinte totál lebutították.

Érdekes hozzáállás amúgy: Operában alapból ott a speeddial, a smooth scroll, a keresõtestreszabás, sokaknak még sem tetszik - de azért csak töltögetik le a speeddial, a smooth scroll meg az ilyen-olyan add-onokat, hadd egye csak a memóriát, hadd lassítsa csak a gépet...

Penge4
"ha valami _integráltan_ tud valamit, azt sokkal többen preferálják, mert nem kell csinálni érte _semmit_, alapból ott van az orrod elõtt?!"

Ráadásul együttmûködnek egymással a funkciók. Ebben még a Firefox is sokkal jobb, mint például a Chrome, ahol nem mûködnek az addonok sem HTTPS kapcsolaton, sem belsõ lapokon és semmilyen módon nem is lehet mûködésre bírni.

Ráadásul az Opera ezen felül még bõvíthetõ is. UserJS, UserCSS, sajátgombok, Unite App-ok, egyéni menük, és külsõ alkalmazásoknak még ott vannak a widgetek is.

Ezerszer bõvíthetõbb, mint a Chrome. A Firefox addonok alapja is JavaScript. A kérdés azon van, hogy milyen dolgokhoz fér hozzá.

Firefoxban megtehette Giorgio Maone, hogy az addonjával kiiktasson egy másik addont (Adblock) a pénzért. Ugyanezt megtehetné akár a felhasználók netbankos adataival, ugyancsak a pénzért. Egy idõben pedig kiemelt addon volt a NoScript.

Szóval nem olyan nagy hülyeség azért, hogy nem nem kap korlátlan jogkört a kiegészítõ készítõje.

Operában is szinte minden megoldható a fent felsoroltakkal, az meg, hogy még nem írt hozzá senki megfelelõ UserJS-t, UserCSS-t, Unite App-ot maximum arra bizonyíték, hogy nincs mögötte közösség. Nem a specifikációk technikai akadálya.

A Chrome meg... max ennyivel tudom jellemezni:

Airbus A380
Nem biztos mert Chrome-.ba meg a FF-be beletehet amit akar és ez itt a lényeg.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
Mittomén pszihológia.

Airbus A380
Na igen de én nem karácsonyfának használom a böngészõt, 3-4 kieg-et meg simán elbír lassulás megléte nélkül.

De miért zavarja ha észre se veszi?

az a 10-bõl 9 az kb 2 összesen 😄

Egyébként ezeket az embereket az is zavarná ha nem lenne benne semmi 😄 (ha van akkor az a baj, ha nincs akkor az a baj)

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Airbus A380
Nekem azért van némi fogalmam mivel beletúrtam..... (nem tudom ezt is mért gondolják az operások hogy más csak innen onnan összeolvas)

A windows más... és igen én személyszerint kihasználom azokat a programjaimat amiket feltettem.

Airbus A380
Elég sok van. Nem nem fogom megnevezni õket nektek fanoknak teljesen felesleges. Fõleg Pengének. <#ravasz1><#mf1> de milyen érdekes ha az én gépem elé is leül v-ki és operát nyit 1 olyan oldalt ami nem tökéletes tuti talál benne.

Tudom szerinted user error , nem baj ez a,úgy is FF topik 😉 ami forever 😄

Airbus A380
Nem, de akkor is, egyébként 10 bõl 9 ember indoka ez az operával szemben, hogy zavarja azu a rengeteg belezsúfolt dolog. Míg a Chrome meg a FF "meztelen" .

Penge4
"a minõséggel van a probléma nem véletlenül van az hogy ha szar egy program akkor a kutyának se kell és ez az isten király opera estében is így van."

Amúgy önmagától a speeddialtól lehet, hogy nem lassul le az FX (valójában igen, de nem biztos, hogy mindenkit annyira zavar, mint engem, talán észre sem veszitek...), de ha már feldobok mellé plusz néhány add-ont, hogy legalább egy alap Opera szintet elérjen, akkor bizony rahedli dög nagy és irgalmatlanul lassú lesz.

Penge4
"Operával meg az a bajom hogy túl nagy területet foglal el a képernyõbõl a GUI."

Láttad te már 9.0 óta egyáltalán? A 10.5x óta meg még kevesebb területet foglal, mint a Chrome, mert ugyanaz az elosztása, de nincs az a lóbaszó URL sáv és ikonsáv.

"Biztosan meg tudnám oldani hogy kis ikonok, vékony könyvjelzõsáv legyen benne, de minek szöszöljek"

Ha neked egyetlen kattintás szöszölés...

http://my.opera.com/community/customize/skins/

Miért, a Windowsban is kihasználsz minden lehetõséget, meg az összes többi programban is, amit használsz?

Olyan ez, mint a PhotoShop. Kevesen vannak, akik igazán komolyan hardcore használják, a többség egy szimpla contrast/brightness/saturation állításra is azt használja, pedig ezer és egy másik program van rá.

Ti, akik ezzel érveltek, szerintem fogalmatok sincs arról, mi is van az Operában valójában, esetleg egy-egy leírást olvastok róla, látjátok, hogy M2, Unite, Torrent, IRC, stb., és már ráfogjátok, hogy "idegesítõ".

Penge4
Ezt igazán kifejthetnéd, melyek azok a rakás oldal, különben a végén még kiderül, hogy ezredforduló elõtti forrásokból tájékozódsz.

Mardel
Tudod ezzel az a gond hogy addig nem is tudsz egy két dologról hogy van benne míg nem mondják. De onanntól már fúj bloatware. Persze ezek a dolgok smemit nem foglalnak a memóriából, prociból, ha nem hazsnálod õket. Ellenben egy két chroem kiterjesztéstõl ami foylamatosan eszi a ramot még akkor is mikor nincs szükség rá.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

miért idegesítõ? Idegbeteg vagy?

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Airbus A380
De idegesítõ hogy mindennel tele van amirõl a felérõl az átlag azt se tudja miaz. Nekem am,úgy nem lassult a speedialtól.

Mardel
Akkor mondja meg nekem valaki hogyan tudom a Személyes Sávon egyszerre törölni az összes elemet?

Ez már szõrszálhasogatás és az egyklikkes dolgok az 1 bites usereknek kellenek mert nemtud gondolkozni.

Ha mindent mappákba rendezel akkor csinálsz egy személyes sáv mappát a könyvjelzõkben és minden személyes sávra kirakott könyvjelzõt oda mentesz el. Gondolom azt mondanom sem kell hogy Ctrl+Shift+B és nyomsz egy Del gombot a személyes sáv mappán.

FF Speeddial add-on. Miért telepítene bárki is +1 addont, ha default tartalmaz a böngészõ egy remekül használható speeddialt?
Az addon +memória, +lassulás, ráadásul tele van olyan ficsõrökkel, amiket az átlagfelhasználó sosem használ, ennek ellenére lassítják a speeddial megnyitását.
Az Operában semelyik, nem használt extra nem foglal memóriát, és nem lassitja le a browsert.

Magiszter
Köszi. Csak éppen mappákat nem tudok rárakni... :\ Szóval ez a megoldás kiesett.
Azért vicc hogy a "nagyon testre szabható" Operában csupán a könyvjelzõket nem lehet normálisan kezelni.

Akkor mondja meg nekem valaki hogyan tudom a Személyes Sávon egyszerre törölni az összes elemet?

Mardel
Operában a könyvjelzõket a bal felsõ piros menübõl tudod elérni. Konkrétan iylen hogy könyvjelzõ sáv nincsen. Személyes sáv van, és csak azokat a könyvjelzõben lévõ címeket teszi ki oda, ahol be van jelölve, hogy mutassa a személyes sávon.
Egyébként ha kezdõsávot beállítod, akkor a címsor alá kiteszi a könyvjelzõket mait 1 kattintással le lehet nyitni. A kezdõsáv meg csak üres lapon meg ha a címsorba kattintasz akkor látszik.

Bekapod? 😄

bojti
Menû gomb - megjelenés -eszköztárak -nézetsávhoz pipa - kicsit lejjebb : stílus - itt válaszd a csak gombképek opciót . Majd okézd le . Egyesével távolítsd el ami rajta van ( jobbklikk testreszabás - eltávolításd ) . Most nyisd meg a panelt és a shiftet nyomva tartva azt húzol az új eszköztárra amit akarsz , mappákat , könyvjelzõket jegyzeteket , akármit .

ELdorado Explorer 😄

Airbus A380
EI ? 😊

Hmm a te logikád szerint, akkor az EI a best böngészõ mert azt használja a legtöbb ember. Aham értem.

Akkor ezek szerint Photoshop is egy szar program mert az emberek 95%-a paint et használ..

értem én!

Hmmm. Nem tudja valaki, az x64 FF 4-bõl nincs magyar?
Csak olyat találtam, ami US English és pre-bétának (4) hívja magát ...
Eddig gányolt, nem original 3.7-es Minefield volt vent x64-bõl.

Magiszter
Mondd meg hogy tudom a könyvjelzõ sávot a címsora alá tenni és leváltom Operára a FF-ot. Nekem csak ennyi igényem van. Nem ragaszkodom egy böngészõhöz sem, csak azt használom ami nekem kényelmes és vizuálisan is kellemes ránézni, meg tudjon még pár dolgot ha igényem támad rá.

Gyorshívó szép meg jó, csak én mappákba csoportosítom a gyakran látogatott oldalakat, hogy jobban átlássam és nem ömlesztve. A mellett meg vannak még ömlesztett dolgok is, de ez már más kérdés. Egyszerûbb számomra rábökni egy mappára hogy "mindegyik megnyitása" és máris ott van az adott kategóriából az összes lap, nem kell mindegyiket külön-külön megnyitni.

(Azt a képet munkahelyemen lõttem, ott meg tojok az egészre. Itthon másodlagos, kiterjesztett kijelzõn tolom, tehát nincs tálca.)

hdo
"A könyvjelzõsávra meg szerintem nem sok szükség van a gyorshívó mellett. 5x5-ös gyorshívómérettel 25 oldalt rakhatsz ki a kezdõlapra, annál többet pedig szerintem kevesen látogatnak napi rendszerességgel."

Na ott a pont! Amiket tudom, hogy gyakran használok, azok speed dialon vannak. Amiket ritkábban használok, mondjuk egy bizonyos alkalomra mentem el, az mind el van mentve Opera session-nek, esetleg valóban könyvjelzõnek _nicknévvel_ ellátva - FF-ban van ilyen? -, aztán amikor kell csak a nicket írom be a böngészõsávba. Egyáltalán nincs szükségem a böngészõsáv megjelenítésére.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

lck
Mert van hozzá Fast Dial is - így nem tudnak dönteni.
buklee
Alapból fele ekkora az opera fejléce. A könyvjelzõsávra meg szerintem nem sok szükség van a gyorshívó mellett. 5x5-ös gyorshívómérettel 25 oldalt rakhatsz ki a kezdõlapra, annál többet pedig szerintem kevesen látogatnak napi rendszerességgel. Az a 25 oldal meg amúgy is teletömné az összes böngészõ fejlécét. A többieknek akik meg írták, hogy rakjak fö kieget a firefoxhoz meg a chromehoz, hogy megkapjam ugyanazt amit az opera alapból tud, csak annyit mondok, hogy inkább nem😄

Minden étkezés előtt és után között van az evés.

Tudnám az FF-be miért nem építik bele a speed dilat?

hdo
Btw. pixeleken akadsz fenn, erre azt látom az asztalodon, hogy a windows 7 féle tálcát használod. Ennyi erõvel igazán átállíthatnád régire - tulajdonságok, soha ne csoportosítsa, aztán kis ikonok -, és mindjárt a felére csökken a tálcád mérete, több helyet hagyva a Firefoxodnak, amit úgyse akarsz lecserélni csak keresed a kifogásokat.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

hdo
Ez már csak szõrszálhasogatás ... nem akarásnak nyögés a vége.

Amúgy látom kurvaszépen lecopyzták az operát! xD

hdo
Opera vs. Firefox. Egyéb óhaj-sóhaj, kérdés, panasz, kérvény, beadvány?

Magiszter
Nah most megnéztem a dolgot: Legújabb Opera vs Legújabb Firefox (4.0 béta3)
FF-ben két klikk az állapotsor kivétele és a könyvjelzõk eszköztár betétele. Így ugyanannyi helyet foglal a kettõ de van némi különbség az Opera és a FF között esztétikában (Nem tetszik hogy lent van az Operában az eszköztár, de ha felrakom akkor meg így néz ki😊

Airbus A380
Sokakat mint engem is kifejezetten idegesít a mindennel telepakolt opera.... FF-be Chrome-be viszont azt teszel bele amit TE AKARSZ.

Magiszter
Akkor most legyen kint a könyvjelzõk eszköztár. Nekem mindig látható minden böngészõmben, és az Operában úgy tapasztaltam hogy az átlagnál vastagabb. De ha mondasz egy módot amivel vékonyíthatom és a címsor alá tehetem (ala Chrome) Isten bizony azt fogom használni továbbra is.
(amúgy meg Win7-et használok, nem XP-t. De mutasd meg nekem Knopix 5-ön is KDE alatt, mert csak akkor hiszem el <#hehe> <gonoszkodás_off>😉)

#58-59: Csináld meg úgy hogy az Operában is be van kapcsolva a könyvjelzõ eszköztár. Aztán meg úgy hogy FF4-et használsz.

Airbus A380
FF-be speed dial. Chrome-be meg letûzöd a szöggel a lapot és megtartja nem törli vagy oda is speed dial ha nem elég a gyári hely .

hdo
Hát de most nem nevetséges? Barebone-t hasonlítanak full konfighoz, és azt hajtják hogy a barebone mennyire kurvajó, mert ezt meg azt adsz hozzá és ugyanolyan mint a full konfig, amivel te már alapból rendelkezel.

hdo
Még mindig az addonokat emlegetitek ... nem fogjátok fel, hogy ha valami _integráltan_ tud valamit, azt sokkal többen preferálják, mert nem kell csinálni érte _semmit_, alapból ott van az orrod elõtt?!

Miért gondolja az emberek többsége, hogy ami nincs nagyon elterjedve az csak szar lehet? Fõleg úgy hogy észrevehetõen gõzöd nincs hogy is néz ki az Opera.