Merre tovább Firefox?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mardel
Kb. így tudlak elképzelni.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Mardel
De!

Mivel az Adblocknak is le kell tölteni egy listát így az Operahoz is kell egy lista annyi, hogy operahoz hobbi rajongók csinálnak listákat, persze az adblock listáját sem a a firefox csinálta mint ahogy más is csinálhat hozzá listát ahogy ajnasz is.
Ezen felül adtam egy 1 klikkes módszert a reklámblokkolásra, ami neked nem kell, mert macera.

Tudod erre már csak annyit tudok mondani mint az üvegtigrisben Mogyorónak:

Na húzzál haza és fõzess anyáddal!

Meg lehet az oldani Operában is, igaz utána kell nézni...

Egy szóval nem mondtam ilyet. Én csak azt írtam, hogy amit kevesebben használnak az is lehet ugyan olyan jó mint amit sokan (hogy miért annyian használják az más kérdés). Azt vedd figyelembe, hogy én az Opera elõtt az IE-t és FF-t csak azért használtam mert nem ismertem mást (tehát nem voltak kedvencek). Az Operához úgy jutottam el, hogy valahol hallottam a nevét (senki nem ajánlotta csak kíváncsi voltam), mondom megnézem mi ez, és megtetszett lett.

Airbus A380
Gondolom ez nem olyan hogy 1 kattintás és kikapcsolom.-

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
ott van linkeltem.

Mardel f köszi de nem fogok opcsizni . Az okokat tegnap írtam.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
Az adblock nem fehér képernyõt ad. Attól mert abba van kb 3-4 szûrõlista még élvezhetõ marad az oldal. Ne keverd össze a noscript-el... az valóban brutál, azt én se használom. De tessék cardatabase.net-en nekem pl ezeket szedte össze. link . Ezt az operába gondolom csak félóra nyomkodás után érhetõ el. plusz megint jön az hogy ez meg az nem mûködik az oldalon megint félóra nyomkodás az helyett hogy a FF-be 1 gombnyomás kikapcsolni az adblock-ot ha kell.

Mardel
Letöltöd, kicsomagolod és kettõt kattintasz a filter nevû (bat) fájlon. Újraindítod az Operat és Voilá van reklámblokkolás. (Ez a módszer törli a már eddig blokkolt dolgokat, viszont nagy valószínûséggel továbbra is blokkolja azokat.)

Hát, ezt én sem nagyon értem. Mutass akkor valami olyat, amit az adblock blokkol, és az Opera nem tudja.

miért a reklámblokkoló mit blokkoljon még? az oldal tartalmát? 😄D olyan jó az adblock hogy minden oldalon fehér képernyõ van?

Én feltettem az adbolkot, nem nagy szám... de mostmár nincs fent, mert a másik gépre chrome került, az nem olyan csiga rajta mint az ff 😊, és oda nem kell opera szerû képesség sem.

Képzeld az operában is 1 gombnyomásra kilõhetõek a dolgok, fail 😊
Nagyon ellenkezel és hordod össze a sületlenebbnél sületlenebb dolgokat.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Airbus A380
Jó akkor mutasd meg hogy hogyan. Amúgy meg sokkal bonyolultabb mint az adblock az 1 gombnyomásra kilõhetõ.

buklee
"És nem gondolnám hogy sületlenségeket írok"
És mégis😄 Az opera tartalom tiltása azt blokkolja amit szeretnél. De az opera turbó is megérne néhány sót.

Minden étkezés előtt és után között van az evés.

Airbus A380
Tedd fel az adbnlock-ot és meglátod miket blokkol.n

Airbus A380
Na ez az a dolog amihez semmi közöd hogy ki mit csiná. És nem gondolnám hogy sületlenségeket írok. Az meg külön ciki hogy megint mibe megy éát a topik.

bojti
Annyi sületlenséget írogatsz össze itt is meg a PH-n is . Olvasva a hozzászólásaidat -amik sokszor egymásnak is ellentmondanak - az ember csak fogja a fejét és azt kérdezi magától " atya világ ez hogy keveredett ide " .
Amúgy te sohasem dolgozol ??

Airbus A380
Az adblock blokkolja a google vackokat (third-party és társasága) is meg hasonlókat, viszont az opera beépítettje gyanítom csak a reklámokat,semmim mást. Nem véletlenül díjnyertes cucc az adblock.

És te mért gondolod ha egy programot a többség nem használ akkor az csak jó lehet ja tudom mert a többség csak hülye lehet az a pár nyomorult aki meg azt a szart használja az tudja mi a tuti nevetséges.
Ja, csak minek adblock, amikor jobb gomb-> tartalom letiltásával elintézek mindent.

Airbus A380
Egyébként adblock sem elérhetõ operára vagy ha igen az is 1 halandónak bonyolult betenni , míg a FF-be szintén 2 kattintás.

Airbus A380
Hiszen az a forever 😊 <#eljen>

És ha beállítod normálisan érzetre simán lekörözi az operát meg a Chrome-t (itt a számok szintén nem érdekelnek az érzet a lényeg tegnap frissítettem operát és jó 2-3mp-el késõbb hozta be az oldalakat mint az adblock-al megtámogatott 4-es FF )

Bár eddig nekem csak opoerával akadtak gondok oldalaknál, Chrome-al talán csak 1etlen 1szer.

Airbus A380
Engem a piros fül is zavar <#mf1> de ahogy penge mondta nem tudtam eltüntetni, pedig régen sikerült és akkor magamtól nyomkodtam és eltüntettem.

Airbus A380
Ne zavarjon hogy elég régóta nem is írtam az opera topikba.... ott és nem itt.

Na látod amit meg írtál az túl bonyolult.... FF-be viszont csak egy add-on telepítés ami 1 perc mindennel 1ütt. FF-OPERA 1-0

Az FLV. meg nekem pont megfelel sose voltak nagy igényeim .

SirAlo
En visszatertem a Firefoxhoz mert a Chrome tele van buggal vagy nemtudom mivel , flash chatet pl. ha kizoomolom az oldalt elcsuszik stb , nagyon sok problema van vele es a Chrome csak elindulasnal gyorsabb a Firefoxnal, weboldal betoltesi sebesseg az az oldaltol is fugg Opera is lehet jo de ahol chromeval egyszer problemam volt a belepessel ott Operaval is gond volt , addig Firefoxnal semmi gond nem volt. Szoval szerintem a firefox eddig a leghasznalhatobb bongeszo eddig!

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

most akkor már a memóriahasználat a gáz. Mindig lesz valami ami miatt gáz😄 legközelebb az hogy piros a bal fölsõ sarok 😊

Akit a számok érdekelnek, és díszknek vett ramot, az bemegy a beállításokba, és kisebbre állítja a memóriacachet, és várja a mindig újratöltõdõ dolgokat/hallgatja a vinyó recsegését 😊

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

én találtam valami widgetet is, tegnap elõtt töltöttem flash videot.

"ami egyszer FLV konténerben volt, abból már az életben nem lesz normális videó."

A legtöbb videó még mindig FLV, azokat tényleg nem érdemes letölteni, de van pár jó minõségû mp4...

Moderátornak tetszik lenni?
Amennyiben nem, úgy nincs joga és eszköze irányt szabni a topikban folyó disputának.
Köszönjük szíves türelmét és megértését 😊

Chrome-nak és Fx-nek van reklámja, az Opera szakemberei ebben nem jeleskednek.
Bocsássa meg, nekünk a világ, hogy szeretünk beszélgetni arról, ami számunkra a minõséget jelenti, és hogy szeretjük kitisztogatni a nem ritkán ködös fejeket...

Penge4
1: Ez nem a Firefox topicja, ez csak egy cikk a Firefoxról.
2: Nem én írtam le elõször az Opera szót.
3: Még csak nem is én szoktam írogatni, hogy "majd mindjárt jönnek az Opera fanok".
4: Nem én írogatok az PH-n sem az Opera topicban a Chrome-ról és a Firefoxról, a Chrome topicban az Operáról és a Firefoxról a Firefox topicban pedig a Chrome-ról és az Operáról.

A múltkor azzal trollkodtál, hogy a Safari-féle könyvjelzõs cover flow milyen über király és, hogy ilyen nincs Operához. Arra tényleg azt írtam, hogy ilyen nincs.

"és nem holmi YT downloaderrre gondoltam mivel az említett két Fx-es kieg sem csak arra jó."

Írtam. Belerakod a saját menüdbe az encoding xy format parancsot, ami elindítja az ffmpeg-et, miután telepítetted.

Ugyanezt a Download Helper is megteszi, ha konvertálni is akarod a videót, mivel ffmpeg nélkül nem tudja.

Linuxos leírás volt hozzá, szóval Windows-ra telepíted mellé a Python futtatókörnyezetet, vagy ha nem tetszik, akkor írsz hozzá egy batch fájlt, amihez nem kell külön futtatókörnyezet.

Én általában videót célszoftverrel kódolok, nem böngészõvel. És fõleg nem YouTube videót, mert ami egyszer FLV konténerben volt, abból már az életben nem lesz normális videó. <#hehe>

"senki nem várja végig a töltést"

Az elsõ bit letöltésekor bekerül. Onnantól töltheted.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Airbus A380
A topik címe amúgy Merre tovább Firefox, és nem támogassuk az operát fan club....

sztem a 0 elõl lemaradt egy 1-es minimum😄
Airbus A380
Hát ennyíre még Fx-eset és Chrom,e-os tábort nem láttam nyomulni mint az operásokat akik törnek be minden böngészõs topikba.

Airbus A380
PH-n se tudtatok elõállni olyannal ami a FF-hez van a Cache meg hülyeség.... senki nem várja végig a töltést , de én kipróbáltam és nem volt ott amit akartam pedig a tároló max méretre volt beállítva, de legyen . Állj elõ egy az alább írt Fx-es kieg-ekhez haonlóval, és nem youtube letöltõvel ...

Mardel
Mert az n+1 Chrome, Ffox felhazsnáló nem ezt teszi?
Nem tetszik eza kettõs mérce.

Airbus A380
Penge se talált biztos felvállalja mert még a ph-n is belenyugodottt hogy ilyet nem tudott nekem mutatni FF-opera 1-0<#mf1> és nem holmi YT downloaderrre gondoltam mivel az említett két Fx-es kieg sem csak arra jó. A memória éhséget is részben beismerte Penge az általa írt hivatalos magyar opera szócsövön, ezt is biztos felvállalja. Olvastam elismeri hogy az Fx-hez képest pl sokat eszik, az más kérdés hogy jól meg is magyarázza miért. De van akit csak a számok érdekelnek.

Airbus A380
Trollkodással csak az opera topikba vádolhatsz, ide nem én törtem be (szokásosan ) és kezdtem el fényezni az általam használt 2%-os részesedésû böngészõt hátha többen használják... félre mentél ez nem az opera topik ahol 1 rossz szó nem szólható az operárol 😊 Az ilyenek miatt nem használom az operát pont az ilyen agresszori nyomulás miatt.. És ezt már láttam pár fórumba is írta 1-2 ember hogy jó az opera de amit a rajongói csinálnak az taszítja.

Attól, hogy te nem találtál flash letöltõt, még van...

A memóriaéhséget már ezerszer kitárgyaltuk. Az Opera memóriaéhsége nagyon is dinamikus...

Penge4
Mire nem tudtam elõállni? opera:cache

(Mellesleg van rá ezernyi userJS és sajátgomb is, de az opera:cache-bõl mindent le tudsz menteni).

Airbus A380
flash video-s letöltõsre pl nincs és erre még Penge sem tudodd elõállni semmilyen operás hókuszpókusszal. (download helper, és flashgot kiegészítésekre gondolok) Egyébként engem az operába még a mérhetetlen memória éhsége is zavar.

Namelesskére gondoltam.
silver star épp az anti-Opera-klub 😊

Penge4
A PH-n silver star néven fut...

Penge4
"a smooth scroll meg az ilyen-olyan add-onokat, hadd egye csak a memóriát, hadd lassítsa csak a gépet..."

A vicc, hogy miközben Operával 25 userJS-sel kimutathatatlan(!) a Task Managerben a többlet memóriahasználat az oldalbetöltési sebességre meg max jótékony hatással vannak, addig ugyanezt akár Firefoxban, akár Chrome-ban (Chrome-ban még látom is a konkrét memóriahasználatot) csinálom meg már több 10 megával megugrik a memóriahasználat és a böngészõ is lassul indulási sebesség és mûködési sebesség terén is.

Airbus A380: "Azt viszont még mindig nem értem hogy az opera védõk lelkes elit csoportja miért tûnik fel minden fórum minden böngészõs topikjába...."

Tudod, ellentétben a többi böngészõ felhasználóival (tisztelet a kivételnek) az Opera felhasználóinak többsége jobban ismeri a többi böngészõt, mint a frecsegõ fanboyok többsége akár a sajátját, hát még az Operát, amirõl az esetek többségében még screenshotot is csak a múlt évezredben látott.

Amikor valaki beír valami valótlanságot, akkor szoktunk megszólalni, hogy ez azért mégsem teljesen így van.

TreDoR
Az opera gyorsabb lenne a chromenál? Pff, ilyet sem hallottam még, pedig 2 évig használtam operát (kényszerbõl).

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Penge4
"De idegesítõ hogy mindennel tele van amirõl a felérõl az átlag azt se tudja miaz."

Ha tudnád, hogy én 3 különbözõ MSN acc-ot kezelek Operából (igen, Operából, nem widgettel), amikbe 1-1 kattintással bejelentkezek, akár egyszerre több fiókba is párhuzamosan. 😄

"Nem, de akkor is, egyébként 10 bõl 9 ember indoka ez az operával szemben, hogy zavarja azu a rengeteg belezsúfolt dolog."

Melyik az a 10-bõl 9 ember rajtad kívül, aki mostanában ezzel trollkodsz, mivel a DivX Webplayer bugját már javították? 😄

Azt azért nem árt hozzátenni, hogy az Opera mindezekkel együtt vetekszik (és sokszor le is nyomja) a többi böngészõk olyanokban, mint oldalbetöltési sebesség, indulási sebesség, JS sebesség, memóriahasználat, mûködési sebességben pedig nem létezik olyan böngészõ, ami nála gyorsabb lenne.

Ha akarnám használhatnék Firefoxot, konfigolgathatnám azt is, csak az a baj, hogy már az alap telepítése is érezhetõen lassabb, mint az Opera. Ha a 4-hez lesznek olyan triviális addonok, mint Greasemonkey, FireGestures, All-in-One Sidebar, Stylish, Tree Style Tab és hasonlók, akkor majd arra is jobban ránézek, bár a 3. bétából ítélve az ígéretekbõl sok minden nem lesz megint megvalósítva.

bojti
lol

Penge4
"zért vicc hogy a "nagyon testre szabható" Operában csupán a könyvjelzõket nem lehet normálisan kezelni."

Van még más is, viszony az elõnyök túlmutatnak a hátrányokon, ha tényleg kihasználod a böngészõ funkcionalitását.

Sõt, akkor is, ha csak egy egyszerû, gyors, kompakt böngészõt akarsz és hajlandó vagy a mást megszokni, ami nem feltétlenül rossz, csak eltérõ attól a trendtõl, amit a többi böngészõ követ.

"Akkor mondja meg nekem valaki hogyan tudom a Személyes Sávon egyszerre törölni az összes elemet?"

F4, Ctrl+A, Delete

Bár ez viszi magával a többit is, de miért akarnád egyszerre az összeset törölni?

Penge4
"5x5-ös gyorshívómérettel 25 oldalt rakhatsz ki a kezdõlapra, annál többet pedig szerintem kevesen látogatnak napi rendszerességgel."

Akinek több kell annak sincs kifogás:

Airbus A380
Tövbbet én se csak stílus alapján esetleg 😊

Airbus A380
Bocs de én még elvagyok vele, az agresszív rajongói nyomulás miatt nem használom, nekem ez nem tetszik. No meg mint írtam érdekes módon valaki mindig olyan oldalba ütközik amit nem visz az opera.

Airbus A380
Nekem most nincs SD. és egérsimító meg már van az Fx-be is 😊