271
  • Airbus A380
    Vagy mert ez tetszik neki, nem csak az operát lehet ám tudatosan használni.
  • [HUN]FaTaL
    Az nem használ ADBlockot, mert azt sem tudja mi az. Ha jól emlékszem a globális FF letöltésekhez képest 5% használ adblockot, a többi csak FF-et meraszomszédpistiaszondtahogy jobbmintazie.
  • Airbus A380
    Ki beszélt a kattintás bonyolultságáról? Amúgy igen aki nem ért hozzá annak hidd el hogy még az is bonyolult hogy a stop táblára kattintson.
  • Reg5
    Billenytyűűrancsot IS csinálhatsz hozzá, de NEM kötelező. Ha kattintani bonyolult akkor ne számítógépezzen az illető. Azonkívül ha ennyire bonyolult a netezés, akkor a FF és Chrome felhasználók sík hülyék?
  • Airbus A380
    Viszont egy átlag ember nem fog billenytű parancsokat gyártani tekintve, hogy elég bonyolult. Az meg nehogy már sokáig tartson felninni az egeret rányomni is kikapcsolni... (biztos nem tart tovább mint bill-eket gyártani)
  • Penge4
    "Ezt az operába gondolom csak félóra nyomkodás után érhető el."

Nem. Egész pontosan 3 kattintás -> Jobbklikk -> Block Content -> Details

Viszont saját billentyűparancsot/mozdulatparancsot is gyárthatsz hozzá, vagy sajátgombot és akkor egy kattintás/mozdulat.

Firefoxban meg meg kell fogni az egeret, rá kell vinni az Adblock gomb kis nyilára, le kell nyitni a menüt, ki kell választani a Properties-t, majd Ctrl+F-et nyomni és kiszedni a szűrőt (mert ha csak simán unblock-olod, akkor benne marad és csak hízik, hízik az amúgy is vaskos lista.

"plusz megint jön az hogy ez meg az nem működik az oldalon megint félóra nyomkodás az helyett hogy a FF-be 1 gombnyomás kikapcsolni az adblock-ot ha kell."

Jobbklikk->Edit Site Preferences->Content->Enable Content Blocking

Globálisan: F12->Enable Content Blocking

Saját billentyű/mozdulatparancsot és sajátgombot szintén csinálhatsz mind az oldalspecifikus, mind a globális változathoz.
  • hurkaur
    +1
  • Penge4
    Ha már Adblock: Az Opera felhasználói a legértékesebbek
  • Airbus A380
    Ez engem nem érint nem használom. (nem is rögzíti az előzményeket) szóval ezt én nem fogom egyik hátrányának sem felhozni.
  • Mardel
    Nemtudom de nekem ffben sem chromeban nem tetszikk ez az inkognítós dolog. Ff bezárja addig a megnyitott oldalaimat (minek?) chrome nyit egy új ablakot (ezt is minek?). Sokkal szimpatikusabb az opera megoldása, hogy új lap az inkognitós.
    Nemtudom de én sűrűn használom ezt, volt hogy csak így böngésztem és néztem minden oldalt.
  • Airbus A380
    Egyébként sokakkal ellentétbe a FF-.vel sincs bajom, főleg a 4-essel...
  • Airbus A380
    Nem én kezdtem én itt jól elirogattam és a szokásos opera elit kommandó a vezérrel és tábornokaival megérkezett :)

1ébként 1ik böngésző sem tökéletes sokan vannak így hogy 1 ik se megfelelő, bár a Chrome-t pont azért nem használom mert azzal se tudok letölteni video-t. Gratulálok a szokásos opera elitt osztag Penge tábornok vezetésével ebbe a topikba is megtette a dolgát (szétcseste, csak tudnám miért nem jó nektek az opera blog meg az opera topikok az operáról beszélgetni és nem 1 2%-os cuccot mindenkire ráerőltetni. Az meg hogy Penge indoka az hogy szidták a kis kedvencét... azért jön minden hova (ph-n 1 Fx-es topikba már fogadások voltak mikor jön mindenkinek kiosztani az észt hogy miért nem a 2%-ost használja [ nem jött helyettest küldött az operások ismét nem bírták ki ..] ) finoman szólva is vicces
  • [HUN]FaTaL
    Muszáj neked itt is meg a ph-n is minden topicot teleflamelned?:D Minden böngészőt szidsz, most éppen az Operát, máskor a Chromeot, néha az FF-et. Szánalmas :)
  • Airbus A380
    Én még nem, 1szer nem volt olyan hogy bárki azt mondta nekem hogy nem megy ez vagy (vagy talán max 2-szer ) az operával ellentétbe ahol ha pl a linkelt képen való módon állítgattam szinte mindig dühösen lettem itt hagyva mert a site amit néztek volna nem megfelelően működött. De opcsit 1ébként sem fogok használni addig amég nem tudom letölteni amit néznék, mert másokat zavar a stream mert .... (csak még mielőtt Penge megint beírja hogy eddig az volt a bajom hogy nem ment a divx web. )
  • Airbus A380
    Beállítod neki azt kész. Plusz rá rakod a szükségesnek gondolt kieg-eket, amiből nem kell 320... nekem 4 van. A filterlista frissítést betevést meg ha teszem azt ismerős 2 perc és elmondom neki v-mi üzenetküldőn, ha idegen és nem ért hozzá hát,,, akkor van neki az ami fel lett téve.
  • Mardel
    Egyébként meg adblocknál már belefutottam agresszív szűrésbe de Operában még ezzel a listával eddig egyszer sem.
  • Mardel
    Egyszeri júzer nem fog firefox alá kiterjesztéseket pakolgatni mert még böngészni is alig tud. Na annak magyarázd el, hogy töltse le ezt mag azt a kiterjesztést aztán ehhez meg ehhez a friss listát innen is innen. Mivel alapból firefox puritán és adblocktól mentes, hát én nem raknám fel egy kezdő ember gépére.
  • Airbus A380
    Ezt ismerem bármien hihetetlen de ilyen szinten elvagyok az opival..... (ezt amúgy bárki megtalálja). De ez is macera mivel tudod ki fog 1 oldalon azon gondolkodni hogy jajj most vajon miért nem jön be teljesen... ff-nél ilyen esetbe, 1 klikk a stop tábla kikapcsolása. Operába el kell ide mászni és oldalanként kapcsolgatni. És persze ha 1 idegen ül a gépnél jön a kérés hogy de hát ez az oldal mért nem jó. Akkor opihoz oda menni majd szöszölni vele, az helyett hogy azt mondom jobb gond a top táblán és kikapcs. (vagy ezt az oldalt ne szűrje) szerintem bárhogy csűrítek csavarjátok a FF egyszerűbben kezelhető.
  • WoodrowWilson
    Nem tudom, hogy ebben az oldalban mi volt olyan nagy szám reklámügyileg. Hozzáadtam azt a két dolgot a tiltólistához, ami még épp nálam nem volt, és már kész is.
  • Mardel
    Első részben is jó jelenet!

• Mardel
    Kb. így tudlak elképzelni.

• Mardel
    De!

Mivel az Adblocknak is le kell tölteni egy listát így az Operahoz is kell egy lista annyi, hogy operahoz hobbi rajongók csinálnak listákat, persze az adblock listáját sem a a firefox csinálta mint ahogy más is csinálhat hozzá listát ahogy ajnasz is.
    Ezen felül adtam egy 1 klikkes módszert a reklámblokkolásra, ami neked nem kell, mert macera.

Tudod erre már csak annyit tudok mondani mint az üvegtigrisben Mogyorónak:

Na húzzál haza és főzess anyáddal!
  • Reg5
    Meg lehet az oldani Operában is, igaz utána kell nézni...
  • Reg5
    Egy szóval nem mondtam ilyet. Én csak azt írtam, hogy amit kevesebben használnak az is lehet ugyan olyan jó mint amit sokan (hogy miért annyian használják az más kérdés). Azt vedd figyelembe, hogy én az Opera előtt az IE-t és FF-t csak azért használtam mert nem ismertem mást (tehát nem voltak kedvencek). Az Operához úgy jutottam el, hogy valahol hallottam a nevét (senki nem ajánlotta csak kíváncsi voltam), mondom megnézem mi ez, és megtetszett lett.
  • Airbus A380
    Gondolom ez nem olyan hogy 1 kattintás és kikapcsolom.-
  • Airbus A380
    ott van linkeltem.

Mardel f köszi de nem fogok opcsizni . Az okokat tegnap írtam.
  • Airbus A380
    Az adblock nem fehér képernyőt ad. Attól mert abba van kb 3-4 szűrőlista még élvezhető marad az oldal. Ne keverd össze a noscript-el... az valóban brutál, azt én se használom. De tessék cardatabase.net-en nekem pl ezeket szedte össze. link . Ezt az operába gondolom csak félóra nyomkodás után érhető el. plusz megint jön az hogy ez meg az nem működik az oldalon megint félóra nyomkodás az helyett hogy a FF-be 1 gombnyomás kikapcsolni az adblock-ot ha kell.
  • Mardel
    Letöltöd, kicsomagolod és kettőt kattintasz a filter nevű (bat) fájlon. Újraindítod az Operat és Voilá van reklámblokkolás. (Ez a módszer törli a már eddig blokkolt dolgokat, viszont nagy valószínűséggel továbbra is blokkolja azokat.)
  • WoodrowWilson
    Hát, ezt én sem nagyon értem. Mutass akkor valami olyat, amit az adblock blokkol, és az Opera nem tudja.
  • sanyicks
    miért a reklámblokkoló mit blokkoljon még? az oldal tartalmát? :DD olyan jó az adblock hogy minden oldalon fehér képernyő van?

Én feltettem az adbolkot, nem nagy szám... de mostmár nincs fent, mert a másik gépre chrome került, az nem olyan csiga rajta mint az ff :), és oda nem kell opera szerű képesség sem.

Képzeld az operában is 1 gombnyomásra kilőhetőek a dolgok, fail :)
    Nagyon ellenkezel és hordod össze a sületlenebbnél sületlenebb dolgokat.
  • Airbus A380
    Jó akkor mutasd meg hogy hogyan. Amúgy meg sokkal bonyolultabb mint az adblock az 1 gombnyomásra kilőhető.

• buklee
    "És nem gondolnám hogy sületlenségeket írok"
    És mégis:D Az opera tartalom tiltása azt blokkolja amit szeretnél. De az opera turbó is megérne néhány sót.
  • Airbus A380
    Tedd fel az adbnlock-ot és meglátod miket blokkol.n
  • Airbus A380
    Na ez az a dolog amihez semmi közöd hogy ki mit csiná. És nem gondolnám hogy sületlenségeket írok. Az meg külön ciki hogy megint mibe megy éát a topik.
  • bojti
    Annyi sületlenséget írogatsz össze itt is meg a PH-n is . Olvasva a hozzászólásaidat -amik sokszor egymásnak is ellentmondanak - az ember csak fogja a fejét és azt kérdezi magától " atya világ ez hogy keveredett ide " .
    Amúgy te sohasem dolgozol ??
  • Airbus A380
    Az adblock blokkolja a google vackokat (third-party és társasága) is meg hasonlókat, viszont az opera beépítettje gyanítom csak a reklámokat,semmim mást. Nem véletlenül díjnyertes cucc az adblock.
  • Mat666
    És te mért gondolod ha egy programot a többség nem használ akkor az csak jó lehet ja tudom mert a többség csak hülye lehet az a pár nyomorult aki meg azt a szart használja az tudja mi a tuti nevetséges.
  • WoodrowWilson
    Ja, csak minek adblock, amikor jobb gomb-> tartalom letiltásával elintézek mindent.
  • Airbus A380
    Egyébként adblock sem elérhető operára vagy ha igen az is 1 halandónak bonyolult betenni , míg a FF-be szintén 2 kattintás.
  • Airbus A380
    Hiszen az a forever :)

És ha beállítod normálisan érzetre simán lekörözi az operát meg a Chrome-t (itt a számok szintén nem érdekelnek az érzet a lényeg tegnap frissítettem operát és jó 2-3mp-el később hozta be az oldalakat mint az adblock-al megtámogatott 4-es FF )

Bár eddig nekem csak opoerával akadtak gondok oldalaknál, Chrome-al talán csak 1etlen 1szer.