Merre tovább Firefox?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A kommentek egy része epic fail. Fagy neki, bugos, de azért azt használja mert csak.

Airbus A380
LOL ph-ra már nem is írok mondom te szerinted a net összes antioperás cuccátr én írom.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
Én már fiatalabbaktól is.

Bocs index fórumot kerülöm.

link, kommentek. továbbá HWSW .

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
Jó ötlet csak ha skint teszek operára az a cuki felsõsáv vissza vált eredeti xp-sre.

Airbus A380
Full képernyõn a FF-be egy deka kihasználatlan picelt nem látok a 4-esbe.

Penge4
Akkor használj hozzá Chrome skint, ott nem ronda O betû van, hanem Chrome ikon. <#vigyor>

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

igen, hozzád hasonló nem teljesen ép/fanboyok (apple akik a hátrányt elõnynek állítják be) emberek.

Nézegetem a fórumokat, csak te lovagolsz ezen a ph-n. meg max a ff vérfanboyok akik hallották ezt és szajkózzák (ha hallanak mást akkor meg azt).

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Penge4
"Nem csak én mondogatom nézz fórumokat stb amik a böngészõkrõl szólnak.... ."

Egyet mutass, konkrét hozzászólásra. Én is néha beleolvasgatok indexes és egyéb igénytelen helyeken a kommentekbe, de általában az Opera neve fel sem merül soha. Még mindig az évekkel ezelõtti "Firefox biztonságos, IE szarfosbughalmaz és nembiztonságos" közhelyek mennek. Néha becsúszik egy "Chromealeggyorsabb azthasználjamindenkiakimenõ"

Amikor valaki megemlíti az Operát, akkor 10-bõl 3-an azt mondják, hogy fizetõs, nem kell, 5-en azt, hogy nem mûködik vele az oldalak 90%-a és 2 ember megjegyzi, hogy nincs benne adblock, vagy nem mûködik a jelszókezelõje vagy hogy xy addonjait nem tudja az Opera.

Ebbõl a 2 emberbõl az esetek többségében Opera felhasználó lesz, miután leírtuk, hogy az említett addonok funkcionalitását alapból tudja az Opera és/vagy van rá userJS.

"telefonnál sem szeretik sokan azt hogy tele van mindennel amit esetleg nem használ."

Ilyet egyedül nagymamámtól hallottam, mikor megörökölt unokatestvéremtõl egy Nokia 6600-t. Aztán azóta is a legnagyobb megelégedéssel használja, miután megmutattam neki az alapfunkciókat.

És ez még nem is a legjobb példa, mivel a régi Symbianos telók jóval lassabbak voltak, mint az S40-esek, õ erre még mondta is viccesen, hogy ez nem érdekli, mert nem siet õ már sehova.<#hehe>

Airbus A380
"Az Alt billentyûvel elõ lehet hozni, ha eltünteted." így van meg kitettem oldalra. Amúgy nekem az o betû ronda és nem a helyfoglalás a bajom.

Penge4
"Azoknak nem szokásom hinni, nem is kell törnöd magad."

Akkor higgy a Firefox fejlesztõinek, akik szintén elismerik, még valamelyik (szintén Firefox felhasználó) be is linkelt a múltkor egy mozilla.org-os statisztikát, amiben ott volt, hogy, kapaszkodj meg, az embereknek alig 5%-a használja még a Ctrl+C és Ctrl+V billentyûparancsokat is. A többit gondold hozzá.

Az emberek 90%-a 1-3 fület tart nyitva egyszerre és kb ugyanennyi ablakot (ezért is volt szar a Windows tálcája a 7-ig).

sanyicks: "Milyen lenne a böngészõ menü nélkül? Mutass egy böngészõt fõmenü gomb nélkül! Érdekes lehet a kezelése :)"

Az enyém ilyen és esztétikus. Mivel nálam oldalt van a fülsáv, így függõlegesen pazarolt helyet, meg az új lap gomb is, le is van írva, hogy kell õket eltüntetni. Még a paddingokat is behúzogattam, így nálam kifér 51 tab egyszerre.

Az Alt billentyûvel elõ lehet hozni, ha eltünteted.

Egyébként ebben is az a vicces, hogy épp a Gizikék miatt csinálták meg hülyebiztosra, hogy ha simán törli, akkor visszajöjjön, aztán most ezért megy a panasz, hogy bonyolult eltüntetni.

Mellesleg Chrome-ban és Firefox 4-ben a menügombot el tudom tüntetni valahogy? Chrome-ban (nem meglepõ módon) sehogy, Firefoxban userChrome.css szerkesztéssel valószínûleg igen.

Utóbbi ugyanolyan "bonyolult" annak, aki nem ért hozzá, mint az Operás változat. Ráadásul olyan értelmesen van megoldva, hogy pixelben kell megadni a layout elemei közti távolságot, ami értelemszerûen azt okozza, hogy ha skineket használsz, vagy ha csak változtatnak valamit a gyári elrendezésen, akkor szépen széthullik az egész.

Ugyanez megfigyelhetõ volt a Minefield 4.0b4 esetében is, mivel elõzõleg lecsaptam róla minden felesleget, most meg ott tátong egy nagy üresség, mert lekerült a menügomb teljes méretû ablakban a fülsáv szélére (korábban valami kezdeti bug miatt felül volt).

A másik: Ha a user.js fájlban módosítok valamit (például bekapcsolom a hardveres gyorsítást), majd kikommentelem a bejegyzést, mert úgy döntök, hogy szar és inkább megvárom, amíg stabilabb lesz, akkor baszik visszaállni alapértékre, az Opera legalább van annyira intelligens, hogy ilyenkor a gyári beállítást veszi alapul, mivel a "nincs definiálva" számára azt jelenti, hogy alapérték. A Firefox számára pedig az elõzõleg használt érték.

Airbus A380
Nem csak én mondogatom nézz fórumokat stb amik a böngészõkrõl szólnak.... .

#209 Azt el ám. <#mf1>

#210 telefonnál sem szeretik sokan azt hogy tele van mindennel amit esetleg nem használ.

másik példa:
mobil gps, wifi, 3g, hsdpa, bluetooth képességekkel.
Mekkkora szar telefon! minek van benne 3g? én 2g-vel telefonálok. Bluetooth minek? küldök mailba. De szar telefon meg van pakolva mindennel...
Szar az összes htc telefon :D

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Akkor gondolom az elterjedtséget sem hiszed el. Ja de! Azt már elhiszed ;)

Marhaság... az ff népszerûsége nem a kiegészítõknek, hanem a hypenak köszönhetõ, és az bizony igaz hogy legtöbb semmilyen kieget nem használ, még az advanced usereknél sok olyan van aki semmi kieget nem használ.
Piros o betû pazarolja a helyet? Milyen lenne a böngészõ menü nélkül? Mutass egy böngészõt fõmenü gomb nélkül! Érdekes lehet a kezelése :)

Sajos az opera bonyolultsága is fail. Tudod miért? Mert feltelepítem, és rögtön használom, mert nem kell semmit se felrakni rá mert minden van benne. (bár flashblockot rakok még, az 5 sec).
Te vagy az egyetlen aki azért hõbörög mert valamiben vannak extrák (persze ha a kedvencedben lennének, akkor már nem lenne baj). Ez nyilvánvaló elmebetegség. Ugyan ezt nyomod a ph-n is.
Ott is írtam, hogy ez olyan mintha hõbörögnél az autógyártónak, hogy ingyen rakott a kocsidba légkondit, bõrüléseket, és egy full extrás autóhifit, amitõl a kocsi még ugyanúgy megy, és nem kötelességed használni sem ezeket. Ezeknek egy normális ember inkább örül. Te vagy a ritka kivétel aki nem, és ez nem normális.
Letörölted már a windowst a gépedrõl?
A króm népszerûsége szintén a hypeban rejlik (ami még mindig semmi az ff hypehoz képest).

Airbus A380
Azoknak nem szokásom hinni, nem is kell törnöd magad.

Még korábban volt róla statisztika, de hadd ne keressem elõ.

Airbus A380
Ezt honnét tudod?

Bõvíthetõ, de az userek 95%-a nem bõvíti, tehát mirõl beszélünk?

Airbus A380
húúú de pazarolja.... az operába meg a piros ó betû pazarolja és eltüntethetetlen vagyis elrakható ha kinlódsz vele ehelyett az adblock stop táblája (ami még esztétikus is szerintem) 2 db kattintással eltüntethetõ. Értelme pedig van könnyebben eléred mondjuk..

Airbus A380
Attól függ honnan nézed a FF népszerûsége egyértelmûen annak köszönhetõ hogy bõvíthetõ. Az operások mit irogatnak? Csináld ezt csináld azt hozz létre ezt meg azt, az átlag ennek a felét se érti,pl amit penge írt alább ha visszamész a video letöltéssel kapcsolatban, baromira gõzöm sincs hogy mit akar mondani. Lehet hogy neki meg 1 két egyetemista informatkai szakzseninek természetes, de attól még nem biztos hogy mindenkinek az az opera bonyolultsága. Ehelyett az én példámnál maradva pl csak felmegyek a kieg. oldalra letöltöm a flashgetet és kész használhatom , kb 1 perc meló. És a Chrome népszerûsége szintén ebben rejlik az 1szerûségben. Most néztem a hotdogon van cikk a böngészõkrõl, és alatta lehet kommentelni.Nem olvastam végig de amég olvastam is elhangzott 1 embertõl hogy azért nem kell az opera mert 1 nagy megpakolt szervízkamion. (nem így írta ez az én megfogalmazásom hogy érthetõ legyen a lényeg) Szóval igen is lehet a legjobb ha azt nézzük hogy nem 1 guruló mittomén dakaros szervízkamion, hanem 1 akármi 1 puszta váz amire kedved szerint pakolhatsz. Amég a FF ilyen lesz népszerû is lesz a Chrome-al egyetembe.

És ki mondta hogy az operában nem?

Az adblock semmi (használtam), olyanokat tud amit bármi más (még a hosts fájl is) :D semmi különleges nincs benne csak az hogy a fejlécen pazarolja a helyet az ikonja, aminek valljuk be értelme semmi nincs.

Mondom, a világszerte részesedés, az onnan jön, hogy mindenhol "get firefox fastest secure", és valahol hallotta néhány éve hogy ez a leggyorsabb legjobb :D hiszen akkor a csapból is ez folyt (és már akkor sem volt igaz, ma meg pláne).

Airbus A380
Nekem pl tetszik... sõt világszerte a részesedésüket elnézve nem is értem hogy mire alapozod a statisztikádat, fõleg az utolsó részét miszerint szerinted egyre kevesebbeknek tetszik. Nem reprezentatív de pl facebook-on több mint másfél milliós tábora van. (operának 30 ezer) szóval nem gondolnám hogy esne a népszerûség. És a 4-es is jónak igérkezik , még az is megeshet hogy csomóan vissza pártolnak az Fx-hez.

Airbus A380
Na látod ezzel ellentétben viszont a FF adblock-ja mindenhol teszi a dolgát ahova csak mész.

nagy el van tévedve... 99%-ból 70%-nek ez a zinternet ikonja (mert valaki így tette fel), 29% meg olvasta valamelyik oldalon hogy "get firefox fastest most secure", és azóta ezt használja, egyébként azt hiszi csak ie és ez a zinternet.
Elhanyagolható azok száma, akiknek tetszik, és ezek is egyre kevesebben vannak.

Megoldható azért. Bár tény és való, nem sokan fognak vele szöszölni.

Airbus A380
Sõt át néztem a beállításait globálisan nem is lehet neki megmondani.

Airbus A380
Most kapcsoltam (elõvettem az operát). Amit te mutatsz az értelmezésem szerint csak oldalanként lehet beállítani a jobb gombos menüvel. Viszont az Adblock-ot felteszed a rókára akkor ahova csak mész szûr.

Airbus A380
Az akinek tetszik. Bár van szép számmal olyan is akinek ezt tették fel ez az internet .

Szerinted melyik van többségben?

Airbus A380
Vagy mert ez tetszik neki, nem csak az operát lehet ám tudatosan használni.

[HUN]FaTaL
Az nem használ ADBlockot, mert azt sem tudja mi az. Ha jól emlékszem a globális FF letöltésekhez képest 5% használ adblockot, a többi csak FF-et meraszomszédpistiaszondtahogy jobbmintazie.

http://goo.gl/gd6Zi5

Airbus A380
Ki beszélt a kattintás bonyolultságáról? Amúgy igen aki nem ért hozzá annak hidd el hogy még az is bonyolult hogy a stop táblára kattintson.

Billenytyûûrancsot IS csinálhatsz hozzá, de NEM kötelezõ. Ha kattintani bonyolult akkor ne számítógépezzen az illetõ. Azonkívül ha ennyire bonyolult a netezés, akkor a FF és Chrome felhasználók sík hülyék?

Airbus A380
Viszont egy átlag ember nem fog billenytû parancsokat gyártani tekintve, hogy elég bonyolult. Az meg nehogy már sokáig tartson felninni az egeret rányomni is kikapcsolni... (biztos nem tart tovább mint bill-eket gyártani)

Penge4
"Ezt az operába gondolom csak félóra nyomkodás után érhetõ el."

Nem. Egész pontosan 3 kattintás -> Jobbklikk -> Block Content -> Details

Viszont saját billentyûparancsot/mozdulatparancsot is gyárthatsz hozzá, vagy sajátgombot és akkor egy kattintás/mozdulat.

Firefoxban meg meg kell fogni az egeret, rá kell vinni az Adblock gomb kis nyilára, le kell nyitni a menüt, ki kell választani a Properties-t, majd Ctrl+F-et nyomni és kiszedni a szûrõt (mert ha csak simán unblock-olod, akkor benne marad és csak hízik, hízik az amúgy is vaskos lista.

"plusz megint jön az hogy ez meg az nem mûködik az oldalon megint félóra nyomkodás az helyett hogy a FF-be 1 gombnyomás kikapcsolni az adblock-ot ha kell."

Jobbklikk->Edit Site Preferences->Content->Enable Content Blocking

Globálisan: F12->Enable Content Blocking

Saját billentyû/mozdulatparancsot és sajátgombot szintén csinálhatsz mind az oldalspecifikus, mind a globális változathoz.

+1

killall imagent

Penge4

Airbus A380
Ez engem nem érint nem használom. (nem is rögzíti az elõzményeket) szóval ezt én nem fogom egyik hátrányának sem felhozni.

Mardel
Nemtudom de nekem ffben sem chromeban nem tetszikk ez az inkognítós dolog. Ff bezárja addig a megnyitott oldalaimat (minek?) chrome nyit egy új ablakot (ezt is minek?). Sokkal szimpatikusabb az opera megoldása, hogy új lap az inkognitós.
Nemtudom de én sûrûn használom ezt, volt hogy csak így böngésztem és néztem minden oldalt.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Airbus A380
Egyébként sokakkal ellentétbe a FF-.vel sincs bajom, fõleg a 4-essel...

Airbus A380
Nem én kezdtem én itt jól elirogattam és a szokásos opera elit kommandó a vezérrel és tábornokaival megérkezett :)

1ébként 1ik böngészõ sem tökéletes sokan vannak így hogy 1 ik se megfelelõ, bár a Chrome-t pont azért nem használom mert azzal se tudok letölteni video-t. Gratulálok a szokásos opera elitt osztag Penge tábornok vezetésével ebbe a topikba is megtette a dolgát (szétcseste, csak tudnám miért nem jó nektek az opera blog meg az opera topikok az operáról beszélgetni és nem 1 2%-os cuccot mindenkire ráerõltetni. Az meg hogy Penge indoka az hogy szidták a kis kedvencét... azért jön minden hova (ph-n 1 Fx-es topikba már fogadások voltak mikor jön mindenkinek kiosztani az észt hogy miért nem a 2%-ost használja [ nem jött helyettest küldött az operások ismét nem bírták ki ..] ) finoman szólva is vicces <#mf1>

[HUN]FaTaL
Muszáj neked itt is meg a ph-n is minden topicot teleflamelned?:D Minden böngészõt szidsz, most éppen az Operát, máskor a Chromeot, néha az FF-et. Szánalmas :)

http://goo.gl/gd6Zi5

Airbus A380
Én még nem, 1szer nem volt olyan hogy bárki azt mondta nekem hogy nem megy ez vagy (vagy talán max 2-szer ) az operával ellentétbe ahol ha pl a linkelt képen való módon állítgattam szinte mindig dühösen lettem itt hagyva mert a site amit néztek volna nem megfelelõen mûködött. De opcsit 1ébként sem fogok használni addig amég nem tudom letölteni amit néznék, mert másokat zavar a stream mert .... (csak még mielõtt Penge megint beírja hogy eddig az volt a bajom hogy nem ment a divx web. )

Airbus A380
Beállítod neki azt kész. Plusz rá rakod a szükségesnek gondolt kieg-eket, amibõl nem kell 320... nekem 4 van. A filterlista frissítést betevést meg ha teszem azt ismerõs 2 perc és elmondom neki v-mi üzenetküldõn, ha idegen és nem ért hozzá hát,,, akkor van neki az ami fel lett téve.

Mardel
Egyébként meg adblocknál már belefutottam agresszív szûrésbe de Operában még ezzel a listával eddig egyszer sem.

Mardel
Egyszeri júzer nem fog firefox alá kiterjesztéseket pakolgatni mert még böngészni is alig tud. Na annak magyarázd el, hogy töltse le ezt mag azt a kiterjesztést aztán ehhez meg ehhez a friss listát innen is innen. Mivel alapból firefox puritán és adblocktól mentes, hát én nem raknám fel egy kezdõ ember gépére.

Airbus A380
Ezt ismerem bármien hihetetlen de ilyen szinten elvagyok az opival..... (ezt amúgy bárki megtalálja). De ez is macera mivel tudod ki fog 1 oldalon azon gondolkodni hogy jajj most vajon miért nem jön be teljesen... ff-nél ilyen esetbe, 1 klikk a stop tábla kikapcsolása. Operába el kell ide mászni és oldalanként kapcsolgatni. És persze ha 1 idegen ül a gépnél jön a kérés hogy de hát ez az oldal mért nem jó. Akkor opihoz oda menni majd szöszölni vele, az helyett hogy azt mondom jobb gond a top táblán és kikapcs. (vagy ezt az oldalt ne szûrje) szerintem bárhogy csûrítek csavarjátok a FF egyszerûbben kezelhetõ.

Nem tudom, hogy ebben az oldalban mi volt olyan nagy szám reklámügyileg. Hozzáadtam azt a két dolgot a tiltólistához, ami még épp nálam nem volt, és már kész is.

Mardel
Elsõ részben is jó jelenet!
http://www.youtube.com/v/CKiXqEXmDYM