271
  • Airbus A380
    Írtam direkt hogy nem olvastam el.
  • Penge4
    Egészségedre. Azért ha megengeded, a kedvedért nem fogom módosítani a felhasználási szokásaimat. De ezt már a PH-n is kitárgyaltuk. A könyvjelzőim (az a kb 1000-1200 db) azért van, hogyha valamit el akarok tárolni hosszabb időre és gondosan kategorizálva vannak.

A tabok azért vannak, hogyha valamit pár napig meg akarok őrizni, mert nincs időm aznap elolvasni, vagy átfutom, de több időt akarok rászánni.

Nagyon változó, van, mikor csak egy ablak van nyitva 15-20 füllel, van, mikor 3 ablak 100+ füllel.
  • Penge4
    Egy ember írta, hogy számára kezelhetetlen, egy azt, hogy túl sokat kell módosítani benne, hogy számára elfogadható legyen, valószínűleg régen próbálta és egy, hogy fos.

Összeszámoljam, hányan írták, hogy jó? Minimum a duplája.
  • Airbus A380
    Mert most itt olvastam, és Penge linket kért.
  • Airbus A380
    Na jó ez már unalmas.... Bárki bármit mondhat ti mindig az opera felé tekeritek a dolgokat.
  • Reg5
    Amellett miért a hotdogot linkeled, ami mint köztudott tele van számteches gurukkal...
  • Reg5
    Mert nem ismer mást.
  • Airbus A380
    Én a 4-est most csak azért használom mert tetszik a kinézete -
  • Airbus A380
    Mert szereti,
  • Airbus A380
    Egyébként minek 40 ezer tab ? Én is 1-et használok ritkán 3-nál többet. Nem attól nagyfiú v-ki hogy 50 nyitott tab-al nyomatja.
  • Reg5
    A kommentek egy része epic fail. Fagy neki, bugos, de azért azt használja mert csak.
  • Airbus A380
    LOL ph-ra már nem is írok mondom te szerinted a net összes antioperás cuccátr én írom.
  • Airbus A380
    Én már fiatalabbaktól is.

Bocs index fórumot kerülöm.

link, kommentek. továbbá HWSW .
  • Airbus A380
    Jó ötlet csak ha skint teszek operára az a cuki felsősáv vissza vált eredeti xp-sre.
  • Airbus A380
    Full képernyőn a FF-be egy deka kihasználatlan picelt nem látok a 4-esbe.
  • Penge4
    Akkor használj hozzá Chrome skint, ott nem ronda O betű van, hanem Chrome ikon.
  • sanyicks
    igen, hozzád hasonló nem teljesen ép/fanboyok (apple akik a hátrányt előnynek állítják be) emberek.

Nézegetem a fórumokat, csak te lovagolsz ezen a ph-n. meg max a ff vérfanboyok akik hallották ezt és szajkózzák (ha hallanak mást akkor meg azt).
  • Penge4
    "Nem csak én mondogatom nézz fórumokat stb amik a böngészőkről szólnak.... ."

Egyet mutass, konkrét hozzászólásra. Én is néha beleolvasgatok indexes és egyéb igénytelen helyeken a kommentekbe, de általában az Opera neve fel sem merül soha. Még mindig az évekkel ezelőtti "Firefox biztonságos, IE szarfosbughalmaz és nembiztonságos" közhelyek mennek. Néha becsúszik egy "Chromealeggyorsabb azthasználjamindenkiakimenő"

Amikor valaki megemlíti az Operát, akkor 10-ből 3-an azt mondják, hogy fizetős, nem kell, 5-en azt, hogy nem működik vele az oldalak 90%-a és 2 ember megjegyzi, hogy nincs benne adblock, vagy nem működik a jelszókezelője vagy hogy xy addonjait nem tudja az Opera.

Ebből a 2 emberből az esetek többségében Opera felhasználó lesz, miután leírtuk, hogy az említett addonok funkcionalitását alapból tudja az Opera és/vagy van rá userJS.

"telefonnál sem szeretik sokan azt hogy tele van mindennel amit esetleg nem használ."

Ilyet egyedül nagymamámtól hallottam, mikor megörökölt unokatestvéremtől egy Nokia 6600-t. Aztán azóta is a legnagyobb megelégedéssel használja, miután megmutattam neki az alapfunkciókat.

És ez még nem is a legjobb példa, mivel a régi Symbianos telók jóval lassabbak voltak, mint az S40-esek, ő erre még mondta is viccesen, hogy ez nem érdekli, mert nem siet ő már sehova.
  • Airbus A380
    "Az Alt billentyűvel elő lehet hozni, ha eltünteted." így van meg kitettem oldalra. Amúgy nekem az o betű ronda és nem a helyfoglalás a bajom.
  • Penge4
    "Azoknak nem szokásom hinni, nem is kell törnöd magad."

Akkor higgy a Firefox fejlesztőinek, akik szintén elismerik, még valamelyik (szintén Firefox felhasználó) be is linkelt a múltkor egy mozilla.org-os statisztikát, amiben ott volt, hogy, kapaszkodj meg, az embereknek alig 5%-a használja még a Ctrl+C és Ctrl+V billentyűparancsokat is. A többit gondold hozzá.

Az emberek 90%-a 1-3 fület tart nyitva egyszerre és kb ugyanennyi ablakot (ezért is volt szar a Windows tálcája a 7-ig).

sanyicks: "Milyen lenne a böngésző menü nélkül? Mutass egy böngészőt főmenü gomb nélkül! Érdekes lehet a kezelése :)"

Az enyém ilyen és esztétikus. Mivel nálam oldalt van a fülsáv, így függőlegesen pazarolt helyet, meg az új lap gomb is, le is van írva, hogy kell őket eltüntetni. Még a paddingokat is behúzogattam, így nálam kifér 51 tab egyszerre.

Az Alt billentyűvel elő lehet hozni, ha eltünteted.

Egyébként ebben is az a vicces, hogy épp a Gizikék miatt csinálták meg hülyebiztosra, hogy ha simán törli, akkor visszajöjjön, aztán most ezért megy a panasz, hogy bonyolult eltüntetni.

Mellesleg Chrome-ban és Firefox 4-ben a menügombot el tudom tüntetni valahogy? Chrome-ban (nem meglepő módon) sehogy, Firefoxban userChrome.css szerkesztéssel valószínűleg igen.

Utóbbi ugyanolyan "bonyolult" annak, aki nem ért hozzá, mint az Operás változat. Ráadásul olyan értelmesen van megoldva, hogy pixelben kell megadni a layout elemei közti távolságot, ami értelemszerűen azt okozza, hogy ha skineket használsz, vagy ha csak változtatnak valamit a gyári elrendezésen, akkor szépen széthullik az egész.

Ugyanez megfigyelhető volt a Minefield 4.0b4 esetében is, mivel előzőleg lecsaptam róla minden felesleget, most meg ott tátong egy nagy üresség, mert lekerült a menügomb teljes méretű ablakban a fülsáv szélére (korábban valami kezdeti bug miatt felül volt).

A másik: Ha a user.js fájlban módosítok valamit (például bekapcsolom a hardveres gyorsítást), majd kikommentelem a bejegyzést, mert úgy döntök, hogy szar és inkább megvárom, amíg stabilabb lesz, akkor baszik visszaállni alapértékre, az Opera legalább van annyira intelligens, hogy ilyenkor a gyári beállítást veszi alapul, mivel a "nincs definiálva" számára azt jelenti, hogy alapérték. A Firefox számára pedig az előzőleg használt érték.
  • Airbus A380
    Nem csak én mondogatom nézz fórumokat stb amik a böngészőkről szólnak.... .

#209 Azt el ám.

#210 telefonnál sem szeretik sokan azt hogy tele van mindennel amit esetleg nem használ.
  • sanyicks
    másik példa:
    mobil gps, wifi, 3g, hsdpa, bluetooth képességekkel.
    Mekkkora szar telefon! minek van benne 3g? én 2g-vel telefonálok. Bluetooth minek? küldök mailba. De szar telefon meg van pakolva mindennel...
    Szar az összes htc telefon :D
  • sanyicks
    Akkor gondolom az elterjedtséget sem hiszed el. Ja de! Azt már elhiszed ;)
  • sanyicks
    Marhaság... az ff népszerűsége nem a kiegészítőknek, hanem a hypenak köszönhető, és az bizony igaz hogy legtöbb semmilyen kieget nem használ, még az advanced usereknél sok olyan van aki semmi kieget nem használ.
    Piros o betű pazarolja a helyet? Milyen lenne a böngésző menü nélkül? Mutass egy böngészőt főmenü gomb nélkül! Érdekes lehet a kezelése :)

Sajos az opera bonyolultsága is fail. Tudod miért? Mert feltelepítem, és rögtön használom, mert nem kell semmit se felrakni rá mert minden van benne. (bár flashblockot rakok még, az 5 sec).
    Te vagy az egyetlen aki azért hőbörög mert valamiben vannak extrák (persze ha a kedvencedben lennének, akkor már nem lenne baj). Ez nyilvánvaló elmebetegség. Ugyan ezt nyomod a ph-n is.
    Ott is írtam, hogy ez olyan mintha hőbörögnél az autógyártónak, hogy ingyen rakott a kocsidba légkondit, bőrüléseket, és egy full extrás autóhifit, amitől a kocsi még ugyanúgy megy, és nem kötelességed használni sem ezeket. Ezeknek egy normális ember inkább örül. Te vagy a ritka kivétel aki nem, és ez nem normális.
    Letörölted már a windowst a gépedről?
    A króm népszerűsége szintén a hypeban rejlik (ami még mindig semmi az ff hypehoz képest).
  • Airbus A380
    Azoknak nem szokásom hinni, nem is kell törnöd magad.
  • Reg5
    Még korábban volt róla statisztika, de hadd ne keressem elő.
  • Airbus A380
    Ezt honnét tudod?
  • Reg5
    Bővíthető, de az userek 95%-a nem bővíti, tehát miről beszélünk?
  • Airbus A380
    húúú de pazarolja.... az operába meg a piros ó betű pazarolja és eltüntethetetlen vagyis elrakható ha kinlódsz vele ehelyett az adblock stop táblája (ami még esztétikus is szerintem) 2 db kattintással eltüntethető. Értelme pedig van könnyebben eléred mondjuk..
  • Airbus A380
    Attól függ honnan nézed a FF népszerűsége egyértelműen annak köszönhető hogy bővíthető. Az operások mit irogatnak? Csináld ezt csináld azt hozz létre ezt meg azt, az átlag ennek a felét se érti,pl amit penge írt alább ha visszamész a video letöltéssel kapcsolatban, baromira gőzöm sincs hogy mit akar mondani. Lehet hogy neki meg 1 két egyetemista informatkai szakzseninek természetes, de attól még nem biztos hogy mindenkinek az az opera bonyolultsága. Ehelyett az én példámnál maradva pl csak felmegyek a kieg. oldalra letöltöm a flashgetet és kész használhatom , kb 1 perc meló. És a Chrome népszerűsége szintén ebben rejlik az 1szerűségben. Most néztem a hotdogon van cikk a böngészőkről, és alatta lehet kommentelni.Nem olvastam végig de amég olvastam is elhangzott 1 embertől hogy azért nem kell az opera mert 1 nagy megpakolt szervízkamion. (nem így írta ez az én megfogalmazásom hogy érthető legyen a lényeg) Szóval igen is lehet a legjobb ha azt nézzük hogy nem 1 guruló mittomén dakaros szervízkamion, hanem 1 akármi 1 puszta váz amire kedved szerint pakolhatsz. Amég a FF ilyen lesz népszerű is lesz a Chrome-al egyetembe.
  • sanyicks
    És ki mondta hogy az operában nem?

Az adblock semmi (használtam), olyanokat tud amit bármi más (még a hosts fájl is) :D semmi különleges nincs benne csak az hogy a fejlécen pazarolja a helyet az ikonja, aminek valljuk be értelme semmi nincs.
  • sanyicks
    Mondom, a világszerte részesedés, az onnan jön, hogy mindenhol "get firefox fastest secure", és valahol hallotta néhány éve hogy ez a leggyorsabb legjobb :D hiszen akkor a csapból is ez folyt (és már akkor sem volt igaz, ma meg pláne).
  • Airbus A380
    Nekem pl tetszik... sőt világszerte a részesedésüket elnézve nem is értem hogy mire alapozod a statisztikádat, főleg az utolsó részét miszerint szerinted egyre kevesebbeknek tetszik. Nem reprezentatív de pl facebook-on több mint másfél milliós tábora van. (operának 30 ezer) szóval nem gondolnám hogy esne a népszerűség. És a 4-es is jónak igérkezik , még az is megeshet hogy csomóan vissza pártolnak az Fx-hez.
  • Airbus A380
    Na látod ezzel ellentétben viszont a FF adblock-ja mindenhol teszi a dolgát ahova csak mész.
  • sanyicks
    nagy el van tévedve... 99%-ból 70%-nek ez a zinternet ikonja (mert valaki így tette fel), 29% meg olvasta valamelyik oldalon hogy "get firefox fastest most secure", és azóta ezt használja, egyébként azt hiszi csak ie és ez a zinternet.
    Elhanyagolható azok száma, akiknek tetszik, és ezek is egyre kevesebben vannak.
  • Reg5
    Megoldható azért. Bár tény és való, nem sokan fognak vele szöszölni.
  • Airbus A380
    Sőt át néztem a beállításait globálisan nem is lehet neki megmondani.
  • Airbus A380
    Most kapcsoltam (elővettem az operát). Amit te mutatsz az értelmezésem szerint csak oldalanként lehet beállítani a jobb gombos menüvel. Viszont az Adblock-ot felteszed a rókára akkor ahova csak mész szűr.
  • Airbus A380
    Az akinek tetszik. Bár van szép számmal olyan is akinek ezt tették fel ez az internet .
  • Reg5
    Szerinted melyik van többségben?