86
  • Airbus A380
    Igen csak sokan szeretnek a laboratóriumi számokra támaszkodni. De a FF nálam is gyorsabbnak tűnik a Chrome-nál.
  • MerlinW
    Chrome 6-ot használom (Linux), sokáig gyorsabb volt, de most FF 3.6.8 megint legyűrte. Egyedül talán az indulásban veri a Chrome, bár abban szinte mindent:)

Mindig változik, hol az egyik, hol a másik gyorsabb. Így van ez jól.

Safari is jó, de nem Windows-on. Opera is sokkal gyorsabb Linuxon. Volt szerencsém az IE9 bétájához is, tulajdonképpen az is egész kellemesre sikeredett.

Előítéletek, divatszerelem, "márkahűség" nem passzol össze az informatikával. Hol az egyik jobb, hol a másik. El kell fogadni.
  • Ferrer
    Mi a szarért kell nagybetűkkel írni a CHROME szót? Értjük kisbetűkkel is.
  • MsUser
    Én mindig csodálkozom miből alapozzák tudásukat a róka fanok.
    Nem hiszem hogy több száz gépen tesztelték, és összehasonlították volna az IE-vel vagy a CHROME-al azonos hardveren.
    Én megtettem és egyértelműen a CHROME a használható, és még egy, az FF. és a IE. is a google által alkalmazot motort "alapelvet" integrálták az ujabb verzióikba, gyorsulást remélve, és ezzel együtt ugyanúgy felhasználói szokásokat gyüjtenek!
    Már az IE5-töl kezdve, sőt a Win. is és szinte minden gyártó gyüjti a felhasználói szokásokat! :) Ki lehet találni kiknek van hozzáférése az adatokhoz.
  • Ferrer
    Sanyisticks, szerintem ha csak a rossz driver vagy hardver okozná a hibát, nem csak akkor jelentkezne, amikor bezárom a krómot. GONDOLKOZZÁL!!!!
  • Mat666
    Hát igen azokról nem is beszélve ezt még nagyon sok mindenre elehet mondani.
    De én már megtanultam hogy az ilyen embereket nem kell komolyan venni.
  • Major
    Böngéssz parancssorból az nem eszik sokat :) Én fejlesztőként mondom, egy-egy js alatt az FF úgy el rágja a gépet, mint annak a rendje, evvel szemben még az IE9 (!) is akadálymentesen kezeli a Chromemal, az Operával és a Safarival együtt.
  • Major
    Lol azért 2010-ben 4 giga ram szerinted soknak számít? Talán négy évvel ezelőtt még az volt. Elmondom neked, hogy ha 6 gigád van akkor a pl. az operációs rendszer is terjeszkedik 6 gb ram-nál a win7 felhízik majd 2 gigára.
  • sanyicks
    Szifont alapból szar volt, most ért el hardverileg megfelelő szintre (a gagyi antennát leszámítva, viszont a korlátozott szoftver még mindig gáz), mellesleg nincs minden 2 embernek, hó de még milyen messze nincs még usában sem :)
    Az első firefox amit kipróbáltam az 1.0 volt, azóta nem értem a hypeot, sőt egyre kevésbé mert egyre gagyibb.
    Ja meg 2. embernek anno nokia 3310-e volt, még sem hallottam nagy alázást ;)

Nem a népszerűségtől, hanem a hypetól függ minden. A hype 2élű fegyver, minél nagyobb annál több negatívum is kiderül az adott cuccról ;)
  • Attila1234
    Ez így van! :D De ugyanez a helyzet a mobilokkal és az operációs rendszerekkel is. Az iPhone is csak addig volt jó, amíg nem volt minden második embernek.
  • gothmog
  • Airbus A380
    Böngésszen biztonságosabban a Firefoxszal!
  • Mat666
    Érdekes de úgy látszik hogy a böngészőknél minél sikeresebb az adott böngésző annál szarabbnak találják az ön jelölt pc guruk.
  • opeca
    De a Chrome az jó volt, amíg nem tudtuk meg, hogy minden adat rólad a Barack Obamaékhoz kerül:DDD
  • balee66
    E-peniskedész nagyon megy, látom... :)
    Azért elárulom, próbáljatok meg localhostról tesztelni úgy egy weboldalt, hogy módosítatok rajt egy picit, átváltotok a böngészőre, és F5, és megint módosítás, megint váltás, megint F5... mindegyik böngésző elszüttyög egy darabig a betöltésen, kivétel az Opera.
    Az azonnal megjeleníti a változásokat, míg a többi pörög-forog....
  • sanyicks
    Igen a fanoknak láthatólag mindig a kedvencük a leggyorsabb. De az sajnos placebo effekt, el hiszi amit el akar hinni, főleg amikor nem tudja alátámasztani. Tények alapján 1 böngészőnél gyorsabb az FF: az ie-nél. Bár ha így folytatják az ie is megelőzi :)
  • sanyicks
    Kár hogy böngésző nem okozhat ilyen hibát, csak rossz hardver, vagy hibás driver ;)
  • MsUser
    Ha a róka nem a leggyorsabb, és biztonsági szempontból a legrosszabb az IE után "erre írják a legtöbb vírust" akkor mi a jó benne, hogy lassú nehéz testre szabni, a sok hibás beépülő plugin stb. miatt? Még a Maxthon is sokkal jobb ha már alternatíva kell mert nem felel meg a CHROME valakinek.
    De most komolyan a legnagyobb keresőcég termékével a saját terepén versenyezni?!...
  • morden
    Nálam mint már írtam érdekesen működik az FF, kb 3 honlap együttes megnyitásától meghalasztja a gépet. Ha pedig kifagy akkor még a feladatkezelő se jön be csak a reset vagy a teljes áramtalanítás működik, esetleg ötlet ? ( kb 1 éves átlaggépem van, számtekbolt építette össze spyware terminatorral védem magam ja és xp sp3 semmi más különlegesség)
  • veghlaci05
    Tényleg egyre népszerűbb a firefox, mert egyre többen fikázzák :) A sok addon és a szokás hatalma szerintem bőven kárpótolja/megtartja az átlag firefox használókat. Én személy szerint még a teljsen testre szabható UI-t szeretem, mint a lego úgyg lehet rakosgatni a gombokat, menüket stb. Az early adoptereknek pedig mindig lesznek high-end browserek alacsony piaci részesedéssel. ;)
  • opeca
    Az Internet Explorert már régen be kellett volna tiltani.
  • TreDoR
    Mi vicces?
  • Ferrer
    Vicces?
  • Airbus A380
    Nálad. Nálam szinte gyorsabb mindnél. És csak 1 adblock van rajta ami ezt befolyásolná.
  • Rotyoka
    Ettől független a Firefox ugyan olyan lassú sz4r mint 3 éve volt. Lassan már az Ie sebeségével vetekszik
  • Airbus A380
    Nem ez a valóság. Az 5-ös Chrome odacsap hát még a 6-os....

• Airbus A380
    Ez a 4-es Chrome---- már van hat is DEV-be. és 5 stabilba.
  • TreDoR
    "Most frissítettem a Chrome-ot, amikor bezártam az ablakot, memory dumpos kékhalált adott be. Hát öcsééém, ezzel se próbálkozok többet."

Szerezzél be valami normális gépet, és teszteld le magad.
  • Ferrer
    Photoshop.
  • Ferrer
    Azt eddig is mindenki tudta, hogy a Firefox nem a leggyorsabb, és a Vista óta instabil is, de legalább a plugin kezelése meg van oldva.
  • TreDoR

• Ferrer
    Most frissítettem a Chrome-ot, amikor bezártam az ablakot, memory dumpos kékhalált adott be. Hát öcsééém, ezzel se próbálkozok többet.
  • MsUser
    Ez nem az CHROME 5-ös verziójának a tesztje abban az első!
    Itt nem a SAFARI-val van a gond hanem hol van itt a róka
    labdába sem rúg, ugyan úgy mint a valóságban.
  • Ferrer
    Méghogy a Chrome a leggyorsabb!

• MsUser
    Van sok összehasonlító nem igazán hiszek egyiknek sem csak a saját tapasztalataimnak!
    Klikk!

• MsUser
    Ezek a hozzászólások viccesek... a CHROME a leggyorsabb. A nagy váltást a rókánál az okozza hogy úgy mint az IE áttálnak arra a működési alap elvre amit a google fejlesztői a CHROME-nál alkalmaztak.
    A teszteket érdemes összehasonlítani, és mindjárt kiderülnek a visszáságok, REKLÁM, REKLÁM, a valóság hogy a piacra betörő CHROME elveszi szépen a felhasználókat a többiektől, és ez így van jól. Ami gyors ée egyszerű, és biztonságosabb az jobban tetszik egy átlag felhasználónak "és ebből van több" több száz gépet telepítettem és javítottam az évek során és a tapasztalat az hogy van igény az ilyen böngészőkre mint a CHROME és van aki marad a rókánál megszokásból de nem ésszerűségből.
  • NEXUS6
    Kicsit letesztelem majd azért az Operát, mert az FF-nél azért merek páthuzamosan játékokat futtatni, úgy hogy 2,5 GB RAM van a gépben és a virtuális memória is ki van lőve (W7). Az Opera elvileg dinamikusan kezeli ezt a gyorsító tárat, szóval ez a 300 MB azért valszeg maximális méret, gyorsító tár nélkül viszont sajna tényleg egy zombi az FF-hez képest.
  • RiSeForMuSiC
    Felesleges nagyképűen fikázni a Chrome-ot, én most váltottam rá Firefox-ról, amely kezd bloatware-ré válni az utóbbi időben: a Chrome gyors, kicsi, Turdus-sal ellentétben én megtalátam rá az AdBlock bővítést, van hozzá RSS/Live Bookmark bővítés, sőt a Firefox-hoz használt Web Developer bővítést is portolták rá. Egyetlen dolog, ami nem tetszik, hogy hatszáz process-t nyit.
  • Ferrer
    +1 a Safarinak.
    Precíz, gyors, megbízható, igazi Apple termék még Windowson is.
    A Chrome... na ne vicceljetek. Ennyi erővel állhatna egy böngésző egy darab címsorból is :D
  • Airbus A380
    Egyik teszt sem tökéletes és mindegyik elfogult. Szóval....

/és erről volt már cikk pl az indexen is/

A FF szemre látszólag meg gyorsabb mint a Chrome és az Opera. És az átlag usert ez érdekli és nem a laboratóriumi ki tudja ki által pénzelt tesztek.