86
  • Airbus A380
    Én senkit sem ismerek akinek 10 megás nete lenne...... Attól mert neked esetleg olyan van még nem biztos hogy mindenki másnak is .
  • sanyicks
    pedig független tesztekkel mérik, ezekkel a tesztoldalakkal amit évek óta használnak és bárki kipróbálhatja. A faszari tesztoldal meg egy vicc mint minden ami apple. Sőt az nem is tesztoldal, hanem egy kalap fos.
  • Lowosan
    ehh, még szöveget áthúzni se lehet itt...
  • Lowosan
    Független tesztekről elhiszem én is, de sajnos nem mindig azoknak az eredményeit mutatják fel, lásd pl a kizárólag [s]Szahara[/s]Safari 5-höz írt teszt/reklámoldalat.
  • sanyicks
    szemre persze :D igazából a trabant gyorsabb mint egy bmw, csak szemre látszik úgy hogy fordítva.
    A tesztek valós feladatokat futtatnak, ami jelentkezik használatkor. Persze amikor savanyú a szőlő jó a teszteket leszarozni mert azt hallottuk a a js szar le kell tiltani meg noscript, de valahogy azok a "szar" js tesztek egybevágnak azzal ahogy a js-en alapuló google maps szép lassan eljutott a szaggatásból oda hogy a modern böngészőkön már úgy megy mintha egy offline natív program lenne.
    Na meg persze egy több ezer ömlesztett hozzászólásos oldalakon is igen csak számít az a fránya teljesítmény, amivel a rendert picit megtolták. És még lehetne sorolni.

Tudod a tesztnek az a lényege, hogy valós feladatokon alapszik...
  • buklee
    Most nézem amúgy, hogy tényleg sok ramot zabál az operám:D De eddig semmi programnál nem tapasztaltam emiatt lassulást, gyorsan tölt játékok is futnak opera mellett. Keine probléma
  • buklee
    Alakul:D
  • Lowosan
    Most nézz körül, biztos lelsz 1-2 lesajnálós kommentet
  • Lowosan
    Képzeld: egyik gépen ez gyorsabb, másikon az a gyorsabb szemre.
    Másik: szart se érnek a teszteredmények ha te azt a gyorsulást nem tapasztalod meg felhasználóként.
  • morden
    Én is FF-et használok naponta kb fél tucatszor kifagy de úgy hogy néha a reset se működik, fullosan áramtalanítani kell a gépet, de nem cserélném le ha fizetnének se, nagy a szokás hatalma :D
  • sanyicks
    "de én valahogy nem érzékelem hogy olyan veszett gyorsak lennének, sőt nálam a FF veri mindkettőt... Milyen érdekes nem?"

Az a különbség hogy a tesztek tényeken alapulnak, a te érzékeléseid meg fanboyságon.
  • DjDano
    Magyarországon már 55% körül van a Firefox részesedése amúgy. Azt hogy 4 hozzászólást kellett írnom, köszönjétek meg az SG-nek akik csak könyöradományért képes olyan dolgokat engedélyezni (pl hozzászólás szerkesztés), ami máshol evidens és ingyenes
  • DjDano
    Te egy igazi idióta vagy... Épp az Opera és Chrome veri magát, hogy mennyivel gyorsabbak a többieknél, szintetikus tesztek százait dobják ki parasztvakításból, de én valahogy nem érzékelem hogy olyan veszett gyorsak lennének, sőt nálam a FF veri mindkettőt... Milyen érdekes nem?

Azon kívül a gyorsaság csak egy dolog. Az Operában és Chrome-ban is bőven vannak olyan elemek amik abszolút nem tetszenek.
  • DjDano
    Akkor próbáld ki a Firefox 4.0 beta3 pre-t ;)
  • DjDano
    Firefox fapados? Inkább nincs telezsúfolva minden féle baromsággal... Amúgy meg ott vannak a kiterjesztések. Én inkább a Chrome-ot nevezném fapadosnak!
  • csimmasz
    Ezen mindig jót röhögök,amikor valaki felháborodik hogy egy program sok memet eszik!
    Most két nyitott füllel eszik az opera 248 megát a 4 G-ból,most mindjárt szétverem ezt a szar gépet,nemazért vettem enyi ramot hogy az a rühes program használja,hanem miért is?
    Ja hogy kiirhassam az aláirásomba!

Amugy opera 8-10 nyitott oldal,open office,inkscape,néha még achicad is megnyitva közben,mégis megy rendese minden de nem az opera eszik sokat hanem a többi.
  • Kara kán
    én épp downgrédoltam a Chrome dev-ről a mezeire, mert baj volt vele.
  • sanyicks
    memória arra van hogy használják.

De mondok egy másikat. celeron 1,2 ghz 384 mega sdram társaságában szépen fut az opera :) na?

Dehogy lett gyorsabb a chrome-nál...
  • carstep
    hát a 3.6.7-s verzió óta a FF eszméletlen gyors lett, megkocáztatom, hogy a chrome-nal is gyorsabb. Az opera pedig sajnos iszonyat memóriazabáló gépezet, akarcsak a safari. A legkevesebb memoriét nalam eddig az FF ette, mindig is, pedig 10-15 lap van nyitva folyamatosan, egy csomó pluginnal / kiterjesztéssel teletüzdelve, űgyhogy nem értem az FF fanyalgokat
  • sanyicks
    Az a probléma hogy az ff nagy memóriafoglalással IS lassú volt mindig ;)
    Na meg az hogy ha te a mind2 kikapcsolod operában, akkor nem lesz gyorsítótár(tehát mindent mindig újra kell tölteni), viszont ff-ben van a vinyón mindig, így sikerült leszorítani a memóriafoglalást, aminek értelme 0 gyakorlatilag egetrengető faszság a vinyót használni ram helyett, nem csak azért mert lassabb és hangos, hanem mert a ram való erre :)
  • culas25hc
    A reklámok meg/nem meg jelenítése szerintem csak akkor vállik fontos szemponttá, ha telóról netezik valaki, vagy mobil netet használ. Amúgy meg mára majdnem mindenkinek van vagy 10megás nete, azzal meg semmit sem számít, hogy töltöd -e a reklámot vagy sem. Én még életemben egyszer sem hagyatkoztam sem netes sem tévés reklámokra, szóval engem nem zavarnak, elférnek a cikkek között, had éljenek a szerkesztők is valamiből...
  • Airbus A380
    A legújabb adblock állítólag már nem tölti le a rekiket.
  • JL666
    én netscape-et használok, ez a legjobb
  • gothmog
    Minden böngésző alkalmas a szörfölésre(úúúú, ez a szó...), de aki internet explorerrel böngész az nem sikeres ember.
    Munkahelyi kényszer nem ér.
  • NEXUS6
    Höhöhö...
    Kikapcsolatam a gyorsítótárat, ahogy a cikk írja, így kb ugyan anynit fogyaszt memcsiből, mint az FF4, cserébe viszont teeeeetűűűlasssssúúú lesz ahhoz képest.
    Szal?
    Egyenlő pályák egyenlő esélyek.
  • sanyicks
    emellett állítható is hogy használja. 20 megából is megél ha úgy állítod, csak hát a vinyó recsegtetésének nem tudom miért van több értelme mint memóriát buzerálni.
  • Fresh Duke
    Firefox --> Fuck yeah.
    Többi --> +o(
  • cousin333
    Mennyi RAM van a gépedben? Az Opera dinamikusan foglal, ha van, használja is. Lásd itt.
  • Mat666
    Nekem a Firefox jön be a legjobban az Opera meg a Chrome nem rosszak de én teljesen meg vagyok elégedve FF ami fontos azt támogatja gyors és megbízható nekem ez számít.

• NEXUS6
    Na most tettem egy gyors körbenézést.
    Az FF 3.6 tényleg fapados, ez van.
    Opera király, gyors meg minden, csak éppen majd 5X annyi memcsit zabál, mint az FF 4! Kb. 300 vs. 60!!!
    A Chrome csak simán nem teccik.

Opera majdnem (meg)győzött, de inkább az FF 4B-t használom továbbra is.
    :D
  • aronvirginas
    "nincs megoldva, hogy folyamatosan frissítve legyen a szűrő"

http://magyaropera.blog.hu/2010/07/24/adblock_updater_operahoz
  • FoodLFG
    Chrome-ban nincs olyan jó ad block, de igazából nekem nem is kell. A flash tartalmakat viszont tiltom FlashBlock-al, mert az index.hu-n valamilyen rejtélyes okból állandóan meghalt a flash.

Firefoxal már nem foglalkozok. Amióta nem azt használom, minden jobb... :P
  • buklee
    Szerintem 1-2 ember kivételével senki nem szidott semmilyen böngészőt. Énis pl csak leírtam, hogy miért nem szeretem a firefoxot és miért tartom jobbnak az operát. Ahogy olvastam a kommentelők nagy része is hasonlóan cselekedett.
  • Narxis
    4. adblock (ne csak ne jelenítse meg, hanem le se töltse a reklámokat)

Bár ezt tudja az Opera de nem úgy ahogy kellene, pl. nincs megoldva, hogy folyamatosan frissítve legyen a szűrő. Így meg nem sokat ér.
  • Narxis
    Grat egyiket sem tudja ;)
  • sanyicks
    Grat mindet tudja az opera ;)
  • Lowosan
    Most jön az a rész hogy mindenki elkezdi szapulni az általa nem kedvelt böngészőt, a sajátját meg istencsászárnak kiáltja ki (tisztelet a kivételnek)... az ilyenre nem tudok mást mondani hogy szánalmas.

Egyezzünk ki abban hogy vesszen az IE6 és kész (sajnos még most is van olyan), mindenki használja azt ami neki megfelel és fogadja el a másik döntését is.
  • Turdus
    régóta vágyom rá, hogy lecseréljem az ff-et, de számomra még mindig nincs alternatíva. Ami nekem kell(ene), de nem tudja se a safari, se a chrome, se az opera:
    1. live http headers (kérések on-the-fly szerkesztése, nyomonkövetése)
    2. per session süti engedélyezés/tiltás, sütik törlése (flash is)
    3. info leak mentesség (csak azokkal a siteokkal kommunikáljon, és csak azt, amit én mondok neki, azt is anonimként, ha azt akarom)
    4. adblock (ne csak ne jelenítse meg, hanem le se töltse a reklámokat)

A legtöbb ott bukik el, hogy hazatelefonál, mint E.T., én meg ezt nem szeretem, vagy nem lehet a letöltéseket blokkolni, csak a megjelenítést. (Megjegyzem az ff is minden egyes url-t elküld a guglinak, amit beírsz alapból, about:config-ban kell letiltani, de legalább le lehet)
  • tetrisman
    culas25hc: Én is így vagyok ezzel, ezt a kombót használva semmi gondom nincsen, én nagyon szeretem a firefox-ot de sajnos a sebességével már tényleg vannak gondok,abban a chrome nagyon odaveri.
  • culas25hc
    Szerintem egy firefox-chrome kombó a gépen mindent megold. Külön külön vannak hiányosságaik. Az opera sem rossz, bár én már hozzászoktam az előbbiekhez...