Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://sg.hu/cikkek/tudomany/143965/hadrendbe-allt-a-sorozatgyartott-szu-57
csak azért hozom fel, mert ugye van Cubanace-nak egy SU-57 projectje DCS-re. Hátha valaki nem ismerné.
https://www.facebook.com/CubanAceSimulations
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
Ka-50
Utoljára szerkesztette: feca1229, 2021.01.09. 22:24:58
Microsoft Corporation
PC, 1 havi-tagság.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
@bunny:
én a vesém már rég eladtam 😊
GOOBY, pls
Ka-50
Másrészt a OpenXR renderscale-val óvatosan, mert nekem torzult vele a kép. Elég csak az FS-ben állítani (bár az új peccset még nem láttam, ott lehet már nincs ez).
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
300 forint az első hónap, kipróbálni ennyit megér.
Engem megvett kilóra amúgy, de azért látom a hibáit is. Mióta kijött a vr peccs azóta az Il2-t elő se vettem, ezzel repülgetem körbe a földet, nagyon hangulatos, és én nagyon élvezem. Bárcsak feljebb tudnám rakni a grafikát is, most kb minden low-on van hogy kipréseljek 30 fps-t.
GOOBY, pls
xbox game pass
Az openxr-t pedig a windows store-ból lehet letölteni ingyen. Miután telepíted default-nak kell beállítani, és kb. ennyi, nagyon egyszerű a beállítása, és nem kell használni a steamvr-t ezután (ami sokkal több erőforrást zabál)
Így pedig be lehet állítani a renderelési képet, ha erős a géped akkor mehet a 100%, nálam sajnos a 1080ti nem bírja.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.01.09. 11:45:56
GOOBY, pls
Miel?tt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.
Ka-50
Néztem ezt az openxr-t, de nem leltem meg, hogy hol lehet letölteni. Vagy csak nem látok a szememtől.
Egyébként nem rossz, nem csúnya, de... Engem azért annyira nem varázsolt el.
Ja.. és ez a bing map, hát... valami kretén fasz az egyik fészbúkos csoportban (talán a DCS VR Aviators) linkelgeti a hülyeségeit és az egyik az, hogy mennyivel jobb a szír "map" fs2020-ban. Hát szerintem meg nem.
A data connection-nél minden online-ra van rakva?
Igazából ez olyan mintha a google maps műhold layerét néznéd (csak ez a Bing mapot használja), és ugye csak annyit tud hogy merre vannak az utak, épületek, tavak, stb, de azt nem tudja hogy mondjuk ott egy emeletes ház van vagy egy putri.
A kisebb települések persze nem olyan részletesek, de nézd meg pl. New Yorkot naplementében, leesik az állad.
VR-hoz az előbb jött ki egy peccs, sokkal jobban fut mint eddig.
A lényeg hogy openxr-t használj steamvr helyett, abban vedd le a resolution 70% körül, és a játékban is a renderinget 70-80 körül. Akkor még elfogadható a képminőség, és bírja is.
Ha érdekel itt egy részletesebb leírás a vr beállításokhoz:
GOOBY, pls
Edééknél egy nap 50 oráig tart ezek szerint ami mindent csinálnak.
Szóval letöltöttem ezt az FS csodát - meglehetősen vegyesek az érzéseim.
Szép darab és biztos vannak helyek, amik qrva jól vannak megcsinálva. A szombathelyi kis reteret próbáltam ki és magával a röptérrel nincs is gond, de sem a környék, sem Szombathely nem ilyen. Qrva sok fa van ott, ahol nincs és ennyi nagyfesz a világon nincs, amit idebasztak.
A városra meg sose ismernék rá.
Arról nem is beszélek, hogy VR-ben az Isten gépe sem elég neki.
Tehát MFD Range -> Axis controls, Display zoom in-out -> Sensors. Kicsit megtévesztő de így már logikus miért nem sikerült. Csak tudnám miért hívják másként....
GOOBY, pls
A legendás Microprose ÉS VR first? Engem megvettek kilóra.
https://www.microprose.com/games/the-mighty-eighth
Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.01.06. 00:13:51
FC3 gépeken MFD range-et állítanék de csak az axis controlsban lehetséges. Hogyan tudnám bill.-re tenni az irányítást? Illetve más is szívott a trim beállításokkal? Sehogy nem tudtam működésre bírni. Nomármost automatikusan a kormányomra is állított pár funkciót a dcs. Ezeket kikapcsolva egyből normálisan működik a trimmelés. Furcsa...
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
www.pumaszallas.hu
Nekem eléggé rendbenlévőnek tűnik, a hozzám hasonló élményért repülő nooboknak szerintem simán alternatíva, nem beszélve arról, hogy a táj meg ég és föld 😄 És az árazás is picit barátibb, mint a DCS.
https://secure.simmarket.com/indiafoxtecho-mb-339-msfs.phtml
Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.01.04. 08:43:59
Utoljára szerkesztette: TakiPetya77, 2021.01.02. 08:53:03
És hogy ne legyen offtopic, qrva jó lenne valahogy a DCS-s leszedni a steamVR-ról.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.01.02. 08:15:57
openxr
Én a FS-hez nem is használom a steamvr-t, ezzel sokkal jobban megy. Itt egy videó hogy mit kell beállítani rajta:
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.01.01. 23:04:57
GOOBY, pls
GOOBY, pls
Én baromira élvezem hogy élő kommunikáció van, ha nem figyelsz és nem válaszolsz amikor hívnak egyből jön a kérdés hogy vetted-e az adást, stb. Sokszor már magasságot és sebességet adnak meg mint ami a tervben van, akkor át kell állítani a robotpilótát, visszaigazolni, rákérdeznek hogy látod-e a közeli forgalmat...
Mióta kijött a vr peccs a fél világot berepültem, nagyon jó lett 😊
Sem a DCS, sem az Il2 soha nem kötött le ennyire.
GOOBY, pls
Vagy valakinek az ismerösenek? Egyszerüen SEHOL semmit nem lehet kapni... mindenhol csak elörendelni lehet, vagy ismeretlen szallitasi idövel.
Razor18: Tök igazad van, erős túlzás nekem a DCS tudása. De én soha nem állítottam, hogy tisztánlátok, értek - pláne szakértek bármihez a DCS-ben. Ezzel együtt azért volt már megnyitva a kézikönyve, leginkább az FC3 gépeké de az F-18 is. Az anyahajós fel vagy leszállást IQ-ból nulla tudással kitalálni elég nehéz lenne bár nem lehetetlen, előbb-utóbb mindent kapcsolgatva biztos ráhibázik az ember, hogyan kell a katapultra kapcsolódni pl. Azt, hogy mennyire foglalkozom vele talán bizonyítja, hogy fejlesztettem a DCS-hez programot, ami segít a rengeteg kezelőszervet megjegyezni.
DCS Controls Helper
Megvettem, mert VR támogatással nem túl sok olyan szoftver van, ami ezt az "ott vagy repülés" élmény nyújtja, igazából az XP11 és a DCS volt eddig, és pár hete a FS. Az ultrawing és a külsőnézetes hiperárkádokat nem sorolnám ide, azoknál az Eagle Flight is jobb, űrhajós se annyira érdekes, bár azért megvan a SW squadron és az Elite is, de az nem ugyanaz. De nem véletlen ragadtam le az FC3 + F18 + Huey vonalon, ezekkel tökéletesen lefedek mindent (igazából az FC3 se kéne, csak az volt meg először). Nem azért vettem meg, mert lehet hálózatban PVP-zni, vagy hogy bemagoljam egy modern vadászgép komplett üzemeltetését.
Nekem ez kell, beülök és hozza a minél jobb repülés élményét, mert életben egyre ritkábban jutok gépközelbe. Én pl. ráhagyom a scriptre, hogy indítsa vagy állítsa le a hornetet. A Mustang-nál megcsinálom, mert ott tényleg pár lépés, az F-18-nál nem. Engem kevéssé fog meg, hogy minden kapcsoló funkcióját ismerem, de teljesen elfogadom, hogy valakinek ez élmény. Nekem kihívásnak ott az anyahajós üzem, vagy a légitankolás esetleg műrepülés. A műszerfal bemagolása nem hoz lázba. De ettől még nem fogom leszólni azt, aki egy olyan tudásra pazarol el órákat, napokat az életéből amit 100%, hogy a büdös életbe nem fog tudni az égvilágon semmire se használni.
De pl. ha már repülőgép valódi megismeréséről beszélgetünk, az XP11/FS-ben a cessnákat igyekszem megtanulni, műszeres repülés, rádió, navigáció stb mert annak viszont van esélye, hogy fogom valóéleten is esetleg használni.
Az a jó a szimulátorban, hogy mindenki a saját szintjén tud vele szórakozni. És köszi, hogy a felületes kérdéseimre válaszoltok, én is igyekszem ha tudok.
@bunny
Az ICLS az nagyjából ugyanaz mint a repülőtereken az ILS. Az a vízszintes és függőleges vonal, ami mutatja, hogy az optimális siklópályához képest hol vagy, ha a fly path marker közepén metszik egymást, akkor a siklópálya jó. Írod, hogy kapcsolsz "ILS"-t, nos olyan a 18-ason nincs, akkor tkp az ICLS-t kapcsolod be (hasonló a szimbolika, ugyanarra használják, de mégsem ugyanaz a két rendszer, nem is kompatibilisek egymással, ezért más a nevük).
A E bracket az azt mutatja, hogy a szárny állásszöge a leszálláshoz szükséges optimális tartományban van-e. Hordozós leszállásnál nem csak az a fontos hogy milyen sebességgel és hol érinted a dekket, hanem az is, hogy a gép orra mennyire van húzva, hogy a horog a kötélbe akadjon. Az E-bracket nagyon fontos a jó leszálláshoz, de nem része az ICLS-nek.
Az Approach ATC lényege, hogy ha a leszállási sebességen kapcsolod, akkor a pilótának már csak az állásszögre (AoA) kell figyelnie, a gép a sebességet ott fogja tartani ahol kell. Az, hogy videókon mást látsz, annak csomó oka lehet, de a rendszer létezik és használják is.
www.pumaszallas.hu
Nem, az ICLS-nek semmi köze az E-brackethez, és az sem magától "kapcsol be"... <#fejvakaras>#fejvakaras>, bár a felsorolásból úgy látom, egyébként mindent tudsz, "ahogy kell" az F-18-ról... <#crazya>#crazya>
Nem tudom, mennyire vagy inkább arcade rajongó, de ha nem nagyon, akkor szerintem megérné kicsit lelassítani, és utánaolvasni az F-18-nak (is), alapvető dolgokat és funkciókat keversz össze. Még ha "csak" repülsz is vele. Tudom, hogy "a manual a hülyéknek készült", de ez nem egy War Thunder szintű játék, szerintem mindenképp járna neki legalább minimális "alázat" (jó értelemben véve persze). Különben gyakorlatilag minimum a fele kidobott pénz és idő, illetve kicsit overkill... De tulajdonképp Te tudod, hisz a Te szabadidőd, meg a Te türelmed...
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2021.01.01. 01:18:11
BUÉK!
Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.01.01. 00:34:54
Ka-50