614
Microsoft Flight Simulator 2020
 • bosco05 #614
  Kell, de amúgy van hozzászólás szerkesztése gomb :) Ha egy gondolat lemarad, csak bökj rá és hozzá tudod csapni az eredeti hsz-hez. Ha megvetted akkor nem kell game pass, mert akkor a fiókodban megtalálod.
 • FlyingDON
  #613
  Vagy ha már megvetted a teljes sim-t, akkor már nem kell?
 • FlyingDON
  #612
  Más fórumokon is olvastam az enyémmel megegyező problémát, de megoldást nem.
 • FlyingDON
  #611
  nyomod? Ez nekem elég homályos....
 • FlyingDON
  #610
  Na, most jó nagy ostobaságot fogok kérdezni: akkor is kell "Gamepass", ha nem multiban
 • FlyingDON
  #609
  Természetesen, pl. Los Angeles-San Francisco, departure-arrival, futópályák, kirajzolt útvonal és ismét Bpest felett repülök..... Ami persze szép, ugyan hidak nincsenek, de gondolom, a fejlesztettben már lesznek.
 • bosco05 #608
  Kikerült a Bombardier CRJ 700 (és a többi típus) árazása.

  “The CRJ 550/700 will cost €42 (plus your local vat when applicable).
  The CRJ 900/1000 will cost €16.75 (plus your local vat when applicable).
  The CRJ 900/1000 will require the CRJ 550/700 to be installed on the system.”

  Ezek alapján az összes típust tartalmazó pack nagyjából 75 EUR lesz itthon (ÁFA ebbe már benne), ami átszámítva kb.: 27 000 Ft.

  Már végzik a moddal a béta repüléseket, valószínűleg nagyon közel van már a release.
  Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.12.04. 13:17:55
 • bunny
  #607
  Sőt, az is működik, hogy ha van élő gamepass-od (nekem még volt 2 hét a sima 300ft-osból) akkor ahoz hozzáadódig, nekem dec 20-ig volt a sima lejárata, most megvettem ezt az ultit és most Megújul: 2021. 03. 24. , szóval hozzáadta. Korrekt.
 • ToMy_
  #606
  Ha érdekel valakit, ismét van 300 HUF-os akció az Xbox Game Passra, most az Ultimate Edition-t lehet megvenni ennyiért, és 3 hónapig lehet használni.
  Az is igénybe veheti, aki a legutóbbi 300-as akciót már kihasználta, plusz ez a konstrukció ad EA Play hozzáférést is.
 • bunny
  #605
  Én csont nélkül váltogatok repteret. Ugye megtervezed az útvonalat, megadod a departure és az arrival repteret, kirajzolja közéjük az útvonalat?
  Tehát world map / ott kiválasztod a gépet, FROM és TO repteret, és FLY. Ennyi.
  Nekem az indítással van gond, van, hogy 2-3.-ra hajlandó végre betöltődni.
  Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.12.03. 22:26:35
 • bosco05 #604
  Nekem csak multipanelem van, de azt bedugtam, felraktam a drivert és ment.
 • FlyingDON
  #603
  Ná já, a gépigényre én is kíváncsi leszek!
 • FlyingDON
  #602
  A hardware adatait ismét bemásoltam ide: Win10 Pro, i7-4770 3,40 GHz, 16 GB RAM, 480GB SSD, GeForce RTX2060, network optikai, max. kb. 700-800Mb/s
 • FlyingDON
  #601
  Letöltöttem az összes frissítést és kiegészítést. Jó diák módra elolvastam az összes hozzászólást október elejétől. Abban reménykedtem, hogy az előzőek miatt megoldódik a korábban említett problémám - csak a bpesti légtérből indul a program, egyetlen típussal, hiába próbálok más helyszínt választani - de nem és nem és nem. Láttam, mások is kínlódnak ezzel, de a javasolt megoldás nem hozott eredményt. A hardware-ről már írtam, felső közép kategória, Internet optikai, sebessége max. Nekem úgy tűnik, hogy egy félkész programot teszteltetnek ingyen és bérmentve több milliónyi megszopatott vásárlóval. A Saitek cuccok elfogadtatásának, beállításának a nehézségeit már nem is említem, még most is durva a Yoke, dacára minden "finom hangolásnak". Tényleg azt hittem, hogy a FS2020 nem lesz akkora szívás, mint az elődjei, de baromira tévedtem..... Ha így adnának el autót - tudom, vannak visszahívások is - lenne háború! Bár ahová tart az is......
 • bunny
  #600
  https://www.pcguru.hu/hirek/microsoft-flight-simulator-sokak-altal-hianyolt-funkcioval-bovul-hamarosan-a-jatek/59182
  december 22-től jön állítólag a VR. Mondjuk kétlem, hogy a gépem elég lesz rá, de legalább lesz indok eltapsolni kb 1 millát a frissítésre, ami tán elég lesz neki.
  Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.12.03. 18:19:06
 • bosco05 #599
  Hétvégén ráérek megnézem neked szívesen.
 • bunny
  #598
  Nálam is ez volt a falu felett, ezért kértem ,hogy valaki nézze már meg, neki is crashel-e.
 • bosco05 #597
  Én eddig Franciaországban találtam a legtöbbet, meg kettőt németben. A jelenség annyi, hogy repülsz nagy nyugalomban majd crash :D Semmit nem látsz a világon. Fejlesztői oldalról nincs megerősítve, de ez a jelenség, úgyhogy a community ezt a láthatatlan fal dolgot gondolja róla, amivel én speciel egyetértek.
  Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.12.03. 15:08:28
 • bunny
  #596
  Akkor asszem a falunk felett is van egy ilyen fal. Azt hittem csak a rejtélyes fém oszlopoknak van divatja :)
 • bosco05 #595
  A Citation Longitude jelenleg random kifagy vanilla MSFS mellett is, úgyhogy aki hosszú utakra készül vele, azt ne érje váratlanul.

  Jelenlegi további létező bugok (fórumból, csoportból és reddit / twitterről játékosok által megerősítve):
  - emelkedés vagy süllyedés közben nem szabad a barometert állítani, mert el fognak csúszni a műszerek
  - a King Air-ben a barometer állítás gombra rakva működik, a kapcsoló (Inop.), viszont a torony ezt nem veszi figyelembe
  - Az Airbus bizonyos magasságokban magától instabillá válik és lezuhan
  - Láthatatlan falak vannak az egész térképen, de Magyarország több pontján is, aminek nekiütközve crashel a gép

  Ezekre érdemes most figyelni. A CJ4 a Working Title moddal elvileg működik. :)
 • TokraFan
  #594
  FSX-hez volt még valami, korábban meg ott voltak a King házaspár repülős videói. De mindenre kiterjedő manual nem tudom volt-e valaha is. Harci szimhez volt, még mai napig megvannak a régi Falcon 4, EF2000 és hasonló szimekhez a könyvek, pl. az 1998-aas F15-höz közel 700 oldalas nyomtatott kézikönyv van és nem azért, mert 5 nyelven íródott. Kizárólag angol...Még az ismert repülési manőverek részletes leírása is benne van ábrákkal együtt, és természetesen az összes létező műszer és kapolcsó is ami a programban szerepel.

  Azonban ezt Fs-nél a sok gép miatt nem lehet elvárni. Önmagában egy Cessna kézikönyv durva lenne, és akkor hol van még a többi gép. A polgári szimezés mindig is arról szólt, hogy masszívan tanulni kell külső forrásból.
 • Pelsodriver
  #593
  Bizony így van. Annak idején az FX - hez a DLC-k is alapból tartalmaztak nagyszerű kézikönyveket.Most még a Deluxe Editionból is kispórolták, helyette kaptunk bugokat, nem kicsiket.Talán 1-2 év múlva használható is lesz...
 • bunny
  #592
  Egyrészt van 0.3-as HUNVFR. https://flightsim.to/file/397/hungaryvfr-fs2020
  Másrészt, ha elindulok az otthoni repterünkről (LHKF Kiskunhalas-füzespuszta) és megcélzom acélos kisfalumat, Kunfehértót, a falu fölé érve crashel az egész és kilép. Ha esetleg valaki kipróbálná, jó lenne tudni, másnak is bugos-e ott, vagy esetleg a hunvfr kavar be vagy mi a nyál van. Amúgy poén, hogy ilyen kis reptér is benne van, persze beültette fával meg került pár irreális épület a környékre de azért egész jó ahoz képest, hogy egy mezei (szószerint) magánreptér egy középEU kis országban.
 • RedRiot
  #591
  Én örülök, mert release óta egy CTD volt.
  "Egyáltalán miért kell elvárni, hogy minden érdeklődő alapból zseni legyen? "
  Ebben igazad van. Egy igényesen megszerkesztett, részletes felhasználói kézikönyvnek bele kellett volna férnie az árba. Ciki kategória valóban hogy ilyen nincs a programhoz. Külsősök készítettek user manualt és árulják jó pénzért. Mivel polgári rep.szimet nem játszottam ezelőtt komolyabban így a Garminok kezelése nekem is tök ismeretlen terep volt, és jutyubról meg fórumokról (pl. innen) szedegettem össze pár alap dolgot. Azt hallottam hogy a régebbi FS-ekhez vaskos felhasználói kézikönyv járt. Az hogy itt egy árva pdf nélkül nekiengedik a játékosokat a nagyvilágnak elég fura. :/
 • bosco05 #590
  Nekem is Steames, videókártyát biztos nem igényel a save. Sajnos nincs ötletem :( Nekem két kedvenc bugom van, az egyik hogy emelkedés és süllyedés közben nem szabad barometert állítani mert totál megkattan, a másik amikor bal klikkelek valamire és beragad :D
 • Pelsodriver
  #589
  Direkt beruháztam SDD-re,bőven van hely. Hát azon a bizonyos egyéb okon agyalok hetek óta...A videókártyám a gyengébb pont, az szinte 100 %-os igénybevétellel működik, max.75 hőfokon. ( Geforce, 1060, de repülésben, high beállítással is a 36-40 FPS -t tartja) Nem hinném, hogy pont a mentés vagy betöltés igényelne csúcskategóriát, bár ebben a programban minden lehetséges. Steames verzió. Nem értem azt sem, miért nem a dokumentumok könyvtárba kerül a mentés, mint az összes többi játékban.
  Utoljára szerkesztette: Pelsodriver, 2020.12.01. 20:12:02
 • bosco05 #588
  Ezzel amúgy abszolút egyetértek, ez a bevezetés a repülés világába teljesen ki van hagyva az egész játékból. Erre szerintem is fordíthattak volna több időt és energiát, de nem lesz minden tökéletes :) Más cégek viszont olyanokat engednek meg maguknak, hogy szerintem hagyjuk is :D Félbehagyott játékok teljes áron, 0 support, évekig early acces, majd a végén plusz lehúzás, évente kiadott romhalmazok... Sajnos nagyon elkorcsosodott az egész gaming ipar. Ellenben azért itt szerintem tájékoztatva vagyunk, hogy mi merre halad tovább és mondjuk ezt a repülésbe bevezetés dolgot az összesre el lehet mondani, mert egyikben sem volt érdemi tutorial. Hozzáteszem nálam nem fagy ki gyakorlatilag semmivel sem már. Nem lehet hogy kevés a hely, vagy memória hiba vagy bármi egyéb? Én ahogy olvasgatom a kommenteket (nem itt) elég sok a user error ami a játék hibájaként van emlegetve.
  Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.11.30. 23:55:59
 • Pelsodriver
  #587
  Örülj neki, hogy ilyen kellemes tapasztalataid vannak. 20 év gamer múlttal, köztük a Flight Simulator - sorozat ismeretében én nem tudom értékelni, ha pl. egy egyszerű mentési művelettől lefagy a menü, egyáltalán nem lehet menteni egy repülési fázist. Ez nálam 2020-ban alap. Szerencsére tudom már különféle fórumokból, hogy sokaknál előfordul ez a probléma ( is ) , és válaszra sem méltatják az embert.Ezt más iparág vagy más cég aligha tehetné meg!Egyáltalán miért kell elvárni, hogy minden érdeklődő alapból zseni legyen? Talán inkább lépésről lépésre kellene bevezetni a szimulátor világába azokat is, akik esetleg kezdők, vagy nem annyira járatosak a digitális hálózatok világában. Egyszer mindenki kezdő volt, ezt sok profi hajlamos elfelejteni.
 • bosco05 #586
  Jó igazából olyat találgatsz, amit ha érdekel a téma nagyjából 1 Google kereséssel megtudnál (illetve rég tudni kéne, ha véleményt alkotsz). Nem ellened szól, csak már untam ezt a vaktában találgatást, meg tájékozatlanságot, meg félrebeszélést 2020-ban, amikor az internet szerves része az életünknek. Személyeskedésbe, meg ebbe a szokásos SG-s, milyen a nyelvtanod, meg nemtuccmagyarú szintű beszélgetésbe meg nem fogok belemenni bocs.
  Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.11.30. 21:16:22
 • TokraFan
  #585
  Egyrészt csúsztatsz, mert az idézett mondat előtt szerepelt egy ilyen is: "Egyáltalán nem lesz SDK?" Ez egy elég konkrét kérdés!
  Másrészt, nyelvtan? Az egyértelmű kérdést követő, általad idézett mondatban a "Ha" szó alkalmazása nálam feltételes módot jelent, de lehet, hogy Te máshogy tanultad.
 • BlueMaster
  #584
  Ok, köszi a segítséget! Nem lesz más hátra, mint én is beszerzek egy kompatibilis kártyát.
 • bosco05 #583
  Abszolút így látom én is. Szerintem sokan a hype-ra ültek fel és életükben nem játszottak szimulátorral, aztán nincsenek hozzászokva, hogy ez nem egy Call Of Duty amiből évente jön egy...
 • RedRiot
  #582
  köszi, érdekesnek tűnik, kipróbálom!
 • RedRiot
  #581
  "Sokan példálóznak az X-plane-el hogy meg lehet nézni hol tart... Igen, itt tart most, na de release után 3 hónappal hol tartott, amikor az Aerosoft még egy karakternyi modot nem írt meg..."

  Így így. Csak időt kell adni az Asobonak meg a moddereknek. 1-2 év múlva sokkal jobb lesz a játék 3-4 év múlva meg rá se fogunk ismerni. Engem megdöbbent a hivatalos fórumon és a Facebookon uralkodó negatív komment-cunami. Felnőtt férfiak mennek le a SPAR pénztárnál Hot Wheels kisautóért hisztiző ötéves gyerek szintjére.
  Pedig az Asobo maximálisan korrekt csapat: folyamatosan dolgoznak az újabb és újabb javításokon, és teszik ezt átlátható módon, a nagyérdeműt folyamatosan tájékoztatva. Kb. 2-3 hetente jön új peccs, nincs magára hagyva a projekt, kb. ugyanolyan erőkkel megy a fejlesztés mint release előtt. A múltkor is belefutottam egy friss videóba, ahol három fejlesztő nyilatkozott: hát olyan táskás szemeket, kialvatlan arcokat már rég nem láttam. Én értékelem ezt a hozzáállást, mert több mint 30 éve játszom videojátékokkal és egy kezemen meg tudnám számolni az ilyen elhivatott csapatokat.

  Ott van ellenpéldának a Forzákat fejlesztő Turn10: minimális kapcsolattartás a játékosokkal (a promón kívül), telerakják a játékokat senki által sem kívánt hülye feature-ökkel, népszerű funkciókat meg kérdés nélkül kivesznek, átalakítanak. Magyarul turbósugárban, műugrótoronyról fosnak a fizető közönség fejére. Az MSFS fejlesztői azért teljesen más kategória.
 • bosco05 #580
  Csak hogy jó hírekkel is legyünk kicsit feltöltve, valószínű az új SDK miatt ki fogják tudni adni még idén a CRJ 700-at Aerosofték.
  https://www.aerosoft.com/en/flight-simulation/news/work-in-progress-aerosoft-crj-for-msfs

  Illetve nagyon készül az LHSimulations féle LHBP is.
  https://www.simflight.com/2020/11/29/lhsimulations-lhbp-budapest-msfs-preview-update/

  Elvileg készül LHSM is, szóval lesznek itt még csemegék :)

  Külföldön erősen faragják már a DC3-ast, de lesz ingyenes A380 is, a kis propelleresek közül pedig a Piper PA 44 már elérhető a store-ból.

  A gyári gépek közül a Cessna Citation CJ4 eléggé jól helyre van rakva már a Working Title által, illetve a Beechcraft Bonanza G36 is megkapta már az őt megillető erőt :)

  Nekem egyedül egy közepes teherszállító gép hiányzik nagyon, ami mondjuk lehetne a DC3, csak az egy őskövület és sajnos még nincs kész :(

  Amúgy ha nem akar valaki céltalanul repkedni akkor a @BlueMaster által írt NeoFly tökéletes móka lehet, de van (szerintem) ennek egy szebb és jobb és előrehaladottabb változata, ami multiplayer, mégpedig az OnAir Company, de ez inkább csak azoknak ad pluszt, akik haverokkal, vagy másokkal szeretnének játszani.

  Persze a játéknak vannak hibái, hiányosságai stb... ezt én is látom, de azért tartalom akad bőven és ez a cím és szét lesz modolva 1-2 éven belül, efelől kétségünk se legyen, de ugye az idő az idő, azt nem lehet sürgetni.
 • bosco05 #579
  Sima 1070, semmi extra. Egyébként szerintem sajnos jogos a Microsoft és az Asobo részéről, hogy 6-8 éves dolgokra már nem fejlesztenek. A számítástechnikában az egy évezrednek számít :( . Óriási pénz lépést tartani az iparral, de különösen a szimulátor műfajt kedvelőknek nem sok választása van. Én is olvastam ezeket a minimum követelményeket számonkérő kommenteket a világ minden nyelvén, de a minimum igazából azt jelenti, hogy a játék futtatásához elegendő és nem többet. Az ajánlott rendszerkövetelmény az, ami teljes élményt nyújt, ez esetben mondjuk felhőket. Egyékbént az összes flight sim így jött ki amióta az eszemet tudom. Sokan példálóznak az X-plane-el hogy meg lehet nézni hol tart... Igen, itt tart most, na de release után 3 hónappal hol tartott, amikor az Aerosoft még egy karakternyi modot nem írt meg... Szóval nem értem a heves kritikákat és téveszmék általánosítását sajnos :( Nem csak itt, hanem sehol sem :(

  ( Ez nem neked szól amúgy :) )
  Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.11.30. 08:31:04
 • bunny
  #578
  Én elképzelhetőnek tartom, hogy
  a) néha olyan frissítés jön, ami összeakad a régi dolgokkal, érdemes lenne egy reinstall de legalább egy cache törlés (van rá lehetőség programból)
  b) gyenge géppel rendelkezők szívnak, lásd 3-4 gennel ezelőtti VGA. Nekem se friss, 1080TI van, azzal megy szerintem minden.
 • BlueMaster
  #577
  Teljesen egyetértek! Én is ezt tapasztaltam, tökéletes volt a live weather! Sajnos, most a felhők eltűntek... Milyen videokártyád van?
 • BlueMaster
  #576
  Jegesedés nekem is van. Felhő nincs a legutolsó patch óta, a lentebb említettek miatt.
 • bosco05 #575
  #565 "De ha nem lesz SDK, vagy valamiféle butított lesz, amiben maximum fákat és házakat lehet beleapplikálni, de mélyebben nem lehet belenyúlni mint korábban, akkor megette a fene az egészet."

  Ez nálam nem kérdés, hanem kijelentés, de olyan tévhitek, meg általánosítások mennek, hogy leesek a székről. A kedvencem az volt, aki fél oldalt írt, hogy ha ilyen meg olyan akkor mennyire nem jó, aztán még le se töltötte :D

  Kb minden 2. hsz totál valótlan vagy pontatlan dolgokat állít.
  Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.11.30. 00:59:46