2449
Microsoft Flight Simulator 2020
-
bunny #2449 Mire számítottál? Hetek óta megy a visszaszámlálás, kb a komplett szimulátoros gamer világ egyidőben ráugrott a letöltés gombra amint elérhető lett. Ez önmagában borítékolta a sorokat, a lassú letöltés és az összeomlást, nincs az a felhő ami ezt elbírná vagy olyan összeget kellett volna rátolni amit egy játék nem bír el.
Bugos, korai hozzáférés? Igen, minden játék az 0day. MINDEGYIK. Én azt tartom egy átlag játék akkor van normál állapotba, ha a game of the year verziót megkapja. Vagy akkor se. Szinte semmi játékot nem vettem meg teljes áron, majd ha eltelt legalább fél év és beakciózzák addigra talán már játszható is lesz. Addig meg tesztelgessék, fejlesztgessék. Lásd Cyberpunk,egy év után egész játszható lett, ellentétben a megjelenéssel amibe majd belerokkant a kiadó.
És milyen 200 euró? Vedd meg a standardot vagy gamepass, én akkor se fogok 80ezret fizetni érte ha majd megveszem. Több tucat repülőeszköz van az alap kiadásba basszus a hőlégballontól a vadászgépig, nehogy már csak a maxos verziót lehessen megvenni.
Szóval akik most lemínuszolják a játékot pl. a steamen és panaszkodnak csak és kizárólag maguknak köszönhetik, házhoz mentek a pofonért. Ahogy az ismert netes kép mondja, "nem a dugóban állsz, te magad vagy a dugó". Meg hát manapság sajnos divat a fikázás.
Szóval kitartás, repkedj a 2020-szal, aztán egy hét múlva már gyanítom legalább a szerverek helyreállnak, a minőségnek és játszhatóságnak meg adj pár hónapot. Türelem nyugalmat terem :D
Utoljára szerkesztette: bunny, 2024.11.21. 09:42:13 -
bunny #2448 Persze, hogy vannak bugok a 2020-ban, de azért emlékezzünk, hogy milyen állapotban jelent meg. Kb ahogy most a 2024.
Bocs, a stalker2-t nem fogom neked beta tesztelni, mert azt se veszem meg ahogy semmi 0day pláne nem preorderben. 1 hó gamepass-t fogok venn decemberben és azzal kipróbálom mind a 3 érintett játékot. Bár a stalker speciel megjelent virágbótban, szóval tesztelni épp ingyen is lehetne. Mellesleg ez lenne a tisztességes, mint régen a shareware verzió, ki tudtad ingyen próbálni és ha tetszett, megvetted. Csak manapság ez már nem létező opció sajnos, de pl. részben erre jó a gamepass és hasonlóak. Persze összességében drágább , de ez olyan mint a biztosítás. Ha nem kell, drága volt, de ha kell megfizeti helyetted a milliókat. Gamepass teszt, ha szar nem fizettél ki huszonezreket.
Mondjuk a 2024-et 100% meg fogom venni, a kérdés a mikor és mennyiért.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2024.11.21. 09:30:12 -
militavia #2446 Ezt a 200 dolcsit nem értem. Nem kötelező megvenni semmit a std. edition felett.
Utoljára szerkesztette: militavia, 2024.11.21. 08:41:24 -
eta32 #2446 Mostani állapotában felejtős....
A 2020 fényévekkel jobb szebb stb...igaz azt 4 évig reszelgették...XD...remélem ennek azért annyi nem kell,ha már 4x-es árat kértek érte...
Tegnap délután ,este állandóan kiírta hogy gyenge a net....már mint náluk....nem is lehetett érdemben repülni nem töltött be semmit,ja igen reggel délelőtt még jó volt....legalább láttam milyen is lenne,remélem lesz egyszer ha működik,minden.
Ma ez nincs, lehet repülni de gondolom lekorlátozták a sávszélességet a betöltési adatot vagy akármit,ronda mint a bűn,"Hirosíma"bombázás után...optimalizálatlan bughalmaz stb....
Ez egyenlőre így egy korai hozzá férésű játéknak is kevés lenne....ami kb 20 euroba kerül nem 200-ba.
-
moho79 #2445 Finomítanék. Részben importálták a 2020-as tartalmam. FPS rendben. Környezeti dolgok szebbek. Viszont néha feldobja, hogy alacsony a sávszél. Fura, hogy majdnem mindent netről tölt be. Érdekes a texturázatlan kabin ha éppen lassú a kapcsolat. Remélem javítják a főmenü földgömbjét mert trackIR-t használva őrülten pörög. Marketplace még nincs. Szóval nem lesz ez rossz de tény, még kell neki minimum fél év. -
militavia #2444 Én nagyjából pár hónapot várnék vele. Ma release állapotban megszokott, hogy nem jó / a szervereket nem készítik fel a day 0 rohamra. Szomorú, de ez kapjuk a pénzünkért. Én ezért meg nem fizetek. Ha nekik ez jó, akkor nekem is jó. Nem nekem kell a pénzügyi sikert biztosítani... XD -
moho79 #2443 Én ma reggel be tudtam lépni. Egyelőre elkeserítő. Az i9-es 4080-as gépemen 30fps HIGH beállításokkal. (2020-ban a kb 60 megvolt), a 2020-ra megvásárolt gépeim sehol (csak az AN2-es) -
#2440 Ma reggel 4 óta is... :-((((( -
eta32 #2441 Szerintem mindenki vidáman repked a 20220-al, ami a mai napig BETA állapotú.
Abban is vannak még a mai napig bugok ,úgy hogy te is teszteld továbbra is 4 év után a 2020-at ingyen ja nem még fizettél is érte...
Gondolod naivan ahogy a stalker 2 bug mentes lesz?,te meg majd tesztelgesd azt jó pénzért ha kész vagy szólj azt megyek én is megveszem ,úgy kb fél-egy év múlva....XD -
Rodman6 #2440 Sokmindent megéltem már, na de ilyet... Mi a g3ci van? Már beleégett a fejembe a Queue felirat. Vagy az előző verzió maradéka zavar bele valamibe? -
bunny #2439 Én pedig csak somolygok , mit vártatok egy ilyen premier napon? :D Én megvárom a stalker 2 és indy megjelenést, aztán veszek 1 hónap gamepasst és meglátom mennyire bugmentes már. Addig meg vidáman repkeden a 2020-ban, nincs semmi gond a betöltéssel, mi az a login queue :D Ja, és köszönöm, hogy beta tesztelitek nekem a játékot! Ingyen. Ja nem, még fizettek is érte ... -
#2437 Én elengedtem, este 6 óta nem tudom letölteni ezt a fost. -
JonasSandor #2437 Vannak bajok rendesen vele. -
moho79 #2436 MSFS 2024: Login queue :) -
bunny #2435 Renitens leszek, ma elindítok egy FS2020-at :D -
#2434 Tesztelve lett gyengébb PC-n is (RTX1050 4GB), és nagyon jók voltak a visszajelzések, nem volt drasztikus fps-esés. -
#2433 Hát az már régen tudható, hogy ingyen ebéd nincsen! :-) -
bunny #2432 Frankó lett, de nekem az ilyen szuperrészletes cuccoknál mindig az első gondolatom az, hogy na ez mennyi FPS-be kerül. Aztán a végén maradok a kicsit puritánabb dolgoknál. -
#2431 Sziasztok! Szia Tibor!
Ez nagyon frankónak tűnik! Ügyesek vagytok nagyon!
Még kb két hét munkám van és csatlakozok...
Addig is próbálom vissza olvasni az elmúlt 8 hónap történéseit.
Gyula! A gép még mindíg a dobozában...
Már lehet van sokkal jobb konfig. Megvettem monoblokktól elkezdve minden kacatot , de még nem volt időm össze rakni!
Szóval jővő héttől vagyok!
Üdv: Mindenkinek! -
#2430 Tegnap este erőt vettem legendás lustaságomon és csináltam egy teljes újratelepítést az egyik gépemen (Előtte persze full mentés) Sajnos a jelenség változatlanul fennáll, ezért úgy döntöttem, ennyit nem ér az egész, marad kikapcsolva az INSTRUMENT NAME TOOLTIPS - ez legyen a legnagyobb problémám! :-) Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
ToMy_ #2429 Nézd már, egy H.AR.C. arc... :) -
#2428 Steames verzióm van, hibátlanul működik a késleltetés. -
#2427 Esetleg - de csak akkor, ha már meglesz a 2024-es! -
ToMy_ #2426 Esetleg egy reinstall nulláról, ha már régóta update-eken vagy. -
#2425 Igen, ezt már talán el is fogadnám - de mint látod, nálam sajnos nincs semmilyen késleltetés. Valószínűleg a steam verzió okozhatja, másra már nem tudok gondolni. Egy okkal több, hogy várjam a 19-ét! :-)
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.11.08. 17:56:08 -
ToMy_ #2424 Nálam:
MSStore verzió. -
#2423 -
#2422 Kipróbáltam egy másik gépemen is (más CPU, más videokártya, másik account) - ugyanez a helyzet... :-((( (Viszont a popup ~1,5 mp után eltűnik) A két gép közt csak annyi a hasonlóság, hogy mindkettő a steam-es verziót futtatja- igaz, más accounttal - lehet, hogy ez a steam-es verzió "sajátossága"? :-)
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.11.08. 11:18:31 -
#2421 Sajnos nálam nem működik - mint láthatod. -
ToMy_ #2420 Érdekes. Nálam ugyanez a beállítás, és úgy működik, ahogy írtam is, az első popup késleltetve jön fel. Ha a popup feljött, és úgy viszed át másik kezelőszervre, akkor valóban nem tűnik el, és rögtön átvált a másik kezelőhöz tartozó feliratra. Hogy ez bug vagy feature, azt nem igazán tudom eldönteni.
De tény, ha nincs kint popup, akkor az első késleltetve jön fel.
Esetleg próbáld meg átállítani LOCK-ra meg INSTANT-ra, APPLY, vissza a cockpitbe, teszt, aztán újra vissza a beállításhoz és vissza LEGACY meg DELAYED. A kettő beállítás között szignifikáns különbséget kellene látni az első popup felugrásánál.
Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2024.11.07. 09:31:09 -
#2419 Köszönöm, de sajnos nem működik. A beállításaim:
COCKPIT INTERACTION SYSTEM - LEGACY
MENU TOOLTIPS - OFF
INSTRUMENT NAME TOOLTIPS - DELAYED
INSTRUMENT DESCRIPTION TOOLTIPS - OFF
Sajnos a nevek rögtön feljönnek, ahogyan a cursor az adott terület felé ér.
(Kipróbáltam ugyanezt a COCKPIT INTERACTION SYSTEM értékének LOCK-ra állításával is - ugyanaz a helyzet, gyakorlatilag késleltetés nélkül megjelenik a szöveg) -
ToMy_ #2418 Előző hozzászólónk sajnos nem igazán találta el a megfejtést.
Ha bemész a GENERAL OPTIONS - ACCESSIBILITY menübe, lesz ott olyan, hogy COCKPIT INTERACTION SYSTEM. Itt lehet LEGACY vagy LOCK.
LEGACY esetén az INSTRUMENT NAME TOOLTIPS lehet OFF, INSTANT vagy DELAYED, és ilyenkor az INSTRUMENT DESCRIPTION TOOLTIPS permanensen off.
Szerintem te ezt a beállítást keresed, ilyenkor ha ráviszed a kurzort egy kezelőszervre, akkor kb. 1-2 sec után jön a tooltip. Ez az idő nem növelhető, de a default LOCK beállításhoz képest észrevehetően később jön a popup.
-
#2417 OK, köszönöm - ettől féltem! :-) (Új, illetve ritkán használt gépeknél azért jól jön, ha kiírja, de a "belakottaknál" zavaró) -
nibron #2416 Nem valószínű, hogy "kívülről" lehet állítani. Maguk a programozók közül is csak néhányan ismerik hol kell az időt állítani, pl. általános alkalmazásfejlesztőnél kizárt. Ki-be kapcsolásra még sosem láttam hotkey-t, gondolom itt sincs.
Részemről sosem használom, nem is hiányzik. Egyszer az egyik repcsinél volt némi szerepe: az egyik műszer nehezen volt leolvasható, ezért az értéket beírták a tooltip-be. De egy idő után azt sem használtam elfogadtam, hogy elég ha nagyjából milyen irányban repülök (hsi volt, a course és heading értékeket mutatta), az életben is így van a kisgépeknél. -
#2415 Hát nem, egyáltalán nem! :-))
Más: Hogyan lehetne az "Instrument Name Tooltips" késleltetési idejét módosítani?
(Jelenleg ha valami fölé kerül az egér, szinte azonnal megjelenik - jó lenne, ha a késleltetést 1,5-2 mp-re lehetne növelni. Teljesen kikapcsolni nem akarom, mert néha azért jól jön. Illetve ha ez nem lehetséges, akkor az is megfelelne, ha billentyűkombinációt lehetne a ki/be kapcsolásához rendelni, hogy ne kelljen átverekedni a menürendszeren - de ilyet sem találtam.)
Van esetleg erre valakinek ötlete?
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.11.01. 17:56:27 -
#2414 Én meg majdnem lezuhantam vele annyira felemelte az orrát. Hát nem olyan mint a kistesója :) -
#2413 És már sikerült is leszálláskor odavernem LHBP 13L-en! :-) (Először, de biztosan nem utoljára - szokni kell a viselkedését, de nagyon!:-) -
#2412 FlyByWire A380 ingyé
link
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2024.11.01. 12:57:06 -
nibron #2411 Szerintem támogatja, mivel most vették ki. Nem 2022-ben. Teccik érteni...
Nem arról van szó, hogy ajánlom. Ami engem illet az összes vr támogatást megszüntetném, míg nem sikerül egészségesebbé tenni a technológiát. Csak megpróbálok logikusan gondolkodni.
Mijjez a 380-as? -
#2410 Tehát akkor szerinted a Windows Mixed Reality-t a Windows 22H2-es verziója is támogatja, nyugodt szívvel ajánlod wollnerd társunknak a frissítést?
(Itt - eredeti MS lap, nem fordítás! :-) - szintén ez szerepel: "Windows Mixed Reality devices are not supported with Windows 11, version 24H2 and newer. Windows Mixed Reality support is limited to Windows 10, version 20H2 through Windows 11, version 23H2." - de akkor a Microsoft is butaságot állít...
Mindegy, a téma nem érint, csak segíteni akartam wollnerd -nek. Megyek és beleteszek pár órát az újonnan kijött A380-asba! :-)
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.11.01. 07:02:47