2558
Microsoft Flight Simulator 2020
  • macleody
    Agyvérzést kapok ettől a játéktól egyszer az tuti. Motor leállítás után S reput kaptam a 3 és fél órás útra, erre kiírja a hibaüzenetet, hogy a küldetés nem folytatható. Volt már ilyen máskor is, utánanéztem, szinte mindig helyi idő szerint éjfél után pár perccel jelentkezik ez a hiba. Én meg nem figyeltem az időt, éjfél múlt 9 perccel. Azon filóztam most, hogy nem-e lehet köze ahhoz hogy a windowsban be van pipálva a pontos idő automatikus beállítása. Lehet hogy ilyenkor frissít a szerver?
  • Vizipok56 #2557
    Hát nem igazán értem, mi lehetett a gond, nálam a manifest.json-ban ez szerepel: "VERSION 4.5.2 RELEASED OCTOBER 30, 2024", tehát nem a 4.6.0-ás. De a lényeg, hogy már működik Nálad is! :-)
  • macleody
    Köszi. Összehasonlítottam a meglévőt ezzel a patch-vel ami t linkeltél, azt írta ugyanaz a kettő. Felraktam most a 4.6.0-t így már jó nálam is.
  • PhantomAss
    Ezzel próbáltam legelőször, utána meg egy jóval régebbivel. Persze lehet én nem állítottam be jó valamit, csak fura volt hogy egyszerűen nem működött, és nem ez az első win amit rufussal próbáltam felrakni. Évek óta használtam probléma nélkül.
  • Vizipok56 #2554
    Itt található
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.12.18. 15:20:57
  • macleody
    Köszi, bár nem láttam ilyen rar fájlt. Viszont kijött a 4.6.0, este megnézem.
  • repvez
    https://rufus.ie/hu/ a legujabb oktoberi kiadás, ennél még a blocckolást is ki lehet vele szedetni a win11 bol, akkor biztos , hogy támogatja , lehet az iso problémás valamiért ,
  • Vizipok56 #2551
    Bemásoltam.
    Ha megnézed a flysimware-aircraft-cessna-414aw-v4-5-2-msfs-2024-patch.rar -t, egyetlen file van benne (Model_Interior.xml - 332670 byte) ezt kell az eredeti könyvtárba bemásolni, felülírva az ott lévőt (flysimware-aircraft-cessna-414aw/ModelBehaviorDefs/Flysimware_C414AW/Custom/Model_Interior.xml - 330174 byte)
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.12.18. 13:24:29
  • macleody
    Ez telepített vagy bemásolt? Nálam a kopizottban tök sötét, de minden digitális kijelző sötét. Ugyanez van C310R-nél is.
  • PhantomAss
    Én egy napot szórakoztam vele, többféle Rufust és többféle win iso-t kipróbáltam. Telepítés közben mindig leáll mert korruptak a fájlok. Sokan panaszkodnak erre a neten is, nem találtam rá megoldást.
  • bunny
    Kizárt, hogy a rufus nem tud win11-et, lehet régi verziót használsz. Én mondjuk ventoy-t használok de ráguglizva a témára mindenhol azt írják, hogy win11+rufus működő opció.
  • Vizipok56 #2547
    Novell ELS 2.15, Non-dedicated, 360kByte-os floppykról telepítve - az sem volt semmi! (Plusz külön floppyk voltak a hálókártya (természetesen ARC-NET) driverének a legenerálásához... :-) Na meg a passzív, 4 portos HUB-ok :-) Kicsit más volt akkoriban a világ. Volt egy 40MHz-es 386-os szerverünk, 80 Mbyte-os dupla magas MFM HDD-vel és 4 MByte RAM-mal ("természetesen" külön bővítőkártyán, mivel az alaplapon ennyi nem fért el) - mindez "potom" 2 millióért vásárolva - és 1988-ban azért a 2 milka kicsivel többet ért, mint ma! :-)
  • Vizipok56 #2546
    Nos, megnéztem a GTN750-et a 414AW-ban Nekem nem tűnik sötétnek
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.12.18. 10:07:20
  • PhantomAss
    Igen ez volt a gondom nekem is hogy a media creation tool 23h2 telepítőt letöltöttem pár hónapja, csak az isot nem. Azt hittem az a hozzá tartozó wint tölti le de nem így van, mindig csak a legújabbat, hiába nem az a neve.
    Nekem is van 23h2 isom más helyről de sajnos a Rufus nem kompatibilis a win 11-el, így nem tudsz bootolható usb-t készíteni és kénytelen vagy a windows toolját használni.
  • bunny
    Megfelelő "virágbótos" helyeken fellelhető a 23h2 telepítő, és nem kötelező okosban használni, lehet teljesen hivatalos kulccsal is. Amúgy ha lett volna eszünk, még a 24h2 előtt lehúzzuk a telepítőt a MS oldalról. Nekem se volt. A frissítés meg letiltható ,szerintem ide is beraktam anno a megfelelő parancsit.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2024.12.18. 09:38:13
  • PhantomAss
    Én pár napja raktam össze új gépet új winnel, nincs problémám a 2024.exe-vel.
    Ha vki esetleg újra akarja húzni a wint és Reverbje van akkor figyeljen, én is ezzel szívtam egy napot mert a windows gyári media cretion toolja már csak a 24h2-t szedi le és abban ugye nincs wmr támogatás. Régebbi iso pedig nem elérhető.
    Annyit tudtam csinálni hogy letöltöttem a win 10 22h2-t mert az még elérhető, aktiváltam, majd ezt frissítettem win11 23h2-re , és beállítottam hogy én akarom a letöltéseket kezelni. Ki is írja hogy elérhető a 24h2 de persze nem rakom fel.
    Amúgy gondolkodom milyen hmd-t vegyek a Reverb után de eléggé tanácstalan vagyok: A Pimax Crystal Light lenne a befutó de nagyon drága és sok panasz van a minőségre, vagy ott a Quest 3 de az meg nem annyira szimre van, viszont olcsóbb és kábelmentes.

A gtn750 sajna sötét minden gépben, várjuk a javítást.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2024.12.18. 08:57:02
  • macleody
    Egy kis info update. A TDS GTNXi alap verziója nem kompatibilis az FS2024-gyel, upgradelni kell a Pro verzióra. A GTN750 viszont elég sötét a C310R-ben is meg a C414AW-ben is. Azokkal nem tudom mit lehet kezdeni. Kár hogy a Community mappás repcsiket nem látja a karrier mód.
  • nibron
    nekem 40+2, de az már cd-ről ment. nt 4.51 volt ha jól emlékszem. egy egész vállalat gépparkja volt. tudomásom szerint 386dx-40-esek voltak a gépek. és az sem ma volt. nem nekem kellett volna, de a hardveres srácnak elborult az agya a feladattól, mire kirúgták, de előtte végig nézhette, hogy kényelmesen feltelepítem (laza 1.5 órás ebédidővel + sűrű cigiszünetekkel). nemcsak a win-t kellett felrakni, hanem ügyfélkészre beállítani mindent. egyszerre 6-al tudtam foglalkozni (ennyi hely volt) de jól működött a szemafor, ment mint a villám.
    egyszer egy péntek 13.-án kellett feltelepíteni 13 példányban a novell netware 4-est. az floppyról ment, példányonként 13 db floppy. aznap elég sok 13-as szám volt az életünkben. fogadás volt mögötte, hogy hétfőre (akorra volt kiírva az ügyféltelepítés) nem lesz kész. hát úgy kész lett, hogy szabad maradt a hétvége is. a kövi cégbulin úsztunk a pezsgőben: egy rekesz martini pezsgő volt a tét.
    am régebben sokkal jobb sztorik voltak mint mostanában. mostanában még olyanok sincsenek mint a csípőfogós sztori: hardveres helyett kimentem 1 céghez mert állandóan csipogott a novell szerver. kérdeztem, hogy a drágábbik vagy az olcsóbb javítást kérik. az olcsót választották, mire elvágtam a hangszóró vezetékét így már nem csipogott többé. kiakadtak mint állat, felhívták a főnökömet, hogy mit műveltem, aki visszakérdezett, hogy "csipog még a szerver?". azután elárulta, hogy azért csipogott, mert a novell észreveszi ha a hálózaton ugyanaz a sorozatszám több szervernél is szerepel. a drágábbik megoldás az lett volna, hogy az egyiket már legálisan újratelepíteni. vagy ha jól megfizetik átírom a sorozatszámot:).
  • macleody
    Az jó lenne, nem is tudtam hogy megvan neked. Köszi.
  • Vizipok56 #2539
    Nekem az egyéni csúcsom Win95-nél volt: egy nap 25 gépre telepítettem, floppykról - igaz, ez sem ma volt! :-)
    Most éppen egy A320-assal tartok KORD-ra, de holnap megnézem, mi a helyzet nálam a 414AW-val.
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.12.17. 19:14:12
  • macleody
    Ritkán játszok VR-ban, de egyébként a karom hamarabb elfárad ha valami lövöldözős játékot nyomok :D
    Hogy őszinte legyek, régen nem volt gond windowst telepítgetni, akár hetente többször is, de már egyetlen porcikám se kívánja. Amúgy meg csak a flight simnél van ez, de ahogy olvasgattam másoknál is előfordul. Lehet rossz csillagzat alatt születtünk :D

Van valaki aki repül Flysimware C414 AW Chancellor-ral FS2024-ben? Elvileg kapott frissítést, de én nem tudtam feltelepíteni csak bemásolni a 2020-asból, így viszont a digitális kijelzők bugosak, nagyon sötétek. A TDS GTN 750-es navi működik, viszont a 750Xi-t nem tudtam életre kelteni.
  • bunny
    Használja valaki gamepass-szal az fs2024-et? A 2020-nál tudom, hogy olcsóbb volt ha volt előfizetés, de nem tudom a 24-nél is így van-e. Aki gamepass-ol, megnézné a 3 csomag árát neki mennyi?
  • Vizipok56 #2536
    Akkor esetleg ezt eljátszhatnád windows10-re való visszaállítással - csak hogy kiszűrd, az op.rendszer, vagy a beállítások közül melyik hibázik. Esetleg a BIOS-ban a RAM-ok időzítéseinek a megpiszkálása?

Hogyan bírsz ki 4 - vagy akár több - órát egy több mint fél kilós tárggyal a fejeden? :-)
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.12.17. 17:16:20
  • macleody
    Biztos hogy nem frissítek 24H2-re, mert akkor dobhatom ki a Reverb G2-t.
  • Vizipok56 #2534
    Én a helyedben készítenék egy teljes mentést, majd partíciók törlése, 24H2 és az MSFS2024 telepítése. Ha ekkor jó, akkor a mentés visszatöltése, majd a telepítési asszisztens segítségével frissíteném 24H2-re. Ha a kilépés újfent előfordul, akkor valami gebasz van a jelenlegi rendszered beállításával - ha nem, akkor a 23H2 volt a hunyó.
  • macleody
    23H2
  • Vizipok56 #2532
    23H2 vagy 24H2?
  • macleody
    Win11 pro.
  • Vizipok56 #2530
    Milyen windowst használsz?
  • macleody
    Nálam nincs realtek, a community mappa meg üres, nem mertem még semmit feltenni.
  • Vizipok56 #2528
    Nálam ez volt a gond: https://sg.hu/forum/uzenet/1596558573/2473
  • macleody
    Csak annyit hogy a hibát a flightsimulator2024.exe okozta.
  • Vizipok56 #2526
    Nálam egyáltalán nem befolyásolja az FPS-t. A kilépésnél mit írt az eseménynaplóba?
  • macleody
    Megnéztem de mocskosul beesik az fps. Ráadásul most kurva ideges vagyok mert egy 4 és fél órás utam lett oda. 1400 lábról ereszkedtem a kifutóra, rádióznom kellett volna és mikor megnyomtam az entert megállt a kép és kilépett a játék a csába.
  • macleody
    Nem, ránézek köszi.
  • Vizipok56 #2523
    Ezt MSFS Map Enhancement próbáltad már?
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.12.12. 06:37:08
  • macleody
    Hát izé...

Utoljára szerkesztette: macleody, 2024.12.12. 00:50:11
  • Vizipok56 #2521
    Sajnos nem javították...
  • Vizipok56 #2520
    Aki ide téved, tudja miről van szó... Ez legyen a legnagyobb probléma! :-)
  • Vizipok56 #2519
    Megnézem majd - remélem javították!