2299
Microsoft Flight Simulator 2020
  • Vizipok56 #2299
    Én adtam neki egy esélyt - de kár volt.
  • PhantomAss
    #2298
    Aha de ez annyira gagyi hogy nem is próbáltam.
  • Vizipok56 #2297
    Gondolom ezt a verziót ismered?
  • PhantomAss
    #2296
    Én is a 26-osra várok jó ideje, de sztem annyira ismeretlen nyugaton hogy nem lesz olyan dev csapat aki bevállaja. Max ha vki lemodellezi a 3d gépet és alárak vmi default repmodellt, de ennél többre nem számítok. Bár a Mi -2 is fejlesztés alatt van szóval a reményhal meg utoljára.
    Ha valaki csinálna belőle egy profi változatot akár 100 $ -t is fizetnék érte.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2024.07.18. 19:49:48
  • bunny
    #2295
    Ja bocs, persze KA-26 :) Kamov van a DCS-ben is, csak nem az amit szeretnénk :D
  • Vizipok56 #2294
    KA-10M az van ITT - de gondolom Te (is) a 26-osra vágysz! :-) Sajnos arra azt hiszem várnunk kell még... :-(
  • bunny
    #2293
    Valahogy rámjött a kamov nosztalgia, ja igen, mert kőrösön egy magángyűjteményben láttam. Eszembe jutott, hogy ebből csak az az ősrégi XP11-es verzió van csak vagy én nem találok mást? És az amúgy mennyire élethű? Jó lenne valami XP12/FS2020 verziós, esetleg valaki találkozott ilyennel?
  • Vizipok56 #2292
    Ami még nagyon érdekelne, hogy melyik verziótól kezdve lesz majd megoldható az, hogy egyik monitoron megjelenjen a külső nézet, egy másikon pedig a kabin! Nem hiszem, hogy annyira bonyolult lenne programozástechnikailag megoldani...
  • nibron
    #2291
    a comanche-t nem tudom, mert még nem repültem vele. ellenben a duke-ból van egy a cégnek (1976-ban gyártották). na arról el tudom mondani azt, hogy az a gép egyetlen "csavarban" sem egyezik a szimben lévővel. jó, hogy felhívtad a figyelmet rá, mert nem tudtam a létezéséről, plázáról letöltöttem, próba gyanánt. na most ez a pistonos repülő a valóságban olyan mint egy repülő tégla. nagyon nehéz vele repülni, talán ez is a népszerűtlenségének az oka (a benzines b60-as talán a gyár legkevesebbet gyártott gépe). a szimulátorban ebből semmi, de abszolúte semmi sem látszik. jó, még nem készült el. egyébként a műszerek sincsenek készen, de ilyen konfiguráció szerintem sosem létezett ebből a típusból. amit most ott látunk eleve átalakítás után lehet ilyen. nem tudom milyen elgondolásból alkották ilyenre, de ez az összeállítás nem túl szerencsés ehhez a típushoz. még a kapcsolók sem teljesen azok amik ezen a típuson vannak. lehet, hogy a turbo-n ilyen, de a pistonos-on nem.
    próbarepüléshez a bázisrepterét használtam (észak vegasi), szakadtam a röhögéstől ahogyan "repül". már guruláskor feltűnt, hogy közelében sincs az igazinak. repüléskor a vezérlés kritikán aluli, le sem tudom írni annyi baja van. trimmelés totál el van bszva. leszállás könnyebb mint talán bármivel, holott azért nem szeretik annyira mert nagyon nehéz vele leszállni. szóval van mit rajta fejleszteni. tulajdonképpen mindent. jelenleg semmi köze sincs az igazi géphez. ha összehasonlítom a p3d-ben kiadott b60-assal, ahhoz képest is nagyon gyenge. a p3d-s változat valamivel közelebb áll a valósághoz, a cockpit is kábé olyan mint az életben. de az is nagyon távol áll a valóságtól. xpl-en is szívesen kipróbálnám mert annak sokkal jobb az fd-je, de nem találtam hozzá b60-ast.
    egyébként ami rögtön feltűnt az, hogy a műszerek megjelenítéséhez, valszeg nem az msfs-be épített metodikát használják. ami azért baj, mert így a műszerek elveszítették a 3d-s hatásukat, a tükröződéseket, fényhatásokat és egyebeket. az fsx-ben láttam ilyet utoljára, már ott sem volt divat. amúgy a műszerek működése sem felel meg az igazi gépen lévőknek. van amelyik nem is úgy néz ki.

    "Milyen időjárásra adott válaszra gondolsz"
    szerintem elég egyértelműen fogalmaztam. ha nem lenne érthető, arról van szó amikor bármilyen változás éri a gépet, aminek a kiváltó oka az időjárás. pl. megváltozik a szélerősség/irány. párnahatás, légörvény, stb...
    na ilyenkor a gépnek reagálnia kell, magyarán a változásra valamilyen választ kell adnia. pl. 5mp alatt süllyed 300ft-et. ha erről nincs sdk, akkor a programozó lehet akár isten is, akkor sem tud megfelelő kódot írni. tehát az, hogy nincs weather sdk, eleve lehetetlenné teszi, hogy realisztikus gépet programozzanak. az pedig, hogy kikerülik az api-t eleve egy marhaság, mert azt nem lehet. hol illeszkedne a saját megírt engine? merthogy kell, mégpedig teljeskörűen. ezért mondom azt, hogy azzal, hogy hangoztatják, hogy írtak egy teljesen külön engine-t, az csak marketing. ha igaz lenne, az kábé olyan lenne, mint bármelyik játékhoz írnánk egy olyan modot ami tartalmaz egy teljesen másik graf.engine-t is. röhej.
  • PhantomAss
    #2290
    Lehet, de akkor mi az ami nem jó a Comanche-ban? Vagy a Black Square Duke-ban?
    Milyen időjárásra adott válaszra gondolsz ami rossz és más hasonló szimben jó, és nagyon hiányérzeted van emiatt?
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2024.06.25. 15:57:20
  • nibron
    #2289
    azért ha jobban belegondolsz, nem a repgép fejlesztőjétől függ a dinamika. annál sokkal mélyebben kell, hogy benn legyen. példának csak egy dolog: az időjárásról nincs sdk. így aztán ha megszakadnak sem tudják lefejleszteni az időjárási körülményekre adott válaszát a gépnek. Innentől aztán már nem is beszélhetünk dinamikáról.
    az, hogy ráfogják, hogy ezt mi most pedig átdolgoztuk az csak marketing semmi más. csakúgy mint a biztipattogtatás. nincs jelentősége. mint ahogyan az olajcserének sem. egy karácsonyfára hiába aggatsz mindenféle csicsa díszt, az csak egy műfenyő lesz, ha az.
    amivel jól el lehet szórakozni, azok a paraméterek amiket a szimulátor api-ja ad. nagyon nagy türelemmel no+ hozzáértéssel közel ki lehet belőle hozni egy használhatóbb gépet. csak legyen aki több ezerszer végigmolyol rajta.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2024.06.25. 12:11:44
  • PhantomAss
    #2288
    Szerintem ez az árkád dolog nem a fs-től függ hanem a fejlesztőtől, az alap gépek nem sokat érnek ahogy mondod. Vannak jól kidolgozott gépek jó repmodellel és gagyik.
    Ott van pl. a Piper Comanche az Accusimtől, ahhoz fejleszetttek saját aerodinamikai enginet és azt használja, nem az alap FS-t. Komplex engine management, a gyújtástól kezdve minden le van modellezve és úgy működik ahogy kell. Vagy a Black Sqare gépek, Fenix A320, stb. Vannak jó cuccok de ezt meg kell fizetni
  • repvez
    #2287
    Nekem is ez a problémám az FS-el, hogy mindig azt mondják, hogy mert milyen realisztikus meg hasonlok, aztán amikor meg látok valamit belöle akkor a gépek ugy mozognak mint valami árkád gameben.

    Ok inkább az utasszállitos gépek a fö profilja és ott nincs nagy dinamikus mozgások és tulterhelések, de mihelyt valami dinamikusabban repülhető gép kerül bele akkor ott már semmi hatás nincs. arról nem is beszélve, hogy a katonai gépeknél mégcsak meg se probálják a kabint legalább jol megcsinálni, a kijelzőkön simán beadják a default airliner kijelzőt. Ezek után hogy várná el az ember, hoyg nem egy default FM dolgozna alatta . A helikopterekről nem is beszélve. simán lehet orsozni velük.

    A legtöbb furcsaság megszuntethető lenne ha a fizikai modell javulvna és lenne legalább egy minimális sérülésmodell is, nem csak kiirni, hogy crash .
  • Vizipok56 #2286
    Hát ha tényleg ez lesz, én biztosan egy fillért nem fogok rákölteni erre a csicsagyűjteményre!!! Majd ha lesz tisztességes helikopter szimuláció, felhő megjelenítés, és a sugárhajtóműves harci gépek valódi repülési paraméterekkel rendelkeznek, akkor talán.
  • repvez
    #2285
    FS2024 bemutato az flyexpo 2024en
  • repvez
    #2284
  • Vizipok56 #2283
    Nem gondolom, hogy rasszista lett volna, de ezen nem fogunk összeveszni - módosítottam. :-)))
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.06.14. 06:38:22
  • nibron
    #2282
    azért az "aláírásod" némileg rasszista. nem biztos, hogy egyeseknek annyira vicces. talán elgondolkodhatnál, hogy némileg módosítod.
    Szóval csak rólam annyit, hogy magyar diplomata szülők gyermekeként az akkori nszk-ban láttam meg a napvilágot, és jobbára ott is nevelkedtem. majd elvettem egy magyar lányt, akivel úgy döntöttünk, hogy mo-n folytatjuk. nem mindig dolgoztam itt, és természetesen az adózás sem csak mo-n volt. ezek szerint nem vagyok magyar, bár annak tartom magam. az államporságom születésem óta kettős.
    teccik érteni? jómagam nem érdekel, de másokat esetleg bánthat
  • Vizipok56 #2281
    Az átalányt illetően meggyőztél - a 2024-essel kapcsolatos aggályaiddal pedig messzemenően egyet kell értsek (sajnos...)
  • nibron
    #2280
    nem bérletről, hanem átalányról lenne szó. nem ugyanaz, a bérlet lejárta után nem használhatod, az átalány pedig csak arról szól, hogy megkapod-e a friss fejlesztéseket vagy sem. ha nem, attól még használhatod továbbra is. elég nagy tapasztalatom van ennek működésében, a cégem már nem csak szoftverre alkalmazza az átalánydíjas fejlesztést, hanem elektronikai egységek fejlesztésére is. és nagyon faszányosan működik. egyre többen használják, és a kiszámíthatóság miatt ráadásul nekünk is sokkal jobb. számunkra van még egy kis plusz haszna is: nem függünk annyira a határidőktől, így sokkal nyugodtabban tudunk fejleszteni. a feladatok priorizálása is sokkal könnyebb. egy idő után pedig már lehet úgy venni, hogy előre folyik be a pénz, ezért nem előre kell finanszírozni, hanem eleve tudom mennyi áll rendelkezésre, abból mit tudunk megalkotni (mérnökóra ráfordítás). a felhasználói oldal is sokkal nyugodtabb, mert tudja, hogy ezzel a projekttel "biztonságban" van, előre kiszámítható befektetéssel. azért ezt nem egyelőre semmi mással nem lehet lenyomni.

    a felülről kompatibilitás kérdésében pedig nem kell elvonatkoztatni (pl. fs4:)). azt mindenki láthatja, hogy a 2020 és 2024-es verzió között nem igazán van eltérés. ahogyan elnézem ez a gyönyörűséges felhő megjelenítés marad, hogy rohadjon meg. ugyanazt fogjuk kapni, pár csicsával kiegészítve. pl. a zene mint elég sarkalatos szempont (a trailerben ki is van emelve). nekem ez annyira fontos, hogy a csúszkája 0-án áll. az szintén egy repülőszimulátor elhagyhatatlan része, hogy fotózni lehessen pl. a vadakat. wazz, komolyan mondom, hogy lekapom a hajam.
    amit esetleg kicsit komolyabbnak vennék az, hogy ha jól értem az azure felhőt használják a háttér tárolására és innen történik a kiszolgálás. Ez meg ugye háttérmunka, mezei szimulátorost semennyire sem érdekli éppen honnan jön az adat, csak ugye jöjjön. ezzel kapcsolatban azért van egy kis remény. talán ez alkalommal lecserélhették a felszíni generálót, mert az az azure cloudnak is van. azt nem tudom jobb-e. de ha lecserélték rá, márpedig ha azt használják akkor igen, megláthassuk majd, hogy jobb-e. de ezek közül egyik sem ronthatja el a felülről való kompatibilitást. így viszont használhatóak a jelenlegi addonok is.
  • Vizipok56 #2279
    Nekem pedig pont az ilyen "fizess folyamatosan, ha játszani akarsz" konstrukcióktól áll fel a hátamon a szőr! :-) Sokkal tisztábbnak tartom, ha valamiért kérnek egy fix összeget, amit, ha szerintem megéri, megadok. (Ezért nem bérlek semmit - ha kell és megengedhetem magamnak, megveszem)

    "mivel szerintem a 2020-ashoz használt addonok jók lesznek a 2024-hez is (mivel kitörne a gyalázat ha nem), ezzel eléggé meg van kötve a fejlesztők keze,"

    Ebben tökéletesen igazad van - ezért is kell(ene) ilyen szempontból elfelejteni a 2020-ast. Ami jó benne, azt megtartani, ami pedig más megközelítést igényelne, azt átírni, nem törődve a kompatibilitással. (Gondolj bele mi lenne, ha pl. a 2020-as kifejlesztése során az ezzel való kompatibilitást tartották volna szem előtt...:-) FS 4.0
  • nibron
    #2278
    igen az a fékezés kicsit morbid. szerencsére az életben azért nem olyan könnyű fejre állítani. itt a szimben azért erősen ajánlott pedál a koordinált megálláshoz. az aláfékezés sincs valami jól megoldva.
    a 2024-esnél rendszerbeli átalakításokra nem igazán számítok. pedig példának okáért jó lenne már egy jól használható atc. nem is igazán értem, ha egyszer kötelezően használunk előírt fóniát a beszélgetések során, azt miért nem lehet jól algoritmizálni (hiszen már eleve az). azért az elmúlt sok évben addonokban láttunk már elég jó megoldásokat.
    a felhők megjelenítésén is kellene változtatni, mert elég brutálisak ezek a pamacsszerűségek. nekem a régebbi megoldások sokkal jobban tetszettek. félek ezt a borzalmat kapjuk ismét.
    mivel szerintem a 2020-ashoz használt addonok jók lesznek a 2024-hez is (mivel kitörne a gyalázat ha nem), ezzel eléggé meg van kötve a fejlesztők keze, inkább ez olyan "tessék újból a pénztárhoz fáradni" tipikus esete. mondom nem szeretném, hogy igazam legyen. nos mivel ezt nem lehet csak úgy megcsinálni, ezért pár apróbb új fícsört csak el kell hinteni, amire rá lehet fogni az új változat szükségességét.
    mondjuk ebben az esetben részemről sokkal elfogadhatóbb lenne, egy olyan fizetési kondíció, hogy az új fejlesztésekért fizessünk valami átalányt. tehát mondjuk évente ki kellene csengetni valamennyit, hogy az új fejlesztéseket megkaphassuk. azért ez sokkal tisztább üzlet lenne.
  • Vizipok56 #2277
    A régi gépeket illetően tökéletesen egyetértek! (Bár az orrfutó nélküli gépeknél - főleg eleinte - fékezéskor jó párszor sikerült a betonba vernem az orrom! :-) A 2024 esetében viszont remélem, hogy érdemi fejlesztések is lesznek, nemcsak parasztvakító csicsák...)
  • nibron
    #2276
    sógoréknál elég élvezetes lehetett azzal a kilátással letenni a masenkát. és ez egyre gyakrabb lesz. az egyik németországi ügyfél-kolléga panaszkodott valamelyik nap, hogy teljesen váratlanul berepült a jégbe egy b200-assal. az egyik legrutinosabb pilcsi akit ismerek, de mondta, hogy legalább 2 hét mire kiheveri olyan kegyetlen volt. az a gép meg jó darabig nem repülhet, olyan állapotban hozta le.
  • nibron
    #2275
    erős a gyanúm, hogy a 2024-es kísértetiesen hasonlítani fog a 2020-ashoz. gépek tekintetében nagyon de nagyon meglepődnék ha nem ugyanazok lennének benne. és kábé ugyanolyan minőségben mint most, illetve addig esetleg még reszelhetnek rajtuk valamicskét.

    amin azonnal le fogom vágni a frencsájz history-t, azok a holdképes hidak. ha az új szimben is besüllyednek a vízbe, akkor már rögtön tudni fogjuk mit kaptunk.:) szeretném ha nem lenne igazam, kicsit csuriban is vannak az ujjaim.:)

    személy szerint is jobban szeretem a régebbi gépeket, bár a nem orrfutós gépekből nehezebb a kilátás előre, kicsit trükközni kell. bár jó pár gépnél elégséges a space billentyűre akasztott event. a mai general aviation glass cockpitok kiverik nálam a biztosítékot. nagyon elveszik a repülés élményét. a múltkor repültem az egyik ismerősöm 152-esével, abban csak egyetlen "képernyő" volt, elég lehangoló látvány egy üres panelen bal oldalon egyetlen nagy fekete folt. mondtam is neki, hogy ezt a gépet nekem biztos nem adja el.:)
  • bunny
    #2274
    Amúgy vannak community gépek is, ott nézelődtél már? pl. https://flightsim.to/ de biztos van más hely is amit majd mások beírnak.
  • Willenbrocknew
    #2273
    Akkor mindegy melyiket veszem. Majd csak kiadják a régi klasszikus gépeket is. A Gee-Bee versenygépeket már kiadták, egy darabig el leszek ezekkel amik vannak, az oldtimert úgy értem, hogy kb a Mig-21/F-4 Phantomig bezárólag érdekelnek a gépek, de tudom, hogy ez elsősorban a nagy civil gépekhez készült. Egyébként milyen jó lenne, ha megint kiadna a microsoft egy combat szimulátort is hasonló minőségben, ahogy régen csinálták, tudom az álmodozás az élet megrontója..
    Utoljára szerkesztette: Willenbrocknew, 2024.06.11. 19:42:59
  • nibron
    #2272
    hmmm...miből gondolod?
  • Vizipok56 #2271
    Hmmmmm... A trailer alapján mintha nem az európai emberek lennének a célközönsége! :-)
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.06.10. 16:15:06
  • bunny
    #2270
    Na, azért úgy látszik kerülnek bele érdekességek, a gyro pl eddig nem volt csak heli. Úgyis megvesszük :D
  • TomStorm
    #2269
    November 19
  • TomStorm
    #2268
    Van 2 ilyen PC gamepass kódom 3 hónapra.
    Csak Pc,tudomásom szerint csak új accountra jó! de nem biztos,első kettő aki ír azé lesz.Hétvégén válaszolok
  • TomStorm
    #2267
    Geforce Now előfizetők kapnak ilyen kódot
  • RJoco
    #2266
    Igazad van, ezt benéztem.
  • nibron
    #2265
    lásd emag fekete péntek:)
  • bunny
    #2264
    Igen, de jövőhó 5 nem ehó. Ha 1 nap alatt elfogytak a kódok akkor erősen optimista volt ez az 1 hónapos idő.
  • RJoco
    #2263
    Erről lecsúsztunk.
    4-én volt az akció, max 5-ig. Vagy a készlet erejéig.
    Írja is az oldal.
  • bunny
    #2262
    nvidia és nem jön elő, haverom mondta hogy neki is csak a beta nvidia APP dobta be, most felrajtam azt is de ott sincs nyoma. Fura, valaminek nem felelek meg de nem tiszta mi a baja igazából. persze nvidia kártyám van, elvileg él az akció még bőséggel.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2024.06.06. 19:28:53
  • PhantomAss
    #2261
    Én tegnap váltottam be 3 havi pc gamepass ultimate-t, volt most egy ilyen akció ha nvidia kártyád van, de lehet már nem él:
    gamepass
  • bunny
    #2260
    Anno amikor vettem ha volt aktív xbox gamepass akkor jóval olcsóbb volt a játék, illetve az alap és a közepes között volt kb 100ft különbség. Esetleg érdemes ezt megnézni, pláne ha tényleg van ingyenes nvidia, akkoriban a 300ft-os próbahónap ment, az is bőven megérte :)
    Ránéztem az nvidia experience beváltás menüre , de ott nekem semmi sincs. Kááár ... kódom meg ugye nincs hozzá, de eszerint ott kéne lennie simán:

    https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/nvidia-geforce-rewards-microsoft-pc-game-pass/
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2024.06.06. 08:55:53