37051

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Marci_ #12586 Én egyre beneveznék, bár inkább a minyó repül engem. A harci bevetések alatt azt érted hogy vissza is lőnek? :) -
Caterpillar #12585 Mindamellett, hogy valahol igazad van, elég visszás azért szót emelni, mert itt épp nem a DCS-ről esik szó (Pedig tulajdonképpen de, hiszen a hardverigénye jogos kérdés), főleg a pár héttel ezelőtti incidens fényében....
Arról nem is beszélve, hogy mennyi energiát fektettél a legépelésébe, feleslegesen.... -
SnowFox79 #12584 Üdv All.
Felmérést készítek:
Hány MI-8 legyen a küldetésben? Olyanok írjanak akik biztosan repülik a típust. A feladatok nem gyakorló küldetések lesznek, hanem harci bevetések, ellenséges területen.
Válaszokat ide várom.
Ezen kívül kell majd egy A-10C pilóta aki végig CBU-za a terepet, tesztelendő a dolgokat.
Üdv.
SnowFox
Utoljára szerkesztette: SnowFox79, 2015.01.13. 04:07:39 -
SnowFox79 #12583 Hát ha SnowFox végez ezzel a küldetéssel akkor nyugdíjba megy.... már égnek áll a hajam tőle, de már csak azért is végigszenvedem... :-)
Utoljára szerkesztette: SnowFox79, 2015.01.13. 01:37:19 -
Elgurult a gyógyszered? -
Sőt, ha kék neonos ventit rax be, akkor hidegebb lesz a CPU...f*szom, nincs elég hardveres topik az ilyesmiket kitárgyalni, melyik CPU-t milyen alaplapba, meg mitől melexik a gép? A DCS max. 50%-ra terhel egy Core i5-öt és 25%-ra egy Core i7-et, igaz, a VGA-t ki tudja hajtani majd' 100%-ig, de nem izzasztja meg úgy a rendszert, mint egy Prime95+FurMark, továbbléphetünk? Több HSZ-ben írtad már, hogy na akkor kérdezel hardveres fórumokban, nosza!
Írtad másik HSZ-ben is, pénz nem számít, de akkor ne recskázzunk azon mán, hogy most akkó kás vas nemkás Corei5-öt, meg alaplap, mem köll-e, meg nem vagyok poligon huszár, de atttttyaúristen néha 25 alá is leesik az efpées ha bombázok - ne ringass ábrándokat, lehet, hogy ha SnowFox missionjében egyszerre eliminálnak egy rakat földi egységet, akkor a NASA gépén is beröcögne a DCS.
Húzd le/telepítsd fel az a nyomorult ingyenes Su-25T-t meg a Másztenget, jáccál kicsit a beállításokkal, lépjél be mongyuk a Virtual Aerobatics Serverre (ott ha senkit nem bántasz, senki se bánt, freeflight, kötelezettségek nélkül), vagy valami, lehet, simán fog futni a décsé a mostani gépeden a kívánt vizuális élmény mellett (nekem Corei3+NV650TiBoost van, 8 guriga sys rammal, SSD-vel, (számomra) elfogadhatóan megy)
Csak ezt a virtuális szenvedést úgy, hogy igazándiból X éve el se indítottad a játékot, kérlek, hagyd abba.
Utoljára szerkesztette: sure, 2015.01.13. 01:02:09 -
-
A ház nem volt olcsó, 20k táján volt. A cucc éppenhogyacsk poros, rendszeresen takarítom. Nem évente, kb. kéthavonta. Akkor is kb. 2-3 fokos tol fel a hőmérsékleten. Mondom, a CPU nyáron 31 fokban nincs 48 foknál melegebb. A VGA az, ami zizis. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nabakker, mikor láttam, hogy 100+ olvasatlan HSZ a topikban, lefogadtam, hogy Molni aktivizálta magát, bár azt vártam, hogy beindult a szokásos Flakon-LockonDécsé flém

Utoljára szerkesztette: sure, 2015.01.12. 23:21:17 -
wittman #12577 Jó lenne tudni, pontosan miért ezt az eljárást alkalmazzák a Su-25-ön, de ha lesz repnap valamikor kecsón, akkor legkésőbb a bolgár pilótáktól vagy a műszakiaktól megkérdezem, mert ők is így szálltak fel Kecskemétről, feltéve ha jönnek.
Mivel "csak" pár éve jelentek meg a Su-25 videók igazán a Youtube-on, főleg a csecsen-orosz háború és az Orosz vs Grúzia villámháborúból kifolyólag így mi is tanulmányoztuk és teszteltük ezt a felszállási eljárást, amit a tapasztalatok alapján mi is bevezettük a században.
Függesztmények nélkül szinte nem is lenne rá szükség, mert úgy emelkedik a Su-25 a DCS-ben, mint a videón, de jelentős fegyverzettel már nagyon hasznos a 40 fokos kitérítése az ívelő lapoknak, természetesen egy bizonyos sebességig felszállás után (kb. 350km/h).
A Su-25 harci bevetéseken látható a videókban, hogy jelentősen megnő a felszálláshoz szükséges út, még fékszárnnyal is, és közel sem emelkedik, úgy a gép, mint üresen, de hát ez érthető is, jó pár tonna súllyal nő meg a terhelés, utánégető meg nincs rajta. Szintén csak dicséretet érdemel a DCS Su-25A és Su-25T AFM-je, mert ez így is van szimulálva.
-
Ha elfogadsz egy ex szervizes, epito, kereskedo-tol tanacsot:
-Por! Tessek kitakaritani! "szőrös" hütőfelület nem hatekony!
-kabeleket szepen osszekotni, ne mar a proci venti kozeleben legyen...nem fogja a port, szabadabb legaramlas...szebb is.
-hazad lathatoan olcso darab, vegyel normalis hazat (ha mar penz nem szamit)....olcso de valamire valok kozul ajanlom a Corsair Carbide 200R vagy esetleg 100R-t. Jo haz fel siker a hutes teren, nem kell zajos venti bele...
Persze ha tojsz ra, es massal rakatod ossze, akkor is lehet ezekhez ragaszkodni azert....az altalam epitett gepekben sokszor ha engedi a kabel menedzsment nem is latszanak a kabelek...jah es a por a tapnak nagyon nem tesz jot! Suritett levego, aztan hagy szoljon! Evente megeri legalabb 1x. (Palyafutasom alatt lattam en mar vastag por reteg miatt megfott VGA-t, RAM-ot, Alaplapot, Tapot...szinte mindent!)
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2015.01.12. 22:55:25 -
Solt #12575 Így van, a jelenlegi alaplapod a gát... szerintem is az a legjobb döntés, ha kivárod az EDGE megjelenését, aztán, ha tetszik, akkor ahhoz fejlesztesz... -
Ja, hogy az alaplap a gát. Tehát a CPU tudja, csak nem ebben. Akkor nem veszek CPU-t. Viszont a teljes konfigomat még nehezebb eladni. Vagy nem? Akkor az EDGE-t megvárom, addig nem pattogok. A NWN2 és Dragon Age-hez bőven elég ez, ahogy a Wargame szériához is.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.12. 22:11:24 -
Solt #12573 Igen, de mint az kiderült, a lapodban nem lehet húzni, ergo felesleges K-s szériát venned lapcsere nélkül. De te tudod... -
Caterpillar #12572 Nem akarunk rábeszélni semmire és a te döntésed, de ha ránk hallgatsz, azt a rendszert nem fejleszted tovább... Egyszerűen nem éri meg!
4. generáció vagy esetleg kivárod az 5. -et... De mindenképp várd meg az EDGE -t! -
Molny: ez lenne a procid? mert elég jó ára van még mindíg. és ahogy elnézem keresik ezt a fajtát is.
itt meg van pár proci asszem jó árakon is. -
A 3570k-t ajánlottad, az nekem bejön árra, a képességeivel szerinted sincsen baj. -
Solt #12569 Igen, húzni ráér később is, ha már kevés az alap órajel.
Az élettartam nem feltétlen csökken a tuningtól... nekem a 4770K például alacsonyabb fesszel megy 4.4 GHz-n, mint amennyire az alap gyári beállítás feszelte a 3.9 GHz-re... :) Érdemes az embernek egy picit beleásnia magát a BIOS-ba... :) -
Solt #12568 Ebben az esetben akkor inkább várj még, nem K-s CPU-ra szerintem felesleges váltani. Várd meg az EDGE kiadását, aztán, ha tetszik, akkor ahhoz igazítva lehet fejleszteni. -
Caterpillar #12567 És ha már 4690K, tulajdonképpen húzni sem érdemes, teljesítménye van bőven, úgyis meghúzza magát ha kell (valamennyire) és az élettartam is nő, nah meg mivel K ezért válogatott darabokról van szó. Ugye minden "nem K" proci K-nak születik, max a gyártási szórás miatt nem tudja hozni a quality -t....
Egy jó alaplap kell mellé, RAM már adott, és egy 760 vagy 970... -
Pénzem bármire van, nem igazán tétel, bár egy bizonyos szinten túl nem szóróm és nélkül. Telne a 90k-ba fájóra is, de ha értleme nincs akkor minek... Szimplán lusta vagyok. Ha új alaplapot és CPU veszek, akkor ennyi erővel zsír új gépet is vehetnék, de szerintem annak nincs itt még az ideje. A DCS-en és BMS4-en kívü semmi sem igényli. Viszont akkor a régit el kellene adni... Túl sok szervezés, stb. Egy új CPU-t és esetleg RAM cellát még gyorsan bepattintok, de a régi CPU eladása is mission impossbile lesz...
A gyári hűtő felesleges a mostani mellett, hiszen az ezerszer combosabb. Szerintem talán még akkor is jó lenne, ha nem lenne rajta venti.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.12. 21:06:51 -
Solt #12565 Az új CPU-hoz úgyis kapsz új gyári hűtőt...
Nem akarlak teljesen összezavarni, főképpen magamból kiindulva, én a helyedben nem vennék meg nem K-s CPU-t. Inkább gyűjtögess még egy kicsit, vegyél egy normális új lapot, mondjuk egy 4690K-val. Igaz, hogy ez így kb 100000.-Forintba fáj, viszont azzal évekig elleszel. Nézd meg PhantomAss példáját, a 2500K-t 3 éve vette, és még a mai napig is bőven elvan vele...
A nem K-s CPU-k majdnem annyiba fájnak mint a K-s társaik, viszont nem annyira időtállók, és eladni is nehezebb őket később... amennyivel olcsóbbak most, annyival többet buksz rajta az eladásnál.
-
bocs, ez a válasz Wittman #12537 -re ment volna. -
Köszi a segítséget. Ha ez az új képesség a drága, amit még ki sem használnak, akkor tényleg nem kell.
A mostani CPU hűtő így néz ki. Minimum fordulatszámon megy a venti és nyáron a 31 fokos szobában volt maxra húzva a CPU 45-46 fok. Nem hinném, hogy ennek gondot okozna a CPU teljesítménye alapján az új. A régié 65W tája az új meg 77W.
(A hátsó venti jár, de szerintem értelme semmi. Az ugyanilyen első van kihúzva.)
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.12. 20:38:05 -
Solt #12562 Szerintem ide tartozik, mert jól mutatja a VGA gyártók és a fejlesztők érdekeltségi viszonyát, de ezen lépjünk túl.
Játék frissítés után lett hibamentes a CloD. Akkor, hogy lehetne az adott hiba az AMD sara? Emlékszem rá, még a 6990-m volt, jött egy frissítés, eltűnt a három kék csík, és ezek a mostani fehér szaggatott vonalak sem voltak.
És ehhez még hozzá jön, hogy a CloD az egyetlen amiben végleges hiba van... semmilyen más rétegjátékot ( mást sem ) nem láttam, amiben gyártóspecifikus grafikai hibák vannak. Érdekes módon a RoF-ban, DCS-ben nincsenek grafikai hibák AMD-n, ott meg tudják oldani, csak a CloD-ban nem.
Amíg AMD-m volt, leadtam számos hibajelentést... FM 2013-ban javították, BF3-ban közölték, hogy a DICE sara, később ezt a DICE is beismerte. A CloD esetében több alkalommal leadtam a kék csíkos hibát, válasz sem jött... leadtam egy "belsősön" keresztül, olyan válasz jött, amit nem tehetek közzé, legyen elég annyi, hogy mivel az 1C Companyval kapcsolatban állnak, így a jelzett hibákat javítják, ha rajtuk múlik. Ha nem így van, akkor nekem is hazudtak.
Van nyűg az AMD driverekkel, mint ahogy az NV driverekkel is, de végleges hibával még nem találkoztam, kivéve a CloD esetében... ez azért elárul valamit szerintem, de ne ragozzuk ezt, mert veled végkép nem akarok vitázni, főleg nem ilyen hülyeségen. Kívánom, hogy egyszer kerüljön a kezetekbe a forráskód, és akkor majd kiderül mi merre hány méter.
Ha az derül ki, hogy AMD driver hiba, akkor a vendégem vagy pár finom házi pálinkára... ;) -
Érdekes video, lehet erről többet tudni, hogy miért vezették ezt be? Felszállni nyilván fel lehet így is, csak mi szükség rá? -
Solt #12560 Úgy-úgy... :)) -
Az, hogy egy játék optimalizálatlan fos, vagy felesleges geometriát, tessalate-et vagy bármi mást számoltat a szerencsétlen júzerrel, hogy azok megvegyék az újabb, gyorsabb kártyákat, ez egy dolog. Lehet, hogy igaz, lehet, hogy nem, minkét eset lehetséges, de ez egyáltalán nem ide tartozik. Ennek semmi köze ahhoz, hogy szerinted az 1C véletlen (mert balfaszok) vagy szándékosan (mert lefizették őket) olyan grafikai hibákat tett a játékba, ami csak ATI-n jelentkezik, viszont nincs semmi nyoma, sem a 3D modelleken, sem a textúrákon, és az ATI még úgy is tehetetlen ellene, hogy ők írják a drivert a saját szarukhoz. Itt a konkrét példa, hogy a tenger textúra csempék közé az ATI kártya szürke vonalakat rak, mintha rés lenne köztük. Egy egyszerű textúra csempézést nem tudnak megoldani probléma nélkül. Ha van bármi ötleted arra, hogy ezt hogyan lehet a fejlesztők sara, ha bármi több mint a "nem tudom, de biztos meg lehet oldani", akkor azt nagyon szívesen meghallgatom, és még vitázhatunk is róla, de addig én tényleg nem akarok ezzel foglalkozni többet. -
Solt #12558 Melegedés, extrém tuning esetén érdekes lehet, hogy E0 vagy E1, de számodra ez érdektelen... most már úgyis az E1 van forgalomban szerintem.
A 3770K-ban van HT is, így az 8 szálon képes dolgozni, de a játékok 99%-ban ez egyelőre felesleges. Játékra nem éri meg a felárat. -
Nos, mivel a külső HDD elment külön, így az SSD vihető egyedül.
Ha érdekel.. -
Én se teljesen :D ezek egyébként a 2. generáció óta vannak így csak ott még volt P széria is, de hagyjuk mert annyi infó van már itt a gépekről, hogy lassan kapunk a fejünkre az offért :D -
Az E0 és E1 között van difi vagy az számomra már érdektelen? Az látom, hogy a 3770K az irgalmatlanul drága a 3570K-hoz képest. Tényleg ennyivel többet tud, vagy ez még mindig ennyire újnak számít? Ezért ilyen drága?
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.12. 20:09:33 -
Milyen hivatalos terminologia mondja ezt, mert én nem tanultam ilyet, pedig szovjetföldön tanult tanáraim voltak. -
Ludowik #12553 Nem az okosságért ,de intell nvidia párti vagyok, a két éves i5 gtx 560ti 16Gb rammal win7 64 bites oppal simán játszok a dcs-ben 60 -70 fps el némi kompromisszummal, de ez a játék optimalizálatlansága miatt van! Más játékokban full szinten megyek 60-70 fps-t, sőt van ahol optimalizáltan 120fps! Az asszony zsír új a franc tudja miféle tök vacsa hp laposa amiben amd cumó van meg csak pislogott a dcs worldtől néztem mi van.
Ja és én is egy új prociban meg egy kártyában látom azt hogy a dcs menjen jobban de őszintén megmondom ,amíg nem optimalizálják addig minek ölje az ember bele a pénzét.
Ha rosszul látom szóljatok -
Solt #12552 Oké, meggyőztél... :) Ez nekem új infó, látszik, hogy én sem vagyok már ezekben naprakész! :)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.01.12. 20:08:41 -
Hogy tisztán láss: K-s procihoz Z-s lapot kell venni abban lehet biztosan és gondmentesen tuningolni, B, H-s lapokba nem szabad megvenni a K-s procit mert nincs tuning, az alaplapi chipset egyszerűen nem támogatja, ezek főként irodai és multimédiás gépekbe vagy átlag nem tuning őrül júzereknek van kitalálva.
Neked B75 chipsettel szerelt lapod van abba pénzkidobás K-s procit venned, mert úgy se tudod tuningolni ergo elég egy I7 vagy I5 amire még hűtőt se feltétlen kell venned mert a gyárival is elkerreg alapórajelen viszonylag csöndben. -
Meglenne egy olyan lapban ami ezt engedi, de a B-s lap csak addig engedi emelni a szorzót amíg a Turbo Boost is emeli automatikusan. Overclockersclub-on se olvastam még sehol hogy bárkinek sikerült volna érdemben húzni a procit ilyen lapban és az asrock oldalán is úgy van fent, hogy nem támogatott a K-szériás procik tuningja LINK viszonyítási alapnak Z77 a specifikációban is ott van hogy támogatott a K szériás procik húzása. -
Solt #12549 Ez így is van... Hecker a lapok betűjelére utalt. -
Egyre jobban összezavartok. Én eddig úgy tutdtam, hogy a K jelzésűeket lehet feljebb húzni. -
Solt #12547 Én úgy tudom, hogy a tuning a CPU-tól függ, ha az szorzózár mentes akkor mehet a tuning... nyilván nem fog ezzel a lappal WR-t dönteni, de szerintem a 4GHz szinte alapfeszen meglenne, azzal meg elvan egy darabig.