37057

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Solt #14474 Ha nincs a Mantle, akkor még mindig ülnénk a langyos pocsolyában... amióta az AMD bejelentette a Mantle-t, eléggé felgyorsultak az események. :) Mióta kiderült, hogy a Vulcan cross platform lesz, nem úgy mint a W10 only DX12, már ott tartunk, hogy az MS a kalóz verziós windowsról is ingyenes frissítést igér W10-re... :))
-
Hogy milyen kártya alkalmas rá és mit fognak engedni driverből - pusztán üzleti és nem technológiai szempontokat nézve- arra a quadro kártyák az ékes példa, nem félek én attól, hogy bármelyik gyártó szarul jönne ki ebből.
A Dx12 kapcsán egy fejlesztői blogon olvastam egy érdekes megjegyzést, valami olyasmit mondott a faszi, hogy a DX12 kapcsán "azért beszélnek 40-60%-os gyorsulásról, mert azt még elhiszik az emberek. ha azt mondanánk, hogy 4x-6x lesz gyorsabb, mindenki hülyének nézne, pedig ez az igazság". Hát, legyen igaza, én drukkolok neki :) -
Hát, akkor ki? -
Azért én nagyon kiváncsi vagyok erre a dx12-re. pont emiatt , hogy azt irják, hogy hardweres változást nem igényel.De ez ugye nem érdeke egyik cégnek sem, hogy a mostani vagy akár a régebbi VGA-k még akár évekig jók legyenek a programokhoz mivel a dx12-vel majd ki tudják használni a bennük rejlő dolgokat.
Már olvasni is lehet, hogy milyen architecturák lesznek kompatibilisek .Mivel ezentúl a program készitőjének kell a VGA-ra optimalizálni a programot és nem a VGA gyártójának , igy lesznek érdekes dolgok majd.
Amugy meg ugyan ezt a reklámszöveget sütötték el a DX11 kapcsán is , hogy akkora elörelépés, hogy uj VGA-t kell hozzá venni, hát láttuk vagy inkább nem , hogy szinte semmi egetverő változás nincs a 2 mód között.
Ha csak a tiszta számadatokből indulunk ki és akkor legalább 4-5x gyorsabb programfutást vagy azonos teljesitmény mellett több vagy részletesebb efecteket ( fizika ,roncsolódás, részecske stb..) kellene hogy müködjenek azonos konfigon mint most. -
Solt #14470 Majdnem... ;) -
Hmm... Microsoft? :) -
Solt #14468 Magas labda, nem bírom kihagyni! :D
És ez kinek köszönhető? :)) -
jaja, most kb. úgy néz ki a dx12 forradalmasítani fogja a pc -grafikát, sokkal használhatóbb lesz és kisebb erőforrást igényel
Kíváncsian várom mi sül ki belőle.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.03.19. 15:41:20 -
Solt #14466 Igen, sőt, a low level API-k tudásához képest még a DX11 is rettenetesen elavult. Csak egy példa... az Intel ajánlása szerint, az az optimális, ha a fejlesztő 2000 rajzolási parancs alatt marad képkockánként. Az NV és az AMD ugyanezt maximum 10000 rajzolási parancsban határozza meg, a mai modern játékok pedig olyan 3-5000 rajzolási paranccsal dolgoznak, de ide azért már kell tudás, idő, és pénz. Ugyanez a szám low-level API-n 100.000 rajzolási parancs képkockánként úgy, hogy ez kizárólag szoftveres előrelépés, hardveres fejlesztést nem igényel.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.19. 15:12:17 -
A DX9 is ennyire elavult már?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.19. 14:59:59 -
Solt #14464 Ez nem csak a motor hibája, hanem a DX korlátja is... sok a számítás, és a driveres réteg akkora plusz terhelést jelent, hogy a többi adat csak sorban álldogál. Azért esik le az FPS, mert adott körülmények esetében akkora a szoftveres CPU limit, hogy a GPU nem kap adatot amit kiszámolhatna. Nyilván ebben a fejlesztők keze is benne van valamennyire, de az nem véletlen, hogy valamennyi komolyabb szimulátor küzd ezzel a gonddal. Lásd FSX, ArmA magas látótávnál, vagy éppen a CloD nagyobb városok felett, amikor annyi objektum van egyszerre a képen, hogy ott már az aktuális DX a korlát. -
Mindegy akkor hagyjuk is. ha nem megy nem kell eröltetni . -
Mint kiderült semmi baja nincs. (Mintha egyesek nem gyakorolnák az értő olvasást...) A CPU erőtlen. Viszont nevetségesnek tartom azt, hogy ennyire gyenge a motor és nem használja a VGA-t a CPU-nál meg a sok maggal nem tud mit kezdeni. Paccs... Ez a baj. Remélhetőleg a DCS World 2.0 majd előrelép ezen a téren.
Anno aki összerakta X összegőbl inkább a VGA-ra feküdt rá, mert a nomálisan megírt játék azt használná...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.19. 14:48:59 -
Meg azóta, hogy itt szenvedsz a gépeddel már rég bevihetted volna egy szervizbe diagnosztikára 3k körül átvizsgálják és megmondják, hogy mi a baja mit cserélj benne. aztán túl vagy rajta,de már kb 2 éve ezen variálsz. -
Azért mert neked fos a géped, attól még nem a DCS a hibás. Érdekes módon nekem jól fut és a társaság jelentős részének szintén. Ezt már ezerszer elmondtuk és rohadtul lerágott csont. Egyszerűen nem értem, hogy miért tartunk még mindig itt 20+ oldal óta... -
User oldalról nagyon egyszerű. A Falcon nem mikrolaggol és játszható FPS-t ad, ha nem kapcsolok fel mindent maxra. A DCS meg sajnos nem. Ez kétbites értékelés, de elég egyértelmű. :) -
Igen, rendesen elbeszélünk egymás mellett :)
Grafikai fejlődésekről volt szó. Ott példálóztál, hogy neked játszhatatlanul szaggat üres térképen is. Később mondtad, hogy alapvetően jó, de vannak helyek és esetek, amikor szar lesz. Azért itt van kis árnyalatbeli különbség. Főleg, ha a grafikát bárhova húzhatod, a hiba marad, akkor pláne nem a grafikával, tágabb értelemben a grafikai fejlődéssel van a gond. Vannak egyedi esetek, amiket elqrtak a készítők, lustaságból vagy hozzá nem értésből benne maradtak hibás elemek, ez tényleg gáz, de csak ezért lehúzni az egész rendszert, és azt mondani, hogy a Falcon sokkal jobb, ez nagyon erőltetett azért. A hangár amit Wittman is írt, vagy a légvédelem, füst, részecske rendszerek, ezeket ki kell gyomlálni, optimalizálni kell és akkor jó lesz. Clodnál is rengeteg ilyesmit el kellett végezni, egyszer az egyik gyerek betett egy 8200x8200 pixeles félig áttetsző képet nagy magasságú Cirrus felhőnek, mondván milyen jól néz ki. Utána meg ment a hápogás, hogy mikrolagol minden tesztgépen :) Ez sem a Clod vagy a grafikai engine hibája volt :)
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.19. 12:21:27 -
Most direkt nem figyelsz? :)
Üres térképen csak úgy repkedve átlagban 50-70 FPS, de a repterek és egyes objektumok környékén esik le 20 alá. Egyszerűen valamit elbaszott ott az ED. Mikrolaggok meg mindenhol vannak, ha pl. gyorsan mozgatom a fejem.
Biztos a gépem szar, amkor minden úgy hasít rajta, ahogy kell csak DCS nem...
-
Köszi a segítséget!
Olvastam én is a Flanker időkből származó bunkereket, nem értek hozzá, de ha ekkora teljesítményt kötnek le, lehet lassan tényleg lecserélhetnék a modelljüket, gondolom azért nem akkora munka mint egy-egy új modul fejlesztése, viszont némelyiknél több értelme volna :) -
wittman #14455 Jó az a RAM(kb 1-2%-ot jelent), SSD-ről fusson a DCS és mindig rendszergazdaként fusson, ezt beállítható a parancsikonon is.
TOM videóján látszik egy komoly DCS hiba. Azok a bunkerek akár 40km-ről is látszanak, mert jól(szarul) van LOD-olva. Erre mi már keressük a gyógyírt, ha már az ED szarik rája. -
Nagyon köszi!
12Gb Ram, mondjuk a lassú fajtából (1333). Illetve SSD van, de SATA II-es lapra kötve. -
wittman #14453 A driverben(Catalyst 14.12 Omega) a 3d-s beállításoknál legyen minden alkalmazás vezérelt.
A DCS-ben, MSAA lehet 4x-es, TSSAA disabled, tree shadows disabled. Ha win7-et használsz, akkor az aero-t kapcsolja ki a dcs(disabled aero interface). Van fent három csúszka, a legfelsőt húzd le nullára, középső 10km elég, az alsó pedig 100000 méternél nem kell több.
-Civil traffic minimum legyen!
- HDR: tetszőleges, ami tetszik.
Mennyi RAM van a gépedben? SSD?
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.19. 01:15:56 -
Ha egy üres térkép minimum grafikán is játszhatatlanul laggol a te gépeden, akkor ott nem a játékkal van gond.
Nekem 2.8GHz-es AMD procim van, 8GB rammal, 1GB-os 560Ti kártyával, és hacsak nem kezd rá a légvédelem, közepes grafikán teljesen jól játszható még online is, több gép ellen is. Amikor betölti a kabint, az pár másodperces akadás, de onnantól nincs vele baj.
Ilyen grafikán fut nálam:
(Ez csak egy iskolakör, alacsonyan is vagyok, és bár nem látszik, a 2. rövid szár mellett nem sokkal van kipakolva csomó hummer meg teherautó amolyan lőtér gyanánt).
https://www.youtube.com/watch?v=Vw0dfOcfWPg -
Na, hogy itt most milyen nyelven gondolkodtam, az rejtély. Egyes helyek akart lenni. :)
Az ominózus A-10 takoff gyakorláson 17-18FPS van előrefelé néve. Felszállok és felmegy 60-70-re is, ha víszintesen repülök 3 km táján és előre nézek. Csak éppen random vannak a térképen olyan helyek, amik eszik az FPS-t. Vicc... -
Ezt most kutatom a neten, de nemigen találom. Kérhetnék egy kevés segítséget, hogy driverben mit, hogy kellene beállítani, vagy van esetleg erről leírás? Jelenleg kb minden "az alkalmazás beállításainak használata" opcióra van téve.
Nagyon köszi (ismét).
-
wittman #14449 Mi az az XP helyekre? :) Windows XP nem támogatott oprendszer a DCS-hez. -
wittman #14448 AMD Catalyst driver beállítás és DCS option. -
Most poénkodsz vagy nem figyelsz? A nem a VGA a szűk keresztmetszet a CPU. Ami vicc annak fényében, hogy egy új játéknak a lényege az lenne, hogy a VGA-t kéne grafikai megjelenítésre használni és nem CPU-t. A Falconnak kellene ettől szenvedni és nem egy elvileg fejlesztett payware játéknak... -
Nekem is stabil 60-70FPS A-10C-vel, kivéve ha nem megyek XP helyekre és alcsonyan. Csak bocs, így nem lehet játszani... -
Őőő... erre nem gondoltam, de akkor irány a vezérlőpult :)
Átraktam kiegyensúlyozottról teljesítmény centrikusra a sémát, de gondolom máshol is kellene még hegeszteni rajta...
Utoljára szerkesztette: Capt Baloo, 2015.03.19. 00:51:21 -
wittman #14444 Szia! Nvidia-n jobban fut, de nálad azért jobban kellene futnia. Proci és windows energiagazdálkodás helyesen van beállítva? -
Na de várj. Neked nem jó a videokártyád. Nem? A hűtő vagy a hőmérő vagy kitudjami. Ne legyen már így hivatkozási alap, hogy nálad mit tud a dcs és mit tud más. Ez nem lenne túl objektív :)
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.19. 00:42:11 -
Elképzelhető, hogy nálam akkor a proci kezd kevés lenni neki? (I7-860) Mert egy r9 280X-en reptéren úgy 20, levegőben 25-40 fps között ketyeg. (FHD, minden high, tükrök nélkül). Vagy ennyivel jobban szereti az Nvidiát? -
wittman #14441 De csak neked vannak komoly problémáid az FPS-el. Hidd el mi sem szívatnánk magunkat, ha szar lenne az FPS. Sokaknak szépen fut, pedig nincs fullos gépük.
Nekem is 3 éves vga-m van(GTX580), high-on használom, stabil 50-60FPS, CBU-ba nem "nézek" bele. -
Esti MP
Míg Ga-Bika "melózott",engem javítottak...Nagyüzem vót!
-
Nem ezt modtam. A DCS World meg pontosan azt mutatja, hogy mi a másik véglet. Hiába veszem le minimum tájára az FPS katasztrofális a DCS-ben, gyakorlatileg játszhatatlan egy üres map is. A BMS4 megy hasít. Nem mindehol olyan szép, de működik. Ja, és ingyen... -
Hogyhogy milyen áron? Igen, ez jó dolog, hogy a falcon komplex, de nehogy azt akard mondani, hogy CSAK azért tart ezen a grafikai szinten a falcon, mert a mai PC-k még mindig nem vinnék el jobb grafikán, és a mai napig választani kell, hogy jó legyen VAGY szép? Azért tart itt, mert ez egy hobbi project és a fejlesztői közül senki nem ír egy új grafikai engine-t hozzá.
Én a cloddal példálóztam, és a mi szerencsénk az, hogy a ott mindkettőt jelentősen javították a régi il2-höz képest, többet is tud és sokkal szebb, ezért nálunk nem kellett választani. És ettől nem érzem rosszul magam, hogy igenis tetszik az a sok grafikai újítás is, amit hozott. Mert qrva szép, és hangulatos. És ettől nem tud kevesebbet a játék. Erős vas kell alá, de a szimulátorok alá mindenkor erős vas kellett. -
Na de milyen áron...? A BMS4 alap textúra tényleg nem nagy szám, de van már ilyen is. Igen, reptitív, de nem ocsmány. A FLARE meg előrelépés lesz, de csak 4.33-mal jön.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.18. 23:21:30 -
A grafikai fejlődés az egy természetes dolog, ahogy a szimulátor többi eleménél is az. Jó esetben játékról játékra fejlődik az FM, DM, harcászat, és ezzel együtt a grafika is. És én is azt gondolom, hogy fontos. A falcon földközelben, főleg az alap textúrákkal nagyon ronda, és ha te azt mondod, hogy kifejezetten nem is akarod, hogy szebb legyen, akkor ezzel szerintem nagyon egyedül lehetsz. Az világos, hogy ha azt hasonlítod össze, hogy egy program legyen szép VAGY tudjon többet, akkor nyilván a tudás számít. CloD-al sem azért játszottunk il2 helyett, mert szép volt, hanem azért, mert emellett sokkal többet is tudott, gépek kezelése sokkal komplexebb lett, annyival, hogy a hibái ellenére sem mentünk vissza il2-be repkedni. -
Pont ezért nagyon speciális esetei a repülőgép szimulátorok a PC-s játékoknak. Úgy kell több százezer km2 térképet minden szarral együtt kezelni, hogy ha leszállsz, és a talajon a fűszálakat akarod nézegetni, azt is megtehesd. Egyszerűen a mai PC-s technológia még nem tart ott, hogy ezt jelentős egyszerűsítések nélkül, natív adatokkal kezelni tudja.
És itt a baj. Ki a túró mondta, hogy ez igény...? Honnan vették, hogy ez kell a közösségnek? Mert nekem aztán kurvára nem. Legyen bugmentes és jó taktikai környezet. A Flanker és Lock On hülyére verte az összes Falcon 4.0 változatot a maga idejében és mégsem azokkal toltam, hanem minden DB marhaság ellenére a Falcont, mert a taktikai környezet élvezhető volt és nem kellett hozzá Paks...
És ez csak egy példa arra, hogy még ezzel a szerinted egyszerűnek tűnő (bár szerintem nagyon szép) térképen is milyen trükköket kell csinálni ahhoz, hogy 300x350 km-en, 120 reptérrel, többezer várossal, 100 játékossal is elfogadhatóan fusson egy mai PC-n úgy, hogy közben FM-et számol, DM-et számol, AI-k viselkedését számolja kvázi valós időben...
Falcon bubble és 2D/3D egyszerűsítés, stb
A kis térkép demók lehet, hogy szépen megvalósítják ennek a komplex rendszernek egy-egy elemét, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a rendszerbe helyezve is működőképes maradna a technológia.
Erről van szó.